- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
fjudors
aktív tag
-
fjudors
aktív tag
válasz
emiki6 #15750 üzenetére
ok, de ízre elmarad a myproteintől
állagra/ízre is sokkal vizesebb, a myprotein inkább turmix/shake
viszont hideg folyadékba jóvan oldódik, mint a mp
és az ízesítetről beszélünk
tehát: ugyanannyi a natúr ízesítésű, mint az ízesített mp
aha.
nem ez volt a kérdés
most iso fuelt iszok zöld alma ízben, mert elfogyott az mp choc brownie.de itt van egy just whey utánasokat kóstoltam, használtam:
véleményem szerint ár/érték arányra az akciós mp a legjobb
ami olcsóbb, az elmarad valamiben
ami jobb valamiben, az drágábbA véleményem a 25gr-os adagúra írom, mert ezt most változtatják 30gr-ra
-
fjudors
aktív tag
válasz
emiki6 #15750 üzenetére
ok, de ízre elmarad a myproteintől
próbálósra is sokkal vizesebb, a myprotein inkább turmix/shake
viszont hideg folyadékba jóvan oldódik, min a mpés az ízesítetről beszélünk
tehát: ugyanannyi a natúr ízesítésű, mint az ízesített mp
aha.
nem ez volt a kérdés
most iso fuelt iszok zöld alma ízben, mert elfogyott az mp choc brownie.de itt van egy just ezer utána -
emiki6
veterán
válasz
emiki6 #15744 üzenetére
Régi gyűrűm a sötétebb:
Illetve gondoltam megcsinálom a "seasoning"-et magnéziával, mielőtt bőrzsír vagy izzadtság kerülne rá. Kezeletlen és kezelt egymás mellett:
Kónya Krisztiánnál rákérdeztem melyik magnézia a legjobb, ő ugye erősember volt, öccse még mindig az. Aszonta a Chalkemy 120g-os chalck block-ja azt is szereztem. Jobb, mint a decathlonos, ad érezhető tapadást.
-
Optik
újonc
válasz
emiki6 #15739 üzenetére
Elnézést kérek, amiért csak most válaszolok, de a délutáni, esti időszakban egyelőre kevésbé tudok időt szakítani erre. De majd igyekszem.
Köszönöm a részletes beszámolód, és bár jóval fiatalabb vagy nálam, azért véltem felfedezni több hasonlóságot is az edzés világában eddigi bejárt utunkról.
Angolul csak nagyon halványan értek/gagyogok, ezért próbáltam olyanoktól olvasni,tájékozódni ilyen témákban, akik kiolvastak angol könyveket és a lényeget nagyjából át adták.Persze, nem sok ilyen van.
Egy edző,aki érti is mit miért tesz/mond, ahogyan írtad is, biztosan kulcsfontosságú, ellenben több okból szóba sem jöhet, legalább is nálam.
Ellenben Veled, ( bár azt nem tudhatom, miért voltak kihagyásaid, megszakításaid, illetve hogy másra kellett az az idő vagy sérülések bekövetkezte miatt ), én igyekeztem mindig betartani az adott hétre tervezett edzésmennyisséget, és csak nagyon kevés alkalommal történt másként ( betegség vagy egy nem várt program, vagy erős fáradtsag érzet miatt maradt ki. ).
És jó is, hogy erről beszélünk, illetve hogy említetted Te is ezt az edzésgyakoriságot, mert úgyszint érdekelne, hogy más hogyan látja ezt?!Mondjuk Te a toló/huzó/láb napot említetted, én meg a későbbiekben egy vizszintes/függőleges/láb nap irányába terveznék menni, csak mivel azért kellene az a pihenőnap is, igy legtöbbször 1 lábnap jutna egy hétre, ami nem sok, viszont, mivel nem erőemelés ill. testépítés a cél, így ebben a sportban nem előny a nagy izomzatú láb, főleg majd a különféle mérlegtartások gyakorlásánál.Persze attól még erős lesz az. Szóval itt kicsit bizonytalan vagyok még, hogy mit is csináljak.Nem szeretném a szépen felépített fekvőmet és evezésemet elhagyni a tolódzkodás és húzódzkodás párosért. Bár tény, hogy mind a 4-nél szinte ugyanazok az izmok vannak bekapcsolva a munkába, csak más a szög.Ami az eszköztáramat illeti, nos, szinte van mindenem odahaza, mivel amikor eldöntöttem, hogy mostantól csak és kizárólag ezzel a fajta sporttal szeretnék foglalkozni, rögtön, persze fokozatosan el is kezdem beszerezni hozzá mindent. És itt szoktam sokszor hangosan felnevetni, hogy ugye a saját testsúlyos edzéshez nem kell más, csak a tested...jahh, meg egy rakatnyi eszköz még,ami valljuk be azért már túlzás.Kapdosom a fejem, amikor jönnek itt hogy ilyen meg olyan erőre tehetsz szert ha a bordásfalon/fa létrán, ezt meg azt végzed, továbbá,amikor valaki rendelkezésére áll egy komplett tornaterem és onnan prédikál, hogy kötélmászás, bak, szaltók meg felemás korlát....mi van ember???legtöbbünknek egy húzódzkodó állvány elhelyezése vagy egy egyszerű gyűrű felszerelése elég nagy kihívást jelent, nem hogy kötél, meg bak ,meg bordásfal....Véleményem szerint kicsit megborultak itt is már a dolgok.
-
Optik
újonc
válasz
emiki6 #15737 üzenetére
Köszönöm a válaszod.
Igen, ezzel a Fegyences dologgal maximálisan egyetértek, és szinte kb. nálam ez az általad írt periódusig tartott, nem tovább.
Tudod, az az én bajom, hogy alapvetően nem vagyok egy kezdő, - sok évnyi súlyzós, terembe járós edzés van mögöttem, és csak kb. 3 év saját testsúlyos, amiből alig jutottam 1-ről a 2-re. Húzódzkodtam, tolódzkodtam, sőt plusz súllyal is végeztem őket, aztán ahogy olvasgatok, videókat nézek a kivitelezésükről, rájöttem, hogy totálisan rosszul végzem őket, így léptem vissza és kezdtem az elejéről.Majd ez a visszalépéses/elölről kezdéses folyamat legalább mégegyszer megtörtént, ha nem kétszer, mert ilyenekre, mint váll, lapocka pozicionálása, vagy a könyök mozgása, légzés stb. számomra vadidegen fogalmak voltak.És itt jött képbe G. Adám (tudom ez nem a reklám helye ), aki helyre rakott bennem nagyon sok dolgot. Előtte is szemezgettem én innen-onnan és kezdtem felfogni, hogy ennél a sportnál azért több dolog is befigyel egy-egy gyakorlatnál, nem csak kimegyek, nyomok-húzok párat és jól van...
Képben voltam én már több dologgal is, mert mint azt Írtam, csináltam a Fegyencet is, jóval előtte meg a Meztelen harcosból megtanultam a két gyakorlatot...akkor persze még az izomfeszítés,légzés, statikus dobbantás fogalma sem volt világos számomra, de valahogy kiviteleztem.
Ezek a fogalmak mind mára, hogy úgy írjam megértek bennem, Ádám módszere pedig még sok mással is kiegészítette.És a gyakorlatba is át tudom ültetni őket. Tisztább a látásom, de csak bizonyos dolgokban.Olvasva a hozzászólásaidat Te már mérföldekre jársz tőlem. Sokkal tapasztaltabb vagy. Megkérdezhetem, hogy mióta edzel és hogy az elején hogyan kezdted?
Mivel én most csak teljes testes ( fekvő+evezés+láb) edzéseket végzek heti 3 x, nyújtással, bemelegítéssel, izületi előkészítéssel, belevághatok statikus elemek megtanulásába, mint az ülőtartás vagy könyökmérleg, vagy hasonlók?
-
aleister
veterán
válasz
emiki6 #15712 üzenetére
Nekem sajna augusztus 15 óta hanyagolnom kell az edzést. Biciklivel volt egy csúnya bukásom terepen, és a bal vállam kicsit kiszakadt a helyéről. Az első műtét után elmozdult a fém, a második jól sikerült, de most megint nem az igazi, szóval lehet, hogy hamarosan jön a harmadik.
No de a lényeg, hogy pont jó lesz majd az újrakezdéshez a fegyencedzés, mert fokozatosan terhel fekvőnél, húzódzkodásnál. Persze jobban örültem volna neki, ha helyette tovább fejlődhettem volna SW-ben.
-
aleister
veterán
válasz
emiki6 #15704 üzenetére
Ez a Magnus nem ember.
34 másodpercig csimpizett egy kézzel.
Nálunk ez pont az egyik szám a fizika felmérőn. A korosztályomban tán 40 mp a kiváló. A saját hülyeségemből adódóan mindig a 20 évesek szintjét lövöm be. Szóval két kézzel megy az 1 perc statikus tartás, de ez az egy kezes arányaiban sokkal több lenne átszámítva.
Félelmetes az alak. -
emiki6
veterán
válasz
emiki6 #15699 üzenetére
Nemrég találtam: Muscle upot erősítő gyakorlat, ami akár ajtókeretes huzirúdon is végezhető: [link]
Olyan, mint egy robbanékony húzódzkodás, így 1 sorozatban max 5 ismétlés javasolt, cél minél magasabbra húzni magad a rúd letolása által.
Azóta beletettem 7x 5x4-5 ismétlést és egyértelműen látszik az eredmény, könnyebbé vált a muscle up. Jobb gyakorlatnak érzem, mint a robbanékony/magas húzódkodást.Ha valakit érdekel, pár gondolat (gyakorlat, elmélet, alkalmazás):
- Ez egy inga szerű gyakorlat. Kicsit előrelendülsz teljesen nyújtva, a visszaúton pedig olyan magasra fel"tolod" magad, amennyire csak tudod.
- Mikor csinálod legyél fókuszált, minden akaraterőd tedd bele a gyakorlatba, a teljes erődet egy pillanatba. A robbanékonyság nem sima erőfejlesztés, olyan idegrendszeri fejlesztés, ahol azt tanulod, hogy egyszerre megfeszítsd az összes izomrostodat. Ha nem akarod eléggé, akkor csak pazarlod az időt. Hiába nem jutsz magasabbra, ha jobban akarod, de az eredmény jobb lesz hosszútávon: nem a magasság számít, hanem az erőfeszítés mértéke (a tudomány ezt mondja).
- Ugye max 5 ismétlés / sorozat, ami azért kell, mert a kreatin-foszfát rendszer használjuk, ami ennyi vagy kevesebb ismétlést tud ellátni (nyilván ha szedsz kreatint, akkor több fog menni, 5 körül, ha nem szedsz és vegán vagy, akkor kevesebb). A krea-foszfát rendszer regenerálása lassabb, ezért a sorozatok között hosszabb, pl 5 perc pihenő javasolt. A jobb állóképesség gyorsabban regenerálja.
- Nem csak a krea rendszeren múlik a dolog, hanem a szellemi állapoton is. Ha 3-4 ismétlés után elveszted a figyelmed, akkor felesleges tovább csinálni. Ha 5+ perc kell, hogy fejben regenerálódj, akkor pihenj többet. A zavaró tényezőket, melyek elviszik a figyelmedet zárd ki.
- Mivel idegrendszeri edzés és gyakorlás, ezért érdemes az edzés legelejére tenni, amikor még frissebb vagy. Minél többet és minél gyakrabban gyakorlod annál jobb. Nem nagy izomcsoportok dolgoznak, ezért minden nap is csinálhatod. GTG is jó erre, pl naponta, 1-2 óránként 3-5 ismétlés, a nap folyamán elosztva.
- Lehet olyat is csinálni, hogy egyszerre csak 2-3-at csinálsz és kevesebbet pihensz a sorozatok között, több sorozatot csinálsz. -
aleister
veterán
válasz
emiki6 #15690 üzenetére
Húzódzkodó övet nem próbáltál?
Én amikor elértem azt, hogy megbízhatóan ment a 4x13 húzódzkodásból, akkor gondolkoztam rajta, hogy leviszem az ismétlésszámot 8-ra, és elkezdek magamra súlyokat aggatni, aztán jött a rossz idő, és bekényszerültem a terembe, ahol akkor még nem volt lehetőség húzódzkodni. Hiába edzettem a bicepszet, hátat súlyzós edzéssel, visszaestem 4x10-re,
-
Fred23
nagyúr
válasz
emiki6 #15682 üzenetére
& Pocee:
41 éves vagyok, és az évek során arra jöttem rá, hogy nagyjából mindegy, mit csinálok, elég hamar (1-2 év) el lehet érni egy olyan formát, amit viszont utána már csak kínszenvedéssel lehet/ne javítani. Mivel szenvedni már nem nagyon akarok, arról a részről lemondok.A futás és erőedzés kombinálása szerintem csak szélsőséges esetekben -vagyis szélsőséges célt kitűzve- lehet rossz. Egy testépítő például, ha minden nap fut 10 km fölött, izmot veszthet, vagy egy futónak már romolhatnak az eredményei, ha túl sok izmot szed fel súlyzózással / saját súlyos edzéssel. És lehet, hogy az edzések ideje, a felosztás, az elkülönítésük valóban számít valamit, de saját tapasztalataim szerint nincs nagy nyereség vagy veszteség, leginkább pedig a genetika és a táplálkozás számít abban, hogy mit hozol össze idővel.
Még tán a gyúrós topikban olvastam valami olyasmit, hogy a középszar forma elérése azért nem nagy kihívás, ha ennél több kell, akkor kell szenvedni, "okosságokhoz" fordulni, stb. Na, nekem most az a középszar forma kellene, mert csúnyán el vagyok hízva. Húzódzkodni és tolódzkodni legalább tudok az edzős múltam miatt. Szóval türelmesen, lassan szeretnék átalakulni, de perpill végcél kitűzésének se látom sok értelmét. Egyelőre elég nekem annyi, hogy lemenjek 90 kiló alá -nem nézek túl messzire.
HSPU-ra lennék nagyon kíváncsi, hogy menne -e most, de még inkább nem próbálom ki.
-
aleister
veterán
válasz
emiki6 #15676 üzenetére
Köszi a választ!
Engem egy dolog zavar nagyon a könyvben, a testépítők folyamatos fikázása. Azon túl, hogy egy rakat embert megsért, semmivel nem lesz előrébb mutató a dolog.Heti 3x edzek. 1 terem, 1 street workout, 1 szabad súlyos otthon. Az időjárás miatt ebből most a kültéri móka helyett is teremben vagyok, de ott is tudok húzódzkodni, tolódzkodni.
A fegyencedzésnél nem érzem azt a megterhelést, mint ezeknél, ezért gondoltam rá, hogy a pihenőnapokon fogom majd ezt csinálni.Köszi a linkeket!
-
Fred23
nagyúr
válasz
emiki6 #15676 üzenetére
Ha valaki kondiparkba jár saját testsúlyos edzést végezni, szerintem ki ne hagyja a tolódzkodást se (már amennyiben képes rá)!
Én most úgy csinálom, hogy kocogás közben megyek végig néhány kondiparkos gyakorlaton is. Körönként csinálok valamit, akár csak 3 db tolódzkodást, de mivel 11 km-t kocogok 1 km-es pályán, ez 11x valami saját testsúlyos gyakszi is. -
brownus
veterán
válasz
emiki6 #15654 üzenetére
Javítás Lazítsuk el és ejtsük be a hasat (ne húzzuk, ejtsük!), laza mellkassal lélegezzünk, és találjuk meg azt a mozgást hajlásban, forgásban és lábemelésben is, amikor nem feszül kifelé a hasfalunk, ellenben a gerincünk dolgozik és tart. A továbbiakban igyekezzünk így létezni és mozogni. A lufit főleg előrehajlásban lehet megérezni, szinte ráfekszik elöl a mellkas, ahelyett, hogy a gerinc tartaná, hátul. Aki ilyen „pocakos” mozgási alkatú, annak napi rendszerességgel, amikor csak eszébe jut, gyakorolnia kell, hogy minél hamarabb megszabaduljon ettől a mozgási-tartási beidegzéstől. Ezzel jó eséllyel a pocakjától is megszabadulhat, hiszen annak egyik fő szerepe éppen ennek a hibás elvű stabilitásnak a fenntartása.
oké, de hogy?? én asszem jól csinálom, szoktam légzés gyakorlatokat is végezni, de eszerint én se csinálom jól, mert sokszor feszítem a hasam!?
...amikor nem feszül kifelé a hasfalunk, ellenben a gerincünk dolgozik és tart. asszem értem mire gondol, de egy kezdőnek nem biztos, ezt jobban ki kellene fejtenie,
szerk2, azokra a kék nyilakra klikkelni kell
jaja, plankek jók
az a "felgördülés" gyakszi az melyik?? gugli: [link]
-
brownus
veterán
válasz
emiki6 #15652 üzenetére
Gyűrű cross traininghez DOMYOS - | Decathlon
ezt vettem mega héten keresek egy fát a közelben
-
-
Pocee
senior tag
válasz
emiki6 #15643 üzenetére
Nem,15 perc alatt nem lehet megváltani a világot,ezt engedd el...tényleg.sokkal többet ér a semmitől ezt nem vitatom,nekem bodylastics van itthon,profi gumikötelek és a töredéke volt ennek és sok éve megvan,de 15 perc az 15perc az egy óra az egy óra,a nagyon buták elhiszik ezt ráadásul 550 dodoért.részemről lezárva.
-
-
brownus
veterán
válasz
emiki6 #15632 üzenetére
na, ugy tűnik megyek át vegánba (nem teljesen, de ezt fogom mondani ha nincs se időm, se kedvem sztorizni)
a végső lökést a seaspiracy és a cowspiracy filmek adták meg.
mellette meg harari könyvei. egyszerűen túl sokan vagyunk már, fenntartható módon kellene, stb... nem folytatom, akit érdekel ott az internet és a moly.huszóval sokat olvastam a témában a napokban és teljesen, kielégítően, full egészségesen lehet táplálkozni hús nélkül. meg tej nélkül :)
vettem pár vegán szakácskönyvet is. ha kíváncsi vagy kérdezz :)
(mert van forrás, pl. anyósomék tartanak tyúkokat a tojás miatt. gyöngyiket is, és ők termelik a kukoricát, helyiektől még a zöldet, stb. nem veszik el mástól, másoktól sem a földet, sem a táplálékot)
hogy ON is legyen, az edzés megy. még nem napi szinten, de törekszem rá :)
-
emiki6
veterán
-
brownus
veterán
válasz
emiki6 #15608 üzenetére
Aki hónapokig ivott napi 10-20g sót, az volt állandó ketón. Ott ennyi só nem olyan sok, mert nincs glikogén (vagy nincs annyi), ami kötné a vizet és sót, több sót veszít az ember, többet kell bevinni Ketón könnyű sóhiányossá válni, ami keto flu-t, és mellékvese kimerülés tüneteket okoz ezt nem tudtam, ok!
én annyit változtattam még, hogy csak kovászos kenyeret eszem. élesztő nem barát
ennek az lchf-nek utána olvasok, köszi.
covidos betegség?
és jobbulást + mielőbbi sportolást! -
brownus
veterán
válasz
emiki6 #15605 üzenetére
jaaaaaah, hogy te tolod a ketogén étrendet, oksa.
az ipari tejet már csak azért sem, mert nem tudni mit kapnak a tehenek, hogy kipasszírozzák belőlük az utolsó cseppet is!? (hormonok, antibiotikumok, stb)
a bolti tej nem is tej ha az ember egyszer megízlelte az igazi házi tejetén vágom mit egyek, köszi. csak tudod, néha belefutok a netflixen egy kis chef show epizódba, vagy streed food valahol a bolygó másik felén, és tolják a grillezést ezerrel.
össze is folyt a nyál a számban... szóval lehet most hétvégén a nagyinál sütök hambit, vagy tárcsázok egy kis vörös húst. (nem akarom ennyire keretek közé szorítani)ahha, szóval most meg kicsit tolod csak a ketogént, picivel több a ch. egy hozzászólásban ennyi változó
rajtad is könnyű eligazodni...
44/175/69 vagyok jelenleg
minnyá küldök képet
-
ß3NC33
tag
válasz
emiki6 #15605 üzenetére
Én most januárban hagytam fel a ketoval. Ugyan ebben a cipőben jártam, 192cm-hez voltam korábban 76kg. Ezt a nyár végére sikerült nagy nehezen 82ig feltornászni. Most, hogy mindent is eszem, már a 90kilót súrolom
és úgy vettem észre, hogy edzésben is erősebb vagyok.
Csak úgy sikerül tömegelnem, ha mindent mérek és írok, ha csak érzésre ennék, még mindig 76kiló lennék
mondjuk azt hozzá kell tennem, hogy a covidnak "hála", november óta van időm 5x edzeni, előtte heti 2 volt csak. jó lenne ha tudnám ezt tartani, ha visszatérünk majd egyszer a normális életünkhöz -
brownus
veterán
válasz
emiki6 #15551 üzenetére
Jó, és a vegetáriánus mit csináljon?
nyers hús
Én mostanában kevés húst eszem, bár most jön a tavasz a friss idény zöldségekkel akkor lehet majd grillezni is, végre.
De a vörös húsokat, főleg a disznóhúst tudatosan nem fogyasztom.Ha netán érdekel valakit: csicseriborsó, bab, lencse, kecskesajt, tojás. Nálam ezek a fő fehérje források. (+ házi tyúk, gyöngyös) És konzerv tonhal. Most szeretnék a halakkal jobban megismerkedni, megbarátkozni....
A nyers tejet azért felforralod? Gondolom házi az is.Sóval óvatosan, nagyon ember függő! (anyagcsere milyen, pajzsmirigy, stb..) 10-20g naponta??? Ez nem elírás?
-
-Solt-
veterán
válasz
emiki6 #15592 üzenetére
Elkezdtem "érezni" a derekam, reggel például alig bírok lehajolni a zoknit felvenni, de éles fájdalmam nincs, illetve guggolás közben sem érzek fájdalmat, csak azt mintha nyúlna ott a derekam körül "minden". Nem tudom eldönteni, hogy ez izom fájdalom és majd elmúlik ahogy edződik, vagy valami más...
-
batagy
őstag
válasz
emiki6 #15561 üzenetére
Szia!
Na, én pedig megvettem a nagyobbik Decathlonos húzódzkodót , és felfúrtam.
Így néz ki: képA húzódzkodót fejjel lefelé fúrtam fel. Így tiltja az útmutató, de szerintem csak azért, mert az U alakú alap két végén nincsen csavar, és az normál esetben alul lenne, ahol a falra irányul az erő.
Szóval plusz 2 db (8mm-es) lyukat fúrtam az U alakú alap két végébe, így most felül is rögzítve van. Így most 4 helyett 6 csavar fogja.6 mm-es állványcsavarral lett rögzítve, a csavar 70 mm hosszú, a tipli 10 mm-es és 60 mm hosszú, és Fischer tiplinek a koppintása. Remélem elég erős a 6-os csavar.
A keresztrúd 225 cm magasra került, fölötte 35 cm szabad magasság van még.
-
batagy
őstag
válasz
emiki6 #15559 üzenetére
Én is gondolkodok a Húzódzkodó beszerzésén. Köszi a képet!
Látom nálad az "ajtónyílás" elég magas, a plafonig megy. Így a rúd fölött közvetlenül nincs fal.
Akkor fölé tudsz emelkedni?Nálam az ajtórés így néz ki:
[kép]
Nekem ez a beton rés 95 cm széles, és 210 cm magas. A fal 16 cm vastag.
A sima rúd fölött nem lenne helyem, vagyis nem tudnám fölé behúzni magam. Ugye?Ez a másik típusú húzódzkodó mehetne az ajtórés fölé, de a keresztrúd lehet hogy túl magasra kerül. Vajon fel lehet szerelni ezt a szerkezetet fordítva is, azaz a keresztrúd alul legyen?
Mit gondoltok hogyan lenne jó?
-
-
proof88
addikt
válasz
emiki6 #15551 üzenetére
nekem az utóbbi időben 139 mmol/L a nátriumom, az gáz?
Nem ugratlak, több laborleletem is van amin pont 139 van!
Én szedek Biotech USA Daily pack-ot, abban van mindenféle vitamin és ásványi-anyag, persze magnéziumból és kalciumból ahogy láttam vegyes, szóval a legkevésbé jól felszívódó oxid forma is, ezért a Lenkei-féle Kal-Mag-C-t is szedem mert abban laktátként van benne, ezt kiegészítve napi 2500-4000 NE D-vitaminnal, további 1000 mg C-vitaminnal, Maca gyökérkivonattal (ez érzésre kicsit fickósabbá tesz meg elvileg fáradtság ellen is hatásos), plusz B-vitamint viszek még be mert a daily pack-ban lévőt a Lenkei kevesli kicsit.
Tudom GAL szerint nincs szükség extra kalcium bevitelre. Én alapvetően kerülöm a tejtermékeket mert nem csak laktóz érzékeny vagyok de tejfehérje allergiám is van, és a kalcium főleg tejtermékekben van jelen.
K-vitaminokat nem szedek, igazából régen nem is hallottam róla. Most elolvastam és hasznosnak tűnik. Menne a kalcium mellé.
-
emiki6
veterán
válasz
emiki6 #15448 üzenetére
Közben amúgy írogattam Áronnak, aki írta az Önerőből-t és megbarátkoztam vele, rokonlélek. Kicsit tolnám a szekerét, mert úgy gondolom, hogy jó az amit csinál, nekem sokat adott.
Nemrég megjelent a könyvének egy újragondolt verziója, az Edzés önerőből, amit még ugyan nem olvastam, de úgy tudom, hogy az edzéspszichológiát, edzéstörténetet stb leredukálta, talán kevésbé célja, hogy meggyőzzön az edzésről, inkább útmutatót ad: mit, hogyan. Olcsóbb is lett. De azt mondta, hogy tervben van egy olyan rész is, ami inkább önfejlesztés témájú, engem inkább az fog érdekelni.
Az új könyvével együtt elindított egy videoblogot is, ami bár nem túl népszerű, de szerintem nagyon jókat mond, érdemes követni. Szeretném felhívni rá a figyelmet.
Itt van pl ez: STÁTUSZ TEHETSÉG ÉS SZERENCSE NÉLKÜL 1. RÉSZ
Már korábban említette nekem a muscle uppal kapcsolatban, hogy a MU valójában egy "lelki gyakorlat". Azóta párszor eszembe jutott és gondolkoztam rajta, nagyon igaza van ás tök jó ez a megközelítés. A muscle up nem egy "hasznos" dolog. Erőfejlesztésre pl nem a legalkalmasabb, mert technikai gyakorlat, szerintem kicsit olyan, mint egy zsákutca, mert eléred és aztán annyi, nem igazán nyit meg új utakat. Mire jó a muscle up valójában? Menő. Ki ne akarna muscleupot csinálni, aki látott már olyat? Visszautalva a linkelt videóra: Mi tehát a MU amellett, hogy egy lelki gyakorlat? Státusszimbólum. Érdemes elgondolkozni a jelenségen: Van egy áhított vagy már elért gyakorlat, egy cél. Mi jelent neked az a gyakorlat lelkileg? Szerintem érdekes gondolat. Valahol mind azért kezdtük el, azért edzünk, hogy olyanok legyünk, mint aki edz és hogy bezsebeljünk gyakorlatokat, erőt vagy kinézetet. Ezekt lehet státusznak is nevezni. -
-
Fred23
nagyúr
válasz
emiki6 #15520 üzenetére
Most tuti nehéz lenne nekem is, nagyon el vagyok hízva. Viszont anno ment az egykezes húzódzkodás is, szóval a kétkezes még most is sima ügy. A fogáserőm viszont kevés a mostani súlyomhoz, az egyértelmű. Törölközőről lógni két kézzel se megy még egy percig se.
Tökéletes huzit megpróbáltam, nem sikerült. Mellel nem érem el sehogy a rudat.
-
Fred23
nagyúr
válasz
emiki6 #15517 üzenetére
Ez szuper -ilyesmit szeretnék én is-, de kissé rövid; lehetne akár folytatni az ajtó fölött, falra felfúrt lécekkel, ha elfér.
Épp azon filózok, hogy egy vastagabb falat mászófallá kéne alakítanom. Mondjuk nagyon nehéz vagyok még. Ennek ellenére a húzódzkodás (igaz, két kézzel) szuperül megy.
-
brownus
veterán
válasz
emiki6 #15510 üzenetére
nem, nem érthető! az a munkája baszki, hogy ilyenkor kesztyűt és maszkot húzzon.
+ van munkája, ha ügyes és jól csinálja kurva sok pénzt kereshet most...tipamelyiken nem volt semmi, nem is kapott borravalót, azaz de, hogy érezze a törödést pár száz forintot. (mert egy kibaszott filantróp vagyok)
-
törölt tag
válasz
emiki6 #15498 üzenetére
Köszi a választ!
Szóval akkor a napi többszöri teljes edzés, nem hoz jobb eredményt.
Vettem kreatint, de csak pezsgőtablettában volt. De hoznak más kiszerelésbe is majd. Egyenlőre jo lesz ez is. Ez 2000mg-os, szoval érdemes 1,5-et inni naponta?
Fehérjét is vettem, de akkor azt csak olyan napokon iszom, amikor kevés az étrendel bevitt mennyiség.
Egyébként amióta mozgok, sokkal jobb a közérzetem és az anyagcserém is felgyorsult. Azt hiszem ez a dolog megmarad ezután az életemben. -
-Solt-
veterán
válasz
emiki6 #15501 üzenetére
Túl sok a "ha"... nem lehet tudni, hogy mennyi embert vonzana be a jelenlegi körülmények között, főleg, hogy itt a jó idő. Sokaknak az nem fér az agyába, hogy a home office és a #maradj otthon nem azt jelenti, hogy csoportosan kell sétálgatni a patakparton! (Rákos patak, Angyalföld)
Három csomagom érkezett a héten, a futár egyik alkalommal sem viselt maszkot, kesztyűt, sőt a legutolsó alkalommal az aláíró kütyühöz nem volt ceruza, az ujjammal kellet aláírnom azt, amit előttem mindenki össze-vissza tapizott már!
Az emberek többsége rettenetesen hanyag és fegyelmezetlen, az ilyen szabályokat meg mindig a többséghez, a leggyengébb láncszemhez kell igazítani. Igazságtalan, hogy ezzel az értelmesebbek "bűnhődnek", de ilyen helyzetekben ez van... szívem szerint a fél várost felpofoznám...
-
brownus
veterán
válasz
emiki6 #15474 üzenetére
mi most eger mellett, már bő két hete HO-ban. a gyerek miatt, van hatalmas kert, lehet rohangálni.
és sokat játszunk kutyásat meg cicásat, meg fogocskázunk a kertben.tudjátok, négy kézláb rohangálni, pókban, rákban, stb. csupa crossfit technika
érzem a mellem, a vállam, a combom, tegnap leestem a diófáról is
sztem mire vége ennek a koronanyavajának szép leszek és izmos meg szálkás
-
-Solt-
veterán
válasz
emiki6 #15464 üzenetére
Köszönöm a részletes leírást, van benne logika, de nálam messze nem a spárga a cél... Zárt, nyújtott lábbal ha előre hajolok akkor éppen leér a tenyerem a térdem alá, de itt már húzódik még a fülcimpám is. Sokat ülök kocsiban és fél óra után már kezdem érezni a combom, pedig csak a gázpedálon van a lábam... arról nem is beszélve, hogy húzza le a hátizmaimat is.
Rendesen edzeni nincs se időm, se energiám, így csak ilyen napi 7-10 perces intervallum edzéseket csinálok amiknek a végén most elkezdtem nyújtani, ezt szeretném hatékonyabbá tenni hengerezéssel. Érzem, hogy alapból is merev, letapadt, "csomós" a combizmom szinte mindenhol, ezek oldására vettem célba az SMR-t...
@brownus: Természetesen nem találom azt a cikket amit tegnap olvastam, de például itt is írják: [link]
-
-
-
emiki6
veterán
válasz
emiki6 #15438 üzenetére
Mint kiderült, itthon nem megy a MU, csak mászás után, a mászóteremben.
Otthont nem használom annyit a fogásom edzéshez, hogy izzadni kezdjen, nem használok magnéziát és a gyűrűmön nem látszik a használat, le is csúszik róla a false gripem.
A mászóterem gyűrűjét magnézia és izzadtság keverékébe van "pácolva", magnéziával bekenve, valamint a mászástól az én tenyerem is izzad, ezért használok is magnéziát, tapad is a bőröm rendesen, egyből megy 3 átfordulás vagy két muscle up, nem teljes tartományban. Nem mindegy a gyűrű... -
-
emiki6
veterán
válasz
emiki6 #15435 üzenetére
Gyűrűn hamis fogás és muscle up újratöltve.
Kedvcsináló, hogy elhiggyétek mennyire sima ügy:
This Average Guy Learns the Ring Muscle-Up in 21 days
Nekem emiatt a videó miatt lett most meg hirtelen a MU.
Az írás a haladó sportolókat célozza, akiknek már viszonylag erős és stabil a válluk, nem sérülnek meg egy kis szokatlan mozgástól.
Gyűrűs muscle up szükséges előfeltételei: először is kell egy gyűrű.
Erőben mi a progresszió, hol érdemes elkezdeni? Érdemes elérni 5 tolódzkodást párhuzamos korláton és a gyűrűn támasz legyen stabil. Ha ez megvan, akkor jöhet a gyűrűn tolódzkodás. Az elején nagyon nehéznek, esélytelennek tűnhet, de erőltetni kell (kivéve ha valami megfájdul), ki kell tartani és akkor lesz haladás. Érdemes 4-5 ismétlésre feltornászni az erőt mert aki tud ennyit tolódzkodni, az igazából tud muscle upozni, csak még nem tudja...Ha megvan a 4-5 tolódzkodás, akkor jöhet a muscle up, annak is az átfordulás része, ami elképesztően egyszerű, csak tudni kell a trükköt és akarni kell + önbizalom.
Az átfordulás legfontosabb része a megfelelő fogás amit korábban rosszul próbáltam.
A 2 zöld vonal a gyűrű kontaktfelületét jelöli, a csuklónál a 2 pötty 2 csontot jelöl, a nagyujj felüli elvileg a sajkacsont, de ami nekünk lényeges, az a másik, a borsócsont, az ahhoz kapcsolódó ínt is berajzoltam.A borsócsont problematikája:
Röviden: szar helyen van. Azt hittem, hogy a gyűrű hozzá képest kívülre kell essen, mert ha a rá kapcsolódó ín és izom meg van feszítve, akkor szimplán nem fér oda a gyűrű, de tévedtem. A borsócsonthoz kapcsolódó csuklóhajlítók nekünk itt, most nem kellenek, ellenünk dolgoznak! Mit lehet tenni?
Tegyük a gyűrűt olyan magasságba, hogyha a tolódzkodás alsó pontján vagyunk leérjen a lábunk, ilyenkor tudjuk állítani a fogást. Helyezzük úgy a támaszkodó csuklót, hogy a gyűrű kb a berajzolt helyre essen, a sajkacsont és a borsócsont közé, majd jól simítsuk rá ujjainkat a gyűrűre. Hasonlóképpen: [link]
Ha ezzel megvagyunk, akkor ne eresszük a fogásunkat, ereszkedjünk le kb a húzódzkodás felső pozíciójáig, majd emeljük el lábunkat (a fogás el fog, el kell forduljon egy kicsit, ekkor a borsócsont pont a gyűrű fölé fog kerülni, arra kerül a terhelés. Nem kellemes, de szükséges. Ezen az 1-2 centin múlik az egész. Ha már a Borsócsonton kívül esik a gyűrű nem fog sikerülni...). Nem biztos, hogy edzeni kell a hamis fogást úgy, mint a surpassing gravity-s videóban! Próbáljuk fenntartani a fogást, majd elvégezni az átfordulást. Ha nem sikerül, akkor próbálkozni kell, elvégre minden adott, hogy meglegyen.Meg tudod csinálni!
Igazából, ha megvan az átfordulás, akkor már nincs akadály. Érdemes begyakorolni az átfordulást, majd dolgozni a a muscle up többi részén: húzódzkodás + átfordulás és átfordulás + tolódzkodás, valamint a 3 szakasz egyben. Aztán meg kell tanulni fejmagasságban lévő gyűrűt jól megfogni*, majd pedig olyat, amit csak ugorva lehet elérni. Ha úgy megy, akkor megvan A gyűrűs muscle up!
*Fontos: Ha a csuklótámasz nem a gyűrű mélypontjára kerül, akkor nem fogsz tudni átfordulni, erre érdemes figyelni! Továbbá valószínű a borsócsont feszítője be tud kavarni, érdemes megpróbálni kikapcsolni őket, hogy a csukló jól odaférjen a gyűrűhöz.
Aki kezdő, sérülékeny a válla és hasonlók, annak nem javasolnám ezt. Aki kezdőnek érzi magát, az menjen el csoportos edzésre, erősödjön meg, tanuljon meg jól mozogni, térjen vissza erre később. Aki vállfájós, az meg menjen el egy jó gyógytornászhoz, de manuálterapeuta is segíthet, ő is elmehet csoportos edzésre.
Mindenki aki teheti menjen el csoportos edzésre is. Meg mászni, a mászás jó!
Remélem valakinek segítettem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest