Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- R5 5600 -> 7600X, kis kitérővel
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Én meg ezt olvasom
https://francia-idegenlegio.blog.hu -
veterán
más szerint meg ez a normális...
nekem nem fájnak guga és családja dolgai, mindenkinek jogában állhülyének lenniúgy vezetni az életét ahogy akarja, ki vagyok én, hogy megmondjam, ki mit csináljon? az egyetlen dolog ami fel tud baszni, az a közlekedés náluk. beláthatatlan kanyarban előz meg bebaszva vezet, hát ilyen hebrencs ez a fiú, 4 napja alvás nélkül, de gyorsítóval veretünk a körúton, háhhhh de vicces dolog ez, meg a gyerek három napja nem aludt, összetört két autót, hát van ilyen, mi ezzel a baj? hát bazmeg.hanyas vagy, te disznó?
-
Jahno
veterán
válasz blueboi69 #16890 üzenetére
Ezek mindig népszűek voltak, kérdés ki mennyire tudja eladni. Bezzegrégen Skodaladával nyomták,ha nagyon felfut akkor a végére kreténség kell, megnyomod, tetőre teszed, felgyújtod és csókolom. Aztán mikor mit vesz fel a piac, el lehet adni egy krumpli fényképet drágán, felfuttatni egy tojást, követni minden nap ugyanazt a tyúkot, amik közül vagy számszerűsíteni lehet valamit vagy nem.
-
FőDudu
veterán
32W/4000lumen/4000K.
Ez a megfelelo szin es intenzitas egy modern furdoszobahoz. Amugy dimmelheto, de nincs dimmeren.A lenti kis furdoszobaban (ami kb 2,5*2m helyiseg, inkabb mosokonyha) egy 9 wattos 4000K/1521 lumenes izzo van. Az kb eleg. A fenti furdoszoba joval nagyobb, ezert tobb feny is kell. Amugy az a lampatest 50 centi atmeroju, nem egy kis spot lampa.
[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
npera
addikt
válasz FőDudu #16843 üzenetére
Talán 4 éve lecserélték az akkori lakás előtti parkolóban és a gyaloglóösvényen a régi utcai lámpákat 40W-os egységekre. Az egy kandelláberről lógó lámpatest volt, elég komolyan bevilágította a parkolót és a gyalogösvényt is. Ha nálatok a fürdőszobában van 32W, akkor az elég durva lehet. Nem károsítja a szemet, ha véletlenül belenézel?
A kerékpáromon használt 900 kínai lumenes (még a régi kínai lumen, amiben volt anyag...) lámpába nem esik jól belenézni, ha a gyerekekkel megyünk oviba akkor be sem kapcsolom, hogy ne nézzenek bele véletlenül.
-
FőDudu
veterán
Meg mindig esik a ho. De +3 fokban eselye sincs megmaradni.
FőDudu
-
guga
Közösségépítő
válasz blueboi69 #16881 üzenetére
Levente 3 nap nem alvás és meló után a Lágymányosi híd lábánál összeütközött 2 másik autóval, a motortér eleje sérült, meg a gyerek lelke. Egyelőre ott tart az ügy, hogy már nem éri meg rákölteni 1 Forintot sem.
Furgont szeretne vásárolni meló céljából. A BMW megmarad [jáccós] autónak és dühíteni az embereket a YT-on, a kocsi inkább egy talicska, kipufogó sincs rajta, mert az ütközésnél leszakadt. De legalább jól fizet a nézeccség, jobban megéri "driftelni" vele, mint eladni.A régi UAZ-os filmek a mai napig hoznak a konyhára, pedig már rég eladtam. A BMW drift videók meg rekordot döntenek, nem csak nálam.
Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó
-
blueboi69
senior tag
válasz ncc1701 #16801 üzenetére
Nalunk vmi oknal fogva csak az elottunk levo 2villanyoszlopon nincs lampatest, ugyhogy itt latni a csillagokat szepen ejjelente
Teliholdkor a lepcson le tudok jonni, egyebkent nem sol feny van.Nyilvan sokszor kozlekedem lampa nelkul ejjel, vagy mikor gyereket elaltattam es jovok el a szobajatol, de egy sima mozgaserzekelovel ellentetben egy okosotthon le tudja ezt kezelni, mindenfele profilbeallitasokkal.
-
zetor2000
őstag
Ismerősnél olyan a kismegszakító tábla, hogy van rajta vagy 30 cucc, de mindent IS külön lehet lenyomni. Konektorokat, lámpákat, sütőt, főzőlapot, akármit. Kicsi a lakás (~30 nm), te tényleg mindent külön lehet kapcsolni. Rendes villanyszerelő lehetett, biztos fonta a haját, mire kész lett.
A házban ~150-18 lakás van. Zömmel ekkorákEz a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Jahno
veterán
válasz zetor2000 #16863 üzenetére
Mondjuk ha már ott három van, akkor az nekem nem tetszene. Bár legyen, az még a kisebbik baj.
Többit kár, eleve az olcsóbb (100ezer alatti) feszültség alatti keresők érpárra működnek én meg amúgy is a jobbakhoz vagyok szokva. Fenének bonyolítani, amelyik dráútot kiköti és elalszik az a nyüves lámpa, az megy oda. Ez pont ennyire bonyolult, hogy fél napig szakértsünk róla. És ezt írtam Sipinek is, hogy ha nagyon egyedül vagyunk meg nincs aki kiabáljon (ég/nemég, jaaaj, jajj hívják a mentőt, ilyesmik) akkor csengőt kell rá kötni de mivel olyan sincs, így az is tök mindegy. Én fesz alatt is megreszelném, de ha úgy van akkor főbizti lenyom, egy vezeték kiköt, megnézzük.
-
Gabibácsi
őstag
Az utóbbi 10 évem legnagyobb filmélménye volt az a bohém rapszódia basszus
-
veterán
a reklamáció leginkább azért nem áll meg a lábán, mert szerintem az f970 akku nem szabványméret, inkább szokásjog az oldalon meg konkrét méret nem volt a kompatibilitási listán az én kamerám meg sehol. viszont akár be is férhetett volna, más gyártóknak sikerült már megoldaniuk a kijelzést is. evvan, majd lesz másik, nem dráma.
hanyas vagy, te disznó?
-
FőDudu
veterán
3 fok van es vizszintesen esik a ho....
Szerintem nem marad meg, pedig gyerek es a kutyak elveznek.
FőDudu
-
zetor2000
őstag
válasz FőDudu #16862 üzenetére
A kismegszakítódnál van 3 vezetékvéged. A másik felét elvben tudod, merre-hova, mert a kismegszakító azokat oldja le. Egyesével ha kiméred, meglesz, melyik vezeték hova megy. Hiába egyszínű mind a három. Ehhez persze, ki kell kötni a kismegszakítónál az összekötötteket, de ha az megvan, akkor baba... de lehet, félreértelek.
Egy "hujjogót" (vezetékkereső adó/vevőt) ha ráteszel, azzal ugyenezt éred el, mivel a kismegszakítónál ha közösítve van, a jel elmegy minden irányban, ott minden vezetéken lesz jel, azaz a "hujjogó" sipol.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
FőDudu
veterán
válasz zetor2000 #16860 üzenetére
A kismegszakitohoz befuto 3 kabelbol nem tudod melyiket kell kikotni ahhoz, hogy oda bekotsd a sonoffot. Mert a 3 kozositve van a csavarnal
De ugy latom nem uszom meg a teljes kikotest es kimerest.
Ezzel a masik veget talalod meg a plafonban (vagy a kapcsolonal) - de azt mar eddig is tudtam.
Azaz van egy kismegszakito amelyikre 3 mennyezeti lampa van rakotve.
A bejovo 3 kabelbol ezzel a modszerrel nem lehet kivalasztani melyiket kell kikotni (3 egyszinu kabel).[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
zetor2000
őstag
Ha már otthon automatizálás... Qnap NAS-ra van "Domotz" (nem Domoticz). A fejlesztője valami angol cég, de a leírás szerint olyasmi, mint a domoticz. Távfelügyelet, meg ilyenek. Akinek van ingerenciája, kipróbálhatja.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz FőDudu #16859 üzenetére
Ez a módszer _pont_erre jó.
A megfelelő eret kapod. Nem másikat. Nem másik színűt, nem másik átmérőjűt, hanem PONT azt.
Persze nem egyszerű, és célszerű legalább az egyik felét áramtalanítani, de nem nyűlsz mellé. 100% pontosság.
Az érkereső meg olyan, hogy a millióból a mellette levő százezer másik is jellez. Használom, "napi" (havi) rendszerességgel. Ha szerencséd van, nem nyúlsz mellé, de eléggé pontatlan. Érpár keresőnek OK, de akkor kell 2 ér, ami nulla és fázis esetén nem OK.
Az ellenállásmérés 100% találatot ad.[ Szerkesztve ]
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
válasz FőDudu #16760 üzenetére
Ellenállásmérővel. Általában az összes digitális multiméter 30-50Ohm ig tud sipolni is, ha ilyen kis ellenállást mérsz. Ehhez kell annyi vezeték, amilyen messze van a vezeték egyik fele meg a másik fele, "repülőben". Azaz vezeték egyikfelére műszer mérőzsinór egyik fele, másik mérőzsinórra a lengő vezeték, és ha sipol, akkor az a vezeték az adott vezeték. Ezt elvben lehet feszültség alatt is, de jobb, ha lekapcsolod a kismegszakítókat az adott körzetben.
-
FőDudu
veterán
válasz Vodike #16853 üzenetére
Ezt meg nem vettuk meg - csak kivancsisagbol nezelodik, hatha nem adna el a tulaj.
Viszont nem hiszem, hogy uj szomszedokat akarna a lanyanak - mi eleg rendesek vagyukAsszony baratnoje koltozott uj helyre tavaly. Passziv haz, stb.
Vadiuj, szep, modern, stb.Csak epp a szomszed valami kutyas idiota, folyton ugatnak. Na ugy nyissal ablakot ejszakara.
Persze Horvatorszagban van. Szloven oldalon meg nem lattam problemas szomszedot.Horvatorszagbol bejaro kollegak meg folyton horror sztorikat meselnek.
Letartoztattak, mert kutyasetaltatas kozben a kutya rament a szomszedra es kihivtak a rendoroket - es ez meg az egyik enyhebb eset volt.Szoval nagyon meg kell nezni ki melle koltozik az ember. Foleg, ha hazat epit.
Onnan nehez elmozdulni....Szoval jelenleg eszunkben sincs innen elmozdulni.
Meretben eleg, helyszin is jo, uj es jobb meg nem akadt.[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
Samott
addikt
válasz FőDudu #16849 üzenetére
Van a sloziban, derekmagassagban egy ilyesmi: Battery-operated Push On Lamp - ket ceruzaelemmel evekig elmegy.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
FőDudu
veterán
válasz Samott #16822 üzenetére
En anno vettem Sony notebookhoz egy extended akkut kinaitol, ez volt vagy 8 eve.
Apam azota is azt hasznalja. Es birja.Sosem hasznalja toltorol, ejjelre radugja, nappal hasznalja.
T400s-hez meg ugyanonnan rendeltem akkut, erre eredeti Lenovo volt. Vagy kurvajol masoltak.
Mert a Lenovo eredetiseg stickeret en szakitottam fel es a gep is eredetinek ismeri fel.
FRU-t meg egyebet siman mutat rola.[ Szerkesztve ]
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz Vodike #16803 üzenetére
Asszony nezegetett uj hazakat. El is ment megnezni parat.
Aztan rajott, hogy most:- van elottunk parkolohely akar 4 autonak is
- van elottunk utcai lampa - jart 1-2 helyen ahol se parkolo se lampa
- elottunk van a buszmegallo, amivel a gyerek iskolaba jarhat - kesobb fontos lehet
- normalis a szomszed, sosem volt veluk gond az elmult 10 evben
- nem erre fuj a szel, nem hozza rank senki grillezeset/egeteset/fingszagat/dohanyfustjet
- jol megepitett a haz, 10 ev alatt csak a vizkovel es a lefolyo dugulassal kellett foglalkozni
- jo a hoszigeteles, nyaron nem melleg, telen nem hideg
- nyaron ejjel nem kell klima. Eddig talan parszor volt olyan meleg, hogy klima kelljen, egyebkent este tiz utan szepen 22 fok korul van.Nos ezek miatt nehez lesz masikat talalni/epittetni.
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz ncc1701 #16798 üzenetére
Nalunk ketszer is meggondolod, hogy a furdoben az ejszakai seta eseten felkapcsolod-e a 32 wattos 4000 lumenes LED mennyezeti lampat.... BRUTALIS.
A 2 db 5 wattos OSRAM GU10 borotvalkozo lampa sehol sincs hozza.
Az egy lagy kis gyertyalangnak tunik - pedig ugyanugy 4000K.FőDudu
-
Jahno
veterán
válasz qnadam #16837 üzenetére
Ha nem világít, akkor már nincs... Nekem is a lámpa hátára kellene, de fut még az az opció, hogy gyárilag állítólag 8 voltos, egyébként sok helyen 12es tápot hirdetnek hozzá... Olyan akkum viszont van, csak nem szeretném elpukkasztani :-D Már azon voltam, hogy találtam pár ilyen döglött Sony akkut, annak a házába rakok elektronikát ami 7-8 környékére szabályoz, majd megtákolom kívülről 12 voltos akkuval és kész is. Ez lassan egy éve volt. Még ráérek, de szerintem ha kezembe akad a döglött akku, akkor inkább kihajítom szelektívbe és kész :-D
-
guga
Közösségépítő
válasz Gabibácsi #16835 üzenetére
Gondolom nem zavar, hogy engem sem zavar, hogy ostoba vagy. Szerinted van rá okom, hogy miattad nem olvasok s nem szólok hozzá, vagy te vagy itt a mérföldkő? A tudatlanságod kiábrándítódó, s egyben megnyerő. Rád lehet számítani, ha megvezetik a népet, első sorban fogsz csápolni.
-
veterán
már megint kezdődik
hanyas vagy, te disznó?
-
guga
Közösségépítő
válasz Gabibácsi #16820 üzenetére
Ahogy olvastam van ennél nagyobb problémád is. Nem irigyellek, s nem is vádollak semmivel. a téma az, hogy az életednek nem én vagyok a problémája, de a megoldása sem. Valahogy vésd agyba, s utána felejts el. Soha nem az történt, hogy én basztattalak téged. Na vajon miért? Nálad van a probléma fütyi! Ha véletlenül visszaütök, csodálkozásnak van helye?
-
veterán
áh, bele se kezdek, igazából semmi szabvány nem rögzíti, hogy egy f970-es akku mekkora is pontosan, a konkrét kamera meg nem szerepelt a listában, csak egy sor özönvíz előtti. olcsó volt, vagy elhasználom itthon, vagy eladom, bármi másra simán jó, ahol nem jön mögé még egy cf rögzítő is.
hanyas vagy, te disznó?
-
-
Samott
addikt
-
Jahno
veterán
válasz qnadam #16819 üzenetére
Kérd vissza az árát és lehet nekem jó lesz másra :-) Néha nézegettem, de annyit nem tudom, hogy minek és itt ez a tonna Ladda/Eneloop. Csak mikor 30-40 darabot kell hirtelen tölteni, akkor elgondolkozik az ember :-D Aztán megint elhessegeti, ha évente kétszer használja hobbizni.
-
veterán
oda volt írva a termékhez, hogy 60 napos szállítási garancia, és ha nem, akkor refund. innentől bekaphatja.
másik meg... vettem sony f akksit. tök jó meg minden, kis ledekkel tudja mutatni a töltöttséget, minden fasza. kivéve, hogy két mm-rel hosszabb, és így már nem fér be a helyére
hanyas vagy, te disznó?
-
Jahno
veterán
válasz qnadam #16817 üzenetére
Én sok csomagnál addig jutok el, hogy "in transit". Aztán "tudok-e várni még 1-2 napot". De ez is hülyén van megoldva, Alin ugye lehetett szállítási határidőt kiterjeszteni, azt megdumáltuk, vártam, kész. Itt meg semmi ilyesmi nincs és bányszhatom az előéletet, hogy hol mit üzengettem, melyik mikor járt le, ki nem ért ide. Aztán ha olyan csomagok is jöttek amit átvettem már vagy nem rendeltem, annyi erővel elbaszhatja a többit is.
-
guga
Közösségépítő
Bassza a csőröd, hogy végre valami talpra állt? Nem az én érdemem, én csak promotálom ami már működik, nem sok közöm van azon kívül hozzá, hogy értéktelen hírnevemmel forward. Egyébként tetszene az egész megmozdulás, ha látnád belülről, hogy kikkel és mit. Én csak a nevemet adtam hozzá, de legalább végre valami, ami működik.
Ennyi év után? A kurva anyját az ilyen működésnek, hogy ennyit kellet várni [rá]
[ Szerkesztve ]
-
Jahno
veterán
válasz qnadam #16813 üzenetére
Egyk most más negyedszr kérdezi meg a címem. Mármint az után, hogy kétszer elküldte a csomagot. Igaz csomagkövetéshez számot még nem tud mondani, csak terel és kérdezősködik. Én azt sem értem mikor érdemes lezárni a jegyet, mert nekem az az értelemszerű, hogy ha megkaptam és jóság van.Szerinte meg akkor, ha elfogadom a felajánlott megoldást...
-
veterán
cukik ezek a kínaiak.
Hello dear friend ,So sorry for the delay, the goods has been sent to you, is on the way, pls kindly waiting, thanks for your patience in advance!If later you still do not receive it, will give you a full refund, pleace don't worry. Regards and a hug,
hanyas vagy, te disznó?
-
npera
addikt
válasz -NoVa- #16800 üzenetére
Nálam is gond van az infrás cuccokal, többnyire nem érzékel a pisszoár, aztán rájön hogy lehet van ott valaki és öblít menet közben.
A legjobb reakció még 2004-ben egy már nem létező székesfehérvári portán történt a mozgásérzékelővel. Berakták a mosdóba, hogy kapcsolja a villanyt. Valami melós nagyon haragudott rá, hogy lekapcsolt állandóan és ököllel (vagy más tompa eszközzel) beverte az érzékelőt szépen. Utána ment vissza a kapcsoló inkább. A karbantartós igazgató meg ott sajnálkozott utána, hogy miért kellett ezt.
Ott küldte ki a HR-es az Excel táblát, hogy ki mennyi prémiumot kapott. Mivel fix százalék volt, ezért egy újabb oszlop kellett csak mellé és egyből megvolt a fizetése az összes alkalmazottnak a magyarországi vezérigazgatótól kezdve az utolsó karbantartóig. Sokan felhúzták a szemöldököt utána, volt móka és kacagás.
-
Jahno
veterán
válasz Gabibácsi #16799 üzenetére
Most egy sima napelemest is leszúrtam anyósnál, mert sógor szemmagasságba rakott egy 100 wattos reflektort és mondogatták, hogy kössem vissza, annál milyen jól lehetett látni. Fényesség mondjuk akadt, de azon kívü mást pont nem láttál, hogy elérje a célját :-D Most van alap teszt, aztán ha occsó lesz megint szerzek egyet.
Eredetileg a ház falára akartam, de az túl messze lett... Fényerő és színhő konfigható, valamin X üzemmód. Mozgásra bekapcsol és 1-X percet marad, vagy szürkületben halványan világít, erősen világít, és ezek kombinációi a mozgással. Tavasszal lefixálom, de jónak néz ki, télen is feltölt. Akku meg remélem bírja pár évig.
-
Samott
addikt
Eldolt: And the Earth is flat
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Netfone
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Gaming notebook topik
- Politika
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Konteó topic