Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  DJI topic

Hozzászólások

(#3998) Geller72 válasza MR007RM (#3997) üzenetére


Geller72
veterán

"Hozzáteszem tök mindegy milyen drónod van(nem DJI), nem fogják tiltólistára tenni, mert onnantól perelheted a drón gyártóját."
- :DDD.
Gondolom, hogy nem vagy ennyire naiv.. De azt is tudod szerintem, hogy semmi olyat nem vehetnél most sem, amin nincs rajta az EC(C) megfelelősségi címke. Gondolom, nézegetted, hogy a Dji-ra is mit fognak (első lépésben az USA-ban) rákényszeríteni. Az új gépeik közül lesz olyan (már talán januárban is) ami olyan technológiát tartalmaz, amiben van egy jeladó, aminek a jelét a légi eszközök (civil/katonai légi járművek) X távolságról veszik. Az FAA ezt úgy fogja megoldani - (és előbb/utóbb a sok faszkalap drónos miatt is az EU is) hogy ami annak a feltételnek megfelel, az forgalmazható, ami meg nem, az meg nem. A rendőrök simán odamehetnek hozzád, és ellenőrizhetnek. Nekem eddig az elmúlt x évben 3 ilyen #jonapotkivanok eset volt. Ha rád hívják a rendőröket, az első kérdése az lesz, hogy van e engedélyed. És egyre több esetben hívják rá az ember fiára a yardot, hidd el. Ami nem esik abba a kategba, tehát mondjuk lesz itt is az EU minden tagországában mondjuk 250g-s törvény, akkor az is biztos, hogy abba a kategba is csak olyan gépek lehetnek benne, amiknek nem csak a súlyát korlátozzák le, hanem más egyéb tulajdonságait is. (Magasság/távolság, stb)
Totálisan várható volt, hogy nagyban szigorodnak a törvények.
Az, hogy te elrepülsz a naplementébe 10454324121 Km-t, az egészen addig működik majd, amíg egyszer valami miatt (technikai, egyéb probléma) meg nem fognak, le nem zuhan a drónod valahol, valakire, valamire. A legtöbben egészen addig bele sem gondolnak abba, hogy mi lenne ha elpukkanna az egyik prop, az egyik motor, amíg nem lesz belőle egy valós balhé.
Nekem teljesen mindegy, hogy te mit csinálsz, én csak felvázoltam egy verziót. ;)
Engem nem zavar, te viszed a vásárra a bőröd, a géped. Csak ne legyetek ennyire naivak. ;)
:R

[Edit]
-Megtörtént eset. A szomszéd városban, az egyik parkolóban egy drón a parkolóban álló virágboltos csajnak a 407-es pözsójára esett. Ez az a fajta, aminek teleüveges (panoráma tető) a teteje. 410k egy ilyen tető. Ezt most már a srác is tudja...akinek a drónja ezt megtörte.. Azonnal kihívták a rendőröket.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  DJI topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.