Hirdetés
- Egy korszak vége
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- i5 12400F - báránybőrbe bújt farkas
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
-
LOGOUT.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJGABI
addikt
válasz F.E.K.. #72697 üzenetére
Azért előtte szólj mielőtt kidobnád Nekem Trashcan szintén mászkált, de trimmelő gombokkal sikerült egyenesbe hozni.
BetaFlight-tal esteleg nézz rá, ott látni egyből a kalibrációt. Azt nézem BF-ben nem, de BLheli-vel az ESC-n magán lehet magasabb fordulatszámot megadni [link], esetleg azzal játszani? Valszeg jobb hátsó motor gyengébb akkor.
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
Szancsó
aktív tag
válasz F.E.K.. #72697 üzenetére
Kalibrálni megpróbáltad?
Tuti vízszintes helyre kell tenni, aztán bekapcsolás után a stick -eket valahová ( talán mindkettőt jobb alulra, vagy a jobb oldalit bal alulra a bal oldalit meg jobb alulra ) behúzni, ekkor elkezd villogni és ha abbahagyta, akkor el lehet engedni és mehet a móka.My story is one of many thousands, and the world will not suffer if it ends too soon.
-
F.E.K..
senior tag
válasz DJGABI #72692 üzenetére
Jut eszembe... van egy ilyenem... de folyamatosan jobbra és hátra mozog sajnos.
Lakásban lenne használva, gyerekkel repkedni, de így meglehetősen visszafogott a használati értéke sajnos.
A kidobáson / megszokáson kívül lehet vajon ezzel valamit kezdeni? A trim a távirányítón nem segít igazán...
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
Szancsó
aktív tag
válasz hchefi #72691 üzenetére
Én csak kiegészíteném a DJGABI által írtakat:
- elkezdeni kb. bármelyik szettel lehet, akár az Eachine E013 -al is, nekünk is hasonló volt az első. Plusz tipp a fenti linkekhez: Emax EZ Pilot Pro. (Ez is kereteden felül van, de nehéz szettet ajánlani, mikor egy szemüveg / táv / gép ára van ekörül.)
- 65mm körüli whoop kintre azért kevés és halmozottan hátrányos helyzetű (keret miatt a szél belekap, egyébként is könnyű és viszonylag gyenge, szóval odébb löki / földhöz csapja), de szélcsendben én is próbálkoztam vele. (Nekem a kicsik amúgy is instabilabbnak tűnnek, ha nem full gázon megy az ember fia - talán inkább ilyen 2.5" környéki dolgot néznék kintre, kezdetben akkor gáz limittel, hogy ne menjen el olyan gyorsan.)
- olcsó szettekben azért a szemüveg kicsit kompromisszumos lehet (272p/300p felbontás épp használható, de ágakat/kórókat nem lehet látni vele kint), de kezdésnek jó - mi 1.5 évig elvoltunk ilyennel.
- valamit úgyis venni kell még a szetthez Általában min. akkut, akkor már egy párhuzamos töltőt, tartalék propellert, stb.My story is one of many thousands, and the world will not suffer if it ends too soon.
-
DJGABI
addikt
válasz hchefi #72694 üzenetére
Szerintem pici (mind a szemüveg, mind kijelző, mind annak a felbontása), kolléga mondjuk dicsérte [link] Ez ilyen 3 coll körüli, az EV800 5", kb pont dupla annyi pixellel. Annak is van előnye-hátránya, nyilván egy kisebb szemüveg könyebb is.
Rivjúkat nézz.
Van aki még az Auk-ot is ajánlja kezdőknek [link]
TH2 [link] (számomra már csak a rádugós propeller miatt kiesik, szívtam eleget amiatt Trashcannél)
Joshua elégedett volt a TinyGO-val [link] (de úgy látom ennél sincs lecsavarozva propeller [link] ütközésnél repül mindenfelé, sok sikert megtalálni a fűben)[ Szerkesztve ]
-
hchefi
csendes tag
válasz DJGABI #72693 üzenetére
Köszi a segítséget. Hát ha azt mondod, hogy 80K, akkor 80K. Ezen nem érdemes vitatkozni. Első kamerás drónommal jártam úgy, hogy 40-ért vettem, minden teszten überf*sza volt, amit olvastam, aztán a történet vége az lett, hogy 3 hét után el is adtam, és vettem inkább egy Fimi X8-at.
Szemüvegnél írtad, hogy nem a legjobb. Pontosan ez mit takar? Rossz a képe? Elveszti a jelet? 2 perc után inkább fogod és leveszed és inkább anélkül repülsz? -
DJGABI
addikt
válasz DJGABI #72692 üzenetére
Az utolsó, GepRC szettben speckó alapján jónak tűnik a gép, kezdőnek is megfelel szerintem, meg a szemüvege is annak a legjobb a szettesek közül. Én szerintem azt venném.
Ha úgy válogatod össze: fentebb linkelte cd334 a betaFPV honlapját, távirányító van picit olcsóbban is [link]
Illetve szemüvegnek mi sokan anno TOBYRICH TR1-et vettünk, egy átmatricázott EV800D, 50$ volt, nem látom hogy forgalmazná bárki is<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
DJGABI
addikt
válasz hchefi #72691 üzenetére
Kezdésnek talán ez: [link]
Minden van benn, de
- a szemüveg nem a legjobb
- a távirányító toy grade
- a gép is kevés lehet kintreEz egy fokkal komolyabb, de ezt is inkább beltérre írja még: [link]
Külön sem igazán fér bele 50-be, mert
FS i6 távirányító - 20k [link]
EV500 szemcsi szintén egy 21k [link]
Kintre valami toothpick gép - 37k [link] de ez nem flysky-os
De még a múltkori UR85HD whoop is 27k [link]
és akkor még akksiról, töltőről nem is beszéltünk.Ez a szett most eléggé bestbuy-nak tűnik, de majdnem 80 ezer meg kezdésnek erős lenne: Eachine & Atomrc Auk [link]
Ezek is korrekt szettek, szintén 80 körül
EMAX Tinyhawk II [link]
GEPRC TinyGO [link][ Szerkesztve ]
-
hchefi
csendes tag
Sziasztok,
van egy kb. 1000m2-es kertünk és szeretném kipróbálni az FPV világot. Oda keresnék egy mini quadcoptert. Semmilyen felszerelés nincsen még. Tudtok esetleg kezdő szetteket ajánlani? Árban olyan 50K-t szeretnék kiindulásnak rászánni. Nem cél, hogy száguldozzak vele, az sem cél, hogy magasra menjek vele. Objektum kerülgetésre, akadálypályázásra kellene.
A szemüvegekkel vagyok inkább bajban, mert sosem tudom, hogy a netes teszteken valóban az a szemüveg képe van, amit mondjuk a drónhoz adnak, vagy valami másik.Előre is köszi a segítséget.
-
nagyúr
Bérelj egy öreg Inspire-t. Az elbírja, kicsit megfontoltan fog tőle repülni.
Én anno az enyémmel a six-pack-et emeltem át a szomszédhoz, az kb egy pezsgősüveg súlya lehet (kb 2 kg)Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
-
cd334
tag
válasz Qlimax83 #72685 üzenetére
Szerintem a DJI Mini kontrollere nem fog menni a Liftoffal. Szerintem erre keress valmi BetaFPV kis kontrollert vagy hasonlót (LiteRadio 3 Radio Transmitter).
-
Qlimax83
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni tőletek! Most kezdtem bele a drónozásba egy DJI Mini SE-vel és gyakorolni szeretnék a Liftoff szimulátoron. Célom a gyakorlás, rutin megszerzése.., meg persze az az élményfaktor, amit a szimulátorok adnak.
Sajnos a Mini SE kontrollerét (DJI C2, MR1SD25) nem ismeri fel a Liftoff/Steam, ellenben a DJI saját szimulátora felismeri és használható, persze korlátok melett. Néztem a Liftoff által támogatott kontrollereket, de
Két kérdésem lenne:
1. Esetleg valami beállítási/driver probléma lehet emögött, hogy nem ismeri fel a Liftoff a Mini Se kontrollerét?
2. Milyen olcsóbb kontrollereket javasolnátok, amivel kompatibilis a Liftoff, de már azért lehet gyakorolni vele?Leginkább itthonról vásárolnék, akár használtan is. A keret, amire gondoltam olyan 20 ezer körül lenne. Bár egyenlőre tényleg minimális ismereteim vannak a témával kapcsolatban, szóval ne nevessetek kérlek ki..
Hálásan köszönöm előre is a segíhtségeteket! -
Plebi
senior tag
Ne értsd félre én is így vagyok vele, nem erre való és ha valami történik, akkor szabályozzák be az olyanokat hülye törvényekkel akik ésszel repülnének. Láttam már horgászokat drónnal etetni, annak még látom is értelmét, de az akkor is 100-200 g, nem kilók, illetve van erre speciális kis hajó is, ami még többet is elbír.
Azt lehet mondani, hogy egy pohárig még elbír egy mavic, de már ott is nehéz az irányítás, felette meg marad az ipari/mezőgazdaségi, de az meg elfújja a násznépet
Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5
-
twine
veterán
Van amikor tudni kell nemet mondani...
Régóta dolgozom Phantommal, és megtapasztaltam, hogy az embereknek sokszor elképesztő, furcsán elferdult a valóságtól és a fizikatol elrugaszkodott gondolatai, és ötletei vannak a drónokkal kapcsolatban...
Ráadásul az ötletek az esetek többségében megeroszaljak a témát...csak azért , hogy drón legyen...sokszor egyszerűbb és elegánsabb kézi kamerával megoldani valamit mint drónnal...Itt is ezt érzem...
Phantom 4 elbír egy fél literes palackot, [link] de őrült c0pas már az irányítás..
De ha ezen úriember módjára atlepunk és azt mondjuk, profi a pilóta, és egy 6-8rotoros mezőgazdaságira raakasztod a pezsgőt....
Annak meg akkora szele van, hogy lefújja a delikvenst a helyéről amikor fölé érsz...Komolyan gondolom, hogy egyszerűbb egy tavolkeleti törpét rendelni Kínából,akit frakkba öltöztetve beraksz egy cirkuszi ágyúba, és kilovod a cél felé a hóna alatt egy üveg pezsgővel...
Ugy ahogy van hülyeség szerintem ez a drónos pezsgős ötlet....
Bocsánat hogy ennyire nyersen fogalmaztam -
Plebi
senior tag
Sziasztok,
Kaptam egy érdekes kérdést. Drónnal szeretnének rendezvény esetén pezsgőt (egész üveget 1,5-1,75 kg, vagy pohárban max 300 g) eljuttatni a célszemély/ek-nek, kb 100-200 m-re.
Kérlek válasz során tekinsetek el attól, hogy ez mennire szabályos, itthon jogilag lehetetlen és amúgy meg felelőtlen. Sok dolog sűlhet el rosszúl.
Tudnátok ajánlani olyan RTF drónt ami képes lehet a feladatra?
Néztem terhelhetőségi teszteket, a DJI Pro szériák is megszenvednek már 600 g felett, Phantomok sem birnak többet sőt. Az üveg az érdekes kérdés, az 1,75 kg töltve, ott már minimum az ipari/mezőgazdasági drón jöhetne számításba, pohár esetén még jó lehetne, egy Mavic széria, vagy akár a mini 2, de szívesen veszek ötleteket, tapasztalatokat.
Köszönöm!
Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz kriszbon #72680 üzenetére
Szívesen! Nekem is csak azért lett fb accountom, mert oda költözött a drónos világ jó része. Nagy gépes világban nem igazán vagyok otthon, de drh adok-veszek, multikopter adok-veszek, drone hungary. Aztán ha elkezdi az ember beírni a keresőbe pl a drón/drone/multikopter/stb szavakat, akkor ki fogja adni a csoportokat.
-
kriszbon
őstag
válasz SpydeR3412 #72677 üzenetére
Köszönöm a választ.
Az FB csoportokba nem igen vagyok bejáratos(inkább sehogy).
Lehet erőt veszek magamon és belépek valami csoportba, csak tudnám hogy hova melyikbe lenne érdemes ilyen ügyben.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
DJGABI
addikt
válasz SpydeR3412 #72675 üzenetére
egyszer nagyot crasheltem vele, tönkrement a kamera, vezetéket is forrasztani kellett, meg amúgy is kevés a hely, pont ott mennek a kábelek, nem nagyon tudom lejjebb fordítani. forrasztással anno a buzzer miatt próbálkoztam, ilyen pici forrpadokkal az nem nekem való feladat
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Ismerősöm szeretne venni egy drónt olyan célra, hogy bicajozás közbe tudja magával cipelni és néha videót csinálni vagy esetleg olyat ami képes követni de a max 90e ft-os árba nem tudom mi fér bele, mert én csak a dji termékeket ismerem és hát ott nincs ilyen árazás így nem tudom van-e valami más alternatíva ebbe az ár kategóriában.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz kriszbon #72676 üzenetére
Szia! Esetleg ez megfelelő lehet számodra? (úgy látom nem engedi normálisan linkelni. Alin szó szerint bírtam, amit keresel és nekem adott ki találatot)
Mondjuk én azt is elképzelhetőnek tartom, hogy lapul néhány embernek még ilyen cucc a fiók mélyen. Emiatt esetleg érdemes lehet rákérdezni a megfelelőbb helyeken (pl. FB csoportokban).[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
Sziasztok!
Na halljátok, keresgéltem a régi fajta hagyományos méretű SpRacing F3 10 DOF repvezérlőt, és nem igen találtam.
Még használtan sem láttam, újakból meg számomra ismeretlen vezérlőket árulnak, na meg többnyire mini.
Van itthon egy gépre való kacatom, és gondoltam összerakom.
De lehet hogy marad az egész, mert ami hagyományos méretet találtam az egy vagyonba kerülne.
Nagyon megváltozott a piac mióta nem bütykölök és nem követtem folyamatosan.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz DJGABI #72670 üzenetére
Mondjuk én még a megjelenése idején vettem Trashcant, de akkor mínuszba is lehetett állítani a szöget.
Am én a hx100 (amit linkeltél) canopyt ajánlom, mert ez az egyetlen amit nem tudtam rommá törni és ez nagy szó volt, hogy az egész gép, szó szerint szét robbant egy full gáz+lámpa oszlop kombótol és egyedül a canopy élte túl meg nekem tetszik is nagyon :)
A régi Mobula7 canopyn nekem is folyton kilazult a rögzítő csavar. Az baromi idegesítő, taknyolást igényel. -
cd334
tag
Én a BETAfpv canopy-hoz CADDX ant-t használok, vagy valamilyen 14x14mm kamerát. Arra teljesen jó, meg szeretem, hogy a BETAfpv kis háromszög VTX-t is szépen belemegy.
Ami hátránya, hogy a nem BetaFPV frame-hez a rögzítés az gyorskötözővel lehet.
BETAfpv vázzal nagyon szépen működik. -
twine
veterán
Canopy-t kimondottan ajánlani nem tudok, de a mobula7 canopy-t csak úgy "ajánlom", ha beállítod csavarral, és aztán "összetaknyolod" ragasztóval...
Egy időben rá voltam gerjedve, de utólag már tudom, hogy csak azért volt mert azt az egyet ismertem...
Ferde is kicsit a gyári kamerával, nehéz szimmetrikusra állítani...stb...
Szerintem konkrétan sz@r az a canopy[ Szerkesztve ]
-
DJGABI
addikt
Valahogy megjött a kedvem így két év után, elővettem a gépet, (85 mm-re átépített Trashcan) BetaFlight-ot lefrissítettem a legújabb RC5-ösre (anno egyet frissítettem, de még így is csak valami 2019-es változat volt rajt), akkor már ment fel 4 Bluejay ESC is [link] tök fun ez a zenélés, meg ebben van már RPM filter ugye. Be is lőttem, 2 és fél percet tud kb a régi, lestrapált 300-as akkukkal (fénykorában 5 percet tudott ezekkel is ). Meglátjuk mennyire lesz kedvem, a 2 szett akkut ugye most ezzel a 4-es töltővel kb 20 perc alatt felnyomja, JST vagy XT30 cserén gondolkozok. A 2db 450mAh-s Gaoneng JST-s, nem is tudom, anno számolgattam, azt hiszem annyi Ampert átenged még az is, amennyi nekem kell.
Egy BetaFPV canopyn gondolkozok, mint cd334 kolléga [link], ez a Trashcan-es csak nagyon agresszív repülést enged meg, krúzoláshoz nagyon felfele néz. Nem tudom van-e ajánlottabb ennél? Picit rondácsa. Mi az ami még jó, Mobuláé? Meg a HD Zero-s ami még tetszik.
-
conexke
tag
Sziasztok egy kezdö dront szeretnék magamnak vásárolni olyan 30-35-ert melyiket ajanlanatok ?
köszönöm ! -
twine
veterán
Sziasztok!
"Szakmázgassunk" kicsit légyszi, tanítsatok kérlek, mert vannak megint sötét foltok a "tudásomban", aminek nem nagyon örülök, de megy az agyalás...
Megjött a TBS Crossfire Sixty9 (ami egyébként "olyan cuki, hogy belehalok!" )
És van nekem az 5"-os gépen egy CL RAcing F4S boardAz a dilemmám, hogy maradjanak e úgy a kötések, ahogy most vannak, azaz a kamera táp-föld-video jel-osd kábelek a vezérlőre forrasztva, és a Sixty9 ugyancsak a vezérlőre forrasztva, azaz táp-föld-TX-RX-video jel....
VAaaagy....
A kamerát direktben köthetem össze a Sixty9-el, de úgy, hogy a kamera a táp-föld-et kapja a Sixty9-ből, a videójel ugyancsak direktben a Sixty9-re kötve, De az OSD marad a vezérlőre forrasztva... Ez így bődületes hülyeség?
Egyáltalán van értelme? Az az igazság azért ez a próbálkozás, mert a lehető legtisztább zajmentes analóg jelet szeretném elérni...
De ha semmi értelme, vagy így nem működik az OSD, akkor nem foglalkozom vele...
A smartaudiot talán el tudom hagyni...(bár úgy tudom az új firmware-el az is működik a Sixty9-en) mert átgondolva az elmúlt 1,5 évemet, eleinte annyira használtam csak , hogy a VTX adóteljesítményét változtattam, de jó ideje ahhoz sem nyúltam...hónapok óta fix beállításokkal repülök, nem akarok én ezekhez nyúlni....De az OSD, az jó ha van, azt mindenképp szeretném megtartani...Talán érthető a dadogásom, min dillemmázok...
Ha van véleményetek, ne tartsátok magatokbanElőre is köszönöm
-
twine
veterán
Köszönöm,,,valóban ez a megoldás...de sajnos nem bírja jobban mint a gyári...
Egy kedves forumtarsunk nekem nyomtatott egy lappal
Megkaptam mint egy gyógyszeres lapkát, csak ki kell belőle pattintani...ha valakinek szüksége van rá , szóljon, és megpróbálom levélben feladni...
Nem szeretném ha kárba veszne a munkája a kollégának.
Nekem már nincs rá szükségem...
Csak vártam ,hogy a nagy akciós bevásárlások után majd jelentkeznek a topicban a törött pórul jártak...
Akkor gondoltam bevetni a gyors segítséget -
Saccco
nagyúr
válasz Peaceliker #72660 üzenetére
Szerintem kint a legjobb kis méretű Whoop. ShutterBug85.
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
twine
veterán
Annyit tudok elmondani arról az UR85HD-ról, hogy a felépítménye törik mint a ropi, és igazi szopás, mert 4 műanyag kis b@sszal van lefogatva,ami egy átalakító gyakorlatilag, és ezek törnek piszkosul..és ha eltörik, akkor "nehéz" a géppel repülni.
Végül ugye nálam is úgy alakult át , ahogy már itt már sokszor megénekeltem, és ajánlottátok...
CAddx le lett róla dobva, másik könnyű kis aio ráforrasztve, és öröm boldogság...Én szerintem most nem veszek, bármennyire is viszket az ujjam a gombon...
Tegnap elköltöttem az árát
Rendeltem egy TBS CROSSFIRE SIXTY9-et az 5" géphez...kicsit "luxus", de szebbé/kulturáltabbá akartam varázsolni a belsőt, így a külön TBS Unify pro HV illetve Crossfire Nano RX szépen egy dobozban lesz, amitől az egész belső rész reményeim szerint szebb és szebben kábelezhető lesz...
Rendeltem 1méteres 12AWG tápkábelt is, mert nem volt otthon és nem voltam teljesen elégedett a hosszával, így a kondit sem tudtam eddig "ráakasztani"...
Kis tavaszi felújítás madárkámnakuh. UR85HD akármilyen akciós, és most kihagyom
-
vandor01
őstag
szetneztem alkatreszileg.....
kamera es lapja kerul majdnem annyiba mint akcioosan volt a gep
a motorok 10-12eu/db plus kis szallitas etc maccera.....
rendeltem egy masikat is tarcsi alkatresznek.... 72eur/db ra jott ki...
de hogy minek???CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
addikt
-
vandor01
őstag
vettem egyet..... 71.11ejro!!!
remelem jo lesz??
ma mar 4motor ennyibe faj!!??
a tobbi mar ajandek
vaz.... kamcsi.... FC.... etc??na ma ezt a palyat astam meg vagtam a gallyakat
most mar csak zoldulni kell a novenyeknek[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Niczo
senior tag
Nemrég talán twine írta hogy gondolkodik bg-ről egy UR85HD-n.
Most a BGd6f138 kuponnal, ami mellé még egy US$10-s allowancet alkalmazva US$74.06-ra jön ki az ára
Kár hogy csak frsky-os van, de ennyiért akkor is nagyon jó vétel![ Szerkesztve ]
Ha nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.
-
kriszbon
őstag
Szia!
Köszönöm a választ.
Ahogy kivettem, lényegében ő csak felelevenítené játék szinten az FPV repkedést, mert volt régebben gép neki.
Mondtam hogy az ilyen wifis vackoknál sok a késés képileg, meg esetleg olyan szemüveg tokkal tudna repülni amibe a telót bele lehet rakni(egy katasztrófa lenne szerintem).
Rá tudnék neki dobni egy 8g-os 1080P-s videó rögzítős kamerát, mert hentereg egy itt(a régi időkből egy 5Mp-es SD-s).
Létezik valami ami 5,8G és összecsukható "vacak", FPV kamerával?Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
cd334
tag
válasz kriszbon #72652 üzenetére
Szia!
Itt mindig az a kérdés mire kell neki. Sajnos ezek a 100$ allatti drónok a full játék kategória. Amit linkeltél az nem használható hagyományos drónos távval vagy FPV szemüveggel.
Videózni úgyhogy az értékelhető eredményt adjon az sajnos nem itt kezdődik. Sajnos a minőség pénzbe kerül.Egy gondolatkísérlet egy kis whoop kompletten 100$-nál indul, amit linkeltél az feleannyi, szerinted mi van benne?
Először a barátod pontossan fogalmazza mit szeretne. FPV repkedés, vagy videózás, mert ez a kettő nagyon más irány.
-
kriszbon
őstag
Sziasztok!
Egy gyors segítség kérés tőletek.
Ismerős akar venni összecsukható mini drónt.
Valami ilyesmit hasonló árban.
[link].
Létezik ilyen olcsón 5,8G-s vezérlővel ellátott gép?
Persze nem 4K kamerával.
Egy FPV szemüvegje van neki, meg asszem Flysky FS i6 táv is.
Tehát ha nincs táv nem lenne nagy gond neki.
Sajnos én nem vagyok egyáltalán képben az ilyen zseb izék területén, így hirtelen nem tudtam ajánlani neki semmit.
Azt mondta nincs nagy keret rá, csak annyi körüli mint amibe a Wifis akármik kerülnek.
Megköszönném a segítséget.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
-
Saccco
nagyúr
válasz SpydeR3412 #72649 üzenetére
Azért a felszerelés megvan, csak nem nagyon használja az ember!
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz Petyuska111 #72648 üzenetére
Én pl már azt sem tudom melyik a nihui... Azt hittem az is ilyen kis keretes, mint az e010
Az xk100 (még nekem is van) inkább egy kefés fpv racer, vagy 3d-s akrobata losban.
Mióta itt kezdtünk, azóta eltelt vagy 6-8év, a nagy többség tovább lépett a los-os repüléstől, a többiek meg abbahagyták. Akik maradtak, azok közül szinte mindenki fpv-zik, legyen az tinywhoop, vagy 8",vagy bármi ami közte van.[ Szerkesztve ]
-
Petyuska111
tag
válasz DJGABI #72644 üzenetére
Köszi, megnézem a linkeket. Vannak pótalkatrészek a Nihui-hoz, csak gondoltam,kipróbálnék valami újabbat, fejlettebbet. Meglep, hogy csak a Tiny meg a kamerás DJI-típusú drónok népszerűek, más nem. Van egy ugyancsak őskövület XK100-as drónom is, azt is tök jó irányítani, de a láthatósága sokkal jobb egy nagyobb gépnek.
-
KawaBazsy
aktív tag
Sziasztok!
Anyám kitalálta, h az ingatlanokat, amiket közvetít, drónos fotóval is akarja kínálni, s kell neki egy drón. Én se értek hozzá, kicsit rákerestem, s mutattam neki a DJI mini 2-t, h ez már értelmesnek néz ki, ilyen árkategóriát nézegessen.. erre már meg is rendelte.. Remélem nem lőttünk mellé. :-)
A kérdésem pedig, h azt olvastam, h ha emberek felett drónozik az ember, akkor ahhoz komolyabb vizsga, meg légtérhasználati engedély is kell, előre kérve.. No most egy eladó ház fölé felrepülve, s arról fotókat készítve ez minek számít (ugye lakott terület, bár tanyák is vannak a kínálatban). -
DJGABI
addikt
válasz Petyuska111 #72642 üzenetére
4 nap alatt 0 válasz... Tök sajnálom hogy ennyire leült ez a topic. Itt szerintem már nem nagyon kapsz ajánlást. Quadcopter 101-nál nézz körül, nem muszáj végignézni a videót, leírásba bele szokta tenni a pro/kontrákat. [link]
Volt anno ez a fórum: [link] esetleg itt körbenézni, bár régen ez is jobban pörgött.
De szerintem ez a brushed, Syma X5 méret kategória kihalt, árak felfele mentek, forint is gyengült. Én azt mondanám inkább a jelenlegi géphez keress pótalkatrészeket ha bevált. Csomóan itt a topicban a tinywhoop/toothpick kategóriára nyergeltek át (köztük én is). Kicsi óccsók közt ez a kihajtós Mavic mini másolás megy.
[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
-
Petyuska111
tag
Sziasztok, régebben volt egy Nihui U807-es drónom (illetve még ma is megvan és működik is!), nagyon élveztem vele a drónozást. Ennek keresném a mai modernebb változatát, gondolom volt némi fejlődés... Milyen célra kell: szórakozás, játék a mezőn. Kamera nem kell, FPV sem, csak maga az irányítás öröme érdekel. Nagy hatótáv sem fontos. Élvezetes legyen irányítani, mozgékony legyen, fordulékony. Méretben kb. akkora lenne jó, mint a Nihui, túl kicsi nem jó. Azt kifejezetten értékelném, ha a motorokat extrém könnyen lehetne cserélni, nem kellene 26 csavart kicsavarni, forrasztgatni, ilyesmi, csak bedugni a csatlakozóját és kész. Lehet brushless motor, de nem feltétel. Sajnos a mai kínálatot már egyáltalán nem ismerem, mit tudnátok ajánlani? Köszi!
-
vandor01
őstag
válasz Peaceliker #72639 üzenetére
azert ez egy kis pocskoszoru motor lepkefing erovel......
ezzel mini propellerrel is langyos a moci felperc utan!
igaz 5A nal tobbet meg nem irt ki az OSD....
2S 11000KV 0803..... 2colltol mar inkabb 11xx motort raknek!megy ugy mint a kicsivel nagyobb de kefes gep...
ami nem azt jelenti hogy az a kefes vmi nagy kiralysag...
el lehet veluk repkedni bohockodni.... inkabb azt mondanam racerkodni
bokrokat fakat kerulgetni ugribugrizni de freestyle hoz tobb ero kellene
vagy ehhez az erohoz -10 vagy -20 grammnyi dieta.....
ez igaz a kefesre.... de lehet kesobb tobb tapasztalattal?
a Smart16 rol jobb velemenyem lesz miutan jobban kiismerem?
vagy elfustol ez is?CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
vandor01
őstag
válasz Peaceliker #72624 üzenetére
a heten megjottek a smart16-osok.... egyik repulni masik tarcsi alkatresznek
szet is boritottam oket raraktam a sajat hulyesegeimet
- femcsavarok a toronyba
- beeper es Xm+ felizzitasa
- a motor aljanak megerositese a vazon
- a motor tekercsek megragasztasa belul puha ragasztoval
- a shaft a proptengely ragasztasa a haranghoz
- xt30-as csati kondival
- faja kis leszallotalpak ra
(csunya de legalabb hasznos razosabb landolasnal)
meg is lett a kis gyuussz 42gramm : [link]kb ugy repul mint a 2S 1020-as kefes 62grammos szerkezet erzesre a vegsebesseguk egyforma lehet sac/kb 40km/h viszont jobban reagal a stickekre de ez johet abbol hogy mas a technologia..... nos jobban is vonyiiit!
2S Smart16 vs 2S 1020 kefes
42g vs 62g
1,6coll vs 3coll
80-90e rpm vs 35000rpmkb felpercel kevesebbet repul azonos aksival
2,5/3,5perc vs 3-4pde ennyi eleg is.... igy tudom felvaltva hajtani oket azonos aksival....
[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
RZozo
aktív tag
Beruháztam egy DJI Mini 2 drónra az emag-ról. Egy újracsomagolt példány lett.
Tegnap megjött, ma nem bírtam ki és kipróbáltam.
Elvileg kellett volna aktiválni valahogy a gépet?
Nálam összepárosítottam a kontrollerrel, app-pal és már repült is.
Mivel már kicsomagolt volt, ezért elképzelhető, hogy már aktiválták, így én már nem tudok rá DJI Care biztosítást kötni? Buktam ezt a lehetőséget?
Pedig nem látszott semmi nyoma a használatnak.[ Szerkesztve ]
-
barcaforca
tag
Sziasztok!
Volt már közületek aki szlovéniában drónozott mostanában?
Nekem egy dji Mavic Mini-m van,249g.
A szlovén szabály értelmezésében elakadtam.Itthon nem kötelező a felelősség biztosítás.
Szlovén drónszabály viszont előírja.Most ha ezt ott kell megkötni,mi módon lehetséges ez?
Nyílván éves viszonylatban felejtős,hiszen többet nem megyek az idén.2 hete ausztriában voltunk.
Ausztriában is kellett volna éves engedély 330Euró.Így ez is kimaradt.Kérdés:
Itt tart a drónozás,hogy inkább engedjem el az egészet?[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sziasztok!
Április 2-án szombati napon whoop versenyt rendezünk Budapesten egy 13. kerületi irodaház földszinti termében 15-20 fős kapacitással 10:00 kezdéssel a Béke tér környékén.
Zárt körű verseny, nem lesznek pompom lányok 😃 Célunk tapasztalatot gyűjteni és rendszeresíteni a whoop versenyeket, de a legfőbb hogy jól érezzük magunkat. A helyezés másodlagos, tehát ha kezdő vagy is szívesen látunk, tökéletes alkalom a gyakorlásra.
Amivel készülj: 65 vagy 75mm méretű 1 cellás whoop illetve egyéb kiegészítőiddel, na meg egy adag jókedvvel. Kaját közösen megbeszélve vagy külön-külön rendelünk majd valamit.
A pálya jelenleg készül, lesznek flancos ledes kapuk meg egyebek, de hamarosan lesz felvétel róla, hogy addig is memorizálni lehessen.Jelentkezni nálam tudtok. Nem tudom mennyi jelentkező lesz, de ahogy írtam sajnos maximális létszámunk is van.
WHOOP!
There's a device that I've been using called a whoop.
-
twine
veterán
Azta...nagyon jól néz ki a kis masina
Kíváncsi is voltam mi lett a motorok sorsa, hová kerültek..úgy látom, jó helyre
Fent már ecseteltem többször, mennyire szeretem a 85mm vázon ezeket a kis geprc-ket, de most az új kis motoroktól már széééét feszít a kiváncsiság...
A geprc ugye 1102/9000kv
a T-motor meg 1103/11000kv
nyilván fogyasztásban is zúzósabb lesz, de hogy durvábban is fog menni az is biztos...Az 5"-os gépen is megéreztem amikor a 2306/2150kv-t lecseréltem
2306/2400kv-re. -
-
cd334
tag
Tavaly én a 1102 9kkv-s GEPRC motorokból építettem tootpicket. Ezt a vázat vágattam ki, nem rossz, de az akku rögzitést egyenlőre nem tudtam normálisan megoldani(nincs 3D nyomtatóm, hogy egy normális akku holdert nyomtassak), illetve a thinigs file-ban a furatok kicsik voltak, után kellett furni. Illetve itt belelátszódik a propeller.
Ez az a build, amivel nem tudok lassan menni, mint a whoopokkal. Egyszerűn ugrik mint a veszett fene, ez az a gép amivel fák tetejére ugrálok és diveolok. Mondjuk a gyorsasága miatt többször is van crash, de ez a hobby része
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
mindig akartam vmi kefementes pocskoszorut.... de
mindig rafaragtam hol az FC-re hol a motorra hol mindkettore!
azt mikor jottek az AIO-ok 25,5x25,5 FC-ek es lattam hogy fossak szet magukat
nem neveztem be a silfly reddevil crux es egyeb happy cuccokba
a whoop designes vaz sem vonzott... inkabb a hagyomanyos vazszerkezet
azt a vegen maradt a szenkefes meg a 2collos 1104-es configuracio!
valszeg maradok ezen az iranyvonalon
16x16 vagy 20x20-as meretu FCek tornyok
a negycsavaros motrok..... Xm+, taranis....
szoval nekem bejon a smart16.... ha torik a vaz? hullik a motor?
a torony meg jo lesz masik gepbe.... a "hagyyamanyos" vazba es 1104 motorhoz
a kb 30euro buktat nekem megerhet kiprobalni? ha meg bejon? akkor hasznalom!
aksik az 1S es 2S kefesbol van eleg......CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Peaceliker
addikt
annyiba faja, turtle eladható akár 12be és akkor meg fc árban volt az egész
Tényleg minden toothpick váz olyan ,hogy látom a kamera képen az első propokat?
thingiversen nézz vmi deadcat forma vázat és vágasd ki...de amúgy 45 fokos kamera szög és nem fog látszani...jó "lassan" lehet úgy menni vele"Oh my Goa'uld!"
-
twine
veterán
válasz vandor01 #72621 üzenetére
Most én is elgondolkodtam, hogy veszek még egy UR85HD-t.
2020 augusztusában vettem az enyémet, és akkor is akciós volt 45.000.- forintról 35.000.-re kuponozva...
Most megint 35.000.- BG-on.
Crazybee V2, egy turtle, és 4db 1102, 9000kv
Értem én azóta, hogy valóban "sár nehéz" (ahogy itt valaki fogalmazott anno) azzal a turtle-el,de szerintem napjainkban ez egy elég jó deal
19-23.000Huf kb csak az FC ahogy látom mostanság
Ja, és hab a tortán hogy Cz raktár, egy héten belül itt van.
Más;
Hogy én miért örülök a 4db 1103-as 11000KV-s t-motor-nak annyira?
Mert 10.000.-forintomba került... És Uber korrekt gyors voltak kedves kolléga, akitől vettem... Hétvégén "ütöttem le", ma a kezemben voltMás 2.0:
Tényleg minden toothpick váz olyan ,hogy látom a kamera képen az első propokat?
Nekem ez vesszőparipám, hogy azt szeretem elkerülni...
Idegesít minden ilyen látott videón... Egyetlen gépem sem ilyen....
Nagyon nem szeretnék ilyen vázat venni[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
válasz vandor01 #72623 üzenetére
hát ez a gép számomra tök értelmetlen. aio fc vel meg kicsi fogpiszka vázzal egy 25-26g..nekem mondjuk nem jött be igazán, 20gos ducted rokona jobban megy...ja várj az 1s 19kkv. Na majd meglátod milyen, majd mesélj
36gra kijön a 1102 2,5 col fogpiszka...jó, 40ha nem a legleglegkönnyebb minden,de az meg ökör módon megy
"Oh my Goa'uld!"
-
vandor01
őstag
válasz Peaceliker #72622 üzenetére
geprc Smart16....
F411 stable.... torony
36gramm kornyeke plus aksi 55!
a tesztelok nem panaszkodnak....
de mar latom gyartanak hozza
1102-st 3 csavaros motort!!...CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
vandor01
őstag
A multheten rendeltem a geprcsmart16bol mert beakcioztak 114ejro volt receiver nelkul..... felve varom mert nalam ezek a kis nano pocskoszoruk 11xx alatti motorokkal eddig csak csalodas volt..... de majd MOST! megfogtam az isten labat? csak nehogy budos legyen 0803-as 3csavaros M1,4-es csavarokkal.... max 2S! na majd kiderul..... de lagalabb a torony 2-4S 12A-as! csak torony 80ejro/db.... 4motor 50/60ejro kamera 20ejro vaz 20ejro....
-
twine
veterán
válasz Peaceliker #72619 üzenetére
Lehet hogy bealdozom a mobula7-et..
A dobozban pihen egy turtle, azon ugye van egy 25-200-as VTX.
Így már csak vázat kell venni amin van canopy ,és valami csöppnyi kamerát hozzá..
Így egész lowBudget lesz a masina...Viszont srácok,ma vettem át a kis T-motor motorokat...
Hát ezek élőben mennyivel szebbek mint a fotókon...
Már a 1102geprc-ért is odáig voltam ,mennyivel minőségibb hatása van mint a happymodel-uruav motoroknak...
De ezek a 1103-as t-motorok valami kis gyöngyszemek <3
Furcsa egy betegség ez a dronozas,hogy, ilyen kis b@sz is meg tudja az ember szívét dobogtatni -
twine
veterán
válasz Peaceliker #72617 üzenetére
Már nem először csigázol fel ezekkel a fogpiszkákkal
Mindig meg tudod hozni az ember kedvét"Váz kb bármi,"
Akkor nézek valami bármit, amihez jó egy bármilyen AIO FC
Na majd megálmodom...
Kezdek megint belecsavarodni
Pedig ezt télen kellett volna, hogy tavaszra itt legyen minden
SP!T mester multkor felcsigázott a "szuper AIO" lapjával, gondoltam benevezek egyre, mert az mekkora jó már ,hogy rajta van a lapon még a VTX is....
Na mi hiányzik a betaFPV kinálatából, hát persze, hogy pont az amelyiket kinéztem...
1-2S +vtx+vevő nélkül...(ha már a CF-et asszem 3db vevővel kaptam és abból azóta is csak egyet használok....)
De még ez sem lenne baj ellennék én az FRSKY-al is, de azok meg 1S-ek csak
Nekem meg 2S aksijaim vannak meg 2-3db 3S szóval az nem jó...
Nem tudom lesz e még készeleten valamikor ilyen deszka a BETAFPV-nél[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
úgy, úgy 2,5col kell ezek alá...bár max 2s és még úgy is éhes lesz, de sebaj, megy majd mint az ökör
Váz kb bármi, nekem legutóbb capri vágta itthon. Az gyors és tán már nem is drágább. 2mm vastag elég, de 3mm en sem horror nehéz és ez a gép bírja.Nekem az ilyen custom toothpick gépem az 50g inno 1103 7000kv és nagyon megy, nagyon stabil.
Csa ha építesz egy ilyet, utána 85ös whoop a port fogja majd csak"Oh my Goa'uld!"
-
twine
veterán
Egy kedves FPV-s kollégától ma "leütöttem" 4db új motort:
T-MOTOR-1103 -11000KVHogy miért, magam sem tudom... (azon kívül, hogy nagyon baráti áron kaptam meg őket)
talán mert a geprc 1102-es motorok olyan nagyon beváltak. IMádom őket.Viszont ebből a 1103-as szettből építeni kellene valamit...
Lehet , hogy ki kellene próbálni a toothpick kategoriát, de milyen vázzal?
Van ötletetek?
Vagy maradjak a jól bevált 85mm-es whoop frame-nél? az talán olcsóbb[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
válasz Szancsó #72614 üzenetére
használható az ev100, próbáltam, rosszabbra számítottam. De nekem azért az a kép nagyon pici. Úgy hogy dobozról váltottam le dom v3-re, mert az meg sok volt. HD3 meg nem is tudom hogy lett
HD3 képének sajka picit homályos, azért voltam kíváncsi erre. Marha jó, hogy van fókusz meg állítható felbontás meg tököm tudja mi, ügyes. De maga a kijelző minősége valahogy rosszabbnak tűnik, pixelesebb, pedig asszem felbontás nagyobb. Amúgy gyári vevő fura, azzal az egyenes élek lépcsők kb (pl asztal lapját ha nézi az ember nem vízszintben). tureD vel mintha jobb lenne, de nem annyira egyenes a vonal, mint FS-el....na eddiog jutottam tesztben"Oh my Goa'uld!"
-
Szancsó
aktív tag
válasz Peaceliker #72613 üzenetére
Ha gondolod átveszem és nem hagyom beporosodni, sőt, tárolási díjat sem számolok fel
(Nekem EV100 van és anno gondolkoztam rajta, hogy valahogy le kellene cserélni a 300D-re, viszont azóta se lett rá keret és igazából amire használom elég ez is.)My story is one of many thousands, and the world will not suffer if it ends too soon.
-
-
cd334
tag
válasz Peaceliker #72611 üzenetére
Sajnos a V2 is ropi, a V3 meg tank, de a V2 messze egyenletesebben repül nekem. Lehet valami BetFPV 75mm vázat kéne akkor megpróbálni...
@twine:
Szépen repül, az akksi gatyasága látszik: már 20 másodpercnél már jött a low battery.Ha neked bejön a CF akkor használd. Sajnos ahol én használtam a 868MHz sáv nagyon tele volt és folyamatos signal warning és néha a failsafe is benézett. Ugyanitt a ELRS atomstabil.
-
twine
veterán
"Nagyon örülök, hogy egy kis beállítással ennyit javult a élmény! "
Igazán sokat!
Jól látszik, hogy nincs az a durva át vagy megbillenés(vagy hogyan is nevezzem) a hirtelen fordulóknál, ami eddig volt...
Nagyon élvezem..."azért meglátszott a téli kihagyás."
Szimulátor"Most akksit kell beszerezni, "
Sajnos az jól látszik nálam is, hogy le van térdelve az összes kis 2S aksim...jobban vagy kevésbé, de kis betegágy mind
Utána nézve az áraknak, (ellent mondva a mutkori írásomnak, hogy ki lehet fogni értelmes áron alkatrészt) azért kicsit lehorgadt a szám, mennyibe fog nekem kerülni, egy új 2S 300mAh aksi szett..."az ELRS rendszer"
Nem olvastam még igazán utána miért jó ez...
Valójában én akkor vettem a CF szettem amikor ti "eldobtátok", és ELRS-re váltottatok...(mondtam, hogy későn érő típus vagyok )
Nekem annyi jót, kényelmet, és akkora távolságot, azon belül vételi stabilitást adott a CF az
Frsky után, hogy eszembe sem jut másik után nézni egyelőre...
Főleg úgy , hogy 1db 5"-os gépem van ami CF, a whoopok meg még mindig Frsky-al működnek...[ Szerkesztve ]
-
cd334
tag
Nagyon örülök, hogy egy kis beállítással ennyit javult a élmény!
Nekem valamiért a 75mm 1s mobula7 v3 vázban nagyon jellos volt, attetem egy mobula7 v2 vázba és láss csodát yello eltünt(igaz új propokat is kapott). V4 vázat kéne kipróbálni, de most nagyon elszálltak az árak...Már én is repültem a héten, azért meglátszott a téli kihagyás.
Most akksit kell beszerezni, mert az 1S aksiaim már két évesek és már eléggé legatyásodtak. 2S-ből is kell némi frissítés, mert amit tavaly 90% használtam (több mint 40 start) azok is eléggé ernyák lettek. De ez már csak egy ilyen buli...
Most azon filózok hogy 1s esetén maradjak ph2.0 vagy térjek át gnb27-es csatira. Elvileg van már itthon egy marék gnb27 csatim és a kedvenc sárga gnb akksijaim mind kaphatóak ezzel a csatival, csak a drónokon és a custom töltő boardomon kéne cserélnem. Valahogy BT2.0 nem tudom.
Illetve az ELRS rendszerről most már van annyi tapasztalatom, hogy 100% megérte leváltani a crossfire rendszert. A vevők olcsóak, szinte mindenki gyárt hozzá mindent és sw-es szolgáltatásban is nagyon szépen fejlődik, egy deka FS se volt. Már csak a két legkisebb gépemen maradt a beépített spi vevő, mert ott minden gramm játszik(mondjuk ott a redpine protokollt kéne kipróbálni).
Most még minden gépemen 4.2.x BF fut de nagyon kacérkodom a 4.3-mal, bár még csak RC.
Már nagyon várom a jó időt...
-
twine
veterán
MOst...!
Kicsit későn érő típus vagyok na
Vagyis a "Most", az azt jelenti, hogy tegnap "állítottam át" a kisgépeket props out-ra...
Nagyon régóta pihentek a kis masinák a dobozukban, mert az 5"-os "vadsárkány" vette át a nagy kedvenc szerepet, így a "pötimasinák" kicsit mostohagyerekek lettek...
És milyen kár...
Ezzela props out-al mintha új gépeket kaptam volna... összesen 9db 2S 300mAh aksim van de tegnap óta én már nem is tudom hányszor töltöttem a szettet...
Nagyon nagy élmény...tényleg teljesen máshogy repülnek a gépek..(MObula7, és az UR85-re épített masinám)
Főleg az utóbbi lett besz@rás
Ez a gép annó megépült, de nem vált belőle kedvenc...Na most viszont....
Kva jó vele repülni...
Valóban olyan lett, mint amit itt olvastam eddig tőletek, hogy miért szeretitek a 85mm-es gépeket...
Nekem "beragadt" eddig a mobula7 a 75mm-el, azt szerettem, csak már baromira unom, mert szar az egész "felépítménye"(canopy) rángat a kép iszonyatosan....jó volna valami normális kamera és canopy rá...csak nem tudom mit vegyek a mob7váz+crazybee lap pároshoz, hogy az szépen feélcsavarozva álljon a vázon remegés nélkül...
Vagy lehet, hogy azt is megtaknyolom mint a 85mm-es gépet..
Azon ugyanaz a canopy van, csak a fejet minőségi "takonnyal" megragasztottam, és olyan szuper majdnem jello mentes képe van...meg hát azok a motorok is nagyon f@szák rajta
szeretem az egész gépet...csendes, a geprc motrok simák, a gép repülés közben tényleg csak "susog", nincs semmi felesleges műnyag"rezgés hang"...Na megint regényt írtam az ömlengésemmel...
Pedig egy mondatban is össze lehetett volna foglalni..
Köszi az ötletet, a props out nagyon faja lett[ Szerkesztve ]
-
Niczo
senior tag
válasz vandor01 #72606 üzenetére
A toy jellegű távokkal nincs bajom, a Hey Tina-t a vele kapott Radiolink T8S-sel vígan irányítom. A jumper ár-érték aránya fogott meg, és ahogy írod, tokot is adnak mellé, 18650-es akkuk meg vannak hozzá otthon. Az ELRS kapcsán a kíváncsiság hajt, az 500mW-os modullal is gondolom vagy 3-4szer nagyobb lehet a hatótáv mint a flysky-al. A netes teszteket nézegetem jelenleg, de nem könnyű dönteni. Sajnos nem vagyok egy betaflight bűvész sem, de amit kellett, eddig összehoztam vele. A "hogy áll a kézben" kérdés csak akkor fog kiderülni ha ideér, nincs lehetőségem megtapogatni. A hall gimbal is vonz, biztos király dolog. Amire kell, a jelenlegi flsyksy és radiolink vevős drónjaim, a bayangost csak érdekesség miatt írtam, azok amúgy is komolytalanok. Azt jól értem, hogy ha a beépített 1000mW-os ELRS modulosat választom, akkor nem multiprokol a táv?
Ha nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.
-
vandor01
őstag
en is nezegetem ezeket a "toy" jellegu taviranyitokat....
szerintem a lenyegben egyformak cc2500/4in1/ELRs etc
ezeket mar mindegyik brand tudja nyujtani...
valszeg ezeket egyforman tudjak.... valasztani kell!
a zoro megjelenesevel kivantam rá....
de lehet inkabb olyant kene vennem ami arban jobb?
20-30-50 euros kulonbsegek vannak hasonlo funkcional
olyanokat erdemes atgondolni?
- pontosan milyen tipusura van MOST (plus max fel ev) szukseged CC2500/4in1/elrs
nem biztos a jovore kell gondolni mi lesz 1 ev mulva? azt akkor kell megoldani!
- hogy all a kezben?? a gombok helye es mukodese??
a billenos fem gombok? VS muanyag "pockok"
- aksi tipusa toltese?
beepitett aksi? 18650? 18350?
- mit kapsz meg melle?
pl a tokot mashol 30ejroert meg kell venni
a zorrohoz az ujfajta aksi plus a tok meg 50 euro...
ehhez meg adjak atokot.... es aksibol meg jo a "normal" 18650!
- van-e rendes antennaja vagy utolag kell belefaragni pl a zorro
- esetleg kiesik a kezedbol??? mennyire serulekeny? mi hogy log ki belolle?etcetcetc.. a Valasztas a te privilegiumod
[ Szerkesztve ]
-
Niczo
senior tag
Sziasztok! Felemerült bennem hogy a jelenlegi Flysky i6x távom mellé beszerezzek egy multiprotokollos távot (és akkor már persze az ELRS-el együtt).
Ezt [link] néztem ki, a "T-Pro JP4IN1 Remote Controller + AION ELRS OLED 500mW Module + ELRS Receiver" verziót. Mivel van egy rakás flysky vevős drónom (azokhoz is használnám a hall gimbal miatt), meg néhány radiolinkes, valamint ha jól értem még a gagyi kis bayangos drónokat is képes lennék vele irányítani. Mivel a legkomolyabb táv az i6x volt eddig a kezemben, kíváncsi lennék a véleményetekre hogy a linkelt táv jó választás lenne-e (a fenti konfig kb. 40ezer huf lekuponozva). Esetleg más javaslat?Ha nem tudsz változtatni a körülményeken, változtass a hozzájuk való viszonyodon.
-
vandor01
őstag
válasz Celtis #72602 üzenetére
1000meteren a phantom vagy a ruszki harci dron 6000kg/14meter?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Romet Rambler R9.3 MTB Vadi új, 0 perces, Garanciás!
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Tefal turmixgép
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest