Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• lazlo8

tag

négy kérdésem lenne.
    1.
    létrehoztam a view>toolbars>command toolbox segítségével egy command buttont amit tök szépen megformáztam.
    ha ráklikkelek jobb gombbal nem tudom 1 makrohoz se hozzárendelni, míg ha beillesztek
    egy wordart,clipart stb képet akkor jobb gombbal hozzá tudom adni a makrót,(assign macro).
    mit tegyek hogy a command button-on működjön?
    2.
    Ha majd müködni fog a command buttonom szeretném hogy az legyen az első dolga hogy
    megkérdezi a felhasználót hogy honnan nyissa meg a forrás(adat) file-t (ctrl+o) ezt hogy csináljam?

3.
    mi az a parancs amivel kitudom jelölni azt a tartományt ami tartalmaz adatot?
    pl. itt van nálam egy excel amibe van 50 sor adat a p oszlopig, jövő héten ez a táblázat 400ig
    fog adatot tartalmzi az ai oszlopig.nekem most csak 50 sor kell legközelebb pedig 400,
    ha mindet kijelölöm az azért nem jó mert van egy másik táblám ami szintén 50sort tartalmaz
    most holnap meg150-et. tehát 2 excelből kellene 1 csak a tartomány mindig változik.
    4.
    makró segítségével el lehet menteni egy excel dokumentumot hogy a mai dátum+ vmi legyen a
    file neve? sőt zip segítségével be lehet tömöríteni vagy ez már túlzás?

Új hozzászólás Aktív témák