Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan
üzenetére
Jaaaaa, félreolvastam, bocsi. Akkor naná, hogy érzed a lapockád, az tartja egyenesen a hátad.

(#12098) Melorin
Merev a csuklód. Csinálj nyújtásokat. -
Melorin
addikt
Nektek hogy bírja a csuklótok a hídat? Nekem iszonyat feszül hátrafelé. Nem is értem hogy találhattak ki ilyen természetellenes tartást megkívánó gyakszit.

-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan
üzenetére
viszont az az észrevételem, legalábbis ennél a progressziós elemnél, hogy sokkal inkább a hát dolgozik, mint a has, a lapockáim között érzem leginkább, ez normális?
Azért érzed, mert nincs meg a domború tartás. Ilyenkor kisebb szinergista izmok veszik át a fő izomcsoportok helyett a terhelést, ahogy esetedben is a lapocka körüli izmok. Nem az a lényeg, hogy elemeld a lábad a talajtól, hanem, hogy hogyan. Javaslom, hogy lépj vissza egyet és csináld a "planche lean" progressziós lépést, vagy ugyanezt megemelt lábbal.

-
itouchfan
őstag
válasz
userxy
üzenetére
tegnap akartam írni, csak mivel a hosszú hétvége alatt 3-ból 2 gépünk elromlott, a maradékon pedig apukám dolgozott, ezért csak most jutottam gépközelbe.

szóval: elkezdtem a tuck front levert próbálgatni, marha csúnya, biztos vagyok benne, és 4-5 mp-ig megy, de majd remélem fejlődök benne. viszont az az észrevételem, legalábbis ennél a progressziós elemnél, hogy sokkal inkább a hát dolgozik, mint a has, a lapockáim között érzem leginkább, ez normális? olyan 3/4:1/4 arányban tudnám leírni a hát és a has munkáját, ennek így kell lennie?ma pedig érdekes napom volt, 2x edzettem, első alkalommal varjútartást, L-tartást próbálgattam, videót is csináltam róla, meg volt még híd rávezető, meghíd próbálgatások, de még nem megy, fejállás, hollow body hold, és ennyi. szóval leginkább törzs, és statikus gyakorlatok. aztán jól bekajáltam (rizs+marha+zöldség masala fűszerrel
) és 3 óra tanulás után begőzölve elmentem futni, aztán lépcsőztem, amiből jött az egylábas guggolás (ballal nem megy valamiért
nem tudom teljesen leengedni, egyen súlyomat vesztem, és fáj az alsó lábszáram, mondjuk az a bokám volt törve kétszer, lehet ez magyarázat?
) ugráló kitörések, zárt lábas guggolások, és meg is haltam mára.
de jobbal 10 felett lehet az egylábas maxom, mert 5x6os szériákat toltam. és az még szabályos is
ahhoz képest hogy ballal nem is megy, elég ciki 
-
userxy
őstag
válasz
kolosanyi
üzenetére
Meg teszteltem hogy milyen magasra tudok felugrani egy lábbal

2 b30-as téglára simán felugrottam az kb 40 cm magas
feljebb nem mentem mert nem volt több tégla meg nagyon billegett és fostam, hogy pofára esek xD. Talán még egy 5 10 centi lett volna benne de több nem hiszem. -
userxy
őstag
Egyszerre 20 egylabas guggolas juppi új rekord.

Terdem meg faj

-
Dobi 562
addikt
Ma 4 km laza futas utan edzettem vegre a kondiparkban.
Szeles fogasu huzodzkodas, huzodzkodas szuk fogassal, tolodzkodas, L-ules tartas korlaton, labemeles huzodzkodon voltak teriteken.
Sajnos nagyon megereztem, hogy tobb mint 2 hete nem voltam, de jol esett nagyon es kezd visszaterni a motivaciom is.

-
SkyS1gn
félisten
-
kolosanyi
veterán
Ráéreztem az egyenes hátas zsugor támaszmérlegre. Még csak pár pillanatra, de megvan a mozdulat. Nos akkor innen csak bele kell erősödnöm.

Ja, egyébként gyilkolja a vállat rendesen. Nem csoda, hogy annyira kiemelik a legtöbb támaszmérleg oktatóanyagban a váll erősítést, tényleg ez az alapja mindennek.
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan
üzenetére
F*xsetudja, én nehezebbnek érzem a pistolt.

(#12083) userxy
A görcs az nekem is volt az elején. Meg támasz ülőtartást amikor elkezdtem, na az kegyetlen volt. A combom úgy be tudott görcsölni a rávezetőknél, hogy a pokolba kívántam az egészet.
Engem egyelőre még megvisel a pistol, 5*5-öt csináltam csütörtökön és még mindig izomlázam van.

-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan
üzenetére
De ahhoz fel kell oda lépni, hogy le tudjon guggolni ott.

(#12080) userxy
Könnyebb úgy, a pistol egyik rávezetőjének is szokták mondani. A terhelést tekintve nincs sok különbség szerintem, de nagyságrendekkel nehezebb úgy egyensúlyozni, hogy a passzív láb magad előtt nyújtva van. -
userxy
őstag
válasz
kolosanyi
üzenetére
Félre értessz
Nem fellépsz.
Hanem felállsz mondjuk egy székre és leguggolsz egy lábbal és a másik lábad nincs kinyujtva előre de nem ér le a földig se a székhez mivel a szék szélén állsz és a földig se ér le mert olyan magas széken vagy. Tehát lóg a levegőbe csak nem előre tartod ki.
(#12079) itouchfan
Pontosan.

-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan
üzenetére
Jobb lett volna valami videót linkelni, de fogalmam sincs a nevéről, tornászok mutatták. Én már majdnem teljesen hanyatt tudok feküdni így. Hajlékonyabb a vállam, mint sok tornásznak, néznek is, hogy ezt hogy.

(#12076) userxy
Ha valamire fellépegetsz, az szerintem könnyebb, mint a pistol. Kevesebbet kell egyensúlyozni, illetve talán kisebb a megnyúlás. Viszont előnye, hogy nem kerekedik az alsó hát és elég jó súlyokkal lehet csinálni, frankón kicsinálja a combhajlítókat. -
userxy
őstag
válasz
kolosanyi
üzenetére
Nagyon benne vagytok a témába

Nekem az lenne a kérdésem, hogy szerinted az egy lábas guggolás hogy terheli a combot.
Ha a felállsz egy székre és úgy guggolsz egy lábbal, hogy nem nyújtod ki előre magad mellé csak van a helyén, vagy a földön állva az egyiket előre nyújtod ki ?
Mert szerintem terhelés szempontjából mindegy.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Woodslave
üzenetére
Pedig a nők is bírják ha egy faszinak kerek, nagy segge van.

Azért jó, mert minél nagyobb a mozgástartomány, annál több izom dolgozik. Ha leengeded magad mélyen, akkor a mellizom baromira megnyúlik és elég durván ki tudja csinálni ez a fajta tolódzkodás. Meg ugye nehezebb is lesz, mert több munkát végeznek az izmok. Plusz előnye, hogy abcúgra meg egyéb gyakorlatokra is rá lehet vele erősíteni, de ez téged nem érint.
És akkor a hátrányát is megemlítem, mert az is van. Ha nem elég hajlékony a vállad, könnyű megsérülni. Főleg ha hidegen, mereven elkezd lemenni az ember mélyre, simán elszakadhat a mellizom, vagy az elülső delta. Ha nem célod, hogy olyan gyakorlatokra erősíts rá vele, ahol a váll ilyen fokú hajlékonyságára van szükség, akkor nem ajánlom, hogy elkezdd így csinálni.
(#12070) Cris99
Erős vagy.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
kolosanyi
üzenetére
Teljes tartomány, félmunkát nemcsinálok
Pont vállmagasságban is van a tolódzkodó markolatja (mert ez ilyen ipari hulladék multifunkciós kondigép egyik oldalán van, a célnak megfelel) és szoktam azt hogy lábujjhegyről épp felkapaszkodok és olyankor a kézfejem szinte a vállamat érinti, onnan nyomom ki, majd vissza. Mikor hátizsákban +30kg-al (125 total) rámentem meg is hajlott rendesen, féltem is hogy leszakadok 
-
kolosanyi
veterán
válasz
westcoastog
üzenetére
Szerintem összességében jóval nehezebb gyakorlat az egylábas. Viszont a sima tarkón guggolás meg jobb tömegnövelésre, könnyebb figyelni csak a lábizmokra.
(#12066) Cris99
Mármint teljes mozgástartományban kell tolódzkodáshoz olyan nehezítés, vagy csak vízszintesig csinálod? Mert ha utóbbi, akkor csak saját súllyal kezdd el kiterjeszteni a mozgástartományt, nagyon meg tudja nehezíteni a gyakorlatot. Vízszintesig ilyen 22-25 ismétlés simán megy, ha meg mély tolódzkodást csinálok, akkor 8-10, gyűrűn meg 5-6.(#12067) Woodslave
Mondjuk kérdés, hogy ez mennyire írható a motoros képességek számlájára és mennyire az erőére. Egyébként EMG vizsgálatok szerint a pistol jobban megdolgoztatja a segget, mint a sima guggolás, illetve a combhajlító is nagyobb szerepet kap az alsó pozícióban. Vajon ez a nagyobb elérhető mozgástartomány, vagy a láb helyzete miatt lehet? Hasonló a szűk guggoláshoz, csak "még szűkebb" annál.Akárhogy is, szerintem egy jó gyakorlat. Számomra ráadásul kb az egyetlen guggolás variáció, amit biztonságosan tudok végezni a szar derekam miatt.
válasz
kolosanyi
üzenetére
Tolódzkodásnál jöl jönne a 40kg pl, 30-al megy 8-10. Huzihoz elég vagyok magam is abban eléggé le vagyok maradva de tolom most rendesen.
A mellény tényleg több mindenre jó, fekvő, kitartásokhoz pl. Az öv az toli meg huzira.
(#12067) Woodslave
Nekem sem megy több 6-7nél 1 lábbal. Mellette 50kg-al guggolok, bolgárt is csinálom 16kg kettlebellel kézben, meg ugrálókötél és explosive magasugrás térdfelhúzással... gyilkos
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
westcoastog
veterán
válasz
SkyS1gn
üzenetére
Sajnos nekem sincs még ilyen.
(#12064) kolosanyi
A kétféle guggolás nálam teljesen jól megy, az egylábasnál ugye figyelni kell az egyensúlyra, súlyos guggolásnál meg az számít mennyi súlyt veszel magadra, szerintem nehéz összehasonlítani a kettőt, hiába közel ugyanaz a mozdulat. -
kolosanyi
veterán
válasz
SkyS1gn
üzenetére
Azért mire kinövöd a 30 kilós nehezítést, eltelik egy kis idő.

Egyébként attól függ, mi a célod. Ha csak húzódzkodni és tolódzkodni szeretnél, elég az öv, sőt, jobban jársz vele. De amint más gyakorlatok is bejönnek a képbe, hasznosabbá válik a mellény. Én majd veszek egyet, de egyelőre csak saját súllyal is bőven elég intenzívek az edzéseim. Majd ha már ott tartok, hogy nehezítenem kell a mérlegtartásokat, meg a sima húzódzkodásból, tolódzkodásból 20-at röhögve megcsinálok teljes mozgástartományban, akkor veszek egyet.
(#12063) itouchfan
Ezen most felröhögtem.
félisten
válasz
westcoastog
üzenetére
bár én jobb szeretem a súlyövet.
Ilyet keresek, tudnál linkelni milyen néven fut, merre kapni? Súlyöv néven nemigen találtam, jólenne aggatni rá tárcsákat!

-
kk831228
addikt
válasz
westcoastog
üzenetére
Az a baj a súlyöv 15 /20 kg -ig elmegy , mondjuk 20 kg-val is kínlódás pl ha fel kell ugrani vagy mászni magasabbra hogy elérd a húzódzkodót/tolódzkodót... A mellény meg amit érdemes megvenni 30 kg 30000 ft...

-
Woodslave
félisten
válasz
westcoastog
üzenetére
jobb túlleni az ilyeneken

-
kolosanyi
veterán
válasz
westcoastog
üzenetére
Egyetértek. A mellénynek előnye, hogy kényelmesebb kicsit, viszont drága.
Ez a csoport... Tele van olyan kreténekkel, mint ez is. Túl későn lesérülni, mi a faszról beszél?

-
westcoastog
veterán
válasz
kolosanyi
üzenetére
Értem.
Súlymellényt max tolódzkodáshoz, meg húzódzkodáshoz, bár én jobb szeretem a súlyövet.
gettówörkáut csoportból már réges rég kiléptem azt hiszem.

Semmi hasznos dolog nincs ott.Az ilyen huszárokkal meg kár vitatkozni.
Sokszor elkezdek magyarázni én is valamit, aztán inkább fogom és törlöm a kommentemet, mert nincs kedvem szócsatába keveredni.
-
kolosanyi
veterán
válasz
westcoastog
üzenetére
Semminek nem jó és ugyanazt a hatást éred el a súlymellénnyel, mintha csak gyorsabban futnál, mindezt extra ízületi terhelés nélkül.
Egyébként a gettósztrítvörkáut Facebook csoportba írt egy gyerek, ott neki is leírtam ezeket, még részletesebben is. Naná, hogy én vagyok a hülye, aki nem ért hozzá és teljesen másra jó a kettő és én különben se értek hozzá. A vége tetszett a legjobban, erre már nem reagálok, mert nem lehet mit:

-
kolosanyi
veterán
Egyre több helyen látom ezt a súlymellénnyel futást. Ki volt az a hülye, aki ezt kitalálta? Egy rendes résztávos edzés miért nem jó, miért kell +23-30 kilóval terhelni az ízületeket még?

-
itouchfan
őstag
nem tudom ki mennyire követi a boxot, és a ma éjjeli meccset, de ugye hajnali 4kor lesz az évszázad meccse, Mayweather-Pacquiao.
Manny Pacquiao, Fülöp-szigeteki kisember, nem több 72 kilónál sose, de ezt írták róla:
" Pacquiao a felkészülése során naponta ötször eszik, és összesen nyolcezer kalóriát fogyaszt el, mivel elmondása szerint csak ez tudja a megfelelő energiaszintet biztosítani számára. A bokszoló a szokások embere, szinte minden alkalommal rizst és csirkét, valamint marhahúslevest fogyaszt, inni pedig kizárólag meleg vizet szokott, mivel állítása szerint a hideg folyadék rosszat tesz a testnek." -
kolosanyi
veterán
Jó kis izomlázam van a tegnapi 3 alapgyakorlatos edzéstől. Szerintem ma is csinálok valamit. Egy kis ülőtartás-híd kombó pont jó lesz. Esetleg hozzá egy kis bicepszezés a gumiszalaggal, meg tricepsz fekvő, ha bírni fogom.

-
kolosanyi
veterán
Gyűrű anatómia. Jópofa videó. 😊
-
kolosanyi
veterán
válasz
westcoastog
üzenetére
Én úgy tudom, hogy a mellső egylábas, a hátsó sima nyújtott. Naaagyon duuurva.

Persze, hogy kreténség. Nézd csak meg, hogy a mekis húsok mennyire hússzerűek, vahy a krumpli mennyire természetesen néz ki.
Jaj, ez a cikk...
Az egy dolog, hogy gyors ch van a gyorskajában (magyarul tele van baszva cukorral), de rengeteg zsír (telített és többszörösen telített zsírsavak) is, ami nagy mértékben lelassítja a felszívódást. Csirkerizs, vagy tojás és fehér kenyér (tészta) stb, nem kell ebből nagy problémát csinálni. -
westcoastog
veterán
válasz
kolosanyi
üzenetére
Hát ezt szoktam csinálni...
Behúzott lábakkal.

Ha már esetleg lesz tolódzkodóm, és eljutok egy szintre ott is, akkor jöhet a súlyok magamra aggatása, még idén kéne pár súlytárcsa, meg egy öv.

Yes! Fast Food Is an Option for Post Workout Recovery
Ezt most linkelték, hát szerintem kreténség...

-
kolosanyi
veterán
válasz
westcoastog
üzenetére
A tolódzkodás az jó. Teljes mozgástartományban (váll megérinti a tenyeret) az egész felsőtest dolgozik és valóban nagyon jól megdolgoztatja a mellizmokat. Én jobban érzem, mint az egykezes fekvőt, ott érdekes módon a váll-hát az első, aztán tricepsz és csípő, utána jön csak a mell. De igazából majdnem az egész testem érzem tőle.

-
-
kolosanyi
veterán
válasz
westcoastog
üzenetére
Egyébként ilyen kihagyások után jön rá az ember, hogy az összetett gyakorlatok miért összetettek. Kb nincs izomcsoportom, ami ne fájna most, pedig csak 3 gyakorlat volt. Mondjuk való igaz, hogy a 3 legtöbb izmot megmozgató dinamikus gyakorlat. Ezt már csak úgy lehet fokozni, hogy kombinálsz mozgásirányokat, mint például az abcúgnál, vagy macskanyúzásnál (ennek a legnehezebb változata a hátsó függőmérlegbe húzás függeszkedésből mellső függőmérlegen át, fogalmam sincs mi a neve, az angol "360 pull"- nak hívja.

-
-
kolosanyi
veterán
Első edzés úgy két hét kínlódás után megvolt. Kimerülten, stresszesen, de motiváltan álltam neki. Nem vittem túlzásba, 5*5 pistol, 3*5 egykezes fekvő (mindegyik mindkét oldalra ment), 2*10 pliometrikus fekvő (nem bírtam több egykezest) és a végére 5*5 döntött törzsű evezés a legnehezebb gumiszalaggal (asszem 48-102 kilós, pontosan nem emlékszem rá, de ilyesmi). 3 gyakorlat volt csak, de 1 óráig tartott és teljesen meghaltam. Elfogytam tüdővel, izomzattal, mentálisan, mindenhogy.
Ettől függetlenül nagyon jól esett végre edzeni -
itouchfan
őstag
na mai edzés is megvolt, király volt..egész jól megy mostanában, pedig nem edzek annyit mint régebben.
Ez az L-tartás valami egészen gyilkos gyakorlat. csináltam rávezetésnek 12 mp N-tartást, aztán 10 mp felemás L-tartást, 5-5 mp bal-jobb láb, aztán 2x10 mp L-tartást. jobban meghalt a hasam ennyitől mintha megcsináltam volna 200 felülést vagy hasprést..vasárnap elkezdem a kézálllást, varjútartást, szombaton 10 perces szenvedést nyomok 20 percig húzódzkodással, meg szokásos invertált evezéseket, húzódzkodásokat csinálom, vasárnap pedig a kézállás, varjútartás mellé tervezek egy szintén 10 perces szenvedést tolódzkodással, meg tolok egy pár fekvőt
jó lesz ez 
-
emiki6
veterán
válasz
kolosanyi
üzenetére
Ezért mondom, hogy a 600g csirke csak 300g, a 600g rízs meg 1500g vagyis kb 5x annyi rízst jelent, amitől nem csoda, hogy jóllaksz.
(mondjuk én enni se tudok annyit, de az más dolog.)Ez pedig egy NAGYON JÓ VIDEÓ: Scapular Strength and Shoulder Position
Lényeg: Tolódzkodáshoz le, fekvőhöz előre és le, huzihoz hátra és le KELL rögzíteni a vállat és lapockát, a gyakorlat végzése közben pedig NEM MOZDULHAT EL a lapocka. És nincs itt szó hollow bodyról, nem kell domborítani a hátat közben.
Látjátok, tegnap kérdeztem, ma ez a videó várt, vajon véletlen? Common Push Up & Pull Up Mistakes - Quality Over Quantity
Van itt olyan, aki meg tudja érinteni a mellkasával a rudat huzi közben? (Vagyis a könyökét hátra tudja húzni a csúcsponton)
-
troller
senior tag
válasz
kolosanyi
üzenetére
Én pont azért szeretem, mert bezabálhatok gyomorfeszülésig, mondjuk a végén már el kellett hagynom az édességet, mert megálltam a fogyásban. 130-ról 100 alá pedig kényelmesen bejöttem úgy is, hogy mindig jutott a végére, de be akarok menni 90 alá, ami a 185 centimhez kb. 15%-o tzs-vel már elég jó lenne nekem.
-
-
kolosanyi
veterán
válasz
troller
üzenetére
Nem az éhség miatt, abszolút nem voltam éhes érdekes módon, pedig arra számítottam, hogy a falat fogom kaparni.

Csak 115 kilósan nekem 3500 kcal még szintentartó érték edzés mellett, 8 óra alatt meg nem tudok annyit enni úgy, hogy délután edzek. 3 étkezésre jönne ki, az meg esélytelen, dupla annyit kéne zabálnom, mint a megszokott. Vagy edzés előtt is bekajálok, de tök mindegy, mindenképp hányinger a vége.
-
Melorin
addikt
válasz
userxy
üzenetére
Köszönöm a számítgatást!

Elég nehéz most így megérteni, hogy ez mit is jelent a valóságban, de ha jól értem a kalóriát igyekezzek inkább fehérjével mint szénhidráttal bevinni?
Ahogy elnézem az ételeket, az a 120g pikk-pakk összejön ha nem vigyáz az ember.A gond az, hogy utólag könnyű megnézni, hogy az aznapi kajában miből menyi van, és mit léptem túl, de előre kitalálni, hogy jöjjön össze a 120g fehérje, 120g CH és 49g zsír... nem egyszerű

Egyébként Ti hogy tapasztaltátok, ha az arányok fehérje tartalmu ételek felé billennek, akkor nem nő az éhségérzet ahhoz képest, mint amikor CH-dús dolgokat kajáltatok?
-
-
emiki6
veterán
Azt hiszem eddig rosszul csináltam a fekvőt ... vagy csak részben.
A teljes gyakorlat végzése közben a válnak be kell lennie rögzítve (előre és le)?PLevi: nincs rosszabb, mint abbahagyni. Én is többször abbahagytam, bánom is, most nem itt tartanék... ez van.

-
RBJ
addikt
Valakit érdekel a tesco ban a kettlebel súlymellény 10 kg os 9500 ft.
-
-PLevi-
senior tag
Napra pontosan egy éve tartottam az első saját súlyos edzést.

Igaz, hogy 2 és fél hónap múlva abbamaradt, majd 6 és fél hónap szünet következett... 3 hónapja kezdtem újból.
Most így utólag visszatekintve roppantul sajnálom hogy abbahagytam...
(Jött a nyár, sok helyen voltam és ugyan néha-néha csináltam egy-egy edzést, hetente, kéthetente, de annak nem sok jelentősége volt. Aztán augusztus végén izgatottan terveztem az újrakezdést, ami sajnos kitolódott február elejére...)Tisztán emlékszem az első edzésre. Kedd, késődélután, iszonyatosan fáj a fejem, de nem érdekel a kifogás, csinálom. Előzetesen megalkottam a "tökéletes" (!) edzéstervet, valami brutál volumennel.
Ez a tapasztalatlanság és a fejfájás kombója totális kudarcot okozott negyed óra után... Végül a következő edzésen (május 1.) bepótoltam, immár átgondolt ismétlésszámokkal. Tehát ez volt a második, de valójában az első igazi edzésem. 
Azóta tudom, hogy 'tökéletes' edzésterv nem létezik, pláne nem amit előzetes tapasztalat híján rak össze az ember.
-
kolosanyi
veterán
válasz
userxy
üzenetére
Szerintem tökre nem az a lényeges, hogy mikor, hanem, hogy mit és mennyit eszel. Versenyforma időzítésnél már számít az étkezéseknél az időbeli tényező is (mikor töltsön vissza szénhidátot, hogyan hullámoztassa azt a kortizolszint emelkedésének minimalizálása miatt stb, ezt a haverod úgyis jobban tudja, én meg nem értek hozzá annyira). Viszont ahhoz, hogy 25-ről 15-re levigye az ember a teszsírszázalékot, nem kell ilyenekkel foglalkozni még, sőt, 15-ről leszálkásodni 12-re se. Bár még sose voltam olyan szinten, 13 volt a legalacsonyabb mért testzsírszázalékom.
Az átmeneti böjt is azért működik szerintem, mert kalóriamegvonással jár és kész. Nem hiszek ebben a szimpatikus-paraszimpatikus működéses humbugban, ha egyszerre csak az egyik működne, már rég kihaltunk volna, mert életképtelen faj lennénk.
-
korobi
aktív tag
válasz
userxy
üzenetére
ugye én nem versenyzem, csak magamért csinálom, mert jólesik.
testzsír? gőzöm sincs mennyi lehet sosem mértem. igen van rajtam felesleg nem vagyok szálkás, de nem is célom.
tévedésbe ne essünk, nem összevissza eszem.

ha mondtok egy helyet hol lehet nyíregyházán testzsírt megméretni, megméretem
márcsak a mihez tartás végett is -
userxy
őstag
válasz
korobi
üzenetére
Erről most megint lehetne litániát írni. De gyököt kell vonni a lényegből. És akkor kapsz egy igazságot.
Harcosok étrendje nem rossz alapötlet haverom 2 éve így kajál. Csak edzés után 8 órás ablakban eszi meg a napi kaját.
Meg most már 2 hónapja vegan is.....
De versenye után újra elkezd húst enni.. na mind1 is... lehet sok jó ötletet össze kombózni.DE!!!!
Képzeld el, hogy úgy kajálsz, hogy még a makrók is rendbe vannak nem csak össze vissza...
Meg ez a 87 kiló tzs% nélkül sokat nem jelent.

Ezt már kiveséztük

-
korobi
aktív tag
Sziasztok!
Már elég régóta olvasom a topikot, de most nagy késztetést éreztem hogy beszálljak a témába. Elsősorban ez az a kaja és fogyás, erősödés téma az ami miatt gondoltam megosztom veletek tapasztalatom.
röviden rólam:
kb 175cm ( nem tudom pontosan majd megmérem ) most ~87kg vagyok. júliusban lesz egy éve hogy a harcosok étrendje könyv alap elvei alapján kajálok. (ekkor voltam kb95-97kg) sajnos anyagilag nem ál módomban teljes egészében mindenben a könyv alapját enni, de igyekszem magamra szabni...
valamint kb ekkor kezdtem el a fegyencedzés könyv alapján edzeni, ami itt a fórumon olvasottak alapján mindig tovább "fejlesztettem". érzem a változást, erősödök...
(így utólag is köszönet ezekért!
)mindemellett egész könnyen összehoztam az edzést és az esteli evést ( bevallom elején azt hittem hogy végem lesz, egész nap minimum kaja, aztán délután edzés, de nem így volt ) és eddig csak előnyöm származik belőle. (megjegyzem, szeretnék súlyban visszamenni 90kg fölé...)
szóval értem én hogy sokan számoljátok itt a kalóriamennyiséget, (minden tisztelet, de nekem ehhez se türelmem se időm nem volna, na és persze szeretek enni, nem szeretem ha meg van szabva mit ehetek
) de működik ez anélkül is. egy a lényeg amit ti is sokan írtok, többet kell elégetni mint amennyi energia bevitelre kerül. ezt én a kenyér és egyéb szénhidrát csökkentésével simán elértem, persze pótolva hússal! illetve egy ídő után erre figyelnem se kell...személy szerint én egy edzés nap alkalmával kb 1,5-2x annyit eszem mint régebben egy átlagos nap. persze nem mindegy mit, ezzel egyetértek teljes mértékben. és szinte "játszva" lehet fogyni
ami szerintem még fontos, hogy fehérje nélkül nem lehet izmot építeni... ( legyen az hús, vagy por ) ez is tapasztalat, 2 hónapja iszok tejsavó fehérjét reggel és edzések után, és napi 4-6 tojást eszek valamilyen formában.remélem nem gond hogy kicsit hosszúra sikeredett

félre ne értsetek, semmilyen vitát nem akarok robbantani
, pusztán saját tapasztalatom osztottam meg -
itouchfan
őstag
Hasznos volt végigolvasni ezeket a mai totyik-irományokat!

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Napelem
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Akár Részletfizetés 0% THM ÚJ AMD RYZEN AM5 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
- Samsung Galaxy Tab S8 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraGear 34GP63AP-B VA Monitor! 3440x1440 / 160Hz / 1ms / FreeSync
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook 5-6. gen gar.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) és 3 óra tanulás után begőzölve elmentem futni, aztán lépcsőztem, amiből jött az egylábas guggolás (ballal nem megy valamiért
nem tudom teljesen leengedni, egyen súlyomat vesztem, és fáj az alsó lábszáram, mondjuk az a bokám volt törve kétszer, lehet ez magyarázat?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(Jött a nyár, sok helyen voltam és ugyan néha-néha csináltam egy-egy edzést, hetente, kéthetente, de annak nem sok jelentősége volt. Aztán augusztus végén izgatottan terveztem az újrakezdést, ami sajnos kitolódott február elejére...)