Új hozzászólás Aktív témák

• cinemazealot

addikt

válasz Kobe #40299 üzenetére

Szerintem első körben írd össze, hogy mit szeretnél kihozni az építendő gépből, arra már jóval egyszerűbben találsz alkatrészt Te magad vagy a többi topiclakó. De mondok egy példát:

Én egy olyan gépet szeretnék összedobni, ami NAS-ként, fejlesztői szerverként (adatbázisok, webszerver stb.), valamint médialejátszóként is funkcionál. Fontos tehát, hogy minél több HDD legyen ráakasztható, a fogyasztás ne szökjön az egekbe, ugyanakkor elég erős legyen a filmlejátszáshoz és 1-2 felhasználó szerverszintű kiszolgálásához ... és persze ha lehet, ne is legyen túl drága. Van itthon már egy tápom és úton van egy 32GB-os USB3-as pendrive is, erre telepítem az OS-t (valószínűleg Ubuntu).

Ennek fényében nekem a pl. (#40300) jézusom által javasolt ASRock N3700M nem annyira fekszik, mert ugyan remek a CPU fogyasztása és teljesítménye, de csak 2 db SATA3-as csatija van, ráadásul az ára is 32e Ft-nál kezdődik. A (#40301) varmi2 által javasolt ASRock QC5000-ITX már annál jobban bejön, főleg árban, hiszen az már 20,5e Ft-tól beszerezhető, de van rajta egy apró ventilátor, ami nem túl HTPC barát tulajdonság, bár többen írták, hogy nem annyira hangos. Ezért az én kiszemeltem, ennek passzív bordás tesója, az ASRock QC5000-ITX/PH, ami ugyan 2e Ft-tal drágább, de már csak RAM-ot kell beletennem és kész is a gépem.

</esettanulmány>

Szóval szerintem írd össze, hogy
    - mit szeretnél kezdeni a gépeddel (filmlejátszás, médiaszerver, TVtuner, NAS, kiszolgáló stb.),
    - hova szánod (háló, nappali, dolgozó szoba, kamra, pince stb.),
    - mekkora összeget szánnál rá,
    - mennyire vagy barkács lelkületű (zavarba hoz egy RPi/BPi/PC stb. összeszerelése / telepítése / hangszigetelése / alkatrészgányolása és szoftveres beállítása) vagy inkább kész terméket szeretnél?

Most nézem, hogy remekül összefoglaltam a topic összefoglalót. :)) Látod, én is előbb dumálok, mint olvasok.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés