- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot II. (Avagy miért
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Intel® Core™ i9 14900K Raptor Lake-S Refresh CPU/Processor UV/DC (Optimalizálás)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TOTP generátor PHP-ra
-
LOGOUT.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kris87
aktív tag
válasz marciart11 #38096 üzenetére
Köszönöm! Valamiért az maradt bennem, hogy a vásárolt esc-ek csak 3S kompatibilisek, de már látom, hogy bírja a 4S-t is.
-
syler123
veterán
válasz Teréz Atya #38097 üzenetére
Kíváncsi leszek, remélem nem vásároltam be vele. Vettem egy 1600-os meg egy 1350-es RTF 4S-t. Kiderül hogy fel sem emelkedik vele a Falcon
-
.DLL
veterán
-
Teréz Atya
senior tag
válasz marciart11 #38096 üzenetére
Meg hozza tennem a Giant Power-t es almarkajat, a Dinogy-t. Most meg piacra dobtak az RTF-et is, de meg nem jott meg nekem.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Kris87
aktív tag
Sziasztok!
450-es géphez vadászom az alkatrészeket, az akkumulátornál viszont megakadtam, ebben kérnék segítséget. Kb. 4000 mah 3s 35-40 C az, amiben gondolkodom, lehetőleg XT60-as csatlakozóval, de ez utóbbi nem annyira fontos. Kinéztem egy ZOP Power 11.1V 4500mAh 3S 45C akkut kb. 8000 Ft-ért, de utána olvasva nem merem megrendelni, sok a hamisítvány. Honnan érdemes beszerezni, illetve melyik az a kínai márka, ami hozzávetőlegesen tudja is azt, ami rá van írva? Köszönöm előre is!
-
_X10Dead_
aktív tag
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Teréz Atya #38091 üzenetére
Upsz, ez nem valasz akart lenni. Most en voltam a vadasz. Sry!
[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
vandor01
őstag
nem rossz mintha magamat latnam csak en acro nelkul is esek csetlek botlok...
arulas van hol a TEL? meg ho az eso es a pocsig sar.... ez igy nem er![ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Wheex
csendes tag
Egy jó videó az acro FPV -zés nehézségeiről. Elég jól bírta a gép.
-
twine
veterán
válasz taky1984 #38079 üzenetére
+1 a Phantomra!
Én nemrég voltam Phantommal vadászoknak segíteni területfelmérésben! A nádasban a fácánt kiszúrtuk.....a nagyobb vadakat már nem is említem, pedig köd, és hó volt mindenhol azaz fehér "plazma" mindenhol az élőkép...de mégis láttuk....
Ahogy látom itt az FPV-s kollégák videóit,,,,hááááát kérdéses mennyi nyulat látsz te egy ilyen technikával (és itt elnézést az FPV-s tagoktól,,,,,imádnám én is ha lenne rá leves, de én a Phantom és a pénzkereset mellet döntöttem, ha már amugy is operatőrködök) Szóval más technikával megy a képtovábbítás, és "nyulat vadászni" szvsz. nem lenne az igazi!
Persze lehet egy "verseny" drónra is felrakni egy második jobb minőségű kamerát, aminek a képét később visszanézed, de az már dupla idő(és munka) feleslegesen!Phantommal is meg KELL! tanulni repülni, mert áttolod manuálba, és kikapcsolja az összes segítséget,,,,keci erős motorok vannak rajta stb..stb...
De ami a lényeg, hogy arra amit te vázoltál egy Phantomnál jobb gépet el sem tudok képzelni! Nem akarsz fél gurigát kidobni? 3kiló körül már veszel egy "alap" 4-est! Amilyen összegeket te vázoltál, illetve amilyen összegekről én hallok vadkárról vadász haveroktól...és amilyen összegbe kerülhet a minőségi FPV-zés....ez a 3 kiló elenyésző szvsz.Én nem akarok beleszólni abba mit és mennyért vegyél,,főleg úgy hogy a saját földeden akarsz repülni....és ahogy mondtad a te pénztárcád...Szigorúan technikai, és logikai szemszögből közelítem...
Egy verseny drón nem, vagy nagy kompromisszumokkal alkalmas arra amit szeretnél egy Phantom tökéletes...
És egy szemüveggel szerintem megvan a Fun factor is bőven....mert ha megindul a Phantom azért egy kezdőnek eléggé tarkóig szalad a mosolya.....én legalábbis még mindig így érzem magam...Szemüveget még nem vettem....szeretném ha "termelne"....majd később jöhet a szórakozás...[ Szerkesztve ]
-
Vaze
őstag
Szia motor protection
MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
wazo
aktív tag
Sziasztok milyen néven keressem a motor védőt bangood-on? Köszi
acer liqid, sgs, sgs2, note, note2, sgs4, huawei p6, xiaomi mi3, lg g3, lumia 930, xiaomi mi4, redmi note 3 pro, redmi note 3pro (B20), redmi note 4 (B20)
-
Teréz Atya
senior tag
válasz taky1984 #38077 üzenetére
"Egy TBS Vendetta hatótávja 3 km és a maximum magassága 1300 méter (papírforma szerint) és ez egy VERSENY drón. Egy ilyen drónnal még a legnagyobb földemet is könnyedén le tudnám ellenőrizni és nem kell fél misit kidobnom az ablakon egy DJI Phantom drón-ra, amit aztán másra nem is tudnék használni."
LOLZ, gyerek, te nagyon el vagy tévedve. Azt a 3km-t mégis mi a csökkel akarod átlőni? Mert a szokásos 5,8 gigás 200-600mW-os VTX-el biztos, hogy nem. Ehhez vagy valami alcsony frekis video transmitter fog kelleni, vagy digitális moduláció. Az elsőnél hányadék a kép, a másodiknál meg digi VTX / VRX magában $1000+.
A TX/RX erősítéssel tudni fogja a 3km-t, de a tereptárgyak penetrációja így is szar lesz, meg a falevelek szanaszét szórják a jelet. De a TBS-nél ezt lehet látni:
"TBS Crossfire Long range set w/ Taranis Plus+ More (+ US$ 468.85)" - ez egy alacsonyfrekis adómodult tartalmaz.
Bekattintva mindjárt US$ 968.80. Egy P3P olcsóbb, de csesszünk rá.
De mi lesz jelvesztésnél, mert GPS nuku. Jaj, tudom, te érzékeled a gépet, és vakon hazavezeted.
De tételezzük fel, hogy még nem vagy olyan expert a távolba látásban, és mégis kell a GPS. Most nézem a fájlokat az FCB-hez. Ez bizony BF és CF. No, ezzel kitörölheted. Ide bizony iNAV kell.Még szerencse, hogy van itt a fórumon egy tag, aki pont hasonló gépet épített, amit te specifikáltál, és már átment a szopások többségén. Csak az a baj, hogy pont vele bunkóztál, úgyhogy a részéről le vagy ejtve.
[ Szerkesztve ]
-
Skimaster
senior tag
válasz taky1984 #38077 üzenetére
Szerintem meg vegyél egy Phantomot használtan,mert amit te itt írtál,arra is tökéletes!Igen befektetés,de te tudnád munkádhoz és szórakozásra is használni.Simán vissza jön az ára.Én nem javaslok egy ilyen szöcskét erre,amit itt leírtál.Nem régóta drónozom,de én úgy látom neked egy Phantom az ideális.
-
taky1984
tag
válasz Teréz Atya #38060 üzenetére
Kicsikét félreértettél valamit szerintem... Elsősorban NEM ismétlem NEM mezőgazdasági célokra akarom használni, arra ott vannak a DJI Phantom drónok GPS-el és még csomó extrával ha elég vastag a pénztárcád (engem nem ez érdekel). Mezőgazdasági funkciók alatt sok mindenre lehet gondolni, például amikor kikel a napraforgód, amit imádnak a nyulak, több MILLIÓS kárt tudnak okozni (kirágják a közepét), ha nem figyelsz oda. Viszont van olyan napraforgó tábla is, amiben nincs nyúl, vagy nincs annyi, hogy komolyabb kárt okozzanak. Na egy ilyen helyzetben milyen jól jönne egy drón. Kimegyek autóval a földemhez és rövid idő alatt le tudom ellenőrizni, hogy van-e kártevő, vagy nincs (és még élvezem is). Mert ahol sok a nyúl, azt le szoktuk fújni káliszappannal és volt nyúl, nincs nyúl. Ennek a költsége mondjuk 20 ha-os területen több százezer forintra rúg ki és ez csak a ráfordított kp, az idő, a munka ebben nincs is benne. Még sok ilyen példát tudnék mondani, mire lehetne használni egy drónt MEZŐGAZDASÁGON belül, de erről meg szerintem neked nincs halvány fogalmad sem. Egy TBS Vendetta hatótávja 3 km és a maximum magassága 1300 méter (papírforma szerint) és ez egy VERSENY drón. Egy ilyen drónnal még a legnagyobb földemet is könnyedén le tudnám ellenőrizni és nem kell fél misit kidobnom az ablakon egy DJI Phantom drón-ra, amit aztán másra nem is tudnék használni. Azt meg hadd döntsem már én el, hogy mire van pénzem és mire nincs, illetve hadd legyen már szuverén jogom azt is eldönteni, hogy milyen drónnal akarok tanulni. Szóval összegezve érdeklődés szintjén megkérdeztem valamit, amire kaptam hideget és meleget, de inkább hideget... Nem szálykaratézni jöttem ide, hanem segítséget kérni. Szerencsére van itt azért 1-2 user, akiknek sikerült értelmezni a kérdésem.
-
vandor01
őstag
szoval szemcsi fel atkapcsol Acro-ba es probaljunk nem leesni?
vagy elotte nem art parorat Acro-ban szamitogep elott gyakorolni?CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
syler123
veterán
Én is kíváncsi vagyok már, de még jópár akkut kirepülök mielőtt felveszem a szemüveget Biztos egész más élmény az fpv, de bele lehet jönni, mint mindenbe.
Én mondjuk még csak Angle módban repülök, lehet így is marad.
Ez szentségtörés Racerrel? Engem a pörgés forgás teljesen hidegen hagy. Később majd elválik, ha nagyon profi leszek hogy megpróbálom az Acro vagy Horizon módot. -
Teréz Atya
senior tag
Cikkem arról, hogyan állítsuk be a Bluetooth telemetriát mindenféle Flight alatt.
-
ödönke
aktív tag
Sziasztok!
Furibee F36-hoz hol lehetne tartalék (4-5db) aksi szettet venni? Gearbestről nem engedi.
#Beca
[link][ Szerkesztve ]
-
Beca1990
senior tag
vannak még olcsó kezdő drónok valahol? 10$ körül?
mintha feljebb mentek volna az árak... -
Zoty4
őstag
válasz vandor01 #38063 üzenetére
Nekem tetszik
Jackal jobban jar ha elissza azt a 280$t
Amugy en se ertem miert mindenki meregdraga gepekkel akar tanulni, nem mondom h nem lehet megtanulni egy racerrel, de olcsobb es jobb megoldas egy 5-10000 ftos csodaval elsajatitani az alapokat, aztan ha egybe marad meg azt el is lehet adni felpenzert es johet a szintlepes[ Szerkesztve ]
-
Baku
aktív tag
válasz bikerlacee #38064 üzenetére
Annyit pontosítanék, hogy nem "jack dugó szerű", hanem egy szabványos 3.5mm- es, 3 pólusú, stereo jack dugó, ahol a top (hegye) a +, (5V), a ground (töve) a - , és a középső rész a kamera vezérlő pólussa (sw). (A kamerát a táv a "-" és az "sw" pólusok zárásával vezérli.)
-
bikerlacee
csendes tag
válasz metaksza #38013 üzenetére
Cserélhető a kamera, csak egy érdekes jack dugó szerű csatolása van. Ezen keresztül tudod csak a távirányítóról vezérelni a videó-, fényképfelvételt.
Ez a legjobb ami hozzá kapható- egész jó videókat csinál napos időben:
[link]De érdemes, egy Gitup/Runcam/SJ/(go-pro) kamot rárakni; azért ezekkel -ki gondolná?- nagyon szép felvételek készíthetők.
Bár a symától már vannak jobb ár-érték arányú gépek is...
-
vandor01
őstag
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Vaze
őstag
Sziasztok!
Ma kiprobaltam az fpv-t,hat mit mondjak,eleg felelmetes szamomra,nem is tudom hogy valaha is megtudok tanulni szemcsivel repkedniMSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
Teréz Atya
senior tag
válasz shaddam #38059 üzenetére
Hat, most erre mit irjak? Egy volt baratomat juttatja eszembe. Az mindig tanacsot kert es aztan ment a saja feje utan. Altalaban bele a falba. Ha nem akar szimezni, a kis gepek meg derogalnak neki, es egy racert akar mezogazdasagi??? celokra hasznalni, akkor megis mit tanacsoljunk?
Muter szokta meselni, hogy rendszervaltaskor ujgazdagek vettek a kolkuknek egy sportmotort. Nulla tapasztalattal a kolok kiment a foldekre(!) emberkedni, megcsuszott egy szalmacsomon, valamibe belerohant, aztan elpatkolt. Ennyike.
[ Szerkesztve ]
-
vegyszer
addikt
válasz d.tiborz #38057 üzenetére
Valóban elgondolkodtató a megoldásod. Hisz melegedni nem tud a kar ⅔-a körül, hisz kb pont ott a legnagyobb a levegő áramlási sebessége. Ellenben ez a legkevésbé "szép". Mert a rejtett kábelezést így biztos bukó...
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
Baku
aktív tag
Csak szerintem (mivel én irtam )
Gyári állapotában természetesen, mivelhogy sem a leírásban nincs szó róla, sem olyan kezelőszerv nincs, sem média rögzítő eszköz csatlakozási lehetőséget nem látni rajta (USB csati, vagy SD kártya foglalat )
Aztán az utólagos mókolás az már más tészta ....[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
válasz Teréz Atya #38053 üzenetére
Ja... hát persze hisz itt a tavasz, úgy látszik a dronok is elkezdtek vedleni.
Amúgy jobbulást, a köröm alatti sérülések elég fájdalmasak tudnak lenni.
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Teréz Atya
senior tag
Tegnap bele allt a kormom ala egy k*va karbonszal. Kipiszkaltam, de meg mindig faj. Most ket ujjal potyogok.
-
syler123
veterán
Gyárilag nem tudja, de megoldható. Eachine ev800 dvr-re keress rá.
Én majd lehet rákötözöm a gépre egy régebbi telefonomat Annyira nem izgat a videózás hogy kamerát vegyek rá.
-
vandor01
őstag
polifom, hugarocellvago es muanyagvago akcoban 11,50eu
-
vegyszer
addikt
válasz d.tiborz #38047 üzenetére
Én is azt néztem, hogy pl nagyon kényelmes lenne a motor alá tenni. Ellenben ott biztos nincs hűtés.
Esetleg mérted/nézted, hogy milyen meleg, mikor földet értél x perc repkedés után?
[ Szerkesztve ]
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
vegyszer
addikt
Egy kérdés:
Mi mostanában a jónak mondott ESC elhelyezés?
Mert ahány gép annyi elhelyezési módot látni. A teljesség igénye nélkül lehet látni:
-kar alatti,
-kar feletti,
-kar tövében a keretén belül,
-szinte a gép súlypontjában (4 in 1 esc esetén),
-motor alatti,
-esetleg motorba épített verzióval is.A kérdésem: mire kel inkább figyelni, mi okoz(hat) nagyobb galibát?
Mert ugye kell számolni működés közben az ESC melegedésével, illetve az elektroszmogok káros hatásával is, melybe minden komponens belé teszi a magáét.
Egyáltalán kell e félteni egy ESC-t a túlhevüléstől, vagy az elekroszmogtól valamely komponenst? Illetve az a pár gramm, amit egy ESC nyom, a fordulékonyságra mérhető hatást gyakorol-e, ha közelebb van a tömegközépponthoz, vagy sem?(ezek mondjuk egy nagyobb gépmadár esetén érdekelnek jobban mondjuk 350-400mm, vagy felette)
[ Szerkesztve ]
-
wazo
aktív tag
Aksis kerdes: ballance töltés közben az egyik cella nem megy 4.04v fölé. A másik kettő 4.18v 4.20v
Kuka?acer liqid, sgs, sgs2, note, note2, sgs4, huawei p6, xiaomi mi3, lg g3, lumia 930, xiaomi mi4, redmi note 3 pro, redmi note 3pro (B20), redmi note 4 (B20)
-
kriszbon
őstag
Sziasztok!
Ha valakit esetleg érdekel aránylag elfogadható áron promoban [5051 5x5,1x3 prop] az még 5 órán át vehet belőle.
Olyan mint az RK5051 csak ugye ez utánzat.
Én várom már a 2-es propot ebből a típusból hogy könnyebben hozzá lehessen jutni, mert ahogy olvasgattam az is szépen teljesít de sokkal kevesebb A-t kér.
Cirkálni az is bőven jó lenne.[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Baku
aktív tag
A tökéletes GIMBAL
-
medvegy
aktív tag
-
Vaze
őstag
Sziasztok!
Kis lama kerdesem lenne,megpedig az,adott egy Eachine EV800 szemuveg,kerdesem az lenne,hogyan tudok vele felvetelt kesziteni?
Sorry a tenyleg lama kerdesert,de nem vagyok otthon a temaban.
Valaszokat elore is KoszonomMSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD
-
Baku
aktív tag
válasz metaksza #38013 üzenetére
Erre már szinte bármilyen go pro stílusú akciókamera felmegy.
(Bár ilyenkor a kamera távról vezérlése bajos lesz....
A repülési idő combosabb anyuval 10-12 percre is felhúzható.
Afölé is, de azzal már mókolni kell ezt-azt....Én úgy oldottam meg a FPV dolgot, hogy 2 cam. Van az X8-on: Egy jó minőségű akció, és egy gyengécske, de pillekönnyű 5.8Ghz- es FPV, amihez van monitorom, és szemüvegem is....
Az akciókamerát felszállás előtt elindítom, és megy leszállásig, az FPV-n meg látom merre megyek, mit vesz fel a másik ...
Az FPV kamerával is tudok távról vezérelt fotókat készíteni, és ha kell videót is, sőt a szemüveggel is tudok felvenni ha akarok ....
Ettől jobb (és olcsóbb, egyszerűbb) megoldás nem jutott eszembe.... -
molnigee
aktív tag
GB-re érkezik a P3 SE
Kiírva ugyan nincs az ára, de a forráskódban ott szerepel egy 672$--> http://dronearena.hu/ <--
-
Allien
veterán
Aki esetleg X251-t szeretne, Tomtop-n Germany warehouse-ból 88,35+10,14€.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
medvegy
aktív tag
Pár napja létre hoztam egy FB oldalt légifotóim/videóm bemutatására: KATT. Semmi ’professzionálisra’ nem kell gondolni, nem ’haszonzerzési’ célból, hanem, pusztán saját örömömre jött létre az oldal. Ezúton szeretném figyelmetekbe ajánlani! Folyamatosan töltöm fel a tartalmakat, jelenleg még csak 2016 ősznél járok, sok minden várható még az elkövetkező hetekben. Kedveléseket/megosztásokat megköszönöm (minden support jól esik). Az oldallal kapcsolatos véleményekre építő jellegű kritikára is természetesen nyitott vagyok
FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/
-
vegyszer
addikt
Akkor nem kell szégyenkeznem amiatt, hogy én is vettem egy ilyet a Syma X5C/JJRC 1000A akkuk mellé?
Mert már pár messze nem olyan, mint rég, és ha már van egy iSDT SC-608 150W.
És sajnálnám az újabb aksikat kidobni a gagyi töltők miatt. (nekem új projekthez kellett a töltő, de a fiaim megfertőztem eme szép hobbival, ők épp egy-egy 1s FPV kopter beszerzése miatt rágják a fülem, holott szemüveg sincs...)[ Szerkesztve ]
-
molnigee
aktív tag
Végre újból kijutottam a Wizarddal, készült egy kis akció kamerás felvétel.
Wizard X220 3. Flight, 4S punchout, 3S crouse
Most nem panaszkodom a gépre, jól teljesített, erős szél volt, meg ráraktam a gitupot, ráadásul a vízálló tokban, jelentős volt így plusz súly.
--> http://dronearena.hu/ <--
-
syler123
veterán
válasz Jackal2 #38024 üzenetére
Már megszoktam, nem zavar
Nagyon jól megy a Falconnal a repülés. 4s akkuval repülök, már elég sokat repültem, de nem volt semmi gond, pedig itt jól rámijesztettek sokan hogy összetöröm majd az első repülésnél vagy elküldöm a világ túlfelére. Nem így történt, tetszik a gép. Az fpv-t még hanyagolom. A ledre jó lenne valamit kitalálnom, mert csak jó lenne egy villogó, mert a gyári a rövidebb lábakkal leér, így le fog törni, ezért nem használom...
-
duc
aktív tag
Az épített 170-es konfigom jól bírja a kiképzést... A hétvégén többször állt élével a földbe, lezúztam pár propellert, leszakadt róla az akku, sarat küzdöttem ki a motorokból, sípcsonton repültem magam, de a legszebb amikor teljesen a víz alá merült. Megtaláltam, kiszedtem, 1 kiló rizs alá temettem pár órára, tökéletesen működik. Pár csavart kellett pótolnom, ennyi. Megtanultam, hogy a buzzer az egyik legfontosabb kötelező tartozék, ha nem lenne legalább 3x elvesztettem volna, építhetném a következőt.
Hivatalosan nem minősítem halhatatlannak, de közel jár
Egy fotó a túlélőről: [kép][ Szerkesztve ]
üdvöske, redmondi óriás, tetszetős, rendre, légkavaró, akár, megoldás, kicsike, ipar.
-
Ayg0
senior tag
Sziasztok!
Beszereztem egy olcsó, LiDiRC L15FW típusú quadrokoptert. Új még nekem a játék, de ennek nem csak lebegni kellene függőleges irányban, amikor növelem a teljesítményt? Merthogy amint kraftot kap és elemelkedik a földtől, az egyik rotorja kapásból elhúzza, nem vészesen, de ellenkormányozni kell, hogy a közelemben maradjon. Ez hibás, vagy mindegyik alapból így reagál?
Válaszotok előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."
-
Arti1
aktív tag
Ez az a LiPo bag, ami rámegy a normál pénzkazettára?
Keresek hozzá kupont, de eddig az affiliate6 kódon kívül mást nem sikerült ráhúznom, mondjuk így is csak 5,4 EUR...
Egy pénzkazettában mennyi akksit célszerű tárolni max?Baku: a sűrű villogás nem a bindelés előtti állapot? (főleg ha a távot sem ismeri fel)
A lassú villogás az akksi merülése
Ha az akksinál benézel a boardra, látsz valamit rajt? Antenna nem vált le?[ Szerkesztve ]
http://www.shutterstock.com/g/Arti_Photo?rid=264901704
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Kolpi6 #38004 üzenetére
Csak 4 vagy 6 ESC van az alaplapon? Ha hat, akkor probald remappolni a hibasat, lehet csak az ESC egett ki. Custom motor mix vagy mi a rak neven keress ra. Ha igy sem megy akkor FCB csere.
[ Szerkesztve ]
-
Baku
aktív tag
Járt-e már valaki így?:
Tegnapi repkedés alkalmával (néhány pottyanás azért volt) , egyik pillanatról a másikra az x5c-1 ledjei úgy villognak (sűrűn), mint amikor a lemerült akksit jelzi. Hiába az akksicsere, csak villog, nem reagál semmire, távot nem ismeri fel.
Mi lehet a baj? Ötletek? Tippek? -
Teréz Atya
senior tag
Hmm, terveztem, de olyan hosszura sikerult cask a bevezeto, hogy inkabb lett a gyorstalpalo.
Es sok dolog van, amit en sem ertek. Hihetetlen, de igy van.
Ha, es amennyiben nyaron elhuzok egy feleves sabbaticalra, akkor lesz. Ha nem, akkor gozom sincs. Mindenesetre a csaladtagok, baratnom, haverok nem tamogatjak h meg tobb idot szenteljek az egesznek. Nem is ertem, Jackal hogy tud ilyen tempot diktalni, szerintem klonozta magat.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
metaksza
tag
Sziasztok. Már emagon is van a Syma X8G drón. A kérdésem az lenne, hogy ennek cserélhető a kamerája? Illetve a hét perces repülési idő mennyire átlagos?
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz kimista #38011 üzenetére
Hat, foglamazzunk ugy, hogy a versenyzok nem hasznalnak CF-et. Azert Boris B igen nagy eloszeretettel droppol olyan reszeket, pl. PWM ESC tamogatas, ami egy kicsit oregebb vagy olcsobb vasnal problemas lehet. Pl. RCG-n is kaptam egy PU-t, hogy ugyanugy atalakitotta a JJRC X1 gepet egy foszer, ahogy en, megse megy neki az ESC. Kiderult h a legujabb BF-ban csak Oneshot 125 van. Es ez csak egy pelda.
Meg aztan BF-re leirast kesziteni szerintem szinte lehetetlen. Mire leirod h mi van, egy heten belul felforgattak az egeszet. Felmesz a BF oldalara, ott meg lofutty sincs az uj funkciorol. Aztan nyalazhatod a forumot, vagy Joshua Bardwell videoit nezheted h megis mi a tok van. Nekem ehhez se kedvem, se idom. Es amig nem lesz ember, aki megnyerte a lottot, vagy eleve egy unatkozo milliomos, nem is hiszem h lesz is valaki, aki magyarul nekiallna.
Meg az addig oke, hogy kapsz szponzor gepet a bangood-tol, de a karbon kurva szar kirantva. YT-n meg az USA-ban tipikusan 1000 megtekintes utan jar cca 2$. Ebbol megelni NEM lehet. Tehat munka mindenkepp kell. Meg baratno es gyerek is.
Azert nem mindenki lehet Joshua, aki no es gyerek nelkul noi gunyakban roptet koptert a framjan, es MINDEN szabadidejet ennek szenteli.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
.DLL
veterán
válasz maximilian4 #38009 üzenetére
Jaja, alig hittem el, hogy Beboppal készült. Itt mondjuk már nem mindenhol faxa a részletesség és többször behullámzik a kép...
De árukereső oldalakon már 150k-tól látom, használtan mégolcsóbb lehet. (igaz az táv nélkül van, WiFi-vel meg eléggé halovány a kapcsolat.)[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Saccco
nagyúr
válasz taky1984 #38007 üzenetére
Nem beszóltam, figyelmeztettelek.
Igenis a kicsin kell tanulni, de nem nagyon akarod megérteni.
Ezek nem játékszerek.
Csak a H36, E010, F36, de azok is megcsípik az ujjad, ha figyelmetlen vagy.Itt a fórumban is van példa több olyan esetre, amikor nem kezdő embert vágott meg egy ilyen gép.
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
taky1984
tag
válasz Saccco #38003 üzenetére
Húúú de nagyon beszoltál, fa..a csávó vagy. Láttál már belülről Fendt 824-et? Ajánlom figyelmedbe! Világosan leírtam, hogy új vagyok ezen téren, azt is, hogy segítséget szeretnék kérni. Erre csak a fikázás jön... Mi van veletek emberek? Most mondjuk veszek Vortex 250 Pro-t és összetöröm és pont leszarom, akkor az fáj neked? Legyen már ez az én gondom... Az az igazság hogy nem akarok kis maki szutykokon tanulni. Egyből a mély vizet akarom. Csak egy érdemleges választ szerettem volna kapni a kérdéseimre pl: hogy hol találok egy értelmes leírást alapfokon a drónokról. Sajnos úgy látom rossz helyen kopogtatok... Elnézést, hogy mertem kérdezni, többet nem fogok...
Szebb jövőt!
[ Szerkesztve ]
-
Zoty4
őstag
Terezatya nem szeretnel csinalni egy cleanflight kivesezest? Sokan csak bemasoljak bizonyos videokbol a beallitasokat, anelkul hogy tudnak mit is tesznek. Na?
-
fape
senior tag
válasz Teréz Atya #37997 üzenetére
Ha ennyire gyakori akkor mehetne az témaösszefoglalóba is. Ha más nem egy link a cikkedre
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
Kolpi6
csendes tag
QX 105 batom kb 2-3 méteres magasságból esett le. ( nem földbe vertem, gázt elvettem és úgy esett le, nem betonra.) Azóta az egyik motort sajnos nem hajtja meg, gondoltam befosott a motor ki is cseréltem de semmi.
Multiméterrel rámértem a motor csatlakozásához van feszültség, cf-re rádugva motor konfignál mind a 4 motort egyforma fordulatszámmal mutatja viszont nem megy az egyik.
Ennek tudatában tudna nekem valaki segíteni? Hálás köszönet! -
Saccco
nagyúr
válasz taky1984 #37999 üzenetére
Jók a reflexeid, felismered, hogy húzni kell a karon valamerre, aztán jobb esetben csak füvet vágsz vele, nem magadat.
szerk.: Még a kicsik is nagyon veszélyesek.
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
.DLL
veterán
válasz Teréz Atya #37990 üzenetére
Akkor gratulálok neki! Sír és nem nézi meg ezeket a Parrot b.2 videókat:
[link]
[link]
[link]
no comment...A képminőség csak akkor romlik le látványosabban, ha erősen fordul a gép, mert akkor az elektronikus stabilizátor már kiér a szenzor széléig, de az ilyen manővereket felvétel közben kerüljük.
De tény, hogy egy DJI P3A, használt P3P vagy egy SE kb. ott van árban mint egy Bebop 2 + Sky controller, és akkor már inkább a DJI.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Teréz Atya
senior tag
válasz taky1984 #37999 üzenetére
Okok, elhisszuk h ugyes vagy, meg minden, de hidd el egyelore a Dunning–Kruger hatás beszel beloled. Kezdj el szimezni, gyakorold az acro-t, aztan vegyel egy jobb gepet. A Lifotffban pl. van egy szakajtonyi Vortex gep. Mivel mindketto ARF, ugyis szukseged lesz egy tavra, pl. egy Taranisra. Ebbol Joshua a Frsky Taranis Q X7-et nagyon szerette.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Jelszókezelők
- Chieftec nyereményjáték: szerezz egy terméket ingyen!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen monitort vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Anime filmek és sorozatok
- Trollok komolyan
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest