- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- M0ng00se: És most?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
-
LOGOUT
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jackal2
senior tag
válasz
jackbacsi87 #7797 üzenetére
-
mackosajt
addikt
válasz
kimista #7792 üzenetére
Nekem jó a kamera. De tényleg.
Viszont távirnyákon fellelt szöveg alapján Dihua toys Co. Ltd, (mea culpa), de ebből kiindulva kíváncsi lennék, hogy a banggod-ról vett "syma" kopterek is eredetiek-e?
-
Allien
veterán
válasz
jackbacsi87 #7797 üzenetére
Pl amit linkeltél, mondjuk megveszed. Alkatrész???
Ha nem ismered az eredetijét, akkor kampó, mert ugye ha használod, akkor törni is fog előbb-utóbb valamije. Illetve, kéne hozzá mondjuk pót akksi, azt külön vadásszál hozzá. Mondjuk, ez nem annyira ördöngős, mert leméred, megnézed, milyen csatlakozója van, és a hobby kingen méret alapján is kereshetsz hozzá akksit.
Pl az X800-hoz most rendeltem onnan, bár, még nem kaptam meg, de kíváncsian várom. -
jackbacsi87
senior tag
Sziasztok!
25e-ig (ennél sajna 1ft-al se több)mit ajánlanátok? Külföldi illetve itthoni rendelésre is kellene tipp.
Overmax X-Bee Drone 2.1-ről vélemény?
külföldről ha jól látom ezeket érdemes:
MJX X101
Syma X5C és variánsai -
Allien
veterán
válasz
shaddam #7793 üzenetére
A BG-n is van, 58.29 dodó, és kb 2 "előnye" van max. A súlya kisebb, ha minden igaz (72g a xiaomi, ez meg 65g), illetve, Multi-Language: Hungarian.
Amúgy nekem ilyenem van. Most EU raktárból még olcsóbb, de a súlyát nem tudom, és csak 30 fps-t tud. A wifije meg felejtős. Pontosabban, csúszik kb 1 másodpercet eleve, és néha kifagy... -
Teréz Atya
senior tag
válasz
kimista #7792 üzenetére
Nem kell ezt annyira tullihegni. A Syma es a Cheerson is partner egy rakat ceggel. Van, amikor nem is szitaznak semmit a termekre az aruhazlanc keresere.
Aztan, hogy valoban a Syma gyartotta, vagy valami copy-pasta ceg, kit erdekel, mig a gep jol mukodik.
A Homaron is azert idegesek, mert a 2.-3. repulesnel behalt a gep FCB-je. Ha nem doglik be, eszre sem veszik, h nem syma-t kaptak.
Ha nagyon erdekel, kapd szet a gepet, az FCB-rol altalaban megallapithato, h eredeti-e. -
shaddam
aktív tag
Elsőre elég jó kis xiaomi yi alternativa Nyilván 1080p felett egy vicc, de az ár jópofa
-
kimista
aktív tag
válasz
mackosajt #7741 üzenetére
HD kamerás drón a Homáron - régi cikk, de sztem pont ugyanaz a gép. Kamera nekem is pocsék, hasonlítva a YT-on látott videókkal. De nekem ez is jó, én "törni" vettem, hogy majd ne a CX20-on kezdjek gyakorolni - nano koptert meg nem akartam, szóval nekem ez tökéletes
-
szacsee
nagyúr
válasz
Teréz Atya #7790 üzenetére
Köszi!
-
szacsee
nagyúr
Lenne egy kérdésem.
Eachine H8mini-t vettem, van hozzá prop készlet is, de tipuka linkelt alis beszerzési forrást.
Ez JJRC-hez való, vagy nem számít.
Egyik H8mini-005, a másik H8mini-006 típusjelű.
Tipuka esetleg ha itt vagy leírhatnád melyik H8mini-d van és jók-e a propok rá? -
Teréz Atya
senior tag
válasz
marciart11 #7784 üzenetére
Hmm, ahogy nezem 300m hatotav, nem tul acelos. Probaltal tuningot Wi-Fi antennaval vagy meglesni, hogy a vevo- vagy adoantenna rendesen meretre van-e vagva?
Headless mode-dal kapcsolatban, a vevoben van iranytu? Azaz, ha forogsz, akkor mndig a tav iranyahoz kepest mozog a kopter vagy egy iranyba kell nezned mint az kisebb gepeknel? -
válasz
marciart11 #7784 üzenetére
[link]
Nem volt jó a link. -
szacsee
nagyúr
válasz
SpydeR3412 #7781 üzenetére
OK köszi!
Amíg nincs nálam az X5C addig nem akartam manualt olvasni.EU raktárból rendelt itt valaki mostanában, ami meg is érkezett BG-ről?
-
Teréz Atya
senior tag
Gyaaa-heee! A Dromida ujra a levegoben! Az egyik motor ugy latszik meggyengult az agy alatt. Mindegy, amig meg nem eszi, ujat nem kap
-
tibibi
őstag
Meglepően jól bírja pedig vagy 10x kaptam telibe az asztal lábát és nem tört el a prop.
a parkettára meg a betonra odakint is odavertem párszor . Nincs rajta egy karc se szerintem az X6-ot elrakom addig míg ezt meg nem szokom.
Cx-20-ra van már valami ? -
Hurkafej
aktív tag
El is fogyott a GB EU raktárból az U807.
-
mackosajt
addikt
-
szacsee
nagyúr
válasz
Jackal2 #7774 üzenetére
Ha nagy értékű a kopter, akkor lehet érdemes reklamálni és ha nem kell visszaküldeni, hanem videó/fénykép után felajánlanak valamennyi pontot, kupont, vagy esetleg alkatrészt, amivel pótolhatod a hibás részt, akkor szerintem jobban jár az ember.
Taranison is gondolkodtam jó darabig, de a legdrágább dolog a panel, ami 65 dodó körül mozog, ha esetleg szállításkor sérül is valami akkor az a burkolat és azt is lehet pótolni az árához képest baráti áron.
Kínába a posta nem olcsó ahogy hallottam, onnan viszont hugyé-szaré postáznak errefelé.ONTopik: 1S akksis gépekhez van low voltage csipogó, vagy felejtsem el?
Pl X5C (már ha ideér) honnan tudom hogy lemerülőben van? (pár grammos ketyerét csak elbírna amivel tudom hogy ideje cserélni az akksit) -
Jackal2
senior tag
válasz
mackosajt #7773 üzenetére
És vajon mennyire reális egy kopter garanciáztatása? Csak mert az esetek többségében mitől megy tönkre:
- nekirepülsz valaminek
- földhöz vágod
- tele megy dzsuvával a parkban és akad a motor vagy a fogaskerék
- kopó alkatrész elfogy: propeller, védőkeret eltörik, motor megszorul vagy leég, ezekre milyen garancia van???Szerintem kb. semmi...
Maximum az akkura lehetne azt mondani, hogy túl gyorsan megy tönkre
-
tibibi
őstag
válasz
Teréz Atya #7771 üzenetére
Nov 29, 2015 19:45:33 PM gearbest eu Angliai feladás .
-
Teréz Atya
senior tag
Mikor rendelted, melyik raktarbol? En mult csutortokon a syma FPV-t EU raktarbol, de meg semmi. Idokozben el is fogyott mind az EU mind a Kinai raktarbol.
@ Allien - hat van Maserati logos kinai android telefon. Olyan is.
A nyugati cegek meg azt szeretnek, ha pl. valami markat mondasz az ugorjon be, ami az elsodleges profiljuk, ne csak a markanev. Mas piacra letrehoznak masikat. Pl. WlToys is letrehozta az XK markat a premium termekeinek. -
Allien
veterán
válasz
Turbobacsi #7766 üzenetére
Nincsen rag számod? Ha nincs, akkor cumi...
Én minden számomra fontosra kérek, vagy eleve úgy rendelek, hogy az összeg túl lépje a szintet, és adjanak hozzá. Csak pl banggodnál is vigyázni kell, hogy ua. raktárból rendeld a cuccokat, és ez azért is nehéz, mert nem lehet külön így szűrni.De, inkább nem sajnálom rá azt a 1,5 dollárt.
-
Allien
veterán
válasz
Teréz Atya #7762 üzenetére
HA egy új márka nevet be kell vezetni, akkor szinte tökmindegy, csak beszéljenek róla. Márpedig a sok rossz mellett sokkal több jó is lesz.
A lényeg, mondjuk 1 évig az összes ilyen cuccra rá kell nyomni a logót, és ezért pízt kapnak, akkor NEM fog logó nélkülit kiadni. UGYE?
-
Turbobacsi
senior tag
nah, valamelyik póstásnak szép lesz a karácsonya, a gyerekkel majd ott repkednek a fa körül AZ ÉN ELLOPOTT H8 minimmel
-
cris78
őstag
válasz
H8 minit én is merítettem már el egy darab pocsolya körülöttem, de az fél méter mély, én meg csak nézem, hogy száll bele, aztán blugy-blugy.
De a h( minit nem lehet meggyilkolni sehogy -
Jackal2
senior tag
Arról meg ne is beszéljünk, hogy pl. az agyonsztárolt Apple hány éve nem gyárt saját hardvert. Intel processzor pl. Szóval nincs új a nap alatt, a volumen termelés mindet lenyom, egyre kevesebb cég van, amelyik tényleg gyárt valamit ami egyedi és nem csak összevásárolja magának az elemeket.
Minden kopterben ami olcsó kb. ugyan azok a motorok vannak, simán kitalálható a méret alapján.
Kis méret 7x20
Közepes 8x20Nagy áttétellel 8x20 vagy 8x25
MJX, Tarantula, Syma X8 méret egy kicsit nagyobb és erősebb motor áttétellel
Szerintem még a vezérlők is kb. ugyan azok.
-
válasz
Elképzelhető.
Most megpróbáltam felvenni, természetesen nem csinálta. -
Teréz Atya
senior tag
Hat ezt a vizes trukkot sikerult osszehozni egy gyari H8 mini-el
@ Silent77 - hat akkor ez valami egyedi gebasz lesz.
@ Allien - najo, deha valamelyik oco kinai ceg elkezd sporolni es a gep olyan botranyosan gagyi lesz, hogy az mar faj mindenki a mikroszoft-ot fogja szidni.
-
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #7760 üzenetére
No ez az. Ezért hülyék a nagy cégek. Milliárdokat elköltenek reklámra, de mindössze egy minimális lét kellene költeniük. Elégséges lenne a kínaiakkal ledumálni, hogy mátol MINDEN kopterre, amit gyártanak szitázzák rá a cég logóját.
Persze, csak mint másod logó, hogy olcsóbb legyen, meg ugye minden "gyártó" rá tudja szitázni a sajátját, de ugye a cégé az MINDIG rajta kellene, hogy legyen. Így pl nem drónról beszélnénk, hanem pl microsoftról.
Neked is van Microsoftod? Van, 6 propelleres. Neked? Az enyim nyócas.
De van egy négyesem is.
-
Jackal2
senior tag
válasz
mackosajt #7755 üzenetére
És ki fogja őket megbüntetni, meg feljelenteni? A Syma, hogy az általa kísértetiesen a DJI-re hajazó, de annak töredékébe kerülő kopterét is másolta, majd ráírta, hogy Syma, ez a cég felnyomna egy másikat aki a másolatot másolta? Tök valószínű, főleg Kínában, ahol senki nem tudja, melyik volt az eredeti.
-
Allien
veterán
válasz
mackosajt #7755 üzenetére
Csakhogy mégse. Ha az adott cég nem védi le a nevet, vagy nem foglalkozik direkte vele, akkor ugye másolják orba-szájba. Lásd SJ4000, SJCAM4000 tipikus esete....
Itt meg akár az is lehet, hogy tovább adja már eleve a többi "gyártónak", akik vagy ugyan azt legyártják, vagy minimálisan változtatnak rajta...
És NEM haragszanak egymásra.
-
dudicukrasz
tag
válasz
wyattthoearp #7743 üzenetére
Az újságban azóta nem symaként szerepel,ráadásul senki nem tudja hogy nem jobb e mint az eredeti,vagy melyik az eredeti,ha nincs rajta felirat,mert más csinálta a házat,vagy elfogyott a festék stb.
Teljesen összezavarnak a kínai-kínai klónok,de a vásárlók nem foglalkoznak ezzel,vesznek egyet a gyerkőcnek,az úgyis összetöri azt kész.
Kevesen bújnak fórumokat mielőtt megveszik. -
cris78
őstag
Végre megtudom mosni a hátam
második videót nézzétek meg -
válasz
Teréz Atya #7745 üzenetére
Új energizer elemek, szóval ez kilőve. interferencia sem hinném, mert akkor nem csak kezdésnél jelentkezne.
Nem értem...
Majd megpróbálom felvenni, mondjuk abból sem derül ki semmi.cris78: Annyira nem zavar szerencsére, de azért még is
20x már biztos repültem vele, 3x jött elő a probléma, és rögtön az elején. Utána már nincs gond, bármeddig is megyek vele.
Nem tudom hova tenni a dolgot.Ráírtam GB-re, hogy mi a tök van 5 napja process a csomagom.
Amit feladtak tegnap arról csak annyi van szombati napra, hogy küldeményinformáció beérkezett.
Szerintem ez csak annyit jelent, hogy kértek egy TN-t, de még nincs is DHL-nél. -
mackosajt
addikt
válasz
Mondjuk lehet rendeltek belőle pár darabot, és ennek köszönhető a "markanelkuliseg" és az olcsosag?
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Silent77 #7742 üzenetére
Hat, ami flyaway-t talaltam az vagy:
1. interferencia miatt volt
2. merulo elem miatt voltVagy sikerult kifognod egy hibas peldanyt.
A TX nagyon gagyin meri az elemeket. Az ujratolthetosek kozul 2 le volt merulve ez meg azt mutatta h majdnm tele van.
@ Imy - "u807" gyro reset
"Gyro reset is both joysticks directed to lower left corner"
-
Gsx-rr
veterán
válasz
Mondjuk ezt igy nem lehet az 1db vs szazerzes tetelhez viszonyitani.
-
mackosajt
addikt
válasz
kimista #7712 üzenetére
Miért lenne kamu? Csak azért, mert nincs sehol Syma felirat?
Amúgy érdemes a kalibrálást megcsinálni, ha valakinek "Mászik" nagyon.
Nekünk bevált.
Szépen lehet vele lebegni, manőverezni. Csak kéne egy kis jó idő kintre, hogy lehessen nagyobb térben, mint a lakás gyakorolni.
-
Imy
veterán
válasz
Teréz Atya #7738 üzenetére
Köszi, Gyro resetet hogyan kell csinálni amúgy?
-
tibibi
őstag
Holnap érkezik a tarantula
U807 szobában 7.5 perc repülés 35 perc töltés.
JJrc H11D itt olcsóbb persze ha ha jó hozzá . -
Teréz Atya
senior tag
En 1200 mAh-val nyomtam egy ideig egy Ominus-al, a motorok kb 2/3-ad idot birtak nyaron.
Headless - gozom sincs, ezen a gepen egyszer sem kapcsoltam be, de a Google nem harap.
U807 gombok - bal felso - sebesseg, jobb felso - flipp/kamera
vizszintes, fuggoleges gombok -trimmeles
Ha nagyon egy oldalra megy:
1. megnezni nem akadt-e bele valami a fogaskerekekbe, propellerekbe, pl hajszal.
2. Ha nem segit gyro reset
3. ha az sem trimmeles
4. ha az sem prop vagy motor vagy fogaskerek vagy valami az attetelbol doglott be
5. ha az sem az FCB kuka -
dudicukrasz
tag
válasz
maj-viktor #7734 üzenetére
Az új újságban már nincs ott hogy syma,valóban megtévesztés,de a családosok pont leszarják mi a neve,legfeljebb 1 visszaviszi a 40ből,gyakorlatban semmi jelentősége.
Az sem bizonyított hogy szarabb minőségű mint amikre rányomták hogy syma. -
csmat
senior tag
parrot ez millyen lehet?
-
maj-viktor
őstag
válasz
dudicukrasz #7731 üzenetére
Hát újságban hirdetve SYMA X5C, a valóságban meg nem... szerintem elég erősen fennáll a "vásárló megtévesztése" tényállás!
-
dudicukrasz
tag
válasz
maj-viktor #7726 üzenetére
Nem teljesen világos mi a probléma?
-
Imy
veterán
válasz
Teréz Atya #7727 üzenetére
Tényleg írtad.
Amúgy én az 5.2$-t is sokallom egy akksiért, amivel csak pár percig megy a cucc.
És mi a helyzet ezzel az akksival? Még olcsóbb is, de 1100mAh. Annyi előnye van, hogy + 450mAh, azaz kb 60%-al hoszabb repülési idő. Ellenben a gyári helyre nem megy be. De gyorskötözővel fel lehet tenni, ha nincs használva a kamera. -
szacsee
nagyúr
-
tibibi
őstag
válasz
Teréz Atya #7727 üzenetére
ha most 8x is feltölt lemérem ,de a szobában gyakorlok és szerintem nincs 5 percnél több
maj-viktor lentebb írtam ,hogy a garancia lehet egyszerűbb mint a kint vásároltnál ,de nyilván ezek csak klónok nem eredeti syma .Szóval szerintem ha van valami baja cserélik amíg van készlet utána meg vissza adják az árát
Persze törésnél kérdéses mi lesz .Egyszer valami fűkaszával jártam így 3x cserélték aztán visszafizették az árát .
-
Teréz Atya
senior tag
Privatban mar linkeltem a H12C akkujat ami 750 mAh. Van, aki a Nine Eagles Galaxy Visitor 3 1200 mAh akkujat hasznalja. Arra kell vigyazni, h ne legyen vastagabb az eredeti akkunal csereakku. Vagy az egyik linkelt kepen Hubsan X4 akkuval futtatom.
Ilyen hideg idoben a Lipo akkuk a jo felet, 3/4-et birjak valodi kapacitasuknak.@ tibibi - ha ilyen hideg idoben 7 perc megvan, az mar jo. Nekem 5 potakkum van.
-
maj-viktor
őstag
Múltkor mintha Auchan-os újságban láttam volna hirdetve SYMA X5C drón-t...
Ma meg ilyet láttam:
(tökre SYMA csomagolás, de semmi márkajel)Hát nemtudom... fura!
/szerk
Közbe olvasom előkerült 1-2 kommentben...
[link1] - [link2] - [link2] - [link3] - [link4]Mondjuk külföldről elvileg ~50$-ért szerezhető be most, szal nettó áron ugyanennyi gyakorlatilag...
Ha meg nem EU-raktárból... áfázva-vámolva meg sokkal drágább... kérdés mennyire "klón"... mint régebben a Koobe vagy Koome vagy mi -
Imy
veterán
Ma megjött az U807-em.
Lenne pár kérdésem. Valaki írta, hogy van bele való olcsóbb akksi, melyik az? Mert az üzemideje elég kevés a gyári 650mAh-s akksinak.
Illetve irányítással kapcsolatban, van rajta a 4 kapcsoló, amit trimmernek ír. Az pontosan mire való? Hogy, s mit állítok?
Illetve mi jelzi, ha merül, s nem sok van vissza? Szobában szórakoztam vele, akkor nem vettem észre, csak hogy nem kapcsol be a motor, mikor lemerült.
Illetve kell valamit állítani/kalibrálni a drónon, s hogyan?
-
Jackal2
senior tag
válasz
Teréz Atya #7721 üzenetére
900-as Lion, de még nem tettem bele, úton van. Elvileg még belemegy
De általában egy napot nem bír ki sérülés nélkül
-
Jackal2
senior tag
válasz
Teréz Atya #7719 üzenetére
Egy láb? Nekem az egyik 3x tört el, a másik csak simán ketté. Letörtem egy motortartó bakot, kinyírtam egy motort és egyet meg szét kellett szednem és megpucolnom
Még nincs meg egy hónapja
-
szacsee
nagyúr
Légy szíves írj, ha van valami Nálad. (pü-ben is jöhet)
Fordítva csináltam, mert gondoltam a posta ráérősebb mint BG.
Ők azt írták amit írtam fentebb kb.
Gondolom be vannak havazva de lehet egy BG raktár kínában nagyobb kapacitással bír mint az itthoni Bp-i központi posta.BG valószínű holnap ír nekem valamit, majd akkor okosabb leszek.
Neked azt írta itt van az országban, a postán nekem azt írták, hogy még nem jött be az országba.
A hét közepéig azért illene egy itthoni visszaigazolást kapnunk.
Én a holland indulástól számítottam a 4-9 napot, a rendelésem 20-án volt. 23-24 transit, 26 országból ki. -
stinky14
csendes tag
Ma végre megérkezett a SYMA x5öm több mint 1 hónap alatt. Első dron. Eddig csak Mini helikopterrel játszottam. Hát rohadt jo.
azert az irányítást szokni kell. Csak nekem lett volna úgy egyértelmű, hogy a piros ledek hátul vannak nem elöl?
-
kimista
aktív tag
Beruhaztam az Auchan x5c-re. Persze kamu, hiszen sehol sincs rairva h syma, de első dronnak (törni) tökéletes. Ebayrol is 2-3 e fttal olcsóbb. Ha megtanulok repülni, megveszem a cx20at, csak gimbal és kam téren vagyok eltevedve.. Kam mondjuk talán egy yi, vagy egy sjcam. De gimbal? Vki csinalhatna egy listát.
-
Jackal2
senior tag
Erről mit tudunk? QW 350
-
válasz
Teréz Atya #7706 üzenetére
Szolnokon nincs ilyen bolt.
Anya kell ahogy nézem, de gearbest kifogyott, banggoodon nem találtam. -
Teréz Atya
senior tag
-
válasz
Teréz Atya #7702 üzenetére
Lehet abból rendelek, de az már idén nem jön meg.
Meg keresek losit.
Abból anya kell?Tarantulát feladták, amit előtte rendeletem az még nem...
-
Teréz Atya
senior tag
-
válasz
Teréz Atya #7695 üzenetére
Persze, hogy kipróbáltam.
A tetőn landoltam, úgy elhúzta flip után.Tudtok micro losi jate átalakítót? Hogy tudjam a hubsan akkukat 807-be használni?
Próbáltam keresni eu raktárból, de nem találtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Kuponkunyeráló
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max