- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gurulunk, WAZE?!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
válasz
-PLevi- #12310 üzenetére
Hard Body Hang-esak is ezt csinálják, csak bolti áron adják és az minőséginek tűnik.
A street gym az nem rossz, de ennek ellenére egy szar. Sötétszürke rúd... ezt melyik barom találta ki? Így is elég szürke ez a város, aztán még ez is. Legalább valami élénk színt használtak volna.
A kivitelezés is gyér. Lötyögnek az oszlopok, a rudak nincsenek meghúzva, stb.Mondjuk még mindig jobb, mint Sanyi PK parkja
-
userxy
őstag
válasz
-PLevi- #11884 üzenetére
Saját súlyos edzésnél nem látom értelmét heti egyszer edzeni. NIncs akkora terhelés.
Kondinál elég ha odabaszós edzést csinálsz. De az olyan hogy az 5. nap is kapaszkodva ültem le szarni.Nálam most így néz ki.:
1. nap mell -tri
2. nap hát bi
3. nap láb váll
Aztán újra az elejétől.
És vasárnap meg az úr is megpihent így az nekem is edzés nélküli.vagy én is azt a bontást tudom még elképzelni, hogy felső test alsó test. De nekem ez kényelmesebb.
(#11885) kolosanyi
Szerintem keverni a legjobb mert azért csak számít a kinézet is
-
kolosanyi
veterán
válasz
-PLevi- #11884 üzenetére
Tehát intenzitást növeltél, azért nehezebb így.
Életképesnek életképes, de szerintem sokkal hatékonyabb, ha teljes testes edzést csinál az ember, vagy legalább alsótest-felsőtest bontást. Ha egy napon van nyomás-húzás, az azért jó, mert így biztos nem marad ki semmi, szimmetrikus lesz a fejlődés, valamint ellentétes izompárok dolgoznak rögtön egymás után, tehát le is nyújtják egymást. Illetve ha csak egy izomcsoportra koncentrálsz, az átmegy gyúrós volumenedzésbe, ami a jó, ha minél gyorsabban akarsz minél nagyobbnak tűnni, de erősödni nem fogsz olyan gyorsan. Kicsit tudományosabban megfogalmazva, az egy volumenedzés lesz, ami a szarkoplazma hipertrófiának kedvez, nem a miofibrillárisnak, tehát nem az összehúzódásra képes fehérjerostok nönek, hanem az azok körül lévő raktárkészletek.
Neked kell eldönteni, hogy mi a fontosabb, minél gyorsabban tömeget magadra pakolni, vagy pedig teljesítőképességet javítani.
-
kolosanyi
veterán
válasz
-PLevi- #11879 üzenetére
Na, akkor javítva. Ez a szabályos guggolás, így tuti nem nehezebb a fél mozgástartomány.
Ha most se jó, akkor dupla kávét iszom.
-
userxy
őstag
válasz
-PLevi- #11866 üzenetére
Egy kis sport mozgás ismeret szükséges.
Guggolás alapból a comb izmait terheli. De lehet specifikusan a comb egyes részeire nagyobb intenzitást adni.
Lábfej kifele befele néz széles terpesz szűk terpesz... stb..
Minél szélesebb a terpesz és kifele néz a lábfej annál inkább a comb belső része kapja a terhelést. Szűk terpeszbe vagy zárt lábbal meg lábfej befele néz akkor meg a comb külső része.
Azért könnyebb neked lentről guggolni mert lendületből guggolsz.
Amint a teljes guggolást is úgy csinálod mint a fél guggolást, hogy megállsz az alsó holt pontba és az izmok nem reflexből dolgoznak hanem megnyúlnak rájössz hogy nehezebb.
A fél guggolást azért érzed nehezebbnek mert ott nincs lendület vissza fele.
A progressziód elég karcsú legalábbis szerintem..
-
kolosanyi
veterán
válasz
-PLevi- #11866 üzenetére
Nincs. Csinálj kozák guggolást, módosított egylábas guggolást, kitöréseket (hátrafelé nehezebb), csípőemelést.
-
-
userxy
őstag
-
userxy
őstag
válasz
-PLevi- #11750 üzenetére
Félre értesz.
Én két diplomával a hátam mögött már megtehetem, hogy beleszarjak a világba
Én elvagyok magyar honba is meg külföldön isA baj az, hogy azok is beleszarnak akik nem tehetik meg, hogy beleszarjanak.
És amellett, hogy én megtehetem, hogy beleszarjak mégsem szarok bele, mert szeretném, hogy a családom barátaim és azok rokonai is előrébb jussanak, csak hiába a pár jó gondolkodású ember ország szinten kevés bármilyen változáshoz. Agyban még nagyon sok embernek fel kell nőni.
-
userxy
őstag
válasz
-PLevi- #11735 üzenetére
Az, hogy ki milyen intelligens nem a gimin múlik. Teljesen mindegy milyen gimibe vagy szakközépbe jársz, ha tanulsz akkor bárhova bekerülhetsz és bármi lehet belőled.
És rühellem az egyetemek összehasonlítását is mert, nem azon fog múlni az életed hátralevő része, hogy hol szerezted meg a diplomádat, hanem az, hogy mennyire vagy jó a szakterületeden.
És a mai egyetemi képzés az éltre és a valóságra sehol sem tanít meg.
Sem egy iskola sem. Egy retek az egész oktatás, ahogy az ország és az emberek mentalitása is.És persze mindig ami kötelező a végére.
Akinek nem inge ne vegye magára!
És tisztelet a kivételnek!! -
emiki6
veterán
válasz
-PLevi- #11700 üzenetére
"Ha a zene véget érhet a sorozat közepén, akkor véget is fog érni"
/Murphy/Amúgy én nem hallgatok zenét közben, nem bohóckodok én úgy, hogy a fülemből kilóg 1-1 vezeték és mindig útban van, meg nem hallom mi történik körülöttem... A fülhallgató által nyújtott hangminőségről meg nem is beszélve.
itouchfan: Köszi, eddig senki nem győzött le, akivel beszéltem, hát ez van. Mindig mondták, hogy jó erősen szorítsak kezet kézfogásnál, csak férfiasan! Ki tudja, lehet ezért szorítok így.
A bal csak 50 lett azthiszem.(mondjuk balkézzel nem szokás kezetfogni.
)
80 km-es maratont nem akarsz futni?Más: Jó érzés napi 9-10 órát aludni, de így "semmire nincs idő" sajnos.
-
Melorin
addikt
válasz
-PLevi- #11464 üzenetére
Szia.
Én is pont ezen a gyakorlaton akadtam el nemrég
Csak az első néhány húzásnál ment mellkasig a cső és a lábaim is csúsztak de úgy nehezebb.
És jó sokat kellene belőle csinálni.
Éppen ezért hagytam a fenébe és ugrottam két lépést a teljes húzódzkodásig
Igaz, hogy nem ment és most is csak háromszor kettő darab megy belőle de érzem a fejlődést az izmaimban. -
kolosanyi
veterán
válasz
-PLevi- #11431 üzenetére
Ez így alapozásnak rendben is van, Sommer rendszerében is a könnyebb variációkat 60-30 másodpercig írja elő. Nála mondjuk talajon a támasz ülőtartás könnyűnek számít, ezért 30 sec az alap.
De mindenesetre amint nehezebb variációk felé mész el, egyre kevesebb és kevesebb ismétlés kell, akkor válik igazán erőedzéssé. Ilyen szempontból a fegyenc is tuti, ott is ez a rendszer megy.(#11432) westcoastog
Jó lesz az.Próbáld hollow bodyval, úgy jóval könnyebb. Ha megnézed, a legtöbb ember úgy csinálja, tehát szépen domborodik a felső hát, vállak elöl és lent. Hamar meglesz neked ez, ha már 4-5 másodperc megy belőle.
-
kolosanyi
veterán
válasz
-PLevi- #11396 üzenetére
Igazából ha az izomfeszülési időt növeled, az nem fog erőnövekedéssel járni. A lassú tempóban végzett ismétlések tök ugyanazt a hatást érik el, mintha csak simán több ismétlést csinálnál. Az erősödéshez nagyobb izomfeszülés kell, nem hosszabb ideig tartó, ez utóbbi (erő)állóképesség. Tehát ha könnyű a sima ppp, emeld meg a lábad, csináld gyűrűn, csinálj helyette zsugor támaszmérlegben karhanlítást stb.
-
Woodslave
félisten
válasz
-PLevi- #10987 üzenetére
Kiemelném, hogy nem szeretnék ezzel semmilyen vitát generálni! Csupán annyit akarok vele mondani, hogy bár valóban mások az alapvető célok, még sincs éles határvonal a két sportág között, jól kiegészítik egymást, az izomstimuláción van a lényeg. A választás közöttük pedig már egyéni preferencia és lehetőség kérdése.
ez kezdő szinten teljesen így van. Ha megnéznénk egy ikerpárt egy év konditermi meg egy év "fegyenc" (bocs ezt a cali izét nem tudom leírni
) edzés után szerintem sok különbséget nem fedeznénk fel. (felsőtestben legalábbis) A konditermi naturál kinézet az esetek nagy részében nem az izomtöbblet eredménye hanem a "tömegelésé" De azért a fegyenc gyakorlatok végrehajtásának a módja nem az izomstimuliációt helyezi az előtérbe, hanem a minél hatékonyabb többszöri végrehajtást. (legalábbis ahogy én látom) Ilyen megközelítésből meg a megfelelően végzett súlyzós edzés valóban hatékonyabb mint a saját súlyos, különösen egy idő után.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
-PLevi- #10899 üzenetére
"Húzódzkodás. Első lépés szerintem szintén semmire sem jó (függőleges húzás). (De szép alliterációó
)) ) Helyette vízszintes húzást csinálok 130 centin. Alkargyilkos. Főleg a felső szakasz vége (kb. 10 centi) ami eléggé fárasztó"
Ezt még délelőtt olvastam, de mai edzés része volt az invertált evezés, közben ugrott be mit írtál. Elvileg a felső szakasz végét hátból kéne elvégezni (írja is a fegyencedzés könyv, hogy húzd össze a lapockádaidat). Szóval ha ott az alkarodat érzed, akkor valamit nem jól csinálsz szerintem. Lehet azt, hogy kihagytad a függőleges húzást. Tudom unalmas, de mikor a 3x30-at csináltam, akkor az alkarom nagyon szenvedett. Viszont most vízszintes húzásnál az alkarom gond nélkül bírja a terhelést. -
kolosanyi
veterán
válasz
-PLevi- #9907 üzenetére
Étrendhez ajánlom a KalóriaBázist, Myfitnesspalt, akármelyik hasonló étrend követőt. Szépen beregisztrálsz, beállítod az adataid, céljaid és máris követni tudod, hogy aznap miből mennyit ettél, mennyi van vissza a céljaid eléréséhez stb. Kell hozzá egy konyhamérleg és aprólékos, idegölő dolog minden étkezést így kiporciózni, de saját gyakorlati tapasztalat, hogy hosszú távon ez működik (nálam csak ez működik).
Az edzésfelosztásod logikus és jó, de én tudok ennél még egy fokkal jobbat. Szerintem jobb, sokfélét próbáltam már, most kb egy éve aszerint edzek, amit mindjárt leírok. Te nagyon "kondis" szemszögből közelíted meg, ami nem feltétlen rossz, de az én szintén gyakorlati tapasztalatom az, hogy érdemesebb a tervezést úgy alakítani, ahogy Christopher Sommer tornász edző leírja a könyveiben.
1) Ne izomcsoportokra koncentrálj, hanem egyes mozdulatok erősítésére. Ebből következik, hogy nem izolációs, hanem minél összetettebb gyakorlatokra érdemes hagyatkozni. Ez nálad nem gond.
2) Az egyes mozdulatokat többféleképp lehet csoportosítani. Az egyik, amit te is írsz, a toló-húzó mozdulatok, ez stimm. De ezen kívül el lehet még különíteni aszerint is, hogy vízszintes (fekvő-evezés), függőleges (tolódzkodás-húzódzkodás), vagy egyszerre több síkban dolgozol-e (saslengés, "front lever pull" stb).
3) Egy edzésen mindig végezz egyszerre húzó és toló mozdulatokat is. Ez azért jó, mert ezek egymás antagonistái, egymást frankón le is nyújtják akkor a gyakorlatok. Ez dinamikus nyújtásnak minősül, ami - gyakorlatok között, vagy olyan mód végezve, hogy ilyen gyakorlatpárokban gondolkodsz - fokozott erőnövelő hatással bír az utóbbi idők tanulmányai szerint. A statikus nyújtások azonban kerülendők edzés előtt és közben is, a végén és pihenőnapon okés.
4) Érdemes kombinálni a nyújtott karos statikus tartásokat a hajlított karos dinamikus gyakorlatokkal. Ez azért jó, mert egyszerre fejlődik a nyújtott karos és a hajlított karos erőszinted. Ezek többnyire egymásra nem hatnak ki, külön fejlesztendők.
5) Tehát ezek alapján ilyesmi program körvonalazódik:
"A": vízszintes nap:
támaszmérleg rávezetők - mellső függőmérleg rávezetők
fekvőtámaszban karhajlítás - saját súlyos evezés (nyilván ezek egyre inkább nehezített változataival)
"hollow body hold" - "arched body hold""B": láb nap:
guggolás - kitörés (ezek remekül összeillenek)
vádlira meg lábujjhegyre állások
plusz kiegészítés egyéni preferencia alapján, például ugrókötelezés, sprintelések, csípőemelés, de akár lehet ez egy hajlékonysági nap, bár nekem bőven elég ez a 3 láb gyakorlat ahhoz, hogy ne legyen kedvem még az ugribugrihoz is utána"C": függőleges nap + zászló:
kézállás gyakorlása - zászló rávezetők
tolódzkodás - húzódzkodás
támasz ülőtartás (l-sit) - hídÉn pontosan így alakítottam ki az edzéstervem. Mint már mondtam, ez nem saját, hanem az amcsi utánpótlás tornász válogatottat edző Christopher Sommer rendszere. Szerintem hatékony, követhető, profin megtervezett valami ez.
-
zsolthee
senior tag
válasz
-PLevi- #1080 üzenetére
A könyv végén vannak edzéstervek és sok pár jó tanács.
Nyilván nem fogsz egyenletesen haladni a gyakorlatokkal de ez így természetes.
Ha egy szint nagyon könnyű, akkor is javasolt 2-3 hétig azt csinálni, hogy a testedet (legfőbbképp az izületeket!!!) folyamatosan hozzászoktasd majd a nagyobb és nagyobb terheléshez. Ez pont annyira elég, hogy a kezdő-középhaladó-haladó szinteken végigmenj.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Formula-1
- Építő/felújító topik
- World of Tanks - MMO
- Motoros topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MIUI / HyperOS topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Chieftec Vista ház: kisebb halaknak
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- További aktív témák...
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Krémarany, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Kék, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Keresünk dokkolókat
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- 12 GB-os RTX 4070Ti - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest