- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
guga
Közösségépítő
Amióta az eszemet tudom kerékpárral közlekedek, 11 éve költöztünk falura, itt nagyobb távok vannak. Szórakozásból belefér bicajozni, de itt elég nagy távolságok vannak meló ügyben, nem nyerő
Nem is látok senkit kerékpározni, kivéve a zsidó fesztivált, amikor az ország minden tájékáról ide gurulnak.
-
Jahno
veterán
válasz
Gabibácsi #17186 üzenetére
Nekem csak szar mintáim vannak. Akad, ahol a neve és fontossága miatt sokat csengetnek, de sokszor csak papírtologatós adminisztrátornak nézik. Van akit megkérdezhetek a mikéntjéről, de szerintem az sokat elmond arról, hogy milyen helyeken fordulta elő, hogy az ottani kolléganő inkább elment ruházati boltba eladónak, mert az többféle szempontból is jobb.
-
npera
addikt
Ha igazán alacsonyra akarja belőni a saját szintjét az ember a közlekedésben, akkor kerékpár kell. Hiába van kivilágítva, macskaszemek, élénk színű ruházat és tisztán is tartva. Az autók bevágnak elém, leelőznek és erősen fékezve lekanyarodnak, kerékpárúton inkább teligázzal mennek át, csak elsőbbséget ne kelljen adniuk. Vagy behajt elém, aztán megáll keresztben a bringaúton.
Szóval egy Audi 80 az még mindig magasan van a táplálénkláncban a kerékpárhoz képest....
-
-igu-
veterán
microSD a cápás a jó, ugye?
-
Gabibácsi
őstag
hol lehet olyan listát találni hogy melyik pozícióra mennyi az átlag?
olyan nem találtam ahol lenne valami hasonló arra hogy change-manager/változásmenedzser -
hobizoli
nagyúr
válasz
Samott #17178 üzenetére
vkinek az
itt a hazban volt egy kettegolf ehhatdééés juzer
annyit csinalt, hogy beroffenti, kle-kle-kle-kle, sajat maga elol lenyomta a havat/jeget az uvegrol, es amikor azzal megvolt, akkor goszelvedo jobb oldala jobb oldali oldalablak tiszta jeg, az nem szamit
gyóvanazútyvaze
az ilyen, hogy ad meg egy jobbkezest, amikor nem is latja?
múúttkóósemgyöttsenki? -
Jahno
veterán
-
eattila
őstag
Holnap mehetek rendőrségre tanúskodni. Üffél tárhelyét megtörték, megoldottam, de ez meg feljelentést tett a rendőrségen....
-
hobizoli
nagyúr
válasz
ncc1701 #17175 üzenetére
ja, annyi félvak járkál az utakon, hogy hihetetlen, de mind aszondja erre pontmostégettki elindultem meg jo volt
aztan megnezed a ho ott van a loki elejen a fenyszoro elott
de ezek biztos nezni szoktak a izzot, hogy vilagit-e elindulas elott, meg ablaktorlovel van a szelvedo letakaritva, azon kivul eso reszen nem lat semmit
nincs ra idom - erre az a megoldas, hogy ilyenkor elobb kell elindulni
ezekre ugy dobalnam 50k-s buntiket kerdes nelkul, mint a szeltegnap este jovok haza, M0-M51 feluljaron athaladva szelso savban kamion, hatul nem vilagit rajta semmi feny a poton, elol is egy tomititott egy helyzetjelzo, de pontmostegettkibiztosur
ja, egyszerre ennyi
hagyjadmaren itthon ha havas az auto, akkor elobb indulok egy 5-6perccel, mint maskor
van egy kissepru rendszeresitve az autoban
azzal letolom a nagyjat, meg a tetejetol is, 1-2perc alatt megvan az egesz auto vele
aztan a kaparoval ahol kell meg elso-hatso szelvedot, a negy oldalsot, meg a lampakat lenyomom tisztara -
ncc1701
veterán
Ja, kicsit offolok. Reggel jövök befele, szembe jön egy kis corsa lámpa nélkül. A sötétben. Elsőre gondoltam, h elfelejtette bekapcsolni, de a tükörből láttam, h a helyzetjelzők hátul viszont világítanak. Na, az isten barna megvárta, míg kiég mind a 4 izzója, de meg sem lepődtem.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Gabibácsi #17150 üzenetére
Az megvan, hogy direkt szólsz, hogy nem reagálsz rá, aztán folyamatosan késztetésd érzel, hogy reagálj, amit úgy ideologizálsz meg magadnak, hogy nem direktbe válaszolsz neki, hanem a válaszaira válaszolsz?
Eléggé lerí, hogy frusztrál, legfeljebb magadnak sem vallod be...
-
ncc1701
veterán
válasz
NauTiLUS_HUN #17166 üzenetére
Alvást írt, ne értsd félre.
-
guga
Közösségépítő
válasz
ncc1701 #17159 üzenetére
Egyáltalán nem. Én magam sem támogatom a felesleges túlfogyasztást, 18 éves Nokia 3310-es telefonom van, mert még működik. Hosszú évek óta talány egyetlen barátom a faszi itt a faluban, nagyon sokat tudok róla. Elégedetlen az életével a munkájával, meg úgy alapjaiban mindennel.
S nem kifejezetten az anyagiak miatt, bár az is befolyásolja az ember életét. Pontosabban itt a környéken inkább korlátozza, mert nincsenek munkahelyek, mindenki eljár a fővárosba. Amik meg vannak az vicc kategória. Szóval mentálisan nincs jó állapotban, ha érted. Családi körülmények is zűrösek.
-
Gabibácsi
őstag
na, mivel én egy 20 éves astrával nyomulok, csóró vagyok
-
guga
Közösségépítő
Tény, hogy elég csóró, nálam 5 évvel idősebb és sehol sem tart. Egy rozzant Audi 80-assal teker.
Egy maréknyi ismerősnek elvállalok melót, de új ügyfeleknek már nem.
A műhelyemben alkatrészek sincsenek, pár éve egyben eladtam mindent egy közeli szerviznek. Láncfűrészek vannak a bungiban meg hangtechnika.
Marseus-tól szoktam laptopokat venni, azokat szoktam eladni, telefont beszámolva, azt is eladva, stb. Ennyi a számtech. Erdőre járok fát kitermelni, de mint ha nem tudnád. -
-
eattila
őstag
válasz
NauTiLUS_HUN #17144 üzenetére
-
guga
Közösségépítő
válasz
hobizoli #17119 üzenetére
es a haverod szerint milyen jogalap alapjan baszarintotta ki? mert azt mondtak neki?
Szó szerint, eddig én sem tudtam róla, hogy Ő volt, de tegnap áthívott, hogy lessek rá a számítógépére. Annyit tudtam, hogy az MTV1-nél biztonsági ember. Mindenkit odavezényelték, ahol ment a hiszti. Csak annyit mondtak nekik, hogy senkit sem szabad megütni.
Pintér Sanya cége, senki sem tud velük szembeszállni, a rendőrök ezért nem avatkoztak közbe. -
zetor2000
őstag
Messengerben kaptam 2-3 linket, hogy nézzem meg, jó e az otthonra. Mellette megnyitottam árukeresőt, mer pár gyártói oldalt.
Reggelre jött az, hogy a fizetett hirdetéseken túl az ajánlatok közt volt 2-2 hasonló switch, hasonló árban. Sőt, az egyik egy megtekintett boltból jött, pedig ott én még nem vettem semmit, csak a haver féle switchet néztem meg. Persze cookie / messenger belépés, anyámkínnya, de akkor is.
Én nem parázok, hogy követ, csak rácsodálkozom, hogy jé, működik. -
Jahno
veterán
válasz
eattila #17132 üzenetére
Eleve lekérdezésre és beágyazásra megy, kavarás volt az üzleti apival is, hogy mi után fizetős. Simán lehet, legtöbb oldalon látszik is, hogy nem frissítették a térképet, most mindenki iframe kerettel teszi be, az még működik. Többi az X lekérdezés után fizetős így tuti köze lesz a pontok számának is. Google támogatás elvileg jó, megmondják.
-
eattila
őstag
Messengerben szerintem meg nem figyel. Mert akkor nem olyan reklamokat kapnek amilyen oldalakat nezek mellette ( pl decathlon ) hanem amolyanokat.
User kovetes inkabb, amit mostansag tilt alapbol a fox pl. Aztan ezt elfelejtettem, es sz_ptam 2 estet a maps api marker clusteringgel hogy nemmegyanemmegy.
mg:
Hamar itt tartunk. Tudja valaki veletlen hogy hogy lehet elerni, hogy a maps api stabil legyen mondjuk 100k markerrel is? Azokhoz persze infoablak is van. Mert most 15k-val stabil. Efolott 50k-ig instabil, afelett meg be se tolt.
-
Jahno
veterán
válasz
zetor2000 #17129 üzenetére
Nekem messengerre szerintem immunis szokott lenni. De még keresésekre is. Vagy valami minta alapján célzott reklám, vagy kattintott weboldal és annak a fizetős reklámja. Néha pont ezen anyázok, hogy nesze AI, de ezek szerint engem sem tud megfejteni, hogy amiről egész este pofázok és amit keresek csak azt nem akarja eladni.
-
zetor2000
őstag
válasz
-NoVa- #17103 üzenetére
Ezt az adatbázisos dolgot ráadásul le lehet bontani arra, hogy a készüléket hol fogják forgalomba helyezni, azaz ami Ázsiában kerül piacra, oda nem kell az ausztrál / európai / amerikai stb. nyelvek adta adatbázis, ésatöbbi.
Amúgy az eredeti indexes cikkben határozottan megemlíti a szerző, hogy a telefonján nem keresett, nem nyitott meg olyan oldalakat, ami a síezéssel összefüggő lehet. Azt nem írta, hogy az asztali / hordozható eszközein nem keresett ilyet, és véletlen be volt jelentkezve n db Google/Facebook szolgáltatásba. Ha igen, akkor nem nehéz kitalálni, hogy a telefonján ugyanaz a google / face account van, a nyomonkövetés nem nagy kaland ugyanazon eszközökről, ráadásul a google paráztat, hogyha idegen eszközről jelentkezik be az ember, hogy Ő volt e?. Ezt általában megerősítik, és akkor tuti, hogy Ő volt az.
Nos, erre nem nehéz "célzott" reklámot küldeni. XY account (odahaza asztali/laptop gépen) megnézett egy rakás síezős oldalt. Ugyanez az account fenn van egy mobiltelefonon, amin van kliensünk. Nosza, tegyük bele a releváns reklámainkat. Persze ez a háttérhatalom is lehet, de egy jó értékelő algoriddim is OK tud lenni, nem kell gyíkemberekre gondolni egyből. Vagy igen, de akkor felesleges a zindexen cikkezni.Tegnap este szomszéd érdeklődött messengeren, hogy milyen switchet vegyen, ma a Facse mással se szórakoztatott, mint SoHo 24 portos switch reklámokkal. Ez ilyen.
-
Jahno
veterán
válasz
hobizoli #17119 üzenetére
Annak ellenére, hogy képviselő, ha szigorúan vesszük akkor nem mehet be Ő sem csak úgy ide meg amoda. Bár vannak akik ezt képviselőség nélkül megtehetik, mi meg úgysem tudjuk mi történt csak valamelyik sajtóból valamit hallottunk. Ha ott csinálják a feszkót az előtérben, akkor ki lehet baszni.
-
Grillo
őstag
válasz
ncc1701 #17108 üzenetére
Ja, most én is nézelődök, mert idéntől lett szép kártyánk, és látható mennyiségű vendéglátás összeggel, ráadásul asszonynak is ugyan úgy. Azt számolgattam, hogy ha a tavalyi áron kapnám a céges szállást, akkor lent tudnák belőle lenni Hegymagason 10 hetet.
Kár, hogy a saját cégünk jelenleg nem fogadja el a gyönyörű kártyát... Meg csak 8 heti szabim van.
Úgyhogy majd jöhet ötlet arra, hova érdemes elmenni 3-8 napra 2 gyerekkel.
-
8th
addikt
"Bél Szernadettnek viszont kibaszott jó segge van."
Nem a Bősz Anettel kevered? Bár őt nem dobták ki, ő tudott viselkedni.
-
Sipi-
őstag
Steps On Ice (Jégkori oktató egyesült) Gyerekszáj!
- Hány éves vagy? - kérdezi az oktató a kislányt, aki egyujjas kesztyűt viselt a foglalkozáson.
- Most nem tudom megmondani, mert rajtam van a kesztyűm! -
eattila
őstag
Engem nem zavar hogy elsz. Viragozzek minden virag. Viszont szamomra osszefuggestelen dolgokat mondasz.
Nem itellek meg sem. Van egy hsz-ek altal kialakult kep, meg egy sajat velemeny. Az volt a balesetes tema kapcsan is. Tudom az olyan, mint a fing. Sokaknak van, de senki sem kivancsi ra.Viszont ezert vagyunk itt.
Es csak kerdeztem es velemenyt formaltam. Nem iteletet.
-
guga
Közösségépítő
válasz
eattila #17099 üzenetére
Néha eszembe jut, hogy másokat miért zavar, hogy életben vagyok, miért szeretnének elszámoltatni? Mióta érzik azt, hogy bírói székbe ültették?
Nekem miért nincs ilyen késztetésem? Még egy kibaszott diszlájkot sem toltam senkinek, mert alap, hogy nem nézek olyat, akit nem szeretek
-
-NoVa-
veterán
Nem kell, a big data jobbat tud. Ha te csak borjútenyésztési fórumon beszélgetsz a ganajozásról szakmabeliekkel, de van párszázezer másik borjútenyésztési fórumozó, akkor az apró viselkedési szóhasználati változások alapján úgyis besorol egy olyan szűkebb csoportba, akik januárban 78%-os valószínűséggel akarnak síkesztyűt venni. Vagy a webshopban nézegetett ételek alapján tudja az Amazon, hogy az asszony terhes vagy menstruál, mert kiadja a statisztika.
-
-
Jahno
veterán
válasz
-NoVa- #17103 üzenetére
És eredeti témára visszagondolva. El bírjátok képzelni, hogy itt a XXI. század környékén egy ilyen útnál semmi síelssel kapcsolatos dologra ne kressen rá senki, ne foglaljon szállást, ne nézzen útvonalat, bérlet árakat, snowboard kölcsönzést, felvonó díját nyitvatartást, ésatöbbiésatöbbit? Csakis szóban lehetett az a síkesztyű és kész?
-
-NoVa-
veterán
Már ott hibás, hogy emberi hallgatásra használt tömörítésben számol, miközben jóval kevesebb dologra van szükség a szövegfelismeréshez. Vegyél fel egy monológot egy csöndes stúdióban, aztán ugyanazt az utcán háttérbeszélgetésekkel, kutyaugatással, autóelhúzással, szélzajjal, meg lépéshangokkal. Agyonszűrve, agyonsimítva, normalizálva a végén kb olyasmi hanghullám lesz belőle, ami szinte fonetikusan írott nyelvnek néz ki, annyira kevés információt tartalmaz, de azért egy körzeti orvos kézírásával írt valami, aminél komoly háttértudás kell, hogy megtippeld, mit írhatott le.
Kb ha kbps-re akarnám konvertálni, akkor 0.77kbps körül még csak 2% a feldolgozott szövegben az információveszteség a tömörítetlenhez képest. Az meg napi 4MB adat lenne, ha mindet online akarná feldolgozni. Csak épp az online feldolgozás fölösleges kulcsszókinyerésre, arra egy OS szinten tárolt párnyelvű adatbázis kell, a támogatott nyelveken párezres szókészlettel, aztán helyben adatforgalom nélkül osztályoz.
Ez nyelvenként párszáz KByteos adatbázis, és telefongyártófüggően mellékelhető. Az informatika 172 nyelvet különböztet meg régiókodokkal, és ha a mikrorégiók ritka nyelveit kivesszük, egy 50 nyelves adatbázist már nem fáj az OS-hez mellékelni a mai telefonokon.
Az Amerikai Egybesült Álmokban is pontosan napi 0 kbyte adatforgalom lenne az eredménye, ami pont végtelenszer kevesebb, mint a FaceBooké. Ha már nagy számokat kell mondani.
A Siri féle cuccok sem az egyes szavak felismerése miatt küldik online a szöveget, a mondanivaló kielemzéséhez kell a komolyabb adatbázis.Röviden.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest