- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
Új hozzászólás Aktív témák
-
2-More
tag
válasz
qnadam #158091 üzenetére
Áááá az lehet, hogy egy ajánlás, csak a fogyvéd fogja ilyenkor úgy megrakni a rektumukat, hogy a szájukon jön ki a kolonszkóp vége. Az is egy patkánygárda, mert imádják a kereskedőt szopatni puszta passzióból, majd mesélek olyat is innen a fasz túlvégéről, de az tény, ha te vagy a sértett és jogos az igényed, akkor mindent rájuk fognak HTKzni, a lelki sérelmeidtől a bíróságra mászkálás parkolási költségeiig, és még plusz egyet.
-
blueboi69
őstag
-
blueboi69
őstag
válasz
2-More #158087 üzenetére
Najó, de 1-2Gb letöltögetést megcsinálja otthon, nálunk alapból nincs is mobilja a gyerekeknek, de ha megyünk valahová sem azért megyünk, hogy azt nyomkodja. Suliba úgysem lehet vinni, azon kívül van játszótér, edzés, bringázás, ha lenne mobiljuk sem nyomkodnák.
Nincsenek teljes digitális sötétségben, csak egyszerűen a tv-től totál felborul a viselkedésük, úgyhogy úgy döntöttünk, hogy nincs tv-zés. Mondjuk előtte is inkább hétvégén volt csak. Egyáltalán nem vették zokon, teljesen jól elvannak. Ettől függetlenül anyósommal szoktak skype-on beszélni. Ami mostmár nincs, hogy rohadjanak meg. Meg én szoktam játszani simcity-vel telefonon (kb 1 hónapja bukkantam rá), és van, hogy azt nézik vagy nyomkodják amit mondok, de ez 5-10perc max /nap. -
válasz
2-More #158082 üzenetére
elbaszták az árát, visszaigazolták hogy mehetek érte (ez lesz a történet kulcsa szerintem), és utána jöttek rá, hogy hoppá. másik topikban az járt jól, aki foxposttal kérte, mert neki ki is küldték.
a probléma az, ha nyilatkoznak, hogy nem ismerik el a testület döntését, akkor a testület véleménye csak egy ajánlás lesz, ami legfeljebb arra jó, hogy felkerülnek valami senkit nem érdeklő feketelistára. -
-igu-
veterán
válasz
blueboi69 #158085 üzenetére
Nalunk most HBO Max van meg Disney+, utobbi leginkabb azert, mert az androidos mobil app-ban volt egy hiba, es egyhavi dijert fizettunk elo egy egesz evre
Netflix kiesett mar reg, AppleTV-n van 3 sorozat, amit varunk (Silo, Slow Horses, Foundation), addig viszont inkabb nem fizetjuk. -
2-More
tag
válasz
blueboi69 #158084 üzenetére
welcome in the 21. század. van már mikrocsip, mikrohullámű sütő, eke mobilos játák 100-200 megás frissítésekkel és 1-2GB alapméretekkel, spoty, társai, és még sorolhatnám.
Aztán majd eldől 30 évesen mikor mennek a terápiára az enyémekkel együtt, mi volt a jobb nevelés,a teljes digitális sötétség vagy én voltam e a nagyobb faszfej mikor nem engedtem hogy megegye a negyedik Dörmi szeletet vacsora után. -
2-More
tag
válasz
blueboi69 #158083 üzenetére
Marha könnyű átlépni, ha teljesen életszerűtlen dolgokat húz az ember egy áramkörre, lásd, airfryer, 2KW fűtő a palántáknak. Mintha én az emeleten akarnám beröffenteni az késkészítő manufaktúrámat, amit töröm a fejem amúgy, és indulásnak kéne egy 1,5 kilowattos álló szalagcsiszoló, meg egy 3,5 kilowattos indukciós hevítő, azt' lepkéznék hogy megvan a 4KW nettó.
-
blueboi69
őstag
válasz
qnadam #158080 üzenetére
Ezt már hallottam mástól is, és igen, van benne ráció. Van aki havonta másikra fizet elő, de ezt már managelni kell....
Mondjuk a Netflix-en mindig van valami nézhető, azt nem mondanám le, de a többinél lehet áttérünk valami ilyesmire. Csak aztán jön az asszony, hogy nem azon az 1500ft-on múlik... -
blueboi69
őstag
válasz
2-More #158078 üzenetére
"Arról volt szó, dedikáltan világítás+fali konnektoroknak nem kell túlaggódni, ha csak 2,5mm van. "
Az airfry-er az konnektorba van dugva. A sütő van külön körön, ezért nem is említettem.
A nagynyomású mosót pedig több aljzatban is használom, nincs dedikált.Áthúzni nem fogom az egész házat az tuti. Másrészt a felső emeletnek húztam most fel egy külön kábelt, csak még nincs bekötve ,de így legalább az emeleti rész, ahol a klíma van, az kerül majd külön körre.
Ja és ott van még a kis polikarbonát palántásház, abban ment egy 2kw-os fűtő télen, nyilván a már említett benti körrőlEnnek is amúgy húztam külön drótot már azóta.
Mindenestre az egészből a tanulság, hogy marha könnyű átlépni azt a 4-5kW-ot.
-
válasz
blueboi69 #158079 üzenetére
rutinosak úgy csinálják, hogy 2-3 hónap alatt megnézik a netflixen érdekes dolgokat, majd megszüntetik az előfizetést. pár hónap disney, aztán pár hónap hbo, miegyéb, aztán mehet a kör elölről.
ha nem töltenék le semmi újat, jelen tempómban szerintem 2-3 év lenne legalább, mire végignézném a meglévő dolgokat
-
blueboi69
őstag
válasz
Jahno #158060 üzenetére
Nálunk sajnos van a Netflix (sztem ez az egyetlen értelmes) mellett Disney, HBO, Skyshowtime, YT premium, és lehet az asszonynak sptofy is, azt nem tudom. Én mindig ezt mondogatom, hogy ezt faragjuk le a picsába. Faszér van ennyi szolgáltató. És akkor van, hogy hetekig be sem kapcsoljuk. Gyerekek amúgyis tv detoxon vannak, utóbbi 2 hónapban 2db filmet nézhettek meg, azon kívül semmit és ezerszer jobban viselkednek, szóval marad ez. Tablet/telefont nem kapnak, talán havonta fél órát netto.
-
2-More
tag
válasz
blueboi69 #158075 üzenetére
Azt mondtad, h azok külön ágon vannak. Arról volt szó, dedikáltan világítás+fali konnektoroknak nem kell túlaggódni, ha csak 2,5mm van. Hozzáteszem, végighúzhatod 4 v akárhanyassal is a házat, csak akkor meg lehet azzal számolni, hol melyik kötés lazul fel, kell e ráhúzni, stb. Ezeket a nagyfogyasztókat, amit írsz, ami egymagában felharapdál 2KW-okat, eleve tanácsos külön körre rakni, vagy dedikált aljzattal, mert az már közelíti a standard konnektor max 10A tartós terhelhetőségét.
-
blueboi69
őstag
válasz
Grillo #158058 üzenetére
"Hádde vaze, majd ha megnőnek a pulyák, akkor érteni fogod."
Nekik nem fog kelleni korlátlan net, mint ahogy nekünk felnőtteknek sem kell. Legolcsóbb csomag, ossza be. Nekem az alapdíjam asszem 4500 huf és megtanulják, hogy nem a telefonon kell korlátlanul lógni/beszélni.
-
válasz
2-More #158072 üzenetére
a hozzáállásuk alapján 20 forintért is, de két darabról van szó ebből a kártyából, 3500-ért kínálták darabját.
ha azzal indulunk, hogy elbasztuk, itt a pénzed, bocs, akkor nem érdekelne a dolog nagyon. ők viszont visszaigazolták a rendelést (automata email is jött, másnap meg a jöhetsz érte visszaigazolás is), majd utána jöttek rá, hogy jaaa mégse. a pénzemről meg egy szót se szóltak maguktól, csak x levélváltás után, hogy ja persze, visszaküldjük.
ja meg nem szeretek olyan leveleket kapni, amikben, ilyen mondatok szerepelnek, mint például A BestByte Kft. ügyleti akarata nyilvánvalóan nem terjedt ki arra, hogy szóban forgó termékét ekkora veszteséggel, jóval a beszerzési ár alatt értékesítse.
ügyleti akarat my ass. -
blueboi69
őstag
válasz
Jahno #158059 üzenetére
"2.5en minek pánikolni? 4+ kilowattot kibírna, csak nem illik"
Aha, megy mondjuk az airfryer miközben a nagynyomásút használom. Ez a kettő önmagában 4kW. Bekapcsol a hűtő mellé, a fagyasztó, asszony ráindítja a hajszárítót vagy kenyérpirítót és máris járunk 6-7kW-nál. Nem üzemszerűen megy így, de teljesen életszerű, hogy amíg a teraszt takarítom addig ő valami kaját összedob. Beindít egy botmixert az airfryer mellé amíg én használom a nagynyomásút, az nem ördögtől való scenario. Vagy mellé bekapcsol a fűtőszál a HMV tárolóban a maga 2kW-jával.. Ez utóbbit szeretném is külön körre tenni, de ahhoz kéne vésni.
-
közben alakulunk:
szimpatikus csapat ez a bestbyte:
jó lesz ez. -
válasz
Jahno #158067 üzenetére
valami szertartásvezető, hogy merre jöjjön az esküvőmre
szombaton esküvőn voltam fotózni. szimpatikusan minimál esemény, polgári szertartás egytől, aztán kettőtől ebéd/jólérezzükmagunkat ötig.
már kezdtem magam kellemetlenül érezni, hogy csak 12:35 körül értem a helyszínre, de ez elmúlt, amikor a vőlegény kicsivel 50 után jelent meg
-
Jahno
veterán
válasz
qnadam #158066 üzenetére
Most már legalább jó, én Hager/Merlines voltam ha márkáékhoz szerettünk volna ragaszkodni, de igazából aminek itt neve van és nem XBC, ott baj nem lehet. Többit meg gyorsan fel is vásárolták. Schneider cumókra szép kerek összeget hagytam ott mostanában. Vagy múltkor említettem, tanyán még ABB sor is van. Arra számították be a pontokatkuponokat meg mindent is, így egyértelműen azt kellett oda vinni.
-
2-More
tag
válasz
Sipi- #158062 üzenetére
Magánbeszélgetésre is elmegy röhögve napi 1-2 óra. Épp most röhögtem a kollegámmal, hogy reggel 10ig jött két csomagom már (1x németek, 400k értekű futóműalkatrész, nem burzsujozik, nem az enyém), 1x valami asse tudom mi, és közben már 2 másik ismerősnek intézem a szarát, az egyiknek megint egy raklap autóalkatrész, 180k, a másiknak egy kebabsütő, az csak 90, el se kezdődött a hét azt' már itt van -270 rongy, és ezeket le is kell ügyezni, hogy honnan/mit/kinek/mit fizet. Asszony most tartott fel negyed órát, mert otthon festenek 2 szobát, másik haver kocsiját vizsgáztatni kellene, arra is elszaladt egy negyed óra, és majd otthon este folyt-köv. Mobilnetből úgy jön ki, hogy én otthon már a wifit se nyomom be, mert minek, ha korlátlan a mobilnet, de amúgy egybe számolja a társ-adatsimmel, ami az egyik noteszemben van, és most ugrik be, a gyereké nem korlátlan, de dualsimes a telója, na majd jól kiváltok még egy adatsimet, mert egyelőre asszem "csak" négyet hoztam el a lehetséges 8ból, és beletolom a telefonjába jól.
És ezek, amik másnak fúúúú, szopás, hogy fér bele ennyi, minek, kinek, miért van ennyi haver, sógor, koma, ezkell, azkell, na az nekem csak annyi: hétfő.
Ja, közben egy másik havernak szedek össze egy komplett gépet, ahol szintén, sejted mekkora a gazdagság ha itt variálok, mint miből lehet összeácsolni. -
Jahno
veterán
válasz
Sipi- #158062 üzenetére
"El nem tudom képzeli, hogy miről lehet ennyit beszélni."
Én azt is megértem miképpen tudott asszony napi akár 1 órát is dumálni anyóssal.
Teamset kellőképpen lehet utálni, főleg ha nem hasznos. Most nekem csökkent a beszélgetési idő, de mindig volt megfejteni való, üldöztek a júzerek, ezazamaz. Ennyit dumálni? Adtál már át online új iktatórendszert és kérdezték meg közben, hogy kell CD-t írni vagy mi az a LR katalógus? Na, pont így. Előző telefonomban volt havi statisztika, ma éppen csak páran kerestek, de nem nagyon volt térerejük, DPD futár és valami szertartásvezető, hogy merre jöjjön az esküvőmre, szóval lényegtelen
-
közben megnéztem, milyen ávk meg kismegszakítóm van, eddig eszembe se jutott
rendes ember dolgozott itt, schneider az összes.
-
2-More
tag
válasz
Jahno #158060 üzenetére
na, abból én egy 1900 forintos Amazon prime-ot fizetek, mert havonta megszórnak 20-30 ingyen gaméval, néha pár éves jókkal, elmúlt két hónapban így lett összes Mafia, összes Bioshock, összes Wolfenstein, soktizezer összértékben, meg, após nézi Minden másra ott a torrent.
-
Sipi-
őstag
válasz
blueboi69 #158034 üzenetére
Nekünk is. Két helyen tapasztaltam, hogy nincs térerő: siófoki Lidl-ben meg a korábbi lakásunkban volt ilyen probléma (nem tudom még fennáll-e, ott mellé építettek egy 6-7 emelet vasbeton falazatú házat a korábbi 3 szintes 60-100 éves helyett).
Meg előfordul időnként még, hogy Bivalyröcsöge2 után valahol hegyekben nincs térerő. -
Sipi-
őstag
válasz
2-More #158026 üzenetére
Van, hogy naponta 3-4-5 órás beszélgetési időim vannak, és havi 60-80 giga a mobilnetem. Asszony szintén egész nap telefon előtt van. Apám dosz 24/7 online.
El nem tudom képzeli, hogy miről lehet ennyit beszélni. Én már az egy órás Teams meetingen is szenvedek időnként
Magánbeszélgetést sem tudnék ennyit lenyomni, bár azt sem tudom feleségem miről tud Anyukájával minden nap 20-40 percet beszélni. A 60-80 GB is bruál, ennyit (vagy max. kicsit többet) az otthoni netünkkel fogyasztunk el úgy, hogy én full home-office-ban vagyok, feleségem heti 3 napot, gyerekek játszanak online meg sokat használják tanulásra is a netet.
-
Jahno
veterán
válasz
Grillo #158058 üzenetére
Én haveroknál nézem a havi Spotify, AlmaTV, ilyen fiók, olyan fiók, "ma már alap a Netflix" dolgokat, mellé esetleg még valami Dizni/Skyshowtime előfizetés és inkább ezen pislogok, mint a mobil számlákon. Lassan majd az Adobeot hozzácsapom, szerencsére megjött az eszük és a januári emelések után újra lett egy minimál fotós csomag, ami nekem pont elég lenne.
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69 #158057 üzenetére
Többi lakást nem tudom, X akta az egész, mert közben a klímák is szaporodnak, de lehet úgy vannak, mint anyámék, hogy amíg süt addig nem mosogat és szopnak a gázos sütőkkel.
2.5en minek pánikolni? 4+ kilowattot kibírna, csak nem illik és a szerelvény folyik szét meg a dugvilláknál ég meg és kötéssel lesz a baj. Amikor 2 éve szétvertem a szomszéd cuccait, akkor ott 2.5en lógott a teljes ház 25 Amperes órával a kötés előtt. Igaz csak rövid szakaszon. Azon is csodálkoztam rendesen. Nyilván necces volt. És ott fél napokat ment a villanysütő. Felé most a földelést kellene meglesni és legalább 2 ÁVK-t berakni. Földelő szondák voltak, belekötve a vízcső és a hidrofor, mert összevissza minden, azért az fejvakarós és nem árt ismerni a lényegét. Szemben meg nullázás van némi gányolással és nem tudom melyik a szabályos. mindenhol cserélt az EON órát, szóval nagy baj nem lehet, ezek szerint a föld trafó oldalon is kezelve van és szomszédnál is meg lehetne szüntetni a szondázásokat.
Dugaljakhoz nekem is elég lett volna 1.5es, de nem akartam annyiféle vezetéket venni, meg akkor még olcsó is volt. Szerelvény lekezeli, kb. az előszobai világításhoz megy 1.5 a maga 2x6 wattjával
Szobákban tényleg semmi fogyasztásunk nincs, de lehetne. Ez a része bírja. Változnak az idők is, annó a fél házat arra méretezték, hogy világítás zabál sokat, 100 wattos izzókból akár több is. Most jönnek a gépek, földelési bajok, egyéb megbaszódás és érintésvédelem.
A gépeket nem tudtam kideríteni, hogy csúcson mennyit zabálhatnak (hasra 1.5 kilo alatti a mosó és szárító is). Egyszerre sem megy minden, de sokat kibírt volna. Amúgy max. lecsapja a fő biztit és kész, semmi üzemi veszély nem volt benne.
Anyósnál annyi volt a szerencse faktor, hogy mi tudtuk mit ne dugjunk összevissza a kisszobába mert tákolt 0.5-0.75 vezetékek is mentek, szóval én lecseréltem a 25 Amepres biztijét 2 Amperre és kész is (addig meg pár 10 wattokról beszéltünk), szívjon innentől a következő tulaj. Ott is legjobb lett volna még 3-4 kábelt kihúzni a sarokig és kicserélni pár dolgot a 2 szobán belül. Nem is nagy meló, egyszerű, átjárható. Szerintem azóta dugtak már bele hősugárzót és csodálkoztak, hogy mindig leveri a valamit, majd gondolom egy vidéki szerelő néz hülyén és 16-20 környékére kicseréli mert nem akarja érteni. Akkor meg Ő nyúlt bele utoljára, köztes állapotot én már kihúztam, nem engem visznek el.
Sütőnek a gyári mazzagja elég csirke volt, azt cseréltem nagyobbra, fix bekötéssel konyha tetejéig meg elmegy az 5x4 és mindenki maradjon csendben, máshol erről komplett társasházak mennek e-autó töltéssel
Napokban a konyhaszekrény tetejét is rendbevágom.
-
Grillo
őstag
válasz
blueboi69 #158020 üzenetére
Hádde vaze, majd ha megnőnek a pulyák, akkor érteni fogod. Van otthon egy TV/net/vezetékes (utóbbit ne kérdezd, asszonynak kell), meg van mind a 4 embernek előfizus mobil, akkor bizony az nem 7 ezer, hanem bőven 40k, és akkor nekem nincs végtelen mobilnetem. Asszonynak most kellett újítani yettelnél, legolcsóbb csomag 9500. Ez van, legalább van olcsón farhát sapkában.
-
blueboi69
őstag
válasz
Jahno #158054 üzenetére
De bakker a többi lakásban nem használnak áramot?
Itt azon pánikolok, hogy a házon belül a konnektorokhoz+ világításhoz megy 2.5-es kábelen a gerincvezeték, amiben nincs benne a sütő,mosogató,mosógép,szárítógép.
Ott nálatok meg több lakásra is ennyi az össz keresztmetszet? Nem akarom elhinni... -
Jahno
veterán
Napi erős felhozatal, az autó nem jogosítvánnyal megy. Sőt, kisüstivel: [link]
-
válasz
Jahno #158050 üzenetére
egyre jobban kezdem értékelni, hogy 3 éve újrahúzták a lépcsőházi vezetékeket, pedig ez a ház újabb valamivel.
amikor villanyászkodtak nálam, akkor aki szerelt, annak nem volt jogosultsága a villanyóránál matatni, úgyhogy megkérdeztem helyben sokat dolgozó embert, hogy mennyi lenne az óra és a lakás közti kábeleket kicserélni, de azt mondta, hogy ha nagyon ragaszkodom hozzá, megcsinálja, de szerinte felesleges.
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69 #158047 üzenetére
Plexi lappal sokan szopnak. Nálam nem lesz vele baj, kültéren tuti eldobozolnám vagy rakok rá UVfóliát (:- Annak ellenére, hogy visszatérő téma, még nem olvastam 2 egyforma és hiteles megoldást az egész hóbelebancról, azért emlékeztem rá.
Ez a felszálló. Elvileg 10 lakásra a piros+feketemazzag. Vagy a mittudjukmi mert ez sem tiszta.
-
Jahno
veterán
válasz
2-More #158044 üzenetére
Azon viszont én lepődtem meg, hogy a lakáselosztó mögött volt egy csöppet szabálytalan rézalu kötés (erről tudtam, de csend :-P). Ez volt a sokadik a sorban, terhelést nem kaphatott, aztán most jöttek a háztartási gépek, na mondom majd ha egyszer szaga lesz akkor muszájból megoldom de majd inkább mégis legyen tervezett.
Végül kiderült, hogy lett volna még 5 centi a vezetékben és ki lehetett volna gépészkedni, csak ha ez beoboázom akkor sem előre sem hátra egy darabig és aggregátorról mehetett volna a petróleumlámpa. Ha már szétvertem az egészet, ahogy mutattam, annak nem lett volna értelme, hogy azt megcsinálom, vagy rézre cseréltetek és nem kérek bővítést, vagy akkor kérek bővítést mikor azt sem tudom merre vagyok arccal előre. Cserébe legalább ez drágább lett.
Eddig eleve 25 Amperes biztik voltak, az kicsit ágyúval verébre csak akkor is havernak dobáltam össze az irodáját és onnan maradt egy sor egyforma Legrand, felhasználtam, úgy maradt. Gondolkoztam is, hogy előszoba világítást és dugalj sort bekössem-e 2 Amperesre, ha már variálunk de annak is ugyanúgy 4 kAtől megy a zárlati árama, max. megelőzzük és a kínai csengő nem tud 800 wattal leolvadni a falról.
-
Jahno
veterán
válasz
blueboi69 #82628 üzenetére
"És aszondja, ha a szekrényben találnak vmit amit javítani kell, akkor azt kötelességük megcsinálni, mert bármi hiba esetén az lesz a hibás, aki utoljára a szekrénybe belenyúlt!"
Most éppen ezzel szopolok ugye, gondnok meg addig lát, hogy "de hát eddig jóvót" vagy "ez nem így műxik, hogy" meg "miért nem XY-nal csináltattuk, az jó szerelő". Oszt persze éppen elég volt ámokot futni azért, hogy találjak valakit. Aki jött az egész jó arc és rendes gyereknek tűnik. Elvégre pont ez a baj, hogy meg szeretné oldani és jól.
Alábblátod majd a megszabódott szigszalagozott kötés, aminél nem tudni el van-e vágva a felszálló vezeték. Azt ha szétbontja és ugrik, akkor felettünk lakóknak megdögölhet egy csomó cucca. Áramtalanítás kell ahhoz, hogy szétkapja, berakjon egy rendes kötőelemet. Persze 1975ben a Szokol rádiónak meg a 2x100 wattnyi csillárnak még jó lehetett, költözéskor szedtem is ki jópár égett kötést a falból... Azóta véáltozott pár dolog. Valamikor régen arra a bumszlira volt kötve a lakás egy kb. 2es alu dráúttal, most itt magyarázzák, hogy miért nem arra köti rá most is. Gondnok atom okos, mondja a magáét és duzzog, mert mindenkinek így van a házban (állítólag), oszt nem fogja fel, hogy ha nem jó, akkor nem jó és magyarázhatnak bármit, sem a kötés nem jó, sem a csonk. Szemben lévő lakásnál végignéztem mi a matek, de lehet megmondom, hogy bontsunk már ki 1-2 ilyet és nézzük meg, hogy tényleg olyan-e és milyen.
Itt a levágott csonk, ezen lógott a lakás és egyesek szerint erre simán vissza lehetne kötni és nem értik a hisztit. Aztán most várunk.
Persze sok helyen szerintem ennél becsukják a szemüket, legjobb esetben felette eltávolítják a szigetelést és úgy tolnak kötőelemet a dráútra egy új leágazással. Ez meg melegedjen csak vagy mittomén, lehet körbenézek villanyos csoportokban, mert minden vacakra láttam mindenféle szar megoldást, de ilyennel nem volt küzdés. -
válasz
Jahno #158033 üzenetére
Ha azt nem, akkor lehet megpróbálkozunk Digivel
azzal már csak akkor, ha valaki kölcsönadja neked a saját nevén futó kártyáját
de sok értelme nincs. ha jól emlékszem, hasonló árú vodás csomagra be lehetett cserélni. meg a digi kártyák a voda hálón roamingolnak, ami miatt sok telefon is jobban merül.az enyémet meg is szüntettem még a roaming korszak elején, az ötvenes számomat meg átvittem egy dominóra. azt kicsit sajnálom is, hogy elvesztettem, mert nem foglalkoztam vele, de olyan nagyon azért nem
a t ügyfélszolgálata szerint ha kötnék előfizetői szerződést, és kifizetnék valami egyedi számos díjat, úgy még visszakaphatnám talán.
megvan. úgyis kormányközelben mozogsz
szerezz
mvm nethonvédségi kártyát. igaz, hogy beszélni nem lehet vele, meg a legtöbb telefon se ismeri a 450 mhz-es lte-t, és valószínűleg a sávszélesség se nagy, de másnak olyan úgysincs -
válasz
2-More #158029 üzenetére
digi még az fttb időkben lett nálam, amikor feleannyiba került, mint bármelyik alternatívája. most már ügyesen kb ugyannyi, mint a többi, viszont soha nem volt gondom a szolgáltatással az elmúlt 9 évben. még a cloudflare felé sem kell megkerülni fél európát
a yettel szimplán működik. egyébként nekem úgy tűnik, hogy tényleg gyorsabb a másik kettőnél, de mobilon igazából tökmindegy nekem, főleg városon belül. a telekom is működött, amikor az volt, a vodafone is (csak lassabban). meg a digi is a szerencsétlen korlátozott infrastruktúráján, de az már tényleg lassú volt zsúfoltabb helyeken, meg már nincs is.
aztán ha valami nem megy, akkor a vezetékest bármikor le tudom cserélni telekom üvegre vagy yettel ötgére (éjjel gyorsabb, mint az ezres vezetékes netem, de nappal se megy 500 alá), de ügyes emberek már azt a kis szolgáltatót is megtalálták, ami telekom üvegen megy, de saját routinggal
mobil meg értelemszerűen.
-
2-More
tag
válasz
blueboi69 #158032 üzenetére
Én toronymagasan a vodával szopok és szoptam a legtöbbet, nekem is a céges az, méterre pontosan meg tudom mondani, hol fog elkezdeni otthon recsegni és mikor fog megszakadni a házon belül, miközbe a T ötpálcikás. N+1 alkalommal ugattam nekik, történt: semmi. Asszony lakásában a net ugyenez kockásban, exdigi. Most váltott volna a gyár Voda (one)-ról valamire, érdekes, konkrétan a flottacsomagjuk 2/3 annyi, mint a T ajánlata, ááá egyáltalán nem piaci alapon működnek mióta a 4ig-é. De egy hugyos 70 ezres droidos tesztkészüléket úgy kellett kisírni 1 hónap alatt (200+ előfizuja van a gyárnak), és mikor mondtuk, h kéne 70 ilyen kula, majdnem elsírták magukat.
-
Jahno
veterán
válasz
Sipi- #158025 üzenetére
Nálunk legjobb a céges Vodás, az legalább az ország valamelyik részén konkrétan használhatatlan, de mindig csak ott és akkor, amikor valakit el kellene érni. Van korlátlan netem és mindenféle akcióm, de annyit nem ért, hogy berakjam a SIM kártyát.
Most asszonynak nézegetek valami netet, remélem mondanak egy jó flottás opciót. Ha azt nem, akkor lehet megpróbálkozunk Digivel, aztán lesz ami van, elvileg az is Voda de itt többnyire Pesten belül azért működik és nem olyan haladó felhasználó akinél akadámentesen kell menni a Spotinak miközben letölti a fél internetet.
-
blueboi69
őstag
válasz
2-More #158029 üzenetére
Nekem évekig volt itthon telenor->yettel mobilnetem, mivel nem volt vezetékes net a városnak ezen a részén. Hiába volt országos SZIP program és papíron már mindent is átadtak, az ország 80%-ban nem volt szélessávú net. Nova-nak itt már szemrángása van és ptsd-je eme sorok olvasása közben.
Szóval amikor ideköltöztünk akkor úgy volt, hogy év végéig lesz majd net. Nyet lett, nem net. Még1évvel később is mikor kiderült melyik cég fogja építeni, elkezdtem velük levelezni, meg telefonálgatni, hogy WTF, akkor csak annyit tudtak, hogy elkezdték(!!!) tervezni a nyomvonalat... talán 3évet vártunk mire lett vezetékes net, addig használtuk a telenor-os korlátlant, aminél valami miatt nem tudtak díjat emelni, mert már nem is létezett ilyen csomag hivatalosan. Ehhez volt telefonhasználat is, tehát mobilhoz való szolgáltatás volt, korlátlan adattal. Eleinte még havonta intéztem is 1-1 hívást róla, hogy legyen valami hívásos forgalom is, de később már nem. Tényleg jó áron volt, valami 3-4000 ft, persze 4G volt a legjobb, néha szakadozott, de skype-oltunk rajta, meg sokat néztünk youtube-ot, netflixet. -
-NoVa-
veterán
-
válasz
Sipi- #158025 üzenetére
5708 forint havonta a yettelnél valami 2-300 perc telefon (aminek kb a harmadát használom el) és 24 gb net. flottás, de az én nevemen van. a vezetékes net exdigi 6450-ért.
egyelőre nem látom, hogy kb 20 gb mobilnet meg hasonlóan gyors vezetékes net együtt tudna-e 12e forint alá menni.
-
2-More
tag
válasz
Sipi- #158025 üzenetére
Van, hogy naponta 3-4-5 órás beszélgetési időim vannak, és havi 60-80 giga a mobilnetem. Asszony szintén egész nap telefon előtt van. Apám dosz 24/7 online. Mobilnet kártyák szétdobálva noteszekben, tabletekben, portable wifi APkban. Anyámnak csak azért lőttem ezt be, mert ez volt. Azért nem fogok a csongking szolgáltatóhoz átmenni, mert 3 forinttal olcsóbb a percdíj, cserébe se mobilnet, se semmi. Otthoni netre ez van, meg a semmi, agglomeráció, nem főváros. IP TV se nekem kell, nem én nézem. Mégegyszer mondom, 5 telefon, nem 3. Egy helyen, egy kattintással kezelem az egész retke. És benne van, hogy azért ennyi, mert állam bátyó rálépett a T nyakára, és egy seggre emeltek rajta több mint egy tizest.
Jahh, és per hűséglejárattal eddig elvittem 3 tévét, összesen fél milla értékben. Évente v 2 évente kettyen le, legutóbb kitoltam egy 50"os TV-t ingyen, amit átvett a haver bolti ár nettón. Az ilyesmi pedig nem részlet, meg kamatmentes, hanem "ingyen". Az előző TV 60" volt, az lóg a nappaliban, volt hűség miatt levásárolható 210-egykét ezer forint kreditem, kitoltam hát egy egy samut 204 ezerért, a régebbi 55öst meg ledobtam a családban. -
Sipi-
őstag
válasz
blueboi69 #158023 üzenetére
Szerintem is k. sok. Én 11ezret fizetek 3 telefon előfizetésre, ami ugyan nem korlátlan elvileg, de gyakorlatilag még soha sem sikerült lebeszélni sem és netben sem túllépni a keretet (a 4,75 forint/perc beszélgetési díjjal az 1600 forint lebeszélhető összeg elég sok, flottán belül meg ingyenes, net meg 10G van benne). Az otthoni net meg 5800 forint, IPTV nincs és nem is kell.
Azért évente közel 3/4-ed millió forint csak arra, hogy legyen telefon és net. Kissé durva.
-
2-More
tag
válasz
blueboi69 #158020 üzenetére
számolj. Fizetem a sajátomat, az asszonyét, apámét, anyámét, legyen ez per stück 10k-egykettő/hó. Apropó, mindegyikhez jár 2-2 korlátlan, csak adat-sim. Aztán, van egy otthoni, 500 megás internet, plusz az IP TV, plusz az IP telefon (nem használom, de benne van a pakkban), és pluszban, legyen az még plusz 10-egykét küvecs. És pluszban van a gyereknek egy korlátos telefonelőfizetés+kisinternet. Előtte volt 52, milelőtt egy seggre a T emelt volna tavaly, állambácsi kérésére, úgy e.
-
Jahno
veterán
válasz
2-More #158012 üzenetére
Én azért mentem vissza, mert pár kilométer, bőven belefért és hétfőn kifizették előre az egész hetet aztán akkor meg vagyunk. Ezért necces kerülettől távolabbi arcot bevonni az egészbe, ilyenkor valakinek valami nem lesz gazdaságos én meg gyenge 1 óra alatt meg is fordultam.
-
2-More
tag
válasz
-igu- #157978 üzenetére
Ami azért jó, mert én pl mindkét gyárban multikultiban tolom, itt az íróasztalomtól légvonalban 10 méterre van 2 orosz, a 20ra meg két ukrán. A másik gyárban amit remote viszek, most reorganizálnak minket, ott is van egy kazah srác, egy ukrán, és most megy a matek nemsokára kapunk 2 v 3 oroszt, és tán a cseh srác húzta miattuk a száját. Beszéltük is a főnökömmel (román, és nem erdélyi magyar, hanem rendes, bukaresti román), hogy majd megmatekozzuk, mert a 3 szerencsétlen ruszki rendszergarázdának pont annyi köze van hozzá, hogy a seggfej országvezetőjük nekirontott az ukránoknak, mint az ukrán srácnak ahhoz, hogy az ukik vitathatatlanul seggfejkedtek a kisebbségekkel.
Aztán van még szerb, szlovén, szlovák, horvát, stb, ott is lehetNE feszültség kb bárkivel, román főnökömmel (v itt a másik gyárban a román kolleganőmmel) azon szoktunk röhögni, vajon az erdélyiek őket vagy minket utálnak e jobban. Én meg leszarom az egészet, eleve bennem is van a lengyeltől a tóton át a románig mindenféle vér, gyanítom a dédnagyfater nem ok nélkül volt a fél budapesti, jellemzően zsidó művészvilágnak, Karinthytól Honti Hanniág IS Gyarmathy úr, meg nem ok nélkül bújtattak zsidókat a 8. kerületi lakásban, ahonnan meg '56ban elzavarta a felkelőket a faszra hogy máshol játszanak háborúsdti, ne ott. Kontra, anyám nagybátyja meg Waffen SS vércsoporttetkókat távolított el orvostanhallgatóként 2 utcával odébb menekülő német katonákról 45ben, szóval, nekem aztán se genetikaliag, se családilag nincs jogom senkire se köpködni. -
2-More
tag
válasz
zetor2000 #157973 üzenetére
Láttam élőben, amikor már nem rodázott, de még tartott a fénykora, egy kávézót vittek az emberével. Még egy olyan botlábú, toplák szerencsétlen te nem láttál az életben. Úgy öltözött fel, mintha rádőlt volna a ruhásszekrény. Aztán láttam egyszer ugyanott, úgy bebaszva, hogy a lábán nem bírt megállni. És ez még akkor volt, amikor kinézett valahogy, mert most úgy le van pukkanva, mint egy Wolt futár swiftje.
-
2-More
tag
válasz
Jahno #157959 üzenetére
Ne is mondd, nekem is behányt az egyik vas a rendezvényen, sípoltak miatt hogy jajj, kocsiba vágtam magam, kimentem csepelre a kicsivel, mert nem volt kire hagyni, 40 perc, megtákoltam, elindulnék, megint csipogtak valamit, visszamentem, készre raktam, volt pici hiszti, maradjak még. Summa summarum, kb háromnegyed 11kor szóltak (reggel 9től azért ment addig), kimentem, az egyik darts a kettőből akkor is ment, amikor kiértem háromnegyed 12kor, délre ment már mindkettő, ott voltam negyed 3ig, elmászkáltunk a kicsivel, bepudváskodtam vele az ugrálóvárba, robotkutyával pacsizni, meg a többi kula, kajaosztásra azért nem volt pofám beállni, jegyzem meg a szervezőség se mondta, hogy látom gyerekkel vagy pharaszt, igyál egy kólát, summa summarum, alig érek haza, csörög a telefon, haverék 4re mentek bontani, örömhír: panaszt tesznek és nem fizetik ki a rendezvényt mert "egész nap nem ment." Két kisvödör műanyag dartsheggyel mentünk ki, és 2 komplett garnitúra meg 1 szett tartalék nyíllal, a fele hegyet eltörték, és az ÖSSZES tollat, ott volt hagyva a gép mellett a kombinált fogó, amivel a törött hegyeket rángatták ki. De nem ment egész nap......
-
2-More
tag
válasz
hobizoli #157915 üzenetére
csomó modernebb szarnál nincs visszafolyó ág már, mert minek ugye
Ha hosszú távra kell elrakni, akkor a 100as a nyerő, lehetőleg felértékelendő a verdát, tele, mert különben a fém üzemanyag tank belső fele is hajlamos rozsdásodni, amit nem ér a szörp. Motoroknál, pláne régi, karbis szaroknál imádja még a 95ös megmarni a karbiban a membránt.
-
2-More
tag
válasz
Jahno #157905 üzenetére
Nem úgy értettem, hanem ha tényleg ennyi stuffot kell felpunepálni, akkor este, hazafele csak van egy érző szívű haver, aki 10G-n feltolja a motyót. Mobilnetben meg, én is fizetésből élek, fizetek is 62 rongyot per hó a Telekomnak, de ebben benne van 4 korlátlan előfizetés, beszélgetésre is, mobilnetre is, mind a 4hez jár 1-1 korlátlan mobilnet kártya, van egy 5. ami NEM korlátlan, plusz az 500 megás otthoni net, az IP TV, meg a telefon. Ha csak net+teló kell, nem a világ fasza pénzben a Telekom, és van lefedettség.
-
-NoVa-
veterán
válasz
eattila #158006 üzenetére
Sógor anno elment pár havas csúcsos mászásra Erőss Zsolt vezetésével, aztán túllelkesült , és nekiáltt belelovallni magát, hogy felmegy az Everestre. Hetekig pörgött rajta, aztán elvittem bringázni. A hármashatárhegy meredekebb részein ő lihegve szenvedett felfelé, én meg egy keréken tekerve nyugodtan lélegezve magyaráztam neki valami lényegtelent, elég nagy volt a kontraszt hozzá, hogy soha többet ne hozza szóba a magashegyi témát, megértette, hogy csak magához képest került formába.
-
eattila
őstag
válasz
-igu- #158001 üzenetére
Bukki turan mikor hirtelen felment a % 5-rol 10 kornyekere, megalltam kicsit meghalni hiperventillalas kozben. Jott egy fazon outival, kerdezte, hogy minden oke e. Mondtam neki, hogy jaja, csak alfoldhoz vagyok szokva. Visszaszolt, hogy o is, es vigan tekert felfele tovabb
-
Jahno
veterán
válasz
-igu- #158001 üzenetére
Számolgatom a költséget, eddig kb. 770 körül vagyunk a konyha/sütő rpojekttel, de ebben azért már a nagyon sallang is benne van, mert kellett 1-2 minimál szerszám, nem volt háztartási létránk/fellépőnk, szilkon, ragasztóbizbasz amivel azért mást is megoldottam, szóval egy része képlékeny csak mikor összekötőelemből meg tiplicsavarból beraktam 1-1 marokkal a kosárba és Obipraktikerben 2x30ezrest fizettem akkor hát ja.... És kellett is a sallang. Van idehaza fasza Würth tiplim, az megakadt, nem ment bele a falba, nem akartam jobban baszakodni a lukkal és kalapálni a Fisher duopower meg simán vette a lapot, az a tized milliméter kellett és tart, mint állat. Legalább annyi előnyöm volt, hogy aprólékot Obi 300%os árréssel tolja, kábelt és tiplicsavart teljesen jó piaci áron mérték és legalább volt miből válogatni. Most még egy 5 centis falat kell végigvernem 4 méter hsszan és becsövezni a vastag mazzagot.
-
-igu-
veterán
válasz
Jahno #158000 üzenetére
A helyi praktikerobiban akcios a mulcs, igy akkor ki is szortunk 25 zsakkal. Van meg harom tartalekba.
Kicsit szuttyogtem a kocsibealloval is, de azt hamar meguntam.Levezeteskeppen elmentem gurulni egy laza 25 km-es kort.
Orszagutis arc beelozott a dombteton, de utana jott a lejto, ahol gyakorlatilag tekeres nelkul ertem utol, eloztem meg. Pislogott kettot, de mutattam neki a belzetet, meg mondtam, hogy 100 kg, cimbora, visz a lendulet.
A kovetkezo emelkedon megint beelozott, mutattam neki a belzetet, meg mondtam neki, hogy 100 kg, cimbora, huz am visszafele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- RTX 4090 / RTX 3090 videokartya hütő ventivel olcson! Dobozzal!
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- Eladó Samsung Odessey G6 S27DG600SU Monitor!
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest