Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• inf3rno

nagyúr

válasz gery2123 #5408 üzenetére

Megvan köszi! DPI-t is tudok állítani valahonnan? Nagyon kicsik a betűk... :S

Driverekkel is szopok, nvidia proprietary-t kellene felszórni, mert a nouveau-val hajlamos lefagyni. Találtam tutorial-t hozzá, blacklist-re kell tenni a nou-t, aztán telepíteni a másikat, de hónapokkal ezelőtti leírás, úgyhogy lehet, hogy közben már változott a dolog. Írtak olyat is múlt hónapban, hogy az új gnome nem támogatja az nvidia drivereket, mert azok régiek, és vár a ?.18-as verzióig az nvidia, viszont közben már kijött a ?.18-as verzió dec 7-8 körül, úgyhogy elvileg már jónak kell lennie az nvidia drivernek is. 3.40.x kellene nekem, de egyelőre nem tettem fel. Megszoktam már az ubuntus driver managert, hogy két kattintás a driver telepítés, nem nekem való ilyen szempontból a parancssor. Nem tudom miért nem lehet erre egy GUI-s alkalmazást összerakni...

A másik, ami nem működik, az a gnome shell extensions telepítése a weblapról. Kiírja, hogy install, de nem telepíti hiába kattintok rá. Futtattam firefox-ot sudo-val, hátha úgy megy, de akkor meg ki se teszi az on/off toggle-t. Ami külön érdekes, hogy valahogy sokadszori próbálkozásra így is felment az egyik extension.

@ Lenry : Oké, akkor cserélem, nem halok bele, ha évente rá kell szánnom egy napot.

Új hozzászólás Aktív témák