- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
turulbird
tag
Létezik, hogy a digi kérés nélkül visszarakott a NAT-ba?
Tegnap még 8x, most meg 188 Törökbálint...
De volt már Debrecen, Szlovákia és más is (naponta ki-bekapcsolom a gpont).
A sebesség most jó, 769/314, de egy hétig 360 körül volt mindig.
Most akkor melyik a jobb, a nat vagy nem nat?
Távoli hozzáférés nem kell.Öreg hardver nem vén hardver.
-
Sumi
aktív tag
válasz
mucsgyver70 #90394 üzenetére
Mi van az “optikai” vezetekre irva? Illetve milyen a csatlakozoja ahol az ONT-ba van dugva?
-
Kekmen
senior tag
válasz
mucsgyver70 #90394 üzenetére
Másikat is vágd már el, párhuzamosan jobban látszana!
-
Joe123
senior tag
Meg tudja valaki írni pontosan milyen típusú ONT-t rak a Digi mostanában olyan helyekre ahol csak net előfizetés van? Illetve hogy fel lehet-e akasztani egy(-két) falba hajtott csavarra vagy kell neki külön kis polc? Rögtön a bejárati ajtó fölé rakatnám majd fel, ha az átállásra kerül sor, hogy ne kelljen a lakásban vinni az optikai kábelt.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
the.odzsy #90388 üzenetére
Személy szerint én is sokat ismerek, de ez lényegtelen, mert a digi egy méretet használ. Amúgy először annyit írtam, hogy a kapocs alapján sokkal vékonyabb, mint a koax, így az inkább optikai vastagságú kábel, ami akár lan is lehetne.... Abban igazad van, hogy Te csak kérdezted, nem figyeltem a kérdőjelet.
-
Methox91
junior tag
Segítségre lenne szükségem.
Új routert átálitattam bridge üzemmodba , asus routert bealitottam ppop kapcsolatra szerződéses felhasználó névvel jelszóval. Windowsba szintén beállitottam kapcsolatot névvel jelszószal. Wifi név jelszónak alap router adatait adtam meg. De igy se jo az internetkapcsolat. utobbi napokban voltak problemak bizonyos oldalak egyaltalan nem toltodtek be , hiaba voltam csatlakozva wifire azt irta nincs internet eléres , ezért is üzemeltem be a régi routerem. Asus RT-AC87U -
the.odzsy
aktív tag
válasz
Dragon3000 #90387 üzenetére
Csak kérdés volt!!!! A mondat végi kérdőjelből is látszik!!!
Amúgy meg abból a kapocsból én személy szerint ismerek vagy 5 fajtát és méretet (én nem látom, hogy az a kapocs vagy kábel 3 mm vagy vastagabb). Na mindegy, nekem nem nagyon jött le pontosan, (5x után sokat romlott a szemem.)
Na de teljesen mindegy! Nem tartom magam megmondó embernek! -
Dragon3000
nagyúr
válasz
the.odzsy #90386 üzenetére
Azért a használt kapocsból lehet valamennyire látni, hogy milyen vastag kábel, és az alapján sokkal vékonyabb, mint egy koax, de amikor a készítő írja, hogy optika, akkor jön pár megmondó ember, hogy az koax pffff
A munka milyensége meg jelenleg lényegtelen, nem arról szólt a beszélgetés. Ha tippelnem kellene a falon megy be a házba, így egy benti képet látunk. -
the.odzsy
aktív tag
válasz
Dragon3000 #90379 üzenetére
Hááát! Nagyon jó szemed van az biztos. Sem a fúrt lyuk mérete, sem a kábelé nem érzékelhető. Az sem látszik a képen, hogy ez kül- vagy beltér. Fényképezek neked lan kábelt, amit optikának is -vagy ha úgy készül- koaxnak is nézhetsz. De ha te mondod biztos az, amúgy meg ilyen munkát nem adnék ki a kezemből, hiszen ezzel magamat minősítenem. Ez egy igénytelen munka.
-
Dragon3000
nagyúr
Eleve írta, hogy optikai nete van, akkor szerinted nem mindegy hol lakik, mert nála optika van és kész, lefotózta és írta is, hogy nála így oldották meg az optikát a szerelők, de egyből pár okos megmagyarázza, hogy az koax, egy kép alapján, amin igazából nincs semmi olyan, amihez arányaiban lehetne nézni a kábel vastagságát
-
slug
senior tag
válasz
Dragon3000 #90382 üzenetére
nem akarok en semmit magyarazni, vannak meg docsis teruletek, jo lenne tudni, hogy az illeto merre lakik
-
slug
senior tag
válasz
Dragon3000 #90379 üzenetére
nem akarok belepofazni, de ez egy koax
-
pinnacle
nagyúr
válasz
mucsgyver70 #90376 üzenetére
Itt azért bőven megvan a 2cm sugarú kör. Egyébként lehet ahol soha nincs meg a maximális sebesség közeli érték, ott jobban megtörik az optikát. Garantált sávszélesség 300/75 Mbit/s, tehát efelett nem lehet reklamálni. Bekötéskor meg lehet azt nézni, hogy milyen a jelminőség? Azon gondolkozom, hogy inkább beviszem a TV-ig az optikát 13-16 sarkon keresztül, ott ráméretek, ha nincs nagy veszteség, akkor inkább így hagyom, mint, hogy a bejáratól húzzak be 3 kábelt.
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
mucsgyver70 #90376 üzenetére
Ez nem egy koax szál? Fényképen nem jön le a méretarány így az átmérő sem.
-
mucsgyver70
aktív tag
válasz
szaboi6512 #90372 üzenetére
Az ONT-ből jön majd a net, tv, telefon. Minden marad a régiben.
-
CirrMee
addikt
válasz
szaboi6512 #90372 üzenetére
Van.
-
szaboi6512
őstag
Hamarosan jön hozzánk a Digi optika.
A vezetékes telefon megmaradhat?
Jelenleg ZXHN H298N routerbe van csatlakoztatva, de Ont eszközön is van ilyen csatlakozási lehetőség?
Köszi -
M_AND_Ms
veterán
válasz
viktorhu #90368 üzenetére
Aha. Értem..
Csak azt nem, hogy miképp befolyásolja a pc-ről kialakított Vpn a Nasról, vagy a telefonról történő internet elérést. Márpedig azokon is hasonlóan gondmentes volt a net. (pl torrent)
A céges Vpn-nek nem minden forgalmat irányítanak magukon keresztül. Nem minden cég szereti, ha privát forgalmak terhelik a rendszerüket. (ahogy a cég szabályozza a route-olást), tehát a vpn kapcsolat mellett más irányba is megy forgalom, aminek köze sincs a vpn-hez. De ez működhet úgyis, hogy mindent a Vpn felé route-ol, de ott semmit sem.engednek ki. Az én esetemben egyszerrre két vpn kapcsolat is él, az egyik pont ilyen szigorú, ezért azt a másiktól független, virtuális gépről kell indítanom (tehát, még az se tud beleszólni az alhálózat másik netkapcsolatába)
És ugye, magát a Vpn-t is fel kell építeni, ami továbbra is az adott szolgáltatón keresztül történik, így annak jósága, kihat a Vpn-re is.
Szóval, igen van, hogy épp a vpn segít áthidalni egy szolgáltatói problémát, de ezt általánosan, távolról kijelenteni okkultizmus. -
Andris_2
aktív tag
Sziasztok! Nemsokára jönnek a Digitől optikát szerelni hozzám. A lakás nem rég lett felújítva és kábelcsatornás parkettaszegélyt tettem fel. A sarkokban mennyi problémás az optikai kábel elvezetése? Egy korábbi hsz-ben írta valaki, hogy 1 cm-es körben lehet 90 fokban hajlítani törés nélkül. Ezt helytálló? Köszi!
-
adika4444
addikt
Budapest, XVII. kerület. A tegnapi használhatatlanság után ma stabil 800+ Mbps, és 1--5 ms közti pingek. Vagy drasztikusan csökkent mára a terhelés (amit kétlek), vagy valami javítás igen eredményes volt. Éjjel kb. 4 után elment a PPPoE (log szerint vagy negyed órára), azóta jónak tűnik. Remélem, így is marad.
-
Nyeste86
csendes tag
Sziasztok!
Éppen azon vagyok, hogy a Digi HG6544C eszközét bridge üzemmódba állíttassam a szolgáltatóval. Azt mondta a kishölgy délután mikor telefonáltam nekik, hogy ez akár 72 óra is lehet, de rendszerint 1-2 óra alatt megcsinálják a technikusok. Azóta se történt semmi.
Azért is van szükségem egy másodlagos routerre, mert sem a NAS sem a Plex Media nem megy a LAN-ban, mert mindent tilt ez a f*s.
Nektek mennyi idő volt, míg átállították?
Illetve
Nincs valakinek valami közvetlen száma ezekhez az írástudókhoz? -
mvkly
senior tag
válasz
Dragon3000 #90355 üzenetére
+Multibit
Így már világos, köszönöm.
Akkor úgy lesz mégis az egyszerűbb, ha kivetetem magam a NAT mögül. -
Multibit
nagyúr
-
Dragon3000
nagyúr
A letöltést és feltöltést is érinti, kérdés mennyire, a lényeg, ha natolva vagy nincs és nem is tudsz nyitni portot, így passzív leszel, passzív csak aktívhoz tud csatlakozni. Pl van 100 peer, ezek között 80 passzív és 20 aktív, akkor Te csak a 20-hoz fogsz tudni csatlakozni.
-
4Grider
félisten
válasz
tahepa #90351 üzenetére
Az ÁSZF szerint az FTTH szolgáltatás internet részének átadási pontja egy db ethernet interfész. Az, hogy az ontnak van router funkcionalitása és esetleg van benne wlan is, csak egy számon nem kérhető plusz. Azaz ha bedöglik az ontban a wlan, akkor nem köteles a szolgáltató azt cserélni (azért többnyire szokta). Ha a 2-4 db LAN portjából tönkremegy 1-3 (de marad egy) azt sem köteles cserélni. Mert átadja egy db ethernet végponton a szolgáltatást. Az általad bekeretezett rész a WLAN szolgáltatásukról szól, amit néhány 100 előfizető vesz igénybe országosan, erre írtam, hogy nincs köze az FTTH-hoz meg az FTTB-hez.
-
nullpoint
őstag
15. ker is akadozik. Mondjuk itt már hetek óta többször van probléma. Most már ideje lenne hogy talpra álljanak mert kezd idegesítő lenni.
-
afecto
csendes tag
Érd Parkváros Iparos u. is lehalt...
-
Joe123
senior tag
válasz
CirrMee #90329 üzenetére
Na ez hasznos infó volt nekem. Szüleimhez amikor kötötték - úgy 2,5éve - ők még kaptak, azóta is azt használják routernek, nekik teljesen megfelel, tabletről böngészni, digi onlinet nézni két téglafalon keresztül is elég. Amúgyis kinéztem egy AC65P-t, így akkor meg sem kell ideologizálnom magamnak, ha már nem is ad routert a digi.
-
Érd, Fenyves város net nyista, TV megy.
-
CirrMee
addikt
válasz
sziku69 #90330 üzenetére
A képen látható fehér dobozon keresztül jön be a net.
Viszont a főbérlő nem adott semmilyen adatot, hogy miként lehet a netre csatlakozni.
A digis szerelő azt mondta, hogy kell venni egy routert, és azon keresztül lehet csatlakozni.Router nélkül is lehet csatlakozni, de ahhoz is ugyanúgy kell a PPPoE user/pass páros.
Viszont gondolom, kellene valamilyen jelszó amit a digi ad ki. A főbérlő nem reagál a kérésekre egyenlőre. A digi csak neki adhat ki adatokat.
Ha fizeted a tulaj felé a szolgáltatást, akkor a fizetését azonnal megtagadni, amíg nem ad hozzáférést. B verzióként mondasd le vele, majd amint ez megtörtént, bemenni, és az oda szóló lakcímkártyával saját névre megkötni.
Szóval lehet hogy az alapértelmezett jelszavakkal, user/user, vagy user/digi kell hozzá?
Digi által FTTH területen használt ONT adatai ezek. Az általad mutatott képeken FTTB rendszerű kiépítés van, hacsak nem dobsz oda egy saját routert, aminek a kezelőfelületét szándékosan ezekre állítod be, ezekkel az adatokkal nem mész semmire.
Viszont a nethez a digi ad ki jelszót. Jól gondolom?
Minden szolgáltató a szerződött féllel közli az érzékeny adatokat, amennyiben az ügyfél igazolta magát.
-
the.odzsy
aktív tag
-
sziku69
őstag
Sziasztok!
A fiam most költözött albérletbe Székesfehérváron, egy panelba.
A tv adást is a digitől kapják, de külön kábelen jön be.
A képen látható fehér dobozon keresztül jön be a net.
Viszont a főbérlő nem adott semmilyen adatot, hogy miként lehet a netre csatlakozni.
A digis szerelő azt mondta, hogy kell venni egy routert, és azon keresztül lehet csatlakozni.
Viszont gondolom, kellene valamilyen jelszó amit a digi ad ki. A főbérlő nem reagál a kérésekre egyenlőre. A digi csak neki adhat ki adatokat.
Szóval lehet hogy az alapértelmezett jelszavakkal, user/user, vagy user/digi kell hozzá? Vagy ez csak a router felület eléréséhez jó? Gondolom, hogy igen.
Viszont a nethez a digi ad ki jelszót. Jól gondolom? -
tutitibi
senior tag
válasz
lsebestyen #90322 üzenetére
sajnos nem jó
-
-
Staradder
tag
Hello
Digi optikai internet előfizetés mellé jár a digi online TV elérhetőség? Ha igen akkor is ha inviteles volt valaki és átvétték?
Köszi -
mvkly
senior tag
Sziasztok!
Hozzánk is a hetekben jön meg az optikai (Bp. Gyakorló utca ltp). A pc kábellel, laptop+mobil wifin van jelenleg router-ről. A wifi-t tekintve nincs nagy igény, mobilon mérve a 60/20 eddig is elég volt (bár pc-n se sírtam a 100-as net miatt, olyan nagyon nem mozgat meg az 1000-es).
Ha jól értem 2 lehetőségem van:
1. wifi-s ONT-ét kérek, arra ráhúzom a pc-t és ennyi
2. ONT-ét bridge-re kérem + kivetetem NAT-ból, majd LAN-nal router összeköt, abból pc+wifiNagyjából jól gondolom?
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Járt már úgy valaki hogy átszerelték DIGINet 1000 optikára és több nap múlva sem változott a sebessége az FTTB 500-hoz képest, többszöri ONT és router újraindítás után sem?
Nálam szerdán szereltek, most: 320/280. Igaz, az FTTH garantált jön -
mexel
veterán
Így van ahogy többen is írjátok. A kezdetektől digi előfizető vagyok és legalább tíz évig zéró hiba volt, örültem hogy a uppc-től megszabadultam. Dekb 1 max 2 éve jönnek a gondok, amióta kezdik az átállást és jön a fejlődés. Addig amíg kisebb csomagokat kaptak az emberek bírta a hálózat. Most az utóbbi időben meg már sokszor használhatatlan, és ráadásul már a tv sem jó. Remélem pár nap alatt kitalálják mi lesz mert így homeoffice-ban net és tv nélkül nem nagyon megy.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
4Grider #90314 üzenetére
Szerintem lényegtelen, hogy min voltam, főleg, hogy ez régen volt nem most, 10 évvel ezelőtt nem volt ennyire terhelt a hálózat, a sebességek is töredéke volt a mostaninak. Amúgy az egyik legszarabb szolgáltató nálunk, basznak fejleszteni, a fejlesztés annyiból állt, hogy pl a jelenlegi címemen a 30Mbps helyett már 150-et ír az oldal, de a garantált az maradt ugyanannyi, pedig a belvárosról van szó, de nagy részt mindenhol ez van a városban, míg a többi szolgáltató már rég túllépett ezen a sebességen.
-
adika4444
addikt
2018 őszén volt a vízválasztó, akkor volt egy elég durva dugulás / lassulás az október 23-ai hétvégén, nekem azóta rémlik rendszeresen gond. Én 2016 óta vagyok DIGI-s, az a két és fél év maga volt a kánaán, tényleg kb. soha semmi gond nem volt, azóta viszont egyre sűrűbbek a problémák, főleg tavaly decembertől.
Hogy pozitívumot is írjak, elindítottam egy pingelést, 500 csomagnál jár, és 6 ms fölé nem megy a bix.hu felé. Ez mindenképp haladás, ilyen jó eredményt eddig nem nagyon értem el még hajnalban sem.
-
4Grider
félisten
válasz
Dragon3000 #90313 üzenetére
Gondolom a Telekomnál nem optikán voltál...
-
4Grider
félisten
-
Phoenixy
senior tag
válasz
M_AND_Ms #90306 üzenetére
Én kb. 2008 óta (amikor nálunk megjelent a Digi) Digis vagyok. Előtte UPC volt, ami teljesen használhatatlan volt (csoda volt, ha egy nap működött egy héten). A Digivel semmi gond nem volt több, mint 10 évig, mindössze egyetlen egyszer ment el a net. Aztán 2020-ban már volt 2-3 nagyobb probléma, de idén meg már kezdi utolérni a UPC szintjét 2007/8-ból. Idén már többször volt gond a nettel, de most már tegnap este óta egyáltalán nincs net. Most nagyjából 14 órája (mobilnetről írok).
FTTH-t 2020 december 22-én csinálták meg. -
mpo
veterán
2018. októbertől volt FTTB 500, előtte FTTB 100 volt.
Évente 2-3 pár órás kimaradás volt, hol a tévé, néha mindhárom.
2021. február 4-től van FTTH 1000, a 8 napban nem volt gond vele.
Most mértem sebességet, hogy legyen mit írni erről is.
g:\Downloads\Speedtest>speedtest -s 12374
Speedtest by Ookla
Server: Antenna Hungária Zrt. - Budapest (id = 12374)
ISP: Digi TV
Latency: 8.16 ms (0.31 ms jitter)
Download: 885.88 Mbps (data used: 491.7 MB)
Upload: 240.30 Mbps (data used: 217.9 MB)
Packet Loss: 0.0% -
M_AND_Ms
veterán
válasz
viktorhu #90268 üzenetére
Ha maga a Digi net szaródik, akkor a Vpn is. Az is azon megy. Egy Vpn kapcsolat nem fedi el az alapszolgáltatás hibáját.
Megjegyzem, hogy a sors fintora, hogy amint kiraktam a "nálam hónapok óta nincs hiba" posztomat, rá nem sokkal kétszer 0-ra szűnt meg minden forgalom.
Kellett nekem dicsekedni! -
RAiN91
őstag
Sziasztok
Panel lakásba milyen routert ad a digi? Most egy TP Link Archer van pár éve, de őrületbe kerget a Wifije. Lassú és 10 percenként elmegy a net 10 másodpercre akárhol vagyok.
Itthon fut egy saját VPN hálózat, amihez szükséges portfordítás, ez megoldható a digi routerrel? Ezért kell fizetni pluszba? -
mexel
veterán
válasz
viktorhu #90299 üzenetére
A fejlesztést nem arra értem hogy itt is az van. Máshol is fejlesztenek, és mindeki kapja az elvileg 2x vagy többször olyan gyors netet, és valószínűleg nem bírja a rendszer. Mindig csúcsidőben hal le minden. Ha nem voltak erre felkészülve akkor kár volt, erre értem hogy felesleges. Az hogy napok óta csak anyáznak a fb oldalukon az emberek talán nem véletlen. Nekem kedvenc szolgátltatóm volt a digi, de amit most művelnek az nagyon gáz.
-
pluhm
aktív tag
Üdv! Én Tatabányán kb. 2 vagy 3 hete azt tapasztalom, hogy a wifi-re, amikor rákapcsolódik a telefon (vagy tablet), azt írja ki, hogy "ez a wifi hálózat nem rendelkezik internettel", majd gyorsan el is tűnik a felirat. Ha megnyitok a telefonon lévő böngészővel valamit, akkor működik, viszont vannak alkalmazások, amiknél nem. Pl. a telefonon lévő strava alkalmazás nagyon nehezen frissíti a bejegyzéseket, az időkép applikáció is nehezen frissül. A gmail-ban a mellékleteket nem, vagy nagyon nehezen tölti be. A google drive-ban kínszenvedeés megnézni az oda feltöltött képeket, nagyon lassan (vagy egyáltalán nem) tölti be. HG8143A5 típusú optikás routert adott a DIGI az 1000-es nethez. Vezetéken egyébként nálam működik a net (Nem játszok, ahhoz biztos rossz lenne. A letöltések, NETFLIX működik), ott nem nagyon észlelek problémát (volt, hogy reggeli letöltésnél torrentről 130 MB/s-re is felugrott a letöltési sebesség - lenti kép - tudom lehetetlen, hiszen csak gigabites a router/hálózati kártya), de viszont huzamosabb ideig stabilan 80-90 MB/s-al (800/900 Mbit/s) tudok letölteni. Ennek ellenére a speedtest oldalakon (okla/digi/fast.com) ilyenkor is "csak" kb 400 Mbit/s-t mér. Estére viszont lemegy a sebességem, kb. 30-40 MB/s-el jönnek csak a letöltések. A wifi viszont bizonyos alkalmazások, oldalak esetében borzalmas. Megpróbáltam azt is, hogy kikapcsoltam a DIGI routerén a wifi-t és rákötöttem a hálózatra egy másik routert (nem állítattam bridge módba a szolgáltató routert, hanem az egyik lan-t átvezettem a saját router egyik lanjába, amin kikapcsolatam a DHCP-t és megnézetem, hogy az alap IP-je ne essen a DIGI-s router DHCP tartományába), de ezzel is ugyan azt tapasztalom a wifi esetében. Mindez kb 2-3 hete megy így, előtte semmi probléma nem volt. Kb szeptember óta van 1000-es netem, előtte 100-as volt, azzal soha semmilyen problémám nem volt.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest