- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Zicokuka: Minden változik,a Cod 2 örök
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Katasztrófa túlélők topicja
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
Ma reggel próbálgattam a lakásban életem első kopterét egy JJRC H20-at, ami tegnap érkezett meg három hét utazás után
LappföldrőlKínából. Nagyon sokszor feltekeredtek a rotorra a szőnyegről hosszú hajszálak amelyek lefogták a propellert.Ezt csak úgy tudtam korrigálni, hogy leszedtem majd visszaraktam a propellert, amihez viszonylag nagy erő kellett (még most is fáj az ujjaimon a bőr).
Utoljára azt figyeltem meg, hogy az egyik rotornak sokkal nagyobb az ellenállása, mint a többinek, nehezebben forog. Most mit lehet tenni? Mennyire bonyolult motort cserélni, kell forrasztani?
Rendeltem tartalékba két szett propellert, két akksit, de motort persze egyet sem...
üdv
J. -
Jackal2
senior tag
Nah kiteszteltem a JJRC H20-at, érdekes egy kopter. Tök jó design, jó anyag, szépen repül, de van egy csomó idegesítő tulajdonsága, ami valahogy az egész összképet lerontja. Leblogoltam itt.
Én a H8 minit venném helyette, főleg hogy még olcsóbb is.
Más: találtam egy ilyen kamerát, szerintetek ez milyen gyártmány és mekkora kamu a dolog? Elég dummy vagyok ebben a kamera kérdésben.
-
-
szacsee
nagyúr
Mintha láttam volna 800-ast BG-n de lehet máshol, de tuti van hozzá.
850-es már nem biztos, hogy van vagy jó ötlet.
Ezek a kis kopterek olcsó cuccokból készülnek.
Ezt támasztja alá az 1-2 dolláros motor is.
Tegyük fel hogy alapban repkedsz vele 5-6 percet 500-as gyári akksival.
7-8 percet 600-assal.
800-assal 8-10 perc kamerával, ahogy a hozzászólásban is van és nem lehet könnyen becsukni az ajtót, vagy be sem lehet teljesen.
850-900 ha lenne hozzá mondjuk ilyen méretben Hobbykingen, akkor kamerávall menne 12 percet is.
Csak arra akartam rávilágítani, hogy kb 2x annyit tud menni a kis kopter a nagyobb akksival mint a gyárival.
5-600-assal a tekercsek monjduk felmelegednek x °C-ra, 8-850-essel pedig x+10°C-ra.
Ezzel melegszik a motor is és a szénkefe is jobban kopik @ előbb kell motort cserélni és nagyobb az esélye hogy jobban redukálódik az élettartama.
Inkább cserélgetek 6-7 percenként akksit (igaz akkor sem hül sokat a motor), mint 12 percenként .... négy akksinál ~25 percig reptetsz 5-600-assal, 800-asnál 40 percig.
Ennyi idő alatt jóval melegebb is lehet és degradálódhat a motor, így nagyon hamar lehal.
Ok nem az 1-2 dolláros motor vág földhöz, hanem maga a csere sem 2 perc.
Inkább bírja tovább, mint hogy 2-3 naponta motorokat cseréljek.
Aztán az is lehet hogy rosszul látom az egészet. -
Jackal2
senior tag
Rákerestem Prohardveren az akciókamerákra, ezeket dobta ki.
Elkezdtem nézni a videókat és hogy őszinte legyek, nem voltam egyiktől sem elájulva, mi több alig éreztem a 25.000-es és az 50.000-es gép képe között a minőséget.
Mi a tapasztalat ezzel kapcsolatban? Elsődlegesen az érdekelne, hogy a kopterekre szerelt kamerák esetében is ennyire homogén a mezőny? Xiaomi, SJCAM, Mobius stb...
Az SJCAM SJ4000-et láttam élőben és annak a képére konkrétan azt mondom, hogy szar, csapnivaló a színhűsége, ha egy kicsit is sötét van, akkor már nagyon gyenge gépeket csinál. Pedig ugye ez az, amit ajánlani szoktak...
-
shaddam
aktív tag
Xiaomi drón sokadik felvonás. Nulla infó.
-
-
ViZion
félisten
OK, feladom. Kosár után bad gateway IE-ben is, krómmal meg addig sem jutok el EU storeban...
-
joysefke
veterán
Köszi srácok!
üdv
J. -
Saccco
nagyúr
válasz
Laca 012 #6744 üzenetére
Én olvastam anno az eredeti hsz-t, viszont nem rendelkeztem infóval a megválaszoláshoz.
Az emlegetett motorok emelőerő tesztjei:
EMAX MT2204 2300KV
EMAX MT1806 2280KV - ez részletesebbEgy összehasonlító leírás Emax 2204 vs DYS 1806.
A motorok neveiben a számok a tekercsek méretét jelenti, a nagyobb méretű belső elvileg képes több erőt előállítani. Azonos körítés mellett nincs észrevehető különbség a motorok között. A nagyobb motor előnye akkor jön ki, ha nagyobb feszültségen járatják, vagy nagyobb emelkedésű propeller van rajta (pl. 5030 helyett 5045 vagy akár 6040, 6045 ezeket a 1806 már nem is bírná meghajtani, illetve túlmelegedne).
Motorgyártó függő, hogy van-e kétféle menetű propeller felfogatás. A meglátásom az, hogy többnyire nincs, igaz én a racerek között keresgéltem. A megoldás önzáró anyák használata. Attól nem kell tartani, hogy az anya tönkreteszi a menetet, ha túlhúzod akkor elpattan alatta a propeller.
Kevesebb rezgéshez nagyobb méretű propellerek kellenek.
-
Jackal2
senior tag
Ez a csoda kategória
Amikor vettem a Hubsanom ilyen árak voltak:
- eredeti Hubsan szett 4 db propeller 990 Ft egy meg nem nevezett magyar Webshopból
- Ebayről, nem eredeti 20 db 857 FtSzerintem a propeller egyébként nem egy nagy mágia, én azon gondolkodom, hogy lehet ki kéne nyomni egy 1000 db-ot 3D nyomtatóval oszt csókolom
-
szacsee
nagyúr
Jackal2: Ebben biztos vagyok.
Teréz Atya: Ah so akkor minden világos, félreértettem.
Mindegy így utólag honnan érdemes rendelni CN WH-ból mennyi idő mire ideér?AC charger nincs EU WH-ban csak a 3A-s.
DC-ből pedig töltő nincs hozzá itt normális.
Többi cucchoz meg így karácsony előtt nem nagyon költenék.
Eddig X5C1 + B6AC + 1-1 akksi, prop volt tervezve.
Most már agyon shoppingoltam magam, így van egy H8 Mini, X5C aksikkal, töltővel, prop készlettel.
El tudom ütni az időt. A nagyobb kinti quadcopternek meg ha ráérzek az ízére tavasszal nekilátok.
Addig távirányítót, töltőt beszerzem és esetleg ha lesz még valami ami kell.
Amúgy Hobbykingen mi van ami máshol nincs?(írtátok, hogy valamit csak ott lehet venni)tipuka: Köszi!
ViZion: Ha nem free shipping a magyar bolt, akkor számomra felejtős a történet.
Itthon a PK annyi mint egy olcsóbb 250-es frame kit. -
tipuka
addikt
válasz
szacsee #6774 üzenetére
aliexpressen nem sokkal drágábban van 6 pár propeller 2.3$ körül
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
szacsee #6774 üzenetére
Mondom, hogy az X5C a regi, ehhez jok a motorok, no.
X5SC / X5SW az uj.
Sot barmilyen 0720-as motor jo ha az eredeti 9 fogas piniont ravarazsolod.
Idealis akksimennyiseg? Mennyit szeretsz repulni egyhuzamban? En 4-el elvagyok. Mire az utolso lemerul a powerbank feltoltotte az elsot. Ez a vegtelen ciklus szorakoztat.
Kintre jobb propvedo nelkul a gep mert nem fennakad a bokron, hanem elvagja a vekonyabb agakat, leveleket.
DC Charger
With AC socket. -
Jackal2
senior tag
válasz
Teréz Atya #6772 üzenetére
Ügyeletben vagyok és rohadt uncsi
Szóval kb. egy előkép sebességével frissítem a fórumot
-
Drenadar
veterán
válasz
Teréz Atya #6772 üzenetére
oké
az árát csak utána néztem meg
előbb jöjjön meg a repülő, azt utána majd gondolkozok kamerán... lehet megérte volna a gyors postára áldozni... ez a max 25 munkanapos szállítás ez azért odab@sz...
-
szacsee
nagyúr
Nálam Chrome szarakodott, edge-re váltottam ott pikk-pakk ment minden.
Igaz az EU lassú volt, de a BG is le volt halva.
Most a ph is akadozgat... lehet előveszem a tűzrókát, vagy a K-Meleont.EU-ról csak a gépet rendeltem.
Több hsz-t is láttam visszaolvasva, hogy kínai WH-ból 2 hét alatt megjön a kisebb cumó.
X5C-1 motort viszont nem találtam. 4-es töltőt húztam be, fesz mérőt, propellert akksikat...húßammeg meg is kell néznem mert kicsit káosz volt.
B6AC viszont marad későbbre.
Néztem Hobbykinget is de ott nem volt csak int. raktáron úgy meg 22 ejrós szállítás kicsit húzós.
B6 viszont volt, csak más meg nem jutott eszembe. Szerintem BG-ről berendelem az AC-t és lesz ami lesz.Ránéznétek a listára, hátha valami még hiányzik a motorokon kívül?
X5C1- hez:
Syma X5 X5C X5SC H5C Main Blades Propellers Spare Part X5-02 x3kit Eu 3 kit
Syma X5-15 X5C X5SW-1 H5C 1 To 4 3.7V 600MAH Upgrade Battery 4 akksi + töltőH8 minihez:
Eachine H8 Mini RC Quadcopter Spare Parts Blade Set H8mini-005 1 kit
Upgrade Eachine H8 Mini H8 3D Battery 3.7V 260mAh RC Quadcopter Spare Parts 1dbEgyéb:
1S-6S Battery Voltage Tester Low VoltageX5C-hez hirtelen nem találtam ütközőt (propellernél ami van), illetve motorokat.
H8 Minihez szintén ütközőt nem találtam, motor a kinézettből nov.29-től lesz.
Milyen kiegekre van még esetleg szükség.
Mennyi az ideális akksi mennyiség és motor mennyiség?
Így motor nélkül mondjuk para nekiállni, de a minihez lesz hó végén, az X5C-hez meg vagy bevállalom a régit hátha jó, vagy próbálta már valaki?
Polaritás, méret ha egyezik akkor elvileg jónak kell lennie... max még ellenállásban térhet el... többi csak nem para ha egyszerre cseréli az ember. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Bence123 #6766 üzenetére
Lehet, de sokkal hamarabb kinyirodnak a kefek.
@ joysefke - vilagotott mielott radugtad? Ha igen akkor a vegen fog. Seemi vedelem, az akkuban kene, hogy legyen.
@ Drenadar - max. Mobius. Valami rezgescsillapito majd kell ra.
@ ViZion - paypal.motor.
@ Jackal2 - most latom, hogy a legtobb dologra valaszoltal.
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
vettem egy JJRC H20-at banggood-ról két tartalék akksival.
Ilyen "töltőt" kaptam hozzá:
http://www.banggood.com/JJRC-H20-RC-Quadcopter-Spare-parts-USB-charging-cable-p-990499.htmlbedugtam egy USB-s töltőfejbe, de nem világít semmi.
-Honnan fogom tudni, hogy vége a töltésnek és levehetem?
-Van benne túltöltés elleni védelem, vagy nekem kell mérnem a töltési időt?üdv
J. -
Bence123
csendes tag
Szóval, úgy tűnik sikerült megfőznöm a H8 mini egyik motorját
Nehezebben pörög fel, és gyengébbnek tűnik. Sebaj, rendelek hozzá újat, ezzel kapcsolatban lenne kérdésem. Rendelhetek az egyik fajta motorból többet, és ha más forgásirányú motorra(más színű vezetékűre) van szükségem, egyszerűen elég ha felcserélem a vezetékeket? Bár logikusnak tűnik, inkább rákérdezek vásárlás előtt.
-
Drenadar
veterán
ugyan még nem ért ide szerintem az még 2 hónap, de a MJX X-SERIES X600 -re mi a legjobb kamera ami kapható és ami még nem terheli le szegényt?
-
ViZion
félisten
BG EU oldal nálam is sz@r... nem tudok sem országot, sem pénznemet váltani... néha meg bad gateway...
Itt hogy van a fizetés? Utalni kell? Nem vásároltam még innen, nem is igazán kedvelem az ilyen bótokat...
Syma X5C-1 nekem is szembejött, igaz nem FPV, de kezdőnek ez gondolom megfelel...
Miket érdemes még onnan ezzel egybe rendelni? Gondolom nagyobb akku, töltő, pár khmm... "kopó" alkatrészKöszönöm!
-
erikke17
őstag
Ki mit nyitott BG-n?
Telefont vagy H8 Mini-t?
Nekem csak pontok kupon jó lett volna
-
Jackal2
senior tag
válasz
Teréz Atya #6757 üzenetére
-
szacsee
nagyúr
Nálatok s is be van halva a BG?
X5 berendelve, remélem mihamarabb ideér.
Lesz még jóval olcsóbb a H8 mini szerintetek?
Bentre lehet jobb választás lenne.X5C1-hez nem jók azok a motorok aminek a nevében az old is benne van?
Keret, rotor, akksi van, de motort csak régihez találok. -
PNP
őstag
Edigiben P3 Standard 240e. Advanced-et akarnék, de ekkora különbségnél már elgondolkodom a fapadosabb változaton. Szerintetek? qnadam?
-
szacsee
nagyúr
válasz
Teréz Atya #6748 üzenetére
Porgess zoknikat.- ez mi a szösz?
Ebay kütyüs topikban is forr néha a levegő, de felét sem értem.
Elmagyaráznád?Serial Charging adapternél melyikre gondolsz?
Bocs a sok kérdésért. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
szacsee #6747 üzenetére
Nem gyanusan olcso, csak elkezdodott a Black Friday elotti het.
Porgess zoknikat. A szerzett kupont meg hasznald fel a gepre.
A motorok meg 2 het alatt itt szoktak lenni. Kollega is egyszerre rendelte az u807-el, mindene itt van a gep meg sehol. 8rchobby kupon 8% kedvezmenyt ad a kinai verhaz-ra.B6 / B6AC akkor erdemes ha jovore akarsz tekintettel lenni. Viszont nezd meg a Hobbyking-et. Ott is van egy rakat ilyen tolto, gyakran olcsobban. Eredeti skyrc is szokott lenni az EU warehause-ban. A szallitas nemtom mennyi.
Ha a syma-hoz kell vegyel hozza serial charging adapter-t. Ezzel lenyegeben egy nagyobb soros akkut szimulalsz a tolto fele, igy az osszes syma akkut tudod monitorozni toltes kozben.
Ha minimalisan ertesz a villanyaszathoz,csinalhatsz magad is, de egy rovidzarlattal 1-2 kinyirhatod az akkukat, a toltot es tuzet is okozhatsz.
Paralell charging-nak nem vagyok nagy baratja, de lehet idovel elmulik.35 euros u807-et elkaptak. De ez Szlovakia.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Teréz Atya #6736 üzenetére
Köszi a választ!
Syma X5C lesz a befutó valószínű.
Ez gyanúsan olcsó, vagy BG-n ennyi az ára?
Mit érdemes hozzá rendelni még, hogy kínai újévig kihúzzam vele?
+4 kopter látom van a csomagban.
EU Warehouseban van még ez az akkupakk és kopterok
Kezdésnek ez elég, vagy rendeljek motort is?
Eu-s ~1200Ft, kínából ~580.
Most ha megrendelem talán még karácsony előtt meg is jön és 4 EU WH motor árából veszek 8-at.Továbbiakban SKYRC iMAX B6AC-t szeretnék majd venni, erre rá lehet gondolom dugni az X5C akksikat is átalakítóval. 16K-ért kapni kint, de nem tudom, hogy elkapják-e a vámon, mert akkor inkább a B6 digit választom + hálózati töltőt külön és akkor tuti nincs áfa+vám húzzúkleaparasztot kombó skill.
Volt akinek akadt fel 20K körüli cucc a vámon? Alin giftet írnak mindenre, itt azt hiszem nem bohóckodnak ilyennel...Kösz a válaszokat előre is!
qnadam Köszi!
Figyelmetlen voltam. -
Laca 012
őstag
válasz
Laca 012 #6624 üzenetére
Köszi sràcok...
Ha valami műanyag "kínai bigyusz"-ra lesz szüksègem ami 5-10 percig levegőben marad, akkor újra jövök tanàcsért.
Egyèbkènt nekem is van egy ilyen "bigyuszom" (mjx r/c x901), de a az első kemèny 6-8perces rep idő meg a 20-30m hatótàv utàn nem motivàl..
Nàlunk pl ilyen kopterrel meg ilyen multikopterrel "jàtszanak" a sràcok..
A "bigyuszokat" meghagyják a gyerekeknek.... -
Teréz Atya
senior tag
Nincs jo szemem. A lenyeg h kb. tudd hogy nez ki a gep. Az U807 piros kek atlatszo ledboritasa ami egyben a motortarto is sokat segit. Elobb megmertem google maps-en, h nekem milyen a feher U807 lathahtosaga alap allapotban:
75m-ig nincs gond
75-100m ok, szurke feher hatteren meg elmegy
100-120m meg elmegy, feher-szurke hatteren beleolvad
Az MJX X600-nal befestettem az elulso propellereket piros filctollal + piros szigeteloszalag de keves 75m-re. Fekete propellerek es fekete propellervedok fognak elore kerulni.
En azokat csodalom akik a moddolt taviranyitojuk 300-350m-es korlatjat nyaldossak. -
air
nagyúr
válasz
Teréz Atya #6741 üzenetére
Irigylem a szemed. 120 méterről a 30 centi az nekem már csak alig egy folt.
-
air
nagyúr
válasz
Komolyan gondolod, hogy 100-120 méterről a propellerek színét meg fogod tudni különböztetni egy alig 30 centis gépen?
-
JimJim
újonc
válasz
Van az a távirányító amivel irányítod a drónt. Abból van bal meg jobb kezes. Ha már csak bal kezes van készleten az baj, ha akinek veszem az jobb kezes?
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
szacsee #6734 üzenetére
Hasonlo cipoben jarunk. Engem is izgat az FPV.
Hatotavrol annyit, h az U807 saccra 250-es es 100-120 m-rol jol iranyithato, ha nem olvad bele a feher panelhazakba. Majd rendelek kek/fekete propellereket, h megkulonboztessem az elejet. Az MJX X600 meg antennamoddal meguti a 300-350 m-t. Az a jo ezekben a kopterekben, h 2,4 gigat hasznalnak, igy orrba-szajba lehet tuningolni a hatotavot bontott routerekbol. 5,8 giga az altalaban az analog FPV, nem az iranyitas. En ezt a szemuveget neztem ki magamnak:
Quanum DIY FPV Goggle V2 w/5 inch LCD Monitor
Meg szeretnek valami felcsatolhato FPV kamerat az MJX X600 ala, nincs szivem kifurni.
A linkelt szemuveggel az a baj h batar, felfuggesztheto kamerabaol keszre szereltet meg csak monitorral lattam Syma X5-hoz vagy Tarantulahoz. Es annak a kepminosege meg ananlog viszonylatban sem acelos.Btw H8 minivel high rate-en a TX mod utan kint is gond nelkul lehet bohockodni. En szoktam esoben, szelben is.
@ JimJim - hogy mi?
-
JimJim
újonc
válasz
Teréz Atya #6730 üzenetére
Az, hogy bal kezes konzol van csak, egy jobb kezes személynek mennyire gáz?
-
szacsee
nagyúr
Köszi!
Az összefoglalót elolvastam, csak belépő modelleknél is van némi árdifi.
Nem volt még drónom, így tuti hülyeség összehasonlítani részemről a H8 Minit az X5C-vel, de az X5C árából pl tudok venni egy H8 Mini-t és 4 szett motort, akksit, propellert.
Gondolom X5-el már kint is lehet bohóckodni, nem csak bent.
Nem tudom ideérne-e ha most rendelném kínából.
EU-ban pedig max X5C-t tudok venni, max ha nagyon beindulok veszek azt és hozzá látom van itt is ketyere.Kínai helikopternek kampó. Szétkaptam mert nem forgott a felső rotor, a felső rotor, de a fogaskerék el van kopva és kizárt, hogy ilyet kapni lehet és kb annyit sem ér hogy utána nézzek.
Nagy gépnek valami vidéki cirkálót szeretnék, amivel pár száz méterig el lehet merészkedni és magasban sem tojja össze magát egy kis széllökéstől. (20-30m min)
250 gondolom kiesik, talán 450-es quad ami már megfelelne erre a célra.
Később FPV-t szeretnék így a cuccokat így válogatnám össze, ne a végén kelljen controll boardot, transmittert cserélgetnem mert valamit kifelejtettem.
Jut eszembe, FPV-t mivel lehet megoldani ami azért messzebb is normális laggmentes adatfolyamot ad és ha nem is FHD képet (arra ott lesz az akció kamera), de élvezhető vele repkedni és nem csíkoz ha egy madár elrepül a táv és a drón között.
Gondolom hasonlóval már lehet valamit kezdeni.
Az irányító felől mi bevált módszer, ha nem szeretnék 100K-t szemüvegre költeni, vagy 30K-t pl egy kijelzőre?
Másik vevő és droidos tablet + valami app nincs a piacon? (lehet hülyeséget kérdezek)
Ha véleményed szeirnt a 450-es Quadcopter megfelelne építettből a fenti célra, akkor milyen alkatrészekből kellen összeállítani?
Vezérlő, transmitter, motor, esc prop váz stb... , illetve milyen távirányítót ajánlatos venni ami hosszú távon is megfelel? ( 5,8Ghz irányítás és 2,4Ghz FPV-t eddig csak P3-nál láttam, gondolom 20-30K-s vezérlő+transmitter párosnál nincs ilyen variációra lehetőség).Anno sokat foglalkoztam wifi hálózat kiépítésével és az 5,8Ghz-et jobban preferálnám jelenleg irányításra, mert ahol sok a wifi jel ott meghülyülhet a 2,4Ghz-es tartományban)
Köszi előre is a válaszokat!
dajdaj Tedd fel ebay-re 1000 euroért és az árából vegyél egy P3-at.
-
dajdaj
tag
Sziasztok! Új kopteros vagyok még, egy h8 minivel és egy mjx x600-al. Gyakorlok mindkettőn
Ma sikerült egy régi darabra szert tennem: [link]
Mire használhatnám? -
JimJim
újonc
válasz
Teréz Atya #6717 üzenetére
Közben megnéztem egy videot a tarantuláról youtube-on és borzasztóan rázkódik/hullámzik a kép..
Jó nekem a kisebb is
-
Teréz Atya
senior tag
Hat ez mar ket kategoriaval nagyobb gep mint a GV6. Elegge nehez, konnyebb kart okozni benne egy erosebb odacsapasnal. Kezdoknek nem ajanlanam, hacsak a palid tud szerelni.
Meg egy jo tolto is kelleni fog mert a gyari 1,5 oran at tolt egy akkut.
Seby tesztje.
Most latom, hogy meg az FCB is vacakol az ujabb gepeknel. Fura.
Ha ekkora gep kell akkor tenyleg Syma X8 vagy MJX X101. De ezek meretuk miatt mar fajni is tudnak, ha valakinek a fejere esnek. -
JimJim
újonc
válasz
Teréz Atya #6703 üzenetére
Vagy még arra gondoltam, h egy JJRC H16 YiZhan Tarantula X6 IOC RC Quadcopter és hozzá veszek külön egy jó kamerát. Ezen van propellervédő(?) is, gondolom így jobban lehet nyüstölni és úgy láttam lehet kapni alkatrészt is hozzá.
http://www.banggood.com/Yizhan-Tarantula-X6-RC-Quadcopter-Spare-1080p-5_0MP-Camera-p-976393.html
Ez ha jól látom csak a kamera hozzá, vajon milyen minőségű? Remélem nem ugyanaz mint ez, csak külön külön drágábban eladva. http://www.banggood.com/YiZhan-Tarantula-X6-RC-Quadcopter-Wide-Angle-500W-200W-With-IOC-p-964160.html
Ha szerinted ez jó akkor találtam a banggoodon egy kamera nélküli drónt, mellé ezt a kamerát amit linkeltem és akkor megveszem a kettőt. Vagy ha ez nem jó akkor hol lehet jó drón kompatibilis gopro-t venni?
-
Teréz Atya
senior tag
-
ViZion
félisten
válasz
Teréz Atya #6723 üzenetére
Tabletben láttam már felpuffadt akkut... nem szép látvány
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #6719 üzenetére
2S lesz az. Es van barometrikus erzekeloje, igy egyhelyben is tud lebegni, nem jojozik fel-le.
A galaxy visitor 6 is 7-8 percet bir FPV kameraval.@ Saccco - hehe, mondtam en
@ ViZion - a li-poly lenyegeben Li-Ion alutasakban, igy konnyebb. Ja meg annyi, h mas az elektrolit. De az csak a kisutesi merteket korlatozza. Telefonokban azert nem szeretik a li-polyt mertha felpuffad akkor a penge mobil nem lesz mar penge. Meg picivel tobb helyet igenyel, ellenben konnyebb.
-
ViZion
félisten
Látom mennyire problémásak az akkuk. Telefon akkuval (Li-ion) nem próbálkoztatok? olcsó, könnyen beszerezhető, van sok féle...
Lehet, h nem jó amit írok, csak azért jövök ilyenekkel, mert pl. vizes topikban mindenki keresi a khmm... "kreatív" megoldásokat, hátha itt is van ilyesmi, ami esetleg jobb, mint a gyári.
-
Saccco
nagyúr
Nekem is megjött a 2 dolláros H8 Mini, hát Teréz Atya megkövetlek ez úgy repül mint az álom, komolyan meg vagyok lepve, szerintem szebben repül, mint a 3D-s. Minden csavar megvan benne, sőt minden motor mellett van 2, valamint a ház középső részét is 4 fogja.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Teréz Atya #6717 üzenetére
Egyet fűzzünk hozzá a negatívhoz: Ha jól emlékszem 1S 360mAh akksi, 6 motorra, 5-7 perc rep idő...Ami inkább 5. Ezért az árért kb. mindenki tovább tud repülni.
-
Teréz Atya
senior tag
Walkera QR Y100 - nem nagyon szeretik, nem is nagyon kapni mar.
Lehet ez lesz a neked valo:
Cheerson CX-33
Idezet:
"PROS+ Ultra sable hexacopter
+ Beautiful design
+ Original props configuration
+ Very precise altitude hold feature
+ Ball bearings (MR74)
+ Good flying duration
+ Good out of the box range (>50m & < 70m)
+ Jellofree plateform
+ Orientable lens
+ Night Flyer
+ Partial DeviationTX support(CX-10/Blue-A protocol)CONS
- Autolanding as soon as LVC is reached
- No speed/rate expert mode
- Fragile props
- Non constant frame rate
- Bouncing effect during auto-landing
- Durability of motors ?" -
Teréz Atya
senior tag
válasz
marciart11 #6710 üzenetére
1. Amekkora marharepa az a foszer, hogy el se hiszed, hogy a fold nem nyilik meg alatta. Ujgazdag bombis izomtibor. Tavaly dicsekedett h van egy Ducati motorja. Kerdem milyen, valami enduro? Mondja, nem, Ducati.
Nem tudom mit szerencsetlenkedhetett ossze. Barmit kepes vagyok elkepzelni meg az ellenkezojet is.
2. Hat az atteteles gepek fel nem kent papjakent ezt hadd ne kommentaljam. En, aki esoben, viharban, ejjel es nappal is roptetek, nem ertem miert fujna el a szel. Jobban bele kell hajolni a szelbe, ennyi. 20-25 km/h egy Dromida-nak nem gond. Pedig csak 1S akku, 0820-as kefes motor. Ha a szel mar le akarja fujni a sapkamat, akkor bemegyek.
Az is igaz, hogy en meg a CX-10-et is kint roptetem. -
peestheee
tag
én úgy állok a témához, laikusként, pár napnyi utánajárás után, hogy érdemes egy olcsó strapabíró modellt venni kezdésnek, amivel az ember megtanul repülni, és nem csak headless módban bohóckodik(ha valaki videózni akar, akkor muszáj megtanulnia rendesen repülni), emellett párszor le is zuhan vele(mivel a "crash" elkerülhetetlen ebben a hobbyban), aztán fokozatosan cseréli le egyre komolyabbra, a régit meg eladja
én egy syma x5c-1 és jjrc h20at tervezek kezdésnek, később talán egy wltoys V686g..de ez már a jövő zenéje
-
JimJim
újonc
válasz
Teréz Atya #6703 üzenetére
Csak tudnom kéne, hogy mi a fontosabb, hogy kamerázgatni szeretne, vagy akrobatikázni. Bár ha teljesen kezdő akkor előbb úgyis össze-vissza fogja röptetni nem? Mennyi idő alatt lehet megtanulni rajta rendesen repülni? Te kezdőként mit vennél/kérnél inkább? A Walkera QR Y100ról tudsz valamit? Túlságosan beleéltem magam ebbe a meglepetésbe
Az lesz, hogy veszek egy drónt ami szerintem neki tetszik, egy olyan kevésbé sz@r kamerával amin azért ki lehet venni, hogy mi van a képen, + amihez van rendesen alkatrész, ha meg megtanult repülni majd vesz magának egy fasza drónt külön hozzá goprot meg amit akar
-
marciart11
aktív tag
válasz
Jackal2 #6711 üzenetére
Igen jól megfogalmaztad, kicsit olyan mint a fotózás. Aki játszadozik nem foglalkoztatja komolyan az vesz egy olcsó gépet ami nem sok mindenre alkalmas. Akit meg már komolyabban érdekel az vesz egy DSLR/Milc gépet. Sokszor nem is a keresett dönti el, ha nem az hogy kit mi érdekel. Aki elhatározza vesz egy komolyabb brushless gépet, az már hobbynak tartja. Mint jelzem nekem az első quadom egy Hubsan X4 volt. Megjegyzem jómagam is a kis keresetűek közé tartozom, mégis tudtam venni egyet (igaz beletelt néhány hónapba míg összejött).
-
Jackal2
senior tag
válasz
marciart11 #6710 üzenetére
Nagyjából egyet értek. Annyi, hogy az Alishanmao féle staircase challenget elég nehéz lenne megcsinálni egy DJI-vel, lévén át sem fér két lépcsőfok között
Én személy szerint két dolgot látok a kis, brushed gépekben:
- olcsó hobbit, beltérbe
- gyakorló gépeket, ahogy te is mondtad
+ 1 ha a változatosság gyönyörködtet, akkor kb. 20-30.000 forintért vehetsz fél tucat olcsó gépet, ahogy én is tettem és ráérezhetsz arra mi az ami bejön:
- akrobatikus kopterek? Racerek
- aerial photography
- vagy megállsz a majomkodásnál, ami nem kerül többe mint egy durvább kocsmatúra költsége.Tegnap véletlenül ráléptem az Eachine-re és nem szartam be (nem lett hál isten semmi baja), mert 3300 forint. Ha viszont mondjuk a kutya megrágja a DJI egyik karját, akkor sokkal idegesebb lettem volna (na nem mint ha lenne DJI-m vagy kutyám, de az analógia érthető).
Aztán ugye van az a kategória, aki nem engedheti meg magának a brushless gépeket, ez szerintem itthon a nagyobb halmaz.
-
marciart11
aktív tag
válasz
Teréz Atya #6705 üzenetére
Van egy olyan érzésem hogy az ismerős nem tudta irányítani vagy a régi Phantomok-nál tényleg volt egy úgy nevezett fly-away jelenség ez RTL-nél jött elő. Kefés motor csak áttétel nélküli jöhet szóba pl HUBSAN X4
arra hogy szobában gyakorolj kiváló nekem is van egy, ez volt az első multikopterem. De nagyobb kefés gépeknek nem látom értelmét, bent nem tudod használni a mérete miatt, kint meg egy erősebb szél elviszi, teherbírása is kevés ahhoz hogy cipeljen egy gimbal-t. Másrészt kérdés milyen magasra repült az ismerősöd, mivel ez és a távolság állítható.
[link] -
andris5
tag
válasz
Teréz Atya #6707 üzenetére
Teréz Atya! Szuper köszönet erre a szóra fogok rákeresni a YouTube-on: Bind. Gondolom ez ilyen kalibrálás szerűség, hogy a girok nullába álljanak (abszolúte dilettáns vagyok a témához).
Köszi
-
andris5
tag
Sziasztok. Rendeltem 3 db Eachine H8 Mini drónt, hogy baromkodjak egyet a nagyobb srácaimmal. Ez csak most jutott eszembe: fogjuk tudni használni egyszerre a hármat? Megnéztem egy fotót a kontrollerről és nem láttam rajta csatorna választót.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
marciart11 #6704 üzenetére
Van egy ismerosom aki allitasa szerint egy Phantommal probalt repulni. Tobben is allitottak, hogy tenyleg volt neki, nem csak hazudott, meghat penze is van. Az elso alakalommal kiprobalta milyen magasra megy. Aztan elerpult neki a rakba. Azota szerinte a "dronok csak b*ziknak valok."
-
Teréz Atya
senior tag
Ahogy nezem rosszul javitottam:
"A kamera 720P es Wi-Fi, a torzs nem tul merev igy szeret hullamozni agkep. Ellenben a kameran kivul akgep valami besz*as jo."Ez egy kezdo akrobatakopter, strapagep, nem kameraplatform. Arra nagyobb, merevebb, lassabb gepeket hasznalnak.
Pl. egy gopro-hoz mar a Syma X8, Yizhan Tarantula meg MJX X101 kell. De ez gimbal nelkul razkodni fog, ezek meg epphogy elbirjak.
Egy valamire valo gimbalt+goprot is cipelni kepes gep brushless motoros es jo 200-250 euronal kezdodik. Vam+afa nelkul.
-
JimJim
újonc
válasz
Teréz Atya #6687 üzenetére
Ha viszont hullámzik a kép megette a fene az egészet. Ki lehet valahogy ezt a hullámzást iktatni? Először azt mondtad bazijó minőségű a képe. Most néztem ebayen, elég sok alkatrész van a galaxy visitor 6-hoz. Ominus szinte semmi... de a banggoodon sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic