- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gurabli
őstag
válasz
gjanner #36495 üzenetére
Szia!
Teljesen felesleges ez a konfig ahhoz, amit írtál. Helyesen gondolod, hogy Linuxban gondolkodsz, viszont ha torrent és más kicsit is komolyabb dolog is kell, akkor nem az OpenELEC a legjobb választás. Meg lehet oldani az alatt is, de bonyolultabb, mint egy Ubuntu Servert felrakni és arra a Kodi és minden más.Alapszabály, hogy szoftverhez választunk hardvert és nem fordítva. Vagyis szvsz AMD teljes mértékben felejtős, Intel a nyerő minden létező szempontból (esetleg nvidia, de az sajnos már nem érdekes, amióta nincs rendes htpc-be való megoldásuk, mint az ION és ION2 volt).
Neked (is) az ASRock N3150DC-ITX lapot találták ki (nekem is
), akkor megoldódott már a táp is. Házat ami szimpatikus, kell majd egy 100-as Kazee slim venti, mert azért nem árt ha van egy kis mozgás (semmi hangja nem lesz, garantálom), RAM ebben az esetben SODIMM kell majd, 2x2GB DDR3 bőven elég erre. A RED az teljesen jó. SSDüből pedig elég akár egy 60 GB is, bár nem túl nagy már a különbség árban. Igaz, nem igazán fogod kihasználni a plusz helyet, de tárhelyből sosem elég, ugyebár.
A gyökér ASRock (pedig szeretem őket) lehagyta az optikai csatolót a DC változatú lapról, helyette ott a rakás szemét analóg audio. De szerencsére van az alaplapon SPDIF kivezetés, szóval egy csatlakozóval megoldható (ha nincs a háznak min 1 low-profile helye, akkor kicsit barkácsolni kell).
Vagy mehet a már kapható N3150-ITX és akkor van optikai kimenet is. Akkor jöhet a létező legkisebb picoPSU, amit találsz (pl. 80W, azt hiszem ennél nincs kisebb) és egy rendes külső adapter (nem gagyi kínai, pl. Edimax).
Minden szempontból jobb lesz, mint az AMD, amit összeraktál.
Szerk: a Harmony One kitűnő választás, tökéletesen működik mindennel.
-
canniball
nagyúr
válasz
gjanner #36495 üzenetére
Valóban elég erős konfig...a filmek kezelésével kapcsolatban mik az elvárásaid?
A Harmonyhoz én egy ilyennek a vevőjét használom. -
gjanner
tag
Sziasztok!
HTPC-t szeretnék összerakni, néhány jótanácsra (vagy megerősítésre
) lenne szükségem. A gépet alapvetően HTPC funkcióra szeretném használni, azonban szeretném e mellett torrentezésre, és zene hallgatásra használni. Ezt a konfigot néztem ki, azonban jópár nyitott kérdésem lenne HW és SW terén is:
HW:
Silverstone ML06B HTPC Case
AMD A8-7600 3.3GHz Quad-Core Processor
Gigabyte GA-F2A88XN-WIFI Mini ITX FM2+ Motherboard
Kingston HyperX Fury CL10 4GB 1600MHz Blue
WD RED 4TB
Kingston SSDNow V300 120GB
PicoPSU-120 12V DC-DC ATXLehet hogy fogyasztás ügyileg nem lesz ideális, de az most nem olyan erős szempont. Ha zajos lenne esetleg, akkor ház és CPU ventit valami halkabbat vennék bele.
Igen, fogyasztás: kérdés, hogy a PicoPSU 120W megfelelne-e, vagy van-e egyszerűbb/jobb megoldás? Érdemes-e a konfig mellé aktív tápot tenni, vagy úgy egyáltalán mi a vélemény erről?A szerkezet egyébként Optikán vinné a hangot HM erősítőre és HDMI-n képet TV-re. Távirányítása egy Logitech Harmony One lenne (bár kérdés még hogy azt hogy lehet PC-vel összehozni, de ez majd később az csak a finomság része).
Szoftver tekintetében OpenELEC szimpatikus lenne, azonban nem tudom ha torrent kliens / soundcloud / youtube / esetleg file share feladatokat is el kéne látnia, elegendő lenne-e vagy inkább valami Linux alapú témába kellene vágnom?
Elsődleges kérdés tehát inkább a hardver lenne, ha abban van ötlet / komment, szívesen veszem. Vagy lehet, az egész konfig erősen túllövés?
Köszi előre is!
J. -
gery2123
őstag
válasz
gurabli #36491 üzenetére
Hát az elején még amikor felraktam minden jó volt. Valamikor télen.
De utána egy jó hétre ugyan ez volt, de nem volt időm akkoriban filmezni és nem foglalkoztam vele. Aztán arra lettem figyelmes, hogy semmi baj nincs, minden megy. És ez eddig tartott, amíg nem frissítettem a kodit is 15.0-ra. Szerintem valami az ubuntuval lesz. Lehet jó lenne nekem is a 15.04.....csak valahogy nincs kedvem majd újra rakni ha kijön a 16.04 lts. Hmmm......
A hang beállítást néztem, de semmi ilyesmi dts... Nincs belőve mert mezei Samsung tv megy a hang. -
gurabli
őstag
válasz
bozont #36490 üzenetére
Az Ubuntu Server alatt mindent lehet, de komolyan! Itt aztán csak a saját képességeid szabnak határt, de annyi a kitűnő leírás, hogy szinte mindenre megtalálod a lépésről-lépésre változatot is.
Tökéletes NAS-nak, messze a legjobb választás. Mehet RAID, snapRAID is (imádom), de RAID nélkül is, ha nem kell, mellette pedig repeszt a Kodi. A Braswell erre kiváló választás.
Van olyan NAS, ami már megállja a helyét, de azért annyi pénzt kérnek, hogy sejhaj. És a NAS az legyen NAS, arra ne pakoljunk Kodit: ) Állandóan kínlódnál a gyengus, nem erre való hardver miatt, viszont NAS-ként jól funkcionálna és könnyen cserélhető a sérül lemez.
Az Ubuntu Server Braswell lappal a tökéletes kombináció home NAS + Kodi + seedbox + stb dologra (owncloud, sftp, plex, emby, stb, stb).
-
gurabli
őstag
válasz
gery2123 #36488 üzenetére
Ubuntu Server? És eddig gond nélkül ment, egyszer csak elkezdett így viccelődni?
Csak tipp: nézd meg a hang beállításoknál, hogy mi van kimenetnek beállítva, az erősítő vagy tv (amire kötöd) képes-e a DTS, DD, stb kódolására vagy sem, esetleg passtrough. Akkor lehet ilyen, hogy GUI hang van, de pl. DTS vagy DD5.1 nincs, mert a TV pl nem tudja kódolni, ilyenkor kell a resample (keverés?), meg ezt "tudatni" a Kodival is.
Angolul használom és most fejből írom, nem tudom, hogy magyarul pontosan hogyan szerepelnek ezek a menüpontok. -
bozont
veterán
válasz
gurabli #36489 üzenetére
Ez az emlegetett Ubuntu Server felkeltette az érdeklődésem. Kérdés mivel járnék a legjobban? A cél egy NAS + HTPC kombó kialakítása, jelenleg úgy néz ki Braswell alapokon. Eddig úgy voltam, hogy Open Media Vault kerül rá és mellé a Kodi [link]. Ez az Ubuntu Server mennyire használható NAS-ként?
Aminek még nem néztem utána, hogy az OMV-s verzió esetén frissíthető-e a Kodi, vagy hogyan is lehet azt. -
gurabli
őstag
Nyugalom, itt most konkrétan a Braswell (és más Intel) SoC-ről volt szó (elsősorban).
Aki htpc esetén próbál linuxra "rábeszélni", az csak jót akar, hidd el, elég jól ismerem mindkét rendszert.
Maradhatsz Win alatt, semmi gond, ma már szerencsére egész jól össze lehet hozni mindent és tűrhetően dolgozik, stb.braswell esetén viszont nem elhanyagolható tényező, hogy nem egy túl izmos CPU-ról van szó, így lényegesen több kraft marad OE vagy Xbuntu alatt minden másnak, mint Win esetén.
Arról nem tudok, hogy win alatt hogyan működik a Braswell Intel meghajtó, mire képes és milyen minőségben.A fórumtárs láthatóan komolyan gondolja a htpc projectet és említette us a dualboot-ot, ezért mertem megemlíteni a Linuxot.
Aki ettől visszaretten, nyugodtan maradjon Windows mellett. -
gery2123
őstag
válasz
gurabli #36486 üzenetére
Egyelőre nem cserélek mert lusta vagyok újra állítani mindent befelé.
Mondjuk van egy fura dolog amit nem értek, mert ha a kép kikapcsol és utána felélesztem a rendszert nincs mindenütt hang.?
Nem értem, mert zene megy, online film megy, de a gépen lévő sorozatoknál és filmeknél nincs hang. Miközben a rendszerhangok ugyanúgy mennek. Csak restart segít. Valaki hasonlít tapasztalt már Kodi alatt?
Lap asrock Q1900 itx! -
gurabli
őstag
válasz
gery2123 #36482 üzenetére
Le ne cseréld az ubuntu servert Kodibuntu-ra! Ezt fordítva kell.
Ubuntu serverben ugyan mi a "szemét", ha csak nem pakoltad tele fölöslegesen. Ha meg sok minden fut, ahhoz legtöbbször csak az megy fel, ami feltétlenül kell. Szóval, maradj, kár az időt pocsékolni Kodibuntu-ra. -
bajnokpityu
félisten
válasz
gery2123 #36482 üzenetére
belenézek majd, h mik indulnak el fölöslegesen. ssh, torrent, smb pl pont nem indul el alapban Mint esetén, ugyanúgy fel kell őket telepíteni.
ezzel együtt 2 debian, 3 fajta ubuntu telepítés után végül a mint marad meg, mert némi utánaolvasással egy nap alatt mindent maradéktalanul meg tudtam oldani, ami nekem kell a NAShoz. de abból kiindulva, hogy mennyivel kevesebb fagyás, érthetetlen működés volt vele,mint a debi és ubival, én ha linuxos htpc-t épitenék, valszeg vele is tennék próbát.
de, miután madVR nekem mindenképp kell, ezért a htpc az win marad nálam. inkább vettem kulcsot hozzá..
-
Ribi
nagyúr
válasz
gurabli #36479 üzenetére
És minden alkalommal előkerül ez, hogy minek windows.
Amire persze meg is adod a választ: "Némi linux jártasság azért ajánlott hozzá."
Szóval nem is értem ezt a regényt. De sebaj. Van aki még windowst sem akar felrakni, az vesz egybegépet oprendszerestül. Mindenkinek meg van az ingerküszöbe, hogy mennyit hajlandó mókolni és mivel. -
gery2123
őstag
válasz
bajnokpityu #36480 üzenetére
Az a baj a mint - el, hogy nagyon sok a felseges dolog rajta. Sok a desktop app aminek semmi értelme, hiszen csak a Kodi indul plusz háttérben a daemon ami kell. SSH, torrent, smb,.....
Nálam is ubuntu 14.04 szerver + Kodi a felállás, de tenni fogok egy próbát a kodibuntuval is, ott viszonylag kevés a "szemét" -
gurabli
őstag
válasz
bajnokpityu #36480 üzenetére
Igen, természetesen Mint is lehet, de mivel most folyamatban van a fejlesztés, ezért szerintem jobb választás az Ubuntu, a fejlesztők is ezen dolgoznak. Kell a 4.x kernel update, Intel driver, mesa, stb, nem tudom, hogy mint alatt mennyiben különbözik, nem próbáltam, de elvileg mindennek mennie kell.
A 16-os Kodi masterbnen elvileg benne lesz minden mostani munka, szóval akkor már könnyebb lesz más disztoval próbálkozni, jelen esetben én maradnék az Ubuntu Server mellett (abból is Vivid).
-
bajnokpityu
félisten
válasz
gurabli #36479 üzenetére
annyit még hozzátennék, hogy a mint linux-al is ugyanazt meg lehet csinálni, mint debiannal, vagy ubuntuval, de egy kicsit könnyebben. még egy kicsivel több munka van benne, esetleg jobb választás.
nem kell nagy dolgokra gondolni, szinte ugyanazok a menük is,mint ubuntunál, csak egy kicsit kevesebb a gond vele. és gondolom ugyanúgy rámegy a kodi erre is,mint a kodibuntu esetén.
-
gurabli
őstag
válasz
Patice #36450 üzenetére
Most keresgéltem, hogy van-e valaki, aki már elkezdett nyúzni egy ASRock N3150/3150DC/3700-itx lapot.
Érdekel a véleményed, elsősorban az, hogy a gyakorlatban mire képes az N3150-es és mennyi a fogyasztása. A neten van pár teszt, de teljesen értelmetlenek, mivel egy 400+W tápot engedett a Braswell-re, szóval innentől komolytalan.
Kicsit belevaú, ha nem baj: )
1) HTPC-t építesz? Akkor mit keres rajta a Windows
? Elég sokat összeraktam már, mostanában sajnos kevés időm van foglalkozni vele, de van némi tapasztalatom. A Kodibuntu is felejtős, illetve jó az (sokkal jobb, mint a Win), de ha rendes HTPC-t akarsz, akkor két út közül érdemes választani:
a) OpenELEC. Félelmetesen jó, de tényleg. És a dev buildek is kiválóak, ami Braswell SoC esetén külön fontos. gyerekjáték felpakolni, szinte minden működik out-of-the-box, rettentő gyors, kiváló a támogatás, stb. Hátránya: zárt rendszer. Ez persze csak akkor hátrány, ha nem kimondottan dedikált htpc-ről van szó. Ha arról, akkor csak előnye van, nem is érdemes mással próbálkozni. Némi ügyeskedéssel rá lehet pakolni ezt-azt, de akkor már érdemes másban gondolkodni, ha erre lenne igény.
b) Ubuntu Server (Braswell esetén 15.04 ajánlott). Jelen pillanatban is nagyon komoly fejlesztések folynak a Kodi csapatában Intel fronton (az Intel fejlesztőinek támogatásával!!!!), már van működő megoldás, ami nem csak a Braswell, de a régebbi Sandy, Ivy, Haswell generációkra is érvényes (gyakorlatilag teljesen új értelmet adtak ezeknek). Ennek telepítése nem OftB, de nem is olyan nagy ördögőség. Némi linux jártasság azért ajánlott hozzá. A telepítést a részletes leírást követve szerintem a csak Windowson szocializálódott júzerek is teljesítik, a gond akkor van, ha valami hibát dob a gép (még dev build, szóval akadhat).
Na itt aztán Braswell-el olyan deinterlacinget kapunk, hogy leesik az állad (VAAPI-MCDI 1080i50 és60 esetén is!!!)) és olyan upscaling, hogy még lejjebb esik az áll (Lanczos3 Optimized). Ott a teljes TrueHD és DTS-HD passtrough HDMI-n alapból. Full range és limited range RGB (blending-gel), 4K30 és elvileg 4K60 támogatás is (jelenleg még h264, de h265 HEVC is menni fog), stb, stb. És ez Ubuntu Server alatt muzsikál, szóval miközben fut a Kodi, boldogan működik a masina torrentezésre, flexget, Sonarr, CP, Plex, Emby, és gyakorlatilag akármire.
(Bay-Trail nem minden esetben bírja el a Lanczos3-at, Braswell igen)
Szerintem tegyél ezzel egy próbát, ha érdekel, átküldöm a linket a megfelelő OE változathoz, illetve a leírást (angolul) a Server telepítéssel.A fogyasztás engem is nagyon érdekel. Mennyire megbízható a mérőd, mennyire lehet reális szerinted?
Ha lesz időd egy Plex-et vagy Emby-t telepíteni, megnéznéd, hogy miként birkózik meg egy transcode (esetleg kettő?) pl. 720p streammel az N3150? Elvileg nem vágja hanyatt, de jó lenne konkrét tapasztalat.
Jó munkát!
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Mezga Aladár #36477 üzenetére
biztosan nem gyengébb a purple.
szedtek már szét adatmentős haverok, 1:1ben red, csak a firm más.lassabb, direkt, hogy hosszabb életű legyen nonstop használat esetén. egyébként mindkét hdd nagyon alacsony százalékban került hozzájuk. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
bajnokpityu #36476 üzenetére
Teljesen igazad van de, a speckó alapján feltételezni lehet h., gyengébb valami a mechanikai kialakításában.
wdred MTBF (hours) 1,000,000
(Product MTBF and AFR specifications are based upon a 40°C base casting and system workloads of up to 550 TB/year (workload is defined as the amount of user data transferred to or from the hard drive)
A purple specben nem adják meg.
Szerintem a purple egy valamilyen szinten "hibás" egyéb lemez (a green is), ami befért a speckójába.Vigyázz a lemezekre és remélhetőleg nem lesz bajuk.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Mezga Aladár #36474 üzenetére
24/7ben használt hdd-nél nem kell sok parkolás.
egyébként sok a 300ezer.
egyszerre vettem NASba purplet és redet. majd szólok, ha vmelyik kidöglött. greennél mindenképp jobbnak gondolom. -
Patice
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár #36474 üzenetére
RED Pro kevésbé remeg, mert két ponton rögzített a lemezek tengelye szemben a sima RED (és a többi kommersz vinyó) egy ponton rögzített tányérjaival.
Ezért a RED Pro jobban viseli, ha többet pakolnak egymás mellé belőlük ~ szerverekbe is mehetnek.
Sima RED-et a gyártó 5 db-ig ajánlja, hogy ennyit ajánlott max. egymás mellé rakni.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
bajnokpityu #36469 üzenetére
Ha megnézed akkor a purpple fele annyi parkolást tud mint a red. 300 000 vs 600 000.
A redből van még a red pro ami szerverekbe szánnak dupla áron a sima red-hez képest.
Még mindig a redet ajánlom sima nasba. -
Oszilaci
senior tag
válasz
bajnokpityu #36469 üzenetére
Nos a NAS-ban nem folyamatosan pörög a lemez mégha nincs is adat írás olvasás vagy rosszul tudom?Vagy csak folyamatos készenlétben van és ettől 7/24.
l
-
generic
senior tag
Még így hirtelen olyan kérdésem lenne, hogy az n3150 vagy j1900 lenne jobb választás?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Mezga Aladár #36468 üzenetére
nem értettél. 7/24ben ezek közül csak a purple kap nonstop terhelést.
a nasban nem szokott nonstop file művelet történni. és igy irta a kollége, hogy 7/24 kell.
nem csak bekapcsolva, hanem működtetve. ezt meg a purple tudja. ott ugye másodpercenként kap menteni való adatot. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
bajnokpityu #36465 üzenetére
-
generic
senior tag
Köszi szépen a segítségeket.
2db 3tb-os red érkezik, garisak, de azért jó lenne, ha nem lenne velük gond.
-
vlevi
nagyúr
válasz
generic #36460 üzenetére
A green az más. Az tényleg külső adattárolásra való, nem gépben folyamatos üzemre. A RED-et viszont kimondottan NAS-okba, 24/7 üzemre találták ki. Nekem is évek óta egy a 2TB-os. Két dolgot sajnálok, hogy úgy elszaladt a 4TB-osok ára (majdnem 50ezer), másrészt, hogy a droid úgyse ismerné fel, mert GPT partíciókat a droid nem ismeri, anélkül pedig nincs 2TB fölötti HDD.
-
generic
senior tag
Köszi mindenkinek a válaszokat. Kb. hány éve használjátok?
Nekem green halt meg 3 év után, úgy hogy előtte nap még 100/100-as volt HDS szerint.
-
vlevi
nagyúr
válasz
generic #36456 üzenetére
Nem htpc-ben, hanem androidos minipc-hez, usb-n használom.
Egy sharkoon rapidcase-ben van. A sharkoon doboz előnye, hogy kb 15 perc inaktivias utan lekapcsolja a meremvelmezt. Amugy a rednegy jo dolog. Nem egy sebessegbajnok, de hangját nem lehet hallani. Csak akkor, amikor éppen elindul, de akkor sem a megszokott kattogast hallod, csak azt, ahogy felveszi a fordulatot. A ződnél összehasonlithatatlanul halkabb. És birja a forgást hónapokig meszakitas nelkul, ha le/fel tolotogetésre használnád. Gépbe rakva a seq. Atviteli sebessége, ha jol emlekszem, 140 mega korul van, azzal nincs gond, inkabb a veletleneleresu sebessge a lassabb kicist, meg a zöldnél is. Cserebe viszont, mint irtam, még halkabb. Es keveset fogyaszt. -
generic
senior tag
Wd redet használ valaki HTPC-ben?
Esetleg rossz tapasztalat vele? -
Patice
Topikgazda
"MPC-HC-ban a Videó dekóder ablakban bepipáltad a DXVA 4K dekódolást?"
Még nem, írtam, hogy még biztos be kell lőni jobban a szoftvereket, mert nem hittem, hogy nem tudja kezelni. De siettem, mert már éjjel 1 körül voltam és még össze is akartam rakni a gépet. Ma éjszaka folyt. köv.
HEVC teszt: OK, ez is meglesz gyorsan.
-
PuMbA
titán
válasz
Patice #36450 üzenetére
" MPC-HC-val a 4K h.264-es videó szaggatott, és utána néztem, hogy szoftveresen dekódolta, mert 100%-on pörgött a proci és MPC-HC szerint sem volt hardveres gyorsítás."
MPC-HC-ban a Videó dekóder ablakban bepipáltad a DXVA 4K dekódolást?
Ugyanígy egy HEVC tesztet, ha van rá időd megejthetnél szintén ugyanitt bekapcsolandó a HEVC dekódolás vs Kodi
-
eastsider
nagyúr
sziasztok,
valaki probalta mar ezt a tavot?
xbox360 . hattervilagitasos xbox360 replika. hp van, de jol jonne a hattervilagitas -
canniball
nagyúr
Kb. ahányan vagyunk annyifélét használunk. Ha itthon vásárolnál itt van pl. ez, de ha nem gond a külföldi rendelés az ebay-en millió félét találsz az egyszerű-olcsó példányoktól az extrábbakig.
-
Patice
Topikgazda
válasz
#75912448 #36414 üzenetére
Akkor valakihez el kell majd vinnem a gépet, hogy ezt le tudjam tesztelni.
Asrock N3150-ITX első tapasztalatok:
Maga a deszka kicsit vékonyka, egyszerű darab, nincs túlbonyolítva, de nem is több száz grammos CPU hűtő blokkok megtartására találták ki.
Beszerelés után csak egy készleten lévő Samu 830-as SSD-t kötöttem rá, és a Giga MIB ház paneltápjával és külső kockájával megnéztem, hogy mennyi áramot vesz fel a hálózatból. Bekapcsolás után az UEFI fogadott, mert még nem is dugtam rá a telepítő pendrive-ot. Az UEFI szimpi, kicsit meg van variálva a szokásoshoz képest, de talán így áttekinthetőbb. Ha ilyenkor van netkapcsolata, akkor UEFI-ből is lehet neten keresztül frissíteni magát az UEFI-t.
2x2GB 1600 MHz Low Voltage RAM-ot sikerült vadászni jó áron apróról, ezeket raktam bele, így van dual channel az IGP-nek. IGP-nek adtam a gyári 256 MB lefoglalás helyett 512 MB-ot (ez a max. érték UEFI-ben).
Win10 telepítés probléma nélkül lezajlott, közben 11-13 W-ot mutatott az olcsó fogyasztásmérőm konstansan. Kíváncsi voltam, hogy mennyire melegszik passzív üzemben. Win10 felrakása után HWinfo-val néztem hőmérsékleteket, a program szerint a telepítgetés után, átmelegedve 48-50 fokos lett a lap és a borda miatt a proci hűvösebb maradt: 40-45 fok volt max. de ha nem terhelődött, akkor 38-is volt nyitott házban, 22-23 fokos szobában.
Win10 update leszedte a legfrissebb IGP drivert, a többi alaplapi cucc felment DVD-ről, amit a laphoz adtak, amúgy csak ezek látszottak az Eszközkezelőben, mint fel nem ismert dolgok és enélkül is használható volt a gép. Felraktam még Kodi 15.0-át, legutolsó MPC-HC-t és furcsa volt, hogy MPC-HC-val a 4K h.264-es videó szaggatott, és utána néztem, hogy szoftveresen dekódolta, mert 100%-on pörgött a proci és MPC-HC szerint sem volt hardveres gyorsítás. Csodálkoztam is. Ugyan ezt a videót, Kodi15.0 hibátlanul és szép folyékonyan játszotta, itt már volt hardveres segítség.
Dual boot-ba ment fel a Win10 mellé Kodibuntu, de ebből még csak a 14.0-ás verzió van fent a Kodi oldalán és telepítés után frissíthető későbbi verziókra. Az első restart után rinyált is, hogy nem tudja elindítani a Kodi-t, mert hiányzik neki a megfelelő OpenGL driver.
Kíváncsi leszek, hogy a frissítés után jó lesz-e neki a driver.
Tegnap éjszaka eddig jutottam szoftverezés terén.
Ezek után jobban összetákoltam a gépet, rendesen a helyére csavaroztam az SSD-t bekötöttem a mellette lévű HDD-t és optikát, majd a ház tetejére belülről egy 10 centis slim ventit gyurmaragasztó gömbökkel felragasztottam, bekötöttem és a helyére raktam. A borda felett a szabvány 2,5 centi vastag ventik nem férnének el ebben a házban. UEFI-ből szépen lehetett szabályozni a Scythe termékét. A 3 pines CPU_FAN csatiról a gyári 1100 rpm helyett 850-60 körüli fordulaton ment és kapásból a lap 10 fokkal hűvösebb maradt, 40 fok körül megállt működés közben, a proci pedig max. 34 fokos lett. Az optikával, HDD-vel, ventivel együtt a rendszer kemény 20 W-ot kajált, amikor az optikáról ment az alaplapi telepítő DVD. Egyszer pörgette csak fel az egyik driver felrakásánál a lemezt max.-ra, akkor hirtelen 34W-ot mutatott a fogyimérő, de átlagban ezzel a konfiggal 20 W alatt leszek, ami azért nekem jobban tetszik a tápkocka és a paneltáp 60W-os képességeihez mérten.
Folyt. köv.
-
Oszilaci
senior tag
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
valakinek sikerült W10 (kodi 15) alatt műküdésre bírni az MCE távirányító konfigurálását?
alap dolgok mennek, de semmi más.. a keymapokat se manuálisan se addonnal nem tudom úgy módosítani, hogy érvénybe is lépjen a változás..
eddig w7/linux és 14.2 alatt simán ment minden. most meg csak az alap dolgok (navigáció, play, pause, info stb stb stb stb -
Oszilaci
senior tag
-
Wasquez
senior tag
válasz
Oszilaci #36439 üzenetére
Azt írtam, hogy van egy intel passzív hűtéssel, nem tudom, hogy elég lehet e bármire is!?
Esetleg kérek ismerőstől kölcsön valami elfekvőt.
Az asztali géppel nem akarok buherálni, macerás kiszedni a helyéről, így meg nem férek hozzá.
Szeretném kipróbálni a szoftvereket mielőtt beletolok egy rakat pénzt, aztán kiderül, hogy nem is tetszik a dolog. -
generic
senior tag
Adott a merevlemezen jelenleg 550 film. A kodiban 514-et talált meg a kereső. Valami megoldás? Tudom, hogy hozzá tudom adni kézzel is, de ez a missing movie finder, vagy mi, nem tökéletes.
-
layerke
aktív tag
-
törölt tag
válasz
MasterMark #36432 üzenetére
Spline is hasonló, hasonlítsd össze a kettőt.
-
CirrMee
addikt
A minap a Kodi 14.1 -> Kodi 15 (ráinstall) -> Kodi 14.1 visszainstall összekutyulás után újrahúztam a nulláról, ezúttal 14.2. Filmtárral csinál egy olyan baromságot, hogy bizonyos filmeknél figyelmen kívül hagyja a mondat elején álló "A" -t, és az utána következő első szót veszi figyelembe sorbarakásnál. Pl van itt egy sorrend:
-Pokolfajzat
-A remény rabjai
-Resident Evil.Milyen beállítás tud ilyesmiért felelni?
-
Oszilaci
senior tag
válasz
MasterMark #36428 üzenetére
2015 van ,nem is olyan fiatal . Te használnád otthon házi mozinak ??? sokat is fogyaszt , zajos is és mindamellet nem is adják túl olcsón az AGP*s kártyákat
-
törölt tag
válasz
MasterMark #36424 üzenetére
Bilinearhez képest élesebb és pontosabb lesz a képed, esetleg nagyon rossz minőség esetén negatívum lehet, hogy a Kodi-lanczos picit túlszemcsézheti a képet.
-
Oszilaci
senior tag
válasz
MasterMark #36426 üzenetére
én inkább a korától félnék egy AGP -s VGA-nál,gyakorlatilag bármikor beadhatja a kulcsot.
Inkább keresnék a helyében egy E350M1*es lapot ,2GB rammal 10k-ból ki lehet hozni és az OpenElec ,kodibuntu-val szuper és lényegesen kevesebbet fogyaszt mit az a régi konfig. -
Wasquez
senior tag
aopen i865gm ilyen a deszka, vga-t még talán egy intel passzív kártyát tudok AGP-s kivitelben, de az lehet, hogy még gyengébb, mint az integrált.
Erre pénzt nem áldozok már! -
MasterMark
titán
válasz
Wasquez #36423 üzenetére
DVD még szerintem menni fog akár integrálttal is. Én azon a TV-n is Blu-ray remux-ot néznék.
Próbálgatni természetesen lehet. Vagy OpenElec, vagy Kodibuntu, vagy bármilyen linux Kodi-val. De Win-t is megpróbálhatod Kodi-val, csak sokkal erőforrás igényesebb. (Oprendszer mindig van alatta, különben hogy működne.)
más:
DVD-t 1080p-re skálázni mivel érdemes? Kodi-ban átállítottam Bilinear-ról Lanczos3 komlex-re. Akármit is jelentsen ez.
-
Wasquez
senior tag
válasz
MasterMark #36422 üzenetére
Azt sejtettem, hogy az integrált vga nem lesz elég, de kompromisszumokkal sem tudom majd próbálgatásra használni? DVD-t sem fogja elvinni iso-ból? Bluray, meg hatalmas felbontás nem kell, mer egy kb 8 éves samsung B sorozatú tvm van csak, valami 1370x 768 vagy hasonló felbontást tud csak!
És melyik kodit érdemes felrakni, legyen alatta külön oprendszer, vagy ne?
-
chris-v
senior tag
válasz
Oszilaci #36418 üzenetére
Köszi!
Nézegetem a progit, de még mindig elakadok.
Közveteln ott nem lehet beállítani, hogy a kodi induljon ugye. Van ebben a leírásban az 1.2-es pont, egy kis script, amitől a kodi indul az alt+ctrl+enter kombóra. Ezt beállítom, akkor ugyan indul ha a billentyűn megnyomom az alt+ctrl+enter-t. Ha beállítom a mapperben, hogy a 0D windows gomb legyen ez a kombináció, akkor nem indul.
De érdekes, hogy van még egy távirányítóm, azzal viszont most megy.
Azt hiszem ennek az emprex távirányítónak nem oda mutat a zöld gombja ahova kellene. Mondjuk ami érdekes, mert win 8.1 alatt a wmc simán indult vele.
Van valami olyan megoldás, amivel meg lehet nézni, hogy igazából hova mutat ez a gomb? -
Wasquez
senior tag
Sziasztok!
Van egy P4 alaplapom egy D celeron processzorral, 1 vagy 2 gb rammal.
Mielőtt beruházok alaplapvásárlásba, megnézném, hogy mire is vállalkoznék az építéssel.
Kérdésem, hogy milyen oprendszert tegyek rá?
Gondolom, hogy a kodibuntu az ubuntu linux-hoz van, vagy nem jól gondolom?
Távirányítóban is kéne ajánlat, hogy mit érdemes nézni? -
noorbertt
őstag
Sziasztok,
Akadályba ütköztem...
Szeretném megosztani és szinkronba tartani Kodit több eszközön.
A filmek és sorozatok egy hálózatra kötött szerveren vannak amit samban keresztül érek el.
Olvastam a wikit de nagyon nem értem valamiért..elvileg nekem mysql kell de eddig jutottam, tudna valaki segíteni?
-
Oszilaci
senior tag
-
chris-v
senior tag
Sziasztok!
Van egy ilyen távirányítóm.
A problémám az, hogyhogyan tudnám beállítani, hogy a zöld gombbal induljon a kodi?
Próbálkoztam többféle leírással, de egyik sem járt sikerrel.
Még régebben amikor a kodi még xbmc volt, akkor ezzel az XBMCLauncher-el működött a dolog.
Valakinek ötlete? -
beencee
őstag
Ha esetleg valakit érdekel: HTPC komplett konfig eladó
-
CirrMee
addikt
Kodi: filmeknél az "i" betű lenyomására előkerülő info panel milyen nevű kiegészítőhöz tartozik? Nem nagyon akaródzik újabban működni...
-
-
zoltan6
addikt
Ne törjétek annyira magatokat a válasszal,meg a segítséggel.megoldottam.
-
sas55
aktív tag
Üdv segítséget kérnék össze van rakva a gépem amivel a popcornt váltom. Milyen távot ajánlanátok ami bevált tudom vannak telefonra app-ok de nekem távirányító kellene. mik a lehetőségeim a gugliban elveszek....
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kedvenc zene a mai napra
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Jövedelem
- Google Pixel topik
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- További aktív témák...
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vásárold meg most a Zalman T7-et, és élvezd a minőséget!
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged