Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
 - sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
 - Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
 - sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
 - D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
 - Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
 - sziku69: Szólánc.
 - Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
 - Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
 - btz: Internet fejlesztés országosan!

- 

LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted. 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

bugizozi
őstag
Sziasztok!
Megint egy kérdéssel fordulnék hozzátok!

A következő kóddal kapcsolódok egy accesshez és futtattok lekérdezést excelben.With ActiveSheet.QueryTables.Add(Connection:=Array( _
"OLEDB;Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Password="""";User ID=Admin;Data Source=" & CurDir & ";Mode=Share Deny Write;Extended Propertie" _
, _
"s="""";Jet OLEDB:System database="""";Jet OLEDB:Registry Path="""";Jet OLEDB:Database Password=*****;Jet OLEDB:Engine Type=5;Jet O" _
, _
"LEDB:Database Locking Mode=0;Jet OLEDB:Global Partial Bulk Ops=2;Jet OLEDB:Global Bulk Transactions=1;Jet OLEDB:New Database Pas" _
, _
"sword="""";Jet OLEDB:Create System Database=False;Jet OLEDB:Encrypt Database=False;Jet OLEDB:Don't Copy Locale on Compact=False;Je" _
, "t OLEDB:Compact Without Replica Repair=False;Jet OLEDB:SFP=False"), _
[B]Destination:=Range("A2")[/B])
.CommandType = xlCmdSql
[B].CommandText = Array( _
"SELECT Munkaszámok.Munkaszam" & Chr(10) & "FROM Munkaszámok" & Chr(10) & "ORDER BY Munkaszámok.Munkaszam" _
)[/B]
.Name = "ora_2"
.FieldNames = True
.RowNumbers = False
.FillAdjacentFormulas = False
.PreserveFormatting = True
.RefreshOnFileOpen = False
.BackgroundQuery = True
.RefreshStyle = xlOverwriteCells
.SavePassword = True
.SaveData = True
.AdjustColumnWidth = True
.RefreshPeriod = 0
.PreserveColumnInfo = True
.SourceDataFile = " & CurDir & "
.Refresh BackgroundQuery:=False
End WithLényeg: Meg van adva hogy hova tegye az excelben a lekérdezett adatokat (kiemelt részek).
Az lenne a kérdésem hogy át lehet e módosítani ezt a kódot úgy, hogy még egy lekérdezést futtassak amit egy másik mezőtől kezdve tesz az excelbe. Eddig úgy csináltam, hogy beletettem a programba mégegy komplett ilyen részt, amiben módosítottam a kiemelt részeket, de úgy gondolom ha nem 2x csatlakozna az adatbázishoz, hanem egy ilyen kódban meg tudnám oldani a két lekérdezést akkor gyorsabban lefutna a progi. vagy rosszul gondolom
 meg maga a programkód is kevesebb lenne.
Szóval van erre lehetőség, vagy csak úgy megoldható, ahogy most csinálom, még többször teszek a kódba ilyen részeket?!
Előre is köszönöm a választ!
ui: google-ban keresgettem, de nem igazán találtam ilyen megoldást

Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
 - Gaming notebook topik
 - RAM topik
 - AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
 - Milyen videókártyát?
 - gban: Ingyen kellene, de tegnapra
 - Építő/felújító topik
 - Valami baja van a tápomnak
 - Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
 - exHWSW - Értünk mindenhez IS
 - További aktív témák...

- Árváltozás + játék DVD: Watch Dogs Deadsec Edititon
 - Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
 - Assassins Creed Shadows, Civilization VII, Battlefield 6 és Dying Light: The Beast, az utolsók!
 - Calman Home for LG licenc (PGenerator támogatással) ÚJ ára 66.000 Ft.
 - Árváltozás+játék!The Witcher 2 Assassins of Kings Collector's Edition

- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
 - Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
 - 0% THM 6 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
 - GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3375, 100% Akkumulátor
 - HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732, 91% Akkumulátor

Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

meg maga a programkód is kevesebb lenne.

Fferi50