- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- V.Milán: ⭐DICSŐSÉGFALAM⭐
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása,alulfeszelése
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Woodslave
félisten
válasz
Ł-IceRocK-Ł #98 üzenetére
sehol, igazából csak a fekvőtámasz része érdekel, meg a második könyvből talán a nyak rész
-
Woodslave
félisten
válasz
Ł-IceRocK-Ł #96 üzenetére
persze van akinek járni is nagy teljesítmény
mondjuk nem szeretnék a sitten lenni legalább a 7. szintig
-
Woodslave
félisten
válasz
Ł-IceRocK-Ł #94 üzenetére
ja ok már megijedtem
mert állva húzogatni magad az ajtófélfánál az qrvára nem nagy teljesítmény
-
Idiofil
aktív tag
válasz
Woodslave #88 üzenetére
Hát igen. De mivel ez pl a legelső szint (függőleges húzás) , így nem meglepő a magas ismétlésszám. És ez a lényeg, hogy pl egy 3*40es sorozat után a következő szinten (vízszintes húzás) ott pl csak 1*10el csinálsz és annak a vége már nem 3*40, hanem 3*30.
Tehát minél nehezebb a gyakorlat, úgy megy majd lentebb az ismétlésszám.
Így jön ki a lépcsőzetesség és ez biztosítja, hogy ha alacsonyabb szintet tudod csinálni a haladó módon, akkor a következő szinten nehezen is, de tudod csinálni a kezdőt. És természetesen minden tökéletesen szabályosan kell csinálni.Edzőteremben régebben kérdezték, hogy mennyit tudok 1kezessel bicepszezni. Mondtam, hogy X-et. Erre ők nevettek, ők csinálnak 2X ennyit. Aztán elkezdték csinálni és olyan szabálytalanul, hogy még a combjuk is feszült, az egész felső test összevissza mozgott. Mondom ennek igy semmi értelme. Szépen lassan, szabályosan elvégzett 20 darab sokkal többet ér mint teljesen szabálytalanul megcsinált 40. De sokan csak annyit látnak, hogy az 20X csinálta, a másik meg 40X....
-
Woodslave
félisten
válasz
Ł-IceRocK-Ł #89 üzenetére
de az is qrva jó, főleg ha olyan módon csinálod, ahogy a fekvőnél mondtad...
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Nekem pont ma lesz húzózkodás. Kiváncsi vagyok hogy fog menni.
-
Idiofil
aktív tag
válasz
BÁ Nutrition #84 üzenetére
Sry, így van:
"
Kezdő: 1 sorozat 10 ismétléssel
Középhaladó: 2 sorozat 20 ismétléssel
Haladó: 3 sorozat 40 ismétléssel
"
De a könyvben le van írvaNe felejtsük el, hogy az alacsony szinten van. Későbbi szint teljesen másképp néz ki:
"
Fél egykezes húzódzkodás:
Kezdő: 1 sorozat 4 ismétléssel
Középhaladó: 2 sorozat 6 ismétléssel
Haladó: 2 sorozat 8 ismétléssel
" -
Fegyencedzés kicsit másképp
[link]
-
Idiofil
aktív tag
-
spammer
veterán
válasz
BÁ Nutrition #79 üzenetére
2 kiló súllyal 2x 20 húzódzkodás
Én sem értem
-
Idiofil
aktív tag
Én még nagyon az elején vagyok, de igyekszek mindent teljesen szabályosan csinálni, még hogy ha lassabban is haladok
Most volt 2*2*20 húzódzkodás(1) és 2*2*25 guggolás(2) -
Idiofil
aktív tag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #75 üzenetére
Nem mezei emberre gondoltam, hanem teszem fel megcsinál simán 40 fekvőtámaszt gond nélkül, akkor nem kell heteket-hónapokat eltölteni az 1. szint kezdő lépcsőfokán. Erre értettem, nem úgy, hogy valaki elkezdi mindenféle edzéselőzmény nélkül és lépked hetente.
-
Kassadin
addikt
válasz
Ł-IceRocK-Ł #69 üzenetére
Akkor megegyezhetünk abban, hogy neked nem jött be valamilyen oknál fogva, de ettől függetlenül nem kell fikázni.
-
Woodslave
félisten
válasz
Ł-IceRocK-Ł #69 üzenetére
sehol, most kezdeném el, persze mittomén 30-40 fekvőt meg tudok csinálni egyszerre
edzésterv kéne, mit ír a könyv
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Gondolom beidegződés.
Woodslave: ez attól függ hol jársz.
Szeretném ezt a témát annyival lezárni, hogy személyi edzővel csináltam a gyakorlatokat, nem rossz gépeken. Én nem tudom csinálni, ez egy másik fajta eddzés, ami nekem testhezállóbb, illetve tudom mi a különbség a táplálékkiegészítő, és a steroid között is.
Szóval annyi a lényeg hogy itt kialakíthatnánk egy jó közösséget, akik űzik, vagy szeretik ezt csinálni.
-
Woodslave
félisten
valami fegyenc írja már le a fekvőtámasz edzését. Heti hányszor, mennyit stb.
Most nincs kedvem előkaparni a könyvet
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
Ł-IceRocK-Ł #63 üzenetére
az hogy fáj az izületed valamilyen konditermi edzés hatására azért van mert vagy balfax módon csinálod a gyakorlatot(fokozatosság hiánya, intenzitás nem megfelelő foka, szabálytan végrehajtás) vagy pedig a pl gép minősége a béka segge alatt volt vagy sorozatos rossz tanácsok, és nem ismerted még önmagad, hogy mire hogy reagálsz. ill néha csak egyszerűen egy rossz mozdulattól megsérülsz
ha van is sérülésed esetleg az bármilyen sportban kialakulhat, ill előfordulhat, függetlenül attól milyen sport az. futásnál és vizisíelésnél is..ettől még teljesen jó, és szerethető időtöltés a sport elég sok formája, nem kell fikázni egyiket sem
főleg ilyen olímpiai időkben, mikor látható hogy mennyi mindent lehet magas szinten végezni -
Kassadin
addikt
"Legnagyobb bajom az edzőteremmel hogy látvány centrikus. Ízületek, bemelegítés, nyújtás lesz@rva."
Csak saját magukkal basznak ki ezek az emberek. Viszont ebből messzemenő következtetéseket (pontosabban te már általánosítasz) fölösleges levonni. Mondjuk engem sosem érdekelt, hogy más mit majomkodik a teremben. Csak az edzésre koncentrálok.
#63 Ł-IceRocK-Ł: Ízületi kopás így is úgy is lesz, ha tótágast állsz, akkor is. Ezzel nem lehet semmit kezdeni, természetes folyamat. Ezt nem kell csak és kizárólagosan a testépítésre kenni. viszont tény, hogy rásegíthetsz vele a folyamatra. És persze emberfüggő is a dolog. Nekem már edzés nélkül is kattog mindenem, amióta csak az eszemet tudom, szóval nem biztos, hogy a testépítés okolható azért, mert fáj valamid, lehet, hogy csak rosszul végezted a gyakorlatot vagy voltak eddig is ilyen problémáid, de csak akkor érezted, amikor olyan gyakorlatokat csináltál, amivel nyírtad a fájdalmas területet. A cucc az mi? Táplálékkiegészítőknek hívják azt, amire te gondolsz. A cuccot szteroidokra szokták használni.
-
válasz
Ł-IceRocK-Ł #63 üzenetére
Fegyenc 2-t kezdtem el olvasgatni, a törölközős függeszkedés brutális, jó lenne minél erősebbre edzeni az alkarom, hogy a kettlebell is jobban menjen.
ps: csak egy észrevétel, miért írod az edzést mindenhol 2 d-vel?
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Én meg csak annyit mondanék, hogy boxolói múltam miatt tisztában vagyok pár dologgal, mind a konditermes, mind a saját súlyos eddzést illetően.
Rengeteg emberrel beszélgettem, kezdőként próbáltam tanulni mindenkitől, aminek egy nagy rakás katyvasz lett az eredménye. De amit már kezdőként láttam: (ugye akkor fingom se volt semmiről) csomó nagy ember, hatalmas súlyokat emelget párszor, aztán tükör előtt pózólnak, meg isznak valamiket nagy dobozokból. Ez már akkor sem tetszett, pedig jó pár év telt el azóta.
Aztán teltek múltak az évek, (mégtöbbmindent láttam, tapasztaltam), egy ideig engem is vonzott ez a dolog,(mármint hogy konditerembe járok, meg milyen jó dolog) aztán hamar kiábrándultam. Akármilyen bemelegítés, kenőcs, szabályos gyakorlat hiába: a konditermes eddzés egy erőltetett eddzés az ín, ízület, izom, tok, és még stb... számára. Akkor ezt így még nem tudtam volna megfogalmazni, csak éreztem hogy mindig fáj valamim. De nem csak nekem, a teremben lévők 90% nak volt valami kínja. És nem magától, hanem pont hogy az eddzéstől.
(ahogy nekem is a sérülésemet ez okozta, de érdekes hogy amit most csinálok, attól nem fáj, se vállam, se a térdem. pedig nézek úgy ki, mint a két gyúrós haverom akik cuccot zabálnak egész nap és kondiba járnak...)Egyik eddzés sem felsőbbrendűbb a másiknál. Mind a két fajtának vannak előnyei, kinek mi felel meg a legjobban, és mi tetszik neki.
De a bizalmamat én egy olyan rendszerre bízom, ami nem az elmúlt 100 akárhány év divatja miatt alakult ki.És szeretném ha ide olyan emberek járnának beszélgetni, akik ezt csinálják, megosztani a tapasztalatokat, egymásnak segíteni, nem pedig leszólni azokat, akik nem kajálják (már) be a divatsallangot.
-
Zewa
senior tag
válasz
Woodslave #53 üzenetére
Legnagyobb bajom az edzőteremmel hogy látvány centrikus. Ízületek, bemelegítés, nyújtás lesz@rva. Ez főleg a sok kezdő divat majomra érvényes. Akikből akad mindig bőőven. TA tükörben magam nézegetése, feszítés becsurgatásig miközben fotózom magamat... Ez nagyon távol áll tőlem és az ilyen közeg is erősen taszít.
Nekem a mindennapjaimhoz hozzátartozik az elég tisztességes mennyiségű bringázás (extremebb vonal) illetve heti 2-4alkalommal falmászás. Ezeknél a sportoknál fontos a testsúly illetve az izomzat felépítése és mennyisége. (75kg/182cm vagyok.)
Értelemszerűen több izom cipelése és táplása hamarabb kifárasztana. Természetesen rengeteget kell még fejlődnöm de inkább a testzsír % csökkenésével szeretnék fejlődni, nagyjából azonos testtömeg mellett.Nyári melón öntöttvas padokat kellet vinnem ide-oda. Egy sráccal melóztam együtt aki sokkal látványosabb mennyiségű izomzattal rendelkezett -1,5év kondi- viszont úton-útszélen meg kellet állni pihenni mert nem bírta cipelni.
lol.
-
Idiofil
aktív tag
Tudom, hogy vannak ilyenek, elolvastam a könyvet. És valóban nem tartok ott.
Most, jelen helyzetemben a szabályosan végzett, alsó szintű gyakorlatok magas ismétlésszámmal tökéletesek nekem.
Az én céljaim eléréséhez tökéletes a CC, ezt kérem fogadja el mindenkiIgen, aki súllyal guggol, tökéletes bemelegítés a súly nélküli guggolás. Szabályosan megcsinálni pl 2*3*30as támasztott guggolást 1-1-1 sec beosztással, számomra megfelelő.
-
spammer
veterán
"Így az én körülményeimhez sokkal jobban passzol a fegyencedzés."
Abban vannak ilyenek, bár ezek szerint akkor még nem tartasz ott. De akkor pl. miket csinálsz, ami megfelelő terhelést is ad a fejlődéshez?
szerk: teremben sem kell felpakolni eszetlen súlyokat, nyilván ott is meg lehet találni a számodra megfelelőt. A súly nélküli guggolás kb. bemelegítésre jó.
-
Idiofil
aktív tag
Szerintem egyáltalán nincs értelme bármit is összehasonlítani. Tehát gépi edzést, szabad súlyos edzést vagy fegyencedzést, mivel teljesen ellentétes a két dolog. Az egyiknek 100%ig az a lényege, hogy súlyokkal csinálja az edzést, a másiknak meg pont ennek a hiánya/mellőzése a lényeg.
Itt, ahol én lakok, kiesik a konditermes edzés, több okból is. Amikor konditerembe jártam, a csuklóm/vállam/bokám/térdem bánta. Régebben mindenféle sportot űztem, voltak sérülések. (Megfelelő bemelegítéssel, fokozatos terheléssel) Illetve nem nagyon tudtam azonosulni az ottani emberekkel.
Így az én körülményeimhez sokkal jobban passzol a fegyencedzés.
Nem hiszem, hogy az ilyen topicoknak a meggyőzés a lényeg, hanem ha valakit érdekel az adott téma, akkor látogatja, használjakoxx:
Hivatalból feljelenteni, de ha valaki ennyire buta az élethez, azzal nincs mit tenni....(max cikkezni róla) -
válasz
Woodslave #55 üzenetére
Naja, ha 200kg-ot kinyomod 10x..
max kinyírja a vállad.
Amúgy meg mindenki csinálja azt ami jólesik neki. Nekem tetszett a TRX is. A fegyencedzés sem egy új dolog, régen tornaórának hívták
Félig off: [link] inkább egy agyátültetés kéne neki, de nagyon. Ha nagyobb izmai nem is lesznek, a pöcse biztos összemegy
-
Woodslave
félisten
és akkor nem ha 200-al nyomok fekve 10-et?
mondom, nem azt mondom hogy nem rossz, én is szoktam kettlebellezni, fekvőt is csináltam már, csak attól kapok agyfrászt, hogy a felsőbbrendűségét próbálja mindenki hangoztatni ezeknek a súlyzós edzéshez képest. (pedig végeredményben mindenki csak jól akar kinézni, és ebben viszont a súlyzós edzés a felsőbbrendű)de ha jó akarsz lenni cementpakolásban, akkor pakolj cementes zsákokat. Én 150-el csinálok 10 deadliftet jó napomon, de szerintem egy 50 kg-os segédmunkás, aki életében nem csinálta lealázna cementzsák pakolásban
-
válasz
Woodslave #53 üzenetére
"Egyik nagy előnye, hogy ballisztikus gyakorlatok végezhetőek vele, magas ismétlésszámban. Ilyenek pl. a szakítás és a lendítés (snatch és swing, ld. őket a fenti lexikonban). Ezek kiválóan fejlesztik az erő-állóképességet (az állóképesség sokkal gyorsabban javul, mint az erő), fokozzák a test együttes erejét, számos izomcsoportot megmozgatva. A robbanékonyság is kiválóan fejlődik általuk." [link]
Nekem pl azért nem jó csak a konditerem mert mellette kosarazom és kerékpározom is.
Mi baj lehet abból ha meg tudsz csinálni 30 egykezes fekvőt? könnyebben pakolod a cementes zsákokat
A terem ahova járok ott van 4-5 arc aki szinte mindig csak ugyanazokat a gyakorlatokat csinálja. Deadliftet vagy egy szabadsúlyos guggolást alig láttam eddig. -
Woodslave
félisten
válasz
Ł-IceRocK-Ł #50 üzenetére
nem rossz dolog ez, de annyira hülyeségekkel áltatjátok magatokat, ugyanúgy mint a kettlebellesek, meg a cf-esek, meg a mittomén kik.. Hogy ti erősek lesztek meg a mindennapi életben használható erő haggyálmár
persze lehetnek célok, de az miért lenne már cél, hogy meg tudjál csinálni 30 egyekezes fekvőt? Pontosabban milyen real life alkalmazása lehet ennek?
Milyen erőről beszélsz amúgy is? Meg mire is használod ezt az "erőt"?
A test izmosításának, "átformálásának" meg leghatékonyabb eszköze a konditermi edzés (aminek része lehet a saját súlyos (esetleg extra súllyal) gyakorlatok mint a húzódzkodás, tolódzkodás)
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
"A pillanatnyi erő nagyobb, nem a max erő."
ez amúgy mit jelent? -
spammer
veterán
válasz
Hát akkor tényleg régen jártál, vagy rossz helyre.
Tényleg van sok hülye divatkondis is, de azok idővel abba is hagyják. Aki komolyan gondolja, az utánaolvas a dolgoknak, és úgy edz/táplálkozik, ahogy azt kell. Ott pedig minden le lesz edzve rendesen, nem csak bicó/fekvenyomás megy. Aki csak ennyit csinál, az gyökér
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
A pillanatnyi erő nagyobb, nem a max erő. amikor én még jártam anno konditerembe, nagyon ritka volt hogy láttam valakit húzózkodni, meg ilyenek, a kondizást is sokan csak divatból csinálják. Két fő cél: nagy kar, mennyit nyom fekve. ez semmit nem árul el az erőről. Többi testrész ezek számára nem is létezik.
-
Zewa
senior tag
válasz
BÁ Nutrition #46 üzenetére
Való igaz de azért kevés embert érint..
170cm-es magasság környéke azért nem törpe... Magyar átlag 176cm.
Kinek a pap, kinek a paplan esete. Látvány vs. használhatóság.
Ez a topic inkább az utóbbit célozza meg illetve azokat akik kicsit több mozgást, jobb fizikai erőnlétet vinnének az életükbe.Edzőteremnek is meg vannak az előnyei, nem hiába használják a sportolók is kiegészítésnek... pl egy adott izomcsoport koncentrált edzése.
ps.: Kondis arcokat is tessék becsülni mert sokuknak sok-sok éves munka van abban ahogy kinéznek...
-
Idiofil
aktív tag
Én még kiegészítésként sem. Fegyencedzés mellé (meg bármi mellé) a legjobb kiegészítés a futás vagy az úszás.
Szerk: CSak szerintem a Fegyencedzést pont bárki csinálhatja, nemre/korra/testalkatra/anyagi helyzetre való tekintet nélkül. (természetesen végletes dolgokat leszámítva)
-
BÁ Nutrition
addikt
ja csak ezt törpéknek találták ki..
egy 2 méteres 140 kilós ember ezt soha az életben nem fogja megcsinálni neked.. tök mindegy hogy edz
kicsit gondolkodni se árt néha, minden sportra megvan hogy kb mi az optimális testalkat.. a tornászoktól meg nem lehet elvárni hogy zsákoljanak pl.. -
Zewa
senior tag
Fegyencedzés... jól hangzik, hála a könyvnek igen felkapott lett bár semmi új nincs a nap alatt. Tornászokat tessék megkérdezni hogy miként edzenek, edzettek a régiek.
Meglepően hasonló módon viszont a könyv ezeket rendszerezi és utat mutat azoknak akik nem tudják hogy fogjanak bele. Kifogást nem igen lehet találni ellene, csinálni kell és kész.Kondi más világ. Sokkal nagyobb maximális erő és sokkal látványosabb fejlődés. Egy tornász nem fog megmozgatni 2 mázsát és nem lesz akkora háta mint egy IFA plató viszont testüket döbbenetes módon tudják irányítani. Szerény véleményem szerint én az edzőtermi edzést csak kiegészítésként javaslom, alkalmazom.
Tessék utána csinálni! -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
BÁ Nutrition #43 üzenetére
Még nem csinálom az összest, tehát nem eddzek gerincre, lábra, ugye a vállazást sem tudom még csinálni.
Fekvőből már megy a 3x15 szűk en, ha elérem a 3x 25 öt tovább lépek.
Hasból az első lépés, 4-5 x 20 megy, 40 nél lehet továbbmenni.
Húzózkodásnál a fél felhúzásnál 4x10.Persze szoktam kiegészítőket is végezni.
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
Ł-IceRocK-Ł #42 üzenetére
és hol tartasz a programban?
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
BÁ Nutrition #41 üzenetére
A sérülés már nem friss, tehát nem küszködöm vele már, csak a súlyzós eddzés, főleg a vállból nyomás (ami hazavágta) az nem igazán tesz jót neki. Csak még a fejenállós dolgot kellene megszoknom, hogy tudjak vállazni rendesen.
Igen, a nadálytőt anno ajánlották is, plusz melegítőkenőncs, stb, jó bemelegítés nélkül neki sem kezdek semminek.
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
Ł-IceRocK-Ł #40 üzenetére
próbáld ki a fekete nadálytő krémet
az eléggé faxa
nekem mindig rendberakja a szalagjaim, vagy izületi gyulladást stb -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
BÁ Nutrition #37 üzenetére
3 szor ment ki a bal vállam. Mármint úgy, hogy ínszalag, utána ínhüvelygyulladás vagy mi a szösz, meg volt az izommal is valami. szóval emiatt sokat hagytam ki, mostanába munka mellett meg nincs időm konditeremre, és már nem is vonz, amióta ezt csinálom.
Idiofil: lábeddzés az mindig jó/kell.
-
FehérHolló
veterán
Akárhányszor felkerül ez a topic, mindig megnézem azt a videót a #3-ban, és ráébredek, hogy semmi keresnivalóm itt. Olyan kemény soha az életben nem leszek, mint Ő.
-
Idiofil
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Olyan kérdésem lenne, mennyire jó/rossz ötlet az alap Fegyencedzés tervet (Hétfő-Szerda-Péntek) kiegészíteni a 2. részből egy vádlizással meg egy fogáserősítéssel?
Van értelme, vagy ki mit javasol? -
BÁ Nutrition
addikt
válasz
Ł-IceRocK-Ł #36 üzenetére
milyen sérülésed van?
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Él még ez a topik? most találtam meg.
Ha van pár jelentkező, felpörgethetnénk.
Ennek az eddzésnek vagyok a híve, márcsak a sérülésem és a konditerem hiánya miatt. (meg idő és pénzhiány miatt) -
Sn[4k3]
senior tag
válasz
BÁ Nutrition #33 üzenetére
Szívböl gyülölöm a(z európai) focit, csak a barátaim nyomták ifi szinten (Vasasban volt az egyik, ha jól emlékszem). Azért a kézis csajok tényleg durván nyomják... Én csak simán jó kondiban vagyok.
-
Sn[4k3]
senior tag
válasz
BÁ Nutrition #29 üzenetére
Izé, én hol említettem, hogy az állóképesség a minden? Egy a fontos tényezök közül.
Egykezes húzódkodást speciel nem próbáltam, de kétkezes megy és még ki is tudom nyomni magam, csak kezet használva megy a kötélmászás, illetve megy az egykezes fekvötámasz és az egylábas gugolás. Sajna "csak" ennyi telik tölem. Kézizni meg nem tudok, poénból mentünk el a focis haverokkal a csajok edzésére, hogy mi az nekünk, és a végén örültünk, hogy egyben voltunk.
-
Kassadin
addikt
Érdekes, hogy amikor én leírtam, hogy a kettlebell bohócoknak való, mélyen fel voltál háborodva (teszem azt jogosan), hogy úgy alkotok véleményt, hogy nem is ismerem. Te gyúrtál több évig, vagy mire alapozod a véleményed? Biztos hallottad már azt, hogy mindenkinek mások a céljai, és ez más módszereket is "igényel".
-
BÁ Nutrition
addikt
én kosaraztam nb1 ifi szinten, gyakran volt hogy napi 20-25 km-t futottunk naponta. nagyon jó állóképességem volt, de ettől még pont nem fogsz legyőzni senkit semmiben, max futásban egy edzetlen embert, meg ugye kézilabdában, kosárban szintén..
integra: most arról felesleges beszélni szerintem hogyha abbahagysz valamit akkor mennyi idő alatt párolog el az edzettségi szinted. ha bármiben komoly sportértékkel bíró szintet elérsz és abbahagyod hónapokig-évekig akkor ugyanúgy formán kívül kerülsz.. legyen az gyúrás, súlyemelés, úszás, kosárlabda, akármi..
pl emlékszek hogy nem olyan rég nyári időszakban megvertük fociban a németeket 2-0ra ugyebár Torghelle Sanyival, a mankester junájtidot a zalaegerszegmeg az olaszok ellen is hoztunk döntetlent vagy 1-0-t nem emlékszem kb 2005 körül..
ugyanígy van gondolom a kettlebell is, hogy nem csinálod fél évig akkor tuti nem fejlődsz tőle olyan irányban hogy még 10 kilóval jobban megy
bocs az offért fegyencedzők
-
Sn[4k3]
senior tag
Én csak annyit tudok, hogy egy elítélt fejlesztette ki és egyes embereknél valóban látványos fejlödés figyelhetö meg külsöleg. Osztálytársam is "fegyencedzik", de az ö bevallása szerint viszonylag lassú az edzésmód, a táplálkozásra is oda kell figyelni. Már két éve csinálja, osztályképeit összehasonlítva valóban látható az eredmény - de melyik edzésfajtának nem? Amúgy az említett srác az egyik (ha nem a) legerösebb az évfolyamon, de sok szempontból én is lekörözöm...
Én kérek elnézést, hogy le mertem írni a véleményem (ami voltaképp nem 100%-ban az edzésmódra, hanem inkább a vele ígért lehetséges végeredménynek szólt)
-
Integra
titán
válasz
BÁ Nutrition #24 üzenetére
nekem nem kell magyaráznod
pontosan tudod, hogy amire oly büszke vagy, az pillanatokon belül lefog rólad zuhanni és összemész, mint annak a rendje, ha abbahagyod, csodák nincsenek, te akarsz valamit, a genetika meg egy tök másik történet. nyílvánvalóan azért érdekel téged is a funkcionális edzés mert kezdesz rájönni, hogy a gyúrósmunka sokat nem ér hosszútávon. meg nem is egészséges.
nem rossz ez a fegyencedzés, de nem itt kéne keresgélned alapvetően szerintem, hanem a crossfit és kettlebell téren. ha már funkcionális edzés felé kacsingatsz. -
Sn[4k3]
senior tag
Fegyencedzés... lol... Én azt mondom, hogy ez kb semmi, ettöl max páváskodni tud az ember, egy normális edzét se élnének túl - a kézis csajokét meg föleg (azt mondjuk én sem biztos). Attól, mert még valakin van negyven kiló muszkli, nem lesz erös, ráadául szerintem ronda, ha valaki aránytalanul izmos. Sokkal fontosabb az állóképesség és az, hogy mindenütt egyforma legyen a testfelépítésünk, hiába ütsz akkorát, hogy az leterít bárkit, baxhatod, ha az ellenfeled simán kitér é egy idö után lefáraszt...
-
BÁ Nutrition
addikt
1.: te csak ne akard bezáratni a topicomat
2.: ma pl 70 kilós egykezesekkel nyomtam döntött padon.. ha ez neked gyenge teljesítmény akkor
3.: szerintem 50-60 sőt idősebb korban is éppoly fontos a mozgás. én nagyon is szeretnék még akkor is edzeniazért is néznek ki sokan úgy, és vannak olyan leromlott fizikai állapotban idős korban, mert évtizedek óta semmit nem mozognak rendszeresen.. (ez lehet nem pont neked szól, de így van)
4.: minden sportnak megvan a maga értelme. van amelyik kikapcsolódást segít, fejleszt. van ami erőszintet, van ami ügyességet, van ami izomméretet, van ami állóképességet. attól hogy neked valamelyik éppen tetszik még nem kell leszólni a másikat. persze vannak férfiasabb és kevésbé olyan sportok, de a lényeg hogy foglalkozol magaddal, és fejleszted magad. -
spammer
veterán
Mű vackokkal a mekiben találkozhatsz, de még inkább bármelyik supermarketben, élelmiszerüzletben.
Te a táplálékkiegészítőkre gondolsz szerintem, az kb. por formájú kaja (fehérje, szénhidrát, vitaminok...). Vagy a multivitamin (tabletta) is mű cucc szerinted?
Amúgy miért ne kezdhetnél bele 30 évesen? Olyan öregnek érzed magad? Tudod te hány 40-50 éves vagy akár még idősebb ember sportol?
Ha nem sportolsz semmit és nem akarsz gyúrni, akkor ez arra simán jó lehet, hogy meglegyen egy alap kondíciód.
-
Integra
titán
hablababla, a marketing bullshitet azért ne kamáld be...
funkcionális erőedzés, akárcsak a kettlebell és a crossfit. a konditermeket hagyjuk, az sokra nem jó, teljesen más történet.
erős akarsz lenni? állj neki edzeni nyavajgás helyett. az általános kondid hamar változni fog, de látványos és komoly eredményt azért évek kemény munkája lesz elérni.
soha sem késő.
a helyedben én ide írnék, mert ez a topic pont ezért nyittatott, ezt meg bekell zárni valóban.
kettlebellnek van külön topicja. -
villamos
őstag
Egy picikét komolyabbra venném a szót. Nekem a "kezembe" került ezt a fegyencedzést leíró mű. Szépen leírja, hogy mit, hogyan kell csinálni, képekkel illusztrálja. Emelett még motiváló is. A leírás szerint, eme módszer segítségével viszonylag rövid idő alatt, igazi, természetes, nyers erőre tehetünk szert. Mindemellé természetes, arányos (szép) izomzatot. Ehhez mindössze csak a saját súlyunkra van szükségünk (meg még pár apró dologra, az egyes gyakorlatokhoz). Egyszerű alapgyakorlatok, amelyek természetesek, ezáltal megmozgatják az összes izmot, ellentétben a drága kondigépekkel. Ezért nem kell drága bérletet venni, meg mindenféle mű vackot tömni magunkba. Az ókori olimpikonok ezzel a módszerrel edzették magukat, és a testfelépítésük, megjelenésük a mai napig követendő ideál.
De most komolyan harminc évesen kezdjek bele? Bár 15 évvel ezelőtt jutott volna a kezembe ez a módszer! Mekkora poén lett volna, az oskolába, hónapról hónapra, egy vézna, gyenge fizikumú csontkollekcióból, egy izomgolyóvá válhattam volna, aki egy kézzel nyom fekvőtámaszokat fejen állva. A lehetősége meglett volna, időm mint a tenger, ráadásul a szükséges fizikai feltételek is adottak voltak, pl. tudtam volna húzódzkodni, megvolt hozzá a megfelelő állvány itthon, egy régi hinta. Most csak poénból is megnéztem, hogy milyen ojjektum lenne erre alkalmas a házban, vagy a kertben, de egyszerűen nincs semmi. A hintát már régen szétszedtük, már valamelyik kohóban lehet.
-
Integra
titán
válasz
BÁ Nutrition #13 üzenetére
hullanak a bodibilderek?
-
spammer
veterán
WTF, ez a topik nyitva van még? Be kellene záratni, mint a fegyenceket!
-
Woodslave
félisten
válasz
BÁ Nutrition #7 üzenetére
én is fegyenceztem ma, legalább 20-szor kellett a gyerek mellé leguggolni a tecsóban, mert eldobált mindent. Én is szandálban nyomtam mint a mester a videón
(ezt tényleg zárni fogják)
-
Woodslave
félisten
válasz
BÁ Nutrition #3 üzenetére
asszem meg is adtad ezzel a topic alaphangulatát. Zárható
-
Integra
titán
válasz
BÁ Nutrition #1 üzenetére
LOL
mi lett a nagy gyúrásból? -
BÁ Nutrition
addikt
jobb ennek külön topicot szentelni, ez azér mégse bubbi módszer
az maradjon csak nálunk
[penene bekeményített] -
Woodslave
félisten
tök jó, minden másnak te indítasz topicot
-
BÁ Nutrition
addikt
sziasztok
aki már próbálta ezt a különös edzésmódszert az megoszthatná tapasztalatait
thx
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- E-roller topik
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Ukrajnai háború
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Politikai mémek
- Elektromos autók - motorok
- V.Milán: ⭐DICSŐSÉGFALAM⭐
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Samsung S24 8/128GB, Kártyafüggetlen, Újszerű állapot, Garanciával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 34 VA 165Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Fedezd fel a lenyűgöző világot az RTX4060 EAGLE OC segítségével! 0% THM rèszletre is!
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest