Hirdetés
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Delila_1 #15347 üzenetére
tehát a képen láthatunk időosztásokat,, most épp 1-12-ig, de ez lehet akármi igazából (nap, hét, hónap, év, akármi). továbbá van nekünk egy periódusunk, ami tetszőleges, egész számú időosztásból áll, ahogyan kitöltöttem a táblázatot most éppen 3-ból.
aztán vannak eseményeink, ezek különböző típusúak, és van egy értékük (ez is lehet bármi, időtartam, költség).
szóval azt szeretném automatizálni, hogy beállítom a periódus nagyságát, és az események értékét, aztán pedig az egyes eseményekhez rendelek 1-1 időállandót. jelen esetben az 1. esemény bekövetkezik minden első, harmadik, ötödik, hetedik, stb periódus végén
a 2. esemény bekövetkezik minden második, hatodik, tizedik, stb periódus végén
a 3. esemény bekövetkezik minden negyedik pediódus végén.
de ezek is lehetnének tetszőlegesen változtathatók.
emellett szeretnék olyan eseményt, melynek bekövetkezése nem a periódusokhoz, hanem az időosztásokhoz kapcsolódik, tehát mondjuk megjelenik minden 2. időosztásnál, vagy minden harmadiknál.
természetesen ha valamely időosztásra több esemény is jut, ezeknek össze kellene adódnia.
emellett extraként esetleg bele lehet csempészni azt is, hogy álljanak a periódusok x db időosztásból, de mondjuk minden negyedik periódus mondjuk x+3 időosztás nagságú legyen? az események bekövetkezése meg igazodjon ezekhez a határokhoz.
hát így elsőre ez elég bonyolultnak tűnik nekem, és egyáltalán nem is vagyok biztos benne, hogy ez kivitelezhető így excellel, de azért gondoltam megkérdezem a szakértőket is
köszi előre is, aki végig olvassa!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bluetooth hangszórók
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- One mobilszolgáltatások
- Hivatalos a One UI 8 frissítés közzététele
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Lebegj el a Sebességgel! Ryzen 7 5800x Most Elérhető Kamatmentes rèszletre is!
- HP EliteBook 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest