- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
válasz
itouchfan #15731 üzenetére
Nem hiszem, hogy sok tapasztalat lenne itt. Nekem xtrain van, bár abból az újabbat venném már, a régebbiből nagyon hiányzik nekem a párnázottság.
Nekem túl nagy macera ki be rakosgatni a súlyokat a mellénybe, egyszerűbb venni egy 5, egy 10 és egy 20 kilósat és azt vinni ami épp kell.Amúgy 20 kiló nagyon nehéz, ameddig rajtad van folyamatosan fáraszt, bár tuti meg lehet szokni. Azért azt parkba kivinni már-már edzés értékű.
Illetve tudom még ajánlani a bokasúlyt a gorillasportnál vettem egy pár 4 kilósat, azzal egyből 8 kilót rá tudok pattintani a bokámra. De az egy pár 2 kilós is jó cucc (az egy kilósoknak már nem sok értelmét találtam).
Szerintem jobb bokára tenni 8 kilót +10kg mellény, mint 18 kg mellény. Nameg a bokasúlyhoz 20kg mellény is felvehető.Én a mellényt igazából csak otthon, bolgár guggolás nehezítésére szoktam használni.
A súlyöv + súly inkább konditerembe, home gymbe jó. Streetliftingre azt szokas használni, nem testsúlyokat. Bár Matteo csinált 16 kilós bokasúlyokat
[0:13]
-
-
válasz
itouchfan #15320 üzenetére
Igazából 2016 augusztus óta,mondhatom hogy rendszeresen futok,2-3nap kihagyással,reggelente 3-6kilométert.Előtte 15évig kb.csak focizni jártam hetente 1-szer,de erősítés/fitness/kondi alig volt benne.
Általános suliban 5-6évet Kiou-ztam,középsuli alatt egészen 24éves(2001)koromig Thai-Kick box ment.Utána vége.Család,sok munka heti egy foci és kész.Hízás,túlsúly és ennek velejárói.
De 2016 nyár végén,változtatni akartam.Egészségesebb kaja,testmozgás. Elkezdtem futni.Fogytam is szépen lassan,változtattam az étrendemen.
Domonkos Dávid vieói motiváltak,de csak a futást csináltam.
Aztán láttam ezeket a SW videókat és ezt szeretném csinálni még a futás mellett. Hunbars videókat nézek,meg minden ilyen témában ami van.
El is kezdtem a gyakorlatokat a videók alapján 2018 decemberben.Szeretnék már csak ezzel foglalkozni mint sport a hátralévő éveimben.(felén már bőven túl vagyok
)
Szóval egészségesebben élni.Ezért érdekel minden,ami ezzel kapcsolatos.Étkezés,edzés.... -
-
-
válasz
itouchfan #14381 üzenetére
Ha abból indulunk ki, hogy a fekvőtámasztól kiment a csuklója, nem biztos, hogy kevés. Én ha lábazok akkor szabályos guggolásból megcsinálok 5x20-at, néha belerakok egy két 25-öset vagy ritkán 30-asat.
Valószínűleg az elején tart a kolléga, így lehet hogy ennyi is elég neki. (de persze én sem ismerem az edzettségét)
ZedMester: 173 cm/54kg. Ez pont, hogy nagyon, de nagyon vékony alkatra vall.
-
itouchfan
senior tag
válasz
itouchfan #14351 üzenetére
ma is edzettem, jó volt. húzódzkodásból összesen 8 sorozat alatt 3-mal, tolódzkodásban 3 sorozat alatt 7-tel több ment mint múlt héten (bár mint írtam a tolódzkodás az valszeg egyszeri gyengeség volt, vagy nem is tudom mi.)
viszont lenne egy kérdésem, azért írtam válaszként ezt a hsz.-t.azt az edzést csinálom ami az előző hsz-ban van leírva. a kérdés a pihenőidőre vonatkozna, mégpedig hogy az jó úgy hogy 3 percenként kezdem a sorozatokat (kb 120-140 sec pihenőidő) és a gyakorlatok között pedig 4 percenként kezdem tehát nagyjából 160-180 sec-re jön ki a pihenő?
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #14366 üzenetére
Én most itthon fekvőztem, nyár óta egyet se nyomtam le. Piramist csináltam, 1-2-3-4-5-6-7-8-7-6-5-4-3-2-1 volt, meg még utána pár variáció 10-esével. Érdekes, hogy pihenés nélkül keveset tudtam csinálni, de amint kicsit pihentem, mintha semmit nem csináltam volna. Viszont közben savasodtam mint az állat.
-
mark!
őstag
-
madmike
őstag
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #14357 üzenetére
Ez amúgy nem más, mint egy magas volumenű alapgyakorlatokból álló, egyszerű program. Az izomtömeg-növeléshez elsősorban volumen kell, szóval egyáltalán nem hülyeség. Viszont az edzéstervezésnél az egyik kulcskérdés az, hogy mi az a maximálisan elvégezhető volumen, amit még ki tud pihenni a sportoló és megtörténik a szuperkompenzáció, ergo fejlődés lesz a vége, nem túledzés.
Vagyis egy bizonyos szintig igaz az, hogy minél többet edzel, annál jobban fejlődsz.
-
itouchfan
senior tag
válasz
itouchfan #14348 üzenetére
íme:
"Húzódzkodás - Pavel-féle program
=========================
(Gonosz) orosz underground testépítés, alapozó húzódzkodás program. Az egész felsőtestet lefedi. "A" és "B" edzésnapok váltakoznak.
"A"
Tolódzkodás párhuzamos korláton - 2-3 x max
Széles húzódzkodás - 2-3 x max
Széles fekvőtámasz fogantyún emelt lábbal - 2-3 x max
Fekvőtámasz emelt lábbal - 2-3 x max
Fekvőtámasz - 2-3 x max
Függeszkedve térdemelés állig - 4 x max
"B"
Széles húzódzkodás - 2-3 x max
Vállszéles húzódzkodás - 2-3 x max
Szűk fogású húzódzkodás - 2-3 x max
Semleges fogású (tenyerek egymás felé) húzódzkodás - 2-3 x max
Tolódzkodás párhuzamos korláton - 2-3 x max
Függeszkedve térdemelés állig - 4 x max
6-8 hét csodákat tehet. Ezek mellé már csak egy alsótest-hangsúlyos edzésnap kell."
confidence and power oldalrólhétfőn csinálom a B napot, pénteken az A-t, ezen kívül szerdára még van egy HSPU, invertált evezés, plank, és minden egyéb törzs (hasizom, alsó hát, stb.)
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #14300 üzenetére
Én például ősz óta mentem rá komolyabban a súlyzós erőedzésre, ezalatt odáig jutottam, hogy guggolás max 180, felhúzás max 200, fekvenyomás meg 145. Ez még mindig lószar, én pedig olyan ütemben fejlődök, mintha kezdő lennék. Ez azért van, mert valójában az is vagyok, ez új terület számomra. Biztos nem sokára jön a fal és nehéz lesz áttörni, de ez nem szegi kedvem. Most eldöntöttem, hogy ki akarom hozni, ami bennem van ilyen téren. Ehhez el fogok járni fekvenyomó, erőemelő versenyekre, mert könnyebb úgy készülni, hogy van cél, van határidő. Nyilván nagyon lealáznak majd az én súlycsoportomban, de nem is az a célom, hogy a profi magyar erőemelő mezőnnyel hasonlítsam össze magam, inkább amatőr, hobbi versenyeket célzok meg.
-
-
bagyulajuve
addikt
-
Woodslave
félisten
válasz
itouchfan #14090 üzenetére
mivel erre se lehet egyértelmű választ adni, ha szereted úgy érzed nem hátrányos akármilyen formában sőt, akkor szerintem csak azért mert egy cikkben azt írják hogy felesleges nem kell abbahagyni. Én soha nem nyújtok, de igazából mondjuk felső testnél nem látom semmi hátrányát. De ki tudja lehet ha nyújtanék jobban fejlődnék.
Valóban az lenne az igazi, hogy külön napon smr, nyújtás mobility, csak sajnos ehhez még annyira se értek. Az smr az jól esik lábon, arra mostanában alsótest edzés előtt illetve hétvégén szoktam időt szakítani, úgy gondolom a nyújtás se ártana.
Bár a logikája nekem még mindig homályos, ha súlyzóval (vagy jelen esetben saját testsúllyal) teljes mozgástartományban edzel, akkor annál jobb megnyúlást nem kell produkálni. Ezért se értem ezt a merev izomzat dolgot. Nyilván nem egy betömegelt gyúrósból kell kiindulni és valszeg nem lesz boxoló laza izomzata az embernek, de valszeg 5 perc nyújtástól se.
-
-Solt-
veterán
válasz
itouchfan #14088 üzenetére
Ma például húzódzkodtam és guggoltam... előbbi után nyújtottam a hátam, vállam, bicepszem, mindegyikre ment 1 db 30 másodperces gyakorlat, majd a lábazás után nyújtottam a combom, combfeszítőm, vádlimat... ezekre is ment 1-1 30 másodperces gyakorlat... akkor ez így kevés?
-
-Solt-
veterán
válasz
itouchfan #14084 üzenetére
12-15 percet? Az, hogy jön ki, mikor ilyen 30 másodperceket írnak gyakorlatonként?
Más: Lábaztam ma, próbálgattam az egylábas guggolást (kéz segítséggel még), és alaposan éreztem a combomat a végére. (5x5) Siettem utána melóba, és a nagy sietségben elfelejtettem, hogy lábazás után a lépcsőn lefelé történő haladást érdemes ilyenkor óvatosan kezelni... lendületből nekiindultam, hogy akkor leszaladok, mert ugye kicsit késében vagyok... gondolom nem kell részleteznem, hogy mekkorát borultam!
-
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #14035 üzenetére
Inkább Szarka Ákost ajánlom, na nem mintha Levivel baj lenne. A Honvéd a legjobb szerintem, mert ott egy nemzetközi szintű szertornász az edző és eszközök is vannak. Továbbá csomó arc, aki így edz, tehát van lehetőség edzőtársakat keresni. Na meg olcsóbb is. Más érvet nem tudok felhozni.
-
itouchfan
senior tag
válasz
itouchfan #14032 üzenetére
Ma fogok edzeni, mert a tegnapit áttoltam mára. Kicsit éreztem még a szerdait, illetve csütörtökön talajtorna+kézállás gyakorlás is kicsit betett de mostmár nagyjából jó. Jövő héten lehet hogy megyek edzőhöz, de mindenképp felveszem a kapcsolatot valakivel. Lehet hogy a Jakus Levi lesz a befutó, akit ajánlottál kolosanyi, de még ha találok valakit aki edzőteremben edz és szimpatikus , nem zárkózom el.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
itouchfan #14032 üzenetére
Én is, kiváncsi voltam 20perc alatt hány fekvő megy, 309 lett a végeredmény! 30-20-10.... és 10esével mentem végig. Utána kicsi freestyle, meg has.
Jelenlegi forma 91Kg. -
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #14024 üzenetére
Én a Jakus Levivel edzettem 3 hónapot, akkoriban fejlődtem a legtöbbet. Azóta nem tudom mennyire foglalkozik ezzel, engem egy idő után nem tudott vállalni, mert sok dolga volt az egyetemen és mellette mindig ment melózni, kamionokat pakolt. A Szarka Ákost szintén szoktam látni a MOM Parkban edzést tartani. A Levi 3 ezer/alkalomért vállalt, Ákos tarifáját nem ismerem.
Javaslom inkább a Honvéd SE Torna Szakosztályát, keresd Mihók Ádámot. A Honvéd profin felszerelt tornatermében mindent tudsz gyakorolni az ő felügyelete alatt, van gyűrű, nyújtó, bordásfal, de ki tudod próbálni a párhuzamos korláttól elkezdve a lovon át az összes tornaszert, még a gerendát is ha ilyen hajlamaid lennének. Ádámról azt kell tudni, hogy egy többszörös országos bajnok szertornász, világkupát is nyert, nagyon rendes, segítőkész és melegítés nélkül 10 támaszmérlegben karhajlítást akármikor lenyom neked ha megkéred.
Ja, a Honvédben hétfőn és pénteken volt edzés este 19:00-tól azt hiszem. 6 ezer volt egy hónapra így az edzés. Mellette vasárnaponként is előfordult, hogy tartott edzést, de ez nem volt állandó. Ezért külön kellett fizetni, de nem tudom mennyit, nem voltam ilyenkor edzeni.
-
kolosanyi
veterán
-
SkyS1gn
félisten
válasz
itouchfan #13990 üzenetére
Nekem holnap fog, a lábam, ma még csak kezdem érezni a tegnapit, de 2. napra nyilal be igazán.
90kg-al 10-15el superseteztem, egylábasok, pistol +8kg-al, bolgár, sima, zárlábas, megtartással guggolásban, padra felállás lábankánt 10ekkel, ez körbe, végén nembirtam fellépni a padra, kitartáskor meg elönti a lábad a melegség, remegsz mint atom, és hátrafele elburulok lerakom a kezem, ezt párszor aztán kész. Tartott 1 óráig az edzés szokásosan de 25p után már végem volt igazából. -
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #13975 üzenetére
Az én szememben nagyon sokat romlott Katinka megítélése a botrány miatt. Egy sportoló alázatos, szerény, nem pedig követelőző. Rettenetesen arrogáns, nagyképű viselkedést tanúsít a jenki férjével együtt. Én a szövetség helyében nem indítanám a következő versenyen, illetve azonnal befagyasztanék minden támogatást, az így felszabadult összeget meg fiatal, fel nem fedezett sportolók támogatására fordítanám. Akkor majd elgondolkodnának ezek ketten, hogy mennyi joguk van pattogni. Anyagilag független? Jó, akkor oldja meg maga. Kész.
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #13923 üzenetére
Ne egész évre tervezz. Illetve lehet egész évre tervezni, de mérd fel az aktuális állapotodat, és gondolkodj 8-12 hetes ciklusokban. Egy ilyen ciklusban 10% fejlődés az elvárható, több nemigen, max edzetlen kezdőknél. Na ezek alapján kell éves célt kitűzni, ez a realitás.
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #13920 üzenetére
Valóban nem kell kapkodni, de jó ha célkitűzései vannak az embernek. Méghozzá rövid távú célkitűzések, mert ha csak annyi a cél, hogy majd egyszer erős legyek mag izmos, akkor abból nem lesz semmi. Meg kell tervezni, például most megy 20 másodperc maximum egyenes hátas zsugor mellső mérlegben, 8 hét múlva el akarom érni a 30 másodpercet. Vagy most 160 az 1RM felhúzásban, 8 hét múlva legyen ez 170. Így lehet szépen apránként lépkedni.
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #13915 üzenetére
Innen úgy tudod nehezíteni, hogy haladó variációt csinálsz a súlymellénnyel. Archer huzi, robbanékony (vagy tapsolós tolódzkodás) stb. Kicsi az a mellény. Én nehéz vagyok, tömegemhez képest gyenge, de mégis 45 kiló az 1 RM-em huziban, 52 tolódzkodásban. Te ektomorfként pillanatok alatt eljutsz oda, hogy 30-40 kiló legyen rajtad.
Húzódzkodáshoz és tolódzkodáshoz egy jó súlyövet kell venni, annál jobbat még nem találtak ki. Fekvőhöz nem kell mellény, inkább ültess valakit a hátadra, vagy csináld 1 kézzel, esetleg gumiszalag. Evezéshez jó tud lenni, de azt meg lehet mellső mérlegben csinálni, az már azért elég kemény. Egylábas guggoláshoz meg kötélmászáshoz lehet nagyon jó a mellény, de a guggolás súllyal a legjobb, mászás meg elég kemény tud lenni nélküle is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo RC Pro - drón szett újszerű állapotban, garanciával
- DJI NEO Fly More Combo (FMC) drón szett - garancia 2026.11.17-ig
- DJI Mavic 2 Zoom drón, gyári dobozában, 4 db aksival és táskával eladó
- Ùj - DJI FPV Drone - 0h repülési idő
- DJI Avata drón +MasterAirscrew tuning propellerek (AV5)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged