Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ptya
tag
@canniball:
azt esetleg tudod, hogy hogy lehetne a fránya context menüt elővarázsolni a távirányítóval? az az érzésem ,hogy nem volt sok értelme az IR vevőn spórolni, ha utána nem lehet rendesen használni egy ilyen távirányítót :\
Billentyűzetet nem igazán szeretnék kötni a géphez. -
ptya
tag
Sziasztok! Végre összeraktam a htpc-met és ismerkedek a dologgal..
Egy apróbb problémán viszont nem tudtam túljutni ma este, és szeretném a segítséget kérni.vettem egy ilyen IR vevőt: [link]
és van egy Harmony 650 távkapcs.Nos kb sehogy sem fogad jelet a kis gagyi (még itt kaptam ajánlásként, h ilyen cuccal is simán megy). Ami legfőképp a gondom, hogy A) nem tudom harmony-ban miként kéne hozzáadni (már próbáltam media center pc-vel és media center extenderrel is) B) nem tudom hogyan tudnám egyszerűen letesztelni, hogy egyáltalán képes e jelet fogadni
Tud ebben segíteni valaki? Köszönöm
-
ptya
tag
Sziasztok!
Mára terveztem megnyomni a vásárlás gombot a Coolermaster Elite 110-en, de azzal kellett szembesülnöm, hogy kb kifogyott mindenhonnan.
Nézem a Coolermaster Elite 130-at, ami ugyan nagyobb, igy kicsit csalódott vagyok benne, de tulajdonképpen túlélem. Ami a kérdésem, hogy erről azt olvastam, hogy zajosabb. Igy van ez? Valaki tud tapasztalatból mondani valamit?
Esetleg egy hasonló jó alternativa? Lényeg, hogy lehető legkisebb és halk legyen.
1 SSD és 2x,3,5" merevlemez lesz benne végül. -
ptya
tag
válasz gurabli #39683 üzenetére
Azt nézegettem, hogy az általad emlitett Toshiba pl csak Sata2-es és 8MB cache.
Mekkora hátrány ez a valóságban egy HTPC-nél (ami még torrentre is használatos) a Sata3 és 64MB cache-el szemben?A Chieftec házat amit meg láttam, az 2x2,5"-el megy.. Rendszer SSD meg egy vinyó és vége.. Bővités esetén új ház kell. Vagy nem az IX 03B-re gondoltál?
Szerk: @canniball, ah az jó infó, hogy 3,5"-be lehet rakni 2,5"-t. Igy a ház valszeg maradna a CM. Már csak a vinyó kérdéses..
[ Szerkesztve ]
-
ptya
tag
válasz canniball #39676 üzenetére
canniball & gurabli, köszi a válaszokat
Igen, pontosan én is azt néztem, hogy használt ramokkal vagy ssd-vel 1 számjegyű %-os csökkenést tudok a végösszegnél összehozni, ami már majdnem figyelmen kivül hagyható.
Nem ma este megyek leadni a rendeléseket, szóval ahogy ezt átbeszélem magammal akkori állapot fogja diktálni szerintem..HDD-nél gondolkodtam még el a 3,5" vs 2,5" között.. A CoolerMaster-be ugye 3,5" jó.. Továbbiakban, ahogy olvasom viszont a 2,5" a jövő. Jobban járok esetleg, ha arra váltok?
-
ptya
tag
válasz canniball #39673 üzenetére
Oh köszönöm.. Éreztem én, hogy valami nincs itt rendben Igen a képet láttam, csak annyi mindent gyüjtöttem ki, hogy hirtelen elfelejtettem az mire is volt..
Jelenleg igy állt össze a dolog:
CoolerMaster Elite 110 13 665 Ft
ASRock N3150-ITX 26 617 Ft
PicoPSU-80 12v 8 227 Ft
ACDC12060 12V/5A/60W desktop tápegység 4 980 FtKingston 2GB 1600MHz 4 839 Ft
Kingston 2GB 1600MHz 4 839 FtKINGSTON 30GB SSDNow S200 SATA3 2,5" SS200S3/30G 11 646 Ft
WD Red 2TB 27 710 Ft (Gondolkodtam Green-en, de jövőbeni bővités figyelembe vételével Red-el jobban járok)Harmony 650 17 910 Ft
PC Laptop IR Remote Control Remote with USB Receiver New 1 628 FtÖSSZESEN 122 061 Ft
Ezen mondjuk ha HDD-t, vagy SSD-t találok használtan akkor olcsóbb pár ezressel, de ahogy eddig néztem ez mindösszesen -8e Ft-t jelent. Kicsit olcsóbbra számitottam.. sok kicsi sokra megy
Vagy lehet még valamin faragni? -
ptya
tag
Sziasztok!
Az ajánlások alapján rakosgatom épp össze a leendő HTPC-met és MCE infra vevőnél elakadtam..
Egy USB-s infra vevő drágább mint egy távkapcs? Vagy most baromi rossz helyen keresgélek?
[Pl ez 41 EUR]Vagy vegyek egy gagyi remote+ir vevőt, amiből kukázom a távot?
Az itt olvasottak alapján egy Harmony 650 lesz a nyerő -
ptya
tag
válasz gurabli #39529 üzenetére
Köszönöm!
Még egy pár kérdésem lenne
Mennyire fontos, hogy SSD-n legyen a rendszer? Csak a bekapcsolás sebesség tükrében fölösleges költség számomra.MCE infra - ez egy külön perifériás kellék? Gugli főleg fórumokra irányitott, ahol épp távkapcsolókról beszélnek
Gép összeszerelésben sajnos nem vagyok pro, igy nekem a coolermaster-es sor nem teljesen tiszta.
Tehát van a ház, amihez kell még egy erőforrás. Erre ajánlod a picopsu-t és még egy külső tápot is?
Bocsánat, ha nagyon láma kérdés
Indulásnak 1db 2TB HDD-t szeretnék, amit majd később bővitenék még egyel. VideoTK-t nem szeretnék üzemeltetni, szóval ami nagyon nagyon nem kell azt inkább letörlöm -
ptya
tag
válasz gurabli #39525 üzenetére
Ah, látom a formázásom elveszett.. tehát a távoli elérést arra gondoltam, hogy másik pc-ről tudjam kezelni rendes bill+egér kombóval. Ne kelljen tv elé ülni és rákötni billentyűzetet.
Az alaplap mellé akkor még milyen cpu, mem és tárhely ajánlott? Akár egy ajánlott "csomagot" is jó lenne olvasni
-
ptya
tag
Szervusztok!
Szakértelmeteket kérném, hogy rávilágitsatok pontosan mire is lenne szükségem az alábbi szituációban..Jelenlegi helyzet:
- Telekom cisco router
- Sony bravia FHD TV (kábellel rákötve routerre)
- PC
- Laptop
- MobilokPC-n megy egy PLEX media server, amivel elszórakozok, de jobb lenne már nem azt kapcsolgatni, ha csak filmezni szeretnék. Régebbi gamer pc szóval fogyasztásban azért látványos.
Ami az egyik legfőbb pont és kb. az egyetlen hátránya a Sony tv-mnek az az, hogy SRT feliratot DLNA-n keresztül nem hajlandó feldolgozni license okokból... Minden egyes film és sorozat egy remux-al kezdődik (éljen...). Ha egy külső tár USB-vel rá lenne rakva TV-re, akkor úgy már hajlandó SRT-zni -- értelem szerűen ezt a manuális megoldást szeretném főleg kiiktatni.
- Remux mentes letöltöm és nézem élmény
- Torrent futtatása
- Ha már van akkor egyéb adat tárolás
- Lehetőség távoli elérésre:
- külön monitort nem alkalmaznék neki, és elég távol lenne a saját pc-mtől
- egyéb külhoni utakon jó lenne elérni a videókat
- Egyszerre 2 eszközön tud lejátszani FHD/HD videókat az + pontEddig úgy gondoltam erre valami NAS féle megoldás kellene, de DLNA-s szivás miatt tulajdonképpen csak bonyolitanám a helyzetet vele. Vagy egy médialejátszós drágább készülék tudná ugyan ezt.
Feltételezem egy HTPC értékben fele annyiból is összejönne.Jelenleg 2x2GB DDR3-as memóriát kitudok halászni a PC-ből erre, de minden más kéne.
Mit tudtok ajánlani erre a helyzetre? Van esetleg valaki, aki hasonló cipőben jár? (Sony + SRT mizéria)
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest