- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Dr.Zoo blogja, avagy az élet nagy dolgai...
- droidic: YouTube videók és playlistek letöltése GUI-alkalmazással
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gsc73
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #5763 üzenetére
Hááááát. Sok-sok véleményem lenne, de inkább koncentráljunk a feladatra, hogy ne legyen nagyon OFF.
Tehát. Úgy érzem kicsit elkanyarodtunk, pedig próbáltam nagyon egyértelműen fogalmazni, hogy mi is lenne a célom. A cellák tartalma nem érdekes, minden szöveg, nem kell számolni, nem is volt kérdés.
Mint írtam, az e-mailen kapott CSV fájlokban található elválasztó karakterek különböznek:
egyszer (1): valami,senki, 13:30,,,,akármi,345,,máskor (2): valami;senki;13:30;;;;akármi;345;;
Az egyiket (1)úgy nyitja meg az Excel, hogy minden „,” (vessző) karakter közé eső részt egy külön cellába tesz (vannak üres cellák is). És ez nekünk jó, ennek örülünk. Innentől egy kattintás, és elindul a rendezés makró, ami mostanra 900 sorosa dagadt (nem 10-20 sor, persze nagyon „komoly” dolgok nincsenek benne, nem vagyok én „Programozó”…
)
A másikat (2) úgy nyitja meg, hogy „valami”-től „345”-ig az első cellába (A1) teszi bele a teljes sort, majd az alá (A2) a következőt. Tehát a sorok végét helyesen állapítja meg.
Én a következő folyamatot képzeltem el: a dolgozó rákattint az e-mail mellékletre, amit megnyit az Excel, majd nem törődve azzal, hogy mit lát a képernyőn kattint egy makrót indító gombra (arra ami a rendezést indítja). Ezután a „kis” makró megállapítja hogy tagol-e vagy sem az adatállomány. Ha tagolt, akkor nincs gond, indulhat a normál „Rendezés” makró. (ezt úgy gondoltam detektálni, hogy az első sor (fejléc) ugyanolyan, azaz ha A1-ben „DRE” van akkor okés, ha nem akkor nem tagolt.)
És itt jön az én kérdésem:
Ha nem tagolt, akkor hogyan tagoljam???? (nem kell nekem készre írt makró, szeretnék vele én küzdeni, inkább csak valamilyen iránymutatást szeretnék kérni, mert ebben a pillanatban nincs ötletem se. Általában a szintaktikai dolgok szoktak problémát okozni, meg az ilyen nagyobb falatok.)
Remélem egyértelműen fogalmaztam.
Üdv: g.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Diablo IV
- Google Pixel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- BestBuy topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Milyen processzort vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest