- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
epicsepi
csendes tag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Sajnos nem ilyen egyszerű, nem tudom, hogy ponotsan mit félt (engem vagy a gépet), de ilyen elutasítást még semminél sem éreztem, és ő valójában tudja, hogy nem vagyok egy balfasz gyerek, és látta már hogy hogy repítem... Indokolatlan számomra az egész, és mikor megpróbálom rendesen lekommunikálni vele, nagyon elutasító, néha azt is mondja hogy nem érdekli mit mondok, pedig csak meg akarom tutni az okát, amiért nem engedi. -
defy456
aktív tag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Van hozzád kupon asszertív kommunikációs tréningre?

-
Peaceliker
addikt
válasz
epicsepi
üzenetére
Kérd meg, hogy picit nézzen magába és derítése ki a valódi oka annak, hogy nem engedi. A gépet félti (lezuhan, ellopjak) ? Téged (hogy agyon üt, hogy rendőrt hívnak rád,)? Nem bízik benned (hogy rosszalkodsz vele)? Stb. Ha ez kiderül (lehet neki sem lesz egyszerű a valós okot megtalalni) akkor van utána miről beszélni. Sokszor elcsepelt dolognak hangzik, de a kommunikáció fontos. És mindkét félnek kell hogy megfelelő szintű önismerete legyen..
hülyén hangzik? Pedig nem olyan egyszerű.
Ami még fontos, hogy úgy kommunikáld le a dolgot, hogy téged hogy érint ez. Hogy neked rosszul esik, hogy... az sem baj ha az ok csak vélt. A lényeg hogy ne azt mond hogy ő mit hogyan és miért, hanem azt hogy téged hogy érint, mit érzel a szitu kapcsán. Mi bánt ebben a legjobban? Hogy nem bízik benned? Hogy tőled félti a gépet? Vagy igazából az hogy több időt szeretnél apaddal tölteni és erre nem szakít időt? Szóval neked is magadba kell nézni hogy úgy tudjátok megbeszélni ami előre mutató lesz.
Nem lesz könnyű, de ha jól jön ki a dolog, messzebb lehet vinni ezt az egészet egy drón reptetesnel is akár. 
-
epicsepi
csendes tag
Sziasztok! 18 éves vagyok, és apukám vett egy drónt. (DJI Mavic Air)
Teljesen utána néztem, mindent tudok róla, ami kell ahhoz, hogy használni tudjuk. (De nem kell nagy tudás, gyakorlás se hozzá, hiszen automatika sok mindent megold.
A problémám és egyben a kérdésem az az lenne, hogy helyesnek vélitek, hogy a drónt kb két hetente egyszer kettesben megröptetjük, de ennyi mindössze, és itthon 'porosodik'... És amikor megkérdezem, hogy hagy menjek el gyakorolni, akkor nem engedi, akkor mondom neki, hogy menjünk el, azt se mert sosem ér rá.. Miért félti ennyire? Oké, hogy nem olcsó dolog, de azért ez a technológia nem olyan, hogy félteni kellene ennyire. Akkor miért vettük??!Valaki tudna segíteni, hogy hogy vegyem rá?
(igazából én se tudom mi volt ezzel a célom, de már nagyon bosszant, hogy soha sem használjuk.)

-
Peaceliker
addikt
Próba, lehet jók lesznek, ezek tényleg alig esznek...legalábbis 1102es gépek tuti
3s nem kell még neked egy darabig, ne hallgass rá

(#66094) DJGABI
jaja, annyi hogy szórakozni kell csatikkal meg balance kábellel mert ilyen indokolatlan csati van rajta

3,5p sztem jó ha gyári akukkal repültél, azok semmire sem valóak. Amúgy ma 3br mocis gépen (kéne neki vmi néz, javaslatokat szívesen fogadok xD ) ph2 csati volt az egyik legmelegebb szal nem jó...nemtom mi legyen, mert 1sre xt30 overkill 2sre meg oh2 kevés...de mondjuk lehet 1s only lesz akkor 2db ph2 ből faragok 1et majd..
(#66095) SpydeR3412
valamiért nagy cseszi a csőröm az a gép

-
DJGABI
addikt
válasz
Peaceliker
üzenetére
wow, ez baromi jó áron van, erősen elgondolkodtató. voltam megint kinn, 3,5 perc körül volt a max TC-vel. pont gondolkozok az akksi forrasztgatáson, néha iszonyat beesik, ha 6,3V-nál van a minimum, kb mint egy kő, úgy repül, ott azért már le szoktam tenni. legalább egy JST csati sokat segítene. csak ez a 4*1-es töltő kb fél óra alatt felnyomja őket, rendes 2S töltőm meg nincsen, ennyiből jobb a 2*1S konfig...
amúgy nem csak béka, csomó más is megint akciós áron van, UK/US65 20-asért, Sailfly-X 23k, mobula 7 24k kupon nélkül, UR85 24k BGur85hd-val
-
SP!T
addikt
Ezek vannak jelenleg:
8db Betafpv 300mah 1s 30/60
4db Boldclash 300mah 1s 30Ha megéri a 3S megveszem. Bocs a sok alap kérdésért, teljesen új terület nekem ez.
Mivel még nem vagyok annyira jó, tiny whoop-al gyakorlok acroban ill liftoffban, lehet inkább arra mennék rá, hogy több időt tudjak repülni. Vajon mit szólna egy 2S 450mah-hoz?
Ez már lehet nehéz lenne? Vagy mit javasoltok?Alapvetően 3S-nek mi lenne az előnye? Gondolom magasabb feszültség, így erőteljesebb motor. Azonnali halál... nekem..

-
Peaceliker
addikt
Nem biztos hogy ördögtől való.
Én pl próbáltam legalja 2s 260mah 30c vel (ilyen) most "shutterbug" buildem és 4p röhögve megvan, akkor vett ki 180at...persze ez indoor repülés szal 50-60% gázon mentem csak, de pumpálás az van rendesen kis hely miatt

De mennyi mah az az akku? Ha 250es akkor az tuti kevés, azok párhuzamosan kevesek vtak pl tinyhawknak pedig nem egy nagy zabás gép
-
SP!T
addikt
Tudtok valami bestbuy lelőhelyet most 300-350mah 2S HV akksira? (gondolom GNB-a legolcsóbb jó)
Csak beneveztem én is egy HX100-ra.Sajnos amim van 1S akkuk, mind 30/60-as. Gondolom azokkal meg se próbáljam.
-
defy456
aktív tag
A 65mm-es prophoz miért csak 2s aksit adnak?
Egyébként tényleg rohadt vonzó ajánlat... Marha nehéz nem megvenni... -
Peaceliker
addikt
válasz
Saccco
üzenetére
nem megy bele beta85x vázba xD
amúgy csak 1 startot raktam bele gyári korában.
De nem megy rosszul, sokat sem eszik.(#66080) SpydeR3412
ne is mondd...már kiborulok magamon mennyi szart össze vásároltam mostanság
(#66083) SP!T
FB n van egy csoport (RC Deals & offers) és ott van rá kupon
Skystars Tinyfrog 85x, faja kis 2-3s 70mm whoop...csak más tervem volt vele, amit nem tudtam összerakni belőle (mer' én vettem múltkor ilyen akcióban)(#66086) vandor01
nem 2p lesz az, sztem még 3s en sem

annyira szar nem lehet az a motor, hogy 3x annyit egyen mint összes többi ilyen build

váz az ratyinak tűnik az tény, de van már vvégtelen opció...pl reddevil váza 6 usd ért
-
vandor01
senior tag
-
SP!T
addikt
válasz
Peaceliker
üzenetére
Ezt kifejtenéd pls? Sejtelmem sincs ki az a Randy.

-
SP!T
addikt
válasz
SpydeR3412
üzenetére
BetaFPV-nél mi van ha megállítják VÁM-on? Mert ha ráteszik a 27%-ot (főleg hogy eredeti árra teszik), úgy pont bukó a kedvezmény...
Van valami kibújó a feladó részéről, hogy állják a felét, kapsz kupont, bármi?Illetve BetaFPV 300mah HC 30/60 akkuval sorba kötve ökörség lenne?

-
SP!T
addikt
válasz
Peaceliker
üzenetére
BetaFPV HX100 akciós a gyártó honlapjáról freeshipping-el. Kupon -> 30OFF
120 USD helyett 84 USD, azaz 30% kedvezménnyel. [link] -
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker
üzenetére
Mi a tapasztalat?
-
Peaceliker
addikt
Randynél megint van kupon tinyfrog75x re ha valaki múltkor kimaradt volna

-
Peaceliker
addikt
válasz
DJGABI
üzenetére
na erre nekem még marha sok P t rá kellett pakolni, de kiindulásnak jó volt, köszi

na közben ma meleg váltásban próbáltam ez a 3br mocis gépet meg tinyhawkot (1s el) és azt kell mondjam, hogy erősebb lett mint tiny, bár többet is eszik a kisebb súly ellenére is...de prop teszt lesz még

meg remélem hamar jönnek emax 450es akkuk, mert mostaniak már eléggé odavannak

és marha nagy boldogság, hogy x-liteom végre tölt usb ről így nem kell mindig kihámozni ebből a szilikon kotonból töltés miatt

-
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking
üzenetére
igen én is arra gondolok, de vmi nagyon másnak tűnik, na mindegy, csak nem térek napirendre hogy miért nem úgy viselkedik mint várom

(#66074) Blizzardking
takonypistoly

ennek az az egy hátránya van hogy repülés nélkül sokat nem lehet áram alatt mert kiolvad
-
Blizzardking
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
-
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking
üzenetére
ki vagyok akadva hogy miért nem úgy érzem egyik gépet mint a többi másikat amikor ugyan azok kb mindenben és másra már nem tudok gondolni.

jön nano2 felrakom 08028 at trash re megyek egy kört... ha nem jött meg a buggy akkor megyek egyet nano2 vel is... ha másnak tűnik akkor ugyan olyan gyors a gép mint másik akkor fov miatt tűnik lassúnak. Csak Tinyfrog sem tűnt vmi veszettnek az volt fura bár abba kb 2 start ment bele, de lehet vissza építem tesztre xDNa ilyesmi pákát rendeltem ma mert pót pákát veszem elő és akkor kell pót pót :-D
-
DJGABI
addikt
Nah hát voltam kinn délután is, 4 pár akksit kirepültem, laza krúzolás, 2 perc felett volt mindegyikkel a menet. Eddig bevált a floss-olás, bár csak 2 kisebb kocc volt, de nem repültek le a propok. Ez a pid beállítás bevált

-
Blizzardking
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Annyit mondod ezt az EOS2-t, csak felszögelem rá, oszt kiderítem mi benne olyan ufó, itt van a fiókban, csak nincs rá időm, meg az aio cam-et nem sajnálom törni mint mókus a mogyorót
(Szegény amit kapott már... úgy az egész gépért vérzik a szívem, ezen tanulok meg mindent... Ha egyszer váltok, bekeretezem és berakom egy vitrinbe.)Picit elvesztettem a fonalat, hogy ezt "Amúgy ennyit számít. Rohadt takarékos mocik" mire írtad a 66063-ban. 1102-re?
Mindenkinek:
Csak ötletként mondom a 0802-sok kkv-s tulajoknak (az enyém 19), kipróbáltam a 4 leveles gemfan 1636 propokat visszavágva 2-re, és _állat_ volt. Szerintem most maradok ezen. Nem fűztem hozzá sok reményt, mert a Mobula gyári propja visszanyesve 2-re nagyon tré volt, rezonált, csühögött a kopter mint a levelibéka, erre ettől a gemfantól meg kiestem a cipőmből. Nem is annyira a sebesség vagy a grip miatt, hanem az a vajsimaság amivel haladt, totál belezúgtam. Mintha tudná mit akarok, nagyon egymásra találtunk.
Ami nagyon elgondolkodtat, hogy ezek az 1milis tengelyű kis 0802-esek ugyanannyiba kerülnek mint a 1102, és az első makitól amit bekapnak már görbül is a tengely. Prop törésem még nem volt, de már két motorom kinyiffant azáltal hogy elgörbült

Így hogy a 1102-höz van külön harang 1.5mm-es tengellyel, sokkal olcsóbb lesz az üzemeltetése.Pákából én ilyet használok, eddig mindent meg tudtam vele csinálni. Mondjuk 13 éves korom óta forrasztok, de attól még baró páka.
-
Peaceliker
addikt
válasz
DJGABI
üzenetére
köszi
irodában minden kemény aminek neki lehet menni

De custom 3br mocis gép is esett és azon kk nem tört... ez amúgy repül úgy 1s en mint tinyhawk de már arra is gondolok hogy eos2 miatt jön át a feeling nagyon máshogy és azért tűnik lassúnak az előre haladás, nemtom... 2s en is sokkal jobban lehetett repülni ezzel a géppel bent mint trashcan el.Amúgy mustool páka 3k 60w és faja
(66068) SpydeR3412
ezzel a 3br géppel 1s en maidenben 1s en úgy repülök mint tinyhawk al 200 start után trashcan el fél percet nem tudtam fent maradni. 2s en el repulgettem trasel de szenvedés vt. Ezzel ment szépen csak ott már zabál, de pid sem vt 100as még. De ugyan itt sailfly ból épült 85os gépen szuperül repülök pedig jóval erősebb mindkettőnel, szal szerintem csak az eos2 lehet amit nem vesz be az agyam xD Tinyfrog is nehézkesnek tűnt, az is eos2

-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Én beltérben simán gemfan kockáztam vele 2s-en. Úgy is nagyon finoman lehet terelgetni. Nekem mobula után, vagyon hirtelenek voltak a pidek, de megszoktam és nagyon precízen lehet menni vele. Mondjuk inkább Mobuláztam, de majdnem ugyanaz. És Mobulát 2s-en elég tempóban lehet hajtani bent.
-
SP!T
addikt
FlySky i6X-en tervezem hogy beépítem a multiprotocol-t, hogy ne kelljen külön akksival szenvedni.
Arra létezik valami megoldás, hogy a beépített antennát használja? Vagy ez esélytelen? -
cd334
tag
válasz
DJGABI
üzenetére
Az a páka eléggé kis teljesítményű. Azzal nehéz forrasztani, ugyanis nem lesz elég hő, hogy átmelegítse a forrpontot és a ónt is. Én villamosmérnök vagyok(gyakran forrasztok) és otthon ersa i-con pico állomást, cégnél meg weller cuccokat használok. De sokan használnak itt TS100-as pákát, szerintem arra érdemes lenne beruházni egy ilyen hobbi mellett(sokszor van akcióban 40$ környékén).
-
DJGABI
addikt
válasz
Peaceliker
üzenetére
még az első linkjében, a gép leírásában ott van [link] nincs szél, úgyhogy ki is vittem picit fpv-zni, már-már élvezetes volt. múltkor írni is akartam hogy nálad nem tudom hogy törtek propok, mert nálam még egy se. Hát most sikerült, mondjuk betonhoz kellett vágni hozzá a gépet. Vettem fogselymet, megcsináltam a modot. Kíváncsi vagyok így mennyire potyognak majd le.
(#66062) cd334 basszus maxiriszpekt ennek az összerakásához. Hát én csak a ledeket forrasztottam le TC-ről, abban kihullott fél hajam, nehogy véletlen valami mást is megmelegítsek.. Pedig ilyen vékony usb-s pákát használok [link], a beepert az istennek nem sikerült rágányolnom... Forrpont oké ott van, megvan. De nem marad meg rajt az ón.. [link] Meg hát ugye hely is alig. Mondjuk ónból is ilyen millis van csak itthon, eddig mindenhez jó volt, de ehhez a művelethez nem az igazi

-
cd334
tag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Megtaláltam, frissen került be

-
Peaceliker
addikt
-
cd334
tag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Itthon hol? (Az fpvracestore-ban nem láttam.)
A 1S S7 buildba nekem jön is a 3b 0802 18k kkv moci. Az elvileg így le fog fogyni akksi nélkül 26g-ra. Várom márt mert az eredeti 0703 19k kkv nem az igazi.@DJGABI:
én is meglepődtem. Igazából majdnem a teljes akksit kirepültem, mert nem volt jól beállítva a akksi csipogás. Illetve nem az a full gázon veretős vagyok, inkább "turistás".
Szeretem kímélni az akksikat és csak kb. a 80%-t kirepülni. -
Peaceliker
addikt
Közben meglett, köszi.
Rendelek itthonról, mert nagyon kell meg mert ugyan annyi mint BGn
emmeg a 3br es custom build
nagyon faján repül ez a kis dög, hozza azt 1s en mint tinyhwk, trashcam meg nem hajlandó 1s en értelmesen repülni... talán súly difi miatt.
Viszont ezzel 2s en is szépen tudtam repülni, trasncan meg nagyot ugrik de előre mintha nehezen indulna el...de agyalok hogy nem-e csak az érzet fura az érdekes látószögű eos2 miatt, nem tudom eldönteni...de majd vége az lesz hogy ezek a 08028ak mennek trashbe és ebbe meg jönnek 0802 18kkv k és akkor még könnyebb lesz és kb only 1s...ezek a 16kkv s mocik is marha melegek 2s en
de állítólag ez normális ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Szancsó
aktív tag
válasz
Blizzardking
üzenetére
Ok, nem tagadom: párszor fejre esett és kapott némi füvet is

-
cd334
tag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Emax avan 2" 4 levelű. Van többféke színben a banggoodon. Betafpv is ezt használja 85-ös vázba. A rotorbuildes összeállításnál van link is rá.
-
Blizzardking
őstag
válasz
Szancsó
üzenetére
Állat ez a színvilág. Kajak hippikorszak, 60-as évek vége.
VirtuaDub ingyenes plugin rendszerű videoszerkesztő tuti tudja, kérdés mennyire éri meg vesződni a pluginekkel. Mondjuk egyszer összerakod, utána rendben van.
Mivel régebben használtam, nem tudom mennyire számít elavultnak sebesség / hardver kihasználás szempontjából. Egy kanyart megér szvsz, ha más javasol jobbat, az engem is érdekel. -
Szancsó
aktív tag
Múltkor megpróbáltam rögzíteni egy repülést, de úgy néz ki a kamera alkalmatlan rá: a zöld színt kicseréli valami lilás akármire. Valaki tudja esetleg, hogy lehetne ebből rendes színeket varázsolni? (Mondjuk OpenShot -al, vagy ha azzal nem lehet, akkor valami más -lehetőleg ingyenes- videó szerkesztővel.)
[kép](A kamera egyébként azt hiszem SQ12, de úgy néz ki nem eredeti - már vagy fél éve megvan, csak nem volt használva, nem tudom már honnan jött.)
-
DJGABI
addikt
válasz
Kobun1980
üzenetére
EX2 mini (Bugs 3 mini átnevezve) [link] most néztem, eszi még a kupont. 18k a fullos csomag. BB ennyiért. a héten megjött, kellemes kis felszabadulás volt a trashcan-es szenvedések után. + nem annyira ijesztő, mint a Bugs6.
más: töltöttem közben azért szimulátort (liftoff), a kábelt sikerült meggyányolni: kínaiaknál még volt vacsi új svideo kábel (600Ft) meg egy szerelhető jack csati (~100ft) kellett, meg nettó 5 perc forrasztgatás [link] a kis indiai videója alapján. a jel kábelt kell kimérni meg a GRND-ot
-
Kobun1980
aktív tag
Sziasztok.
Egy egyszerű kezdő dront szeretnék venni a gyereknek(10) olyan 30 körül.
Az osszefoglaloban szereplők mennyire aktuálisak? Csak mert van több ami 2-3 éves cikk. Illetve a Tello-t hova kategorizaljam?Köszi előre is.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking
üzenetére
jaja, sztem napokban lett harang elérhető, jofejseg... lehet választani hogy 1102 vagy 03
Kk moci egyedi felfogatasu meg nehéz is én Happymodel mocit venném -
Niczo
senior tag
Sziasztok! Jönni fog nekem egy JJRC H67-es drón, aminek a karácsonyi dallamai helyére gondoltam be kéne építeni egy FPV kamerát, mivel szeretném kipróbálni milyen is egy ilyen kicsi whoop. Másik drónomhoz van már szemüvegem egy D43 FPV 4.3 inch 5.8G-s monitorral. Ezt szeretném használni a költségek alacsonyan tartása végett. Nem profi versenyzés a cél, inkább szórakozás. Az lenne kérdésem hogy milyen kamerát lenne érdemes beszerezni, ami kommunikál a már meglévő monitorral?
-
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking
üzenetére
Az hogy takarékosebb az tuti, power kérdés annyi KV mit tud...de az tuti, hogy lesz nyomatéka 4 ágú prophoz is elég szal lehet még gyengébb sem lesz
De vidit csak egyet találtam amin 13500kv 1102 vt 1s el és nem 65mm en

(#66041) Saccco
igen, nagyon jól látszik ezeknél a kis mociknál hogy szenvednek...eszméletlen melegek az meg azért van.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Blizzardking
üzenetére
Elképzelhető. Kabab emlegeti mindig, hogy 500kv is elég lehet egy ilyen kicsi motornál, hogy átessen a túlzott fogyasztásba.
-
Blizzardking
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
0802 19kkv-val tolom 1s-en.
Annál takarékosabb a 1102? -
vandor01
senior tag
válasz
Johnny_vT
üzenetére
nem vagyok fehervári csak ott találtunk helyet....
a bula lent kozépen....
jobbra kozepen/kicsit lent van az a 3szög alku barnas folt mellett a zoldben voltunk.... onnet indultam és sodorta a gépet a szél ide a kepre.... mikor korbe néztem azt se tudmi mi merre van.... oregsegemre meghulyultem
aztan a rossz tajolas és ebbol kifolyo para miatt rosszul dontottem majd ballra tartva elore haladtam (elore és jobbra helyett).... nem gondoltam hogy a szél a bula utanra tolta a gépet... aztan ahogy csokkent a magassag elment a kép.... es fent a bula utan balrra a kisebbik vilagos csik (napraforgo) utan a kukiban esett le a gép......az is megzavart mikor jo irányba állt gép es jottem volna vissza..... a gép seggeben lévő antenna takarásba kerult a gép teste által es zéro kép volt....akkor felteteleztem NA ez rossz irany mert elforgatva 90-180 fokot jo lett a kép.... szoval cikk-cakk ba kellett volna visszafelé araszolnom

szoval a multkor témát előhozva?!
hogy odafelé van kép visszafelé esély van ra, hogy nincs vagy szarabb kép lesz!?
mert sajnos ez igaz az ántenna takarásba kerul mert a gép betakar...
summarum: nekik VAN igazuk! -
Johnny_vT
senior tag
válasz
vandor01
üzenetére
Te is fehérvári vagy?

Húsvétkor mikor otthon voltam én is az Aranybullahoz mentem repulni. Pontosabban mögötte balra (északra) vezet egy murvás út egy körbekerített kis telekhez, azon a részen próbáltam ki magam. Király hely, de a fák megfogják a jelet, így onnan a bulláig már nem tudtam elrepülni.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Blizzardking
üzenetére
Igen, gyári 3 agú prop úgy van tekerve hogy vissza felé forogva nem emel eleget. Hozzá teszem ezzel is elég fing vt a turtle most meg egy ideje megint nincs is, fene tudja miért.

ezeket a propokat rá tudod heggeszteni úgy hogy ne jöjjön le ha húz akkor sem, de más milyet szerintem nem nagyon, de vissza felé sztem nem lesz optimális amit művel.
Vegyél 1102 13500kv t 1,5ös tengellyel ha 2s is kell akkor 10kkv is elég lehet. Van több vidi hogy írják hogy erősebb de cserébe többet is repül vele.

-
Blizzardking
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
"Amúgy tinyhawk mocik tengelye rövid szal csak így lehet beépíteni, más prop sztem leesik róla sajna"
Azt láttam, csak abban reménykedtem, hogy az egész harangra szorosan rácuppan a prop. Ezek a kis 1mm-es tengelyek a sztenderd mocikon tök könnyen elgörbülnek, és lehet kib@xni az egész motort. Arra gondoltam, talán ez jobban kibír pár pofont, mert az egész harangot oldalról terheli az ütés és nem felülről-oldalról. Csak hát a csüngő elrendezés nekem nem játszik, trashcan vázba menne.Még valamennyire ide tartozik, hogy ezeknél a propoknál mindenki hogy örül hogy hurá ezzel majd lesz turtle mode, még a címsorban is kiemelik. Nem értem mi az összefüggés a prop és a teknőc között, hacsak nem az, hogy akkor ezek emelni is tudnak, szóval ha ennyire örülnek a turtle mode-nak, akkor csak rácuppan ez a harangra... Ezért érdekelne, hogy a 08025-ös motor harangja más-e mint pl a happymodel 0802-esé.
-
vandor01
senior tag
válasz
HornedReaper
üzenetére
király a keresesi funkcio!
a kb 400x400 meteres tablában tutira megmutatta a kereséséi iranyt! Es igen tényleg ott volt a gép a kuki tabla kozepén!voot áám ölöm és bodoogsáág

Én tuti feladtam volna! aztan osszel megetettek volna a disznokkal a frissen aratott kukival a dront! a kari disznotorosban ott figyelt volna vmi FC/ESC maradvany
vagy a csirkék kapirgálták volna meg csipkedtek volna a foxer lencsejet 
Aranybulanal repkedtunk......
Eloszor ismeretlen helyen....... hibaztam...... fuggoleges emelkedésnél a szél tolta a 250grammos gépet.... mikor leneztem azt se tudtam merre vagyok??? aztan rossz iranyba indultam es a kukoricasban landoltam.... a video visszanezese utan lathato volt a sok tabla kozul melyikben lehet a gép!
aztan a tabla szélénél a PRO58 megadta a keresési iranyt....1000x koszonet es hála harveszter kollegának!

-
cd334
tag
Akkor a EV800 upgrade lesz pro58-cal és rendeltem hozzá pár prodrone antennát.

-
Sub-S
senior tag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Tesztelte esetleg valaki tx06-ot tiszta rálátással milyen távolságig adott képet egy Eachine ROTG01-hez hasonló vevő mellett?
Nem nagyon van magas felbontás emberi áron, de ez a 300 körüli usd s ár nagyn baráti a korábbiakhoz képest

Kár, pedig szívesen látnék ilyesmihez hasonló áron valami kompaktabb megoldást.

-
Peaceliker
addikt
válasz
Saccco
üzenetére
akkor nem nagyon kérdés

(#66026) cd334
nekem PIRX van pro58 on dom v3 ban és sztem elég faja, teszteken sem egyértelmű, hogy megéri-e achilles a többlet költséget

(#66027) harveszter
na kíváncsi leszek mit mondasz majd pirx-re, csinálj majd egy vs tesztet (bár nem mintha nem lenne egy halom már)

-
cd334
tag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Eddig olyat nem találtam, ami pont ezt akettőt hasonlítja össze. De a pro58-t achilles firmwarrel eléggé dícsérik.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker
üzenetére
Szerintem 99%, hogy a pro58.
-
cd334
tag
Ma rájöttem, hogy az EV800 szemcsi vevő része nem teljesít nálam a legjobban. Vajon mi lenne a jobbmegoldás venni egy EV800D-t(88$) és eladni a jelenlegit, vagy egy pro58-cal (27$)felokosítani a jelenlegit?
-
jastapurza
csendes tag

-
Peaceliker
addikt
200mw tud annyit ha vevő oldal is felkészült a feladatra.
Persze megfelelő viszonyok között (rálátás).Nem nagyon van magas felbontás emberi áron, de ez a 300 körüli usd s ár nagyn baráti a korábbiakhoz képest

szerk: tx06 25mw, akkor oda jobban felkészült vevő oldal kell, de azért nem az ördögtől való 1-2 hangolt antenna

-
Sub-S
senior tag
Eachine TX06 tudja a leírásánál szereplő 150m-es távolságot?
Van valamilyen elérhető alternatíva 720p vagy 1080p élőképhez ha a késleltetés/súly/méret nem annyira lényeges szempont?
Valami ehhez hasonló csak kedvezőbb árfekvésben?
-
Peaceliker
addikt
Amúgy megjött nekem RedDevil és el is köszönök tőle, mert nem jön be a felépítése, jobb kamera meg erősebb adó ide vagy oda.
Át lehetne építgetni, de nincs hozzá kedvem, lusta vagyok hozzá.
De épül össze 3br moccis gép ami miatt nagyon izgatott vagyok.
Meg ur85be is költözik egyik sailfly az sztem nagyon raj gép lesz.

-
Peaceliker
addikt
válasz
vandor01
üzenetére
próbáld ki az eachine bat 19st
gondolom caddx rate butított változata (ami meg foxeer cat butítottja?
)
de 0.0001Lux és olcsó -
vandor01
senior tag
akkor a sas szemuek utan megadom a megfejtést

1. EOS2 (CMOS) 13euro
2. Foxer Arrow pro (CCD) 17euro
3. KK Q25 (AIO) 8-10euro
4. KK Q100 (AIO) 8-10euro
5. Foxer Arrow pro (CCD) 17euro
6. LST02 (AIO) 10euro
7. EOS2 (CMOS) 13euro
8. Foxer Monster (CMOS) 22euro
9. RunCam mini 2 (CCD) 25euroezek mind az occco kamerák 10-30 ejroig bezarolag....
a CMOS nal élenkebbek a szinek foleg a full napsutesnél....
viszont kevesebb fénynél hamarabb "szetesik" a szép kép mint a CCD-nel
azaz mosodik, a konturok atmenetek el-el tunnek....DE mindig nagy kerdes hogyan kezelik a feny/arnyek valtozast
mennyi a "valaszido" a tapasztalat a CCD jobban teljesit
de ha hasonlot varunk el a CMOS tol akkor a lux ertekének jobbnak kell lennie mint a CCD-nek
ha pl a lux: 0,01 (RC2-CCD) akkor a CMOS 0.01-el szarabb lesz mint a CCD!
a CMOS nak kell 0.001 de legalabb 0.008! es akkor egyformán teljesithetNEK a CMOS-CCD....na most a legujjabb 30-100 ejros kameraknal mi a helyzet CCD vs CMOS esetén?
nem tudom nem veszek draga cuccot!szerintem... én FPV-zni... nem kivanok AIO-t!
minumimkent nekem az EOS2 boven elég! a jobbhoz az RC2 de ez mint maximum
az ár dönt ha van jobb kamcsi es befer a max 30ejroba akkor RC2 KUKA
vagy legalább is nem veszek tobbet aztán tonkremennek kikopnak vagy elvesznek etc... de lehet drgabbat venni aki szán rá tobb zsetont.....persze ott van a hely es suly igény? (minnel kisebb konyebb!)

szoval akinek nem fer bele a nagyobb a nehezebb kamera annak AIO-t ajanlott használni.....
ez van... -
DJGABI
addikt
válasz
Peaceliker
üzenetére
fent amit írtál meg másik kolléga is azt ajánlotta, a gemfan 1635 jó rá elvileg.. itt a teszt [link] meg írja amit te is csináltál h a gyári 4 ágút kettesre visszavágva gyorsabb lesz, csak rosszabbul kanyarodik elvileg.
szerk: ja olvasom vágni kell belőle, nem fér el a gyári keretben.
erre a trainer módra ránézek, köszi.
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Oh, akkor én vagyok sorry. Pár hete jött egy Betaflight frissítés, abban változtatták meg? Vagy simán elmentem mellette

-
Peaceliker
addikt
válasz
Saccco
üzenetére
Jaaa ok, aszittem 2s

(#66006) Blizzardking
Nekem még régebbi tinyhawk van 08025 mocikkal meg 15kkv, újabb az 0802 és asszem 16kkv? Nade marhára élem. Ma is olyat repültem vele irodában, hogy az arcom leszakad. Imádom.
Amúgy kipróbálnék másik gépeket azért is jött trashcan, de ez 1s en gyalázat 2s el meg marha érdekes...feltoltam a kamera szöget marhára, de így is csak nagyot ugrik felfelé, de előre nem akar gyorsan menni.
Mmint tinyhawkhoz képest...sztem kamera fov miatt lesz itt vmi furcsaság. 
De hogy trashcan gyári propja hogy törik...alig koccan de már 2 prop oda, fura.
Amúgy tinyhawk mocik tengelye rövid szal csak így lehet beépíteni, más prop sztem leesik róla sajna, pedig nagyon faja kis motorok, érezni, hogy minőségi cucc.
Most rakom össze 3br mocis gépet is, kíváncsi leszek az mit mutat 1s el
08028 16kkv, 40mm es build lesz...de piszkálja az agyam egy 31mmes build is...nehogy a végén rápróbáljak a 3br 0802kre is
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#66008) Johnny_vT
rossz helyen keresed...config fülön van rá kapcsoló már

-
Johnny_vT
senior tag
-
cd334
tag
válasz
Blizzardking
üzenetére
Az acro trainer módot én is ajánlom a kezdőknwk, nekem sokat segített. Annyi hogy a max. dölésszöget cli-ben feltettem 50 fokra.
-
Blizzardking
őstag
válasz
syler123
üzenetére
JumperTX 2.2.3 van fent.
Ha megjött az új gimballod, lehet tét nélkül szétszedni a régit, mert ha elqqrod, ugyanott tartasz ahol most. Ha sikerül megcsinálni, lesz egy tartalékod.vandor01, Peaceliker - itt van a fiókban egy EOS2, csak még nem volt időm összerakni. Előbb összeraltam az előző konfigomat egy eachine aio kamerával, hogy lemérjem a tömegét, hogy tudjam mihez viszonyítani az EOS2-es setupot.
Amúgy ennyire király cucc ez a tiniyhawk? Ezzel kapcsolatban lenne 2 kérdésem, az egyik hogy ezek a motorok csak tolni tudnak-e, vagy be lehet tenni őket felfelé egy másik vázba, illetve hogy a harangnak mekkora a pontos külső átmárője? Konkrétan az érdekelne, hogy egy sima 0802-es mocira felmennének-e ezek a propok.
Lehet hogy más a preferenciánk a sebességről (sőt biztos), de szerintem egy 75-ös váz 19kkv-s 0802-es mocikkal gemfan 1635 3 levelű propokkal 1S-en harap mint a varánusz
Nekem a kertet lenyomja mire annyit mondanék hogy "NI"
Ugyanennek a 4 levelű verziójával feszesebben kanyarodik, jobb a punch és a grip, de a végsebessége alacsonyabb, és többet is fogyaszt. mrbig, DJGABI - Az új betaflightban van acro trainer mód. Nagyon jónak tartom. A lényege, hogy a karok pont úgy viselkednek mint acro módban, azaz a kar kitérésével a manőver sebessége áll arányban nem pedig a szöge, viszont be lehet állítani egy max dőlésszöget, aminél nem megy tovább a gép. Ergo ha összezavarodnak az irányok a fejemben, nem vágódik bele pörögve a földbe, csak elhúz valamerre. Nekem egy 3 állású kapcsolón ez a 3 mód van: angle - acro trainer - acro.
+1 kérdés - valaki próbálja már ki plíz, hogy a speedy bee cli menüjében komplett konfigot (diff all mentést) vissza lehet-e tölteni, és ha igen, akkor asztali BL konfigosat is-e, vagy csak speedybee-ben készültet? Nekem az istennek se megy vissza, bekopizom, és a végén mikor save paranccsal lezárná, elszáll hibával.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker
üzenetére
Ilyenhez:

-
Saccco
nagyúr
válasz
Peaceliker
üzenetére
Kint és bent is próbáltam. Kicsit fújt a szél, de tetszik.

Gyártottam egy kicsi kábelt, hogy tudjak rá kábelmentes akkut is csatlakoztatni. Viszont az csak 26AWG, a gyári meg 22AWG... kevésnek találom.

-
Peaceliker
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Ki dudás akar lenni, annak erdei kabinban kell rettegni – Project Songbird teszt
- Milyen széket vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Arc Raiders
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Ingatlanos topic!
- Futás, futópályák
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- További aktív témák...
- Owl Labs Owl Bar 4K Videokonferencia Rendszer FRS100
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 212 - Lenovo IdeaPad Slim 5 (16IMH9) - Intel Core U5 125H, no GPU
- LG UltraGear 34GS95QE-W OLED Monitor! / 3440x1440 / 0.03ms / 240Hz / FreeSync / G-Sync! BeszámítOK!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 9700 / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség

Van valami kibújó a feladó részéről, hogy állják a felét, kapsz kupont, bármi?

de állítólag ez normális ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
0802 19kkv-val tolom 1s-en.