Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- t1csi: DDR3 RAM vadászat – egy kis gondolkodási anomália
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
mpo
veterán
válasz
lordjancso
üzenetére
Mindkét elképzelésedre, igen a válasz.
Ezt olvasd el.
[link] -
lordjancso
senior tag
mpo és cinemazealot:
Köszi a gyors választ!
Nálam úgy néz ki a helyzet, hogy amíg a kintről jövő UTP kábel eljut a routering, átmegy két szobán és ott szépen végig van kábelezve csatornában, valamint meg van támogatva egy PoE adapterrel, hogy a router onnan kapja a tápot.
Ha jól értem, akkor az is teljesen működő megoldás lenne, hogy ahol bejön majd az optikai kábel az UTP helyett, ott rögtön elhelyezzük ezt az ONT eszközt. Abba bemegy az optikai kábel, valamint oda csatlakoztatom a jelenleg telepített, házon belüli UTP kábelt, így a PoE és minden lakáson belüli kábelezés meg tudna maradni.
Ha ez így működne, akkor annak nagyon örülnék!

Gondolom ez az ONT egy olyan eszköz, amit akár a falra is fel lehet fúrni mondjuk a biztosíték doboz közelébe, hogy onnan tudjak neki közvetlenül áramot adni.
-
mpo
veterán
válasz
lordjancso
üzenetére
A régi kábelek (UTP, telefon, tv) helyén be lehet húzni az optikai kábelt a routerig, ami belemegy az ONT-be.
Az ONT-ből jön ki az UTP, telefon, tv kábel.
Kell egy konnektor az ONT-nek. -
cinemazealot
addikt
válasz
Crystalheart
üzenetére
Pest megye elég nagy.
Melyik részére gondolsz?Észak-nyugaton (Tinnye) elég gyorsak: telefonos megrendelés (január 25.) után egy héten belül (január 29.) már jöttek volna, csak kértem tőlük egy kis időt, mert védőcsövet kellett előkészítenem. Azt követően másfél héten belül (február 9.) már jöttek is bekötni, bár ehhez oda kellett szólnom az ügyfélszolgálatra, mert egyébként valószínűleg elfelejtettek volna.
#90594 lordjancso
Az optikai kábel egy kb. 5×1 mm keresztmetszetű fekete kábel, amiben van egy feszítő sodrony. Ezzel lehet húzni és ez ad neki némi merevséget. Lehet 90°-nál jobban is behajlítani, de nem mindegy, milyen sugárban: 3-4 cm-nél kisebb sugárban nem tanácsos, akkor már eltörhet az üvegszál. Telepítés előtt érdemes úgy készülnöd, hogy a kábel minél egyszerűbben behúzható legyen a célhelyiségbe. Ha cső megy oda, akkor a csőbe érdemes előre behúzni egy behúzószalagot. De ha a már meglévő UTP kábel helyére megy az optika és az UTP kihúzható, akkor hagyd ott az UTP-t, arra rá lehet majd kötni az optikát, és az UTP szerepel majd behúzó szálként.
Ja, és igen, lesz egy olyan (új) készüléked, ami az optikából csinál UTP-(ke)t, tehát kell oda egy 230 V-os aljzat (hacsak nem egy régi, lecserélésre váró eszköz helyére kerül az új ONT). -
woodworm
veterán
-
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Most szólt a digi, hogy jönnének behúzni az optikai kábelt a jelenlegi megoldás helyett. Most ugye bejön egy UTP kábel és az megy közvetlenül a saját routerbe, onnan tovább az eszközökbe, semmi extra.
A kérdésem az lenne, hogy az optikai kábel behúzása pontosan mit takar és hogyan néz ki a gyakorlatban? Valamint érdekelnének a technikai részletek is, csak hogy felkészültebben tudjam fogadni a szakit.

Tehát a jelenlegi UTP helyett lesz egy optikai kábel, ami más szerkezetű, máshogy működik és más a csatlakozója. Hogy lesz ebből UTP kábel, amit a routerbe fogok dugni? Valamint ehhez kelleni fog extra áramforrás? Készülni kell hozzá egy üres konnektorral, vagy bármi hasonló dolog van, amire figyelnem kellene? Például lehet 90 foknál tovább hajlítani a kábelt?
Köszi a segítséget!
-
iMaverick
addikt
válasz
Alteus
üzenetére
Jól írja Dragon3000 kolléga: valszeg a hw-es NAT hiánya lesz ott a hunyó... Amikor írtad, hogy "Software flow offloading", akkor lett gyanús.
gwlim féle OpenWRT "főzet"?Nálam egy TP-Link 1043ND-n (V2) van a gwlim féle verzió. Igazából azért nem zavaró a hw NAT hiánya, mert alapvetően switch-két és AP-ként használom jelenleg.
-
allein
addikt
Sziasztok. Kettő routerrel is teszteltem az itthoni hálózatot, ONT-ra csatlakoztatva. Mindkét esetben az internet napi több alkalommal megszakad. A Digi ügyfélszolgálat elmondása szerint tegyek egy próbát úgy, hogy az ONT-ból a lan kábel közvetlenül PC-be csatlakozik. Abban szeretnék segítséget kérni, hogy ebben az esetben milyen módon tudom kiszűrni a kiakadásokat?
Nem akartam még a szerelőt kihívni, ha kiderül, hogy nálam van a gond akkor 5000 ft.-ot kiszámláznak.
-
Alteus
csendes tag
Köszi a tippeket mindenkinek, routeren keresztül jön most éppen 473/177 Mbit-tel, ez már nekem így elég.
Direktben meg akkor nem kötögetem rá a GPON-ra a gépet, az úgyis csak tesztjelleggel volt. -
Crystalheart
őstag
Sziasztok, érdeklődnék, hogy tudja-e valaki, Pest megyében mennyit késik mostanában a bekötés? Online megrendelésem volt kábelnetre, és a két hetes megadott határidőhöz képest már több mint egy hetet késtek. Sejtem, hogy ez nem kirívó és lesz még több is, de az ügyfélszolgálaton azt sem tudják megmondani, mire számítsak. Rendelt tőlük valaki bekötést mostanában? Köszi!
-
Alteus
csendes tag
válasz
snyper990
üzenetére
A céges laptopon Windows Defender van és McAfee, a saját pc-men Windows Defender és Kaspersky. A saját gépemen próbáltam teljesen kikapcsolni mindkettőt, nem segített (a cégesen nem lehet kilőni, nem vagyok rajta rendszergazda).
Raspberry: jogos, utánanéztem, azon tényleg nem fog menni 100 fölött.Viszont most elértem némi eredményt, a routerben találtam olyan opciót a tűzfal beállításokban Routing/NAT Offloading cím alatt, hogy Software flow offloading. Ezt bekapcsolva már majdnem eléri a garantált 300 Mbit-et a letöltés, 240-290 Mbit-tel jön az adat. De akkor azt még mindig nem értem, hogy direktbe kötve miért nem.
-
snyper990
őstag
-
-
-
Alteus
csendes tag
válasz
ricolan
üzenetére
Ok, kipróbáltam két másik kábellel, mindkettő CAT5E, mint az eredeti is. Semmi különbség. Felfelé hasít, 250 Mbps, de lefelé ugyanúgy gyengélkedik. Már csak a feltöltési sebesség miatt is gondolnám, hogy nem a kábelekkel, vagy a hardverrel van gond. A Huawei GPON-on LAN1 portba kell dugni, ugye? Mondjuk másik portban még nem sikerült működésre bírnom ennyire sem.
A Windows gigabites kártyát lát, illetve korábban működött is ennél gyorsabban.
Már arra is gondoltam, hogy esetleg a Digi szívat, valahogy szoftveresen korlátozták a sebességem... MAC address alapján, vagy passz. Bár a szerelő szerint ilyen nem létezik náluk. -
Dragon3000
nagyúr
Ha ország szerte ilyen lenne, akkor nem lenne ügyfelük, mert a leírások alapján használhatatlan szar az egész. Természetesen a legtöbb helyen gond nélkül üzemel, de vannak azért olyan részek is, ahol sok gond van, de nem ilyen sűrűn, mint ahogy írod. Amúgy az ontot használod routerként vagy van saját routerred? Mert megpróbálhatnád az ontot bridge módban és utána saját routert, hátha megoldaná a gondot.
-
Alteus
csendes tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Kipróbáltam az előbb speedtest cli-vel a pc-n, 138 Mbps. De ezen a gépen korábban mértem már jóval nagyobb sebességeket böngészőből is. QOS nem zavarhat be, mert direktbe kötve mérem. A biztonság kedvéért kipróbáltam azért párszor routeren keresztül is, ugyanaz volt az eredmény.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Alteus
üzenetére
Esetleg azt nézd még meg, hogy a tesztelt gépeid mindegyikének gigabites-e az Ethernet portja. Ha nem, akkor nem ok nélkül nem lépted túl a 100 Mbps-ot.

De Dragon3000 kolléga javaslatát is szívleld meg! Nekem pl. az egyik laptopom gigabites Ethernettel, de Core2 Duo T7200 CPU-val is max 260 Mbps-ra volt képes feltornázni magát böngészőben. Egyszerűen kevés már ehhez a tempóhoz.
#90563 grigo
Én csak UPC-vel tapasztaltam olyat, hogy a 2017-ben egy Pest megyei településen frissen (!) kiépített (koaxos) hálózatuknak az egyik legtávolabbi ágáról majd' 4 éven át nem voltak képesek elhárítani egy olyan hibajelenséget, aminek eredményeként tök random időközönként (legutóbb már naponta akár 2-szer is) megnőttek a ping idők, csomagvesztés, miegyéb, amin csak egy modem restart segített (a modem is volt már cserélve). Most valamelyest rendeződött a helyzet, de azóta már van DIGI is (az hibátlanul teszi a dolgát), így nem kizárt, hogy az egy év hűség lejárta után elköszönök UPC-éktől... -
grigo
őstag
Sziasztok. Tegnap ismét kint voltak nálunk a digisek, kb a 6. hibabejelentésem volt. Ismét kijöttek, ismét megállapították, hogy rendben a jel, működik minden és minden fasza. De minden. Amint elmentek ismét szakadt a net, este megint, most reggel mint vártam hogy legyen internet. Amúgy az ügyfélszolgálattal amikor beszéltem és mondtam hogy amúgy logolom (valami star trinity continous test) kérték hogy nézzem úgy is hogy wifin, és úgy is hogy az ő eszközükből közvetlenül vezetéken. Mindkét esetben voltak szakadások.
Tegnap azt mondták, hogy ez az egész hálózaton ilyen, nem tudnak vele mit tenni, az inviteles ügyfelek migrálása vagy mi jelenti a gondot és hogy a románok nem ésszel terjeszkednek, ez van ezt kell megszokni, együtt kell élni vele.
Én mondtam, hogy nem olyan buli együtt élni és a teams beszélgetésben 2-3 óra alatt ledobódni vagy 5x, vagy várni a netflixre, youtube-ra, mert sajnos felvettünk ilyen hülye szokásokat.űazt szeretném kérdezni tőletek, hogy országszerte tényleg van ilyen? Ez természetes amire hivatkoznak, hogy mindenhol ilyen? Előre is köszönöm.
-
WaterWave
veterán
Épp olvasom, hogy ma éjféltől reggelig Újpesten hálózatkarbantartás lesz...
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Tiszta sor.
Lehet hogy én is veszek saját routert, de most a gépemet kell rendbe tenni.
Hosszútávon a bérlés általában veszteség.
-
Alteus
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek légy szíves, mert lassan kitépem az összes hajamat. 1000 Mbit-es FTTH-m van, egy Huawei HG8143A5 GPON készülékkel. Vasárnap átállították a kérésemre bridge módba, mivel szerettem volna a saját OpenWRT-s routeremet használni. Azóta folyamatosan 100-150 Mbit közötti letöltéseket mérek, a routerem nélkül, direktbe kötve. Bejelentettem a Diginél a problémát, ma délután ki is jött egy szerelő, rádugta a saját laptopját, és 900+ Mbit. Aztán megpróbálta az én kábelemmel, azzal is ment rendesen. Visszadugtam a saját gépembe, 120 Mbit. A szerelő azt mondta, hogy nem náluk van a gond, és elment. Van most itthon egy asztali PC (Win10), egy munkahelyi laptop (szintén Win10), egy saját őskövület laptop (Arch Linux), meg egy Rasperry Pi 3B (OSMC). Ezek közül azóta egyedül a linuxos laptopommal sikerült 400 Mbit feletti sebességet elérnem, a többi eszköz mind 100-150 körül mozog, akármit is csinálok. Azt mondjuk meg kell vallanom, hülye vagyok a hálózati beállításokhoz, de azért általában sikerül megoldani a dolgokat - ezt most viszont nagyon nem értem, és hiába keresgéltem neten is, nem jövök rá a probléma okára...
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
ElektrikusDE
üzenetére
Ez csak az én véleményem, de ahogy olvasom, hűségidő kell hozzá, de e nélkül is úgy vagyok, hogy jobb szeretem a saját routert, így inkább megveszem magamnak ami kell, mint, hogy béreljem, elvégre ha 5 évig használod, akkor már többet fizetsz ki, mint egy router és a legtöbb ember tovább használ egy típust. Ha cserélni szeretné az ember, akkor meg a saját routert el lehet adni és hozzátéve pénzt megvan a következő is, bérlés esetén meg max kérhetsz cserét, de kérdés, hogy mire és az se lesz soha a tied.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
ElektrikusDE
üzenetére
Felesleges, hogy legyen, elvégre így is az a legtöbb embernek a kifogása a saját router esetében, hogy nem kell neki még egy eszköz, aki meg saját routert szeretne az a legtöbb esetben az említett zte-nél sokkal jobbat vásárol. Az 5 ron havidíj, meg gondolom nem a tp link-re vonatkozik.
-
ElektrikusDE
senior tag
Egyébként a DIGI is ad, nekem ZTE ZXHN H29A van.
Igaz nem akartak adni, mivel már volt "routerem", de 5 telefon után csak megkaptam. (én voltam az első, aki kért routert az ONT mellé)
A FiberHome HG6544C Bridge módba téve.
De le is cserélhetném TPLINK Archer AX10-re
Havi díja: 5 RON
Talán lesz ilyen akció Magyarországon is!

-
cof
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Nyilván, mivel ez Digi topik.
Megnézném, hogy Telekomossal, hogy netezik Digis hálón.

-
Dragon3000
nagyúr
Ha van egy jobb routered amiben van 5 GHz WiFi mert ilyet egyik szolgáltatói sem tud
Ha a digis eszközökre gondoltál itt, akkor igazad van, ha minden szolgáltatóra, akkor a telekom esetében az optikai gigabites és 2 gigabites net mellé lehet kérni ax-es eszközt is, gondolom van rá lehetőség kisebb net mellett is.
-
cof
veterán
Nem feltétlen kell a kábelt cserélni, a falban nincs mitől sérüljön. Valószínűbb, hogy valamelyik csatlakozó lett kontaktos, ha nem jól tették fel annak idején. Egy LAN teszterrel hamar kiderül hol a hiba, 2 csatlakozó meg filléres tétel, csak a krimpelő fogó nagyobb kiadás ha nincs.
-
Ati00
tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Oh.. Értem. A routerem felé viszont csináltam egy DMZ-t hogy minden port fel legyen oldva, viszont a routerem zárja le őket, és csak akkor legyen nyitva amikor kell, csak hogy a DIGI eszköze ne legyen útba a port forwardinghoz
-
viktorhu
veterán
Ha jól értem, a upc-s rendszer az ipv4 forgalmat ipv6-on keresztül tunnelezi, és az okozza itt a problémát.
A diginél a routeremen beállítottam külön a pppoe accountot az ipv6 alatt is, és külön kezeli a kétféle forgalmat, nem is okozott problémát eddig (ahogy telekomos koaxon is jól működött).
-
Ati00
tag
No sikerült szólnom a DIGInek hogy vegyenek ki a NAT alól, úgyhogy most IPV4-en vagyok. Ha netán a jövőben az IPV6-nak nagyobb szerepe lesz akkor persze visszaváltok IPV6-ra, de most már így full control alatt vagyok

És nem bridgeltették a routert... Érdekes xd
A kábel ügybe meg az lesz valszeg hogy a régi kábel ami most LAN-ra van kötve, valszeg le lesz cserélve, amint kieszközölöm hogyan operálom ki a kábelt onnan a helyéről ahol most van, de majd azt a szülőkkel ötleteljük ki, nem akarom elcseszetni a működő netemet
ugye írtam, hogy le van csempézve egy ponton,de pont sztem van annyi helye hogy ki és bebújtassuk etc -
cof
veterán
válasz
viktorhu
üzenetére
Akkor mivel magyarázzuk 4Grider-nél a jelenséget? Annyiféle router meg telefon van a piacon, teljesen elképzelhető, hogy megnyekken ha IPv6 kapcsolatot is lát.
Nekem semmi problémám nincs a szolgáltatással mióta bekötötték, kivéve az országos hibákat még tavaly. Szolgáltatói ONT van router módban és nincs IPv6-om, atomstabil minden.
-
Selynelar
aktív tag
Üdv Mindenkinek,
Az a helyzet,hogy hamarosan bekötik az 1000-es ftth-t. Nem rég vettem egy TP-Link AX73-as routert, akkor még nem tudtam,hogy jön az optika.
2napja jöttek igényt felmérni. Jelenleg 500mb/s netem van. Sok helyen olvastam,hogy érdemes saját routert használni és bridge módba kérni az ONT-ot.
A kérdésem,hogy érdemesebb a saját routert tényleg használni vagy annyira nem gáz az az ONT? Ami azt illeti,nem szívesen válnék meg a mostani vásárolt routeremtől,amely szerintem sokkal jobb lehet,mint az ONT.Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Bubaaa
senior tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Bocsánat hogy nem olvastam a sokszor kitárgyalást! Eddig is be volt kapcsolva,100-as nettel nem okozott gondot. Ott jött a 97/97,így most sem gyanakodtam rá! De most már tudom
-
cof
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
UPC topikban elég sok panasz van az IPv6 miatt.
Laggol, akad a Play store, vagy az abból való letöltés, frissítés, oldalak nehezen töltenek be stb... Kikapcsoltatás után varázsütésre megjavul minden, gyors lesz a net a letöltés, oldalak betöltése...
Szóval aki nem kapcsolódik csak IPv6-ot tudó oldalhoz, szolgáltatáshoz neki tök felesleges az IPv6 mert csak bekavar.
-
4Grider
félisten
válasz
MasterMark
üzenetére
Időnként megállt a routeren a forgalom adott irányba/ból. December-januárban kb. hetente teljesen megállt a forgalom a routeren, de a routerre magára még távolról is be lehetett jelentkezni (jó eséllyel a tűzfal húzta be tőle a kéziféket). Asus BRT-AC828
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Bubaaa
üzenetére
És egyszercsak odaértem a Forgalomkezelő QoS oldalra. Bekapcsoltam,teszt 290/290 Kikapcs 900/ 300 körüli értékek.
Nagyon sokszor ki lett tárgyalva, hogy a qos és a többi ilyen fos bekapcsolásával a hwnat lekapcsol és a soc izomból próbálja megoldani a dolgokat, amúgy is gigabites net mellett semmi értelme ennek a funkciónak. -
Bubaaa
senior tag
Csak leírom hogy más ne járjon így
Ugye friss tegnapi bekötésről beszélek. Reggel felkelve,ránéztem a sebességre,nem változott 109/109.
Gondoltam áramtalanítom az ontot és a saját routeremet is. Utána ismét mérés,290/290 körül. Na mondom jó,de még nem az igazi. Elkezdtem végnézni a kábelezést,jól van e mindenhova bedugva. Ahogy megmozgattam az ontban az optikai kábelt,előugrott a routerem belépési oldal a monitoron.. hmmm onnantól kezdve nem volt net. Beléptem az oldalra (Asus RT-AC65P),és írta hogy nincs kapcsolat. Háát mondom kezdjünk tiszta lappal,nyomtam neki egy resetet. A 3lépéses netbeállításon gyorsan túlestem,jöhet egy mérés. 970/318.
Ezután elkezdtem beállítani a dolgokat. Minden beállítás után nyomtam egy speedtestet. És egyszercsak odaértem a Forgalomkezelő QoS oldalra. Bekapcsoltam,teszt 290/290 Kikapcs 900/ 300 körüli értékek. Szóval azt nézzétek meg akinek nincs meg a sebessége,lehet az van bekapcsolva. Nekem nem volt beállítva semmi,auto módban volt. És kérdés is felmerült. Így állítgatás közben az IPV6-ot beállítottam, IPv6 DNS hez külön beírtam a google félét,ez így működőképes?
-
GEPESZ66
veterán
Péntekem jönnek az Invitel-es kábelt átkötni optikáría.
Saját router-t használok.
Kérhetem, hogy ez maradjon?
Vagy mit javasoltok, ha a modem+router-t is hoznak egyben, akkor azt válasszam? -
mpo
veterán
válasz
cinemazealot
üzenetére
A bekötés és ellenőrzés (tévé, internet, telefon) után írtam alá a munkalapot, amin a név/jelszó is rajta van.
-
cinemazealot
addikt
válasz
MasterMark
üzenetére
Én ki tudtam olvasni a Fiberhome-ból.
Böngészőben F12 és már láttam is a jelszót.De nekem a szaki is jó fej volt: mivel (egy héttel ezelőtti bekötés óta) máig nem kaptam meg a DIGI-től hivatalos formában a szerződésemet és annak technikai adatait (ellenben már 2 számlát is kaptam
), a szaki odafordította nekem a tabletjét, hogy fényképezzem le, azon rajta volt többek közt a PPPoE kapcsolódás user/pass párosa is. -
Sumi
aktív tag
válasz
Pandimakaay
üzenetére
_Szerintem_ ilyen akkor szokott lenni, ha nem elég combos a router. (pl. nincs benne elég memória a többszáz NAT state észebén tartásához). Ha van rá mód, akkor próbáld meg (egy kísérlet erejéig) router nélkül, direktbe azt ONT-ra kötni a gépet / + a géppel felépíteni a pppoe kapcsolatot.
Illetve milyen torrentkliens használsz? -
pinnacle
nagyúr
válasz
Pandimakaay
üzenetére
Szia! Szerintem torrent beállítás probléma lesz. Itt biztos tudnak segíteni. Nekem is volt ilyen gondom. Nálam merevlemez hiba volt, de ha jól emlékszem a lefoglalás, illetve gyorsítótár beállítás fontos.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Multibit
üzenetére
Én az egészet nem értem, ha valaki laptop vagy gép esetén szeretne gyors wifit, akkor jön ez a szöveg, mint amit most Te is írtál, közben az ilyen emberek nagy része meg telefonon szeretne 6-7-8-900Mbps sebességet, aminél meg teljesen felesleges, mert senki nem mozgat olyan sok adatott a telefonján, hogy kellene ekkora sebesség, de hát sokan csak ez miatt vesznek ax-es routert. Amúgy nem csak torrent meg a többi szar létezik, mert pl ha játszik is az ember a laptopon, akkor a frissítések letöltésénél jól jön a gyors wifi. Aki meg arra megy, hogy szarrá terhelje a netet, az úgyis kábelen fog lógni.
Indítson el az illető egy torrent klienst a wifi-s gépén több szálas le-fel töltéssel, emellett álljon neki a gép és a NAS között adatot másolni, mindezt úgy, hogy közben VPN-en keresztül tolja a melót ezerrel
Ha már van nas, akkor nem a laptopon fog torrentezni, így azzal nem is fogja terhelni a wifit, így egy hülyeség kilőve, nas-gép közötti másolás mellett meg bőven lehet vpn-en is dolgozni. -
Pandimakaay
aktív tag
Sziasztok, en mar nem tudom mit csinaljak. Ha 10gb nal nagyobb fimet szedek le. Meghal a net. Lemegy nullara a letoltes es ugral le fel. De inkabb le. Betelefonaltam mar evvel a nat szarsaggal kapcsolatban is. Azota se jo. Valami otlet mit kellene beallitani? Vettem mar uj routert is ne azzal lesz a baj. Hogy tudom ellenorizni valoban ipv ben van. Segitsetek kerlek mert kurva bosszanto. Tobb digis ismerosomnel is ugyanez a helyzet.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Dragon3000
üzenetére
Csak azért írtam, mert látom, hogy több topikban milyen lelkesen posztolgatják a speedtest eredményeket a wifi-megszállottak. De a való élet nem speedtestelésből áll. Indítson el az illető egy torrent klienst a wifi-s gépén több szálas le-fel töltéssel, emellett álljon neki a gép és a NAS között adatot másolni, mindezt úgy, hogy közben VPN-en keresztül tolja a melót ezerrel
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Soma01
üzenetére
Köszi! Linkeld be légy szíves mindkettőt. UPC-s szerelő mondta, hogy az a szerszám, amivel rögzítik a dugót elég drága, de gondolom a DIGI-s szerelőknek is van ilyen. Egyébként nem is értem miért nincs ilyen csatlakozójuk, gondolom elég sok TV-n már oldalt van a koax. Most ilyen van.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Multibit
üzenetére
Szerintem lényegtelen, aki fáradozik azzal, hogy ilyen jó legyen a wifi az tudja a buktatókat is és valószínűleg abban a helységben oldja meg a legjobbra, ahol a legtöbbet szeretné használni.
Amúgy van aki kimaxolta wifi-n a digit
-
Multibit
nagyúr
válasz
szaboi6512
üzenetére
A gyakorlatban, mondjuk két fallal odébb, ellenirányú forgalommal, mennyi az annyi?
Mert kábelen ilyen körülmények között is megvan a "gigabit"
-
4Grider
félisten
Van pár ilyen topik...
https://discussions.apple.com/thread/8048666 -
Dragon3000
nagyúr
válasz
szaboi6512
üzenetére
Én meg csak viccesen reagáltam rá

-
szaboi6512
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Az tény...
Csak irónia volt.... -
Dragon3000
nagyúr
válasz
egykori
üzenetére
Azt írtad, hogy 918Mbps-et mértél parancssorban, na most 800-930 közötti érték bőven jó, nem mindegy az sem milyen szerveren mérsz, na meg lehet, hogy nem igazán tud többet a laptop összehozni a külső eszközzel, kérdés, hogy a használt usb port mivel osztozik még a sávszélen.
-
-
válasz
Dragon3000
üzenetére
Ezek alapján akkor a parancssoros eredménynek lehet hinni, tehát a hiba a saját készülékemben keresendő. Mint írtam is, régi a gépem, lassan 8 éves lesz, és ahogy írjátok, a böngésző is leharap a sebességből, így akkor érthető. Az adapter azért nem biztos, hogy makulátlan, mert a parancssoros mérésnél is rendre kevesebbet mutat, mint a nejem Lenovója a beépített hálózati kártyájával.
Köszönöm a segítséget és az infókat mindenkinek! -
Dragon3000
nagyúr
válasz
szaboi6512
üzenetére
Mert ha nem váltasz és lelövik a régi rendszert, akkor kereken 0/0 lesz a mért értéked
-
szaboi6512
addikt
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
egykori
üzenetére
Mert böngészős mérésnél sok minden közbeszólhat és a laptopod a legerősebb cpu kiszereléssel is eléggé gyenge a mai világban, parancssoros méréshez elég sokkal kisebb cpu erő is. A nejed laptopja jóval erősebb, így nagyobb sebességet is tud elérni a böngészős mérésnél.
-
Gyurka6
őstag
válasz
egykori
üzenetére
Hali!
Nekem egy E8400-as proci vírusirtó kikapcs. firefox 750 körül, vivaldi 850+, nyilván a szélessáv.net-en. Más nem fut a gépen, ha a vivaldi mellet a ff is be van töltve 150-200 minusz az eredmény. Nem hiszem, hogy az adapterrel lenne a gondod.
Az oakla paracssor is 890 körüli.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Építő/felújító topik
- Bestbuy játékok
- Milyen egeret válasszak?
- Yettel topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Robotporszívók
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Elektromos autók - motorok
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- MSI Thin GF63 12UDX 15.6" FHD IPS i7-12650H RTX 3050 16GB 512GB NVMe gar
- Gigabyte AERO X16 1VH 16" QHD+ IPS Ryzen AI 7 350 RTX 5060 16GB 512GB NVMe SSD gar
- Nitro AN16-42 16" QHD+ IPS Ryzen 7 8845HS RTX 4070 32GB 512GB NVMe gar
- Új DELL Inspiron 14 (5435)/AMD RYZEN 7-7730U/16GB/512 SSD/14"/FHD/IPS/Garancia
- Kihagyhatatlan áron DELL XPS 13 9310 /i5-1135G7/8 GB Ram/512 GB SSD/FHD+ IPS
- AKCIÓ! Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! R7 9850X3D / RTX 5080 16GB / 32GB DDR5 / 2TB Nvme!
- INTEL Core i7-13700F 3.40GHz LGA-1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) OEM CPU!
- Lenovo Thinkpad E595 Ryzen 5 3500U, Radeon Vega 8, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, gar
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- HP ELITE 8000 SFF PC: passzív VGA HDMI, C2D E8400 + 4GB RAM
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

gwlim féle OpenWRT "főzet"?

Ezután elkezdtem beállítani a dolgokat. Minden beállítás után nyomtam egy speedtestet. És egyszercsak odaértem a Forgalomkezelő QoS oldalra. Bekapcsoltam,teszt 290/290 Kikapcs 900/ 300 körüli értékek. Szóval azt nézzétek meg akinek nincs meg a sebessége,lehet az van bekapcsolva. Nekem nem volt beállítva semmi,auto módban volt.
Böngészőben F12 és már láttam is a jelszót.
Mert kábelen ilyen körülmények között is megvan a "gigabit"