Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Delila_1

veterán

válasz lazlo8 #8602 üzenetére

A 2-es kérdésre:

Sub Utvonal()
    Dim Utvonal As String, Fajlnev As String

Utvonal = InputBox("Mi legyen az útvonal?", "Útvonal kiválasztása", Default)
    Fajlnev = InputBox("Melyik fájlt nyissam meg?", "Fájlnév megadása", Default)
    Workbooks.Open Filename:=Utvonal & "\" & Fajlnev & ".xls"
    End Sub

Fire

Tényleg kimaradt a képernyőfrissítés letiltása :W , jó, hogy észrevetted.

• m.zmrzlina

senior tag

létrehoztam a view>toolbars>command toolbox segítségével egy command buttont amit tök szépen megformáztam.
    ha ráklikkelek jobb gombbal nem tudom 1 makrohoz se hozzárendelni, míg ha beillesztek
    egy wordart,clipart stb képet akkor jobb gombbal hozzá tudom adni a makrót,(assign macro).
    mit tegyek hogy a command button-on működjön?

Ha arról beszélünk ami nálam az Űrlap vezérlőelemek helyen elérhető akkor szerintem ne a gombon, hanem a keretén (nem kretén:-) kattints jobbal (ne ferdén csíkozott hanem pontozott legyen a keret)

Ha majd müködni fog a command buttonom szeretném hogy az legyen az első dolga hogy
    megkérdezi a felhasználót hogy honnan nyissa meg a forrás(adat) file-t (ctrl+o) ezt hogy csináljam?

Nem tudom milyen fájlt kell megnyitni és mit kell vele csinálni de ha jó az neked, hogy egy textfájl minden sorát egyetlen cellába másolja (egy sor egy cella) akkor próbálkozz ezzel:

Public FileName As Variant

Sub GetImportFileName()
    Dim Filt As String
    Dim FilterIndex As Integer
    Dim Title As String

Filt = "Text Files (*.txt),*.txt," & "All Files (*.*),*.*"

FilterIndex = 1

Title = "Válaszd ki a fájlt"

FileName = Application.GetOpenFilename (FileFilter:=Filt, FilterIndex:=FilterIndex, Title:=Title)

If FileName = False Then
    MsgBox "Nem volt fájl kiválasztva."
    Exit Sub
    End If

Open FileName For Input As #1
    r = 0
    Do Until EOF(1)
    Line Input #1, Data
    ActiveCell.Offset(r, 0) = Data
    r = r + 1
    Loop
    Close #1

End Sub

mi az a parancs amivel kitudom jelölni azt a tartományt ami tartalmaz adatot?
    pl. itt van nálam egy excel amibe van 50 sor adat a p oszlopig, jövő héten ez a táblázat 400ig
    fog adatot tartalmzi az ai oszlopig.nekem most csak 50 sor kell legközelebb pedig 400,
    ha mindet kijelölöm az azért nem jó mert van egy másik táblám ami szintén 50sort tartalmaz
    most holnap meg150-et. tehát 2 excelből kellene 1 csak a tartomány mindig változik.

Erre több megoldás is van, pontosítsd a feladatot. Egybefüggő-e a tartomány stb... stb...

• Fire/SOUL/CD

félisten

1. Ezt nem tudom, nem használom már a 2003-at, majd valaki ránéz

2. Ezt meg nem biztos, hogy jól értem. Miért akarsz egy olyan gombot az eszköztárra, ami már létezik?

3. UsedRange.Select

4. Application.DisplayAlerts = False
    ActiveWorkbook.SaveAs Filename:="FSCD_" & Format(Now, "yyyymmdd") & ".xlsm"
    Application.DisplayAlerts = True

Új hozzászólás Aktív témák