- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Woodslave
félisten
-
Woodslave
félisten
válasz
kolosanyi #10998 üzenetére
jóvan nem jön át amit mondani akarok.
Nem azt mondom hogy nem lehet úgy csinálni, hanem hogy az a prioritása a végrehajtás módjának (mondjuk ez a konditermi edzők nagy részére is igaz) Tehát a játszótéren nem az a menő hogy a hátizmaid maximálisan stimuláld, hanem hogy megcsinálj 20 látványos húzódzkodást. De ezzel nem azt mondom hogy nem lehet a húzódkodást úgy csinálni. Meg akkor lehet tévedek.
Nem fogok ilyet csinálni természetesen, mert minél technikaibb egy gyaki annál nagyobb a szopás lehetősége..
-
kolosanyi
veterán
válasz
Woodslave #10997 üzenetére
Akkor csinálj meg 10 tolódzkodást gyűrűn, stabil támasz pozícióval a végén. Így. Vagy csak egyszerűen végezd a lehető legnagyobb mozgástartományban, ne csak pumpálj. Én is megcsinálok 25-öt ha 90°-ig hajlítom csak a könyököm, de ha megnézed, úgy a mell és vállizomok elég keveset dolgoznak, nincs igazi megnyúlás, az egész egy karhajlításból áll. Fekvenyomásnál se derékszögig engeded le a súlyt. De ezer meg egy féleképp lehet nehezíteni a tolódzkodást is: link.
Egyébként a savasodás szerintem nem az izmosodás jelzője. Az állóképességi sportoknál baromira elsavasodik az igénybevett terület, ha nem hiszed, menj ki és csinálj meg egy 10x200-as résztávos futóedzést. Ha a savasodás, durranás mértéke határozná meg, hogy ki mennyire izmos, akkor az állóképességi sportolók legalább akkorák lennének, mint a konditermi edzést végzők, de nyilvánvalóan nem ez a helyzet. Szerintem a nagy intenzitású, rövid ideig tartó erőkifejtések, illetve a folyamatos progresszió az izmosodás kulcsa, nem a pumpaltság érzet. Ezt alátámasztja, hogy az erőemelők és a súlyemelők is ki vannak toszva, pedig pont kerülni szokták a savasodást, a bukást meg aztán pláne.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Woodslave #10991 üzenetére
A konditermi naturál kinézet az esetek nagy részében nem az izomtöbblet eredménye hanem a "tömegelésé"
Pontosan. Épp elég hobbi kondis, illetve tornász (+ sztrítes, fegyences, krosszfites, akármilyen) arcot láttam, hogy ezt megtapasztaljam.
De azért a fegyenc gyakorlatok végrehajtásának a módja nem az izomstimuliációt helyezi az előtérbe, hanem a minél hatékonyabb többszöri végrehajtást.
Ez viszont nem egészen így van. A fegyenc nem egy állóképességi edzés, azt hagyjuk meg az erőállóképességi atlétáknak (kajak-kenu, evezés, vagy akár a crossfit). Ez a rendszer egy sima, lineáris progresszióval megtámogatott erőedzés. A módszertani rész klasszikus, rengeteg sportolónak bejött már ez a megközelítés, ebben nincs is hiba. Sokkal többre is tartom ezt, mint a "csinálj 4x10-et azt kész" edzésterveket haha, jó vicc, ebben semmi tervszerű nincs, csak egy gyakorlat, meg egy ismétlésszám. Ha megnézed az ismétlésszámokat, az elején a kezdőknek ilyen 30-40 ismétléseket ír elő, ami kíméli az ízületeket, javítja a motoros funkciókat, megtanulják az újoncok a mozdulatokat. Aztán ahogy halad előre, úgy néz ki a program, hogy az új nehézségi szintre érve kevés ismétléssel dolgozik, erőt növel (például kézállásban karhajlításnál asszem 5 ismétléssel kezd és 1x a vége), aztán elérkezik az "igazi tömegnövelős tartományba" (6-12), majd mielőtt átcsapna az egész egy erőállóképességi edzésbe, gyorsan nehézségi szintet vált és kezdődik megint. Ez egy jól kidolgozott, hosszú távon is tartható és eredménnyel kecsegtető módszer.
A gond azzal van, hogy rengeteg helyen nem ad elég fogódzkodót a könyv. Például a táplálkozást elintézi annyival, hogy egyé' napi háromszor, meg minek akarsz te sok fehérjét enni, mikor az baromság, a börtönben se úgy kajálnak. Na most ilyen alapokra nem lehet építeni semmit. Az elit tornászok ugyanolyan szigorú étrendet tartanak, mint a testépítők versenyidőszakban. Az olyan alacsony testzsír, vagy az alapozás alatti tömeg-, erőnövelés nekik se megy másképp, ők is emberek. Meg miért kell fikázni a súlyzós edzést? Ha gyenge a felső hátad, nem fogsz tudni rendesen hidat csinálni, nem egyszer láttam már ezt, nem tudják kinyomni magukat az emberek a földről. Kábeles (gumiszalagos, akármilyen) széthúzásokkal nagyon jól meg lehet erősíteni azt a területet, ami máris kiegészíti a hidas tervet és segít a fejlődésben. Vagy ha gyenge a tricepszed, nem fognak menni a saját súlyos nyomó gyakorlatok, ellenben ha mondjuk kézisúlyzóval csinálsz edzések után pár izolációs gyakorlatot tricepszre, rövid idő alatt felhozhatod. Nem véletlen, hogy a versenysport világában mindenhol alkalmaznak kiegészítésképpen rezisztencia edzést. még az állóképességi számoknál is (az úszók például sokat gumiszalagoznak).
Persze ugyanez visszafelé is igaz. Gyenge az alsó hátad és emiatt nem tudsz felhúzni, guggolni? Tanulj meg hátsó függőmérlegezni, máris megerősödik, ráadásul a vállad, mellizmaid is fejlődnek tőle. Gyenge a karod, le van maradva? Hát bakker, mássz kötelet, meg tolódzkodj kicsit, azonnal lesz hatása. Csak ugye ehhez le kéne venni a szemellenzőt a mászókán félmeztelenül himbálódzó sztríteseknek is, meg a butagyúrósoknak is, és összefüggéseiben látni az emberi test működését. De gondolkodni nehéz, ráadásul az iskolában se tanítják, szóval továbbra is ez fog menni szélesebb körökben.
-
Woodslave
félisten
válasz
troller #10994 üzenetére
ja de most azt kérdezte hogy fog kinézni 1 év múlva. Minél nagyobb az izomtömege - ezzel nem nagyon lehet vitatkozni naturál elérhető keretek között - annál jobban fog kinézni.
Persze abban igazad van, hogy én az edzéssel kapcsolatosan semmilyen más célt nem tudok megérteni mint a kinézetet, szóval tényleg csőlátásom van. Soha nem fogom megérteni mit érdekel valakit egy zászló elvégzése, hacsak nem a játszótéren a MILF-ek lenyűgözése (de ahhoz elég ha leveszem a pólóm
)
-
-
Woodslave
félisten
válasz
-PLevi- #10987 üzenetére
Kiemelném, hogy nem szeretnék ezzel semmilyen vitát generálni! Csupán annyit akarok vele mondani, hogy bár valóban mások az alapvető célok, még sincs éles határvonal a két sportág között, jól kiegészítik egymást, az izomstimuláción van a lényeg. A választás közöttük pedig már egyéni preferencia és lehetőség kérdése.
ez kezdő szinten teljesen így van. Ha megnéznénk egy ikerpárt egy év konditermi meg egy év "fegyenc" (bocs ezt a cali izét nem tudom leírni
) edzés után szerintem sok különbséget nem fedeznénk fel. (felsőtestben legalábbis) A konditermi naturál kinézet az esetek nagy részében nem az izomtöbblet eredménye hanem a "tömegelésé" De azért a fegyenc gyakorlatok végrehajtásának a módja nem az izomstimuliációt helyezi az előtérbe, hanem a minél hatékonyabb többszöri végrehajtást. (legalábbis ahogy én látom) Ilyen megközelítésből meg a megfelelően végzett súlyzós edzés valóban hatékonyabb mint a saját súlyos, különösen egy idő után.
-
kk831228
addikt
-
kolosanyi
veterán
válasz
chewycl #10986 üzenetére
Szia!
Nehéz megmondani, nincs univerzális recept. Azt tudni kell a nyújtott karos gyakorlatokról, hogy teljesen más az egész, mint a hajlított karos gyakorlatok esetén. Többnyire a hajlított karos erő nem befolyásolja döntően a nyújtott karost (fordítva nem teljesen igaz, a nyújtott karos azért hozzátehet a hajlított karos erőhöz, de csak nyújtott karos gyakorlatokkal nem válthatók ki a hajlított karos alapgyakorlatok). Szerintem ha egy 4-5 kézállásban karhajlítás, 10+ húzódzkodás, valamint 2 perc+ elülső és oldalsó hídtartás megy, akkor elkezdheted nyugodtan. Viszont azt tudni kell ezekről a gyakorlatokról, hogy magas szintű technikai tudást is igényelnek, továbbá nem igazán kímélik az ízületeket. Főleg a könyék és a csukló, ami komoly terhelést kap, de a váll is sokaknál problémás. Nekem is begyulladt az első hónapokban a könyököm rendszeresen, de most is hamar túl tudom erőltetni. Egyetlen egy dolgot tehetsz ellene, baromi óvatosan haladsz velük. A tökéletes végrehajtáshoz általában évek gyakorlása, edzésmunkája kell.
A húzódzkodással nekem az a személyes tapasztalatom, hogy akkor fejlődik jobban benne az ember, ha még többet csinálja. Én heti egyszer szoktam, ezért 12-13 körül van a max ismétlésem (ha fáradt vagyok, 8-9, ha nagyon pihent, akkor 14 is akár), de amikor heti 3x csináltam, pár hét alatt az akkori 8-10 ismétlésről képes voltam 16-os rekordot állítani. Egyébként ha nem az a célod, hogy ebben az egy gyakorlatban legyél kiemelkedő, akkor semmi értelme ismétléseket növelni a végtelenségig ebben se. Ha 10 környékén vagy, az egy stabil, jó alap. Attól, hogy 20 húzódzkodás megy, nem fog menni automatikusan se az egykezes húzódzkodás, se az abcúg, se a függőmérlegek, nem ezen múlik a dolog.
-
-PLevi-
senior tag
válasz
emiki6 #10954 üzenetére
& (#10955) Bannani
Tudom.
"Nyilván nem azt kérem, hogy mondjátok meg, hogy fogok kinézni egy év múlva, mert kismillió tényezőtől függ."
Rengeteg dolog befolyásolja a fejlődést, ezzel is tisztában vagyok. Mindössze egy 'reális' lép kell plusz motivációnak."A street workout nem éppen a kinézetről szól. Arra ott van a terem, ott sokkal gyorsabban lehet eredményt elérni a calisthenicshez képest."
Ez valóban így van.
Itt a kedvenc idézetem ezzel kapcsolatban:
"Az izmoknak nincs szemük, nem látják azt, hogy te súlyzóval, vagy szabad testsúllyal edzel! Az izmaid ingert éreznek." Forrás
Kiemelném, hogy nem szeretnék ezzel semmilyen vitát generálni! Csupán annyit akarok vele mondani, hogy bár valóban mások az alapvető célok, még sincs éles határvonal a két sportág között, jól kiegészítik egymást, az izomstimuláción van a lényeg. A választás közöttük pedig már egyéni preferencia és lehetőség kérdése.
(Tényleg nem kötekedésből írtam!)(#10957) fmx
Pontosan ez volt az eredeti tervem, de meghiúsult, így maradt a calisthenics önmagában, amit persze nem bánok, bár tény, hogy a hibrid lett volna az igazi.
(#10962) itouchfan
Igen, lesz. Az ingafutás az durva volt elsőre. Igaz, még csak tesztet csináltunk 15 méteren (20 helyett). Ha jól emlékszem a max. pontszám 30-40 környékén van, mi ketten 80-ig nyomtuk, aztán leálltunk, mert nem akartuk annyira széthajtani magunkat.
De így is kikészültem tőle, az állandó megállás-felgyorsulás elég fárasztó. Aztán majd élesben kiderül milyen lesz mondjuk a Cooperhez viszonyítva.
A többi közül még a szorítóerő mérése ígérkezik érdekesnek, olyat még soha nem csináltam/unk. -
chewycl
tag
Sziasztok!
Kb 6 hónapja kezdtem el ezt a fajta edzést. Az lenne a kérdésem, hogy milyen szint utan erdemes elkezdeni gyakorolni a komolyabb eroelemeket mint például a front/backlever, egykezes fekvő stb? Valamiért egyebkent azt érzem, hogy huzodzkodasbol nem tudok annyira fejlődni... Pld tolodzkodas mar siman megy 4x12 + 20 kg-al es érzem, hogy hétről hétre egyre jobban megy huzodzkodasnal viszont nem ez a helyzet. Csütörtökön szoktam csak csinalni es meg mindig nem tudok 3x10-et szeles fogással
Also fogással megy csak a 3x10 de iszonyatosan lefaraszt mar azis. Van valami javaslatok ennek fejlesztésére?
Egyebkent az edzestervem igy nez ki: (kombinálni szoktam eg kis súlyzós edzessel is)
H: Mell-tricepsz: Tolodzkodas,szeles fekvő, trxen tarogatas, kézi sulyzokkal tricepsz illetve gyémánt fekvő
K: Törzs: Lsit,plank, hid, labemeles fuggeszkedve, haspres
Cs: Szeles huzodzkodas, chinup, evezés, gyurun bicepszhajlitas, kezisulyzokkal bicepsz
P: Lab egylabas guggolas piramisban 8-tol, guggolas +kgal, vádli
Sz: Vall: Sulyzokkal -
Melorin
addikt
Izomlázra szabad nyújtani? Valamit úgy érzem csinálni kéne mert alig bírok mozdulni, úgy fáj mindenem
-
bagyulajuve
addikt
na ma igazi fegyenc volt: felástam a fél kertet
-
kolosanyi
veterán
-
kolosanyi
veterán
Ezt mondtam én is mindig.
Azért azt hozzátenném, hogy a saját súlyos gyakorlatoknál nem tudsz olyan változatos szögtartományban dolgozni és nem tudod olyan pontosan szabályozni a terhelést, mint súlyzós gyakorlatoknál. Cserébe viszont a törzs jobban erősödik a legtöbb saját súlyos gyakorlattól, illetve magasabb szintű koordináció és hajlékonyság kell a legtöbbhöz.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Bannani #10979 üzenetére
Pedig ő nem buzi. Egyébként múltkor elkezdtük nézni a 10 órás verzióját a nemvagyokbuzi videónak. 20 percig jutttunk.
A délelőtti után még mindig nem volt elég mára, szóval toltam most egy rövid edzést. 30 másodpercenként 1db egykezes fekvő mindkét kézzel 15-ször (a 7. után csak a negatívok mentek), 4x30 sec függeszkedésben tartás (komolyan elsavasdott tőle a törzsem, fene gondolná, hogy mennyire dolgozik a törzs is a húzódzkodás legfelső holtpontján), majd 2x60 sec felülés bukásig. Jó volt, átmozgattam magam kicsit.
-
kolosanyi
veterán
Mióta lehet az edigitaléknák ilyeneket kapni: link?
-
kolosanyi
veterán
válasz
Melorin #10976 üzenetére
Igen. A húzódzkodást általában a hát gyakorlatok közé szokták besorolni, pedig valójában a teljes felsőtest dolgozik. EMG vizsgálattal mérték is a mozdulatnál legelőször a mellizmok kerülnek tónusba. Szűk húzódzkodásnál meg én egyértelműen szoktam érezni a mellizmokat is.
Melorin
addikt
Tegnap kipróbáltam a negatív húzódzkodást. Nem semmi izomlázam lett mára
Normális, hogy a mellizmomban is? -
Cathfaern
nagyúr
válasz
emiki6 #10974 üzenetére
Kevésnek tűnik. Ugye alapvetően inakkal van itt a gond, azok sokkal nehezebben alakulnak, mint az izmok. És nem az a gond, hogy nem tudnak annyira összehúzódni, hanem egyszerűen nem elég hosszúak
És óvatosan az erőltetéssel, egy ínhüvelygyulladás elég kellemetlen tud lenni.
Amúgy lehet én értem félre ez alapján, de ha jól értem nem full lefele kell tartani a csuklód, hanem lefele és kicsit oldalra, úgy jön ki ez a fogás. Szerintem teljesen lefele tartott csuklóval fizikai képtelenség összeszorítani az ujjaid. Jah megnézve ezt, igazából nem az ujjaiddal tartod magad, tehát nem is kell azokkal lényegi erőt kifejteni. Vagy így csinálod és úgy se tudod ráhajlítani az ujjaidat?
-
emiki6
veterán
Ez a fránya hamis fogás csak nem megy. Le kell hajtani a csuklót teljesen és abban a pozícióban az ujjakat ráhajlítani a gyűrűre és itt a probléma. Nem tudom ráhajlítani, mert nem tud annyira összehúzódni az ujj hajlító izmaim. Továbbra is próbálkozom növelni a max összehúzódást, de nem sokat javul vagy csak kevésnek tűnik...
-
F34R
nagyúr
válasz
westcoastog #10969 üzenetére
Jah igy ertem, tehat akkor volt folosleges ranott kis vampirfogad
-
itouchfan
senior tag
na kitaláltam az edzéstervem, már ha lehet annak nevezni. inkább legyen kiegészítő sport terv
hétfő: pihi
kedd: egyik héten vízszintes nap (invertált evezés, fekvő), másik héten függőleges nap (tolódzkodás, húzódzkodás)
szerda: foci
csütörtök: újra tavasz van, visszajött ide az erőnléti és koordinációs edzés, jövőhéttől kezdődik. itt általában van törzserősítés is pici.
péntek: foci
szombat: meccs/úszás
Vasárnap: úszás/meccs
Ha szombaton van meccs, vasárnap megyek úszni, ha vasárnap van a meccs, akkor szombaton megyek úszni. Valamelyik napra még egy törzserősítést be fogok nyomatni, vagy amikor kedvem és időm van akkor csinálok egy pár has/alsó hát gyakorlatot. Remélem így jó lesz. Köszönöm kolosanyi-nak az ötleteket és tanácsokat, a konstrukció nagy része onnan származik. -
Woodslave
félisten
válasz
westcoastog #10969 üzenetére
és maradt még fogad ami szabályozni kell?
-
F34R
nagyúr
válasz
westcoastog #10966 üzenetére
Nem e a fogad miatt faj a terded ? megijedt
Potoltatod?
-
westcoastog
veterán
Még két fog húzás, ma sem edzek, talán kibírom hétfőig.
Nem zsibbadt le az alsó fogam, finom volt a fájás. -
westcoastog
veterán
Térdeim valahogy nem kamálják a súlyos guggolást.
Ma reggel is fájtak mikor keltem, meg éreztem már előző napokon is.
Vissza a saját súlyhoz szerintem. -
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #10958 üzenetére
A vékony gyerek meg a többinél van előnyben, de választhat mást is. Többnyire függeszkedést szoktak választani egyébként. Amúgy ha ki kell hozni egy sérültet valahonnan, akkor nem mondhatja a vékony tűzoltó, hogy bocs fiúk, ő nehezebb nálam, küldjétek be érte a Sanyit, ő elbírja.
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #10952 üzenetére
Nemtom, 7:30-tól van a max pont, én olyan 7:40-eket szoktam futni, de most megpróbálom elérni a maxot, mert miért ne. Eddigegyszer sikerült.
Amúgy az a geci benne, hogy a végén van, előtte van 4 másik gyakorlat. Felülés (60 sec alatt max), 5*10 m ingafutás, helyből távolugrás, fekvenyomás 60 kilóval (amennyi megy). Illetve választható lenne még fekvőtámasz (60 sec alatt max) és függeszkedés (ameddig bírod), de azokat nem szoktam választani, bár a fekvőben a rángatózást is elfogadják.
-
-PLevi-
senior tag
Csak alátámasztani tudom a tegnap írtakat, hasonló eredménnyel zárult a tegnapi edzés is.
Lenne egy kér(d)ésem! Egy év saját testsúlyos edzéssel mit lehet elérni kinézet terén? Nem tagadom, számomra elég lényeges a kinézet is az erő mellett.
Nyilván nem azt kérem, hogy mondjátok meg, hogy fogok kinézni egy év múlva, mert kismillió tényezőtől függ.* Amolyan iránymutatás féleségnek kellene, éppen ezért mondtam egy évet, nem pedig 2-3-5-öt.*(Azt azért hozzáteszem, hogy ekto-mezo testalkatú vagyok, inkább az ekto a "hangsúlyosabb", szóval nincs rajtam semmi felesleg, plusz azért szégyenkeznem sem kell. (183-184 cm / 68-69 kg; kor: 16))
Ez a videó mennyire releváns? 4:33-tól.
-
kolosanyi
veterán
válasz
kk831228 #10942 üzenetére
Én tegnap résztávoztam. Elkezdtem a készülést a 2000-res felmérőre. Tegnap 2k bemelegítés után 6x200 (R200) volt, 51-50-46-45-43-41-re futva, utána 2k levezető kocogás. Az előző napi guggolásoktól és a plyotól még izomlázam volt kicsit, de ennek ellenére maradt a lábamban még legalább 2 ilyen 200-as. A héten lesz még egy 10x100-as résztávozásom.
-
-PLevi-
senior tag
válasz
Cathfaern #10925 üzenetére
Jogos. Érzem a hátamat és a lapockáimat is, de nem vészes, így azt nem említettem meg. Plusz amúgy sem tartottam fontosnak kiemelni, hiszen eleve arra irányul a gyakorlat a bicepsz mellett.
Mindössze azért hangsúlyoztam ki az alkart, mert meglepődtem rajta az előzetes várakozásokhoz képest.Egyébként azt hiszem, rájöttem mi okozza ezt nálam: az alsó fogás. Ugyanis úgy szoktam csinálni, hogy első és harmadik sorozatban normál fogással operálok, a másodikban pedig alsóval, amolyan chin up stílusban. Azt vettem észre, hogy alsó fogással valamivel könnyebben megérintem a rudat a mellkasommal. Ez pedig abból adódik, hogy ilyenkor az utolsó pár centin rásegítek alkarból, ezzel együtt plusz terhelést okozva annak.
Kipróbáltam előző alkalommal, hogy mi van, ha a harmadik sorozatot csinálom alsó fogással. Nagyon is észrevehető volt a különbség, sokkal kevésbé éreztem az alkarom. Ezelőtt pedig még bele sem kezdtem a harmadik sorozatba, csak elfoglaltam a kiinduló pozíciót és már égett az alkarom.Most úgy is edzés, többek között vízszintes húzással, szóval ismét alaposan meg fogom figyelni, hogy mi is a helyzet ezzel kapcsolatban.
-
fmx
aktív tag
Félek a vizsgától,egyszerűen nemtudok koncentrálni az edzésre.Pénteken már túl is vagyok rajta,közben iszom a proteint és azt szeretném kérdezni,hogy edzés után ugye megiszom a proteint és mikor legyen a következő étkezésem az ivás után?
-
kk831228
addikt
válasz
Rabbitf_24 #10943 üzenetére
Lehet...
Csak úgy kezdtem ahogy tavaly is futkároztam, de utána fogyott a lendület...
Akkor lehet csak annyi volt baj... Ma meg lehet nyomok egy HIIT-et kezdésnek...
-
kolosanyi
veterán
válasz
-Solt- #10939 üzenetére
Nem tudok rá mit mondani.
(#10940) itouchfan
Akkor egy kedd-szombat opció? Mert az tök jó, van elég időd pihenni és nem is tolod túl vélhetőleg. Igazából a lehetőségek tárháza végtelen. Általános irányelvként elmondható, hogy kerüld az izolációs gyakorlatokat, hagyatkozz a minél több izomcsoportot megdolgoztatókra. Egyszerűen azért, mert teljes testes edzésnél nagyon elaprózódna az egész és 2 órákat edzenél folyamatosan, ami sok, pláne ha csak kiegészítésként tolod. Nekem alapvetően bejön az a módszer, hogy ellentétes gyakorlatpárokkal dolgozol a teljes testre. Én úgy osztottam fel például a vízszintes napomat, hogy támaszmérleg - mellső függőmérleg, fekvő - evezés, hollow body hold - arched body hold. Na most te ha jól emlékszem nem akarsz nyújtott karos gyakorlatokkal foglalkozni, ellenben a lábat is be kell tenni. Szóval neked mondjuk 1 hajlított karos gyakorlatpár, 1 törzs gyakorlatpár és egy láb gyakorlatpár jó lehet. Vagy 2 hajlított karos, 1 láb (a törzset meg lerendezed következő nap). De berakhatsz 2 hk, 1 törzs, 1 láb gyakorlatpárt is, ha nem sok 8 gyakorlat egyszerre. Nekem az, a 6 gyakorlat olyan 1,5 óra melegítéssel együtt nálam.Tehát még egyszer:
1) húzó - nyomó pár(ok) (érdemes a fekvőt az evezéssel, húzódzkodást hspu-val vagy tolódzkodással párosítani)
2) törzs pár
3) láb (itt úgy érdemes párosítani, hogy legyen 1 ami inkább a combfeszítőket terheli, és egy ami a hajlítókat, például guggolás - kitörés, de az se rossz, ha mondjuk lépcsősprinteket csinálsz, az aztán mindent szétszed a lábadban)Így egy nagyjából ésszerű edzésmennyiséget kapsz, ha keményen odateszed magad minden gyakorlatban, akkor érezni fogod másnap, de azért nem olyan érzésed lesz, mint akin átment egy tehervonat. Szerintem ez a cél, ezt a mennyiséget kell belőni.
-
itouchfan
senior tag
válasz
kolosanyi #10934 üzenetére
erre gondoltam én is, hogy teljes testeset csinálok, tök jól meg lehetne oldani, csak kedd - csütörtök - szombat/vasárnap tudnék edzeni, és ha rendesen megedzek valamit, akkor nekem 2 nap alatt nem szokott regenerálódni teljesen. így inkább bontásban gondolkodom, de lehet hogy kipróbálom a teljes testeset.. ötlet, tanács, tapasztalat? nagyon hálás lennék bármi segítségnek mert most kicsit elveszettnek érzem magam..
-
kolosanyi
veterán
válasz
Bannani #10935 üzenetére
Ez az oldala.
Egyébként nem rég hunyt el egy tragikus balesetben.(#10936) -Solt-
Szerintem semmi irritáló nincs benne. Az angol az inkább ilyen, de kismillió nyelvjárás van náluk is, meg usákiában is.(#10937) Pickit3
Nem az edzésen nősz, fejlődsz, hanem pihenés közben. Edzésen pont az ellenkezőjét csinálod, rombolsz, hogy a sérült szövetek helyére erősebb épülhessen.Továbbra is fenntartom a véleményem, hogy lassíts, ha fájnak az ízületek, az nem jelent jót.
-
Pickit3
aktív tag
válasz
kolosanyi #10934 üzenetére
Azért annyira nem fáj, hogy naa hanem csak úgy simán. Pontosabban az ízületeim és még pontosabban a vállam és a könyököm. A csuklóm legelőször nagyon fáj, de mostanra úgy érzem hogy megedződött és csak egy kicsit fáj ami bele tartozik a jelentéktelen fájdalmakba. Az az érdekes hogy nemrég kezdtem, de már érzem hogy fejlődök. Szinte minden edzésen 1centivel lesz vastagabb a karom.
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #10927 üzenetére
Igen, ezek azok. Vigyázz magadra, heti 1-2 teljes testes átmozgatással többet érsz el, mintha a foci mellé még egy sportot elkezdenél teljes erőbedobással. Te is láthatod, hogy mindent nem lehet egyszerre. Ne ess bele abba a hibába, mint én, ne várj 18 éves korodig ezzel a "felfedezéssel". Nekem a heti 8-10 röpi edzés mellé még a gyúrás az utolsó években, vagy az első két évben az úszás nagyon betett. Az volt talán a legdurvább, hajnalban úszó edzés, délután röpi. Csoda, hogy szétk*rtam a bokám, térdem, derekam...
(#10928) Pickit3
Jól csinálod, hajrá!A vállad hol fáj? Ha izom, az nem gond, majd megedződik, igazából ha ízület, az se gond, az is megedződik. Ha nagyon fáj, vedd vissza a terhelést, csináld a könnyített edzést egy ideig és próbálkozz újra a nehezebbel.
(#10929) Cathfaern
Nekem nincs bajom ezzel. Elmondja, hogy mit fogunk látni. Ha előbb mutatná, utána magyarázna, egyrészt senki nem nézné meg a magyarázatot, másrészt nem is feltétlenül értenék az emberek, hogy mit miért, hogyan csinál.(#10931) -Solt-
Ő amerikai volt. -
Bannani
tag
válasz
-Solt- #10931 üzenetére
Ezért szeretem sokkal jobban a tipikus amerikai angolt, mert abban nem hallani ezt a "makogást".
Az esti edzésről:
Hétvégét leszámítva én is csak este jutok már ki, de engem különösebben nem zavar, ugyanazt csinálom úgyis.Talán annyival előnyösebb még világosban, hogy úgy érzed jobban fel vagy pörögve. Mindenesetre az esti edzés is több, mint a semmi.
-
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
kolosanyi #10926 üzenetére
Csak engem zavar, hogy nagyon sok videóban 2-3-4 percig beszélnek a gyakorlatról anélkül, hogy egy szabályos gyakorlatot bemutatnának?
Szerintem sokkal jobban lehetne úgy érteni, bár mivel majdnem minden videóban először magyaráz, utána mutat, kezdek gyanakodni, hogy bennem van a hiba...
-
Pickit3
aktív tag
válasz
kolosanyi #10926 üzenetére
Viszont hogy és is dicsekedjek/panaszkodjak, én is írok egy pici beszámolót. Minden másnap csinálom az edzést a mesterhatost és most már nem motivációból csinálom hanem kedvből ugyanis jólesik
Szeretek edzeni. A hátulütője viszont az hogy elejében rendesen fájt a csuklóm, de mostanra már elmúlt és edzés után se fáj. Amit most érzek az a vállam hogy fáj. Paraszt "gyerek" vagyok, de ennyire gyengék az ízületeim? Vagy nem ehhez voltak hozzászokva.
-
itouchfan
senior tag
ezen a héten teljes pihenőt tartok, csak focizom, mert a csípőm is fáj, vállam is fáj, derekam is fáj néha, szóval néha egy roncsnak érzem magam, inkább jövő héten újrakezdem egy kicsit más megközelítésből, más célkkal az edzést. ezért bevenném az arch body holdot és a hollow body holdot, ezért szeretném kérdezni hogy amit ti így hívtok azok ezek: [Arch Body Hold], [Hollow Body Hold] a gyakorlatok-e?
-
kolosanyi
veterán
válasz
Cathfaern #10925 üzenetére
Van egy nagyon jó gyakorlat, nekem ma az alkarom ez rendezte le végérvényesen edzés végén (bár már a legelső gyakorlatom, a hátsó függőmérleg is szétszedte). Itt írnak róla, csapóhíd névvel illetik.
Igazából minden köteles gyakorlat erősen igénybe veszi az alkart, nagyobb szorító erőt kell ugyanis kifejteni. Például jó szorítás erősítő, ha átdobsz két törölközőt a rúdon és azt fogva csinálsz húzódzkodást, evezést. Ugye klasszikus a kötélmászás stb.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
-PLevi- #10899 üzenetére
"Húzódzkodás. Első lépés szerintem szintén semmire sem jó (függőleges húzás). (De szép alliterációó
)) ) Helyette vízszintes húzást csinálok 130 centin. Alkargyilkos. Főleg a felső szakasz vége (kb. 10 centi) ami eléggé fárasztó"
Ezt még délelőtt olvastam, de mai edzés része volt az invertált evezés, közben ugrott be mit írtál. Elvileg a felső szakasz végét hátból kéne elvégezni (írja is a fegyencedzés könyv, hogy húzd össze a lapockádaidat). Szóval ha ott az alkarodat érzed, akkor valamit nem jól csinálsz szerintem. Lehet azt, hogy kihagytad a függőleges húzást. Tudom unalmas, de mikor a 3x30-at csináltam, akkor az alkarom nagyon szenvedett. Viszont most vízszintes húzásnál az alkarom gond nélkül bírja a terhelést. -
kolosanyi
veterán
Asszem egy kicsit tútótam a mait. A lábam, vállam, alkarom már most olyan, mintha kést forgatnának benne, a többi egyelőre nem vészes. Holnap nem fogok tudni megmozdulni.
-
kolosanyi
veterán
Tegnap kimaradt a torna, ezért ma pótoltam. Ééés... Végre kint a sportpályán, a napon. Király volt! Annyira pörgetett a kellemes idő, hogy 1 és 3/4 órát edzettem, jóval többet csináltam, mint terveztem.
-
Bannani
tag
válasz
westcoastog #10916 üzenetére
Erről a bordásfalra akasztható székről küldj már képet!
-
westcoastog
veterán
válasz
kolosanyi #10911 üzenetére
Most nagyon alapdolgokkal edzek.
Pénteki edzésem annyiból állt hogy 7-8 muscle up gyűrűn, utána egy bordásfalra akasztható széken húzódzkodtam, aztán dragonflag földön, végére meg gyors tempóban fekvőtámasz kinyírásnak.Ha kedd délután is ilyen szép idő lesz, akkor megyek csapatni kondiparkba.
-
Melorin
addikt
Tegnap én is edzettem: egy 6 méteres horgászbotot tartottam 5 órán keresztül vízszintesen a kezemben
-
emiki6
veterán
3 óra alvás, yess!
5:30-kor kelek...
-
kolosanyi
veterán
válasz
westcoastog #10910 üzenetére
Szintén. Most az íjász fekvőt csinálom teljesen kiakasztott könyökkel, ezzel is erősítve azt.
veterán
Csak úgy nyomtam egykezes fekvőket poénból, melegítés meg ilyenek nélkül. 5-5 lett mindkét karral a vége. Barátnőm szerint sokkal szebb is, mióta legutóbb látta tőlem. Lehet, hogy lassan előveszem és elkezdek gyúrni rá.
-
emiki6
veterán
-
emiki6
veterán
Néhány érdekes ASAP science videó:
- Mi limitálja az izomnövekedést?
- Nyújtás és bemelegítés
- Növeli e a zene a teljesítményt?
- Miért növeli a szex a teljesítményt?
- Mi a Vo2 max és tovább él e aki sportol? -
Bannani
tag
válasz
westcoastog #10900 üzenetére
Akkor te is nagyon ráérsz, hogy ilyen kommenteket olvasgatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD