Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Statikus
senior tag
válasz
MlbMatic
üzenetére
Nem teljesen értem, most miről is beszélsz.
Ha a személyedhez van kötve a KGFB, de mondjuk kölcsönadtad családtagodnak az autót, aki csinál egy cserbenhagyásost, de megvan a rendszám, vajon mi lesz az első dolga a kedves károkozónak? Családtagomra nem teszek terhelő vallomást. Nem tudjuk ki vezette.Most rendszám alapján az üzembentartó felel, ha kell, nincs kivétel.
-
válasz
MlbMatic
üzenetére
Elnézést, csak pont előtte olvastam, hogy a trógertóni sameszét M. Richárd-ot megint lekapcsolták csatakdrogosan és persze nem történt semmi sem; marad a felfüggesztett (két ember haláláért), meg lett egy kis enyebenye. Aztán becsúszott még az a hír is, hogy a Lengyeleknél lekapcsoltak egy pár fejest és celebet, hogy sikerült elétolakodniuk a Covid oltásban az egészségügyi dolgozóknak akik persze nap-mint-nap teszik kockára az életüket egy jobb jövő reményében. Megérett ez az egész világ a rohadásra; Smith ügynök már megmondta a frakót; mi emberek vagyunk a vírus...
-
válasz
MlbMatic
üzenetére
Most nem azért, de adott pillanatban, amikor megbolondult, olyan éles volt a fény, hogy egy pillanatra beleolvadtak a levelek a napsütésbe. Optikai elven dolgozik, nem lidar vagy radar van benne, így ez simán benne van a pakliban. Sok autóvezető is pont így gázol el zebrán átkelőket, mert nem lát a kontraszt miatt sz@rt sem. Nem akarom védeni a DJI-t, de szerintem ez teljesen érthető hiba volt.
(az már más kérdés, hogy az emberek várnak többet a technológiától, mint amit tud, vagy a DJI mutatja többnek a technológiát, mint amire ez valójában képes.)
-
twine
veterán
válasz
MlbMatic
üzenetére
Ezt már egyszer itt lefutottuk ,ezt a mikrofonos kört...
Én akkor sem, és most sem értem, ilyen üvöltő motorok mellett milyen mikrofont akar valaki bele rakni a gépbe, és azzal milyen hangot szeretne rögzíteni...
Akkor a kedves topictars ha jól emlékszem a motor hangot szerette volna hallani... Ne erre addig nem gondoltam, de...
Ezt az egy perverziot megértem... Ha valaki erre gerjed
De, hogy milyen egyéb hangot tudjon rögzíteni ilyen zaj mellett....
Aztán akkor is jöttek az ötletek, hogy szoftveresen (motor zaj)frekvenciára szűrni Stb... "Mert hogy ma már mindent meg lehet oldani"
Na ezekhez a beszélgetésekhez én már nem szólnék hozzá...
Az én véleményem erről kő egyszerű...
A drón szvsz. nem való hangrögzitesre....
-
Fuhur
kezdő
válasz
MlbMatic
üzenetére
Igazából nem hiszem, hogy ne férne bele. Sokkal inkább értelmetlen. Én még régen (és ez tényleg régen volt) tettem mikrofonos kamerát RC repülőmbe. Két dolgot lehetett hallani:
1. Üvöltő motor és légcsavar zúgás (pedig ott csak egy motor és lékcsavar volt).
2. Álló motornál mindent elnyomó szélzúgás. És ügye multikopternél az álló motor nemigen játszik.
Szóval semmi értelme mikrofont tenni a fedélzeti kamera mellé. -
válasz
MlbMatic
üzenetére
Az erősen helyfüggő. Én Spark-ot használtam FCC-ben és simán is. Van különbség, de előbb-utóbb visszaállt, így maradtam EU beállítások mellett. Használtam automata csatorna és sáv választáson, európai üzemmódban, de ezt nem ajánlom, mert városban elég szép kis szakadások voltak. Átraktam 5.8-ra, EU módban továbbra is, és sokkal stabilabb így, megmondom, miért: A 2.4-en összesen három, azaz három olyan csatorna van, ami nem overlappelt, azaz nem fed rá egymásra, nem okoz interferenciát, ha melletted megszólal egy WLAn router (1,6,11). Ez 5.8 esetén jóval több, 20 Mhz-es szélességgel számolva összesen 19 darab. Na már most, ez nagyjából hatszoros esély arra, hogy NE találkozz a környéken olyan routerrel, ami pont azon a sávon szór, mint a távirányító. Én a magam részéről manuális frekvencia és csatorna választással kiválasztom az 5.8-on a legmagasabb csatornát. Persze, ez sem fekete-fehér, mert két probléma is van: egyrészt a 802.11 ac szabvány (a routerek ötgigája) tartalmazza a channel bondingot, azaz egyszerre több 20 Mhz-es sávot is összevonhat, akár nyolcat is. Ha egy ilyenbe szaladsz, akkor baj van, de ez inkább elméleti, mert ilyenkor a saját jelük is rossz, nagy a zaj, tehát a routerek többnyire 2*20, vagy 3*20 Mhz-et vesznek ki a sávszélességből alapesetben, tehát így is nagyobb a sansz 5.8-on tiszta csatornát találni lakott területen, mint 2.4-en. A másik gond a fizika, az alacsonyabb frekvencia mindig jobban terjed, mint a magasabb, azaz alapból ezért van az, hogy 5.8-on kisebb a hatótáv, mint 2.4-en. Hogy számodra melyik az ideális, azt a környezet dönti el, szvsz.
Az FCC egyik előnye, hogy amellett, hogy többszöröse a szabvány szerint kisugározható jel erőssége, még egy olyan csatornát is használhatsz, amelyet az EU routerek nem ismernek, tehát egészen biztosan nem is használnak. Ellenben, ha ez a sáv a DFS tartományba esik, és rossz helyen kezded használni, megdugnak mint a lovat, abban biztos lehetsz. -
VANESSZA1
őstag
-
twine
veterán
válasz
MlbMatic
üzenetére
Saját szösszenet.
Vótmá'
Kezdő drónosként... Emlékszem volt is para, miért problémázik folyton a P4...Ja, mert gyakorlatilag fém volt padlótól plafonig minden!?

De ettől még minden megoldható, minden meg és berepulhető csak ahogy itt többször elhangzot az elmúlt napokban...
Végig kell járni a tapasztalati szinteket azt gondolom...
Mikor, hogyan, és akkor miért úgy működik/viselkedik szeretett madarunk ahogy...SC;
Fotós kollégám/barátom vett a mavicpro2-hoz magának Sc-t.
Nem kell mondjam , eléggé "irigy vagyok" arra a szettre...
Amit én össze p0cs0l0k terepen a phantommal (ráadásul ugye nekem sem plusszos verziom van, uh a telefon ki-be rakosgatas is plusz copas) annak ő kb tizedét szöszöl, és már repül is...
Ugyanez elpakolas indulás témakörben
Ha "belefér", nem kérdés, hogy kva jó az a kontroller...
-
Geller72
veterán
válasz
MlbMatic
üzenetére
..viccvót. Sehol.
Amúgy sem lenne semmi értelme. Olyan, hogy FCC mód, az Eu-s modellekben nem létezik.Olyan van, hogy kétfajta freki sáv. Az EU-s (EC(C)) modellben 2.4 és 5.8Ghz, az FCC verzióban csak 5.8Ghz.
Minél magasabb a freki, annál kevesebb a hatótáv. 5.8Ghz-en az EU-s verzió 500m-t tud, 2.4Ghz-en 2Km-t.
És ez akkor is annyi marad, ha te kiviszed az USA-ba pl.
Amiért egy USA modell (FCC) többet tud, az abból adódik, hogy az adó teljesítménye abban az 5.8Ghz-ben lényegesen nagyobb, mint az EU-s modelleké.Ha rémlik, annak idején a 450Mhz-.es GSM freki miatt sokkal ritkábban kellett adótornyokat telepíteni, mint a későbbi 900 és 1800Mhz-es sávban.
Mert sokkal nagyobb volt a hatótáv. Ezért totál fals emlegetni ezt az FCC módot. Semmire nem megy vele senki. Akkor sem, ha lenne ilyen. (Mert tulajdonképpen van is, ugyanis a Mini is használja mindkét módot. Csak az 5.8Ghz-et pont nem azért, hogy messzebbről tudjon kommunikálni.
-
MR007RM
addikt
válasz
MlbMatic
üzenetére
Egyre többet gondolkozom 3D nyomtatón, csak ügye amiből alkotok az vajon mire használható. Csak játékra biztos nem kellene. Na mindegy ez is egyike amire beruháznék ha lenne miből. A drónom lábait biztos meghosszabbítanám, ha lenne ilyenem. Aztán lehet létrehoznék egy teljesen új egyedi drónt akár.

-
MR007RM
addikt
válasz
MlbMatic
üzenetére
Nem tudom min kaptad úgy föl a vizet és bevallom egy szót sem értettem az egészből, mint mondtad különbözünk egymástól, ennyi. Aki segíteni akar,( még ha vélhetőleg félre is beszéltek egymás mellett akaratlanul) azzal azért nem így kellene beszélni!! Valamit nagyon rosszul vettél le és berágtál. Ki kellene elemezned egyedül aztán levonni a konzekvenciát.
Volt már nálam is hasonló, igaz akkor nem kicsit voltam piás, aztán másnap átolvasva dühöngtem önmagam előtt a szégyentől.
Remélem nincs harag.
-
Geller72
veterán
válasz
MlbMatic
üzenetére
Az elején is értettem, mire gondolsz, csak én az elmúlt ~5-6 év drónozási szokásaimmal nem igazán értem, hogy minek? egyik Dji drón sem lebeg neked Failsafe RTH esetén.
. A 2000 dolláros M2Pro sem. 
Amúgy mi a jobb neked? Ha visszajön és épségben leszáll, vagy mire odaérsz gyalog, addigra leesik és lesz egy marék ABS-ed.
.
Na ezt nem értem. A biztos RTH-t cserélnéd le a - faxtudja hol lebeg, meg lebeg e még, vagy már elvitte a víz - opcióra..
.
Más:"If your Mavic Mini is the CE version, then you can fly it normally in CE, SRRC, and FCC countries and regions. In an unobstructed environment free of interference, the max image transmission distance is as follows:
If it is a CE country or region, the Mavic Mini’s max image transmission distance can reach 2 km in 2.4 GHz and 500 m in 5.8 GHz (if supported by local regulations);
If it is an SRRC or FCC country or region, the Mavic Mini’s max image transmission distance can reach 2 km in 2.4 GHz and 500 m in 5.8 GHz."Azaz egyelőre ennyi. Az FCC-s verzió sem jár jobban nálunk..
-
Geller72
veterán
válasz
MlbMatic
üzenetére
Phantomnál, ha annyira alacsonyra állítottam az akkuszázalékot, hogy semmiképp sem tud hazajönni, akkor fogja magát és leszáll..ha elfogy a szufla. Persze signal failnál ez nem áll fenn. De miért baj a 100 m set? Nem vagyok egy nagy erdész, de 50m-nél nagyobb fát ott láttam, ahol kifejezetten ilyen arborétum van. Mire nem elég neked 100m az RTH-hoz?
Egyébként, ha nagyon parázol, úgy is észre fogod venni, ha szarakodik már a jel de még van bőven, mert először a video jel megy el, aztán a táv. Szal még simán azt tudod csinálni, hogy elengeded a sticket és megáll a levegőben a géped, te meg odamész, vagy közelebb mész addig. Tényleg nem tudok azonosulni a problémáddal.
. -
Geller72
veterán
válasz
MlbMatic
üzenetére
Miért? Állítasz neki 100m-t és hali. Ha hétvégén nem lesz ramaty idő, megpróbálom az FCC módot a fake gps-el. (Vki próbálta már vele?)
Sík terepen ugyanazon az útvonalon. Nyomok majd pár RTH-t is, megnézzük, milyen. Tartok tőle, hogy ez a gép azért nincs benne a GO appban, mint támogatott cucc - ellenben a Spark/Air-el - mert ugyanúgy semmi köze a Dji-hoz, mint a Tello-nak. Mert mennyivel nagyobb truvaj lenne ha az az app kezelné ezt a gépet, és egyben a Litchi-t is.
-
tirszin
senior tag
válasz
MlbMatic
üzenetére
Valamire terhelésre rá kell kapcsolja magát, amin legnagyobb valószínűséggel hővé tud alakulni. De ha 3-4 nap alatt merül le, ahhoz elég egy 0.1W-os SMD ellenállás is.
Van egyéb ötleted, hogyan merítenéd le? Pl. a cellákat ns-okra egymás ellen kapcsolni és bennük keletkezne a hő? -
BEndre34
tag
válasz
MlbMatic
üzenetére
Az egyik videóban egy Xiaomi Mi Wifi Repeater 2 segítségével növelték az élőkép stabilitását és a távot. Igaz, az egy Spark (vagy Tello) volt, nem a Mini.
-
khorvat
senior tag
válasz
MlbMatic
üzenetére
OMG!
Még a végén sikerül itt a fórumon tökeletesen leírni egy mondatot, el se hiszem.
Ha azt az egy felesleges vesszőt a legutolsó mondat végén pontként írod be véletlen, kész is vagyunk.
Amúgy a különcködésen kívül mi értelme sokszorozni a vesszőket és néha a betűket is?
Ha nem olyan fórumon kellene ezt elviselni ami érdekes számomra és nem minden 3. hsz lenne a tied ezzel az idegesítő "írás móddal" nem is érdekelne.
Ha vki hasznos tagja akar lenne egy közösségnek nálam alap, hogy elfogadja és ha kell megtanulja a közlés megfelelő formáját, nem úgy ír mint egy kisiskolás.Egy szó mint száz idegesítő és fárasztó ennyire sok nyelvtani hibás hsz-eket olvasni, szerintem mások is vannak így ezzel, ha megoldható ne használjuk többes vesszőket, mert semmi haszna vagy értelme.
Köszönöm!
-
válasz
MlbMatic
üzenetére
Aki nem bohóckodni veszi, hanem mondjuk használni, amikor szüksége van rá valamilyen okból.
Pl. egy vágást akar csinálni egy nyaraláson. Egy aksival én 2x szoktam felszállni az Airrel, ha nem nagy távolság/magasság a cél éppen. Szóval repülésenként max. 8-10 perc.
Össz. 10 óra 10 perces etapokkal az 60 felszállás, ami heti bő egy repülés. -
jozsi252
veterán
válasz
MlbMatic
üzenetére
Igen aki most ismerkedik a drónos vonallal biztos nagy hasznát veszi neki hogy ki tudja próbálni a drónját virtuálisan.
Revoltek
Szerintem mindenképp érdemes, DJI Store oldalán 39EUR összvissz annyit simán megér hogy biztonságba tudd a drónod 1 évre. Nekem a Mini már a sokadik drónom, meg volt mellette más repülő dolgok is, de én is azzal kezdtem hogy kötöttem.
Nem azért mert nem bízok magamban, hanem sokszor tapasztalom hogy mondjuk felszállás után szeretik a madarak megkörnyékezni, és elég ha egy nagyobb madár kibillenti az egyensúlyból a drónt, aztán úgy zuhan lefele mint egy tégla. Ilyenkor jól jön a Care hogy potom pénzért kapsz egy új gépet. -
jozsi252
veterán
válasz
MlbMatic
üzenetére
Szimulátort én még nem próbáltam de biztos jól el lehet vele szórakozni, illetve kezdőknek tanulni biztos nagyon jó dolog.
Közbe nézem hogy kellene még egy Landing Pad, szerintem a 75cm-es verziót rendelem. Poros helyről felszállva nagyon jó dolog, illetve amikor az Air-el is repültem, akkor a Landing Pad-ra pakoltam ki minden cuccot. Táskától kezdve telefon akku stb.
Nem tudom ki használ még, de jó dolog nagyon. -
válasz
MlbMatic
üzenetére
Igen, eladásnál valóban nem mindegy. Mondjuk én ha veszek valamit, akkor sohasem az jár a fejemben, hogy mi fog történni ha eladom...általában sohasem adok el semmit. Kivéve járműveket.
szerk: (#3461) Fcc módod maximum csak másik távval lesz ha be tudod szerezni valahonnan. Ez már tény, hogy kétfajta távval jönnek ki.
-
jozsi252
veterán
válasz
MlbMatic
üzenetére
Értem hogy USB, de mire megyek vele? Mármint azt nem értem hogy minek linkelted azt a kábelt. Azzal sehogy se tudom megoldani hogy a telefonomat összekössem a távval. Ezeket a pár száz ft-os kábeleket inkább én hanyagolom mert volt már hogy szívtam vele, gyári lehet hogy drágább, de sokkal tovább is bírja.
Miért akarnák versenyezni bárkivel is? Linkeltem 2 terméket ami ahhoz kell hogy valaki tudja használni a telefonja gyári kábelét a Mini távjához alsó USB híján. Plusz egy jó minőségű telefon tartót amit már nagyon sokszor használtam és nagyon jó bevált.
Itt egy frankó PGYTECH-es tartó a drónhoz, illetve egyéb hozzá való kacatokhoz. [link] Ha a képeket megnézitek, ott látjátok hogy mennyi minden elfér a táskába.
-
-
jozsi252
veterán
válasz
MlbMatic
üzenetére
Na akkor elmondom a 2 termékkel mi a gond.
- A tablet tartó azért "szar" mert nagyon elől van, és a táv súlypontja így már eléggé előre kerül. Amit vettem azt ugye a telefon helyére kell berakni, majd abba a telefont. PolarPro-nak próbáltam, az is olyan megoldás amit linkeltél, de nekem hosszú távon kényelmetlen volt így tartani a távot.
- A kábel pedig nem jó arra a célra mert az normál USB kábel. Az egy dolog hogy egyik fele microUSB, de a másik sima USB. Abba hogy dugjam bele az én szintén USB-s kábelemet? Az OTG kábel amit vettem annak az USB-s vége nem apa hanem anya. Remélem érthető így. -
MlbMatic
tag
válasz
MlbMatic
üzenetére
Más,,, szerintem az akku majd könnyen tuningolható lesz,, leirom még egyszer
: Szerintem !
Szét nem szedtem, de ugy tűnik 18650 es akku van benne 2db , de abból meg a Panasonicnak is, van 3500mAh (nálam 3700 is belemegy) s a,, a gyári meg 2400 as,, igy lenne egy kis plussz perc
meg egy pici gramm is persze,,, -
jozsi252
veterán
válasz
MlbMatic
üzenetére
Nem megbántani szerettelek volna, de ha olyan egyszerűen megoldható lenne a szűrés, szerinted a gyártók nem gondolkoztak volna el rajta?
Nekem nem ez a szakterületem, gyógyszeriparba dolgozok, viszont ettől függetlenül régebben mikor még Phantomom is volt, sokat olvastam utána ennek a témának, de a gyártók azóta se változtattak ezen hogy hangot rögzítsenek. Mert egyszerűen nem volt rá olyan megoldás ami használható, és még most sincs rá, meg ki tudja mikor lesz.
Illetve azt még hozzátenném hogy addig jó amíg egy drónt nem szelfidrónként használnak az emberek, mert sok összevágott arc kéz stb lenne. Rengeteg videó van fent a neten amikor a balfasz emberek a másiknak mennek neki.
A Mini is bármennyire könnyű és kicsi ugyanúgy tudja azt amit egy Air magasság távolság terén. -
jozsi252
veterán
válasz
MlbMatic
üzenetére
Ne haragudj hogy ezt mondom de egy álomvilágba élsz.
Már 10-20m-es magasságban is alig tudna valami hangot felvenni egy nagyon drága mikrofon ami többszöröse a drónnak, nem hogy 30-50-100m-es magasságban. A másik hogy a motor/propok hangja fordulatszám függvényében változik, szerintem nem létezik olyan elektronika ami ezt ki tudná szűrni.
Egy ember számára lehet halk a mini, de egy mikrofon számára baromira "hangos".
Olyan elvárásaid vannak amit egy 10-20k$ drónnál se lehet összehozni, nemhogy egy pár száz vagy 1000$-os drónnál.No offense! De ez a valóság.
-
jozsi252
veterán
válasz
MlbMatic
üzenetére
Az a baj hogyha lenne hang akkor a csak a propok zaját venné fel amire kb semmire se mennél. Ezért nem "szokás" mikrofont rakni mert 0 értelme van neki. Te messziről lehet nem gondolod hangosnak, de egy érzékeny mikrofon közelről a propok hangján kívül semmit nem rögzítene.
-
MlbMatic
tag
-
válasz
MlbMatic
üzenetére
Nem értettem a lényeget, mert nem írtad le, csak annyit, hogy jaj nem lát műholdat a fafödémes családi házban. Mindezt kétszer is sok felkiáltójellel. Ebből arra következtettem, hogy zavar. Ne haragudj, biztos a túl sok vessző zavart össze.
Így már értem, hogy mire próbáltál célozni.
Viszont én sem fejtettem ki a gondolataimat teljesen, ez is igaz. De eléggé meglepett, hogy valaki beltérben akar GPS-t használni. Ezt írtam: "teljesen nyilvánvaló dolog, hogy a műholdas helymeghatározás nem működik beltérben." Nem arra próbáltam utalni, hogy beltérben nem láthat műholdakat, vagy nem ugorhat be fixbe a vevő, hanem azt, hogy nem elég pontos a helymeghatározás. Kb. annyit fog tudni (ez sem 100%), hogy valószínűleg a házban vagy. Még kültérben, ideális körülmények között is több méteres a GPS pontossága, függőleges irányban is. Bent meg aztán próbálhatná lebegtetni GPS alapján, ha találna is fixet, a plafon meg a padló simán hibahatáron belül lenne. Ahogy KillHates írta, a barometrikus szenzor segíti függőleges irányban, az alsó kamera pedig a vízszintes síkban a pontos lokalizációt. -
jozsi252
veterán
válasz
MlbMatic
üzenetére
"nekem a mini szobában (családi ház egy szint) egy darab műűűűhóóódat se lát !!!!!!"
Értem a jelvesztés + lebegés kombót hogy miért fontos neked, de miért szükséges hogy szobába lásson műholdakat? Tényleg nem teljesen értem az összefüggést a kettő között hogy miért kell? -
Logitech
aktív tag
válasz
MlbMatic
üzenetére
A piros pontnál állok, telibe nem takart, ez a kép a visszafordulás pillanata a videóból kivágva.
A fenti képen látható út mellett balra elindulva a mezőn 100 méter magasan 300 méternél se volt gond a jellel, bár itt a kép mintha nem lett volna olyan jó.
A kép alján középen az a kis ábra, hogy hozzád képest merre van a drón, és merre repül, nagyon tetszik.
-
MR007RM
addikt
válasz
MlbMatic
üzenetére
Még is mint látom megtesz akár 4km távot ráadásul CE-ben, ami nagyon nem rossz. Hát nem tudom nálam mi a helyzet, mert ugyanúgy 2.4 és 5.8GHz antennák üzemelnek csak ügye itt megáll a tudományom.
500m már meg volt függőlegesben városon belül, igaz amolyan park félében....a max mi beállítható habár menne az tovább is, hosszra pedig 10km, de minek.
Vannak itt technikák egy adott technológián belül is. Lehet kevés lesz 2 antenna, veszek még párat mellé úgy pár métereseket, biztos ami biztos.
-
jozsi252
veterán
válasz
MlbMatic
üzenetére
De az ilyen egy frissítéssel kivitelezhető simán, ne siesd el szerintem ennyire.
Logitech
Igen a Manual-ba le is van írva hogyha nem gyorstöltővel töltöd akkor lassabban villognak a ledek. Legközelebb mikor töltöm az akkukat akkor az usb-s feszmérőt belerakom az adapterbe, így látni fogom hogy hány A-el tölt illetve hány V-al. -
jozsi252
veterán
válasz
MlbMatic
üzenetére
Kíváncsi vagyok a DJI mit válaszol.
Apicius
Persze igaz hogy nem lehet mindenkinek a kívánságát nézni, de az is egyértelmű hogy minden ami kell a reptetéshez, plusz a tartalék dolgok, nem férnek bele a táskába kényelmesen.Logitech
Fogok még én is sakkozni vele hogy mi hol lesz a legjobb helyen. Amúgy miért adtak 2 USB to microUSB kábelt? Nyilván vagy a hub-ba lévő akkukat töltöm, vagy a távot pl, esetleg a gépet. Bár annak jól jöhet akinek van még ilyen adaptere (QC3.0?).
Én az Air-hez egy PolarPro táskát vettem, és az direkt úgy volt megcsinálva hogy nem kell kitekerni. Nem tudom a DJI miért nem figyel erre oda hogy olyan kialakítása legyen hogy ne kelljen kitekerni. A menetnek sem tesz jót az állandó ki be tekergetés. Főleg ha valaki egyszer ferdén kapatja rá, bár erre nagyon kicsi az esély.
Megnéztem a csavarokat és nem lazák. Először azt hittem mert a propok picit lötyögnek, de jól meg vannak húzva. -
Apicius
tag
válasz
MlbMatic
üzenetére
A videón az iOS app van, aminek 1.0.2-es a verziószáma. (5:11-nél) Pedig a videót 10-én tette fel az ürge, egy nappal a Mini értékesítésének kezdete előtt. Az androidos verzió még most is 1.0.1-nél jár. Fura viszont, hogy a frissítés dátuma a mai (nov. 12.), pedig tegnap még nov. 10. volt ugyanezzel a verziószámmal. Még bőven reszelgetik a szoftvert.
Azt továbbra sem értem, hogy ha 6.0 vagy újabb Android kell a FLY-hoz, akkor a telefonomon a 7.11-es Androidra, miért nem lehet telepíteni. -
jozsi252
veterán
válasz
MlbMatic
üzenetére
Persze értem hogy mire célzol, ilyen esetekben jól jön a lebegés. De azért a felhasználók nagy része inkább az eget hódítja meg, nem repül ilyen helyeken ahol van valami a drón fölött.
Air-nél ki se volt pl. bontva a propvédő, jó helyen volt az a dobozába, itt se fog kikerülni belőle.
Közbe a Care-t már meg is vettem rá. -
jozsi252
veterán
válasz
MlbMatic
üzenetére
Igazából RTH Hover annyira nem izgat, mert nekem az Air úgy volt beállítva hogy jöjjön haza ne pedig lebegjen. Lebegésnek nem nagyon vettem hasznát mikor 1.5km-re volt a gép, így egyszerűbb hogyha felmegy az RTH magasságba azt visszajön.
Ki szeretném ismerni hogy mi mennyire érzékeny, addig nem akarom bent reptetni ameddig ezeket a dolgokat nem tudom.
Amúgy annak ellenére hogy kicsi, szerintem nem igazán való bentre. Lakáson belül én amit használtam az a Eachine H8 mini, Eachine E010, Hubsannak van kis pöcsköszörűje ami jó bentre. -
jozsi252
veterán
válasz
MlbMatic
üzenetére
Tegnap a DJI elérhetővé tette a User Manualt a Mini-hez. [link] Itt le van írva minden az RTH-ról, de még nem volt időm átolvasni mert nemrég értem haza melóból. Egyelőre most az akkukat töltöm, plusz a gépet vizsgálom hogy milyen. Nagyon könnyű!
Én lakásba tuti nem próbálom ki, ha akkuk feltöltődtek akkor fw frissítést meg aktiválást megcsinálom, illetve Care-t kötök rá a DJI oldaláról.
Nekem nem változott az eddigi benyomásom róla, szerintem egy nagyon jó kis gép lett, és a tesztek azt mutatják hogyha nem csapatod vele akkor simán 25-26 perc összehozható ami szerintem teljesen rendben van!
El kell viselni a hiányosságait, mind hardveres mind szoftver terén. Ne egy Mavic 2 géphez hasonlítsad mert 2-3x annyiba kerül a nagytesó. -
tirszin
senior tag
válasz
MlbMatic
üzenetére
Azért próbáld ki sztem.
A Mavic 2-nél kikapcsoltam az összes szenzort, de attól még él a lefelé és felfelé figyelő. A lakásban 1 m-nél nem engedett közelebb a plafonhoz és a padlóhoz sem.
Hiába írták, hogy a Miniben nincs védelmi szenzor, sztem lefelé biztosan van, de könnyen lehet, hogy felfelé is érzékel. -
válasz
MlbMatic
üzenetére
Itt CE-ben elment másfél kilométert. Igaz, optimálisak voltak a körülmények, de ez nem rossz szerintem. Az Air is ugyanezt tudta az átállítás előtt. Két kilométer az kizárt, legalább is nálam soha és sehol sem tudott annyit. Nem rossz ez...ezzel a CE móddal van csak a gond, hogy most át lehet majd vajon állítani valahogy vagy sem.
-
Logitech
aktív tag
válasz
MlbMatic
üzenetére
Én is első nap el akartam érte menni mindenféleképpen, meg ha kint nem is sikerült volna reptetni, tuti a lakásban megyek egy kört.
A 3. akku még nem volt töltve, de betettem a 3-as töltőbe, felvillant 1 db töltöttséget jelző led, drónba berakva így már bekapcsolt, 18%-on volt, nem is engedte a fw update-et, minimum 20%-ot írt hozzá. Ugye vásárlás után be se kapcsolt a drón, ezzel a trükkel fel lehet ébreszteni az akksit, csak kb semmire nem mész vele.
Ja, és a Dji fly nincs fent egyelőre play-en, dji oldaláról szedtem le, azt érdemes esetleg előre letölteni, és telepíteni.Care-nek a hosszabbítására kérdeztem még rá, nálunk nem lehet, Ázsiát meg Amerikát mondta talán hogy ott van rá lehetőség.
-
-
Logitech
aktív tag
válasz
MlbMatic
üzenetére
Amikor én rendeltem, akkor a care-t még nem lehetett hozzá csapni, azért kértem a boltba, hogy majd ott rákérdezek mi a helyzet vele, most már azzal együtt lehet rendelni.
Előttem is vittek egy mini-t, neki mondták hogy kb mint amennyi a biztosítás rá, annyit kell fizetni ha lezúzod. Ennyit szerintem megér. -
-
jozsi252
veterán
válasz
MlbMatic
üzenetére
Letöltöttem én is meg kicsit barangoltam az app-ba, le lett eléggé egyszerűsítve a GO4-hez képest. Viszont nemrég szembesültem egy elég negatív dologgal. A távon az alsó USB portot is elhagyták.

Én külön telefon/tablet tartót használok, és ugye a gyári kábel rövid (amit a drónhoz kapunk). Így vagy vennem kell egy microUSB -> lightning kábelt, vagy egy microUSB OTG kábelt, amivel a gyári kábelemmel már rá tudok csatlakozni.
Csak mondom szólok hogy ne lepődjön meg aki szintén külön telefon tartót használ, be kell hogy szerezzen hosszabb kábelt hozzá. -
tirszin
senior tag
válasz
MlbMatic
üzenetére
Ha megnézed, olyan vékony oszlopokat kerül ki, amik még a 40" monitoromon/fél méter nézési távolság, sem nagyon látszanak! Ezt telefonnal nem lehet. Az első, hogy valami nagy felbontású, nagy látótérszögű FPV szemüveg kell hozzá! Ezen kívül nyilván jól ismeri a helyszínt, tehetség, gyorsaság, sok-sok gyakorlás. De sztem az emberek 99%-a, akármennyit is gyakorolna, soha sem lenne képes ilyesmire.

Amúgy nekem még az is gondot jelent, ha oldalról veszek egy haladó bringást és mondjuk gyorsabban megyek el mellette, a kompozíciót helyén tartva, úgy forgassam a drónt, hogy közben nagyjából pontosan, párhuzamosan tartsam vele az előrehaladási irányát. -
jozsi252
veterán
válasz
MlbMatic
üzenetére
Akkor a kezdeti tapasztalat meg van, már csak az építésbe kell belevetni magad. Amúgy mindennel együtt olcsóbban kijössz mint egy Minivel, csak sok akku kell hozzá, mert a nagy terhelés miatt itt lehetetlen ilyen 15-20 perceket repkedni. Ha nyomod neki akkor percekbe mérhető amit levegőbe tudsz lenni.
A fent linkelt videódra ez a srác még rátesz egy kis lapáttal. Nagyon durván tolja, szeretnék én is egyszer eljutni erre a szintre. [link] -
jozsi252
veterán
válasz
MlbMatic
üzenetére
Nagyon sok sok annál is több gyakorlással.
Nem azoknak való akik hisztiznek a Mini első szenzorhiánya miatt. 
Érdemes úgy belekezdeni hogy mindent Kínából rendelsz be, így a motorok, karok, esc, és mindennek a pótlása nem annyira húzós mintha megvennél egy márkás racer drónt. Persze meg kell tanulni a vezérlőt beállítani, PID beállításaiba el kell mélyülni nagyon, és nagyon sok start kell hozzá hogy jól be tudjad lőni. Forrasztani érdemes megtanulni, mert ha egyszer belevágsz akkor tuti hogy össze fogod törni jó párszor.
Én Conrad-ba vettem forrasztáshoz 1-2 dolgot, kezdésnek bőven jó. [kép] -
MR007RM
addikt
válasz
MlbMatic
üzenetére
Na megpróbálom másképp. Amit szabad az egyiknek azt nem a másiknak! Mondjuk kapsz engedélyt hogy megmutasd a drón "nem használható képességeit"hogy eladhasd, mert erre nem fognak engedélyt adni akkor sem, ha minden a vártnál jobban alakulna.
Na most nem akarok magam ellen beszélni, ilyet én is szeretnék majd készíteni, de ha lesz ilyen azt nem fogom ennyire közszemlére tenni.
-
válasz
MlbMatic
üzenetére
Ha komolyabban szeretnéd tesztelni a gépet, akkor érdemes a légtér..hu-n megnézned, hogy hol van drónos légtérhasználat engedélyezve és oda mész reptetni. Nem hinném, hogy el fognak hajtani, ha éppen nem forgatnak vagy tesztelnek valami gépet. Általánan üres szokott lenni, a placc. Ha meg Te igényelted, akkor Tiéd a pálya.
Én többnyire építkezéseken reptetek a toronydaruk körül ot senki sem szól, mert az építkezés idejére eleve kérnek építményengedélyt a daru teljes nyitásmagasságáig és az olyan mintha a daruban reptetném a drónt, külön nem kell ebben az esetben, csak a biztosításnak kell meglennie!
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- Renault, Dacia topik
- Horgász topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 11
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Jövedelem
- További aktív témák...
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó ÚJ Hoco HD Wi-Fi SIM Android A10 10.1"tablet / 24 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest