Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• amargo

addikt

válasz bbazsy #2545 üzenetére

Bocsánat, hogy mindig estisként ide pofátlankodom az ellen példáimmal.

Több ponton nem értek egyet. Diák hitel minek? A legtöbb ismerősöm bánja aki felvette, mert iszonyat magas kamatai vannak. Továbbá értelmetlen is, én is azzal értek egyet, hogy ha tudom megveszem, ha nem, várok még vele - persze nem mindenre lehet a végtelenségekig várni.

Suli mellett dolgozni lehetetlen?
    Erre jó pár évfolyam társammal rátudnánk cáfolni (igaz 150ből már csak páran maradtunk..).
    Persze azt is jól tudom, hogy nappalin többet várnak el. De azok amiket leírtál, nagyban jellemzik a mai fiatalokat - én sem vagyok öreg :) - első a tanulás - már akiknél - és minden más háttérbe szorul, amivel nincs is talán baj, csak nem igaz. Tekintve olyan szakmát választottatok - márha - hogy bizony még rengeteg ideig tanulni fogjátok - új dolgokat - és valószínűleg munka mellett.

Ne értsetek félre, de több ismerősöm is 24-28 évesen is még ott tart, hogy tanul - jó eredményekkel! - viszont, nem túl jó anyagi helyzetű szülők segítenek a végtelenségig Nekik, mivel jót akarnak.
    Engem meg arra neveltek, hogy a saját lábamon álljak, igaz csak remélem, hogy jó úton vagyok felé.
    Továbbá nem azt írom, hogy mekibe kell menni dolgozni, hanem néha a nehezebb is lehet könnyebb, ha egy nagy multihoz beállsz dolgozni nem csak a túlórákat meg a fizetséged kapod meg, olykor jóval több tudást, mint az egyetemeken továbbá egy ütős szakmai önéletrajzot is. Míg ha egy egyetemről kijössz, az első 2-3évben leginkább csak mazsola - persze van kivétel - az ember, hiába kitűnő átlaggal kerül ki..
    Leginkább úgy tudnám jellemezni, egy friss diplomást, bármikor találsz, de egy bevethető embert nem.

Kicsit hosszú lett, remélem a mondani valója több mint..

Új hozzászólás Aktív témák