Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mutt

senior tag

válasz Fire/SOUL/CD #54042 üzenetére

Szia,

Erre a részre hadd válaszoljak:
    "2. szvsz meg nem az a megoldás, hogy elkezdem "kiherélni" a régi Excel-eket és a régi, gyakran használt, és hasznos függvényeket meg eltüntetem.."

Az Excelben máig használhatóak 1995 előtti dolgok, aka. Excel4 makrók vagy ott van a híres elrejtett DÁTUMTÓLIG/DATEDIFF.
    Nem tűnnek el dolgok, ha az Excel elfogadja a képletet, akkor az használható marad évtizedekkel később is.
    Az általam javasolt magyar változat bemásolható az általad használt Excelbe de hibás, mivel ott más a függvény neve, de ha a helyes, natív függvényt használod a képletben akkor onnantól bármelyik más támogatott Excelben megnyitva (DARABHA / DARABTELI esetén Excel 2003-tól indulva) a fájlt menni fog. A szerkesztőlécen lehet hogy változni fog a függvény neve verziónként de teljesíteni fogja a dolgát.

1-2 éve már talán leírtam, hogy szerintem nem jó irányba megy az Excel. Függvények tucatjai kerülnek bele, van aminek talán értelme sincs (pl. MAP). Office Scripts éppen 6 éves múlt, el is felejtettem ahogy mindenki más. Python integrálva, de inkább ne lenne.

üdv

Új hozzászólás Aktív témák