- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz
jacekLFS #39896 üzenetére
Hogy vannak formázva a gépben lévő meghajtók? Openelecben SSH-n add ki ezt a parancsot: parted -l
Elképzelhető, hogy formázni kéne őket ext4-re. Hasonló eset -
Celtis
veterán
Felraktam a feleségem W10-es notebookjára a Kodi-t. Nincs hang, akármit csinálok is. 4-féle hangkimenet van Directsound Realtek HD audio speakers stb. Directsound default, illetve ugyanez a páros Wasapi kezdettel.
Egyikkel sincs hang, illetve a hangeszköz ébren tartása pontot is hiába változtatom. Sem a média sem a GUI nem ad hangot. Továbbá kilépéskor lefagy a KODI. Minden driver friss a Windows szerint.
Mi tévő legyek?Ja, régebben már volt Kodi a gépen, és akkor szólt. És még mondja valaki, hogy nem meri felrakni az Openelecet, mert fél, hogy szívni fog a Linuxszal...
-
jacekLFS
tag
Sziasztok
Felkerült pendrive-ra az openELEC, tökéletesen, akadásmentesen gördülékenyen működik, DE a gépben lévő winyókat nem látja. Ezzel mit tudok kezdeni?
A másik hogy win 8.1 alatt elindítom a kodit alapjáraton 40-50% on használja a processzort (feladatkezelőből figyelem) amint elkezdem mozgatni az egeret, abban a pillanatban 100% on pörgeti a procit, és a menü is elkezd szaggatni.
openELEC-es megoldás bőven elég lenne nekem, ha a p2p-t is be lehetne valahogy állítani rajta.
Előre is köszi a segítséget.
-
róland
veterán
Tudja valaki, hogy azon az OE-s gépen, amelyiken a tvheadend szerver fut, miért nem lehet TV-t nézni? (A frontend rész egy csatornát se tud betölteni.) Másik gépeken tökéletesen bejön minden csatorna.
-
devil-k
nagyúr
Skacok.
Hogy tudom rávenni a Kodit (Linux Mint alól), hogy magyar nyelvet jelenítse még és a többi skin-t?
(#39890) róland
Ezt tudom, csak nem jelenik meg ott több nyelv. Erre akarom rávenni! -
gilfoyle
őstag
Hétfőn megjön az alaplap is végre, a ház és a bővítője már megvan.
Milyen OS legyen rajta?
Nekem a kodibuntu szimpatikus, de valami olyasmit olvastam, h a Braswellel nem teljesen kompatibilis új kernel kell rá.
Az openelec is jó lehet, de az ubuntu tudásban jobb, több mindenre használható.
Szerintetek? -
Peak
addikt
válasz
LLKobe #39881 üzenetére
hibátlan.
nálam sajnos a passziv hűtéses AMD A4-5000 (Asrock QC5000-ITX/PH) mellé be kellett tennem egy kis ventit, leglassabb fordulaton, mert 80+ fokon elkezdte belassitani a CPU és GPU magokat úgy, hogy az XBMC beszaggatott, framedrop és frameskip tömkelege jelentkezett.
most 50-55 fok között van és hibátlan. -
LLKobe
veterán
Átköltöztem a Chieftec IX-03b házba. A paneltáp kábelét meg kellett hosszabítanom, sikeresen beforrasztottam egy 15 centis darabot. Már csak a 3,5"-es vinyót kell lecserélnem egy 2,5"-essel, és kész
Majd lövök képeket.
Más: ha valakinek van esetleg Asrock E350M1 lapja, megnézné menet közben hány fokosak a magok? Nekem egy 8cm-es venti van fölétéve, de lejátszás közben így is 55 fok... Ez normális?
-
Kowa
tag
Tudna valaki egy jo MCE távirányitót ajánlani és megis tudnám venni ami USB s infra adóval együtt van és össze tudom párositani Logitech Harmony ONE al? KODI hoz kellene
-
sb
veterán
válasz
stigma #39817 üzenetére
Hát akkor sanszos, hogy vmi hálózati gondod lehet, mert akadnia semmiképp nem kellene. Vagy van 3D vagy nincs, de mennie kéne a képnek folyamatosan. Igazából a 100mbit sem kéne, hogy problémát okozzon, mert egy ilyen film 30-40mbitnél nem több. Na jó, hanggal együtt azért kicsit több. De közel sem 100mbit.
-
_Smooth
senior tag
Attól függ, mire akarod használni a gépet. Ha csak alap lejátszás, arra a 610 is elég, és nagy valószínűséggel még néma is (nem tudom, volt-e egyáltalán aktív hűtéses belőle)
Ha képjavító algoritmusokat is akarsz futtatni, akkor az AMD kb 2x erősebb - viszont 1,5x annyit fogyaszt. (jobban melegszik, valszeg aktív hűtős = hangosabb) -
szaya
tag
Hali!
Véleményt szeretnék kérni. Meglévő alkatrészekből kellene egy HTPC -t összekalapálnom.
Proci: Intel® Core™ i5-2390T
Lap: Asrock Z77 Pro4
4 giga ram, SSD, stb. ezek mellé lenne két videokártya:nVidia GT610 vagy AMD HD5570
Melyik lenne jobb választás?
Üdv: szaya
-
jacekLFS
tag
válasz
Oszilaci #39862 üzenetére
direktbe néztem, frissítéseket telepítésnél kikapcsoltam. Akkor lehet bekapcsolva hagyom 1-2 órára a gépet és utána próbálkozom, de a p2p-nek és a filmezésnek egyidejűleg mennie kellene, ha ez 8.1 alatt nem annyira megoldható, vagy win10 alatt kevesebb erőforrást illetve jobban van optimizálva, akkor lehet kipróbálom.
-
Oszilaci
senior tag
-
jacekLFS
tag
válasz
canniball #39856 üzenetére
Hú nagyon kezdő vagyok ebben az egész témában, ha alaphelyzetben nincs bekapcsolva akkor én tuti nem kapcsoltam be.
róland: Ez biztos nagy harc lesz ha nem csak annyiból áll hogy next next finish, de egy próbát azért megér. Köszönöm
tupacamaru: igen igen, vásárlás előtt itt érdeklődtem és csak pont erre a két dologra kell és akkor azt a választ kaptam hogy ez így jó választás, szóval valszeg én nem állítottam be valamit rendesen, de valamiért az oprendszerre gyanakodtam elsőre.
-
_Smooth
senior tag
-
jacekLFS
tag
Sziasztok
Vásároltam egy htpc-t, de egyenlőre problémás a helyzet.
asrock q1900b-itx az alapja a gépnek 4gb ram, 2db 2tb-1db 3tb-s wd red van a gépben.
oprendszer: windows 8.1Az lenne a problémám hogy a gépen a kodin (és az alap drivereken kívül) semmi sincs, a videólejátszás még is akadozik, és filmlejátszás közben a processzor folyamatos 100%on pörög. (720p sorozat)
Elképzelhető hogy a windows eszi meg ennyire a gépet és érdemes lenne lecserélni linuxra? (sosem használtam még linuxot, szóval ez valószínűleg nagy harc lesz, de ha nincs más megoldás az akadásmentes lejátszásra akkor valahogy biztosan rá jövök)
Előre is köszi
-
gurabli
őstag
válasz
róland #39846 üzenetére
Hehe, bosszantó
Én egyszer fél órát szívtam egy rádiós billentyűzettel, hogy bootnál miért nem ismeri fel az F12-őt, már majdnem kihajítottam az egészet az ablakon, amikor kiderült, hogy asszonyka "kölcsönvette" belőle az elemet
A Sonyn sikerült az overscan/pixel beállítást megcsinálni?
-
woodworm
veterán
(#39818) stigma
(#39816) canniball
Köszönöm a válaszotokat, ha az ok nem is derült ki, megoldás azért van. Átmenetileg kipróbálom, de amint lesz rá időm migrálni, szerintem linux lesz belőle, meguntam a windowst babrálgatni. -
gurabli
őstag
válasz
róland #39843 üzenetére
TV beállítás lesz, overscan, ezt kell kikapcsolnod, állítanod a TV-n. Hogy a Sony minek nevezi, nem tudom, keresgélj a beállításokban. Itt a TV a hunyó.
Szerk: ha minden igaz, Sony esetén ezt így találod meg: "Settings / Set-up / Screen settings / Display Area" and select the "Full pixel"
LG-nek is valami idióta neve van erre, minden barom marketinges, aki ezeket a csilli-villi fantázianevek írja megérdemelne egy tisztességes pofont.
(#39844) chesterboy:
Szerintem clean install elsőre, elég sok minden változott. Készítesz egy mentést a mostaniról, majd ha kell, visszaállítod.
-
chesterboy
tag
Ez a EGL OE update-nként is felrakható vagy tiszta telepítés kell neki?
-
LógaGéza
veterán
válasz
gurabli #39839 üzenetére
Anno mintha próbálkoztam volna ezzel, akkor a vas volt gyenge hozzá (egy E350-en ment volna), de maga a Chrome akkor még XBMC alól szépen elindult. Ha csak annyi a cél, hogy Chrome is menjen, akkor valóban a Chrome Launcher a megoldás.
-
gurabli
őstag
válasz
zserrbo #39836 üzenetére
Kicsit gondolkodtam, és leesett, hogy ha a Kodinak már eleve kell xorg és openbox, akkor tényleg mi a bánatért pakolnál fel teljes felületet. Annyira rühellem, amikor feleslegesen tele van minden szeméttel a gép, arra ott a Windows, ez azért Linux, hogy okosan, szépen és gyorsan működjön.
Ha már van xorg és openbox, akkor azzal már menni fog a Chrome is. Már csináltam is ilyet, de most nem találom a jegyzeteimet, de kb. így kell:
Amit meg kell oldani: systemd a Kodit indítja, szóval err ekll majd egy switch vagy valami, hogy Kodi leáll, majd Chome indul (a leírásban a kiosk.sh), hogy ne kelljen terminállal xarakodni. Elképzelhető, hogy azt meg tudjuk oldani, hogy Kodiból valahogy indítani a basht, ami először lelövi a Kodi-t, majd indítja a Chrome-ot, majd ha kilépsz, akkor újra a Kodit.
Másik kérdés a Pulsaudio, nem vagyok benne biztos, hogy nem veri szét a Kodi audio engine-t. Ezzel VM-en próbálkoznék először, nem élesben.
De ez már annyira off, még ha sokakat érdekel is, hogy tényleg fejezzük itt be. Érdemes lenne a linux haladóknak topicban rákérdezni, hogy az adott felállást hogyan oldanák meg, nekem most egyszerűen nincs időm ezzel foglalkozni.
-
róland
veterán
Gondom van a HDMI kimenettel (ASRock N3150DC-ITX és Sony KDL32E4000 páros):
a tv-n széthúzva jelenik meg a kép,
s nem sikerült megoldanom a hangok átvitelét.Hol keressem a megfelelő beállításokat?
-
zserrbo
aktív tag
válasz
gurabli #39822 üzenetére
Valóban nem server, hanem desktop verzió. Azért sem írtam oda. Meg akartam próbálni először azzal. Ha nem tudom megkerülni sehogy sem, muszáj leszek felrakni dual bootban egy Ubuntu Server és vmi más disztrot. Igazából az sem a világ vége. Szóval azt mondod esélytelen? (akár nem csak kodi miatt) Gondolom nem fog működni szerverként csak lokálisan.
-
zserrbo
aktív tag
válasz
Pgabor79 #39823 üzenetére
Jó hozzá, támogatja az 1,35V-osakat is és a 1,5V-osakat is. Én egy ilyet vettem. Ez a ram tudja mindkettő feszültséget, de gondolom az alacsonyabban megy. Azért vettem ilyet, ha később más lapba menne, ami 1,5V-os, akkor tud azon is üzemelni.
Tudtommal az alacsonyabb fesz kevesebbet fogyaszt, de ez elhanyagolható, illetve kevesebb benne a tuning potenciál, de úgy se fogsz tuningolni ezen a lapon szerintem. -
rbalint88
addikt
Ivy Bridge-s gépet érdemes -htpc-s szempontból- frissíteni Windows 10-re?
-
LLKobe
veterán
válasz
viperabácsi #39827 üzenetére
Pedig onnan csak 2 katt a penre írás image writerrel, és már bootol is róla a gép. Az oldalon linkelt writerrel csináltad? Mert amikor az kész van, win alól már nem is látható a pen tartalma, ha meg akarod nyitni rákérdez hogy formázni akarod-e.
Nem kell, az image writer megcsinál mindent amit kell. Nekem ntfs volt mielőtt megcsináltam.
Hivatalos oldalról szedd, asszem az nem is iso, más kiterjesztésű.
-
windlord
őstag
Szülőknek szeretnék összedobni egy kis masinát.
Egy kis Kodi mellé még netezés lenne a cél (flash játék, youtube...).Mi lenne a jobb erre a célra?
Az AMD Am1 avagy az intel vonal?
Árban nagyjából egy kutya... -
LLKobe
veterán
válasz
viperabácsi #39824 üzenetére
Akkor valamit rosszul csinálsz
Tuti hogy az image-et töltötted le? Mer azt én is benéztem először. Tehát: image letölt, kicsomagol, majd image writerrel penre írása. Így mennie kell, 2 napja csináltam.
-
Pgabor79
aktív tag
Asrock N3150 ITX alaplaphoz jó az 1,5 Voltos SODIMM RAM? Mi az ajánlott? Illetve egyáltalán mi a jelentősége, hogy alacsony, vagy normál fesz-ű a memória?
-
zserrbo
aktív tag
A leírásban ez nem működött se Debian alatt, se most Ubuntu 15.10 alatt:
Allow "everyone" to start the Xserver
Code:
sudo dpkg-reconfigure x11-commonezt írja:
invoke-rc.d: Unit x11-common.service is masked
update-rc.d: warning: start and stop actions are no longer supported; falling back to defaults
invoke-rc.d: Unit x11-common.service is maskedTovább megyek, mert nem tűnik blokkolónak, de érdekelne hogy mi a teendő vele így.
-
LLKobe
veterán
válasz
viperabácsi #39819 üzenetére
http://wiki.openelec.tv/index.php/HOW-TO:Installing_OpenELEC/Writing_The_Disk_Image#Windows
-
stigma
addikt
Hi, az alábbi filmmel próbáltam ki a BD3D-t N3150 alatt:
- Poltergeist.2015.TC.3D.Custom.DTS-HD.7.1.Hun-HDBalek ~ 40gb isoAmit tapasztaltam:
- Win10, majd daemonba betöltöttem, powerDVD-nél betallóztam és indítottam, akadt mint állat a kép, de egy idő után 5 mp-ig jó lett. Majom annyi, néztem proci használatot 25-40% szóval azzal nem lehet gond, viszont amivel gond van az nálam a hálózat.
Sajnos pont tegnap szenvedtem azzal hogy elég érdekes az itthoni router-switch viszonyom, és emiatt a NAS tartalmazta az iso fájlt ami max 100mbit-et tud, de szerintm ez egy ekkora bitráta esetén gondot okozhat.
Meggyöztetek , Ubuntu vagy Ubuntu Servert majd fogok telepíteni remélhetőleg hétvégén és kíváncsi leszek ott mi lesz a képminőség és a teljesítmény.
-
woodworm
veterán
-
LLKobe
veterán
válasz
viperabácsi #39810 üzenetére
OE help szekcióban fent van, csak az image kell meg egy image writer.
-
Celtis
veterán
válasz
LLKobe #39790 üzenetére
Így van. A második partíció a teljes maradék helyet foglalja.
Frissítésnél csak a rendszer íródik felül. Az USB-ről futtatható rendszer telepítő viszont szerintem faék egyszerűségű és nem nézi mi van a lemezen, hanem mindent töröl, de neked ilyen újratelepítésre nem lesz szükséged soha. Ez nem windows.
Ha már egyszer telepítve van az OE, online frissítheted vagy ha spéci release kell csak bemásolod a megfelelő folderbe és újraindítod a gépet. Kb, 1 perc alatt települ és készen is vagy. -
_Smooth
senior tag
Erre tudnátok ötlettel szolgálni?
Már nem tudom, hol kevésbé offtopic - de talán kodihoz/HTPC-khez jobban kapcsolódik (még akkor is, ha NAS tárolja/kezeli az adatbázist) - viszont ott nem kaptam erre választ.Újra kellett raknom a nast, emiatt újratelepíteni mindent.
Első alkalommal elsőre, hibátlanul működött a dolog. Most második alkalommal mindent ugyanúgy csináltam, és mégse megy a szinkronizáció.
NAS-on ott van az adatbázis, benne minden film, szóval begyűjti az adatokat, de a "megnézett" és "lejátszási" állapotot nem húzza vissza. Az advancedsettings.xml-ben szerepelnek az erre vonatkozó sorok. -
zserrbo
aktív tag
-
gurabli
őstag
válasz
zserrbo #39797 üzenetére
Jól tetted, hogy N3150-et vettél.
Miért tartasz ennyire az Ubunut Servertől? Legalább próbáld meg. Legtöbb esetben csak copy/paste lesz minden, ha követed a megfelelő leírásokat és megy valamennyire az angol. Ne akarj teljes grafikai felületet ráerőltetni az egészre, rettentően zabálja az erőforrásokat és minden nagyon szépen működik nélküle is, teljesen felesleges. Nézd meg, hogy Kodi alatt milyen lehetőségek vannak böngészésre, ha az megfelel, akkor ok. Ha nagyon nem és más is kell, akkor dualboot, jobb nem jut eszembe. Ha Kodi EGL kell (márpedig ajánlott nagyon), akkor vagy OE vagy Ubuntu Server 15.10 (nem jó pl a Trusty sem, LTS ide vagy oda).Nem kell OMV helyett keresned mást. Ubuntu server alatt mindenre van megoldás a listában felsoroltakra, meg g merem kockáztatni, hogy jobb is.
Kodi mellé természetesen mehet Plex és Emby is. Nézed "Kodiban" a kedvenc sorozatod vagy filmed a szép nagy tévén, közben asszonyka tableten nézi a kedvenc sorozatát Plexen keresztül, még a gyerkőc telefonon nézi a South Parkot szintén Plexről, a másik gyerkőc pedig notebookon futtatott Kodival szintén néz valamit, eközben töltöd és seedeled az Ubuntu Server torrentet, stb, stb. De ez most már tényleg nagyon off, a kezdő lökés megvan
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Lenovo ThinkPad T14 G1 Ryzen 5 PRO 4650U 24GB 1000GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest