Hirdetés
- Czimby: XFX RX9070XT Quicksilver vs Mercury(non OC)
- bkercso: Amit nem kérdezel a ChatGPT-től - Valóság és torzítás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Syl: UPS - te áldott!
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz
majestic
üzenetére
Ezt juddering-nek hívják és a kicsi képkocka sebességből valamint a rövid záridőből adódik.
Ökölszabály, hogy a képkocka sebesség kétszeresének reciprokára kell állítani a zársebességet az éppen ideális motion blur eléréséhez - ez lenne az ún. 180°-os shutter angle. 24p esetén 1/48s-ra, vagy az ehhez legközelebbire.Mondjuk személyes véleményem, hogy a 24p eléggé idejétmúlt dolog. A mai világban aki 60 fps-en nevelkedett és 144 hz-en játszik stb, azoknak többnyire egy kínszenvedés a 24p - én emiatt moziba se nagyon járok, mert megfájdul a fejem a képszaggatástól. Én akkor is egy darabos szarnak látom a vízszintes panning-et, hogy amúgy megfelelő mértékű motion blur-ral lett felvéve. Főleg a mai gyors válaszidejű képernyőkön, amik ki is tudják rajzolni a képkockákat utánhúzás nélkül.
Elkerülni a nagyobb képkocka sebességgel lehet és/vagy a lassúúú mozgással.
Aztán ha te is úgy vagy vele mint én, hogy a fenti videóban még az 1/25-ös záridővel is szaggatósnak látod a képet, akkor érdemes elgondolkozni a 60 fps felvételen.
Vagy leszoksz a gyors mozgásokról.
Cinematikus felvételeknél amúgy se mutat sehogy az a gyors pásztázás, ami a videóban látható.
Ha meg akció van, akkor meg amúgy is 60/120 fps-en érdemes rögzíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● Drón topik
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 Ti 16GB be quiet! Pure Base 501 850W
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs