- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
gemini #91198 üzenetére
Éjfél után áll át ha elötte nem 1000es volt, Digi ugyfélkapun mar lathatod hgoy be van utemezve a szolgaltatasoknal az atallas. Ha újracsatlakoznál akkor van egy 1-2 órás időablak amikor nem fog visszaengedni igy ne akard egybol tesztelni mert ott fogsz ulni net nelkul.
-
gemini
aktív tag
Ma átkötöttek optikára. Általában menyi idő után tesznek át gigabitre? Délelőtt 10-kor végzett a szerelő, de még mindig 100/100-on vagyok.
Itt többen panaszkodtak, hogy a szerelő nem hajlandő az ONT-t bridgebe tenni, szerencsére nálam ezt teljesen természetesnek tartotta, sőt amikor a routert meglátta, maga ajánlotta fel, mert neki egy percet vesz igénybe. -
Land
veterán
válasz
MasterMark #91162 üzenetére
Szerinted mitől van a packet loss?
-
DS39
nagyúr
Illetve még az sem egyértelmű számomra, hogy milyen esetben van 2 szolgáltatói eszköz? Láttam képeken, hogy van egy ftth reciever és van egy pl. ZTE ONT is.
Eddig meg tudták oldani egy szál kábellel (fttb), most meg 2 eszköz kell + a saját router, ha inkább azt használnám, hogy ugyanúgy netezhessek, mint eddig? -
DS39
nagyúr
Ha csak internet előfizetés van, és optikai hálózatra kötnek át, akkor azt hogy oldják meg?
Jelenleg egy lan kábel jön be, helyette lesz egy optikai + 1 digi eszköz?
Odáig hozzák be az új kábelt, mint most a lan kábel van? A digi eszköz wifi-je mennyire használható? -
ricsik
őstag
30 napon belül jönnek szerelni a mi panelunkba. Az ajtó előtt van egy zárható villanyóra szekrény, ahol most van a digi utp és coax kábele és itt lesz az optikai is. Az egész lakásom be van kábelezve, falakba építve, és az én utp és coax kábelem egyik vége is ott végződik, ott van egymásra csatlakoztatva, a másik vége a nappaliban. Itt a coax egy 5-ös elosztóba megy be, az UTP meg a mostani routerbe. Így vannak elosztva a többi szoba részére.
A legegyszerűbb és kézenfekvőbb megoldás az lenne, hogy az ONT-t oda kérem a szekrénybe és egyszerűen rákötöm a két kábelemet és kész vagyok. Telefon nem kell.
A másik megoldás hogy elfelejtem a két kábelemet és behozatom az optikai kábelt a lakásba. Sajnos sok helyen nem tudnak bejönni, ahol tudnak ott, full kopasz előszoba fal, majd 6 méterrel és egy ajtóval odébb van a nappali, ahova tenni kéne, esztétikusan szépen szinte lehetetlen megoldani.
A harmadik megoldás, hogy sokaknak csak az előszobáig megy be egy kis optikai és ott kötik rá a coaxot és az utp-t. Ez sem megoldás, mert a meglévő két kábelemet nem tudom használni. Így viszont egyszerűbb ha minden kötél szakad a nappali felé menni 1 optikaival, mint a nappaliból az előszobába a másik kettővel.Az 1. megoldás lehetséges? Csinált már valaki ilyet? Engedik? Mi a hátránya? Ki mit gondol?
Köszi. -
gahor72
aktív tag
válasz
banderasz77 #91172 üzenetére
Az szép kis project. A ragasztópisztoly jobb mint a pillragasztó, mert hajszárítóval leszedhető. A salag kábelcsatornás szegélylécei horror mennyiségű kábelt elnyelnek.
-
Vakegérke
félisten
válasz
MasterMark #91184 üzenetére
Köszönöm.
-
MasterMark
titán
válasz
Vakegérke #91179 üzenetére
Itt van, hogy miket kell átengedni a tűzfalon. IPv6 máshogy működik mint az IPv4, ezért ezeket át kell engedni a helyes működéshez.
Enélkül is működik, de nem biztos hogy jól is fog működni minden esetben.
adika4444: De nem az echo a gond itt, hanem a fenti linken lévő icmp vezérlő üzenetek. Amik kellenek azok nincsenek tiltva a windows tűzfalban sem.
-
adika4444
addikt
válasz
MasterMark #91178 üzenetére
-
MadMancs
veterán
válasz
Lackooo84 #91175 üzenetére
Nekem win azt írja IPv6: Internet. IPv6 tesztek rendben lefutnak, teló viszont bár kap IPv6 címet is, miden teszt azt írja nincs érvényes IPv6 címem. Úgy tűnik android másképp kezeli mint Windows. Router: TP-Link C6 AC1200, Teló: Galaxy S21 Ultra. Net: Digi FTTH 1000, ONT Bridge ben.
-
Vakegérke
félisten
válasz
MasterMark #91176 üzenetére
Nekem azt mondja, hogy ICMP Filtered. A how can you (lefordítva) a következőket mondja:
"Az útválasztó vagy a tűzfal szűri az Ön számítógépére küldött ICMPv6 üzeneteket. Az IPv6 gazdagép, amely nem tud ICMP üzeneteket fogadni, problémákba ütközhet, például egyes weboldalak részben vagy egyáltalán nem töltődnek be."
Hol és miként tudom korrekt módon beállítani? (Windows 7)
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
MasterMark #91176 üzenetére
Not supported. Nem értem miért nem jó. A telómon sem jó.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
MasterMark #91168 üzenetére
Ott is ezeket az ipv6 címeket írja. Akkor nem értem miért írja az hálózati beállításoknál, hogy nincs ipv6 net.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
zsolt20 #91173 üzenetére
A Milyen routert? topikban leírod az elvárásaidat és ott annak megfelelően tudnak neked megfelelőt ajánlani.
-
zsolt20
tag
válasz
Dragon3000 #91170 üzenetére
an5506-02-fg wifije lassú akkor . De milyen wifi routert ajálanátok ami gyorsabb?
-
gahor72
aktív tag
válasz
banderasz77 #91158 üzenetére
Hello!
Én ltp-n vittem a plafon élében kábelt, ragasztópisztollyal rögzítve. Hamar megy. Eltakarni meg polisztirol
díszléccel lehet. Cat 6 kábel a következő 2 festésig biztos elég.
Üdv -
zsolt20
tag
Sziaszto. Tanácsotokat kérném ki , digi 1000 csomag an5506-02-fg router albérletben . Probléma wifin csatlakozva 4db laptop + telefon panasz lassú a net! Kérdésem wifin osztódik az adatátviteli sebesség ha több gép csatlakozik rá? Vagy a router régi ?
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
MasterMark #91165 üzenetére
-
4Grider
félisten
Azért el tudok képzelni olyan konfigurációt, ahol érdemes normálisan beállítani a hálózati környezetet. Pl. ha a nat-olt netet az ont-al tovább natoljátok, majd azt is natoljátok a TP-Linkkel (esetleg ugyanabba az alhálóba). Meg nem árthat az ont-ot bridge módba tenni, és megpróbálni a saját routerrel felépíteni az internet kapcsolatot.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
MasterMark #91157 üzenetére
Mármint hogy érted? Ott írja, h nincs internet ipv6-on. A routerben minden okésnak tűnik pedig.
-
maxima
tag
válasz
banderasz77 #91158 üzenetére
Szia!
Pillanatragasztóval szépen fel lehet ragasztani a plafon hajlatba.
A következő festés után látni sem lehet.
Üdv. -
Land
veterán
válasz
MasterMark #91160 üzenetére
Akkor felesleges tovább küzködni a router beállításokkal és a Digivel?
-
Land
veterán
Sziasztok!
A NAT type Openra való állításában szeretném a segítségeteket kérni.
A Win 10-en belül az Xbox Live többszereplős játéknál Moderate a NAT type a haveromnál, nálam Open.
1000-es Digi nete van, nekem 500-as. Nálam rendben fut a Cod Modern Warfare, nála packet loss van.
Az első gyári router egy Huawei HG8247H, arra van rádugva egy TP-Link Archer C6.
A https://www.whatismyip.com/ oldalon látható "My Public IPv4 is" és a Huawei Routernél látható IP adress nem egyezik. Utóbbi elérési útja: Status->WAN information->IPv4 information->IP adress
Én panelban élek, csak a kábel van behúzva lakásba és azt csatlakoztattam az Asus routerembe, tehát nekem nincs Digis routerem. A routerem és a whatismyip ip címe meggyezik. Lehet ezért nyitott a NAT type nálam.
Amúgy a COD Modern Warfaret szeretném neki beállítani, de bármi állítok nem tudok neki Openra váltani. Van ötlet? Lehet a Diginek kellene valamit állítani? Köszi! -
banderasz77
addikt
Digin UTP-vel egész jó sebességeket méregetek (830/310), szóval eljött az ideje, hogy valahogy elvigyem a kábeleket és amit csak lehet azok kössek be. Bárkinek valami tapasztalati ötlet, falon kívül kábelcsatornán kívül mit lehetne kitalálni? Valahogy inkább nézegetném a vezetékeket szolidan a plafonon a hajlatban, mint azt az "ipari" csatornát.
Már néztem ilyen bilincseket is, amiket x távolságban kellene feltenni, de elég nagyok. -
4Grider
félisten
válasz
KisApám #91154 üzenetére
Ez van, a Digi ilyen. 1-2 ezer település van még az országban, ahol a 100-as nettől örömükben a hátsó felüket a földhöz csapkodnák. És vannak közöttük nagyobb települések is...
Ha lakótelepen laksz, egy-két éven belül le lesztek cserélve gigabites FTTH-ra, ha addig a céget el nem adják/tönkre nem megy. -
KisApám
addikt
Sajna csak Digi van erre.
2+2 alkalommal telefonáltam nekik mert nem voltak hajlandók válaszlevelet írni a megrendelésemre.
100-as net helyett 500-ast kértem, mert csak FTTB van itt.
Természetesen kijönni sem jöttek ki, hogy a kapcsolószekrényt megnézzék, hogy van-e szabad 500-as vonal, megfogja kényes kacsójával a szaki ás átrakja a kábelt, ennyi. Budapesten, mert messzire van mindentől Kispest.
Persze egyszer mondták, hogy kihúzzák az optikai kábelt, de azt nem tudták megmondani, hogy hány ÉVEN belül.
Most meg technikai hibára hivatkozva nem tudják megnézni a megrendelésemet... valszeg törölték a francba az elmúlt eseteket, panaszt.
Üröm és bulldogság. -
-
mpo
veterán
válasz
Intruder2k5 #91150 üzenetére
Ebben csak helyszíni szemle után nyilatkoznék, mert amiket ír, azt nem veszem készpénznek.
-
Igen, ez egy normál router esetében igaz. De amint a mellékelt ábra mutatja (második bekezdés), ez itt nem igaz, és akárcsak néhány ONT esetében, itt is el vannak szeparálva egymástól a LAN portok. DIGI-s firmware esetén elég gyakori jelenség.
-
mpo
veterán
válasz
Intruder2k5 #91146 üzenetére
Ami direktben van a routeren és ami a switchben van látják egymást (médialejátszó, a PC meg switchben a másik szobában).
-
billencs
csendes tag
Az év első napjaiban kötötték be a netemet. A szerelő azt mondta nem kell bekötési díjat fizetnem mert az Invitelről átállóknak ingyenes. Erre ma kijött a 6000 Ft-os bekötési díj.
Érdemes reklamálni szerintetek? -
És ez miért lényeg ebből a szempontból? Fentebb azt írta, hogy a LAN-ra kötött eszközök nem látják egymást. Szerintem itt teljesen mindegy, hogy ONT vagy router, továbbra is csak azok az eszközök fogják látni egymást, amik a switch-re lesznek kötve.
De igazából ez már nem is DIGI téma, szóval ha sokáig fog még húzódni, akkor lehet célszerűbb lenne az otthoni hálózat topikban folytatni.
-
mpo
veterán
válasz
Intruder2k5 #91142 üzenetére
Nézted azt, hogy ez egy router és nem ONT?
Ne keverjük össze, mert kezdő. -
-
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
MasterMark #91125 üzenetére
Hát az IPv6.
-
szaboi6512
őstag
Normál router.
-
front3r
őstag
válasz
front3r #87782 üzenetére
Végül megoldódott a probléma a lassú PS5-ös letöltéssel kapcsolatban. A "hiba" a router oldalon volt, kikapcsoltam az IPv6 tűzfalat, és megoldotta a problémát. Viszont nem tudtam tesztelni úgy a PPPOE kapcsolatot, hogy direkt a konzolra csatlakoztattam a kábelt, mert a beállítás után kikapcsolt a konzol. Sajnos ez egy bug, jelenleg nincs javítva a konzol OS-ben.
-
Croft-21
őstag
-
-
CirrMee
addikt
válasz
Croft-21 #91110 üzenetére
Viszont egy újraindítás során a router minden beállítást elfelejt és alaphelyzetbe kerül.
Akkor azt a routert, ami így viselkedik, ezzel a lendülettel cseréld is. Egy rendesen üzemelő router nem hogy újraindulást követően nem felejti el a beállított dolgokat, hanem áramszünet esetén sem. Plusz remélhetőleg nem kell elmagyarázni, hogy újraindítás előtt minden (szükséges) beállításra mentést illik nyomni...
-
poirot
őstag
válasz
Croft-21 #91110 üzenetére
Keress egy olyan opciót a port átirányításoknál/beállítások, hogy az UPnP -szabályok visszaállítása indításkor. Legalábbis a Synology routernél így működik, meg szerintem minden routernél. Jól is nézne ki ha minden áramkimaradás után például, konfigurálni kellene a routert.
-
CirrMee
addikt
válasz
Tenkes60 #91109 üzenetére
1db RJ45 csatlakozót ígérnek a szerződésben, így ha többnek hitted a kötelezőt, magadat vered át. Az egy dolog, hogy ha ONT kerül kihelyezésre, sok közülük több porttal rendelkezik.
Ide kapcsolódik, hogy ha több porttal rendelkezik, és otthon saját hálózaton belül tevékenykedsz több géppel, a portok legtöbbször egymástól szeparálva vannak, magyarul a netre kijut az eszköz, de a szomszéd géped nem látja. Ha mégis saját hálózat kell, akkor megoldod egy gigabites switch, vagy router beszerzésével. -
válasz
Tenkes60 #91109 üzenetére
Még azt szeretném tudni,hogy miért van az egyik(lan 4) port alapból kikapcsolva az ont-n ?
Senki sem vert át, a DIGI egy vezetékes végpontra köteles a szolgáltatást biztosítani, az, hogy néhány helyen több portos az ONT, vagy épp WiFi is van rajta, egy mellékes dolog. Ami nálam van, abban pl. két port van, de az egyik csak 100Mbps-t tud, holott 1000-es csomagom van. De nem érdekel, hisz saját routerrel osztom tovább a netet kábelen és WiFi-n is, így pont elég az az egy darab Gbit-es port az ONT-n.Egy ilyen elosztó jó lehet hozzá ? [link]
Igen, egy Gbit-es switch-el el tudod osztani több felé a netet, bár megjegyzem én sokkal inkább egy saját routerben gondolkodnék. Persze nyilván annak más az anyagi vonzata is.Mégegy.
Az, hogy több DIGI-s eszközben el vannak szeparálva egymástól a LAN-ra kötött eszközök. A switch erre is megoldást jelenthet.
-
Croft-21
őstag
Sziasztok!
Egy multis játék miatt szeretnék a routerben portokat megnyitni. A leírás szerint miután beállítottuk a portokat és elmentettük, újra kell indítani a routert, hogy életbe lépjenek a módosítások. Viszont egy újraindítás során a router minden beállítást elfelejt és alaphelyzetbe kerül. Nem értem ezt a lépést, hogyan fog mégis emlékezni a router a beállított portokra? -
válasz
Tenkes60 #91100 üzenetére
Ha két gépet kötök rá a Digis ONT-ra akkor a sebesség ennek arányában feleződik?
Nem biztos, hogy feleződik, inkább úgy mondanám, megoszlik. Ha az egyik gépen olyan alkalmazást használsz (pl. torrent) ami sok szálon nagy sávszélesség igénnyel rendelkezik, az nyilván háttérbe fogja szorítani a másik gépet, ha azon mondjuk egy sima egy szálas http letöltés megy. Ugyanúgy ha az egyik gép nem használja éppen a netet, akkor a másik ki tudja használni 100%-ban a csomag sebességét.Mindkét pc-be kell a gigás hálókártya ?
Nem kötelező, de ha az egyikben csak 100-as kártya lesz, akkor azon 94Mbps lesz az elérhető max. sebesség. A másik gép sebességére ez nincs hatással, ha ott Gbit-es a kártya, akkor mehet rajta a max. 500Mbps. -
cof
veterán
válasz
MasterMark #91093 üzenetére
Ez mondjuk igaz. Bár részemről nem látom előnyét, sosem volt IPv6-om egyik szolgáltatónál sem és nem is hiányzott.
-
macko125
csendes tag
válasz
ElektrikusDE #91099 üzenetére
Köszi a tippet. Tűzfalat néztem már (átenged), Avast nincs nálam.
-
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ingatlanos topic!
- Apple MacBook
- Kuponkunyeráló
- Linux Mint
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Túra és kirándulás topic
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest