- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
n0tr3adY81
aktív tag
Nekem elég lenne egy GOOGLE kereső. Ja meg némi kreativitás. Meg a magától szálló sült galamb...Ja és a levehető ajtós NDK turmixgép.
-
colin81
tag
Hali! Valami pénz mód kellene, és hogy hová tegyem.
-
FrezeR
senior tag
válasz
n0tr3adY81 #896 üzenetére
Igen emlékszem rá, szerintem most is ő tesztelgeti, mert rakott ki képeket az oldalán, meg lesz videó is.
-
FrezeR
senior tag
válasz
Newyorker #891 üzenetére
Nem tudom mennyire biztos, de ahogy írták van rá esély. Egyébként a Facebook-on a Killercrock88 nevű felhasználó már játszik rajta, azt nem tudom milyen kapcsolatban van a TLS Modding-al, de az ő Facebook oldalukat is érdemes követni, mert raknak fel mindig képeket infókat róla.
-
n0tr3adY81
aktív tag
A mapommal kapcsolatban szükségem lenne egy kis közösségi segítségre
Azt szeretném kideríteni, hogy lejtőmenetben felfelé,túlsúlyos rakománnyal miként boldogul az új fizikai engine : vonórúd mod.
Anno 2013-ban csak olyan traktor+szerelvényt húzott el a vontató traktor, ami egyébként is elhúzta volna simán a rakományt. Ez hogy érvényesül most '15-ben? Hatványozódik a traktorok vonóereje, vagy maradt a régi módi?
-
olivera88
veterán
Nem forognak ezek a hátsó sárga hengerek a Carrieren [link] amikor fel van emelve. Munka közben forognak csak felemelve nem.
-
Newyorker
addikt
Köszönöm
mostmár nagyon felcsigáztatok, én is várom már nagyon
a képek alapján szuper
és valóban én is olyan mapot keresek ahol végigketyegek az Mtzmmel, akkor van mit gyönyörködni és reális képet kap erről az életérzésről, szval ez kell nekem is
bízom benne akkor, hogy Karácsony előtt megjön
mennyire biztos ez a decemberi megjelenés?
-
FrezeR
senior tag
válasz
n0tr3adY81 #887 üzenetére
Ez pontosan így van
Nagyon sokáig kerestem a 13-hoz egy jó map-ot amire ha belépek elfog egy hangulat, egy olyan mint amit mondjuk élőben is szeretnék érezni egy gazdaság vezetőjeként, vagy alkalmazottjaként
Nem sok ilyen térkép van, de ez az egyik ilyen. Itt nagyon igényesen ki van dolgozva a környezet az egész egy kicsit élőbbnek hat mint a legtöbb map-on. Szóval kíváncsian várom.
-
Newyorker
addikt
válasz
n0tr3adY81 #887 üzenetére
Hmmm, tényleg finomnak néz ki, ki nem hagynám! Hova teszi föl a srác? Mert akkor dec közepétől fokozottan figyelni fogom
-
n0tr3adY81
aktív tag
válasz
Newyorker #886 üzenetére
Lássuk csak :
Nagy - szabálytalan földek, sertés + borjú mod, víz mod.. Bár ezek más mapokon is megtalálhatóak, a Bantikownak hangulata van. Tipikusan az a fajta map, ahol megfér egymás mellett a lerobbant MTZ és a Claas Xerion is a félig lepusztult '80-as évekbeli TSZ-ben. Legalábbis '13-ban ez volt, gondolom most sem egy fullos csillivilli német gazdaságot fogunk kapni -
Newyorker
addikt
Melyik mapra esküsztök most?
-
zarew
senior tag
De a csuszás nem lett megoldva.Szerintem valamelyik új mód lehet,én is üldöztem az ürítő kombájnt tiszta vicc volt.
Nem nagyon értek hozzá,de mivel lehetne gyorsítani a betöltést,mert a több térkép illetve mod miatt marha sokáig tölti a pályát.Legalább 5 percig FX6100 /HD7950 3GB,/SSD ,/8GB RAM a konfig
-
lacibacsi
addikt
válasz
n0tr3adY81 #880 üzenetére
De friss valaki így estefelé!
-
n0tr3adY81
aktív tag
50% a projekt, kicsit át kell tervezni, túl kicsinek bizonyult az 1024x1024
Egyébként nem lehetetlen, azthiszem vannak gyümölcsfa modok is már...Majd möglássuk.
Jaj nem, rosszul írtam!
ottven szazalyek a prozsekt mer at kel tervelni kissi let a mappp!!!!!!4444négy
am nem lhtetlen mer letotheto palyinkafa is van csak tuggya valki hogy hol pls lecci aggyatok linket koszi puszi (ideképzelni millió emote-t!!!!)...
-
Fel
addikt
válasz
GrooveHero #875 üzenetére
Mivel nagyon lassan nőnek a fák, így jópárszor le tudod majd még vágni az egész területet, hiába ott lesznek a csemeték. Ha menőnek akkorára, mint a képemen, akkor pedig a sorok közt is tudsz kaszálni. Habár a forgatóval nem biztos, hogy elférnél köztük.. Én Big X 1100-el csalinkáztam köztük, azzal nem volt gond..
-
PitLee
őstag
válasz
n0tr3adY81 #810 üzenetére
Fantázia ON
Így utólag eszembe jutott, hogy ha már dimbes-dombos, kátyús utas magyar pályát fabrikáltok akkor pálinkafőző az alap remélem ?
Ezt a ziccert nem lehet kihagyni.A fa kinézetét nem lenne nehéz megoldani és egy rázós szüretelő géppel valahogy a forgács helyett barackok potyognának, lehetne vinni tartályba erjeszteni majd főzni amihez tűzifa kellene a páleszt meg lehetne eladnia faluba mint a tojást. A kifőtt cefrét meg lehetne vinni a földre tápanyag visszapótlás gyanánt.
Ugyan ez mehetne szőlővel is szüretelő kombájn, daráló, tartály,lehetne bor és pezsgő majd mehetne a tőzsdére és leszállítani ahol a legtöbb gubát adják érte. A törkölyből meg hát ugye megint csak pálinka.
Ui: most nézem 13-ban már volt valami
-
GrooveHero
addikt
Az szép sor, lőni lehetne mellette
Amúgy nem tudom, most akarok nekiállni fát vágni. a scorpionkinget már be is szereztem, meg még ültetőt is. Most megyek veszek facsemetéket, oszt haccójjon
Amúgy a19-esa 20-as lesz az nekem is be van füvesítve, de azt kaszálónak meghagytam, mert az van a tehenészethez a legközelebb.Amúgy köszi a választ
-
Fel
addikt
válasz
GrooveHero #873 üzenetére
Működik:
Én előtte befüvesítettem a földet, majd a textúraillesztéseket használtam szamárvezetnek, így szép egyenes sorokban sikerült kiültetni a fákat. Kb. 500-550 fa fért erre a 19-es földre.
------------------------------------------------
Amúgy mekkorára nőnek meg az ültetett fák? Ezek még talán a második, vagy harmadik növekedési fázisban vannak.
-
GrooveHero
addikt
Sziasztok.
Az a dolog működik, hogy Westbridge Hills-en veszek egy földet, és arra ültetek erdőt?
A másik meg a csúszás dolog. Általában melós dolgozik a kombájnnal, de amikor aláállok üríteni, akkor a kombájn folyamatosan csúszik lefelé, van úgy, hogy a kocsi közepén kezd el tölteni, mire a kiürül a magtároló, addigra meg már az elejénél van. -
SityiSXT
őstag
válasz
olivera88 #870 üzenetére
Farming Simulator 15 ugyan nincs itt a listán, de támpontot adhat. Azért az Intel Graphics drivert telepítsd, mert a sima VGA driverrel szerintem meg se fog nyekkenni.
-
olivera88
veterán
Evvel a VGA val szerintetek elfut a játék?
Egy ismerős laptopja. Én úgy gondolom h nem.
-
Fel
addikt
válasz
hunijakab #864 üzenetére
Ha ez a "legutolsó piross" a Horsch Maestro 12 SW akar lenni, akkor azzal nem fogsz tudni búzát/árpát/repcét/füvet vetni, mert az csak kukoricát és cukorrépát vet.
Ha búzát/árpát/repcét/füvet vetnél, akkor válaszd a listában előtte lévő szürkés-piros Horsch vetőgépet. Vagy talán jobban megéri a Väderstad Rapid A600S (sorban a harmadik, piros-sárga, mindenféle tárcsákkal felvértezve - nem kell előtte talajművelni). -
fRooStzzZ
senior tag
válasz
hunijakab #862 üzenetére
O betovel tudsz magot valasztani.
Esetleg meg kell nezni, hogy az az ulteto tud-e sima buzat ultetni, ha nem az alap ultetogep van fent.Illetve en is kerdeznek.
A gepek kapacitasat hogy kell kiiratni?
Ha jol sejtem akkor az Inspector vagy mi a fene az, de a ctrl + nyilakra nem reagal. -
hunijakab
újonc
sziasztok a farming 15 be hogyan tudnam megvaltosztatni az ulteto magot nekem mindig torobuzat ultett es buzat akarok ultetni
-
olivera88
veterán
Azt hiszem reszeltek a játéknak egy időre.
Nem bootolol be a HDD amin van a Windows. Ez történt. [link] Nem értem.
-
pavika
tag
Gab.68. Köszi!!
Végre megcsinálták, vagy csak most találtam meg a GuelleMistKalkModPack_LS15 módot. Gyorsan be is tettem a készülő map-ba.
-
őstag
őstag
Ezt a faaprítót én is próbáltam, tényleg rusnya egy jószág, de hatékony.
A Ponsse Scorpionking-gel közvetlenül beledarabolom a fát a ketrecébe és csak úgy dől a forgács a pótkocsira. Nem kell daruzni, nem akad el benne a fa.
Aki forgácsot készít annak hasznos a korábban már kitárgyalt driveControl mod, a manual ignition-nel kiszálláskor tovább jár a motor, így hajtja a darálót is, elég a másik járművet kezelni ami a fát darabolja bele.További hasznos modok
no collision camera
üzemidő és megtett kilométer számláló
taposás
show time az óra altt mutatja a valós időt is -
őstag
őstag
Bálázás, szarvasmarha etetés alap gépekkel
A játékban két bálázó van ezekkel ötféle bála készíthető:
Bálázók
NewHolland Bigbaler 1290 > 4000 liter - kockabála, automatikus ürítés (2db bála mindig benne marad)
NewHolland Roll-Belt 150 > 4000 liter - körbála, kézi ürítésBálák
- szalma: kocka- vagy körbála > búza vagy árpa
- széna: kocka- vagy körbála > lekaszált fű
egyik bálázó sem báláz közvetlenül füvet, előtte szénaforgatóval át kell forgatni
- szilázs: csak kör szénabálából bálacsomagolóval >Ursus Z-586< készíthető, és azonnal felhasználható etetésreEtetés
Szarvasmarháknak négyféle kaja van: fű, szalma, szilázs, kevert táp. Nem muszáj mindet használni, de ha valamelyik hiányzik a termelékenység csökken. A mennyiségeket a jószág menüben ellenőrizheted.- szalma
- fű
Közvetlenül a felszedő pótkocsiból is, vagy a bálákat bálaaprítóval (csak szalmabála), takarmánykeverő pótkocsival vagy önjáró takarmánykeverővel is adhatod.
Amennyiben a keverőbe nem teszel szilázst csak széna és/vagy szalmabálákat, vagy rossz a keverési arány akkor azt fűnek és szalmának fogja számítani és abraknak írja
- szilázs
bála formában bálacsomagolóval készíthető szénabálából, illetve nagyobb mennyiségben erjesztéssel lekaszált fűből vagy Krone BigX takarmány betakarítóval szecskázva fűből, kukoricából, búzából, árpából, repcéből, és szalmából egyaránt
- kevert táp
takarmánykeverő pótkocsival vagy önjáró takarmánykeverővel lehet előállítani az előző három összetevő megfelelő arányú összekeverésével.
Azt kell szem előtt tartani, hogy szalmából 0.1-33% között lehet rakni, vagyis ebből kell a legkevesebb. A másik két összetevőből egyenként minimum 25% kell, és az egymáshoz viszonyított arányuk legfeljebb 1:2 lehet.
Szalmából 0.1% -ot természetesen nem tudsz rakni, csak ha a végén rakod bele és már kevesebb a hely, mint amekkora a bála. Ilyenkor lecsökkenhet a szalma mennyisége egészen 0.1%-ig. A keverési arány akkor is helyes lesz, igaz a bála egy része kárba vész.A gyakorlatban
takarmánykeverő pótkocsi > 18.000l, rakodógéppel kell pakolni bele a bálákat és a szilázst1 szalma 4.000l + 2 széna 8.000l + 6.000l szilázs
önjáró takarmánykeverő > 12.000l a szilázst a silóból felszedi, a szalmát és a szénát a földekről nem szedi fel, a bálákat rakodógéppel kell rakodni bele
1 szalma 4.000l + 1 széna 4.000l + szilázs 4.000l
Összegzés
Önjáró vagy vontatott keverő?Mivel a három összetevő közül a szénabálát a legkörülményesebb előállítani, ezért szempont lehet a széna fajlagos felhasználása.
vontatott
pro - nagyobb kapacitás
kontra - rakodáshoz két különböző eszköz kell, ezeket cserélni kell rakodás közben, ami időigényes,
fajlagosan több széna felhasználás (kb 30% -kal)önjáró
pro - csak a bálát kell rakodóval pakolni, gyorsabb a rakodás, fajlagosankevesebb széna felhasználás
kontra - kisebb kapacitásKörbála vagy kocka?
Ha gyorsan kell szilázs akkor körbála, amúgy a kocka egyszerűbb mert automatikusan üríti a bálázó.Rakodáskor az összetevők sorrendje elvileg tetszőleges, de legjobb előbb a bálákat beletenni, onnan már nem lehet elrontani sz arányt.
-
őstag
őstag
válasz
Newyorker #841 üzenetére
A BigX -en Low típusú trélercsatlakozó van, így csak ilyeneket tudsz hozzákapcsolni. Például az Agroliner HDK 302.
2013 -hoz volt a BigX -nek módosított verziója, illetve külön "kuplung", hogy minden trélert csatlakoztathass, valószínű 15 -höz is lesz ilyen, bár lehet, hogy már van is. Az a baj ezekkel, hogy nem véletlenül nincs az eredetin, mert vagy kardánkihajtás, vagy hidraulika kell a pótkocsihoz, ami a BigX -en nincs és elég hülyén néz ki a hátában egy kardánnal, na meg irreális is.A fáról már volt szó. A Ponsse Scorpionking a valóságban is csak az egyenes törzsű fákat tudja vágni, mint a fenyő, mert azt könnyű legallyazni. Aminek vastag ágai vannak azt kézzel kell kivágnod és legallyaznod.
-
Newyorker
addikt
A Krone BIG X1100-hoz nem lehet pótot kapcsolni? MÁS! A fákat vágom ki a favágógépek közül az elsővel, de van olyan fa amit nem kezd el vágni, mi az oka?
-
n0tr3adY81
aktív tag
Érdekes mod ez a zzz_FuelAdjust. Több sebből vérzik még, de jó lesz majd.
-
Newyorker
addikt
A karámok mellett rámegyek ilyen barna sávra és kiírja töltési szint 0%, tömörítési szint 0%. Ide mit kell tennem? A levágott szénát?
-
olivera88
veterán
Tetszik h ebben a verzióban már nem füstölnek a gépek, csak látni h hő jön ki a kipufogóból. Így is van a valóságban is a mai legújabb traktoroknál már nem látni füstöt. Csak az MTZ nél.
-
őstag
őstag
Lehet alap gépekkel is. Pár körbálát csináltam az elején (szilázst is lehet) és sikerült takarmányt keverni belőle, nem is volt túl nehéz. Nekem az 1 szalma 2 széna 2 szilázs arány rémlik, de lehet, hogy nem pont ez volt. Már a 2013 -ban is hosszadalmas volt a bálázás, begyűjtés, rakodás, de főleg a bálák rossz kezelhetősége. Mondjuk azzal itt már nincs gond. Egyedül a tárolásuk nem megoldott.
-
pavika
tag
Üdv.
Nem tetszik a játékban, hogy a tele pótkocsi látványra nincs tele. Találkoztatok esetleg olyan pótkocsival, amiben a termény magasabban van. Kénytelen voltam egy-két pótkocsimat átrakni 13-ból a látvány miatt. -
PitLee
őstag
-
őstag
őstag
melyik mapon játszol?
Bjornholm -hoz ez a mod kell, simán berakod a mods mappába és a tehenészet melletti üres épületeket tárolókká alakítja, ahová közvetlenül boríthatod a füvet és a szalmát, aztán KUHN SPV Confort 12 -vel felcsipegeted. Nem kell bálázni és pakolászni. Én a v 1.0.1 -et használom az a keverő nélküli verzió.Van Westbridge -hez is ugyanez a mod, ugyanúgy működik.
Nem kell és nem is lehet megvenni a shopban, berakod a mods mappába és működik.
-
Newyorker
addikt
A levágott füvet rendsodróztam, majd bálázni akartam de nem lehet, miért?!
-
Bélaaaa
őstag
Elvileg megcsinálták a Course Play-t (béta). Hova kell tenni, hogy használható legyen?
-
PitLee
őstag
válasz
n0tr3adY81 #813 üzenetére
Ok.
Akkor nem tűnt fel semmi furcsaság az FS15 magyar nyelvű változatában.
"A vetőgéppel felszánthatod a földedet." -
ObiGabi
aktív tag
válasz
GrooveHero #802 üzenetére
Üdv!
Nálam ez az arány sem működik.
Letöltöttem a keverőüzemet, de ez meg nem tudja a keverőkocsiba engedni az összekevert takarmányt, nem érzékeli azt. Tehát kell egy olyan pótkocsi, ami a kevert takarmányt is tudja szállítani... -
Newyorker
addikt
válasz
n0tr3adY81 #813 üzenetére
Jól néz ki nagyon, reméljük frankó lesz rajt játszani
szerintem a szántóföldekbe tegyetek bele kisebb dombokat is
-
PitLee
őstag
válasz
Remélem a jól sikerült "google translate magyart" megtartsátok rajta
-
Newyorker
addikt
válasz
Igen, ez a mi világunk
-
Newyorker
addikt
Ajánljatok vmi jó mapot, mely a legjobban tükrözi a magyar viszonylatokat földrajzilag, természetileg
-
n0tr3adY81
aktív tag
-
Darius26
csendes tag
Üdv.egy kis segítséget szeretnék kérni http://www.modhoster.de/mods/choppedstraw--2 ezt ,hogy tudom meg csinálni ,hogy müködjön.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Cinema HD Display 23" eladó
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged