- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
Ez valami durva melegfront lesz. 12 fok van. Plusz 12.
Kiszalltam a kocsibol es nem hideg....
Pedig fuj a szel. -
npera
addikt
Ma voltam párszor lapátolni kint. Aztán a program a kiscsajjal úszás volt, majd haza felvenni a család másik felét és kimenni a városon túlra egy játszóházba. A kocsin van rendes téli abroncs, minden hibátlan műszakilag, így csak a többi autós miatt aggódtam. Nyomultak, mint az állatok. Már rögtön az uszodába menet a kis szűk erdei úton komoly latyakban és félig havas úton jött mögöttem egy KV-utántöltő furgon és nyomult vagy 5 méterre mögöttem. Én 50-el mentem az 50-es táblánál, ott általában 70-80 körül szoktak menni a szarráfrusztrált polgárok. Most abszolút semmi értelmét nem láttam gyorsabban menni, mivel a két letaposott nyomon túl nagyon csúszott volna. Kíváncsi voltam, hogy kielőz-e a spílermájszter, de csak tolt. Amikor odaértünk a teherautógyárhoz, akkor lehúzódtam egy szélesebb részen a latyakba, hogy el tudjon menni. Elhúzott nagy dérrel-dúrral, aztán az első kereszteződésben elszámolta magát és izomból lekoccolta a jobb-első kerékkel a padkát
Utána jött a lámpás kereszteződés a város körüli elkerülőre. Ott épp elkapta a zöldet, de ott sem sikerült bekanyarodni, hanem felugratott a járdára és éppen kikerülte a gyalogosok lámpáját
Biztos expressz módon kellett KV-t utántölteni. Vasárnap délután. Jááááj...
Utána a városba beérve sem lett jobb. Mindenki nyomult ezerrel, aztán teljesen fogalmatlanul kanyarogtak és váltották a sávokat. Egy nyugger kielőzött a gyorsforgalmin, hogy aztán bevágjon elém és lekanyarodjon a jobbra lehajtón. Annak már dudáltam is.
A játszóház felé a 3-sávos gyorsforgalmin "kötelező" megelőzni 100-al a 70-es táblánál a latyakban, majd bevágni elém 5 méter távolságból, hogy felverje rám a szmötyit. Ezek egyszerűen állatok. Kábé a fél bagázsnak ott helyben bevontam volna a jogsiját, a kocsit pedig küldtem volna zúzdába. Aztán tipeghet haza gyalog. Iszonyat.
A svéd közlekedés "kultúra"....
K*rva sok baleset volt az egész megyében, rakják tetőre a kocsikat, meg sorban csúsznak egymásba.
-
zetor2000
őstag
Szomszéd áthívott, amikor a dugulása volt, mert nekem van egy ilyen 5méteres spirálg*ci, ami néha jó, néha kevés. A görényes ember azt mondta, hogy dugulást késleltetni úgy lehet, hogy a mosogatómedencéket teleengedni vízzel, a lehető legforróbbal, valami fain zsíroldót bele, és leengedni. Ez havi 1-2 alkalommal eléggé elodázza, vagy megszüntetni a dugulást az adott szakaszon.
Persze, ha akar, lerakódik, meg eldugul minden IS: -
guga
Közösségépítő
válasz
qnadam #17291 üzenetére
Ilyen apróságokat észrevenni
nemrég néztem mocis climb hill videókat, hogy mennyire értelmetlen. Próbálnak felmenni egy sziklás hegyre, nagyjából 10-30 másodpercet mennek, nem érnek fel, de legalább rommá törik a motor, miközben rájuk zuhan.
Ugyanez autóban, megépítenek valami bazi nagy járgányt és 10-30 másodpercen belül szarrá törik s mindenki lelkes, ahogy felborul és kitörnek a kerekei.Na emiatt nem keresnek bennünket az UFO-k.
-
-
vettem egy akciós antichambert, hát nem egyszerű
-
zetor2000
őstag
Itt, a házunkban van lépcsőház, ahol gond a lefolyócső esése. A teremgarázsban eléggé vízszintbe hajlik, a szükséges esése nincs meg egyik lépcsőháznál, ott a földszinti lakás helyett az emeleten volt gebasz... de a görényes ember lement a földszintihez is, hogy azt is kitisztítsa, mert ha már kinn van, akkor legyen rendesen megcsinálva. A ház biztosítója fizette a beavatkozást, muszáj is volt, sajnos.
-
-
-
guga
Közösségépítő
Ex Ready computers.
-
zetor2000
őstag
Ha ilyen többlakásps házban laksz (társasház), akkor a fali csövekre van elvileg biztosítása a háznak.
Ez téged nem kell, hogy nagyon érdekeljen, de ha hívsz egy görényest, akkor kérj számlát, és a közös képviselővel el tudod számoltatni, de előtte beszélj vele, hogy lenne egy ilyen. Szomszédságban volt, kihívta, hétvége volt, sürgős volt, 15E ben megállt (méterre is ment), közös simán kipengette, majd ment a biztosítóhoz.
Ha nem társasház, akkor előtte valami biztosítót kéne megkérdezz, hogy mi van a biztosításoddal... csak van valami... egy számla persze nem nagy dolog, de szerintem más nem kell hozzá.Az ilyen Mr. Muscke meg hasonlóak szerintem felejtős... Forró víz+trisó, azt hajrá. De tényleg forró víz legyen!
-
FőDudu
veterán
Attol fugg hol a gond. Lehet a mellette levo helyisegben a padlo osszefolyoban van dugulas es oda kotottek be.
Az meg nehezen pucolod ki spirallal - oda a nagynyomasu csogorenyt kell bekuldeni.Nalunk pl a fenti furdokad lassan lefolyo vizet a helyiseg alatt levo mosokonyhaban (a mosogep lefolyojan) bekuldott csogoreny oldotta meg. Fene se erti hogyan - de ott jottek ki mosogatogep tabletta meretu meszes dzsuva darabok.
Szoval vagy nekiellsz rendesen egy ilyen nagynyomasu csogorennyel (gondolom eleg fruttiert lehet berelni) es onnantol tudod mi merre hany meter - vagy minden ilyen esetnel hivod a szakit.
En pl a WC kagylot is felszedtem. Annyira kemeny a vizunk, hogy a WC tartaly minimali folyasa miatt a WC tomitese ala befurakodott a vizko es a vegen a WC tartaly hatan folyt le a wiz. Szepen, lassan, lathatatlanul.
Aztan az alatta levo mosokonyha plafonjan a sarokban megjelent a folt. 30 centi betonon keresztul ment.
WC-bol kipiszkaltam a belekovesedett reszt a tomitesnel, uj WC tartaly, azota nincs gond.A regi tartalybol kivettem a labszelepet - ott eleg durvan vizkoves volt.
Most azon gondolkodom, hogy letezik ilyen vizkezelo tabletta amit a tartalyba dobva lagyitja a vizet.
Na az kell. -
Sipi-
őstag
Konyhai lefolyó eldugult :(
Szétszedtem, kimostam mindent a falig tartó részben. A falban lévő részben is kiszedtem amit elértem (nem volt gusztusos). Viszont most sem folyik le rendesen. Érdemes olcsó csőtisztító spirállal próbálkozni vagy hívjak inkább valami szakit? -
Samott
addikt
Es egy repulos raadasnak. Ha jol emlekszem ilyesmire palyazol.
-
-
npera
addikt
És igen!
Hajnalban elkezdett esni a hó és kedd reggelig folyamatosan esni fog. Hozzá erős szél és hófúvás...
-
zetor2000
őstag
válasz
JonesC #17268 üzenetére
Jam. Éééés... van tablet mód, többféle, hogy ne kelljen sokat emelgetni az ember ujját.
Paranoja ellen ki lehet kapcsolni pár apróságot, mert olvasni róla, hogy feltölt mindent, amit gépel az ember, de szerintem erről leszokott, vagy le lehet szoktatni mindenféle engedély megtagadással. -
npera
addikt
5:51-től a kocsi fantasztikus ballisztikát ír le. A másik szögből vett felvétel pompázatos.
A végén a sorompós bohócokat nem értem. Ha beragadt az autó és ki akar jönni, akkor kihajt, a sorompót pedig majd újraépítik. Lesz a kocsin pár karc, de nem zömíti össze a vonat.
-
npera
addikt
Az anyag elég erős önmagában is, de a kis talibán a végén 12:17-nél nagyon büszkén veri a mentőautó sofőrjét. Biztos feltartották a nyugodt haladásban. Csodálatos emberek....
-
zetor2000
őstag
válasz
FőDudu #17262 üzenetére
Hát, ha droidot használsz, akkor ott elvileg a billentyűzet beállításainál. Asszem. Persze lehet, hogy másutt is van. Én Androidon AnySoft Keyboardot használok, abban a klavi beállításainál van, valahol. Persze ki kell választani, hogy az ASK-ot használja a készülék, mint "beviteli eszköz". Mert ha csak simán babrálom, akkor az Android gyári billentyűzetét használhatom, mint billentyűzet.
-
FőDudu
veterán
Olaszoknal esett egy ejszaka alatt masfel meter. Jo moka volt, ablakon kellett kiugrani, mert az ajto nem nyilt ki.
John Deere kistraktorral eltoltak amit lehetett, aztan jottek a kezi homaroval (kb 2 meter szeles, forgo akarmi az elején, aztan egy csovon nyomja oldalra amit bedaralt). Van olyan kepem is ahol hoba vagtak osvenyt, de a hofal a vallamig er.
-
FőDudu
veterán
Gyereket elvittem Koperbe a jegpalyara korizni. Elete elso koris elmenye. Egesx jol mentioned neki, eloszor tologatott pibgvint, aztan mar egyedul is ment.
Holnap is megyunk, rakapott.
-
npera
addikt
Ha minden jól megy, akkor vasárnaptól keddig fog esni a hó. 1-2 dm havat jósolnak Göteborgban, ami gyakorlatilag teljesen agyonvágja majd a közlekedést. Akkor viszont szét fogom röhögni magam, mert bringával ez hatalmas királyság lesz....
Itt olvashatjátok:
Lågtrycket har rört sig in över Atlanten via Storbritannien nå Götaland ungefär vid midnatt. Det rör sig sedan sakta vidare nordost över landet, visar Forecas prognos, och det kan snöa mer eller mindre oavbrutet fram till på tisdag.
– I samband med detta kan det komma mellan en till två decimeter snö, även om det inte är säkert att det snöar kraftigt hela tiden, säger Sjöstrand.
– Det kommer också lite mildare luft in på söndagseftermiddagen så då kan det bli plusgrader. Överhuvudtaget ser det ut att bli mildare väder under måndagen och tisdagen.
És a Kattegatt és Skagerrack területére is riasztást adtak ki. Óvatosan menjetek, ha mentek. Vagy jöttök.
SMHI har gått ut med en klass 1-varning om att snöfallet väntas leda till besvärliga väderdygn i trafiken i på flera håll i landet. I Västra Götaland gäller varningarna för området väster om Vänern där det enligt SMHI kan falla upp till 30 centimeter snö. Det finns också varning för kuling på Skagerack och Kattegatt.
Itt egy kép a Drottningtorgetről 2 évvel ezelőttről. Akkor is mind meghaltunk.
-
npera
addikt
válasz
eattila #17253 üzenetére
Eléggé felhúztam magam, hogy ennyire sunyi volt az illető. Először azt néztem a két cekkerrel a kezemben, hogy ha ilyen hülye szögben kanyarodik, akkor az egyirányú parkolóban fordítva fog menni. De aztán lekoccolta a taxit inkább. Majd rohadt nagy sebességgel végigdöngetett a parkolón, majd elhúzott.
Otthon leellenőriztem a rendszámot először a nyilvántartásban, hogy biztosan jól jegyeztem-e meg. Bizonyíték
-
npera
addikt
Vásároltam, aztán megyek haza a boltból, amikor egy BMW i3 kitolat a parkolóból és izomból beletolat egy leparkolt taxiba. Jó nagyot szólt. Az ázsiai kinézetű sofőr jól körülnézett, hogy látta-e valaki, aztán nagy gázzal elhajtott a helyszínről. Tutira elrepedt pár dolog a taxi hátulján, de leszarta. A rendszámot, helyszínt és időt bediktáltam a diktafonba, aztán otthonról szépen bejelentettem részletesen az egészet a rendőrségi honlapon. A kis rohadékot megzsanettozzák remélem...
-
zetor2000
őstag
-
Jahno
veterán
válasz
qnadam #17247 üzenetére
Adok. Azon szörnyülködni fogsz gazdagon, de szerintem hozzászoktál :-D Arcát alig bírtam előcsalni, zaj az egekben, /50 környéki zár,ellenfényt nem bírja dinamikával... Csináltam FFet, mert abból az a menő, amúgy a foltos falról és fotelről jutott eszembe, hogy valami régi színvilág kellene viszont szépiással sem sikerült. Majd még babrálom. Délután úgyis iszunk, dög elfér az asztal alatt :-P
-
Jahno
veterán
Kezdődik:
https://www.bbc.com/news/business-46968720
-
eattila
őstag
Reggel all a zebranal egy no. Tolja az elektronyos bringat. Megalltam, ahogy kell, had menjen at. Erre a savom kozepen felszall, es elindul az uton. Persze a keresztezodesben allt egy jo darabig, fel is tartott mert font nem fertem ki tole...
Mindezt kora reggel fel8 korul. Komasan es faradtan kb kedvem lett volna veletlenul athajtani rajta 3x.
-
npera
addikt
Ruszkik. Az 5-ös csodás. Kielőzi a hótolókat, aztán megfarol és belek*rja az első hótolóba. Állat.
-
npera
addikt
Mentem nagybevásárolni, jött szembe sok félszemű autó. Ma DRL-idióta egy sem volt. De régebbi (DRL-előtti) autó csak ködlámpával igen. LIDL parkolóban megáll mellettem egy nő, kisgyerekkel kiszáll a kocsiból. Látom, hogy ahogy kilép belőle megmozdul a kerék. Szóltam neki, hogy nézze meg a kéziféket. Nem volt felhúzva. De sebességben sem volt. Jáááááj.
Hazafelé volt izomból gyorshajtó és indexet mellőző garázsjáratos busz, ott legalább sejtettem, hogy merre fog majd menni.
Nem történt károsodás. Ja, meg nindzsa ruhás nő a zebrától 50 méterre átfut előttem. Semmi fényvisszaverő nem volt rajta, csak matt fekete felület. Nagyon jó.
-
Samott
addikt
#comic pictures
-
Jahno
veterán
-
eattila
őstag
Na kihallgattak. Elment sok idő, még csak bűncselekmény se btk szerint. Megérte.
-
válasz
Gabibácsi #17219 üzenetére
nem. közigbírságnál 100 km/óráig 15 lehet a túllépés, 100 fölött 20. erre még rájön a ráhagyás a mérési hiba miatt, és máris ott tartunk, hogy eleve 68-ra van állítva a trafi. a gyakorlatban óra szerint hetvennel simán lehet mászkálni a városban.
postán helyszínit ki se küldenek, marad a helyben megállítás a közig mellett, de arról már csak távoli legendák szólnak, még nem találkoztam olyannal, aki hallott volna ilyesmiről. -
Thank you for contacting AliExpress. I am sorry to hear that you are not satisfied with your order 96483911748427.
After we checked the shipping information, we found the package was delivered to wrong address. We are so sorry for the inconvenience for you. And now your claim is accepted. For this dispute, Aliexpress can provide you the following solution: Full refund.
de a kis sunyi eladó még próbálkozik, hogy várjak, biztos odaér
hát hogyne.
-
npera
addikt
válasz
BobaHWSW #17215 üzenetére
Ha Svédországban is így menne a forgalom az csodajó lenne. Most vannak a taxis/mercis/nyugger halmazba tartozók, akik simán veretnek 20 km/h-val a sebességhatár alatt vagy/és 500 méter alatt gyorsulnak fel 40-re egy 50-es táblánál miután kikanyarodtak eléd.
Meg vannak a SUV-os májerek és oviba haladó anyukák, akik meg csillagközi tempót nyomnak akármilyen látási- és útviszonyok között.
Ha lehetne valami értelmes folyamot fenntartani ténylegesen kiszámítható haladással az csoda lenne. Itt alighanem utópia.
-
npera
addikt
válasz
BobaHWSW #17210 üzenetére
Jól emlékszem, hogy ha túl lassan mész akkor is megzsanettoz a rendőr? Egész szűk sávban kell tartani a sebességet, az utak áteresztési képességét magasan akarják tartani. Igazából ez tetszik, haladni kell és nem tötyögni. Aki nem akar haladni az majd megy busszal vagy villamossal
-
BobaHWSW
aktív tag
Masodik gyorshajtasos csekket fizetem be parom utan... Ez a crv nagyon tud menni.
100as tablanal 106.
-
zetor2000
őstag
A kutyás az ilyen limited edition volt, akciós volt anno a 128GBs, vettem kettőt, azóta mennek kábé, de adatforgalom azokon se sok, mert az egyik egy tabletben van, amin nincs semmi, a másik meg a telómban lakik, néha fotózok vele ezt-azt, meg amit rámásoltam 4-6GB anyagot, azt hallgatom melóba menet, körbe-körbe, de nehéz megunni, mert változatos.
A cápást régebben mások vették, ahogy most olvasom, az is OK: -
-igu-
veterán
válasz
zetor2000 #17205 üzenetére
a cápás jött szembe, amikor válogattam az autós kütyüket, aztán beugrott, hogy emlegettétek nemrég
mostmár az lesz, nem cserélem le kiskutyásra
az a terv, hogy egyszer teleírom, betolom a rádióba, aztán akár le is hegeszthetem az olvasó nyílását, ott fog megrozsdálni magának -
a szintetikus teszteken jónak tűnt, de amikor beraktam a canonba egy jobbféle cf mellé, és nyomtam vele egy 7-8 képnyi sorozatot raw+jpegben (ez képenként úgy 35 mb adat), akkor azért csúful elakadtak a dolgok, piszok módon lelassult az írás, az utolsó képet már egyáltalán nem is írta fel, és megállt a gép. mindezt a cf egyedül simán és gyorsan vitte. nem mondom, hogy hétköznapi használatra nem jó, de azért még fogom tesztelni kicsit, mission critical dolgot egyelőre nem bíznék rá. valószínűleg ha nem dugítom el ekkora hirtelen írással, akkor nincs vele gond.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS PROART Z790-CREATOR WIFI Alaplap
- DELL LATITUDE E5420 i5-2410M
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs