- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bambano: Bambanő háza tája
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oszilaci
senior tag
válasz
bajnokpityu #37797 üzenetére
az egyik rendszerben nagyobbak az 1-esek és a 0-ák mint a másikon
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Mezga Aladár #37796 üzenetére
Mit jelent a tökéletes?
átmennek a bitek? tök hasonló, mint az USBs dolog, csak egy másik szinten folytatódik.
én se tudom, miért erre a megoldásra épitették őket. Abból kiindulva, hogy enyémnél még IPt se lehet fixálni, egyetlen hálózat irányú hibaüzenetet tud kiadni (Network error, aztán oldd meg) , jó eséllyel az egyszerűsége miatt használták. Nomeg, mondom, nálam van némi hangminőségi előnye az upnp-nek a sambaval szemben. Nem nagy, de van.
Filet lehet velük játszani, de azt is upnpn keresztül, ha a server támogatja.
Az olcsóbb streamerekben van smb, stb lehetőség. de azok nem szólnak úgy, mint a nagyok.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
bajnokpityu #37795 üzenetére
Hálózat tökéletes.
És itt írtál érdekeset! A streem/szerver beleszól a hangba!!
Minim szerverrel próbáltam.
Számomra érthetetlen miért hagyják ki a dedikált lejátszókból az nfs/samba lehetőséget? -
bajnokpityu
félisten
válasz
Mezga Aladár #37794 üzenetére
vagy nem jó a hálózat/streamelő program.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
bajnokpityu #37793 üzenetére
"jobb volt a stream"
Érdekes, nálam pont fordítva. Az már kiderült nem egyformán érzékeljük a dolgokat.
Vagy a cucc másképp reagál. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Mezga Aladár #37792 üzenetére
nálam nincs erre lehetőség. ez csak egy félét tud. már az is nagy szám,h van rajta usb aljzat, amire dugott hdd-t meg tud magának osztani.
olyat viszont csináltam, hogy foobarba upnp-vel és SMBvel is behúztam számot, tehát más az elérés módja, és jobb volt a stream, simább, analógosabb. nas ugyanaz, lejátszó oldal ugyanaz, és volt difi.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
bajnokpityu #37791 üzenetére
Na ezt a streamet lenne érdemes, hálózati fájlrendszerrel összehasonlítani. Nfs, samba.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Mezga Aladár #37790 üzenetére
Nem, a routert switchként használtam.
Az enyém úgy működik, h ha rádugom a hddt, akkor csinál b egy stream megosztást, és azt streameli. Semmiképp nem fileként. Legjobb tudomásom szerint. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
bajnokpityu #37789 üzenetére
Jól értem az egyik wifi a másik kábel?
Ki kellene próbálnod h., nem streaming jelleget használsz, hanem közvetlen fájlrendszert csatolsz fel a cuccra.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
sugarforce #37788 üzenetére
streamelésnél azért van difi a wifis olcsóbb router (10e) és a drágább (140+) ipari switch között hangban.
még akkor is jobb utóbbi, ha annak kapcsi tápja van, előbbinek meg böszme trafós. ezt kipróbáltam. persze nem adtam érte százezreket, éppen elbontottak egy ilyen hálózatot, és fillérekért megvettem. -
sugarforce
addikt
Én már az audio grade switchnél (ami ráadásul egy pár ezer ft-os zyxel) meghaltam
-
törölt tag
válasz
canniball #37785 üzenetére
Ha BT-vel nem megoldott a H265 sem, ma már hosszútávra egész biztos elfelejteném. Braswell drágább, de ha beüt az általad vázold ménkű nem kell cserélned, húzod vele még sokáig. Valószínűleg párhuzamosan fut majd egymás mellett 264 és 265, de utóbbival tárhelyet is spórolhatsz.
(#37786) Mezga Aladár
-
canniball
nagyúr
válasz
#75912448 #37768 üzenetére
A 3D egyáltalán nem mozgat; a "legnagyobb" anyag ami nálam előfordul az a fHD mkv. Egyetlen dolog böki a csőröm ami miatt nem tudok dönteni és gondolkodom a Braswellen, az a h265 támogatás. Mert mi van ha fél/egy év múlva már minden anyagot ebbe kódolnak? Cseréljem a BT-t? Legalább 2 évig azért használnám amit most összerakok.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #37783 üzenetére
Saját bőrömön nem is fogom tapasztalni többségét, hiszen kifejezetten audio pc-re szabott cuccok. Audio pc-re meg nem költenék egy kanyit se,
azon a vonalon kívül amit látok a Patice-Mézga/kis kocka ötletelésből. Mozigépre a scriptjét, néhány kábelét ( pl a tápkábelét nem tudnám használni, de szívesen kipróbálnám) és a táp+tartozékai vonalat tudom felhasználni. A sata kábele nekem sem kéne.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #37779 üzenetére
Álljunk meg egy szóra. A termékei nagy százalékának fizikailag magyarázhatóan többet kell hoznia, mint a minap tárgyalt kismegszakítónak.
Ha eltekintek a sata kábeltől és 1-2 tényleg varázslatnak gondolt cuccról, az usb kábelek, lin táp és rakat tartozéka, usb kártyák vagy a clock upgrade mind mind tényező. Laikusnak elkezdeném magyarázni, hogy mire figyelünk csak az alap házimozi lánc kiépítésekor kábelek elválasztásától csillapításig, felsorolni lehetetlen. Neked nem is fogom, de cél audio PC-nél hatványozódik a dolog ... ezért nem tartom a teljes palettát hókuszpókusznak.
De nem is ez a lényeg, amíg senki nem gyárt hasonlót, addig annyiért árulja amennyiért akarja. Egyedül tápok esetében kicsit nagyobb a mozgásterünk, választási lehetőségünk DIY irányban is.
-
devil-k
nagyúr
válasz
bajnokpityu #37779 üzenetére
"Pedig állítják akik millió körül költöttek pc re, hogy hallani. "
Pont ezért.
Legyen már valami "látszata", nehogy hülyének nézze őket a világ.
-
-
törölt tag
válasz
Oszilaci #37773 üzenetére
11e forint nem biztos, h mindenre elég lesz.
Látogass el például ide nézelődj kedvedre a jobb oldali menüben. 6 nulla gyorsan eltűnik, és igazából nem beszéltünk hókuszpókuszról, ha nagyon szigorú lennék a sata kábelbe tudnék belekötni ár/érték arányt tekintve. Vigyázz azzal a teszttel.
(#37770) gyurczy
Hamarosan én is váltok mindkét téren véglegesen. Most már sikerült teszt szintjén mindent összehoznom, végre majdnem úgy szól és úgy működik minden ahogy szeretném. Élesítem és porrá filézem.
-
dagobah
csendes tag
válasz
Oszilaci #37760 üzenetére
Nem csak a madzagról van szó mivel ha HTPC-t használunk lejátszásra akár hangról akár képről van szó az elért minőség többekközött az azon futó szoftvertől,szoftverektől is függeni fog mivel ez is hatással van a feldolgozott adatfolyamra.
Abban természetesen van igazság, hogy ha a lejátszó eszközt cseréled, (de beszélhetnénk más eszközről, erősítő, hangsugárzó, tv, projektor is) jobban hallható/látható a külömbség hiszen ezek azok a komponensek melyek cseréjekor az esetek többségében (de nem minden esetben) nagyobb a változás mértéke. Ez viszont nem jelenti azt, hogy a kábelek cserélye csak "placebó" hatás lenne. A hallható/látható hatás mértéke nagy mértékben függ az adott rendszer minőségétől. Gyengébb rendszerek esetében a hatás is kisebb lehet amit elképzelhető, hogy nem mindenki érzékel azonos módon vagy mértékben, de egy bizonyos (egzaktan nem meghatározható) minőségi szint felett már mindenki számára egyértelmüen érzékelhető a változás és ehhez nem kell érzékenyebb látás vagy hallás.
Mindíg rendszerben kell gondolkodni és függetlenül attól, hogy sztereo vagy házimozi rendszerről van szó a kábelek is a rendszer (nem elhanyagolható) részei és ugyanúgy beleszólnak a hang és kép minőség alakulásába.
Az általad említett több milliós házi mozi sem csak a a HTPC,ERŐSÍTŐ és a hangfalak minősége miatt volt olyan amilyen hanem a minőségi kábelek miatt is. Gyanitom igen csak meglepödnél ha az abban a rendszerben lévő kábeleket kicserélnék szokványos "gagyi" kábelekre és ismét meghallgatnád, biztosan merem állítani, jól hallanád a különbséget.
-
törölt tag
válasz
canniball #37767 üzenetére
Lehet, hivatalos driver támogatás 2 év, ami valljuk be nem hosszú idő. Abban igazad van, ha nincs szükséged a Braswell pluszaira, vagy a Kabinivel elérhető BD3D-re, jó áron eléred a BT-t.
(#37765) Mezga Aladár
Csak HTPC felhasználásra stabilnak tartom, napi használat más tészta. Vagy előbbi kapcsán is vannak kételyeid? Én csak a frissítéseitől rettegek.
-
canniball
nagyúr
válasz
#75912448 #37764 üzenetére
Szinte csak most került a boltok polcaira, nem valószínű hogy mostanában árcsökkenéssel lehetne számolni. A csere pedig már nagyon aktuális lenne.
Amúgy ezt a támogatás dolgot nem most hallom először de nem vágom: mit is jelent ez pontosan? Csak mert én pár évvel ezelőtt feltelepítettem a gépet és azóta (driver vagy hasonlók tekintetében) nem nyúltam hozzá, így lehet engem nem is különösebben érint a dolog... -
bajnokpityu
félisten
válasz
Mezga Aladár #37765 üzenetére
nálam 2. nap óta egyszer sem fagyott. ennek kb egy hónapja. minden gépemen áttértem.
-
törölt tag
Ha házimozi láncod van és hangban előrelépnél, feltétlenül. A Windows 7 magasan a legrosszabb hangminőségű operációs rendszer, Win 10 váltás jelentős ugrás lehetne. Előbbi igények híján viszont felesleges.
(#37752) canniball
Várd ki míg számodra ideális ársávba kerül a Braswell. Már nem vennék Trailt, főképp ismervén az Intel gyászosan rövid támogatási ciklusait.
-
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #37737 üzenetére
Persze, van köze egymásnak a kettőhöz, de a TDP hőleadásra vonatkozik. Persze a felvett teljesítmény függvénye (is) a TDP, de akkor is két külön fogalom. Mindenki hazudik, Dr. Ház is megmondta.
-
Oszilaci
senior tag
válasz
Mezga Aladár #37756 üzenetére
ültem én már több milliós házi mozi előtt ahol drágább kábelek voltak mint nálam az egész cucc,de véleményem szerint inkább a HTPC,ERŐSÍTŐ és a hangfalak minősége miatt volt olyan amilyen ,de persze mint írtam előfordulhat,hogy valaki érzékenyebb hallással,látással rendelkezik és hall,lát különbséget
-
Skillet
addikt
válasz
canniball #37726 üzenetére
azért, mert az erősítőt nem fogom mindig bekapcsolni. ha csak a számítógép előtt ülök, akkor a monitor hangszórójára hagyatkozom (mindenes a gép, nem "csak" htpc). hdmi pedig megy az erősítőbe, onnan meg a tv-be... és kodi intézi a házimozit.
(#37725) Ribi
nem, fülhallgatóval nem zúg. -
sas55
aktív tag
Üdv jelenleg win7 fut mozigépen 7/24 érdemes a 8-ra vagy a 10-re váltani?
-
canniball
nagyúr
válasz
Patice #37747 üzenetére
S arról lehet-e tudni valamit, hogy miként alakul az jövője/milyen gyorsasággal (fog) terjed(ni)? Vagy ez még a ködös jövő?
Épp azon filózok hogy új lapot teszek a HTPC-be, megy a Braswell vs. Bay Trail agyalás, mert előbbi nyilván időtállóbb, de a másfélszeres ár azért nem elenyésző tétel... -
válasz
bajnokpityu #37748 üzenetére
Nem, nem. Ezzel azt akartam mondani, hogy a driver már nem számolja át feleslegesen a képet, amikor a kimenetre küldi.
-
devil-k
nagyúr
Ismeritek a DFX Audio Enhancer programot? Ha igen, mi a véleményetek?
-
válasz
canniball #37738 üzenetére
Igen, Braswell és Skylake már igen.
Kodis srácok elérték, hogy (egyelőre Linux alatt) az Intel driver ne szóljon bele a képbe, csak átengedjen. Elég magas bitráta esetén így nincs szükség egyéb képjavításra, mert nem hozna annyit, meg a vas sem bírná.
Így viszont tökéletes páros a hardver és a szoftver.
-
PeterPH
senior tag
válasz
Oszilaci #37743 üzenetére
Maximálisan egyetértek.
Azt még elfogadom, hogy az analóg egységek csereberéjekor árnyalatnyi különbségek vannak, de hogy mindenféle varázslatokkal, hókuszpókuszokkal, full digitális komponensek (pl.: HDMI kábel, oprendszer, SATA kábel meg bármi, csak aranyárban leyen) cseréjekor is egyenként "ég és föld", meg "szárnyakat kap", meg "leesik az állam" változásokat látnak/hallanak, az már erősen megmosolyotató számomra. Kb. olyan mintha azt mondanám, hogy kicserélem a billentyűzetem, és máris mintha IMAX-ban ülnék a 40" LCD helyett. -
dagobah
csendes tag
válasz
btomi9 #37721 üzenetére
Sziasztok!
Újabb +1 az audiofilek táborához.
Erre is válaszolnék: "Ok, de engem az érdekelne, hogy valaki vakteszten különbséget tud a rendszer digitális tartományában történt változtatásai között. Olyanokra gondolok, mint pl. HDMI kábel, PC tápegység, operációs rendszer stb. hatása a hang, illetve képminőségre, ha azok egyébként magát a digitális információt nem befolyásolják. "
Nekem sztereo rendszerem van amiben az egyik műsorforrás a HTPC, tehát e tekintetben (mármint HIFI / sztereo) rendelkezem tapasztalattal. A minőségi kábelek igenis fontosak, majdnem annyira mint a készülékek minősége. Mennyire vannak hatással a digitális átvitelre, nagyon is jól hallhatóan / láthatóan. Én nemrég cseréltem ki a szokványos usb kábelt a HTPC és a DAC között egy minőségi darabra és azonnal hallható javulást hozott ami nem csak olyan "mintha hallanék valami különbséget" mértékű volt hanem szinte szárnyakat kapott a rendszer, szélesebb lett a tér, több részlet lett hallható amit addig észre sem lehetett venni, nőtt a dinamika, minden "tisztábban" szólt. A múlt héten kicseréltem a tápkábeleket is minőségi darabokra ennek a hatására csak azt tudom mondani, hogy melbevágó volt. A dinamika még tovább nött, előkerültek olyan mély hangok is amiket eddig nem lehetett hallani miközben a tistaságuk is sokat javult (nem csak a mélyeké az egész hangképé). Összekötő kábelekből már régen minőségi darabokat használok. Mindenkinek merem ajánlani, hogy ne a bárhol kapható tucat kábeleket használja mert azokkal egy rendszer sem tudja "kifutni" magát akár házimozi akár hifi rendszerről van szó, de ide vehetjük a tévéket, projektorokat is. Tapasztalatom szerint egy (vagy több) táp szürő/kondicionáló használata is igen csak hasznos és ajánlott. El hihetitek, sok múlik azon, min keresztűl "etetitek" a készülékeiteket.
-
Az árszin-ingerküszöbödet nem ismerem, de ár szerint így lépkedhetünk elméletben + most: Emo UMC-1, Primare SP31, Emotiva XMC-1, stb.
De nemrég volt pl. egy Denon proci is. Na az
Szerk.:
(#37735) btomi9:
Régebbi procik ha nem támogatja az IGP a h.265/HEVC hardveres dekódolást, akkor ezt szoftveresen (driver) fogják megoldani, tehát procierőből. Intel vonalon sajnos még a Haswell sem támogatja hardveresen.
AMD oldalon nem vagyok ennyire képben. De tudtommal a legfrisebb + egyel régebbi generációs APU-k hardveresen támogatják, csak még driver-re kell várni. De már az is lehet, hogy a legfrissebb driverben már benne van.
-
btomi9
aktív tag
Most lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de: Van ez az x264 -es kódolás, és van a HEVC, vagy x265. Namost ha egy processzor+iGPU kombó nem tudja gyárilag az új x265 -öt, akkor ha egy film ilyen formátumban lett kódolva, akkor nem is fogja tudni lejátszani? Vagy erre tudja használni a processzort, hogy dekódolja, csak legfeljebb jobban megküzd vele?
-
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #37733 üzenetére
A tdp és a fogyasztás nem két külön dolog?
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #37731 üzenetére
Meg illetve környékén, viszont passzívan 55 fok mikor számol, mint a veszett.
HDPlex+150W Dell. Brutál jó HTPC alap a 7850 APU is, ha arra van igény, amit képes kiszolgálni.
-
törölt tag
válasz
btomi9 #37729 üzenetére
Kis VGA-nak Haswell mellett értelmetlen mennie. Csak érzékeltetésképp, ha már olvasgattál a linkelt algoritmusokról. Minap dobtam össze passzív PHT házzal A10-7850-es mozigépet, felhasználás 80% 1080p. Chroma up Super-xbr 150%, mellé Adaptive és Finesharp együtt 30ms render idő, ebbe még belefér artifact rem. és dithering, utóbbival +5% ha error dif 1/2.
Nyilván ízlés szerint lehet teljesen másképp használni, lényeg, hogy ennél jobbat kis VGA-val sem lehet összehozni. Amivel már igen, oda nagyon kevés a 100W lin és határeset a 300W példányuk.
Kár azért az új H5 házért, szvsz elég csúnya a márkajelzés az elején.
Régebben írtam az első generációs lin tápjukról, az még nem volt szignifikánsan jobb, mint pl a HDPlex-hifi + Dell, Plex+DIY lin. A maiak mások, próbálni kell. Ha csak Skylake proci lenne, én a Hifi/100W lint választanám.
-
btomi9
aktív tag
Váltottam pár emailt Larry-vel a HD-Plextől. Volt a 100W -os lineáris táppal kapcsolatban az elállásos történetem. Tök rendes volt, még a visszafutárköltséget is megtérítette, és visszaadta a teljes összeget.
Beszélgettünk arról, hogy a H5 -ös ház vajon milyen videokártyát képes passzívan lehűteni. 95W TDP -t mond, ami kérdéses volt, az a GTX960 (az sok neki), vagy a GTX950 legyen, ami elvileg 90W TDP. De néztem teszteket, abból is gyártótól függően terhelés alatt jött vagy 130-150W, azt írta Larry, hogy sok lesz az a GTX950 is.
Most akkor gondolkodóba estem megint, hogy ha skylake, akkor van-e értelme valami ultragyenge külön videokártyát betenni, az jelent-e bármi előnyt a beépített grafikai gépezettel szemben.
-
btomi9
aktív tag
Nem ismerem konkrétan ezt a lapot, és a "tudásom" csak elméleti, sok utánaolvasgatásból származik, nem gyakorlati tapasztalatokból. Azt olvastam, hogy még akár lineáris táp esetén is az alaplapon úgyis vannak olyan alkatrészek, amik elektromos zajt termelnek mellékhatásként, ezért nem árt az USB kártya, vagy az a SATA nemtudommilyen kártya, ami az onnan jövő zajt csökkenti. Minél tisztább forrást juttatsz ki a lejátszó eszközből, nyilván annál tisztább hang lesz a végeredmény.
A jack esetén arra gondolok, hogy oda valami miatt mégiscsak jut ezekből a zavarforrásokból, és azért zúg.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Skillet #37723 üzenetére
Lehet töb földhurok miatt alakul ki.
Monitor kábel is összeköti, a jack-jack is és valszeg a táp kábelen keresztül is.
De ez csak tipp.
Szeritnem nem a lappal lesz a gond.
Ha a csatlakozóba egy fülhallgatót dugsz, az is zúg?btomi9 Q1900 lapomnak egész jó hangja van alaplapiról. Ezek is fejlődnek és javulnak.
-
Skillet
addikt
válasz
btomi9 #37721 üzenetére
a Q1900DC lapom zöld jack hang kimenete szerintem valami zajt küld a monitorra (közvetlenül vannak összekötve, vagyis jack-jack).
zúg a hangszóró. hiába halkítom, némítom le a számítógépet, akkor is jelen van. ha más jack csatlakozós cumót kötök a monitorra, azzal nem csinálja. pl telefonok.
jó lenne pár ötlet. hdmi teljesen rendben van.
vaaaagy, várjak addig, amíg teljesen ki nem fut ez a lap és akkor hátha kapok helyette egy újabb dc-s lapot? -
AGE-T
őstag
válasz
Patice #37715 üzenetére
Hát egy jó külső procinak keményen megkérik az árát, ennyiből akár vehetnék még két benchmark dacot, azok úgy is működnek egymással párhuzamosan és eszik a feldolgozott digit jelet. De ha van konkrét javaslatod, kivele!
Jobb dacokban úgy is van mindenféle jitter killer, jel javítás stb. Például a Benchmark dacomban is van, és még egyszer nem hallottam "csuklani" pedig csak mezei usb kábellel etetem, front panales usbről. És láss csodát gyönyörűen szól. Persze kivi lennék, hogy mit csinál egy L Táp - USB kártya- kombó mögé kötve. Ezt jó lenne egyszer kipróbálni.
-
btomi9
aktív tag
+1 az audiofilek táborához.
Én sztereo irányba indultam el, mert egyrészt az 5.1 panellakásban szomszédkiller lenne, másrészt osztottam-szoroztam és sztereoból jobb hangminőséget lehet kihozni adott (szintén nem kevés) pénzösszegből. Így először jó hangfalakat vettem, aztán csöves erősítőt, majd kábeleket (hangfalkábel és RCA), jelenleg még Popcorn C300-ról játszom le mindent, de én is lineáris táp + USB kártya + DAC + HTPC vonalon gondolkozom.
Én is benne lennék egy vaktesztelői csapatban, ezt hívják ABX tesztnek ha jól tudom. Meghallgatod az "A" eszközt, legyen is az akármicsoda, aztán a "B" -t, majd a végén egy vakteszt, amikor nem mondják meg, hogy melyiket hallod, csak meg kell tippelni.
Eddig akitől csak hallottam, hogy áááá, nem számít ám a kábel, meg ó, nem tudod úgyse meghallani a különbséget az erősítők között stb. végül csak motoszkált bennem a kisördög, fejlesztettem dolgokon, és láss csodát, mindig leesik az állam, hogy mennyire "ki tud nyílni a világ" egy-egy fejlesztéstől. Úgyhogy szerintem számít, de majd megmondom, ha odajutok
-
gyurczy
őstag
válasz
Skillet #37716 üzenetére
Skillet: Nyilván olyan zenét/filmet érdemes használni tesztelésre, ami minőségben erre alkalmas és kifejezetten jól ismered, különben nem fogod látni/hallani a különbségeket.
Celtis: Egy bizonyos szint felett van értelme ilyenekkel bíbelődni. Nálam például a jövőbeni előrelépés lehetősége miatt lett spéci HTPC, a mostani BenQ w1070 + 40ezres gagyi vászon a képi változásból vajmi keveset tudna megmutatni.
-
"Az 5.1 rendszer az egy kevésbé komoly holmi, de ez is fejlődni fog. Viszont nem akarok avr-t, a kódolás oldalt kártyával oldom meg, és aktív hangfalakat akarok későbbiekben. Ár érték arányban szerintem jobb, mint egy 5.1 rendszer mondjuk 1 misiig. KRK-ból ahogy nézem nagyon komoly minőséget lehet elérni."
Ha aktív dobozokból akarsz összerakni 5.1-et, én inkább egy jó házimozi procit raknék eléjük és a HTPC-ből HDMI-n vezetném át a hangot.
Így nem kellene a HTPC-be hangkártya. Egy mozis proci szvsz. jobb minőségre képes. Ez pont ugyan az lenne, mint amit már a sztereó felállásnál alkalmazol: külső DAC.
-
Celtis
veterán
válasz
gyurczy #37711 üzenetére
Ok, de engem az érdekelne, hogy valaki vakteszten különbséget tud a rendszer digitális tartományában történt változtatásai között. Olyanokra gondolok, mint pl. HDMI kábel, PC tápegység, operációs rendszer stb. hatása a hang, illetve képminőségre, ha azok egyébként magát a digitális információt nem befolyásolják. Nem tudom érthető-e.
Magam teljesen szkeptikus vagyok ezen a téren, de tényekkel meggyőzhető.A tápot meg fogom mérni, sőt van egy hagyományos labortápom is. Meghajtom majd azzal is a PicoPSU-t és megnézzük mit csinál vele.
-
törölt tag
válasz
Gabesz26 #37707 üzenetére
HDPlexhez inkább a saját 100W lin tápjukat, azzal lehet akár többfelé mocorogni:
19V/7AMP Output via XLR Connector, Supprt Thin ITX/NUC/HDPLEX 250W DC-ATX Converter
12V/7AMP Output via XLR Connector, support PicoPSU or 12V based CE device.
9V/2AMP Output support SoTM PCIE USB card.
V/2AMP Output support PPA (Paul Professional Audio) USB Audio card and Squeezebox.
Persze VGA-s rendszerek, illetve komolyabb APU nélkül, karival pedig 250W Dell kocka vagy szintén saját 300W lin.
-
AGE-T
őstag
válasz
Gabesz26 #37707 üzenetére
Sima stereo lánc is van, itt egy Benchmark DAC és egy pár KRK VXT 8 valamint egy psb sub dolgozik. Főleg ezek miatt szeretnék egy jó htpc-t.
Az 5.1 rendszer az egy kevésbé komoly holmi, de ez is fejlődni fog. Viszont nem akarok avr-t, a kódolás oldalt kártyával oldom meg, és aktív hangfalakat akarok későbbiekben. Ár érték arányban szerintem jobb, mint egy 5.1 rendszer mondjuk 1 misiig. KRK-ból ahogy nézem nagyon komoly minőséget lehet elérni. -
Gabesz26
senior tag
Az, hogy van-e értelme a lineáris tápnak, speciális usb kártyának stb. erősen függ attól, hogy milyen rendszerbe kerül majd (persze minden rendszer profitál a jó forrásból, de egy belépő rendszer nem fogja megmutatni a valós tudást, és aránytalan fejlesztés is lenne hozzá egy 200-300 ezres HTPC).
Mire akarnád használni a HTPC-t? A sok csatorna miatt gondolom házimozi, viszont ahhoz nem kell pl. USB kártya, illetve ha "audiofül" rendszerről beszélünk, akkor a dekódolást mindenképp külső eszközzel célszerű elvégezni (pl. házimozi erősítő), a PC-ből pedig mehet a jel HDMI-n keresztül a céleszközbe.
Táp esetén szerintem a HDPlex 250W HiFI DC-ATX + mondjuk egy FSP külső kocka táp szokott lenni az alap, amit ilyen jellegű HTPC-be beépítenek.
-
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Biztos volt már szó róla, de azért feldobom ismét:
Ha valaki esetleg tudna ( nem időszakos ) TV linkeket, kérem ossza meg.
Amit néznénk: Cool, Discovery ( Ch és Sc ), Nat geo ( Ch és Wild ), sport, MESE
Na, meg persze ami van. -
Celtis
veterán
válasz
Mezga Aladár #37702 üzenetére
Minek tapsolsz? Komolyan gondoltam amit írtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! Dell XPS 13 9333 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm + tápkábel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest