Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
Eleinte engem is elrettentettek az egybeépített alaplap+CPU megoldások, de pontosan ezért döntöttem úgy, hogy ha ebbe az irányba mozdulok, akkor az olcsóságnak komoly szerepe lesz (számomra). Ha ugyanis a jövőben cserélnem kell majd, akkor jó volna minél kevesebbet bukni rajta. Egyébként ezeket az ASRock lapokat a legtöbb helyen 3 év garanciával adják, így túl nagy baj nem történhet, legfeljebb ingyen szervizeltetem/cserélem.
A 4K engem abszolút nem érdekel (még). Előbb legyen egy 4K megjelenítőm és minőségi 4K tartalmam, utána ráérek azon törpölni, hogy mivel játszom le őket.
Nem akarlak győzködni, de a QC5000-ITX család tagjainak van külön optikai hang kimenete.
A passzív hűtés előnye a csöndesség. Ha a hűtést elősegítendő bevágsz egy plusz ventilátort a házba, akkor pont a csöndességet ölöd meg. Én ezért gondoltam úgy, hogy szerzek egy normál mini torony PC házat (használtat, lehetőleg ingyen), de semmiképpen nem ITX méretűt. A pici méret ugyanis tovább ront a passzív hűtés lehetőségein (nincs a házban légmozgás), ráadásul kis házba csak kis átmérőjű ventilátorokat tudok beszerelni, amik mindig jobban visítanak, mint azok, amik nagyobb átmérővel és alacsonyabb fordulatszámon (így halkabban) legalább annyi légáramot biztosítanak. A PC ház tetejébe beszerelem azt a normál méretű tápot, aminek van egy 12 cm-es (tehát viszonylag halk) ventilátora és maga alól szívja ki hátrafelé fújva a ház levegőjét. A normál PC ház elrendezéséből adódóan az alaplap pont ez alá kerül, ráadásul úgy, hogy a processzor bordái párhuzamosak lesznek a táp ventilátorának függőleges irányú (!) légáramával, így a táppal (annak egyetlen halk ventilátorával) egyben hűtöm a processzort is. A ház emellett elég nagy lesz több vinyó számára is (amiket oda pakolok, ahová nekem tetszik), de szükség szerint akár egy még nagyobb (20-24 cm átmérőjű) ventilátort is rászerelhetek, helyem van. ... Ha meg a lap megdöglik, van lehetőségem pl. mATX-re átállni.
Természetesen mindez nem játszik, ha a külső megjelenés számít.
Költségvetés:
- Ház (cimborától használtan, matt feketére lefújva): 0 Ft
- Alaplap+CPU: ~22,5e Ft
- Táp (12 cm-es ventilátorral): ~4e Ft
- RAM (nekem 8 GB-ra lesz szükségem): ~12e Ft (de lehet, hogy indulásként beérem 4-gyel is: ~6e Ft)
- USB3-as 32 GB-os SanDisk pendrive az OS-nek (eBay-ről): 2,8e Ft
- HDD-k igény szerint: ...
Szumma: ~41,3e Ft + HDD-k
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Elektromos autók - motorok
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Okos Otthon / Smart Home
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Gaming notebook topik
- World of Tanks - MMO
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Asus ROG Flow Z13 WUXGA 120Hz 2in1 Touch i9-12900H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3050Ti W11 Garancia
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest