Új hozzászólás Aktív témák

• Kobe

veterán

válasz cinemazealot #40302 üzenetére

utoljára gépet - asztali gépet - jó 12 éve raktam össze....(a poén az hogy még a mai napig működik, pedig a csapágak már elroahdtak sztem a vinyóban :D ), azóta csak notikat tableteket használtam amiknél nem volt meg ez a gányolás lehetőség.

Mivel alaplapot kb 12 éve láttam utoljára, elsősorban szeretném felmérni, hogy pl sávosan mik a lehetőségek - pl 60-70-ért erre alkalmas gépet kapsz, de ha mondjuk ráköltesz 100-120-at akkor már ennyivel többet tudsz elérni rajta. Sajna eddig ilyen összehasonlító videókat / leírásokat nem nagyon találtam, főleg ahol kategorizálva lenne :(

Az alapigény az elég egyszerű. Egy főleg média, film és zene lejátszására alkalmas gép minél nagyobb tárhellyel, amire mondjuk otthoni hálózaton keresztül lehet másolgatni / letöltögetni, és nem kell 3 doktori a skinezéséhez, tehát valami felhasználóbarát, könnyen konfigolható progi kellene rá, ami megy windows alól mondjuk. Hjlandó vagyok vele foglalkozni, de nem igazán a kódolgatós, linuxos babrálós mélységekig.
    Extra igényem nincs a csatlakozókat tekintve, HDMI, erősítóhöz és tvhez a jelenleg elterjedt csatlakozókat tudja. Nem tervezem egyszerre 8 kivetítőre rakni és streamelni jobbra balra, általában 1 tv lenne rajta.A hálózati része inkább a többi notiról való elérés miatt kell, de azt is wifin keresztül.

Egyelőre egy egyszobás lakásban lenne a tvre kötve (plusz hangfal), és arra lenne használva, hogy ne kelljen mindig a különböző eszközök között rohangálni a külső vinyóval, hanem mondjuk hálózaton mindig elérhető legyen és a tv beépített médialejátszójánál jelentkező kompatibilitási gondokkal se kelljen szívnom.

A másodlagos igénnyel nem igazán vagyok tisztában, hogy egyáltalán lehetséges-e, illetve mennyibe kerül. Ez pedig a játék lenne. Steamen van jópár eredeti játékom, ezeket nem lenne rossz mondjuk tvről tolni....

A médialejátszó részére kb 60-70-et szánok, ebbe mondjuk 2 TB tárhely jó lenne ha beleférne. Ha mondjuk ki lenne hozni valami játékra is alkalmas cuccot, azzal elmennék 150ig max....de ha ennyiből nem megoldható, akkor maradna a költséghatékony médialejátszós változat + később egy konzol mellé.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés