Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• -PLevi-

senior tag

A sima és a zárt lábas guggolás között van jelentősebb eltérés nehézségben? Illetve az mitől van, hogy a fél guggolást (comb vízszintesig) nehezebbnek érzem? Megválaszolom: Az, hogy lefelé menet meg kell állni, szerintem megterhelőbb, mint teljesen leengedni. Felfelé pedig úgy vettem észre, hogy szinte nem is számít a kicsivel nagyobb mozgástartomány. Lehetséges ez, vagy csak én érzem így, illetve csinálok valamit rosszul? :F Ez utóbbit nem hinném, nagyon ügyelek a helyes végrehajtásra.

Eddig így nézett ki a guggolás progresszió:

1. hét: két alkalommal 3*12 bicska guggolás
    2-6. hét: heti két alkalommal 3*12 teljes guggolás
    Idáig tartott az átmozgató szakasz.
    7. hét: 5*12 teljes guggolás
    8 .hét: 5*12 fél guggolás +8kg (szék)
    9. hét: 5*12 teljes guggolás +8kg
    10. hét: 5*12 guggolás zárt lábbal +8kg
    11. hét (most csütörtök): 5*12 fél guggolás +17kg (két 8,5kg-os egykezes súlyzó)

(Plusz ezek mellé minden alkalommal, edzés végén 1*15 guggolásból felugrás. (A legelső alkalommal csak 1*10 volt.) 2-3 másodperces negatív, majd amint leértem, abban a pillanatban ami a csövön kifér. :)

Milyen hasznos tud lenni az edzésnapló. :)

A csütörtöki lábnap már elég kemény volt (igen, rájöttem, hogy ez volt az első igazán kemény lábedzésem...), de nagyon élveztem. Úgy tervezem, hogy hasonlóképpen az eddigiekhez a cél először 5*12 teljes, majd zárt lábas guggolás lesz 17kg-mal. Viszont innentől lassulni fog a progresszió tempója, nagyjából elértem a jelenlegi maximumomat.
    Mivel ennél több súly nem áll itthon rendelkezésemre, idővel az aszimmetrikus gyakorlatok fognak következni. :)

A lábedzésemben egyébként vádliemelés szerepel még, de ez most lényegtelen. :)

Új hozzászólás Aktív témák