- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autódiagnosztika: a gyakorlatban
Hirdetés
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bajnokpityu #34799 üzenetére
Vagy dual-bootos gép és egyik sima kodi alapbeállításokkal családnak. Apának meg a madVR-es Setup másik OP rendszerrel.
Ez nálam félig kész, megvan a két OP rendszer, Egyik (Kodibuntu - család) már belakva. Adatbázist kell még csak átraknom a NAS-ra. Másik (Win8.1 - DSplayer-es Kodi - apának) rendszer meg beállítás alatt. Héten lesz időm belőni, nekiülnék végre.
(Saját NAS-ba még nem merek belevágni - pedig szeretném már kipróbálni mit tud...
)
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Patice #34798 üzenetére
azért nincs ilyen, mert tök más a teljesitményigény, ha nativ felbontásban számol, mintha fel kell skálázni.
mármint én pl felszorzom a felbontást 4el, ott rendereltetek, majd visszaosztom. Így a textúrák sokkal jobbak lesznek, élethűbb lesz az egész. Nah, ezt a gépem simán bírja 1080as felbontáson, de, ha 720as filet kellene megcsinálnia, akkor 1FPS lesz belőle. és ezt még az A10-7800 + R7 250 hibrid crossfire-ben se tudja.Ezért van,hogy amikor apával néz a család filmet, akkor mpc,madVR olyan beállításokkal, amit éppen elbír (1x beálítottam, most már nem kell szöszölni), amúgy meg a lányok kodiznak a TVn. így mindenki jól jár.
Viszont rohadt bonyesz autómatika kellene, hogy az első 5mp-ban belövi neked a setupot, hogy mi az, amit még éppen elbír a gép az adott felbontáson.
Vagy sima bicubicot beállíthatod, mint pl a kodi, (már ennek is jobb a képe, mint a kodinak), azt meg még egy intel 4600 is elbírja, bármely felbontáson, 70% GPU terhelésen.
-
válasz
#75912448 #34797 üzenetére
Én még bele sem kezdtem igazán a madVR-be, de már elvesztettem a fonalat a beállításoknál. Vagy csak nem vagyok elég kitartó.
Tök jó lenne, ha valaki készítene madVR beállításhoz egy olyan add-on-t, ami megvizsgálja az ember gépét és a hardveres képességeknek megfelelő pár lehetséges beállítás-kombinációt felajánlana, aztán már csak 3-4 lehetőség közül kellene dönteni. Most már kihúztam a biliből a kezem...
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #34796 üzenetére
Új madVR v0.88.1 is kapott rakat új izgalmas funkciót, frissítést. Mint pl Direct3D 11 presentation path, native 10bit output... de felsorolni is nehéz, győzze az ember kipróbálni, összehangolni a rendszerrel.
-
-
-
windlord
őstag
válasz
MasterMark #34791 üzenetére
Probalgatom kihozni a legjobb megoldast, meg normal fogyasztas alatt , de franko mozis teljesitmeny mellett.
Maximum ha kihasznalatlan lesz, akkor az apron barki hozzajuthat egy jo kis mozigephez
-
justice84
aktív tag
válasz
Skillet #34783 üzenetére
Legegyszerűbb szerintem ha létrehozol egy saját lejátszáslistát.
Videok-->Lejátszáslisták--> Új intelligens lejátszáslista
Itt: Típus: Filmek, Elemek keresése,ahol: Új szabály.. klikk---> Elemek összehasonlítása, ahol.. kikeresed bal oldalt:elérési út, jobb oldalt:tartalmazza (vagy kezdődik) -->betallózod az adott mappát-->ok-->ok-->elnevezed.
Ha Aeon Nox felszínt használsz kiteszed főmenübe. -
windlord
őstag
válasz
MasterMark #34788 üzenetére
Htpc vonalon maradnek fm2 -n.
Jok, jo aron...
Tapasztatat csak a forum alapjan vanMost 1-2k lenne a kulonbseg...
Hosszu tavon valalhato.
2x2GB DC a kiszemelt mennyiseg.
Boven eleg lesz mindenre szerintem. -
windlord
őstag
válasz
MasterMark #34786 üzenetére
Elsosorban htpc.
Jatekra ott az asztali... De azon sem jatszom, csak tervezgetemMost lenne g.skill 1866, vagy tuning geil ami elmeletileg 2400+.
Arban nincs difi, a geil hasznalt...Hosszu tavra tervezek, ezert nem am1, hanem fm2+.
De szerintem az esetleges tuning miatt a nagyobb MHz lesz a befuto.
Thx az utbaigazitast!
-
MasterMark
titán
válasz
windlord #34784 üzenetére
APU-hoz érdemes minél gyorsabb memóriákat rakni a sávszélesség miatt. Ha gyorsabbakat veszel bele, akkor 1866-on fog menni alapból. De mivel K-s prociról van szó, ezért ha normális alaplapod van, simán csak átírod a memória szorzót nagyobbra, vagy XMP-t állítasz be.
Szóval megérhető 2133-asat venni bele, ha esetleg később másik APU-ra váltasz.
Ha nem tervezed, akkor elég lehet az 1866-os is. Nekem is 1866-osom van, igaz A6-6400K-m, de simán mennek 2400 Mhz-en is.
szerk.: Ja igen, ha csak HTPC-re lenne használva és semmi játék, akkor teljesen mindegy.
-
windlord
őstag
Nem teljesen ide tartozo kerdes, de engedjetek meg, hogy feltegyem.
Htpc -be a kiszemelt cpu egy A6-7400K.
Neki 1866MHz a memória órajele.Ha én nagyobb frekijü RAM -ot teszek bele mint 1866MHz, akkor abbol szarmazik elonyom, vagy total mindegy?!
Elore is koszonom!
-
Skillet
addikt
Kodi. Volna itt két mappa. Mindkettőben filmek. Ha felveszem őket a médiatárba, akkor minden film egy helyen lesz a médiatárban, a filmek alatt. Azt nem lehet elérni, hogy 1-1 mappa tartalmát külön-külön menüpontban lehessen elérni?
Nem tudom mennyire írtam le érthetően. Talán úgy a legegyszerűbb, hogy mappákra akarok szűrni a médiatárban. -
gery2123
őstag
Nekem is hasonló a kicsike,de nincs második monitor és desktop. Csak a Kodi megy és torrent, smb,...
Meg vagyok vele elégedve, teljesen rendben van. Használtam desktopként is egy kicsit, és nem éreztem, hogy gyenge lenne.
Ja nekem nem arch, hanem ubuntu szerver megy. (ezt valószínű, hogy cserélem fedora/centos szerverre) -
justice84
aktív tag
Jó kis opcióval bővült a Kodi [Media importing and library integration of UPnP]
Csak egy szívfájdalmam vanLinux: You need to build your own
-
válasz
asanotadanob #34777 üzenetére
Üvegtigris Sanyi után szabadon: autó --> ótó --> Ottó...
-
asanotadanob
tag
válasz
bajnokpityu #34772 üzenetére
Mi a BenQ-t Benőnek. Családtag...
-
Istju
senior tag
Sziasztok.
Az rpimet cserélem le egy Asrock Q1900DC-ITX-re. Lesz bele 2x4gb Samsung DDR3, és egy sata3 -as 128gb Samsung 830 SSD.Az alaplapot már fizettem, már csak a szállításra várok. Arch linux al szeretném használni úgy, hogy a fullhd nagytv hdmi-vel lesz rádugva, D-subon, pedig kap egy 19 colos lcd-t, ami egy wifis billentyűvel, egy netezős asztal lesz. A TV asztalára egy Kodit terveztem futtani. Valakinek van esetleg ilyen cucca hasonló módon használva. Pluszban lesz rajta web server, php, mysql, ftp server, rtorrent. Ha valakinek ilyen van, az írhatna, minden véleményre kíváncsi vagyok:-)
Előre is köszi. -
Skillet
addikt
válasz
bajnokpityu #34774 üzenetére
bocs, de ez más. a mitsubishit nem azért becézik micsunak, mert... hanem mert sokan azt hiszik, micsubicsinek kell ejteni.
az nyilván nem zavar, ha valaki micu-zza, de még a cicubisitől sem vágok eretazt legalább lehet tudni, hogy direkt van. mint pl a skodri.
de ha a skodát hirtelen szkodának ejtené valaki, vagy scodának...
rosszul látom?
ne ez aztán az off -
Skillet
addikt
válasz
bajnokpityu #34772 üzenetére
Mint mitsubishi (autó) tulaj, bántani szokta a fülemet a micsu-zás
Sokan micsuzzák a micukat. Igaz, ez nem autó, hanem vetítő... szerintem a dolgon nem változtat.
Amúgy bocsi, nem kötözködni akartam! -
Skillet
addikt
válasz
bajnokpityu #34770 üzenetére
Milyen micsu, az mit takar? Mitsubishit? Gondolom, akkor inkább micu
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #34767 üzenetére
Szokásos, szvsz ha hoz is, annyit nem amennyit sejtésem szerint rá kéne fizetned.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #34767 üzenetére
Messiásként várom a Optoma HD91+-t, LED-es 1 chip DLP. Talán-talán-talán
de a vége úgyis egy régebbi használt vas lesz.
-
-
törölt tag
válasz
M@trixfan #34761 üzenetére
HW55-öt BenqW7500-ra 1:1 cserélni. Nyilván egyforma kategória, de mégis dlp vs lcos, és sajnos ebben a kategóriában "normális" dlp szinte nincs, amivel összevethető lenne. Mindenképp látni, érezni akartam ezt a típust, mint egyetlen alternatíva a HW-vel szemben. Megelőzve, ha esetleg pongyolán fogalmaztam, nem a W7500-nak van jobb képe a Sonynál, hanem első pár napban a Benq jobb volt Kodival, mint MPC-vel. Pontosabban az EVR-be is belenyúlva MPC/madvr ellenében, de nyomtam mindent a nagy izgalomban
Ez mostanra helyrebillent, ahogy említettem mindenből friss került fel a mozigépre, össze is lettek már párosítva, amennyit tudtam finomhangoltam a proji beállításait is, végpontok rendbe rakva, legfőképp a piros árnyalatot kellett szemre úgy belőni, hogy ne legyen rózsába hajló, mint gyárilag. (Ugye értelemszerűen kalibrálni még neme lehet)
Összességében mégsem éri meg lecserélni, szubjektíve érvek szólnak egyik ill másik mellett. Hosszútávon kéne megoldani a 21:9-es ívelt vásznat úgy megvetíteni, hogy az anamorf 3D sem okozzon gondot (ezt a Sony nem is tudja, csak 2D-ben), de ha az ízlésem DLP felé visz - és visz mert mozisabb -, az brutál zsebbenyúlós móka. (lehetetlen összeg, amit inkább álom mozi proci-végfokra költenék
).
Ahogy a szaktopikban is megerősítették, új DLP nincs ennyiért, ahogy eddig is, a Sony jelenti a legjobb kompromisszumot. Vagy használtan valami régebbi nagyvadat, de akkor ugrik 1-2 terv, ráadásul olyan lencse is kellhet hozzá, ami megduplázza a vetítő árát. És ugye az anamorf vetítés kötelező elem... szóval szenvedek ezzel a kérdéssel egy ideje.
-
canniball
nagyúr
válasz
eastsider #34762 üzenetére
Pont erről beszélek.
1. Felteszed a Kodihoz a YT kiegészítőt.
2. Felteszed/feltetted a telefonra a YT appot.
Ezek még így nem tudnak egymásról; ezért
3. fel kell tenned a telefonra a Yatse-t (és összelőni a géppel).
4. A telefonon a YT alkalmazásban kikeresed az áhított videót.
5. Ráböksz a megosztásra.
6. A felugró menüben kiválasztod a Yatse-s Play on Media... opciót.
7. A HTPC-n elindul a videó, örülsz.
Remélem így már érthető, mert szájbarágósabban nem tudom. -
M@trixfan
addikt
válasz
#75912448 #34705 üzenetére
"Szerintem szimplán a projinak van kicsit elkentebb képe, de egyben mozisabb, mint az lcos."
Hú, ez nagyon érdekelne engem, hogy miről mire váltottál! Nálam nagyon jó beállásban vannak a Sony LCOS gépei az összességében vett teljesítmény miatt. A HW sorozat optikája nem a legkiemelkedőbb a szegmensében, viszont a fekete szint nagyon jó, az írisz vezérlés talán az egyik legjobb kategóriától függetlenül, kicsi az input lag, van 4:4:4, van BFI mozgásmegjelenítéshez. Film, gaming egyaránt mehet rajta. Óbudán a 4K Sony gépeken is látszik, hogy bár van saját színvilága a DLP-hez képest, de az on/off kontraszt már nagyon látványosan túllépett a DLP-n és a jeleneten belüli is elég jó már.
-
Ermac
tag
Sziasztok ! HTPC építés előtt állok döntésképtelen vagyok akad kéznél egy g1610 prockóm és egy xfx ts430 táp is elfekvőbe, szeretnék egy zajtalan kis kuckós gépet összehozni 2-3 TB-os tárhelyel 5400rpm főleg KODI használatára valamint tv nézés is cél tehát valami tv tuner se ártana, itt Angliába élek főleg amazon ról szoktam rendelni de más alternatíva is jó lehet akár. A meglévő cuccok nem feltétel h felhasználjam a lényeg csendes legyen és kell a nagy tárhely valamint a fhd lejátszás hdmi-n keresztül tv-n kodival. Usb3 se lenne rossz adatátvitel miatt külső vinyó etc. Köszi előre is. Amd-s részt is szívesen meghallgatom.
-
greeny1899
csendes tag
válasz
Melorin #34754 üzenetére
Hm. Már találkoztam olyannal, hogy a Win alatt futtatott KODI szaggatott, de akkor az oka az volt hogy az audio passthrough-ként volt beállítva, és a fogadó egység nem bírta. De ez rögtön, a film indítását követően jelentkezett (nem pedig mint nálad hogy az elején minden ok, aztán beszaggat).
-
canniball
nagyúr
válasz
eastsider #34756 üzenetére
Az is kell hozzá: a YT alkalmazásban megnyomod a megosztást, majd a felugró menüben kiválasztod a Yatse küldés funkcióját (tehát a Yatset tulajdonképpen nem bizergálod). Magában a YT appal nem tudod megoldani.
Melorin!
Nálam is volt ilyen, a külső lejátszó beállítása oldotta meg...ideig-óráig, most már az is ilyen. Nem tudom mi az oka, de úgy érzem reinstall lesz belőle. -
válasz
Vikthor #34750 üzenetére
Egyéni meglátásom az, hogy bármilyen HDD is van egy házban, azoknak nem árt az aktív hűtés. Nem kell szélvihart generálni a házban, de legyen minimális légáramlat, ami megoldható bőven 20 dB zajszint alatt.
És ha jó a ház szellőzése és a táp is halk, akkor nem kell a nagy procihűtőre sem venti.
VGA miatt akár elgondolkodnék még a vízhűtésen is, de a HDD-knek így is kellene egy kis levegő.
Ha meg HDD-ket nem rakok egy házba, akkor pl. NAS-ba pakolom őket, ahol szintén aktív hűtést kapnak.
Ha meg nem kell HDD a gépbe, akkor tényleg vizet neki és akkor kussban van eléggé.
-
Melorin
addikt
válasz
greeny1899 #34751 üzenetére
J1900-al játszom le, WIN8.1-en.
Mintha csak a 25fps filmekkel csinálná. -
válasz
PpenoO #34745 üzenetére
Mindenek előtt én azt kérdezném, hogy számodra mi a "HTPC méret"?
Mert erről erősen megoszlanak a vélemények itt a fórumban is. Van, akinek a lehető legkisebb gép, van akinek a lapos, HiFi szabvány méretű ház az, meg vannak, akik szerint a fekvő ATX ház is már HTPC, mert az állványra lehet rakni a házimozi erősítő mellé és kb. ugyan úgy is néz ki.Az igényeid miatt téged ez utóbbi kategóriába sorolnálak, többek között azért is, mert úgy látom kell sok vinyó hely, dedikált VGA és hogy csendes is legyen az egész, ahhoz méretes ház kell, nagy, halk ventikkel.
Ház: egyik ajánlat Fractal Design Node 605, ezzel csak az a baj, hogy kifutott termék. Más alakú, de esetleg bejöhet a kistesó is: Node 304, vagy a nagyobb tesó Node 804, bár ez már izomkocka.
Másik vonal, ami jó lehet még azok a Silverstone házak, ebből is a Grandia sorozat házai között fogsz olyat találni, amiben kényelmesen elférsz majd ennyi dologgal. Pl.
Mivel ilyen nagy ház kell, ezért microATX, vagy ATX alaplapot választanék, így lesz elég SATA csati is, és AMD kizárása után marad az Intel platform, abból is a 1150-es foglalat + Haswell procikat ajánlanám. Prociból szerintem Core i3 modellek a neked valók (például) de akár egy Core i5 sem lenne még túlzás + nVidia VGA kártya (no ezekkel nem vagyok képben).
Hogy hűvös is maradjon a proci és csendes is legyen a gép én egy túlméretezett toronyhűtőt raknék a procira, ami elmegy venti nélkül is (pl. azért nem elérhető már, mert jön az utódja a 4-es) megfelelő ház szellőzés esetén! (Házszellőzés: Noctua ventik, ház nyílásainak megfelelő méretben.)
Ilyesmi jutott az eszembe.
A fentiek csak az én véleményemet tükrözik és most tényleg nem foglalkoztam az árral.
-
Celtis
veterán
válasz
interstate76 #34742 üzenetére
Nem vagyok benne járatos, nem használok olvasót. A smargo tudtommal általánosan használt. Sat-os fórumokban érdeklődj.
-
PpenoO
őstag
Üdv,
Utoljára 7 éve építtettem gépet és az nem HTPC volt, így a segítségeteket kérném az elképzelésem megvalósításához és kérlek nézzétek el nekem amennyiben butaságot írnék.
HTPC méretben gondolkodva, annyi extrát várnék el a géptől, hogy a KDL-50w828as FullHD TVmen játszani is tudjak olyan címekkel mint a GTA5, Project Cars, új CoD/Far Cry. Ezeket a címeket nem full minőségben, de nem is alap beállításon szeretném élvezni, minimum 30fpsel így egy erősebb videókártya/proci párosra is szükségem lenne.
Média funkcióit tekintve gondolom egy játékra is kihegyezett konfig elég lesz. Természetesen nem várom el, hogy full passzív legyen de minél csendesebb, annál jobb, pláne ha filmet néznék vele. Videokártyában az nVidiat preferálom, nem tudom manapság melyik chipgyártó produkál jobb képminőséget HTPC szinten. Fontos lenne a BD3D iso lejátszás is. 4 Sata csatlakozó a minimum ami kellene de ha létezik többel is ellátott HTPC alaplap azt preferálnám.
Ugyanezt a gépet használnám egy régebbi Dell 2007wfp monitorral a napi netezésre, irodai munkára, illetve egy Vestax midi controllert is rákötnék, ami csak Intel procival működik, így az AMD konfig nem pálya, viszont ez látná el a hangkártya funkciót Windows 7 oprendszer alatt. 5.1 nem érdekel.
A legfontosabbat a végére hagytam. Keret konkrétan nincs meghatározva. Tudok rá áldozni, ha fent leírt igények megvalósíthatóak.
Köszi előre is a segítséget.
-
interstate76
addikt
válasz
Celtis #34683 üzenetére
Még egy kérdésem adódott: kártyaolvasó-választásnál mire kell figyelnem, ha Mindig TV-s Conax kártyát szeretnék beletenni és - nagy valószínűséggel - linuxos gépben használnám? A DVB-T tuner típusára is tekintettel kell lenni a választásnál, vagy az indifferens?
Vagy az a legolcsóbb, használható verzió, amit linkeltél, és ne is keresgéljek?
-
Celtis
veterán
De, a QC5000-nél nem nehéz erősebbet találni. De egyéb szempontjaid is voltak, pl a 4K és fogyasztás. A J1900/2900 a specifikációja szerint nem tudja, max a fullHD-t.
Az FM2-es lap, főleg plusz videokártyával a többszörösét fogyasztja a QC5000-nek. Saccra havonta egy ezres a plusz villanyszámla 7/24-ben.Torrent, NAS és filmnézés célra egyértelműen elég egy Linux vagy a kiherélt Linux (Openelec). Főleg a NAS funkció miatt jobb is a Linux a stabilitása. Böngészőről eddig nem volt szó, de még az is belefér ebbe.
Nekem van egy QC5000-es HTPC-m, egy FM2-es lapot váltottam ki vele. Semmivel sem gyengébb.
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
tovább örlődöm, hogy kell-e a HTPC.
egy J1900-as alapon lenne az tuti, és NAS-nak is kellene. (10-20-30-40 torrent)
így openelec helyett inkább kodibuntut használnám. jó, hogy van desktop...
viszont kellene wifi is mindenképpen. (nem megoldható a kábel..., de csak én használom a cuccot, nem streamre).
szerintetek megfelelő a célre az OS és a HW?még egy kérdés:
KODI-hoz van olyan youtube app, amit lehet telefonnal kezelni, a hivatalos youtube alkalmazással? ( play to TV), ugyanúgy, mint a smart TV-s appoknál?
-
Xmodule
őstag
válasz
greeny1899 #34680 üzenetére
Nos 100% user error volt (részemröl). Nem is irom le mi volt a gond a lassuság miatt mert annyira szégyenlem. Inkabb csak megmutatom. Fogtam ám a fejemet rendesen.:
-
Huku
csendes tag
válasz
Celtis #34726 üzenetére
Köszi a válaszokat!
A qc5000-nél nem erőssebb ez?
Az fm2-es lapot még plusz videókártyával kéne használni nem? És ott milyen proci lenne szerintetek 4k-ra alkalmas?
+ torrentes filmezős netezős használatra a windows 8.1 megfelelő lesz vagy linux rendszer amit jobban ajánlanátok?
-
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #34691 üzenetére
Részemről kombájnnal tesztelve a létező összes mozis hangformátummal. Ami ennyi idő alatt kiderülhetett, nincs recsegés vagy akadás, mint az MPC/wasapi audioval, működik faxán jó minőségben. Feldobtam mindenből a 64 bites verziót, plusz az MPC-BE x64 audio renderert, összelőttem a projival is. Ha nyüstölitek, napi használattal majd kiderül, ha valami mégsem OK.
-
Menotti
aktív tag
Sziasztok
Htpc gép építésére adtam a fejem...
Lenyúltam a párom alaplapját -Asrock fm2a88m extreme 4+ ,van hozzá egy Sapphire 6450 videó kártya.A kérdésem melyik a legolcsób proci bele amivel még normálisan müködik.(kodi,youtube,net).Esetleg a procira milyen hangtalan hütést tehetek?És milyen tápegységgel?(5 hdd,1 ssd,1 dvd)
A válaszokat előre is köszönöm -
gery2123
őstag
válasz
MasterMark #34728 üzenetére
Tényleg! Akkor elég jó alternatíva az FM2! Igaz nekem 7/27 kicsit sok lenne még a fogyasztás, de idle nem eszik azért annyira. (j1900 bőven elég nekem
)
-
gery2123
őstag
A 4K miatt FM2 vonalon gondolkodnék, de az nem a fogyasztás bajnoka (max 65/90/100W TDP-es vannak) persze nem folyamatosan annyi.
###
Persze Celtic által mondott eszköz is jó lesz, de tényleg nagyban függ a 4K-tól. Ha nem most lesz akkor érdemesebb egy kevesebbet fogyasztó procit venni aztán majd cseréled.
-
Celtis
veterán
QC5000. Aztán majd lecseréled, ha esetleg kinövöd.
Tényleg jól néz ki ez a ház, de ha esetleg nem nagyon fogsz DVD-t, BD-t lejátszani vele, akkor lehet, hogy teljesen felesleges. Ha nem kell az optikai meghajtóhoz hozzáférni (vagy nincs is benne) akkor a gép eldugható valahova a TV háta mögé.
-
Huku
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek HTPC építés ügyben.
Tervbe van egy gép összerakása a nagyon közeli jövőben, de az elmúlt napokban olvasgatva egyre csak kuszább lett számomra a dolog.
Ami eddig biztos:
- Ház
és kb. ennyi!A gép feladatai a következők lennének:
- torrent
- videó lejátszás (később szeretnénk 4k-t is lejátszani, persze ha lesz rá olyan anyag, mert a tv 4k-s)
- internetezésSzempont lenne a fogyasztás is mert 0-24ben menne a gép, valamint hogy halk legyen, de tudom ennyire nem biztos hogy minden passzolhat, de hátha...
- Milyen alaplap és processzor lenne a kritériumoknak megfelelő?
- Kell plusz videokártya a későbbi esetleges 4k miatt?Előre is köszi a javaslatokat!
-
Zebu
addikt
Raspberry PI-t használ valaki médialejátszónak? Érdekelnének a tapasztalatok....
-
banderasz77
addikt
Sziasztok!
Friss Openelec/Kodi-t hogyan álltsam be, hogy a legjobb legyen a képminőség? Vetítőhöz használnám.
Köszi!
-
Oszilaci
senior tag
válasz
gery2123 #34714 üzenetére
"KodiBuntu - OpenELEC"
most Kodibuntu vagy OpenELEC van fent??? két külön rendszer
Ha KodiBuntu van akkor simán tudsz ahogy írják a fórumtársak ,de attól tartok neked sima OpenELEC van feltéve ami alapból csak a Kodi futtatásához szükséges alapdolgokat tartalmazza így azon a Kodi futtatásán kívül semmit sem fogsz tudni csinálni. -
fausto
addikt
Rendeltem ilyen kínai távirányítót. Valakinek van ilyesmivel tapasztalata? Openelec-el használnám.
(Tudom, érdemesebb lett volna vásárlás előtt kérdezni, de már mindegy)
-
válasz
gery2123 #34714 üzenetére
Köszönöm!
Én sajnos nem értek a Linuxhoz, ezért nem tudom, hogyan megy az autostart.
Kodibuntun a Kodi kikapcsolási ikonjánál kérem a kijelentkezést?
A parancssorig talán még eljutok valahogy, de a Chrome telepítését (wget, dkg) nem ismerem.
Ha Kodibuntura van röptiben futó változat, kipróbálom az itteni gépen, akkor talán nem kérdezek ennyi hülyeséget.
Köszönettel: MaCS
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
Kodit használok már néhány hónapja a kis HTPC-n. Mostanában néhány filmnél azt tapasztalom, hogy el kezd szaggatni a kép és így is marad. Ha nyomok egy pause-t, úgy hagyom 1-2 másodpercre, majd folytatom a filmet, egy darabig megint folyamatos a kép, de aztán 5-10 perc után újra el kezd szaggatni.
Mi lehet a probléma? -
gery2123
őstag
válasz
MaCS_70 #34712 üzenetére
valóban profi linuxos batárom szerint "biztosan meg lehet oldani, de Linuxon nem csinál ilyet az ember".
Mivan?
Mi az hogy nem csinál ilyet az ember. Nekem ubuntu szerver van fent és alapból a Kodi jön be, semmi felesleges. (köszöni szépen jól van lassan fél éve) 7/24 be megy torrent, smb, Plex fut a háttérben és kész is. Linux alatt azt csinálunk amit szeretnék.
###Kodibuntu-ra hogy nem tudsz feltenni böngészőt? Kijelentkezel és vissza a desktop felületre. Ott kell lenni böngészőnek. Ha nincs akkor is egy perc és van
sudo add-apt-repository ppa:mozillateam/firefox-next
sudo apt-get update
sudo apt-get install firefox##
Ha Chrome kell akkor pedig wget letöltöd és dkg - i telepíted.
###
Melorin: hálón keresztül megy a film, vagy közvetlenül a htpc található?
Ha wifin megy akkor lehet, hogy nem képes betöltetlen normálisan a hálózat miatt! -
drdr
senior tag
válasz
PeterPH #34698 üzenetére
Értem ill. tudom a backend feladata, viszont a interaktív kapcsolat a kodival van. Ha van 5 tunerem és én 2-ről felvételt akarok egyet meg nézni, akkor ez mennyire kivitelezhető "monitorozható/felügyelhető" a Kodiban egy távirányítóval/billentyűzettel anélkül, hogy a backend-et kellene piszkálni, megy minden automatikusan?
-
válasz
gery2123 #34710 üzenetére
Gery, MasterMark, köszönöm!
Jelenleg KodiBuntu - OpenELEC van fent, amivel még ki is békülnék, de nem tudtam böngészőt tenni rá.
Azt sajnos nem tudom, hogy Linux alatt hogy megy az autostart -- valóban profi linuxos batárom szerint "biztosan meg lehet oldani, de Linuxon nem csinál ilyet az ember".
Ha a TV stickhet varázsolni kell (fordítás...), akkor inkább hanyagolom az egészet, ilyen mélységben nem tudok belemenni, bár érdekelni érdekelne a dolog.
Még a Windows 10-nek is adhatok egy esélyt, egy csomó gyenge gépen bámulatosan teljesít.
-
válasz
MaCS_70 #34708 üzenetére
Én is a Kodibuntu-t javasolnám.
Alapból a Kodi felületét látod boot után és nem nagy a gépigénye. (SSD azért nem árt itt sem.)
Ha nem a Kodi felülete kell, akkor kilépsz a Kodiból és egy alap Xubuntu fogad, amiben alapból van böngésző is.
TV-Sticknek járj utána, hogy megoldható-e a használata Linux alatt valahogy mégis.
-
gery2123
őstag
válasz
MaCS_70 #34708 üzenetére
H gépként is használni akarod akkor Lubuntu, vagy Xubuntu raknék rá(de mehet fedora, arch...ami könnyebb) és ki lehet szépen választani bejelentésnél, hogy Kodi indító menjen.
Vagy linux server és rá a Kodi, de akkor nincs böngésző.Sajnos a stick már más kérdés, de ott egy kicsit pontosabb adatok után hátha tudunk segíteni, de ezt már majd a Linux topicban.
-
Próbáltam visszakeresni, de aktuális és általam koherensen értelmezhető választ nem leltem -- ami könnyen lehet az én hibám is.
Adott egy Asrock i330 HT HTPC. Régi, 330-as Atom CPU, Ion chipset, 2 GB RAM.
Jelenleg Windows 7 + Windows Media Centerrel használom, de sajnos nagyon lassú, főleg bootoláskor.
Logikusan jön a Kodi gondolata (RPI-n használom is, voltaképpen elfogadható), de nem lenne baj, ha lenne webböngésző.
Erre az a válasz, hogy tegyen fel valami minimál Linuxot, és arra rá a Kodit. Viszont fontos lenne, hogy egyből a Kodi felülete induljon, erre meg még nem találtam megoldást.Tudtok ajánlani valamit?
Meg persze az örök TV-stick kérdés. Amit jelenleg használok, nem megy Linux alatt...
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #34706 üzenetére
Ja, ilyen nézőpontból igen.15-ös Kodiban optimalizált spline vagy lanczost kell/lehet használni, kipróbálni egyénileg ízlés szerint melyik jön be DXVA off/on.. Beszéltük nagyközönség előtt is, hogy AMD DXVA mit használ alapban, ezzel szemben mennyivel másabb/jobb az Intel hardveres gyorsítása. Abban igazad van, hogy sosem érheti el a madVR-t, azaz most már eléri ha a DSPlayeres Kodi kiadást tesszük fel.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #34704 üzenetére
Kenni nem ken, az az érdekes, hogy MPC/sharpen/madvr ér el hasonló hatást, mint Kodi/élkiemelés. Szerintem szimplán a projinak van kicsit elkentebb képe, de egyben mozisabb, mint az lcos.
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #34702 üzenetére
Nálam is odavert, de az új projinak nyers beállításokkal jobb, tisztább képe van Kodival. Nincs még benne 100 óra sem, kalibrálni sem lehet, majd alakul. A Kodi+EVR a jelenlegi lágyabb állapotnak ebben a formában jobban tetszik, a kis túlszaturáltság is, kellett egy kis plusz élkiemelést is adnom neki, aminek amúgy nem vagyok híve, de itt elkél. Alakul majd, kell neki még 2-300 óra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Programozás topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 256GB magyarbill 1 év garancia
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest