Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
-
LOGOUT
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolosanyi
veterán
válasz
userxy
üzenetére
Első nekifutásra elégedett vagyok ezzel is. Ráadásul tényleg nagyon nehéz terepen futottam, egyébként 6 perces kiliknél még simán aerob zónában vagyok, nem ilyen 170-es pulzusnál, mint ahogy most nyomtam végig. De kösz a biztatást.

Egyébként az tett még jöt az önbizalmunknak, mikor a röpicsapattal kimentünk az atlétikapályára nyári alapozáskor és ilyen 2-3-5 km-eket, meg 100-as, 400-as résztávokat nyomattunk. Na mármost az egyik futó lány osztálytársam korosztályos EB-n 7. lett, 9 perces 3 ezre van. Képzeld el, amikor mi a tüdőnket köptük ki, hogy 23 perc könyékére behozzuk az 5 km-t, ő meg eljött velünk és mosolyogva ott kocogott mellettünk. Majd miután fehéredő fejjel lerogytunk a táv végén, ő közölte, hogy ez jó volt melegítésnek és akkor most elkezd edzeni is.

-
userxy
őstag
válasz
kolosanyi
üzenetére
Ne viccelődj drága Sanyi....
Téged is csak azzal tudlak bíztatni mint egy lány barátomat aki szintén fut..
1:56 alatt kell futni különben puding vagy.....
A lány barátom megcsinálta 1:54 alatt futott..
Na már most kérdem én tőled Puding vagy ? és még egy csaj is lenyom téged ?
Ez lebegjen előtted mikor futsz 
-
kolosanyi
veterán
Mai lábnap. Nagyon szenvedős volt a vége, de boldog vagyok, hogy sikerült.

-
RBJ
addikt
Na megvolt az idei év első szabadban történő kondiparkos edzésem.
Nagyon jó volt, biztos a zokcszigéén.
Hiába a pár kg plusz és téli félgőz kemény voltam na. 
Itthoni edzés meg se közelíti. -
emiki6
veterán
Why Is Your BOTTOM in the MIDDLE?
Avagy a fenék miért van középen? Ami ennél is érdekesebb és témába is illik valamennyire, hogy az ember miért a legjobb futó az állatvilágban, illetve miért is ilyen a testünk felépítése, amilyen.

-
Pickit3
aktív tag
válasz
emiki6
üzenetére
HA a lány úgy dönt akkor megadatik bár úgy érzem lesz belőle valami jó és remélem ő is hosszú távra tervez ugyanis összehaverkodtam a családjával mellesleg nagyon kedves a "leendő" anyósom.
Neked is eljön egyszer, de az mellékes.

Ha második szintre lépek akkor Vin Diesel elbújhat.
Igen Sanyi, az a Vin Diesel akinek a mamája néger volt. 
(#11582) Bannani
Azért írtam úgy hogy "ő is" fent van a listán.
Anno futottam mellesleg "régen" Csongrád megyei futóversenyen elég szép helyezést értem el meg még néhány versenyen így szerintem nem nagy kunc a futás számomra.
-
Pickit3
aktív tag
Nem érzem egészségileg magam százasnak, de ma azért is edzettem egy nagyot. Két hónapja csinálom a 1szintű mesterhatost és hónap végén akarok szintet lépni, szóval haladok... Ma azért rendesen kihajtottam magam, az edzés végére már azt hittem hogy szétszakad rajtam a póló olyan nagy jampinak éreztem magam.
Ma még megfűszereztem 10 perc spintel, 2.7km földesúton. Kezdem magam újra 18-nak érezni bár igaz hogy 3 éve volt.
Ráadásul a motivációs listámra egy lány is felkerült. 
-
userxy
őstag
válasz
Bannani
üzenetére
25 tolódzkodás
~10-15 fekvő
~5 -8 húzódzkodásnégyszer, erre azt mondom, hogy nem szopás. "triszettek között meg vagy 2 perc pihi.
Én toltam ilyet nem is olyan régen.
Millitary press
Felhúzás
Inverz evezés
guggolásEgybe pihenés nélkül. csak a nagy sorozat végén volt kb 2 perc pihi.
-
Bannani
tag
Ha már krosszfittes nagy ismétlésszámok
Osztálytársam mai rendkívül érdekes meséje: tegnapi gyúrós edzés után csinált 4x25 tolódzkodást, közte fekvőtámaszokat, de még húzódzkodott is egy csomót, mindezt 85kg-val. Értem én, hogy asztmás, meg persze mindent lassan és szabályosan végzett, de a csirkerizs+inhalátor nem ad ilyen állóképességet.

-
-PLevi-
senior tag
válasz
kolosanyi
üzenetére
Gratulálok, csak így tovább!

Nálunk tegnap volt helyből távol, ritka sz@rul ment. 228 lett a legjobb a három ugrás közül. Tavalyelőtt szeptember-október környékén valahol 240 és 250 között ugrottam. Oké, akkor még kéziztem, már két éve, de mégiscsak nyár után volt, akkor meg az utolsó két hetet leszámítva nem volt edzés, de a nyár végi alapozó edzésekre amúgy sem nagyon jártam el, nem voltam otthon.
A célkitűzés 250cm volt, szóval elég csalódott vagyok, figyelembe véve, hogy két hónapja azért keményen lábazok, pont azzal álltam/állok a legjobban, tehát kezdettől fogva intenzívebben toltam az átmozgató szakaszban is, mint más gyakorlatokat.
Pláne, hogy a súlypontemelkedés növelésére (is) hajtok, az viszont határozottan javult, bár az meg felfele irányul, nem előre, de mindegy is.
Véleményem szerint a technika javításával meglenne a 250, legalábbis úgy érzem, hogy nem az erővel és robbanékonysággal van/volt a gond.(#11573) userxy
Ezen már meg sem lepődöm, sok elvetemült kocka van...
-
userxy
őstag
E sport és alig van neki múltja de ezt teszi bármi nemű él sport.
Így hát mit várunk egy olyan sportágnál aminek évszázados múltja van

-
troller
senior tag
válasz
kolosanyi
üzenetére
Elhiszem a 120kilos maximum nyomását, csak azt próbáltam kifejteni, hogy ha mondjuk csak 50× tudná kinyomni a 60kg-t, akkor is nyomhatna 1-et a 120-ba. Mivel az a mennyiségi növelés már sokkal inkább szól az állóképességről, savasodásról, mintsem maximális erőről - szerintem.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Woodslave
üzenetére
Én se, de én is izmos vagyok.

(#11562) troller
Nem csak ebből, több gyakorlat van. Szerintem elég jól állították össze ezt anno, persze most készülnek átalakítani.
(#11564) troller
Ismerem a srácot, évfolyamtársam. Többször is láttam fekvenyomni, 115 kilóval 4-5 ismétlés simán megy neki.(#11569) userxy
Olyan 60-70% ha teljesen szabályosan tolod. A 81 szép eredmény, én szigorú formával 40-50-et, pumpálva 50-60-at tudok. De nem szoktam magas ism. számmal találkozni. Ha állóképesség, akkor futás meg úszás, erőedzést erősítésre használok.
-
userxy
őstag
válasz
Woodslave
üzenetére
Ja..

De az a 72 ismétlés 60 kilóba 70 kilósan azt olyan nehéz elhinnem mint amikor valaki azt mondja hogy Lazar Angelov natural

Akár lehetne is de mégsem...

75 kilósan nyomtam 110be maxot. És kb szerintem olyan 20 körül ment volna a 60ba

Ha rágyúrok arra a fajtára akkor bizti több is ment volna de nem ~4x annyi xD
-
troller
senior tag
válasz
kolosanyi
üzenetére
Mondjuk őszintén szólva nem igazán értem mért pont fekvenyomásban versengtek. Egyáltalán nem funkcionális. Tipikus
sittesgyúrós kinek nagyobb afarkamellizma gyakorlat.
Katasztrófavédelemhez sokkal jobban el tudnék képzelni felhúzás vagy fej fölé szakítás gyakorlatot, mint képesség felmérést. -
kolosanyi
veterán
válasz
westcoastog
üzenetére
Köszi. Életem egyik legjobb élménye volt a junior országos döntő mintegy 200 ember előtt. Feledhetetlen.

-
kolosanyi
veterán
válasz
Zoli133
üzenetére
Kitartást, egykettőre rendbejössz és mehet a bísztmód!

Ennek megfelelően nagyon nehezen melegedtem be, ráadásul 5 percet adtak melegíteni (utálom az ilyet), szóval az első két gyakorlatom szar lett és csak 4-et csináltattak, de így is max pont.• Felülés 60 másodperc alatt: 55 (ennyitől max)
• Helyből távolugrás: 252 (250 a max, általában 270 körül ugrok)
• Na itt melegedtem be rendesen, fekvenyomás 60 kilóval: 42 (új rekord, 39 volt az előző, 25-től max pont)
• Futás: 7:17!
Betoltam 40 g szőlőcukrot előtte, meg beütött a dupla kávé is, jól bírtam az iramot. Köridők (600 m): 2:24, 2:35, 2:18. Első körben 3/3-as légzés, második felétől 2/2, a végén meg nem emlékszem, mert szerintem a fülemen is vettem. A pulzusom elszállt a francba, de kibírtam hangyásodás, rosszullét nélkül. 189 volt az átlag es 198 a legmagasabb érték, ennyit sose mértem még. 
-
brownus
veterán
válasz
westcoastog
üzenetére
-
Zoli133
addikt
Angyalföldön van valami használható kültéri edzőpark? Gyermek téri nem volt túl biztató messziről, de lehet feldobom egy fára a gyűrűt és az a legjobb úgy is.
Amúgy nem véletlen voltam óvatos a vállammal, 2 napja voltam dokinál, nyáron műteni kell, 4-6hónap a teljes rehab...

-
itouchfan
őstag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Ezzel teljesen egyetértek, és így is tapasztaltam már egy párszor de még gyengébb fázisaiban.

Ma edzettem, bár időhiány miatt tanulás közben
egy oldalt elolvas, utána egy sorozat fekvő. Következő oldal elolvas, megint fekvő.
nem mondom hogy ideális de jobb mint a semmi. 
-
kk831228
addikt
válasz
westcoastog
üzenetére
persze, 1-2 év...
úgy mint a 4-es metró... -
kolosanyi
veterán
válasz
westcoastog
üzenetére
Engem az a tudat vígasztal ilyenkor mindig, hogy 40-50 évvel ezelőtt tuti nagyon jó eredményeket értem volna el egy kox nélküli mezőnyben, mert szerencsés genetikám van egy csomó sporthoz, edzeni meg edzek, ahogy a regenerálódási képességem engedi. Nem feltétlenül tornára gondolok, de azért vicces ez a felvétel.

-
kolosanyi
veterán
válasz
westcoastog
üzenetére
Az, hisz videót is csinált erről.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az élsport világában nem nagyon találsz olyat, aki soha ne szedett volna semmit. Nem állhat ki a tömeg elé és vallhatja be, hogy koxolt, mert illegális, ráadásul elvennék az eredményeit. Ahogy a múltkor kitettem ide az angol nyelvű fórumról egy topikot, a tornászok jó része szintén doppingol, csak ők nem tömegre mennek. Sőt, biztos vagyok benne, hogy a jútúb pózerek nagy része szintén tol valamit. Aki már elég ideje sportol, az látja, hogy milyen erő és izomzat érhető el körülbelül cucc nélkül. Ha ebből nagyon kiugrik valami, az mindig gyanús, pláne olyanoknál, akik nem ebből élnek.
-
kolosanyi
veterán
Can a Bodybuilder be a Gymnast??? (Part1)
Can a Bodybuilder be a Gymnast?? Part 2.
Új videó a sráctól, aki megélhetési testépítőként ellátogatott szertorna edzésre.

-
Cathfaern
nagyúr
válasz
emiki6
üzenetére
Nem hiszem, hogy a túledzés egy bináris dolog lenne, hogy 1) nincs túledzés, 2) túledzett vagy. Vannak fokozatok. Lehet nincs látványos bajod, meg nem esel össze, csak téli időszakban rendszeresen megfázol. Vagy szellemileg nem vagy olyan friss. Stb... Ugye a szervezetnek regenerálódnia kell, ami plusz energia. Ha elfogy a "tartalék", akkor valamitől el kell, hogy vegye. Ha túl sok helyről vesz el túl sokat, akkor fogsz összeesni. De ez nem azt jelenti, hogy előtte már nem terhelted túl magad. Persze egyén és helyzetfüggő, hogy kinek mi probléma. Lehet, hogy megteheted, hogy 2 órával többet alszol, és így már rendben lesz a regenerálódás. Lehet nem probléma, ha szellemileg annyira nem vagy friss, mert a munkád nem követeli meg folyamatosan. Stb...
Legalábbis szerintem
-
kk831228
addikt
válasz
westcoastog
üzenetére
mindig ez a betegség miatti kérdés...
Kezd el ha szarul leszel hagyd abba... 
-
westcoastog
veterán
Tegnapelőtt volt egy kis lázam, meg torokfájásom, láz már nincs, csak az orromat fújom.
Ma már lehet edzeni esetleg, vagy várjam meg míg elmúlik teljesen? -
emiki6
veterán
válasz
itouchfan
üzenetére
"nem szabad izomlázra ráedzeni semmiképp. vmi könnyű mozgás lehet hogy jót tesz, ami kiáramoltatja a tejsavat onnan"
Jajajajj. A tejsav nem marad napokig az izomban, sőt elég hamar kiürül. Az izomlázat másnap harmadnap a gyulladás okozza az izmokban.
Amúgy valóban. Az anaerob (oxigénhiányos) mozgás során erjedés által létrejött tejsavat aerob mozgással ki lehet mosni az izmokból, sőt még el is lehet égetni az izmon belül, ha helyreáll az oxigénellátása az izmoknak.
A folyamatos terhelés viszont megedzi az embert, a kismértékű "gyulladást" fokozza.
Ápropó túledzettség (via confidence and power) idézem:
Általában a túledzéstől az fél a legjobban, aki a közelében sincs
"Nagyon lelkesen és eltökélten törekedtem arra, hogy sikeres sportoló legyek. Ez már önmagában problémákat okozott, mert a vágyam túlnőtt a testi képességeimen, melyek lehetővé tették, hogy kiheverjem azt a munkamennyiséget, melyet magamnak előírtam. Rengeteg időm volt az edzésre és ezért hajlamos voltam túl sokat edzeni. 1960-ig, a római olimpiai játékokig tartó időszakban sok éven át napi hét órákat edzettem.
(...) Annyira túledzettem magam, hogy nagyon beteg lettem. Lázas állapotban kerültem kórházba, hánytam és heves görcsök gyötörtek. Tönkretettem a testem, legalábbis átmenetileg. Valójában ez volt a harmadik alkalom, hogy a túl sok edzés vége kórház lett, és ahogy ott feküdtem az ágyban, emlékeim szerint nagyon lehangolt voltam. A bátorságom és a vágyam a győzelemre nagyon erős volt, és az edzéseredmények azt mutatták, hogy valójában a legerősebb voltam a világon abban a súlycsoportban. Ezt követően kezdtem megérteni, hogy az edzéssel kapcsolatos szemléletem rossz. Összességében az általam végzett edzés nem tökéletesítette, hanem tönkretette a testem."
Veres Győző,
(In. Csaba Veres, Veres Győző, Az aranyaktól a porba - egy ellopott élet.) -
kolosanyi
veterán
válasz
userxy
üzenetére
Nem feltétlenül, csak akkor regeneráló edzést kell csinálni. Kis intenzitású, kis volumenű edzés, ami serkenti a vérkeringést, az gyorsíthat a regenerálódáson. Pl laza úszás mindenre jó, de például lábazás után alacsony pulzusos kocogás, bringázás, vagy felsőtestre nagyon kis súlyos, gépes, gumiszalagos gyakorlatok, ergométer... De ez inkább regeneráló technika, mint edzés.
(#11512) Bannani
Rövid idő alatt nem fogod túledzeni magad, max nagyon nem lesz őszinte a mosolyod, amikor az izomlázad napról-napra fokozódik és a végén már az alapvető napi tevékenységekben is akadályoz. Edzőtáborokban mindig így voltunk, napi 6-8 óra edzés volt az átlagos, mindezt 4 héten keresztül. Nagyon kínlódtunk, de az utolsó hét végére hihetetlen mértékben nőtt a terhelhetőségünk és mindenben sokkal erősebbek lettünk. De ilyen terhelés nyilván csak rövid ideig tartható, mert hosszú távon (hónapok alatt) ez teljesen a visszájára fordul. Egy-egy rövidebb intervallum alatt - a versenysport világában jellemzően alapozásnál, csúcsforma időzítés előtt - viszont semmi baja nem lesz tőle. Csak tudni kell, hol a határ, azért ez ingoványos talaj, tapasztalatot követel meg, hobbi sportolóknak nem sok értelme van. -
itouchfan
őstag
válasz
emiki6
üzenetére
nem szabad izomlázra ráedzeni semmiképp. vmi könnyű mozgás lehet hogy jót tesz, ami kiáramoltatja a tejsavat onnan, de ezt pl, húzódzkodásnál nehéz megoldani. inkább úgy tudom elképzelni, hogy mondjuk lábedzés után másnap egy laza kocogás vagy tekerés, de tényleg laza.
tekerés, jut eszembe, újra itt a jó idő, lehet menni biciklizni!
én ma is voltam, most kezdeném úgy komolyabban a dolgot, inkább utakat, útvonalakat kerestem a környéken. szokott vki bringázni innen? 
-
kolosanyi
veterán
válasz
emiki6
üzenetére
Meséltem, hogy edzőtáborokban hogy toltuk. Kurvára fájt, de 4 hét alatt többet fejlődtünk, mint előtte egész évben. Izomlázad akkor lesz, ha nagy volumennel edzel. Próbáld meg kikísérletezni azt, hogy érezd másnap, de azért tudj mozogni, akkor simán lehet kétnaponta edzeni. Feltéve, hogy kaja, alvás stb. rendben van.
-
emiki6
veterán
Érdemes izomlázasan edzeni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Napelem
- Bluetooth hangszórók
- iPhone topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Crimson Desert
- További aktív témák...
- 228 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- Magyar, Aktiválatlan! Apple MacBook Pro 14! M3, 8GB, 500GB! BeszámítOK
- Behringer B-CONTROL BCF2000 USB/MIDI kontroller
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Motorola Sound Flow XT2549-1 hangszóró hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ez lebegjen előtted mikor futsz

Fél maraton esetleg, verseny?? 

Fekvenyomni meg minden hülye tud
mondjuk én qrvára aluledzett vagyok akkor