- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- lacixtal: Laci XTAL - Emlékproffil
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Arc összefoglaló szerkesztés
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
Hirdetés
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz
interstate76 #34696 üzenetére
Na akkor itt is nézelődj, ha jobb árak érdekelnek. Már vásároltam náluk.
-
-
drdr
senior tag
válasz
interstate76 #34696 üzenetére
Épp kérdezni akartam, hogy valaki tudja-e, hogy Kodi képes kezelni dual tuneres megoldásokat? Azaz egyik tuneren elindítani a pvr-t a másikat nézni. (Vagy ahogy én tapasztaltam Amiko Alien 2-vel, hogy nem volt megadva, hogy melyik tuner mit csináljon, de ha elindítottam egy felvételt, akkor kapcsolgathattam nyugodtan közben... )
MediaPortal-lal emlékszem több tunert is be lehetett állítani. Vajon egy ilyen dual v. quad kártya is 2 v. 4 tunerként adható meg? ...és ez hogyan realizálódik a kodiban?
(Google-ban keresőszavakra sok mindent nem találtam eddig..., bár sok időm nem is volt rá). -
interstate76
addikt
válasz
Celtis #34683 üzenetére
Áh, köszönöm a tippet - bőven van még mit olvasgatnom a témában!
(#34684) drdr Pont egy ilyen belső dual tunerre gondoltam, amilyen szerepel az általad linkelt oldalon!
(#34685) hati Egyelőre teljesen képlékeny a dolog. Legszívesebben OpenELEC-kel oldanám meg (nemrég próbáltam ki egy kis olcsó kínai mini PC-n és nagyon tetszik maga a felület is, ill. a rendszer elképesztő rugalmassága még inkább), de az sem baj, ha win vagy linux fut majd a gépen és amellé kell Kodit-t telepíteni. Jelenleg egy dual tuneres, BD-E8500-as Samu BD Playert és a már említett mini PC-t használom a nappaliban, de szükségem lenne még egy non-stop üzemelő NAS-ra is, és az az elvetemült ötletem támadt, hogy e 3 eszköz helyett összehozok egy HTPC-t.
Köszönöm a segítséget mindhármótoknak!
Ha esetleg másnak is lenne mondanivalója a témában egy lelkes, ámde amatőr kezdő számára, akkor ne tartsa magában!
-
wopi
aktív tag
válasz
greeny1899 #34681 üzenetére
Ez is egy lehetőség, csak nekem jelenleg nincs telepítve az rutorrent, ezért erről nem tudtam.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #34691 üzenetére
úgy néz ki megyen.
nekem annyira nem volt időm semmire, hogy kodizom pár hete... majd feldobom véglegesen a 64bites mpc/madvr/mpc be audio kijáratot. vetítő cserém volt és a kodinak kis élesítéssel szebb képe van evr-rel, mint az mpc/madvr-nak.
szóval dolgoznom kell vele
-
devil-k
nagyúr
Mostanság nem követtem a Kodi 15 újításait. Mik azok a várva várt dolgok amik végre benne lesznek az új kiadásban?
-
bajnokpityu
félisten
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #34689 üzenetére
ha nekiugrassz, tesztelgesd filmek alatt beletekerésnél vagy fejezet váltáskor nem recseg-ropog-é, nehogy szétküldött filmnél elszálljanak a dobozaid. az alap, gyári mpc-hc audio renderer képes hasonlóra, de van mellette millió más hibája is, nem is ajánlják programon belül sem.
azt már megnéztem, hogy a sokcs. LPCM folyamot szépen kiküldi khz/bit-nek megfelelően.
-
törölt tag
No, a hozzám hasonló mozihangra is kényeskéknek a reclock bűvészkedést kikerülve is van már épkézláb Wasapai exclusive/bit-exact out MPC-re. Lesz gyárilag is előbb utóbb, de az MPC BE változat féle audio renderer gyors tesztelés után recsegés-ropogás nélkül fasza. Az MPC-HC audio renderer mint említettem bug-halmaz, ezért kell bűvészkedni.
standalone_filters-mpc-be.1.4.5.315.x64.(VS2013).7z vagy .x86. csak berakjuk a külső szűrők közé, és:
Szóval aki kipróbálni a win mixer nélküli hangminőséget, bit pontos kimenetet óhajt MPC-vel, rajta...
-
drdr
senior tag
Ez driver szinten dől el (vagy inkább hardver szinten), ha már benne van a kártyában/kártyán, akkor működik is. Az is lehet, csak akkor jön megfelelő stream belőle, ha a megfelelő CAM és előfizetői kártya benn van a CI modulban...
Külön smart card-os megoldás is működhet, linuxon meg is van (pl. dreambox és klónok és egyéb beltérik), Windows-on is vannak CAM szolgáltatások, biztos össze lehet hozni, de mint fentebb írták, nagyon utána kell nézni, mi mivel kompatibilis.
-
hati
addikt
válasz
interstate76 #34677 üzenetére
A kérdés, hogy tudja-e kezelni a tuner beépített kártyaolvasóját az általad használt alkalmazás. Mit használsz?
-
drdr
senior tag
válasz
interstate76 #34682 üzenetére
Esetleg itt is szétnézhetsz, kicsit drágák, de talán használtan olcsóbban meg lehet kapni....
-
Celtis
veterán
válasz
interstate76 #34682 üzenetére
Nem muszáj kártyaolvasós tunerben gondolkodnod, ha az nagyon szűkíti a kínálatot. Vehetsz külön kártyaolvasót is. Sokkal fontosabb, hogy olyan tunert válassz, amelyiknek a kompatibilitása bizonyított.
-
interstate76
addikt
válasz
Celtis #34679 üzenetére
Köszönöm a választ!
Ill. az alábbiakat másoktól is kérdezném: DVB-T tunerből (azon kívül, amit linkeltem) létezik másik típus? Olyanra gondolok, amibe normál méretű conax kártyát lehet tenni, ill. az sem lenne baj, ha nem külső, hanem belső tuner lenne.
Kösz még egyszer!
-
greeny1899
csendes tag
válasz
Xmodule #34678 üzenetére
csak találgatni tudok... Hátha valaki okosabb mond vmi jót majd.de addig is
- ez esetben megnézném hogy a magyar oldalon nem -e esetleg az adott transmission klienssel van -e gond (támogatott -e, stb), tehát van e vmi hír kompatibilitás problémáról.
- kiegészítő frisstés automatikus? ha igen, volt mostanában frissítve transmission?
- port open -e htpcn
- másik torrent kliens ugyanazt hogy tölti htpc-n
- Transmission beállításainál nincs e limit belőve
- transmission eltávolít/újraindít/letölt/telepít -
Celtis
veterán
válasz
interstate76 #34677 üzenetére
Megoldható. A DVB vétel nem jelent extra hardver igényt a tuneren kívül.
Én J1900-as vagy QC5000-es alaplapot javaslok. Pro kontra érveket találsz ha visszaolvasol, de egyikkel sem lősz mellé. Gondolom az alacsony fogyasztás elsődleges feltétel, ha állandóan menni fog.
Kodihoz vannak TV vételre szolgáló addon-ok. Nekem a Tvheadenddel van tapasztalatom,de létezik sok más. A VDR-t érdemes lehet még kipróbálni.
A működés alapelve, hogy fut egy backend, ami kezeli a tunert, és ehhez csatlakozik a kliens, aki megjeleníti a képet. Aki sima beltérihez szokott annak ez felesleges bonyolításnak tűnhet, de az előnye, hogy a backendhez több kliens is csatlakozhat. Magyarul, ha a HTPC-n nézel egy TV csatornát, akkor a PC-den futtatva a kodit nézhetsz mást. (egy tuner esetén csak olyan csatornát, amelyik ugyanazona multiplexen van)Célgép esetén én Openelec-et javaslok oprendszernek, így RAM-on is spórolhatsz. 2GB bőven elég.
-
Xmodule
őstag
válasz
greeny1899 #34676 üzenetére
egy magyar oldalrol szedtem le. de a file ugyan az volt es idöben is ugyan akkor volt. szoval a sebessegnek meg kellet volna lennie. raadasul mindegyik file ilyen lassan jön le a htpc-n. de eleinte nem volt ez csak mostanaban. transmissiont nem talaltam windowsra igy itt a bittorrent kliensel töltöttem.
-
interstate76
addikt
Segítsetek nekem, kérlek! HTPC építésén gondolkozom és alapvető elvárás lenne, hogy külső vagy belső tuner segítségével nézni tudjam a Mindig TV Extra Családi csomag adóit, azaz valahogy Conax kártyát tudjak bele tenni. Megoldható? Én csak ezt a külső eszközt találtam. Emellett a Kodi futna rajta, egyszerre max. 15-20 torrent, ill. NAS-ként is üzemelne. Milyen vasat javasoltok ezere a célokra? Próbálkoztam a keresővel, de nem találtam elég használható infót (vagy inkább túl sok volt és nem tudtam kibogarászni a relevánsakat), légyszi segítsetek! Köszönöm!
-
Xmodule
őstag
sziasztok.
Olyan problemam lenne, hogy openelec van a kis htpc-men mar lassan több mint egy eve. viszont mostanaban azt csinalja hogy a transmission nem akar csak par kb/s -el tölteni. Direkt kiprobaltam ma egy filenal htpc 60kb/s körul töltötte masik gep pedig 8MB/s -el. Szoval nem a nettel vagy a routerrel van a gond. nem szeretnem ujra rakni magat az openelec rendszert mert akkor a sorozatoknal a megnezett reszeknel eltunik a pipa.
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Az rtorrent témához egy hozzászólás: az rtorrent konfig fájljában be lehet állítani, hogy több watchdir és ezzel együtt több letöltési hely legyen. Nálam ez így néz ki a .rtorrent.rc-ben az ide vonatkozó rész:
schedule = watch_directory_1,11,10,"load_start=/media/NAS/Download/Egyeb/*.torrent,d.set_directory=/media/NAS/Egyeb/"
schedule = watch_directory_2,11,10,"load_start=/media/NAS/Download/Filmek/*.torrent,d.set_directory=/media/NAS/Filmek/"
schedule = watch_directory_3,11,10,"load_start=/media/NAS/Download/Programok/*.torrent,d.set_directory=/media/NAS/Programok/"
schedule = watch_directory_4,11,10,"load_start=/media/NAS/Download/Seed/*.torrent,d.set_directory=/media/NAS/Seed/"
schedule = watch_directory_5,11,10,"load_start=/media/NAS/Download/Sorozatok/*.torrent,d.set_directory=/media/NAS/Sorozatok/"
schedule = watch_directory_6,11,10,"load_start=/media/NAS/Download/Video/*.torrent,d.set_directory=/media/NAS/Video/"
schedule = watch_directory_7,11,10,"load_start=/media/NAS/Download/Zene/*.torrent,d.set_directory=/media/NAS/Zene/"Más torrent kliensben nem találtam ilyen beállítási lehetőséget, pedig sokat keresgéltem. Ez viszont megy, működik.
Sok sikert!
-
Armatura
tag
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni,hogy megvalósítható-e ez az elképzelés,és ha igen hogyan.1.utorrent-létrehozok pl:3cimkét,és a hozzávaló mappát.
Letöltés esetén ugye kiválasztom mi melyikbe kerüljön.2.itt jön a csavar-a letöltőtt cucc,egy másik lemez ugyanazon nevű mappájába !másolódjon! a letöltés befejezése után.
3.Mindezt tenné automatán.
-
fo_di
őstag
sziasztok,
gondolkodok, hogy beüzemeljem a fiókban porosodó raspimet htpc célokra kodival
van hozzá olyan plugin, amivel magyar tartalmakat is el tudok érni? olyanokra gondolok, mint rtl most vagy mediaklikk.hu-n található tartalmak, esetleg magyar rádiók web streamjei (mr2, class, juventus, stb) és ilyesmik
köszi -
fausto
addikt
válasz
greeny1899 #34668 üzenetére
A feliratokat sikerült beállítanom, én voltam a béna. A leírást köszönöm, megnéztem, de nekem magas, marad a manuális másolgatás
Nekem a Linux nagyon magas, sosem használtam.
-
fausto
addikt
válasz
greeny1899 #34666 üzenetére
Tudom hol van, megnézem, mert nekem úgy van beállítva, hogy rendszer nyelvének megfelelő feliratot töltse le, az meg magyar, de akkor beállítom normálisan magyarra.
Köszi a segítséget -
greeny1899
csendes tag
válasz
fausto #34665 üzenetére
A rtorrent nem tudja megkülönböztetni tudtommal a sorozatot és filmet (milyen felcímkézés alapján tenné?), így a szeparált célmásolás nem működik. Az van amit a beállításban látsz sajnos (delehet hogy van rá megoldás, én nem használom, manuálisan mozgatom és nevezem át a fájlokat, hogy a scrappernek ne legyen gondja).
Supersub hibát ad már egy ideje, azt már nem is használom. Én az opensub-ot hazsnálom. KODI Rendszer - Beállítások - Videó - Feliratok-nál be lehet állítani azt, hogy milyen feliratokat keressen (nálam hun és eng van belőve).
EDIT: itt lehet hogy van számodra megoldás
http://wiki.openelec.tv/index.php?title=RTorrent_Service_Add-on#Adding_Torrents_to_Watch_dirs -
fausto
addikt
válasz
greeny1899 #34664 üzenetére
Köszi, ez így elsőre tetszik!
Megadtam neki egy általános letöltési mappát. Arra van valamilyen megoldás/beállítás, hogy ha tudom, hogy filmet töltök le, akkor megadom, hogy ahogy kész van, a filmes mappába tegye, ha tudom, hogy sorozat, akkor a sorozatos mappába, stb... ?Illetve a feliratok kezelésével kapcsolatban lenne kérdésem: engedélyeztem 3 feliratos add-on-t is, a supersubtitles-t, opensubtitles és podnapisi. A supersubtitles hibát ír ki felirat keresésnél, a másik kettő csak angol feliratot talál a filmekhez (az Interstellar-ral teszteltem, kéne hozzá lennie magyar feliratnak) Ti mit használtok, mit ajánlotok automata felirat letöltéshez?
-
greeny1899
csendes tag
válasz
fausto #34663 üzenetére
Természetesen lehet. Én személy szerint rTorrentet használok, többit is próbáltam, de mindegyikkel volt anno problémám (ez lehet hogy azóta már változott, hisz a ru nálam már több mint 1 éve üzemel). rtorrent beállításain belül 3 "fül" van, értelemszeren az:
rTorrent service - portniytás (upnp esetén nem kell), Download/Upload limit
Watch settings - letöltés helye, letöltött mappa, stb
ruTorrent Web - böngészőn keresztli elérés, portBtw én post most akarom megoldani, hogy a ruoterem-re kötött vinyóra dolgozzon a torrent, méghozzá a routeremen futva. A htpc-m már túl sok vinyót tartalmaz, hogy megérje (áram, zaj, stb) azt használnom torrentre.
-
fausto
addikt
Sziasztok,
Hétvégén megjött minden alkatrész, össze is raktam a HTPC-t, szépen muzsikál
Kipróbáltam az Openelec rendszert, nagyon bejött, be is állítottam, hogy elsődlegesen az töltsön be. Az lenne a kérdésem, hogy valahogy megoldható, hogy Kodi alatt menjenek a torrentek? Azt láttam, hogy van Transmission és uTorrent is a kiegészítők között, de egyrészt nem tudtam, hogy kell beállítani, másrészt azt nem tudom, hogy a torrent file-okat hogyan tudnám letölteni? Csak egy egyszzerű browser kiegészítőt találtam, amivel lehetetlen volt navigálni, pl. az ncore-on.
Van erre valamilyen megoldás? Köszi előre is! -
törölt tag
válasz
Mezga Aladár #34656 üzenetére
Úgy sejtem nálam a Kodi beépített lejátszója/LPCM hiba egyik oka az MPC esetén pont LPCM/Wasapi audio kimenetre használt (csak arra) Reclock zavarhat be. Az MPC-ben van beépített audio renderer, hogy kikerüld a Windows mixert, de bugos, mint a fene. Állítólag az új MPC verziók egyikében pont ezt dolgozzák át, lesz érdemi Wasapi is.
-
Celtis
veterán
-
CirrMee
addikt
Nálam a riser prózai okok miatt kellett: anno vettem egy (cserélhető hátlappal) low profile DVB-T kártyát, amit 1-2 évig, a HTPC megépítéséig az asztali nagy gépemben használtam / teszteltem. A HTPC megépítésekor első körben nem kapott szerepet, mivel ismerkedni akartam a Kodival (előtte nagy gépen XBMC), és hát az asztali gépben sem sikerült működésre bírni - mármint hogy XBMC alatt működni tudjon. Később mindenképpen dűlőre akartam vinni a dolgot, ezért a kártyát megpróbáltam betenni a gépházba, de nem fért bele. Azt hittem a kártya méretét
ba...ákszabták el, de mint kiderült nem azt, hanem a gépház alacsonyabb a low profile szabványnál.No ezért kellett a riser, hogy a már meglévő, használható távirányítóval rendelkező tunert tudjam beüzemelni. Nekem az is elég lett volna, ha távirányítóként tudom használni csak, a driveren keresztül eleve képes csak ezt a funkciót is ellátni. Amíg működött a pár stream adás, addig nem is erőltettem a DVB-T vevő részét, aztán amikor egyik napról a másikra kihullottak a már említett adók linkjei, gondoltam ideje megpróbálni.
Adás minősége: amire HD képes stb ketyerével ( vagy saját DVB-T tunerrel) is képes a tévéd. Nekünk a F1 miatt kell egyedül a TV, azt nyomni tudja az idióta kvázimagyarHD szabvánnyal. Pár kép:
Adók száma: attól függ, előfizetsz e, illetve ha előfizetsz, mire fizetsz elő. Ahhoz azonban, hogy előfizetéses adókat nézz, annak megfelelő (kártyát fogadni tudó) tuner kell, ami eléggé megdobja a költségeket. Amennyiben valamelyik határ közelében élsz, ott tudod fogni még a szomszédok adóit, vagy lehet kombinálni IPTV -s címekkel, nagyjából ennyi. -
wopi
aktív tag
válasz
CirrMee #34654 üzenetére
Köszi a választ!
Risert? Milyen DVB-T tunert? Működőképes a dolog? Mennyi csatorna megy rajta, milyen minőséggel?
Igen, közben találtam csatornalistát, de valóban elég szegényes a magyar kínálat. Úgy látszik itt is van hová felzárkózni, vagy épp legyőzni a szolgáltatók érdekeit.
-
CirrMee
addikt
Én és pár kolléga használtuk is. Igaz csak pár adásra korlátozódott, jellemzően m1/m2/folyamtévé/világfolyamtévé. Volt még pár városi tévés cím is, de az meg a ki a frászt érdekel kategória.
Működőképes az ötlet, de pont a magyar adásokra használhatatlan, mivel idehaza minden érintett meg akarja akadályozni az ilyenek használatát, még akkor is, ha amúgy van belőle valami http vagy win8 metrós saját sugárzásuk. Ha találsz is nagy nehezen illeszthető stream -et, rövid időn belül letiltják / címet változtatnak, hogy ne tudd használni. Magyar (értelmes) adásokkal tehát használhatatlan. Én is inkább vettem egy risert, és belegyömöszöltem a DVB-T tunert a géptestbe, legalább van távirányítója is a Kodinak.
Tehát a dolog működőképes, de megfelelő stream cím a legtöbb esetben nincs, ha pedig sikerülne is szerezni, túl sokáig nem fog működni. Egyszerűen nem éri meg erőlködni vele...
-
wopi
aktív tag
Sziasztok!
Jól értem, hogy a következő videón láthatóan Kodi-n, a megfelelő addon használatával IP alapon érhetőek el a műsorok? Feltételezem igen, mivel a neve is IPTV...
Van arra bármi esélyem, hogy hasonló módon magyar csatornákat elérjek? Szeretnék Kodin keresztül TV-zni, viszont nincs tunerem, ezért lehetőleg internet alapon szeretném ezt megoldani. Hála a Diginek, kellő sávszéllel rendelkezem hozzá, csak épp a magyar csatornák elérhetősége kétséges számomra.
Köszi!
-
törölt tag
válasz
Mezga Aladár #34650 üzenetére
Kijött a 64bites MadVR. Emiatt lepucoltam a teljes konfigot 32 bites MPC-vel együtt. Felraknám mindkettőből a 64bitest, aztán rájöttem, hogy tulajképpen lusta vagyok hozzá.
Nyúzom kicsit a Kodi lejátszóját, plusz a DSPlayeres Kodit. Egész jó egyébként, kivéve ugye a 24.0 hiányát, de ez az LPCM bibi zavaró. Hozzáteszem BD, vagy kevéssé tömörített anyagokkal. Kipróbáltam kikapcsolt DXVA és belőtt optimalizált scalerekkel, spline ill lanczos, ami már régebb óta része a Kodinak, de anno nagyon rosszul skáláztak fel madvr-hez képest. Az élességet is eltolták, főleg a hátterek zizgése, szemcsék kiemelése volt túlzott. Szóval tesztelgetek, kínzom magam
-
devil-k
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #34650 üzenetére
Ez egyfajta önostorozás szerintem.
-
törölt tag
Arról tudunk, hogy Carrizo érkezik-é AM1 foglalatba? Csak házimozi/Kodit favorizálóknak, új gépet építőknek minden tekintetben nagyon jó frissítés lehetne vs Kaveri vagy i3. Egy jó lap plusz táppal, értően beállított, és vagy hardverekre kihegyezett driver setuppal látatlanban is nagyon jó mozigép lehetne.
-
törölt tag
Drága barátaim, pár napja 100%-ban a Kodi saját lejátszóját nyüstölöm, egyik furcsaság: házimozis kollégák, akik 15-ös verziót használnak tapasztalják, hogy az LPCM 5(7).1 filmek illetve koncertek süketek? Megfagy a lejátszás, erősítő sztereóba áll és hasonló furcsaságok. Anno tuti, hogy nem volt ilyen bibi, kérdés ez nálam lokális, vagy általános jelenség.
Érdekes, hogy EVR-t használván lágyabb képű vetítővel Kodi/Catalyst élkiemelés képes jó eredményt hozni, összevetve pl MPC Sharpen Complex2-vel. -DXVA2 HQ scalerek sem rossz itt-ott.
-
python1
veterán
válasz
devil-k #34630 üzenetére
Természetesen SSD lesz rendszer alá.Igen,olvastam a blogodat róla.
Patice:pontosan ezek miatt gondoltam SSD-re,csak te jobban összeszedted a miérteket.Passzívban gondolkodom,5-éve építgetem fél passzívban,passzívban a gépeimet. Rühellem ha hangos egy Pc.
Ja és köszi a válaszokat!
-
havri1
félisten
Még egy dolgot kellene megoldanom.
Gyerekek amikor mesét néznek (KODI), akkor jó lenne, ha HDMI-n küldené a hangot a tv-re. Viszont én meg a házimozin hallgatom optikán.
Ezt valahogy távirányítóra (Evenghost) megoldható lenne szerintetek? Tehát 2 bill, egyiket megnyomva a beállításokban átvált HDMI-re, másikkal meg optikára. Esélytelen?
Esetleg a fel le nyilakra tenni a hangcsatornák váltását? -
-
canniball
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #34642 üzenetére
Persze, csak említettem hogy nálam sem kerek valami.
Nálam úgy kell működnie, hogy hálózati kérésre is bekapcsol a gép. -
canniball
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #34639 üzenetére
Nekem viszont az nem jó.
-
havri1
félisten
válasz
Mezga Aladár #34636 üzenetére
És igen!
Így már nem éled fel, csak bill leütésre. Mondjuk már csak azt kéne megoldanom, hogy a távirányító gombja is élessze -
Mezga Aladár
veterán
válasz
canniball #34637 üzenetére
"De akkor hálózati kérésre nem kapcsol be, nem?"
Ez a lényege, A magic packet viszont ébreszti.
Yatse tudja. -
havri1
félisten
Ha hibernálásból, vagy standby-ból a gép magától feléled kb 3 mp után, annak mi lehet az oka?
Mi ébresztheti fel? -
python1
veterán
válasz
bajnokpityu #34622 üzenetére
Köszi Pityu!
Akkor maradok a Hdd nél.
:-D
Patice: köszi neked is! -
válasz
python1 #34607 üzenetére
Lehet, hogy van értelme. Én el tudom képzelni, de csak elég magas minőségű (étsd több milliós) környezetben.
A HDD-k rezgése, és a motorjuk elektromos zaja lehet hátrányos hatással a zenélésre használt gép hangminőségére. De ismétlem: csak magas minőségű környezetben tartom valószínűnek. Alacsonyabb hangminőségi szinteken és nem olyan drága komponenseknél ez lenne az utolsó dolog kb. amire költenék.
Más kérdés, hogy ha dedikált zenelejátszó gépet építenék, akkor kapásból hálózatról etetném. Linuxon az NFS kb. olyan, mintha a gépben lenne a HDD, így az távolabb lehet az egész lánctól olyan házban, ahol aktív hűtést kap. A zenegép ("streamer") pedig így lehet akár teljesen passzív is, nulla mozgó alkatrésszel. Ahogy a nagyok csinálják.
A tápellátás természetesen itt is kulcskérdés a hardverben. Minél magasabb minőségű a lánc, ahová kerül a gép, annál fontosabb lesz a jó táp.
A szoftver meg a másik nagy befolyásoló tényező. Nagyon nem mindegy mit használsz, ha csak a zenelejátszás a cél. Ebben a topikban pont erről van szó. Várunk szeretettel.
-
Pepszi
tag
Próbálom belőni a fiio e10k-val a rendszert, de amin elakadtam, hogy a line-out-ja baromi nagy hangerőn szól.
a win-ben a hangerő csúszkát negyed alá lehúzva, a foobar-ban félre és a sztereon így is negyed körül szól elviselhetően. A fiio elején lévő hangerő poti line out esetén nem aktív.
Csak azért zavaró, mert hdmi-denon3808-sztereo vonalon mozihoz a sztereon fél állás fölé tekerem a potit és ha úgy felejtem amikor átkapcsolok fiio-ra akkor leüvölti a fejem. -
Tonyo
őstag
válasz
bajnokpityu #34623 üzenetére
Erre gondolsz? Csak a 240 passzív.
-
tom_tol
addikt
válasz
bajnokpityu #34623 üzenetére
Első nekifutásra passzív lp-t keresett, azt nem találtunk.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
python1 #34607 üzenetére
ismerősi körben volt, aki rosszabbnak mondta az SSD-t,mint egyszerű külső USBs háttértárat. Bármi lehet.
HAsonló furi tapasztalataim nekem is vannak, de ph-n avx-en már nem lehet ilyen témákról beszélni.ugye upnp sreamelek lassan egy éve, és ugye úgy álltam hozzá, hogy nah,végre nem kell drága usb kábel. lett helyette új változó, hogy nas oprendszer, hálókártya tipusa, stb...
-
devil-k
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #34620 üzenetére
Én sem írtam egy szóval sem, hogy nem. Csak nagyon nehéz egyöntetűen kijelenteni.
-
python1
veterán
Bocs,hogy borzoltam a kedélyeket nem állt szándékomban.
Gondoltam egyszerű a kérdés,és nem kell más totyikot bevonni,ráadásul aminek ide nincs is köze.
Látom azért itt is van lejjebb. -
radi8tor
MODERÁTOR
-
devil-k
nagyúr
válasz
python1 #34607 üzenetére
Akinek van 1 kis sütnivalója, az rendszernek tuti, hogy SSD-t használ. Ha pedig sok sok pénzed van, akkor még háttértárolónak is mehet.
"Tehát hangra gyakorolt minőségére gondoltam a többi előnyétől eltekintve?
"Ez erősen vitatott és hitbéli dolog egy kis placebo hatással.
-
python1
veterán
Sziasztok!
Néha jövök hülyéket kérdezni,most sem lesz ez másként.
Szerintetek van-e értelme HDD helyett SSD-t használni? Csak zenélésre lenne összedobva egy külön gép.
Tehát hangra gyakorolt minőségére gondoltam a többi előnyétől eltekintve? -
eastsider
nagyúr
válasz
eastsider #34604 üzenetére
kicsit utánaolvastam az openelecnek.
lehet nekem jobb lenne valami alapabb linux distro és rá egy kodi.
NAS-nak nem tudom mennyire jó (torrent) az openELEC... mármint hogy egész nap menjen a cucc... és a GUI-t "csak" a tv bekapcsoltával használnám ki.
illetve windowsról elérném a háttértár tartalmát?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Ryzen 7 5800XT: Gyorsabb, Erősebb, Tiéd lehet még ma! Rèszletre is!
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest