Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
oszy
veterán
válasz
Masterboy84
üzenetére
Gondolom ezt nem nekem szántad.

-
-
DIEGO15
őstag
válasz
Masterboy84
üzenetére
-
oszy
veterán
Olyan tartót keresek Air távirányítóhoz, mint a tablet tartó, de telefont lehet oda rakni. Kényelmesebb lenne ott nézni, mint alul.

-
Geller72
veterán
válasz
Masterboy84
üzenetére
A varázsszavak akár aliexpressre:
"usb charging cable for mavic air battery" Pl.
-
Masterboy84
tag
Sziasztok!
Nagyon jó lenne, ha lenne egy megoldás Mavic Air-hez, hogy lehessen tölteni az akksit powerbankról, hogy egy hosszabb túra vagy bicajozás közben tudjuk használni. Nem autós töltőre gondolok. Elég lenne egy USB-s kábel a töltőhöz, de én ilyet nem találtam. Tud erre valaki megoldást? -
twine
veterán

...és plusz egy, amivel a videót készítettem
Egy inspi. Egy p4, és egy p4pv2...
A kis "kulcstartók" amik még repkedtek nem is látszanak...
Pár éve még örjöngtem, mikor a p4 mellé felszállt még egy madár egy rendezvényen...
Mostanra hozzá kellett szoknom, hogy egy díjkiosztón "icipici" helyen öten vagyunk a színpad előtt/fölött.... Két kicsi, egy p4, egy mavic pro2, egy p4pv2...
Nem jó, de vagy dolgozik az ember, vagy duzzog...
Tömény szopás sport módban 3-4 gép között repülni, és ugyanazt a témát követni...
Elképzelésem nincs, hogyan lehetne ezt szabályozni...
Egy emberé a légtér? Akkor én ezen a hétvégén biztos nem repültem volna (Lengyelország )
Valszeg a helyi vitézek vitték volna a lehetőséget....
Minden esetre évről évre rosszabb a helyzet...
Sokan vagyunk akik dolgozunk vele, plusz a lelkes hobbistak....
El nem tudom képzelni, mi lesz 5-6 év múlva...
Akár mennyire is mondjuk,hogy szabályozzák,, kezdem ezt a dolgot átertekelni, és azt mondom, baromira nem irigylem azokat akiknek engem a repülő kuplerájban rendet kellene tenni...
-
válasz
Geller72
üzenetére
Azt nem tudtam, hogy ennyire különböző modulokból áll, ezek szerint hiába is szenvedtem volna az otthoni flash mókázással. Nekem is furcsa ez a gyors javulás, de őszintén szólva nem tudom, mi érdekük lenne egy munkát tagadni, amit amúgy elvégeztek. Ők nem a DJI, nem tudom, mennyire lenne érdekük mosdatni a szerecsent.
Annak viszont örülök, hogy helyre jött, bármi is okozta, mert nem nagyon tudtam volna helyette mit venni most, maximum Minit, de ha váltani kellene, lehet, hogy inkább Air 2-t néznék, az meg nem épp olcsó mostanában.
-
Geller72
veterán
Az FW update nem érinti az ESC-et. Azt külön lehet flashelni, külön tartalom van rá és kalibrálni is.
"Ami furcsa, hogy kétszer is beszéltem a szervizes munkatárssal, és nem tapasztalták a hibát, nem is csináltak vele semmit néhány próbán felül állítása szerint."
-Vagy de, csak ezt nem mondták el, hanem ezzel kezdtek.
. Az kb 2 perc mind a 4 motorra, vagy egy buttonnal egyszerre kalibrálja mindet.
. -
válasz
Geller72
üzenetére
Valószínű, de azért nem is piszkáltam a firmware-t, hogy ha logot akarnak nézni, és az alapján próbálnak javítani, vagy utókalibrálni, akkor se legyen az, hogy felülvágtam egy flessel. Ami furcsa, hogy kétszer is beszéltem a szervizes munkatárssal, és nem tapasztalták a hibát, nem is csináltak vele semmit néhány próbán felül állítása szerint. Aztán ki tudja, lehet, hogy kalibráltak valamit azért rutinból, amire nem tér ki a munkalap. Viszont extrém gyors volt az egész, kedden vitte a futár és pénteken hozta, ez nagyon korrekt volt.
Tomdriver: jahh, beb,@szva sem működik, de legalább nem érdekel! :-D
-
Geller72
veterán
..Mondjuk inkább azt, hogy te meg én soha nem fogunk tudni úgy ESC-et kalibrálni, mint ők a gyári szervizháttérrel.
. Ilyen jelenség van a racereknél is, de ott adott az ESC kalibráció, adott esetben az ESC, akár motoroldalankénti FW update-je is. Gondolom, ez nekik is adott, mivel a technológia ugyanaz. Szerintem. -
válasz
Statikus
üzenetére
Hát, ez a poén nem állt meg a lábán, mondhatni, nem volt elég statikus..cöhh..cöhh.
Hajlok az általam elkövetett user error változatra, csak nem igazán tudom mit cseszhetek el egy olyan drón indításán sorozatban, amelyet már másfél éve használok. No meg, amióta visszakaptam, megint csak nem felejtettem el indítani, szóval lehet, hogy a drónnál a KP index, nálam meg a HP (házipálesz) index verte be a kaput. Kis probléma, hogy soha nem iszom, de fogjuk rá, hogy megerjedt bennem az ebédre betolt befőtt.
-
Statikus
senior tag
Erre csak egy magyarázat van, jó irányban tapogatózol, akku lesz az.
Szerintem a szállítás közben 20% alá esett az akkutöltöttség, ami által az teljesen tönkrement, majd amikor a szervizben bekapcsolták, a zárlatos akku nem megfelelő feszültséget adott ki, ami helyrerázta az elektronokat a drónban. Nagyon fontos mindenkinek figyelnie a töltöttséget, mert 19,999%, vagy annál kevesebb, illetve 80,0001% vagy annál több az akku azonnali tönkremenetelét okozhatja bizonyos esetekben...
-
Jah, lehet, hogy bever a kólás szörp. Múlt héten vettem a teszkóban, de kár volt.
Kirepültem négy akkumulátort, hiba nélkül. Imsét csak nem tudtam reprodukálni ugyanazt és ugyanúgy, mint múlt szombaton. Hát, akkor csak kirándulni akart a Spark. Mondjuk inkább így menjen el Pestig, mint a levegőben!

-
jozsi252
veterán
A DJI Care lejárata után aktiválódik, és +1 évig védve vagy, és 1 csere lehetőséget kapsz. Szóval azért nem rossz deal annak aki szeretné biztonságba tudni a gépét még 1 évig!

Itt amúgy minden kérdésedre választ kapsz.
https://www.dji.com/hu/service/djicare-refresh-plus/info#faq -
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Nagyjából ez az egyetlen magyarázat!
Ami még lehetséges, hogy 2 napig akku nélkül pihent. De ez még annál is meredekebb feltételezés, mint hogy helyrerázott benne valamit. Esetleg porszem került az alsó szenzor és a fedő burkolat közé, amit mindig földnek látott, ezért akart emelkedni, mint az állat, és a szállítás elrázta a szenzor elől a szemetet. Erre is olyan 1 százalékot adnék, de láttam már vicces dolgokat...Mint például amikor egy hibás PS/2 billentyűzet csatlakoztatásakor eltűnt a második monitor kezelése egy PC-ről... Ha valaki ezt csak állítja, és nem magam tapasztalom, akkor azt mondom, hogy valamit benézett, mondjuk kihúzta az egyik kábelt a másikkal, stb. Pedig, a probléma valós volt, azóta is emlegetem az újoncoknak.
-
Visszajött a Spark RMA-ból. Nem értem, hogyan lehetséges ez, de most tényleg nem produkálja azokat a hibákat, amelyekkel leadtam, sőt, szándékosan sem tudom őket pontosan ugyanúgy előidézni. Igaz, még csak beltérben futtattam meg ebédidőben, de gond nélkül működik úgy, ahogyan előtte másfél évig tette. Nem is értem... Mindenesetre bízom benne, hogy átmeneti hiba volt, bármi is okozta. Beállításaim maradtak, tehát factory-t sem kapott.
-
Tomdriver
őstag
Esetleg tudnátok ajánlani tablettartót, ami a Mini távirányítójához is jó? Állítható kéne 10"-ig. Hazai választék nem túl acélos, meg nem ismerem ezt a szegmenst.
Illetve hosszabító kábel is kéne hozzá, USB "C" bemenettel. (Rakétás webshopból rendeltem egy ilyent, csak az éppen fordítva kommunikál: összedugva tabblet kezdi el tölteni a távirányítót és nem fordítva, és persze a szoftver sem indul el...
) -
NvidiaRTX
őstag
Hát ha a sima Care csak úgy ad egy új drónt ha meg van a régi hibás, akkor a plus szolgáltatás sztem kihalássza a tó fenekéről az elsüllyedt drónt és utána adnak egy újat.
Már tényleg nem tudok mit elképzelni de sztem az egész a lóvéról szól.
A DJI inkább azzal foglalkozna, hogy a programjait tegye biztonságossá mert úgy fog járni mint a Háváj, hogy kitiltják a márkát az USA-ból.
-
jozsi252
veterán
Tudtátok hogy a DJI Care Refresh+ már nálunk is elérhető?
-
NvidiaRTX
őstag
Végül ennyi lett az ára a narancs drónnak: [link]
-
VANESSZA1
őstag
-
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Majd meglátjuk, de nem hiszem, hogy próba nélkül küldenék vissza, máskor is korrektek voltak. Holnap elvileg meg is kapom, mindenképp kipróbálom, ha más nem, beltéren.
Az ipont meg hagyjuk, mert annál nagyobb gané garanciáztatás sehol nincs. Cégesen vásárolok náluk 10 éve, tudom, miről beszélek... Az utóbbi 5 évben kabaré, ami van náluk.
-
NvidiaRTX
őstag
Nem ez az első ilyen történet itt a PH-en.
Egy csávónak az iPon bolttal volt hasonló esete amikor is a visszaküldött hibás VGA náluk jól működött.
Aztán visszaküldték a csávónak természetesen a VGA továbbra sem volt jó.
Visszaküldte a csávó megint aztán állítások szerint cserélték a VGA-t egy másikra de végül megint ugyanazt a VGA-t küldték vissza neki.
Végül a békéltető testületes fenyegetésre valóban ki cserélték a VGA-t, természetesen az oda-vissza utakat a csávó fizette mindvégig.
Csak nehogy így járjál. -
Srácok, összef_som magam! Tegnap felhívtak myactioncam-től, hogy megjött hozzájuk a Spark, de mi is a hiba? Merthogy, náluk tökéletesen megy. Kértem őket, hogy nézzenek rá még gesture módban is, most hívtak ismét, hogy úgy is rendben van. Hát, én nem tudom, mi a tököm lehet. Mitől javul meg egy drón három nap alatt, önmagától? Akku kivétel? Megrázta a GLS? Pesti levegőre vágyott?
Videót nem csináltam a hibás működésről, mert annyira egyértelműen rossz volt, hogy nem is gondoltam, hogy esetleg helyrejön. A cég munkatársa egyébként rendkívül korrekt volt, csak a futárt kell fizetnem, és postára is adják ma, hátha kiér még holnap, így el tudom vinni nyaralni. A kérdés, hogy most merjem használni, vagy sem? Azt hiszem, kirepülök négy akkut a szobában.
-
Geller72
veterán
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
"És akkor mi van ha a kevés használat miatt csak gari időn kívül jön elő ez a hiba?"
-Ez egyáltalán nem biztos. Mármint, hogy ez csak a használat közben jönne elő. Ha ez anyaghiba - márpedig annak néz ki - az simán előjöhet előtte is, ahogy már itt a fórumban is volt szó a minit is érintő ugyanilyen problémáról. Abban az esetben is már az új gépnél láthatóak voltak a problémák. És abban az esetben sem mindegyiknél volt meg ez a probléma. Lehet egy szar széria, egy szar műszak, egy szar bejövő nyersanyagsorozat is, akár egy műszakban is. ez nem olyan ritka, az iparban ez máshol is előfordul, komoly autóknál is vannak több százezres visszahívások ilyenek miatt. Nézni, csekkolni kell, akkor is amikor megveszed és közben is. Ha előjön, reklamálni kell. Szerintem ha ez nem jön elő gar idő alatt, utána már nem fog. 3D nyomtatásnál is szaladtam már bele rossz hozaganyagba, bontatlan terméknél is. Én ezen nem rugóznék annyit. Szerintem.
-
NvidiaRTX
őstag
-
P3Dr0
senior tag
Sziasztok. Azoknak írnám akinek mavic air 2 drónjuk van és az első karoknál már előjöttek a stressz törések/repedések a DJI ingyen és bérmentve javítja (cseréli) a drónt! Nekem ma érkezett meg a vadi új eszköz , új S/N 3-assal kezdődő 2020.07.-ban gyártott. (Régi még az első 1-es szériás volt).
Gép gyártási ideje Serial alapján itt ellenőrizhető :
http://tools.retroroms.infoA DJI care automatikusan átkötődik az új gépre!
Case nyitása után egy papírt kitöltve Hollandiába kell küldeni UPS el a drónt és kb. 3 hét a csere procedúra.
(Legalábbis nálam én Svédországban élek). -
-
Tomdriver
őstag
Sziasztok,
jövök a topicba én is egy Minivel. Teljesen új vagyok drónozás terén, elsőre ezért is esett rá a választásom.
A Care-ről kérdeznék. Tegnap megtörtént az aktiválás, de ajánlott hazai webshopban csak előrendelhető. Gondolom ez kevés ahhoz, hogy ki ne fussak a 48 órából.
Mit tanácsoltok, kössem meg a DJI hivatalos honlapján?
Előre is köszi a segítéget. -
Geller72
veterán
Sokszor az AF nem működik jól. vagy hagysz neki több időt és akkor legtöbbször eltalálja, de akkor ne mozogj, nekem van úgy, hogy 2x-3x rápróbál - látom. De ha folyamatosan akármilyen kicsit is mozdulok, nem lesz jó. vagy tabletről, manuálisan próbálod meg, bár ott se nagyon szabad mozogni. a Mini AF-je volt elég rossz az elején, de idővel az is jobb lett, nem tudom, hogy most "hol tart". MP-nél egy fokkal jobb, de meg sem közelíti egyik sem a Phantom 4-ét. Azzal szinte soha nem volt ilyen gondom.
-
tirszin
senior tag
-
oszy
veterán
Automatán fotóztam az Air géppel. Elég szarok lettek a képek.
Ez mitől lehet? Próba volt csak. Lesz amikor nem lesz idő állítgatni.
A Sparkot próbáltam régen, az elfogadható fotókat csinált automatán. -
NvidiaRTX
őstag
válasz
forceberg
üzenetére
Én ezekre gondoltam.

Flickr = Flicker.
-
válasz
forceberg
üzenetére
Ez érdekes, Sparknál soha nem láttam még ilyet, olyat viszotn igen, hogy belelóg maga a propeller széle a képbe, főleg szeles időben lőtt pano fotóknál.
Ha már Spark: holnap veszi fel a futár és meg májeksönkemékhez javításra. Ha megvan az eredmény, majd posztolom, hátha másnál is előjön (bár nem kívánom senkinek).
-
válasz
Masterboy84
üzenetére
-
Statikus
senior tag
válasz
Masterboy84
üzenetére
Ha nem teljesen szemből esik a fény, akkor nem volna szabad mindkét oldalon megjelenni a fényvibrálásnak, a leírt 40 fok pedig elég sok ahhoz, hogy eltérő legyen a két oldal "rotorvibrációs fényvetődése"

-
Masterboy84
tag
válasz
Statikus
üzenetére
Kicsit jobban megfigyeltem a jelenséget. Tényleg lehet hogy a propellerek miatt van. Egy bizonyos szögben jelenik meg mindkét oldalon, vízszintes párhuzamos (kicsit vibráló) csíkok, mintha fényinterferencia lenne (ha létezik ilyen szó), vagy mint mikor régen mágnest tettünk a képcsöves tv melé
. A drón tengelye és a nap kb 40 fokos szögállásában. -
Geller72
veterán
válasz
forceberg
üzenetére
Nagyon jó napellenzőt vettem MP-re, igaz, ez jobban oldalirányban számít, nappal szemben nem annyira. Tegnap ND8-at raktam fel, és részben kevés volt. Az is igaz, hogy a fényviszonyok eleve nem voltak jók. ISO-val játszottam menet közben egy kicsit, de kellett az utómunka neki bőven. AZ ND önmagában sokszor nem elég. Ha nem naplemene lett volna, hanem magasabb napállásnál készítenm a képeket, jobb lett volna, de sajnos időhöz voltam kötve, no meg reggel és este volt szélcsend, napközben meg nem.
-
NvidiaRTX
őstag
Végignéztem ezt a videót hátha tanulhatok valamit belőle és meglepő, de az utolsó dolgot nem tudtam.

Pedig párszor jól jött volna.
-
Statikus
senior tag
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Amikor még így nézett ki egy számítógép:
https://www.youtube.com/watch?v=XphXo2BSjL4Manapság egy okosóra, vagy egy drón is többet tud ezeknél, pedig mekkora öröm volt 92-ben egy 286-os a C64 után.
-
Statikus
senior tag
válasz
forceberg
üzenetére
Sry, de a felvázolt probléma nem egyértelmű. Örülök, hogy Te egyből felismerted, hogy mi a gondja a kérdezőnek fotó nélkül, leírás alapján.
Csak a tisztán látás végett, lehet, hogy neked van igazad, de lehet, hogy nem, majd a kérdező megválaszolja a kérdéseket és örülünk, ha megoldódik.
Kicsi olyan ez, mintha azt mondanánk egy tévészerelőnek, hogy csíkos a kép és az egyből rávágná, hogy ilyen meg olyan szűrőt tegyen fel és megoldódik a probléma, közben pedig lehet csak annyi, hogy csíkos képet sugároznak...
-
Statikus
senior tag
válasz
Masterboy84
üzenetére
Szia, csíkozás alatt mit értesz? Maga a kép végeredménye lesz csíkos, vagy keresés közben párhuzamos ferde csíkos részek jelennek meg a kijelzőn, de a végeredmény nem csíkos?
-
tirszin
senior tag
válasz
Masterboy84
üzenetére
Sztem nem az ND hiánya miatt csíkoz. De milyen csíkok? Erről többet kellene azért tudni.
Ha már ND, sokaknál olvasom ezt a Polarpro márkát. Gondolom egy profinak titulált, jól felárazott márka. De hát egy egyszerű szürke szűrőről beszélünk.
Nincs ebben akkora misztikum, mint pl egy objektívben. Elég, ha a frontlencséd elé teszel akár egy karcos, lestarpált szürke műanyag lapot, szóval gyakorlatilag jó bármilyen egyszerű gyártó terméke.
Nekem egy db olcsó ND8-as szűrőm van, az eddig mindig elég volt, bár tudok blendézni is 11-ig. Naplemente közelében már azt is le kell vennem, mert elfogy vele a fény.
A Vivid és a Shutter gondolom azt jelenti, hogy színezett vagy szürke. A gyakorlatban tök mindegy. Ha akarsz annyit színezni, amennyit egy ilyen Vivid tesz, utómunkában odahúzod. Annyit tartalék azért van egy 8 bites képben is, ha jól lett exponálva. -
válasz
Masterboy84
üzenetére
A rotorok jelennek meg a képen,elméletileg az ND miatti hosszabb záridők segíthetnek, hogy ne legyen csíkozódás a felvételen. A 16-os azért már elég sok fényt levesz. (a nagyok szerint a záridőt úgyis csökkenteni kellene)
Esetleg napellenzőt lehet még venni, vagy 3D nyomtatni. Nekem megmaradt két nyomtatott napellenzőm, kipróbálni viszont nem tudom, az Air1 már nincs meg. -
Masterboy84
tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni. Nemrég vásároltam egy Mavic Air-t (1-est) és nappal háttal állva ha a nap felé kezdek fordulni a kis géppel, csíkozást látok a felvételen. Jól gondolom, hogy ez az ND szűrő hiánya miatt lehet?
És ha igen; elkezdtem nézelődni, a Polarpro szűrők közül választanék. Mindenhol a szettekben csak 16-osig találok szűrőket (4-8-16). Ezek véleményetek szerint elegendőek lesznek erősebb napsütésben is, vagy mindenképp kellene egy 32-es is?
Ezen kívül tudja valaki, hogy a Polarpro Cinema szérián belül mi a különbség a "Vivid" és a "Shutter" kollekció között?Válaszokat előre is köszönöm!
-
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
Ez az akku csere probléma rémlett valahonnan, ezért rögtön ezzel kezdtem, de sajnos nem oldotta meg. Nem akarom nagyon hagyni kínozni, nehogy 1 rossz motorból csináljak a túlpörgetés miatt négyet, stb. Ezt így helyben megoldani szerintem már nem tudom. Legutóbb is a javítás leghosszabb része az volt, amíg a GLS-től átkerült a myactioncamhez a drón, utána már gyors volt minden, 1 hét után elhoztam, igaz, akkor tulajdonképp javítani sem kellett, csak túlparáztam a hangja miatt.
-
NvidiaRTX
őstag
Másik akkuval próbáltad? Egy fórumon egy csávónak hasonló hibát oldott meg az akku csere.
vagy
Próbld rádugni Pc-re a drónt és csinálj a DJI Assistant programban egy factory resetet.Ha gariztatásra kerül a sor 1 hónapig nem fogod látni sztem a drónt.
Propellerek nélkül is próbáld ki és figyeld meddig pörgeti a motort, lehet ha hagynád egy darabig végül megadná magát és kijönne mi a baj.
Az is lehet hogy ESC error csak nem írja ki?Csak találgatok nem tom.
-
válasz
Geller72
üzenetére
Megcsináltam. A hiba sajnos továbbra is jelen van, változatlan formában. Minden rendszer frissítve van, nem használok moddolt appot, fcc hacket, bármi ilyesmit. Ha két karral indítom, van alapjárat, de szépen kúszik fel, aztán elszabadul a pokol, pörög, ameddig hagyom. Ha nem kézben tartanám, szerintem simán elszállna. Érzésre egyik irányba sem húz. Az üzenet ilyenkor mindig megjelenik a GO appban. Bejelentettem myactionnél, bízom benne, hogy javítható. Még garanciás, szóval remélem, legalább pénzbe nem kerül majd, de az egyetlen külsérelmi nyom, hogy az egyik propeller védő nyomot hagyott a karon, szóval remélem, nem fogják rá, hogy oda csaptam valaminek. El vagyok keseredve. Ráadásul tegnap egy hobby projekt miatt repültem volna, kellett a videó, de így nem tudtuk befejezni a munkát. Egyszer vállalok ilyesmit, és most magyarázkodhatok... Ráadásul vidéki vagyok, GLS-sel küldhetem a fővárosba, jó ég tudja, mikor lesz ebből működőképes drón.
-
Geller72
veterán
..szerintem a szervizben is egy komplett kalibrálással fognak kezdeni.
. Az, hogy "minden zöld" könnyen lehet, hogy kb. semmit nem jelent. Olyan, mintha giro (vagy giro és accelerométer) problem lenne. Ha a full kalibráció után sem javul a helyzet, akkor szerviz. Te többet onnan nem tudsz tenni.
-
válasz
Geller72
üzenetére
Semmi extrát nem érzek sem szagra, sem akadásra. Pont olyan finoman,de kattogósan jár mindegyik motor. Illata sem más, de erőltetve nem volt, csináltam a magasban néhány panót, aztán tripod módban kúsztam oda vissza pár tíz méteren az utolsó repülésen, lásd alább. Ma megnéztem még egyszer, átmozgattam a propellereket, átfújtam sűrített levegővel, a szenzorokat ellenőriztem, zöldre írja mindet. Kalibrálni még megpróbálhatom, bár jelen állapotban még lehet, hogy rosszabb lenne, mert ha falsot mér valamelyik szenzor, aztán ahhoz kalibrál, akkor csak nehezebbé teszem a mayactioncam-es szervizesek dolgát a hibafeltárásban...
-
Geller72
veterán
válasz
akarmi1971
üzenetére
A FatSharkhoz kell csak HDMI, a sima vr boxhoz ugye semmi, mert abban a teflonod van, azt csak sima kábellel kell összekötnöd a távval.
-
válasz
Geller72
üzenetére
Minden zöld, 9 műhold volt a minimum, amit látott, de inkább 12. Itthon rápróbáltam házon belül, itt eleve ATTI van, és ugyanez a jelenség, pedig szépen szokott repkedni idebent is. Plusz, a motor hiba jelzés jelen van, ha GPS miatt menne el, akkor ez nem lenne, szerintem. Megnéztem a logot Airdata-n, semmi extra nincs az utolsó két "rendes" repülésben.
-
Geller72
veterán
válasz
akarmi1971
üzenetére
"Öt forintos" VR boxom van, amiben teljesen külön tudok állítani mindent, mindegyik szemre. Azaz szemtengely távolságot és fókusztávolságot is. Külön-külön.
A FatSharkban is van olyan slot, amibe szintén tudsz dioptriás lencseszettet rakni, ami nevetséges összegért szintén megrendelhető, eredeti, gyári verzióban. Ha jól rémlik, nem volt 6k huf a szett és 3 pár lencse van a szettben. Nekem ahhoz mondjuk nem kell, de a korom miatt a nagyon apró xarokra már kell az olvasószemcsi, amit direkt csináltattam kicsire, így simán bele tudom rakni a VR boxba, vagyis felveszem a szemcsit és utána a boxot, de faján belefér. A VR box kialakítása miatt kell az olvasószemcsi, mert a fókusztávolság kevés, amit állítani tudok. Annyi lenne, hogy oylan VR boxot kellene vennem, aminek a fókusztávolsága nagyobbra állítható, mint ennek a filléres cuccnak, de nem vettem még, mert így olvasó-szemüveggel pont ok.
.
AR részét nem próbáltam az appnak. -
Fuhur
kezdő
válasz
Statikus
üzenetére
A DJI, de általában a többi gyártó vezérlői is a gyro kritikus értékei hatására letiltják a motorokat. A DJI vezérlőjében még olyan is van, hogy érzékeli ha megfogod, vagy földre szállsz (tehát áll a talajon) és ekkor leállítja a motorokat. Ezt a gyro vibrációjának változásából számítja.
-
Fuhur
kezdő
válasz
akarmi1971
üzenetére
Nekem is multifokálisom van és én Fatshark HDO2-t vettem ennek lehet szemenként dioptriát állítani. De DJI-hoz eddig nem használtam. Mivel nekem csak az Inspire távján van HDMI kimenet most azon gondolkoztam, hogy kipróbálom azzal

-
válasz
NvidiaRTX
üzenetére
A legfrissebb verzió, nem tudom most megmondani pontosan. Nincs FCC hack, semmi trüváj. A sport módot csak azért írtam, hogy ha valaki azzal hajtja folyamatosan, szerintem könnyebb túlterhelni, bár erre lehet, figyel a rendszer már a Sparknál is.
Statikus: ha fejjel lefelé fordítod, azonnal leáll.
-
akarmi1971
csendes tag
válasz
Geller72
üzenetére
Ez a VR-es történet engem is érdekel. Viszont multifokális szemüvegem van. Tudtok olyan VR szemüveget amiben mondjuk szemenként lehet fókuszt állítani ( akkor szemüveg nélkül is jó lenne esetleg ) . A DJI saját szemüvegéshez lehet azt hiszem venni dioptriás betétet , de az is egy vagyon .
Viszont a Litchi elvileg tudja az AR-t is tehát össze tudja rakni a Mobil telokamera képét a VR-el , tehát azon keresztül is látod a gépet ha kell . Ezt próbálta valaki?
Ja, ezzel a szemüveggel szemezek :
https://www.conrad.hu/hu/3d-vr-szemueveg-virtualis-valosag-szemueveg-renkforce-rf-vr1-rf-4388499-1462833.html?gclid=CjwKCAjwmMX4BRAAEiwA-zM4JljB5XGho4cJ7oAtLLETNWqjxRqFr70Ho7zcasVXnAIdms745yhoKRoCU2kQAvD_BwE -
NvidiaRTX
őstag
"sport módot se nagyon látott"
Ezt már többször is láttam, de miért gyanakodik mindenki arra, hogy a sport mód árt a drónnak?
Ez egy gyártói funkció amit bármikor használhat az ember nyilván ki lettek rajta tesztelve a motorok.
Igen írta valaki, hogy ha sokat van használva anyagfáradáshoz vezet meg elreped a kar meg bla bla... de az ilyen anyag a sima módtól is el fog repedni csak majd idővel.
Olyan mintha Ferrárival csak 90-el mernék menni az autópályán mondva ha 130-al megyek akkor előbb tönkre megy a motorja.
Én aszondom ott valami szoftveres hiba lesz.
Ha hárdveres hiba van akkor általában nem indul el valami nem hogy túlpörög.
Tolj neki egy format C: -ot aztán rakd fel vissza a drónra az iOS-t az megold majd minden gondot.
-
Hááát az. Jövő héten megyek nyaralni, kértem esetit is a célra, vittem volna magammal. Elvileg még garanciás, de most rohadtul idegesít, hogy mi lehet vele, mert tényleg nem történt ma semmi extra. Külsérelmi nyom sincs rajta (bár egy madár támadást gondolom, azért amúgy is észrevettem volna), meleg sem volt, szél se volt erős.
Még jó, hogy nem vettem meg a Lichi-t, mert most arra fognám az biztos. Pedig rajta volt az ujjam a vásárláson, szerencsére úgy döntöttem, nekem nem ér annyit.
Köszi a tippet! Ha valakinek van még valami ötlete, amit ellenőrizhetek, megköszönöm, ha leírja ide!
-
Átállítottam normál módra az appból, majd applikáció kilő, telefon lehúz, távirányító kikapcsol. Drón kikapcs, propellerek le, drón visszakapcs, karral indítok, de az eredmény ugyanez, annyi, hogy alapjáraton jár egy picit egyenletesen, majd valamelyik ág elkezd gyorsítani a fordulaton, aztán felpörög teljesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / Akku : 100%
- 2026.01.02 - Frissített Lenovo Gamer árlista (RTX 5090 / 4090 / 5080 / 4080 / 5070Ti / 4070 / 5060)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z10 Plus EVGA 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. Az kb 2 perc mind a 4 motorra, vagy egy buttonnal egyszerre kalibrálja mindet.
)

![[link] [link]](https://live.staticflickr.com/65535/50135326177_6c529c3cbe_m.jpg)