Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sirandrish
legenda
Üdv!
Olvasgattam a téma összefoglalót, de mivel totál nem értek a drónokhoz, azért nem értettem ám meg mindent.
Az asszonypajtit szeretném meglepni egy olcsóbb darabbal, amivel el tudna lőni 1-2 képet is. Szeret fényképezni, egy drón meg azért adna neki egy kis szabadságot a hobbijához.
Nah igen ám, csak ahogy nézegetettem sikerült is találnom egyet (a téma összefoglaló ajánlatai közül), mégpedig a Syma X5C személyében. Nah de ahogy tovább "okosodtam", láttam hogy ezek a bizonyos kefés gépek 4-5 óra használat után már igénylik a beavatkozást.
Ezután tovább keresgéltem és rá is találtam a JJRC X1-re, ami már ezt a Brushless motoros csapatot erősítí, nah de ehhez meg se kamera se távirányító nem jár.Nah szóval innentől viszont inkább rátok bíznám magam.
Elmondom mit szeretnék-Brushless motor (nem akarom néhány óránként szerelgetni, főleg hogy nem értek hozzá)
-6-axis gyro (ahogy olvastam ez ma már alap kell hogy legyen)
-Lehetőleg olcsó legyen (nem akarok rá vagyonokat költeni, mert lehet hogy nem is tudja majd értékelni, bőven ne 100K legyen )
-Egy töltéssel azért 7-10 percet bírjon repülni
-A csomag tartalmazza a távirányítót és a kamerát (RTF?)
-Könnyű kezelhetőség (van ilyen? Mármint egy kezdő számára?)
+ Nem hátrány ha van a csomagban az a Landing gear(?)Kb ennyi. Miket ajánlanátok?
Köszi előre isEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Sirandrish
legenda
válasz Plasticbomb #24733 üzenetére
Soha nem is említette hogy akár csak kipróbálná. Nyilván nem fogok 100K+-t elkölteni hogy aztán lehet sose használja, és majd csak én repkedek pár kört vele a ház körül
Vagy esetleg összetöri a próbaútonLehet elsőnek egy kamera mentes verzió lenne az ideális hogy egyáltalán kipróbálja hogy érdekli-e. Persze lehet kamera nélkül meg 5 percig sem kötné le
elszabi Nem tud róla
vandor01 Nem hülyeség amit mondasz
[ Szerkesztve ]
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Sirandrish
legenda
Ezeket a kamera teszi ilyen drágává? Mert máskülönben nem értem az összefoglalóba az ajánlásokat.
Repkednek itt a negyedmilliók, miközben az összefoglalóban meg 10-20-30K-s gépek vannak linkelvePusztán kíváncsiságból..ha a kamerát stornóznám az egyenletből akkor hogy nézne ki a végeredmény?
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Sirandrish
legenda
válasz DJGABI #24742 üzenetére
És a fentebb linkelt "klón" is ilyen kamerával van felszerelve? Szerintem első próbának hogy egyáltalán érdekli-e meg ismerkedésnek az tökéletes lenne ha a kamerája tudna egy ilyen minőséget.
-
Sirandrish
legenda
válasz szacsee #24746 üzenetére
Az lesz. Kipróbáljuk valami kis bizbasszal aztán meglátjuk hogy érdemes-e feljebb lépni.
-
Sirandrish
legenda
válasz Jackal2 #24759 üzenetére
És ha magamnak szeretnék valamit, amin nem fontos a kamera akkor mit ajánlanál?
-
Sirandrish
legenda
-
Sirandrish
legenda
-
Sirandrish
legenda
válasz szacsee #24774 üzenetére
Jó lenne egyet kipróbálni hogy megtudjam, érdekel-e egyáltalán
-
Sirandrish
legenda
-
Sirandrish
legenda
Heyho.
Asszonykámat elkezdte érdekelni a dron téma ezért meglepném eggyel.
Milyen gépet ajánlanátok full kezdőnek. Olyan kéne amiben minden benne van...sem átszerelni, sem semmiféle ügyeskedést nem akarok csinálni, mert nem ertek hozzá
Ezenkívül az a brushless vagy milyen legyen mert nem akarom hogy amiatt menjen el a kedve, hogy elkopik a szenkefe ....mar ha a dron túlélné az első órákat[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
válasz Saccco #59160 üzenetére
Inkább kamera, de örülnek ha előbb nem vezetne falnak 3 percenként keret? Hát mindenképp olyan kéne amitől nem vágom fel az ereimet ha lezuhan...szóval olcsó
Terez atya: csak öccs van, de gondolom az nem érdekel
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
válasz Saccco #59163 üzenetére
Én is arra értettem az érvágást
Az a DJI nem tűnik rossznak...ahhoz van távirányító még minden IS?Jackal2: ugyan
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
Heyho!
Mostanság elég gyakran túrázgatok az asszonnyal, és eszembe jutott hogy jó lenne más szemszögből is megnézni a láttotakat, mert hát a Bükk felülről is biztosan gyönyörű
Viszont totál nem értek ezekhez a repülő masinákhoz, még soha nem is repültem egyel sem.
Amire nekem kellene, hogy vállalható minőségü képeket/videókat lehessen vele rögzíteni, lehetőleg kedvező áron.
Nem akarok se gyorsan, se messze repülni...csak egy nagyon hosszú "selfibotra" lenne szükségemMi az elérhető minimum ami ennek eleget tud tenni? Semmiképpen sem kezdeném több százesres géppel, hiszen mint mondottam, még sose repültem..
Nézegettem ezeket a ZLL SG906 pro 2 / max gépeket. Ár/érték arányban ELVILEG eléggé rendben vannak. Érdekes lehet ez a masina az én elvárásaimnak?
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
válasz Celtis #72371 üzenetére
A Mavic mini a másik amit néztem, de az mégiscsak 2szer annyiba kerül. Nem elképzelhetetlen hogy idővel valtanék (sőt, ha bejön, akkor tuti) viszont mivel még sosem repültem semmivel, így kicsit félnék egy akkora összegű masinaval gyakorolni.
Viszont ha már említetted. Ha 249grammos dront veszek, annak mi kell a reptetesehez? Regisztrálni azt is kell, nem?
-
Sirandrish
legenda
válasz Peaceliker #72376 üzenetére
Gondolom...
".. a vaskosabb ágaktól eltekintve simán át lehet csapatni a florán"Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Sirandrish
legenda
-
Sirandrish
legenda
Heyho mindenkinek!
Gondolkodom hogy jó lenne belevágni ebbe a drónozásba, és így elsőre egy DJI Mini Se fly more combóval szemezek!
Átnéztem az összefoglalót, és nem találtam róla infót, hogy akkor most konkrétan milyen papírok kellenének ahhoz hogy repülhessek? Hegyi kirándulásokon használnám elsőrosban, és ha máshol is előkapnám, az sem lakott terület lenne, szóval csak és kizárólag emberektől távol lenne használva...gondolom ez fontos.Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Sirandrish
legenda
válasz KisTücsök #72918 üzenetére
Oké...3 kérdés...
Hol? Hogy? Hol?
Viccet félretéve..
A drón jogsi ha jól tudom osztrákba full ingyenes, és ami fontosabb online megy...jók az infóim?
Mert a magyar amennyire tudom személyes vizgyát igényel, amit szívesen kihagynék ha lehet.
A drón regisztráció ez a UAS akármicsoda, igaz?
És amiről fogalmam sincs...hol, és hogy jelentem be a repüléseket?Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Sirandrish
legenda
Próbáltam olvasni a témában ahogy időm engedte, és egy kérdés merült még fel bennem.
250grammnal könnyebb drónra is kell drónjogsi, vagy azokra nem kötelező?Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Sirandrish
legenda
válasz marcell2015 #72928 üzenetére
-
Sirandrish
legenda
válasz SpydeR3412 #72937 üzenetére
Tegnap ráírtam a dronehungarys srácra, mondom ő már csak tudja biztosan (bár a mentett kép is az ő oldaláról van ugye), és küldött egy videót, ami konkrétan pont erről szól, és elvileg nem kell rá (ő mondja, nem én ). Bár azt is hozzáteszi hogy mivel nem egy nagy dirrdurr, így majdnem mindegy is, mert kb bárki meg tudja csinálni..
-
Sirandrish
legenda
válasz vandor01 #72939 üzenetére
Nem tartunk még ott hogy az emberek nem úgy tekintenek más javaira (lehet ez egy drón is), hogy a másik azzal "menőzik". Én már többször sétáltam/túráztam olyan helyen ahol "belebotlottunk" drónozó emberkékbe, de soha eszembe sem jutott hogy az illető azért van ott hogy engem felvegyen, vagy hogy előttem villogjon vele.
Mindenesetre ha a kérdés megszületett, akkor legyen rá válasz is. Eszembe sem jut mások előtt villogni, és dolgozni sem akarok vele. Viszont szeretném megörökíteni azokat a szépségeket amikhez eljutok mondjuk a Mátrába, vagy a Bükkbe, csak ezentúl más látószögből. Ennyi! Teljesen hobbi céllal venném, és igyekeznék úgy repkedni vele hogy az soha senkit ne zavarjon semmilyen szinten.
Igazából még azon gondolkodom hogy az én céljaimnak elég lenne-e a Mini SE, vagy inkább a Mini 2 lenne jobb választás..
Hja és mi van akkor ha megadom az adataimat az osztrák oldalon, aztán megbukom. Ha újrapróbálkoznék, gond nélkül megadhatom újra az adataimat? Nem fogja kiírni hogy most buktál meg hülyegyerek?
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
válasz SpydeR3412 #72940 üzenetére
-
-
Sirandrish
legenda
válasz Celtis #72947 üzenetére
Az elmúlt két évben rengeteget jártam a Bükkbe, és a Zemplénbe is, de csak elvétve találtam "Természetvédelmi területre" figyelmeztető táblával...
-
Sirandrish
legenda
válasz Celtis #72950 üzenetére
Hát ennek így akkor kb semmi értelme.
Ahol normális felvételeket lehetne csinálni, mondjuk egy város, ott nem lehet.
Sebaj, mert akkor felveszem a hegyeket/völgyeket...erre azt se lehet
Akkor mit lehet?Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Sirandrish
legenda
válasz varmi2 #72954 üzenetére
Egyig régóta dédelgetett álmom hogy egy 3 milkós drón a polcon rohadjon meg a sok por alatt
-
Sirandrish
legenda
Még meg sincs a drón, de már az agyamra megy ez az egész
Mydronespace applikáció, amihez ez a gyászos goodID vagy mi kell, beregizek, beolvasom a személyit, megadom a mailt/telefont, mindkettő oké, megadom a címemet, és akárhogy próbálok belépni a mydrone appba, folyamatosan sikertelen sikertelen éééés sikertelen. a GoodID szerint van regisztráción az appba, ki is írja hogy 28 belépés (kb annyiszor próbálkoztam), de mégse tudok belépni...egyszer sem sikerült még..Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Sirandrish
legenda
válasz Grillo #72957 üzenetére
Én most szedtem le mindkét alkalmazást, és semmi. Most kipróbáltam hogy letörlöm a GoodID-t, majd újra leszedtem és kezdtem előlről, de most a címet nem megadtam, hanem hagytam hogy a jelenlegi pozíciómat használja címnek, de így is ugyanaz. Mail/telefon megerősítve, de hiába. Sikertelen bejelentkezés.
Az olvasottak és tapasztaltak alapján úgy veszem észre hogy idehaza nagyon kevesen repkednek full hivatalosan/szabályosanEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Sirandrish
legenda
válasz Grillo #72959 üzenetére
Amán kafa
Még ha leszívod magad hogy mindent rendbe tegyél, akkor sem tudod használni amit kellEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Sirandrish
legenda
válasz Sirandrish #72960 üzenetére
jééééééj...a MDS app újrarakása megoldotta a problémát...
Mostmár be tudok lépni..
1 valami PIPAEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Sirandrish
legenda
válasz Grillo #72962 üzenetére
Ez Android
A mydronespace appot letöröltem, majd újraraktam, és a korábban készített GoodID-val simán elsőre belépett, már hozzáadtam a még nem létező drónomat isEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Sirandrish
legenda
Nah megérkezett a drón. Osztrák vizsga is meglett közben, szóval halad a project.
Most a caret szeretném belőni, és találtam is róla videót, de az onnan kezdődik hogy be van aktiválva a gép.
Ez konkrétan mit jelent? Hol kell beaktiválni?Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Sirandrish
legenda
Valaki el tudná mondani hogy 360as panorámát hogy lehet PC-re élvezhető minőségben feltenni? Mármint hogy rendesen klikkelheto és forgatható "golyó" legyen belőle.
Fly appba nagyon penge, de telora lementve is katasztrófa, az SD kártyán meg konkrétan 26 önálló kép van panorámát helyett :)Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Sirandrish
legenda
válasz KisTücsök #72986 üzenetére
SD kártyán nem láttam egybe, de időközben megoldottam. Telóra lementem, onnan be street viewba, és onnan már bármerre osztható
-
Sirandrish
legenda
válasz KisTücsök #72988 üzenetére
Mini 2 FMC
Kicsit több mint egy hetet vártam hogy ki tudjam próbálni, olyan mocsok köd van hetek ótaEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Sirandrish
legenda
válasz Rodzser Mór #72991 üzenetére
Nem tudom milyen drónod van, de én gyalog/bicajjal egy 20 literes Decas hátizsákba viszem, a Mini 2-t, FMC kombóval a hozzá tartozó tatyiba, és bőven belefér még egy 75ös Landig Pad, sőt...még pár szendvics, víz stb. Nagyobb drónnal max nem lesz szendvics, de alapvetően elkéne hogy férjen
-
Sirandrish
legenda
válasz Rodzser Mór #72999 üzenetére
Egy landing pad lényegében helyet sem foglal, legalábbis jóval kevesebbet mint egy 60x60as bútorlap...és sokkal könnyebb is. Táskába, szatyorba simán elfér, amit aztán bicajjal, vagy gyalog tudsz is vinni magaddal.
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
válasz Skynet258 #73006 üzenetére
A Mini 2 már el"repül" a kezem elől ha alányúlok, de életem első repülése során fel, és le is tudtam szállni kézbe, szóval nem egy atomfizika..
-
Sirandrish
legenda
válasz Pandabarat #73023 üzenetére
Ugyanezért a pénzért, pont ugyan ekkora, pont ugyan így működő, kifejezetten landing padnak gyártott cucc is kapható, amin gyárilag van H betü.
-
Sirandrish
legenda
válasz Pandabarat #73028 üzenetére
A linken van 75centis is (én azt vettem), azon egy mini 20szor elfér...
Ha esetleg 30 minid lenne, annak ott a 110esÉn kézbe akkor szállok le, ha nem tudom elég síkra tenni a padot...
Mondjuk az tény hogy a keze az embernek általában kéznél van..
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
-
Sirandrish
legenda
válasz Grillo #73043 üzenetére
Az komoly...ezzel rektális vizsgálatot is lehet végezni
-
Sirandrish
legenda
válasz Zoagel #73061 üzenetére
Hogyan regisztráljuk a drónokat? - Drone Hungary
Ebből mindent megtudsz hogy mit hova, és hogy kell regizni ésatöbbi.
Illetve a leírásban linkek is vannak mindenhez.Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Sirandrish
legenda
válasz Zoagel #73063 üzenetére
Nézd ezt is közben!
Itt le van írva, én is ez alapján adtam be, és elfogadták gond nélkül a nyilvántartásba vételit is, és az üzemberntartóit is.
Befizetni azután fizesd be hogy beadtad a kérelmeket, és kaptál egy visszaigazolást arról hogy beérkeztek. Én így csináltam, és működöttEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Sirandrish
legenda
válasz Zoagel #73065 üzenetére
Tárgyba én azt írtam hogy Nyilvántartásba vétel, a levélbe meg szépen leírtam hogy szeretnék hobbi céllal emberektől távol repkedni, és még véletlenül se lakott területen belül, pénzért
Valami ilyesmitEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Sirandrish
legenda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest