- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolosanyi
veterán
válasz
IreN!CuS #11399 üzenetére
Igen, a ppp nagyon komolyan igénybe veszi a vállat és a mellizmokat. TRX helyett ajánlom a gyűrűt, sokkal olcsóbb és sokoldalúbb. A klasszikus felosztás ismétlésszámok tekintetében ez: 1-5 erő, 6-12/15 tömeg, felette erő-állóképesség. Nyilván nem olyan gyakorlatból kell 5-öt csinálni, amiből 25 is megy, tehát ez 5 nagyon nehéz ismétlés. A cél, hogy minél intenzívebb munkára legyenek fogva az izmok.
-
IreN!CuS
őstag
Köszi srácok
userxy : A TRX kötél biztos jó , de egyelőre a linkelt állvány van tervben később akár lehet a TRX is ha kitudom otthon vitelezni.
Dobi 562 : Ez a riddick workout tetszik mindenképp kipróbálom , egykezes még nem igazán megy szabályosan
kolosanyi : Ez a gyakorlat sem tűnik könnyűnek , de ha jól látom eléggé megmozgatja az elülső vállat ami messze a legérzékenyebb , nagyon hamar elkezd fájni ( példa míg 2*20-22 kg egykezessel vállazok állva addig 2*6 max 7 kilóssal tudok előre kiemelni ami az elülső vállat mozgatja a "síelős" gyakorlatra gondolok ) De mindenképp megnézem hátha bírni fogja
Cathfaern : nem vagyok annyira benne a témában mit hogy kell milyen ismétlésszámmal , milyen szünetekkel csinálom mert jól esik
Az említett 210 fekvös elosztásnál a végére azért megyke le 30ra meg 20ra mert már fáradok , kedv még lenne
erőfejlesztésre te milyen ismétlés számot ajánlasz ?
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
IreN!CuS #11392 üzenetére
Gratulálok a fogyáshoz, nem kis eredmény
Fekvőtámaszok: miért csinálsz ennyi ismétlést? Ez így lényegében inkább állóképességi edzés, nem erőfejlesztési. Persze lehet ez is a cél, csak tipikusan nem ez szokott lenni, azért kérdezem.
Ha nem állóképesség fejlesztése a cél, akkor célszerűbb lenne inkább abból többet csinálni, ami a legnehezebben megy (pl.: csinálsz bemelegítésnek 30 szűk fekvőt, 15 emelt lábasat, és utána viszont 3x20 archert. Még ez se tipikus erőfejlesztési ismétlés szám, de közelebb áll hozzá). Illetve ahogy írták, a legkézenfekvőbb () lépés az az egykezes fekvőtámasz. Persze itt kérdés, hogy a súlyod miatt az ízületeid mennyire fogják szeretni, de egy próbát mindenképp megér. Aztán lehet lábat még magasabbra tenni, illetve nekiállni a kézenállásos fekvőtámasznak (lásd: [link], majd a további lépések).
-
kolosanyi
veterán
válasz
-PLevi- #11396 üzenetére
Igazából ha az izomfeszülési időt növeled, az nem fog erőnövekedéssel járni. A lassú tempóban végzett ismétlések tök ugyanazt a hatást érik el, mintha csak simán több ismétlést csinálnál. Az erősödéshez nagyobb izomfeszülés kell, nem hosszabb ideig tartó, ez utóbbi (erő)állóképesség. Tehát ha könnyű a sima ppp, emeld meg a lábad, csináld gyűrűn, csinálj helyette zsugor támaszmérlegben karhanlítást stb.
-
-PLevi-
senior tag
-
kolosanyi
veterán
válasz
Grat az eredményekhez! ppp, vagy mp, mindkettő nehéz szabályosan. Illetve egy gyűrű, vagy egy TRX is jó kis nehezítés, de magadra pakolhatsz súlyzót, súlymellényt stb.
-
Dobi 562
addikt
válasz
Gratulalok a fogyasodhoz!
Kiprobalhatod azt is, hogy kevesebb szuneteket tartasz a fekvo sorozatok kozott. Peldaul 1 perceket. A gyakorlat vegrehajtas sebessegevel is lehet jatszani peldaul, nagyon-nagyon lassan engeded le magad, lent megtartod par masodpercig, majd lassan vissza. Vagy kiprobalhatsz egy ilyen workoutot is, en ha valami valtozatossagra vagyom, keresek egy ilyet es beepitem az edzesembe.
A lehetosegek tarhaza vegtelen.
-
IreN!CuS
őstag
Üdvözletem ( újra
)
Régebben már írtam pár kérdést , most újra jön pár hátha
Először is sikeresen lemtem130ról 93ra ennek köszönhetően végre tudok szabályosan sokféle húzódzkodást csinálni ezért is szeretnék beszerezni otthonra egy ilyet : [link] árban is jó illetve 130 kg-os teherbírással rendelkezik.Valakinek van ezzel vagy ehhez hasonló állvánnyal tapasztalata , elméletileg simán bírnia kéne az én 93 kg-mat ?
Viszont a fekvőtámasz ( legyen az normál széles szűk archer felpolcolt bokával ) kiváltására vagy nehezítésére tudtok valami jó módszert ? Mert mostanság 210-et csinálok ebben a leosztásban 50( normál ) -40( széles ) -40( szűk ) - 30( normál ) - 30( ágyon a bokával ) -20( archer ) 2-3 perces szünetekkel és sajnos egyáltalán nem érzem másnap azt ,hogy előző este 210 fekvőtámaszt megcsináltam viszont azért az utolsó 20-ra igencsak elfárad a karom, ezért gondoltam egy kis nehezítésre.
40-50-nél többet sajnos nem tudok egyben megcsinálni , fránya tüdő....Köszönöm.
-
-PLevi-
senior tag
válasz
itouchfan #11388 üzenetére
Érdekes, ezt a gyorsulási ütemezést nem sikerült megfigyelnem. Lehet hogy túlságosan az előttem álló feladatra koncentráltam.
Egyetértek, részben akarat és elhatározás kérdése is. Ha pedig még célirányosan is készül az ember, akkor nem állhat az útjába semmi.
Nagyjából egy hónapja van jó idő, azóta futunk csak tesin. A téli hónapokban szinte semmit sem futottam. Amúgy sem szeretem az önmagában futást, unalmasnak találom, a monotonitást pedig nagyon nem bírom. Bár erről a résztávról annyi jót írtok, hogy ki kell próbáljam.
Nemrég szóba került egy lánnyal az edzés, mint téma. Azt írta, hogy többek között futópadon szokott futni. Ott döglenék bele az unalomba... -
kolosanyi
veterán
-
Buster17
addikt
Myproteinen a 2.5kilos izesitetlen fehérje 30 euro a csokis meg 15 ilyen húsvéti cucc miatt.
Bemerjem vállalni a csokisat?
-
emiki6
veterán
Kicsit lemaradtam, úgyhogy mindenkinek válaszolok majd rájöttök melyik része kinek szól.
Törzsemeléses mérés: fekszel a hasadon, kézfej a comb alatt, láb nem emelkedhet el a talajtól, minél magasabbra kell emelni az állad úgy, hogy a talajt nézed. Sanyi ha ezt nem érted, akkor...
Nekem olyan 25 körül van.
A híd nem jobb. Pl én ki se tudom nyomni magam, a vállam gyengesége miatt...Marokerő: kedvencem, mert mindenkit lealáztam. Jobbkézzel 62 kg, ahhoz képest, hogy 180/62 vagyok nem is rossz.
(hozzáteszem: kurv@ra büszke vagyok magamra
) Bal kézzel csak ötven valamennyi. Hiába, a hamis fogás megdobja rendesen. (Matyizós poénokat hanyagoljuk, mérés közben már elsütöttük az összeset.
)
Rízs: egy pohár rízs, 2 pohár víz, kis só, felrakod főni, ha forrni kezd leveszed a lángot kisebbre, lefeded, mikor ki akar futni leszed a fedőt pár mp-re míg visszakúszik a hab, aztán visszafeded, ha elfogy a víz lekapcsolod, kiteszed tálva, hagyod kihűlni aztán megeszed. Frissen jó, nemfrissen kicsit szar. Az egész egy 15 perces művelet. B minőségű és jázminrízzsel működik.
Ingafutás nem egyenlő vonalfutás.
-
válasz
Because #11378 üzenetére
Mokas dolgok ezek, mikor mindenkitol ugyanazt varjak el, csak eppen vannak azert fizikai korlatok..
Most ahogy gurultam lefele, az egyik, a park keresos oldalon feltuntetett miskolci jatszoteren is ott toltak a "helyiek", en majd ha jo ido lesz, hajnalban akarok kijarni, mikor meg joido van meg csend
-
userxy
őstag
válasz
Buster17 #11371 üzenetére
Receptek rengeteg van a neten.
A főzés rutinja meg úgy lesz ha csinálod és ráérzel mit ,hogyan.Én az alapokat megtanultam mutertól. Aztán a különleges receptekhez meg már az alapokon keresztül van némi rálátásom, hogy mit hogyan kellene.
Ízesíteni meg úgy kell ahogy a szájad érzi.
Nem nehéz főzni. Csak hinni kell benne, hogy finom lesz
Olvass utána leírnak mindent mit hogyan kell neked csak követni kell.
Pl finom rizs készítése.
sacc per kábé nem szentírás én szemre szoktam csak.
x hagymát megdinsztelsz félig ha szereted hagymásan én igen
Mehet rá 1 bögre rizs
Addig pirítod még szépen nagyrészt ki nem fehérdeik
utána jöhet hozzá 3 bögre víz és egy kis vegeta izlés szerint azért el ne sózd vele.
Majd 1-2 bögre mexikói köret pl bele.
És az egészet lassú pötyögő tűzen megfőzni fedővel lefedve míg felnem szívja a vizetEnnyi lenne a csomómentes rizs titka
Vagy fogsz egy lábast bő vízbe megfőzöd és utána tésztaszűrővel leszűröd majd hidegvízzel átmosod.
Így sem fog összeállni a rizs.
Disznótorba is így szokták a hurkába -
Woodslave
félisten
válasz
Buster17 #11371 üzenetére
ennél nem is kell több
hús tök egyszerű: felvágod, fűszerezed (só,bors, vagy csirkefűszer amiben nincs naglutamát pl. lidl-s - legalábbis nem írják rá és ez már placebonak elég), megpirítod, rá a fedő közepes fokon párolod..
rizs: forrásban lévő vízbe bele aztán kész.. - mondjuk a pirított jobb de azt könnyebb elbaxni
zöldség: lásd mint a rizst, vagy a hús mellé amikor párolódik (brokkoli, spenót, karfiol, répa - fagyasztottak)
tojás: még egy hülye is tud rántottát csinálniEnnyi: ha csak ezeket tudod megcsinálni qrva izmos lehetsz
-
kolosanyi
veterán
válasz
Woodslave #11367 üzenetére
Tabata stopwatch, teljesen paraméterezhető, egyszerű, de jó kis alkalmazás.
(#11368) -PLevi-
Még mindig nem értem, de majd megnézem a videót. Nálunk röpisként úgy csináltuk, hogy a teremben minden vonalig futás és onnan vissza az alapvonalra. Tehát kosárpálya alapvonala, büntető, alapvonal, röplabda pálya alapvonala, vissza kosár pálya alapvonala, röpi támadó, vissza kosár alapvonal, félpálya és így tovább. Élvezetes volt.A törzsemelés így erő-hajlékonyság, vagy aktív hajlékonyság, ami nem rossz, de erre a híd sokkal jobb pl. De azt jó látni, hogy végre lassú, kontrollált mozdulatokat néznek, nem eszetlen pumpálást.
-
-PLevi-
senior tag
válasz
kolosanyi #11359 üzenetére
Ingafutás: 20m (van 15-ös is), egyre gyorsul. Pontos időt nem tudok, de az eleje gyorsabb séta. 8-10-12 hosszonként gyorsul, 50-60-ig kocogás, onnan pedig már inkább futás.
Hajlékonyság és törzsemelés: Beszéljenek inkább a videók, sokkal érthetőbb, mint leírva.
Szerintem az ütemezett hasizom és fekvőtámasz teszt pont az erő-állóképességet hivatott mérni.
Mondjuk itt bajok lesznek nálam, mert az erővel nincs gond, de ha valamiből sokat kell csinálni ott hamar elvérzek.
A hangsúly az ütemezetten van, tehát lassú, szabályos ismétlések. Tavaly a Hungarofit-nél a mennyiség volt a lényeg, ott összehoztam a 44 fekvőt (pumpálva, finoman szűkített mozgástartománnyal), ami a maximum pont alsó határa volt. Mondjuk ezt a mennyiség a minőség előttet nagy hülyeségnek tartom (itt is, edzésnél meg pláne...), nem tudom mi értelme van/volt Hungarofit-nél a 90-100 felülés/törzsemelésnek. Meg úgy eleve nem szeretek semmiből egyszerre sokat csinálni, szóval örülök, hogy a törzsemelés átment hajlékonyságba. (Bár ahogy próbálgattam itthon, inkább erő kell hozzá, mint hajlékonyság.) -
kolosanyi
veterán
-
Dobi 562
addikt
-
Buster17
addikt
Tudtok valami tuti recepteket olcsó kajákból? Megkéne főzni tanulni
-
kolosanyi
veterán
válasz
Woodslave #11357 üzenetére
Melyiket mondjam, Biblia vagy Korán?
(#11358) -PLevi-
Ennek a feléről azt se tudom, micsoda. Ingánál mennyi időd van egy hosszra? Hogy mérik a hajlékonyságot? A törzsemelésnél mi ez a centizés? Ha azt mérik, hogy mennyire tudod megemelni magad, az (erő)hajlékonyság. Klasszikus erő vagy erő-állóképességi számokat miért nem mérnek? -
-PLevi-
senior tag
Sziasztok!
Suliban elkezdtük a Netfit felméréseket. Múlt hét hétfőn kezdtük az ingafutással. 16 évesen 47 hosszot "illik" teljesíteni. Osztálytársammal a 100-at tűztük ki célul.
Hát, 50-ig laza bemelegítés, onnantól viszont kezd érdekes lenni. Végül 90-nél lettünk megállítva, tanár elmondása szerint azért, mert már harmadszorra késtük le a hangjelzést. Ha így is volt, akkor max. fél méteren múlhatott, mert mi nem érzékeltünk ilyesmit. Inkább arra gyanakodtunk, hogy időhiány miatt állított meg bennünket. (Túl gyanús a kerek 90, plusz hogy mindkettőnket egyszerre.) Elég bosszantó, mert bár már eléggé odavoltam, 3-5 hossz azért valószínűleg lett volna még bennem, talán még a kitűzött célt is kiszenvedtük volna valahogy. A sulis rekord elvileg 120, az évfolyamról (gimi 2.) legjobb amit eddig hallottam 104 vagy 106 volt. Szóval aki ebben nem teljesíti a 47-et, ott elég nagy gáz van...
Most hétfőn volt a hajlékonyság mérése. Ahogy előre gondoltam, még a minimumot sem értem el. 17 és 18cm lett, 20-tól van az ún. "egészségzóna". Viszont ezzel a hiányosságommal tisztában vagyok, tervben van a fejlesztése.
Kedden szorítóerőt mértünk. 32kg-ot kell teljesíteni. Bal kézzel 42-t, jobban 46-ot sikerült.* Nem vagyok vele megelégedve (nagyon nem), de tény, hogy még nem szerepel az edzéseimben direkt fogáserő növelés. (Szintén tervben van.)
* Elég kellemetlen volt, hogy csúszott a mérőeszköz. Ráadásul nem a tényleges maximumot méri, hanem az elengedés előtti értéket, azaz hirtelen mozdulattal kell elengedni. <-- kifogások
-
kolosanyi
veterán
Amúgy érdekes, hogy hogyan változott ez a piramisosdi. link
(#11355) Woodslave
Semmi gond. Viszlát!Egyébként tegye fel a kezét, aki úgy tud kajálni, ahogy a nagy könyvben meg van írva!
-
Woodslave
félisten
válasz
Bannani #11354 üzenetére
nem számít, gabona az gabona
A tervgazdaságban a pékeknek is meg kell élniük
ja csak a zab meg rizs és egyéb "dizájner" gabonák nem tartalmaznak glutént (legfeljebb ami a gyárban belekerül) így egy kicsit más minőséget képvisel. De nem megyek bele semmi táplálkozástudományi vitába
egyébként sem akarom ezt a barátságos topicot széttrollkodni mint a gyúrósat elnézést
-
kolosanyi
veterán
válasz
userxy #11348 üzenetére
Nem, de egyik barátom megvette és én is tervezem. Az első 50 oldalt olvasta a srác, én csak belelapoztam. Elég tömény a szöveg, kb sejtbiológiai szintig belemászik.
(#11349) Woodslave
Egyébként az elavultsága ellenére még ma is használható. Sokkal használhatóbb, mint a nálunk jelenleg elfogadott, "normális" táplálkozás. A kiskegyedes káposzta diétákról nem is beszélve.(#11350) Bannani
Nekem még több. Tegnap például 4500 kcalt égettem az aktivitásom alapján egy kemény résztávos edzéssel együtt. Na ezt a mennyiséget oldd meg hibátlan étrenddel.(#11351) Woodslave
A zab is gabonaféle. Meg a rendes minőségű, nem magas glikémiás indexű kenyérrel semmi gond nincs. Persz más kérdés, hogy hol és mennyiért kapni olyat. -
kolosanyi
veterán
Unatkozom órán, ezért olvasgatok. Érdekes.
-
westcoastog
veterán
válasz
kolosanyi #11343 üzenetére
Ja és még sikerült a szememet is megdörzsöln, az is elkezdett égni egy ideig, tajgetosz pozitív vagyok.
Mondjuk muszáj leszek még kenni meg pihentetni hogy elmúljon.
Szerintem a hétfői szakításkor erőltettem meg a combokat, pedig max 50 kiló volt a rúdon. Akkor éreztem hogy még a lábam is megfeszül. -
kolosanyi
veterán
válasz
westcoastog #11341 üzenetére
Ilyet én is csináltam. Chilis lóbalzsammal bekentem az széles hátizmaim, vállaim, karjaim, meg a combizmomat. A kézhajlatomat úgy kicsípte az a szar, hogy tisztára bepirosodott. Mintha elsőfokú égési sérüléseket szereztem volna.
-
westcoastog
veterán
Bekentem a combjaimat lefekvéss előtt melegítő sportkrémmel, nem spórolva, hiba volt.
Úgy égtek a combjaim hogy nem tudtam elaludni tőle. -
Buster17
addikt
Na eltünt a kis pufók hasikóm.
Vagy mert nem eszek már édességet vagy az utóbbi pár hétben sok stressz ért és lefogytam.
Az edzést is most új erővel kezdem a kimaradás után.
A helyem is meg van hozzá meg most kényelmesen is tudok majd edzeni. -
-
kolosanyi
veterán
válasz
troller #11332 üzenetére
A bátyámmal hülyéskedtünk ezen. Ő is a katasztrófavédelemnél van és ez adta az ihletet a "tűzoltó edzéshez". Felkapsz a hátadra egy légzőkészüléket és azzal kell sprintelni, létrára mászni, meg 70 kilós fabábut cipelni. Ehhez gondold hozzá a reklámot, ahogy pár koxos jön ki egy égő házból (persze effekt) kitárt bevetési kabátban és a szőrtelen, kockás hasukon megcsillan a láng fénye. Valami kemény riffet még bevágsz alá és kész is. Az emberek felkapják, funkcionális, zsírt éget, izmot épít, erőssé és ruganyossá tesz (most ez az új sláger, bár nem tudom ez mit jelent, de a marketingesek biztos képben vannak).
-
troller
senior tag
válasz
kolosanyi #11330 üzenetére
A kickstarter ideális hely, tuti lesz pár fazon akinek jóval több a pénze mint az esze és összedobják erre is a pénzt...
Kezdek elgondolkodni, hogy össze kéne dobni valami jól hangzó faszságot, pl. feltalálhatnám az ultimate szálkásítót/tömegnövelőt , és meghirdetném párezer dollárért, pár koxos állattal reklámozva. -
kolosanyi
veterán
-
emiki6
veterán
válasz
Bannani #11325 üzenetére
Ízületvédő akkor kell, ha megsérülsz, hogy gyorsabban felépülj.
Vitaminok összetételének összehasonlítása. -
Bannani
tag
válasz
westcoastog #11321 üzenetére
Majd pereskedhetsz a szomszédokkal, mert azt hiszik a lányukat kukkolod.
Biotech one a dayről vélemény? Esetleg ízületvédőt érdemes venni? (Kattog vállam, térdem, kezem, néha könyököm, persze tudom ilyene z a rock 'n' roll, csak a vállam néha már zavaróan hangos egy-egy meggondolatlan mozdulat után.
)
-
kolosanyi
veterán
Ma én is "lábaztam". 4*500 (R200) erős szélben, a harmadik 500-asnál egy zápor is elkapott. Ott holtpontra is jutottam, sajnos az lassú lett, de egyébként nem rossz. Meg a 197-es max pulzus se.
-
itouchfan
senior tag
válasz
westcoastog #11321 üzenetére
Király lett, jó széles. Én azt a hibát követtem el amikor építettem a húzódzkodómat, hogy nem szenteltem akkora figyelmet a szélességre, igaz, a hely se túl nagy...mondjuk egy rendes széles fogást még épphogy meg lehet csinálni de már nem kényelmes...íjász húzódzkodni nem is lehet rajta sajnos.
-
westcoastog
veterán
válasz
itouchfan #11320 üzenetére
Járás közben érzem hogy feszül, saccperkb a vádlim tetejétől a combom végéig az izom.
Nem fáj vészesen, de lehet nem kéne ráedzenem.
Van itthon melegítő sportkrém, izomhúzódás kezelésére is jó rá van írva, majd végigkenem vele a lábaimat.Majd kap még valami alapozót hogy ne rohadjon el.
Háttérben a szeretett tornatermem. -
itouchfan
senior tag
válasz
westcoastog #11317 üzenetére
Sztem húzódás. Kendd be vmi izomlazító, vagy izomfájdalom esetére ajánlott krémmel, pl. Perskindol. Ha nem érzel fájdalmat járás, futás, guggolás stb közben már, akkor alapos bemelegítés után edzhetsz.
-
emiki6
veterán
válasz
westcoastog #11317 üzenetére
Ezabeszéd!
-
westcoastog
veterán
válasz
itouchfan #11315 üzenetére
Jókérdés.
(#11316) Woodslave
Hát az a belehúzó fájdalom közel sem izomláz szerű volt. Viszont a mostani fájdalom amit befeszítésnél érzek az az egész hátsó combizmomon végigfut, az lehet a múlt szerdai lábnyújtás eredménye?
Akkor hagyom a fenébe a lábedzést. Lehet felavatom inkább a húzódzkodómat. -
Woodslave
félisten
válasz
westcoastog #11314 üzenetére
ha nem izomláz szerű a fájdalom akkor pihenés inkább..
-
itouchfan
senior tag
válasz
westcoastog #11314 üzenetére
nem húzódás esetleg?
-
westcoastog
veterán
válasz
kolosanyi #11312 üzenetére
Csak tegnap este lefekvéskor is csak úgy húzott bele a fájdalom, hullámokban, meg szinte mindig érzem a combjaimat hogy nem oké, és ha jól figyeltem meg nagyjából azóta mióta lábra is elkezdtem edzeni súllyal.
Lehet túl hirtelen megterhelés volt belekezdeni súlyzókkal. Lehet hagyni kéne hogy kipihenje a combom a fájást, és utána lehet kis súllyal.
(#11313) emiki6
Valószínű az lesz. -
emiki6
veterán
válasz
westcoastog #11310 üzenetére
Én meg szoktam várni a majdnem teljes regenerációt. Ha úgy érzed hagyni kell pihenni akkor hagyd.
-
kolosanyi
veterán
válasz
westcoastog #11310 üzenetére
Melegíts be és meglátod. Ha nem terhelhető, kiütközik, ha igen, nincs gond.
(#11311) Woodslave
Fiam, te fingtá? Nem. Jó kifogás... -
westcoastog
veterán
Szerintetek hagyjam ma a lábedzést, és hagyjam teljesen megpihenni a combhaklítókat, vagy esetleg súly nélkül csinálgassam?
-
kolosanyi
veterán
válasz
Woodslave #11305 üzenetére
Ha normálisan csinálod, igénybe veszi az. Folyamatos kigyorsítás, lassítás, irányváltás stb. Csak ugye nem csak ácsorogni kell akkor. Vagy például a röpi. Baromi sokat kell ugrálni, az mind pliometrikus láb gyakorlat, amit akkor csinálsz. De a gyorskorcsolyától kezdve a kerékpározáson át egy csomó sport megdolgoztatja rendesen. Persze nem olyan értelemben, ahogy a "lábnapot" értelmezni szokás, de aki vékony, annak a guggolástól se lesz 80-as combja, aki meg olyan alkat, az a gyorsgyaloglástól is szed fel tömeget a lábára. Ott van a futós topikban deicide sporttárs például. Endo alkat, bringázással, gyaloglással, futással nagyon sok kilót leadott, most országos szinten eredményeket ér el hosszú távon. A lába pedig kifejezetten izmos, szerintem sok kondis srác megirigyelhetné.
-
Woodslave
félisten
válasz
westcoastog #11304 üzenetére
aztán még focizz egyet még megvan a tökéletes lábedzés
-
westcoastog
veterán
Meglesz a lábnap, mehetek kihordani a falusi újságot. -,- Bestmunkahelyever
-
westcoastog
veterán
Lehet a mai lábnapot kihagyom, had pihenjen a lábam, a múlt heti lábedzés végén csináltam egy jó kis nyújtást, hátsó combhajlítóm még azóta is érzem ha ráfeszítek. De úgy veszem észre mióta lábazok azóta szoktak fájni is a lábaim, csak combok.
Valószínű most pihentetem, aztán oldskool súly nélküli guggolás.Látszik hogy valószínűleg fullkreténben toltam rögtön súllyal, sebaj, saját hülyeségéből tanul az ember.
-
kolosanyi
veterán
válasz
emiki6 #11300 üzenetére
Fáradtan én tompa vagyok, nem kreatív.
(#11301) haromegesz14
Én a Myfitnesspalt használom. Nap közben többnyire zsemleféle pulykamellsonkával, zsírszegény sajttal és salátával, zsírszegény túró + tejföl, ebédre meg meleg kaja (szokásos, sovány húsok, hal, stb stb). A tegnap leírt össze-vissza zabálás a csaló nap.A lényeg, hogy vigyél be kevesebb kalóriát, mint amennyit elégetsz. Heti 1 kilónál gyorsabb fogyást nem ajánlok, sőt igazából azt se. Én a testkompozíciós étrendet szoktam nyomni, kb 10%-os kalória deficit és 2 g fehérje testsúlykilogrammonként.
-
haromegesz14
aktív tag
válasz
kolosanyi #11217 üzenetére
Olyasmire gondoltam, amit fmx is linkelt, csak inkább életszerűbb formában. (értem ezalatt azt, hogy biztos létezik olyan étrend is, ahol nem kell fanatikus módjára tolni magunkba a csirkerizst) Reggelire mindenki zabpelyhet eszik vízben áztatva/yoghurtal? Napi 5-6 étkezésből legalább 3 csirke-rizs? Cheat napok, esetleg csak cheat falatok? Mennyi fehérjét/szénhidrátot fogyasztotok? Zöldséget és gyümölcsöt is esztek bőven? Grammra pontosan kivan számolva minden, vagy csak egészségesen étkeztek?
Ugye Én szeretnék magamról lepucolni egy kicsi felesleget, szóval nem tömegelős "hétköznapi hobbi edzegetős" étrendet szeretnék látni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Kuponkunyeráló
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Yettel topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!