- Tonnara di Scopello
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Melorin
addikt
Nekem az kínai. Mármint kérdezi, hogy mit akarok csinálni. Ahogy nézem, a fegyencedzéshez legközelebbi edzés típus az a: Bodybuilding/Start/Body Weight. Ezen belül 3 edzésterv van:
- 6 weeks to a flat stomach
- First HIIT
- Slim & trim
Mi van? Ezek mi a fenék?
Miért kell ennek ennyire bonyolultnak lennie? -
Melorin
addikt
válasz
Melorin
üzenetére
Még mindig aktuális a kérdésem és a problémám

Létezik valami tervező, hogy egy hetem hogy nézzen ki kb? Nyílván az ismétlések számát magamnak kell belőni ahhoz képest, hogy hogy tartok, de még arra sem vagyok képes, hogy kitaláljam melyik nap mit csináljak
Ha lenne valami tervező, beírnám a naptárba, aztán igyekeznék tartani az iramot valahogy. -
Melorin
addikt
Ti hogy követitek nyomon / ütemezitek be az edzésterveteket?
Ha csak a fegyencedzést nézzük van 6 testrészes gyakorlat, mindegyikben más szinten járok, ebből ennyi kell abból annyi ezen és azon a napon, stb.
Valami noteszba írjátok vagy telefonba?
Nekem sajna nem megy, mindig az van, hogy kimegyek edzeni és fogalmam sincs hogy miből hányat kellene csinálnom így elkezdem azt csinálni ami épp eszembe jut. De nem igazán megy a fejlődés, szerintem ugyanannyi ismétléseket végzek vagy' 2 éve
-
-
Melorin
addikt
válasz
LaCupacabra
üzenetére
Negatív húzódzkodás. Felugrasz, hogy kb állmagasságban legyen a cső és lassan leengeded magadat.
Amikor ott laktam még nem volt ilyen park
-
Melorin
addikt
válasz
Thunderbolt
üzenetére
Szia. Én is eléggé nehéznek találom a vízszintes húzást, jelenleg ennél a gyakorlatnál stagnálok: 10-nél többet nem tudok egyszerre megcsinálni.
Szerintem kezdd el a hidas és kézenállásos gyakorlatokat már most! A kéziből az első gyakorlat és a hídból a második nem okozhat problémát. A könyv is csak a nehezebb gyakorlatoktól óv. -
Melorin
addikt
válasz
kolosanyi
üzenetére
Ezt a felosztást élesben is csinálhatom vagy ez csak minta? Ha változtatok, min módosíthatok? Mi az amihez ragaszkodni kell? Futó napon ne nagyon edzek? 3 izomcsoportot dolgoztassak 1 nap?
Félre ne érts, örülnék ha ezt vakon követhetném, de szólj ha ezt a tervet csak úgy találomra dobtad össze
-
Melorin
addikt
válasz
kolosanyi
üzenetére
Jó ötlet, kipróbálom.
Még annyi kérdésem lenne, hogy a különböző izomcsoportok edzését hogy hangolnád össze heti 1 pihenőnapot tartva, hogy fejlődjek is. Azt vettem észre, hogy ha egy gyakorlatot csak heti 1x csinálok, csak egyhelyben toporgok. Jó lenne heti 2x ugyanazt csinálni. Nincs valami jó ütemterved?
Köszi.
U. I. Én így osztottam el:
A vasárnapi guggolás nem fért már el sehova

-
Melorin
addikt
Skacok, ha egy gyakorlatból megy 1x10 aztán pár perc pihenő után már csak 1x8 akkor hogyan tovább?
Fegyenc szerint a következő lépcső a 2x20, a hard pedig 3x30.
Ha megpróbálom az 1x12-t akkor nekem végem aznapra
Hogy fogok én a 20-ig eljutni? Főleg 2x20! 
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
Képzeljétek, a feleségem elkezdte olvasgatni a Fegyencedzést, és rákattant, ráadásul elkezdte az edzést

Tudnátok valami lelkesítő lányos videót linkelni, ami megnyugtatja, hogy lányok is csinálhatják nyugodtan?
Ugyanis fél, hogy baja eshet vagy túl izmos lesz
-
Melorin
addikt
Nektek hogy bírja a csuklótok a hídat? Nekem iszonyat feszül hátrafelé. Nem is értem hogy találhattak ki ilyen természetellenes tartást megkívánó gyakszit.

-
Melorin
addikt
válasz
userxy
üzenetére
Köszönöm a számítgatást!

Elég nehéz most így megérteni, hogy ez mit is jelent a valóságban, de ha jól értem a kalóriát igyekezzek inkább fehérjével mint szénhidráttal bevinni?
Ahogy elnézem az ételeket, az a 120g pikk-pakk összejön ha nem vigyáz az ember.A gond az, hogy utólag könnyű megnézni, hogy az aznapi kajában miből menyi van, és mit léptem túl, de előre kitalálni, hogy jöjjön össze a 120g fehérje, 120g CH és 49g zsír... nem egyszerű

Egyébként Ti hogy tapasztaltátok, ha az arányok fehérje tartalmu ételek felé billennek, akkor nem nő az éhségérzet ahhoz képest, mint amikor CH-dús dolgokat kajáltatok?
-
Melorin
addikt
válasz
Cathfaern
üzenetére
Így van, nem izlett a hal, félretettem.
Talán 1 evőkanál tészta volt benne, de hús nem.
Csak vizet ittam.
Nem nassoltam, épp elég volt a perec
Mint írtam, ennél többet, vagy ennyit nem szoktam sűrűn enni, "hála" a főzni nem szerető feleségemnek.
Az össze-vissza rendszertelen evés is lehet probléma?
-
Melorin
addikt
válasz
westcoastog
üzenetére
Kalória szerint "jó vagyok", szénhidrát szerint is, akkor mi a gond?
Szerinted a méz nem szénhidráttal van teli? -
Melorin
addikt
válasz
userxy
üzenetére
173cm magas vagyok, 32 éves, 79kg. Átlagos munkát végzek. A Kalóriabázis szerint 2458 kcal az alapjárati energiaégetésem egy nap.Leírom egy múlt hétről származó étkezésemet. 1 szelet kenyér: 190 kcal1db tükörtojás: 105 kcalEgy kevés paradicsomos halkonzerv: 53 kcal2dl tea cukorral citrommal: 48 kcal1db rántott csirkecomb: 295 kcalFél adat rizibizi: 174 kcal1 tányér húsleves: 136 kcal1 kakaóscsiga: 257 kcal60g-os sós kisperec: 232 kcal Összes bevitt kcal: 1490 kcal Fehérje: 68/77gSzénhidrát: 175/284gZsír: 54/69g 15perc közepes tempóju kerékpározás: 156 kcal Összes kalóriaégetés: 2614 És akkor aznap nem is futottam. Annyit kell tudni, hogy ez nálam egy durván kiadós étkezési napnak számít, szóval átlagban ennél kevesebbet eszek, ma például 2 szelet kenyér az össz kajám, az egyik párizsis a másik májkrémes, meg 2dl cukrozott tea. Jó, ez meg átlagon aluli J
-
Melorin
addikt
Elolvastam már amikor postoltad
örülök a sikerednek. 
Én is hasonló cipőben jártam.
4 év alatt 62kg-ról felkúsztam 79-re. Alig mozogtam, enni pedig szeretek. Mondjuk én sosem dohányoztam.
Én is január óta edzek.
A felhúzás alatt a képen látható teljes húzódzkodást érted?
Abból nekem csak 3x1 megy
de mondjuk én az asztal alól kezdtem a huzit. (Nem a sok ivásra kell gondolni
) -
Melorin
addikt
Evezésnél vagy vízszintes húzásnál a vállakkal ki kell tolni a mozgástartományt, vagy "fixáljam" a vállak pozicióját a testhez ?
-
Melorin
addikt
válasz
-PLevi-
üzenetére
Szia.
Én is pont ezen a gyakorlaton akadtam el nemrég
Csak az első néhány húzásnál ment mellkasig a cső és a lábaim is csúsztak de úgy nehezebb.
És jó sokat kellene belőle csinálni.
Éppen ezért hagytam a fenébe és ugrottam két lépést a teljes húzódzkodásig
Igaz, hogy nem ment és most is csak háromszor kettő darab megy belőle de érzem a fejlődést az izmaimban. -
Melorin
addikt
-
Melorin
addikt
Most elég nagy kedvem lenne leugrani a csőhöz és felhúzni magamat, de tegnap is és tegnap előtt is csináltam, szerintem pihenőnap is kéne. Kár

-
Melorin
addikt
válasz
Cathfaern
üzenetére
Az inverz edzés a fegyenc előző lépése volt, ott vízszintes húzás a neve [link].
Vagyis a kettővel ezelőtti, mert az előző a bicska húzódzkodás lett volna, de mivel nem volt mivel kivitelezni, átugrottam. [link]userxy #11197: amit csinálok a negatívon ( állig húzott rúdról lassan leeresztem magamat) kívül, az a következő: van egy olyan magasságú húzódzkodó rúd, amit ha megfogok, pont derékszöget zár be az alkarom a felkaromhoz képest. Na azon szoktam magamat még 4-5x felhúzni magamat. Így a húzás felső tartományát erősítem. Kb erről van szó, csak nem lóg a levegőben a lábam kezdéskor: [link]
Woodslave #11201: Január óta csinálom, nagyjából a fegyenc 2. lépésével kezdtem a húzódzkodást, ami a vízszintes húzás (lásd 1. link a hsz-ben). Enyhén túlsúlyos vagyok, főleg hasban
Ha kell kép félve mutathatok egyet ami akkor készült amikor elkezdtem az edzést 
-
Melorin
addikt
válasz
kolosanyi
üzenetére
Én is azt látom a helyi edzőparkban, hogy kijonnek edzeni a vagányok, és mindent lendületből csinálnak: függeszkedve lábemelést pl úgy, hogy egy jó nagyon rúgnak a lábukkal, aztán belesegítenek erővel is félúton.
A húzódzkodásnál is kalibpálnak a lábaikkal, meg a hasonlók.Akinek meg elmesélem, hogy egy-két húzódzkodásnál tobb még nem megy nekem, látom rajta, hogy lenéz meg épphogy ki nem rohog
Azt mondják, hogy szerintük nincs olyan ember, aki ne tudna tíz húzodzkodást megcsinálni, még aki nem edz az is képesnek kell lennie rá. És ez eléggé elveszi a kedvemet.
Most két nap egymás után lementem a húzodzkodást probálgatni, és ráfeküdni jobban de alig ment.
Probálgatom a negatív húzódzkodást, a fél húzódzkodást, hátha kisebb darabokban idővel megerősődők annyira, hogy kettőtől 5db teljeset bírjak csinálni. De elég ratyinak érzem magamat emiatt.
-
Melorin
addikt
válasz
kolosanyi
üzenetére
Na most elkeserítettél

Tényleg van benne valami amit mondasz, mert fater is szenvedett világ életében porckorong sérvvel, lumbágó meg anyám tudja mikkel, és ha jól tudom ezt át lehet valamilyen szinten örökölni, mármint a hajlamot a gerincbántalmakra.
Szokott is fájni a derekam, meg beállni szimplán a sok egy helyben állástól, sok üléstől és a sok sétától is.
Ezért is akartam valami mozgást bevinni az életembe, hátha javít rajta.Akkor szerinted most mit kéne csinálnom, és hogyan? Inkább végezzem a sokkal könnyebb gyakorlatokat, mint például a hajlított térdet felhúzni a mellkashoz, stb csak többet belőlük, és lassabban haladjak a fegyenc ezen részében?
Vagy esetleg próbáljam meg az L-tartáshoz vezető utat? -
Melorin
addikt
válasz
kolosanyi
üzenetére
Ha izomfájdalom, akkor is vissza kell venni?
Olyasmi érzés, mint amikor érzed hogy egy izom be fog görcsölni ha tovább dolgoztatod.
10 ismétlést csinálnék belőle és kb a 7-ik nél kezdődik.
Pár perc pihenő után újrajezdem de már az 5-ik nél totál beáll a derekam.
Érdekes, hogy ha a földön támaszkodó kezeimmel nem a törzs mellett vagyok hanem a farcsontom alá teszem őket, akkor a fájdalom szinte elmúlik és bírok még párat emelni. -
Melorin
addikt
A nyújtott lábemeléstől normális hogy elkezd görcsölni vagy mit csinálni a derék tájék?
-
Melorin
addikt
Izomlázra szabad nyújtani? Valamit úgy érzem csinálni kéne mert alig bírok mozdulni, úgy fáj mindenem

-
Melorin
addikt
Tegnap kipróbáltam a negatív húzódzkodást. Nem semmi izomlázam lett mára

Normális, hogy a mellizmomban is? -
Melorin
addikt
Tegnap én is edzettem: egy 6 méteres horgászbotot tartottam 5 órán keresztül vízszintesen a kezemben

-
Melorin
addikt
válasz
itouchfan
üzenetére
Akármilyen furán is csináltam, először érzek izomlázat a fegyencedzés kezdete óta. Érzem a széles hátizmomat és a lapockám körülieket is

Úgy látszik, hogy az első lépések tényleg főként az izületeket erősítik, és csak utána jönnek az izommunkák.
A vízszintes húzódzkodásból csinálhattam akármennyit (már amennyit bírtam, 3x10db) összeesésig, akkor sem lett izomlázam. De most...
-
Melorin
addikt
Eljött a második olyan gyakorlat a fegyencben, amit nem tudok kivitelezni, a bicska húzódzkodás.

Az a baj, hogy elkezdem felhúzni magamat és már közelítem a rudat, a testem már teljesen ki van egyenesedve, de még hiányzik kb 30cm a rúdig, és ha tovább húzom magamat, a lábamat elkezdem vonszolni.
A fegyencben a képen amikor teljesen nyújtva van mindene, akkor már az álla a rúdnál van, na nekem még csak a fejem felett.
Mindenesetre csináltam ahogy sikerült, de nagyon nagy szerencsétlenkedésnek éreztem az egész edzést.
-
Melorin
addikt
Én jan 1 óta csinálom a vízszintes húzódzkodást de még mindig nehéz.
Jelenleg 3x10 -et csinálok de nagyon kikészülök tőle, már ahogy megfogom a rudat akkor.
És nem csak az izmaim hanem az idegeim is. Elég fura, legszívesebben darabokra rúgnám a csövet, olyan feszültté tesz.
Egyik másik edzés sem váltja ki ezt belőlem.
-
Melorin
addikt
Egyre hülyébben érzem magam, mert mint kiderült, a bemelegítéskori 15db karkörzéstől is totál lefáradnak az karizmaim

-
Melorin
addikt
A vízszintes húzódzkodással problémáim vannak. Majdnem egy hónapja csinálom, 1x10-et kéne kezdőknek megcsinálni belőle a fegyenc szerint. Ehhez képest csak 8db megy belőle egyhuzamban. Az a vicc, hogy 1 hónapja is ennyi ment pontosan. A különbség annyi, hogy 1 hónapja elsőre 8db ment, majd pár perc pihenő után márcsak 5db aztán 2-3.
Most 3x8 kimegy belőle. Miért a sorozatok száma nő az ismétlések száma helyett?
Szeretnék haladni a középhaladó szintre ebből a gyakorlatból (2x20db), de még a 10db sem megy, ha megszakadok sem
-
Melorin
addikt
válasz
brownus
üzenetére
Én okosan csinálom, megtervezve miből mennyit kellene, nem pedig össze-vissza mindenfélét csak hogy mindenem fájjon.
Egyébként meg úgy tudom edzés végén hagyni kell némi erőt magunkban, nem pedig összeesésig nyomni.
Amúgy tudod egyáltalán mi az a fegyencedzés? Hogy jön a képbe az egykezessel bicepszezés? -
Melorin
addikt
Nekem amióta a fegyencet csinálom egyszer sem volt még izomlázam.

-
Melorin
addikt

-
Melorin
addikt
válasz
westcoastog
üzenetére
Túl fiatal vagy

-
Melorin
addikt
Delta lesz az lehet
Fekvőtámasz közben meg sem érzem a mellizmaimat h dolgoznának, csak a vállamat 
-
Melorin
addikt
Megvan a leggyengébb izmom, a vállamban ott ahová a szurikat adják, nem tudom mi a neve. Szóval akár fekvőtámaszt akár húzódzkodást csinálok, elkezd égni, majd idővel remegni.
Ilyenkor ha azt az izmot szeretném erősíteni ami a leggyengébb, akkor több pihenővel vagy heti több edzéssel érek el jobb eredményt?
-
Melorin
addikt
A fejenállást nem bírom. A szemem és a dobhártyám szét akar durranni. Az orromon meg nem bírok levegőt venni mert mintha megdagadna a mandulám, vagy mi.
Pedig gyerekként mennyire szerettem! -
Melorin
addikt
A fegyenc azt ajánlja, hogy a kézenállásos és a hidas gyakorlatokat addig ne kezdjük el amíg a másik 4-ben nem tartunk kb. a 4-5-ös szinten, az izületek végett.
Szerintetek? -
Melorin
addikt
válasz
andrisbandi
üzenetére
Igen, én is rájöttem, hogy ökölben könnyebb, csak nem akartam csalni. De ha ez nem az akkor nincs baj

-
Melorin
addikt
Skacok!
Próbálkozok a híddal, egyelőre az egyenes hídnál járok.
Az normális, hogy amikor kiegyenesíteném a testemet a karom annyira feszül, hogy meghúzódik a tricepszem?A másik pedig a fal melletti fejenállás: majd' szétrobban az agyam már a 20. másodpercnél is, de kínkeservesen kibírom a 30mp-et is, de kb ennyi. Lehet ebben fejlődni?
-
Melorin
addikt
válasz
kolosanyi
üzenetére
Nem lesz egyszerű letesztelni, hogy mi az ami megy; ahogy azt javasoltad. Honnan tudom, hogy pl egy szintet azért nem tudok teljesíteni, mert nem megy, vagy azért nem mert már végigpróbálgattam előtte a többi mesterhatosból néhányat és csak elfáradtam? Vagy túlmisztifikálom?

-
Melorin
addikt
Elkezdtem olvasni a Fegyencedzés könyvet. A baj csak az, hogy a 74. oldalnál még mindig fogalmam sincs mit csináljak.
Azt hittem valami edzéstervek lesznek benne, de ilyennel még nem találkoztam benne. -
Melorin
addikt
Sziasztok!
itouchfan ajánlására írok ide is:
Szeretném megkérdezni, hogy a 100 fekvőtámasz oldalon lévő edzéstervet csinálta-e már valaki?
Én másodszor futok neki, de a felmérő teszt szerinti csoport követelményét nem bírom tartani
A felmérő teszt szerint a 2. szintbe tartozok, mivel 12 fekvőtámaszt bírtam csinálni.
Ma elkezdtem az első edzésnapot, amit a következőképp kellett volna:
-10
-10
-8
-6
-amennyit bírok, de legalább 7-et
Ehhez képest a következőképp alakult:
-10
-10
-6
-0
-0
Egyszerűen kiment az erő a karomból a 2. széria után.
Szerintetek min változtassak?Ezt a gyúrósok topikba írtam 2 napja.
Azóta elég durva izomlázam van, még jó, hogy téli leállás van a munkahelyemen
Nekifutnék a 2. napnak, de abban sem vagyok biztos hogy izomlázzal szabad-e, és hogy ha alapból sem ment az első nap, izomlázzal mire számítsak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új M5 MacBook Pro, 14", 10/10 mag, 32GB RAM, 1TB SSD, Silver - 27% ÁFA
- Eladó egy Pixel 7a
- HP ELITE 8000 SFF PC: passzív VGA HDMI, C2D E8400 + 4GB RAM
- BOMBA ÁRrR! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 Ryzen 5 PRO 7540U 14" FHD+ 32GB 1TB Lenovo gar: 2028.01.07!
- ADATA XPG SPECTRIX S40G 4TB M.2 PCIe (AS40G-4TT-C) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

Azt mondják, hogy szerintük nincs olyan ember, aki ne tudna tíz húzodzkodást megcsinálni, még aki nem edz az is képesnek kell lennie rá. És ez eléggé elveszi a kedvemet.