Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2161) WindyJoe válasza kali (#2160) üzenetére


WindyJoe
aktív tag

Az még nem most lesz, hogy ne kezelje le a 6-os nero az új írókat...
115-ös és 212-es pio írót simán lekezeli és ezekez azért nem nevezném réginek. Az összes ezekbe kompatibilis lemezt megírja...
BR-t egyelőre nem tervezek venni, mert horror ára van, mind az írónak, mind pedig a lemezeknek. (Magyarán HDD-n jobban megéri adatot tárolni mint BR lemezen. Lassan a DVD-nél is jobban megéri. Ha matricás lemezt veszel, akkor már annál is jobban...)
Ezek az optikai meghajtók ebben a formában nem fognak fönt maradni. Akinek van esze, meg pénze, az nem BR lejátszót, meg lemezeket vesz, hanem HTPC-t tesz össze, és azon tárolja a teljes gyüjteményét.
Mellesleg az a huzamosabb ideig, az legalább 2 év múlva fog kezdődni, de még akkor is garantáltan lehet majd olyan írót kapni, amit lekezel a 6-os nero is. Az új middel nem tudom mire célzol, ugyanis az író proginak semmi köze a médiakódhoz, azt az író kezeli, hogy melyik lemezre hogy ír, és léteznek firmvare frissítések. Pl egy 4-5 évvel ezelőtti írón is meg lehet írni a mostani lemezeket, ha nem is 16-18-20×-an, de 1-4×-esen általában azért meg.
Mellesleg röhely, hogy egy szimpla dvd író program miért akar 2,5 GB-ot föltelepíteni...
Ha videolejátszót szeretnék, akkor videolejátszót telepítek, ha fájlrendezőt, akkor azt. De ha dvd író programot, akkor szimplán csak dvd-t szeretnék írni, nem pedig hullára belassult házimozirendszert szeretnék fabrikálni a gépemből. Jó, ki lehet kapcsolni a telepítőből ami nem kell, de még minimumon is több mint 300 MB-ot tesz föl. Miért? Minek? Ezzel cseszik el az összes programfejlesztést, hogy az újabb és gyorsabb gépekre építenek, és igazából ott tartassz a csillivilli új progival sebességben, mint a régebbi verzióval egy ősrégi p2-p3-on...
Szóval az a 3-as 4-es lépcső az egy 1 magos p4 3,6-on 2 GB rammal, 250-es sata winyóval. Már a program megnyílása is kb 3× annyi ideig tart mint a 6.1.4-é.
Esetleg ha nincs kiszedve a buffer mutatás, akkor elárulhatnád, hogy hova rejtették...
A discspeed 4.11.4 (ami a 8.3.6-os nerohoz van) ezt írja ki a pio112-es meghajtómra: "Drive does not support this function." Érdekes a 4.7.0.4-es verzió vígan végzi a lemezminőség tesztet.
Akkor pl 8-as verzióra már igazán megoldhatták volna a dual monitor támogatását, mert ha megnyitom nero expressben a további beállítások fület, akkor a másodlagos monitorról visszaugrik az elsődlegesre. Nahát, 6-os verzióban még nem volt ez a hiba... És ezt mindössze fél napi "használattal" állapítottam meg, tehát közel sem biztos, hogy ennyi az össz hibája. Új funkciót 6-oshoz képest nem igazán láttam benne, tehát nem tudom jelenleg miért éri meg áttérni erre az új "jobb" verzióra. Az is érdekes, hogy mióta 8-as nero van, már nem 128-512 MB memória az általános, hanem 2-4 GB, viszont a buffer maximális beállíthatósága továbbra is 80 MB... kicsit röhelyes. A másik ami röhelyes, hogy regeditben ennek az értéknek az átállításával akár 2 GB buffert is megadhatunk az íráshoz. Egyetlen regbejegytés hozzáadásával az író program nem csak azt írja, hogy 8×-an írsz, hanem a pontos pillanatnyi írási sebességet. Ha ezeket mind tudja a program, akkor miért nem lehet a beállításaiban átállítani, miért kell a registryben szuttyogni vele?
Tehát nem csak arra mondom, hogy hulladék, mert nem indul kellő sebességgel...
Amúgy meg, ha nem tud számomra (És általában bárki másnak, aki csak szimplán egy DVD-t akar megírni...) plussz szolgáltatást nyújtani a 6.1.4-hez képest, akkor miért szenvedjek vele?

[ Szerkesztve ]

Ki korán kel, egész nap álmos és fáradt lesz! (:

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.