Hirdetés
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
-
LOGOUT.hu
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
MadGame
senior tag
válasz iMaverick #57830 üzenetére
Áh, optikai kábelre gondoltok? Múltkor mondtak valami ilyesmit. Itt még nem cserélték, elkezdték már a város másik területén. Itt sima LAN kábel van.
Hogy érted, hogy nincs szükségem gépen PPPOE-s kapcsolatra? Töröljem ezt?Igen, routeren be van állítva a PPPOE!
Diginet 1000 kapcsolatnak persze, hogy nyomtam csatlakozást miközben a gépbe volt dugva a net! De semmi, emg se mozdul, szóval ezért nem értem, miért állította be a szaki múltkor ezt itt a gépen, ha egyszer a routerben már be van…Routerbeállításokban QoS ki van kapcsolva, nincs sebességkorlátozás.
-
Varszegig
veterán
válasz iMaverick #57835 üzenetére
Ha van benne HW NAT (márpedig abban van), akkor ilyen menünek lennie kell. Én ugyan nem pdf-et nézem, hanem a saját Asus RT-AC87U routeremben a menüket, de ezek megegyeznek. Feltéve, ha gyári firm, esetleg Merlin. Ja igen, még azt is meg kéne említeni, ha a router asus, és a firmware nem gyári, és nem Merlin, akkor nincs gigás net.
[ Szerkesztve ]
-
MadGame
senior tag
válasz iMaverick #57835 üzenetére
Töröltem a Digi1000-ret a gépből. Most csak sima Enthernet és Wifi kapcsolatot jelenít meg. Ha a wan-t közvetlen gépbe dugom, még mindig nincs net, csak ha a routerbe és onnan kábelen keresztül a gépbe. Wifi is megy. Kábelről mérve:
Csak nem jó itt valami… Gigabites a router. Gigabites a hálókártyám. Gigabit a netem. Akkor hol vannak a gigabitjeim?!
-
togvau
senior tag
válasz iMaverick #57906 üzenetére
igen, router. A ZTE F668-on 4 darab gigabites port van, de 1 fenn van tartva valami ismeretlen dolognak, így csak 3 használható. wifi is van, N-es 2 antennával, de az AC hiánya nem gond, az úgy is szinte csak parasztvakításnak jó az elméleti álomsebességével, ami a gyakorlatban, még annyi sincs mint az N-es
[ Szerkesztve ]
hitler, sztálin, micro usb
-
verti1
tag
válasz iMaverick #58518 üzenetére
Köszi a gyors választ! Csak kicsit volt kínai. Teljesen átlagos felhasználó vagyok. Csak internetezésre használjuk. Semmi extra igényem nincsen. Ami van az legyen stabil, megbízható. Telefonokhoz, tablethez TV-hez kell a wifi, illetve egy asztali gép van, de azt utp-vel gondolom ugyan úgy össze köthetem mint most.
Ez 23 kerület. Jelenleg 10Mbit/sec-es tré home van 4200-ért...
[ Szerkesztve ]
-
mcfly82
tag
válasz iMaverick #58526 üzenetére
Én nem mondom magam mezei usernek, azért távolról irányítgatok ezt-azt a házamban, pluszt torrent, stb, de bőven megfelelő a DIGI ONT-ja. Portot tudok nyitni, fix ip-t rendelni MAC címhez, WiFit állítani.
Akinek ennél több kell, az tényleg használjon saját routert, de ezekre simán alkalmas a szolgáltatói eszköz (legalábbis a Huawei biztosan, de ahogy olvasom, a ZTE is).
Ha te is kb. ilyeneket használsz, jó lesz neked is -
törölt tag
válasz iMaverick #58749 üzenetére
"Tényleg csak a "vita kedvéért": És ha nem kér TV-t és telefont? (1) Ráadásul többen írtátok, hogy a TV-t nem egyszer egy ilyen plusz kütyővel veszik le az optikáról... (2)"
(1) Akkor azokon az átadási pontokon amire nem fizettél elő nincs szolgáltatás. (... de, lehet hogy csak TV szolgáltatás esetén az ONT-t sem telepítik csak az FTTH Receivert. Nem tudom. Ez esetben további pl. Internet szolgáltatás rendelése esetén egy pigtail kábellel utólag is telepíthető ONT.)
(2) Akkor a TV szolgáltatás átadási RF pontja a "plusz kütyő"-n van.
-
Gyurka6
őstag
-
Gyurka6
őstag
válasz iMaverick #58749 üzenetére
Másik hely(eken)en is előkerült már ez a dolog, ott is csak ködösítés meg szerintem nem fogja engedni vélemény hangzott el. Egyáltalán regisztrálni kell egy ilyent, miért nem elég ha a felhasználó azonosítót/jelszót kiküld egy bármilyen szabványos eszköz, és elküldik neki a kellő beállításokat (ha kell)? Még a dhcp-s alkalmazásnál rendben van, hogy az eszközt azonosítják, ott meg ugye nincs jelszó. (Azt én is sejtem, hogy nem akarnak plusz problémát meg ez van a szerződésben, meg csak.)
Gyurka
-
törölt tag
válasz iMaverick #58758 üzenetére
Melyik FTTH kiépítést használó (Triple Play) szolgáltatónál nincs jelenleg optikai hálózat végződtető egység?
(A T-nél - az IP TV miatt - még TV boxok is vannak tudomásom szerint.)
Szerintem a 10 Watt körüli fogyasztás még 365/24-es üzem esetén is kifizethetőnek tűnik.
A plusz dobozról csak annyit, hogy most folyik nálunk a lomtalanítás. Minden évben elképedek, hogy az emberek mi mindent tárolnak feleslegesen az otthonukban. Nem értem, miért pont egy optikai hálózati teminál doboza zavarja őket.Egyébként, ha saját ONT-t használhatnál mi történne, ha pl. elromlik?
... mert, hogy a DIGI eszközénél mi történik az tudjuk. Beszólsz és ha kiderül, hogy hibás az ONT kijönnek és hoznak egy újat a saját költségükre.
-
MasterMark
titán
válasz iMaverick #58758 üzenetére
Mondjuk a 2x1000W tápos szerverem mellett nem hiszem, hogy az ONT fogyasztás a lenne a gond.
Csak nem tetszik.
Egyelőre még nincs gond, mert FTTB-n vagyunk, így csak egy UTP kábel jön és annyi. (Telefon egy másik UTP kábelen, illetve TV koax-on.)
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
-
Venditor
csendes tag
válasz iMaverick #58884 üzenetére
Szia!
Természetesen kipróbáltam minden lehetőséget. Minden böngészővel teszteltem. Frissítettem a drivereket. Közvetlenül a kábelre dugva és routeren keresztül is max 200-230-at mutatott. Néztem a procit közben. 90-100%-on pörgött. Gyanítom, hogy tényleg kell hozzá valami komolyabb. Lehet lecserélném egy i7-4600u-ra. Csak jó lenne tudni, hogy azzal gond nélkül megy-e a net. Üdv!
-
Dévacsen
senior tag
válasz iMaverick #58899 üzenetére
Hát én sem,pont a win 10 től nem vártam,azt hittem minden rendben lesz, friss rendszer,meg nekem meg is felelne,érdekes hogy egy régi 9 éves core 2 duo 8400 gépemen kb 450 körül kijön belőle,többet ott sem tudtam összehozni,ha ennyi lenne a laposon el is fogadnám,ezen a linuxos rendszeren van hogy 840 is összejön a feltöltés az stabil 200 körüli..kábelt is vettem cat 6 osat,mindenhol amit láttam beállításokat külföldi fórumon is megcsináltam win 10 en de semmi,ezen meg egyből jött az eredmény,belefáradtam ez hónapokig ment,úgy hogy maradtam linuxon,aztán majd figyelem a fejleményeket,egyébként ha jön ki új win 10 mindig teszek egy kísérletet,hátha alapon.
ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ
-
iMaverick
addikt
válasz iMaverick #59605 üzenetére
Rákerestem a wiki-n:
Többször írtátok már, hogy ezekben az ONT-okban "n"-es szokott lenni. A kolléga 70Mbps-os sebessége ezt igazolja.
Viszont az AC 1300-a (elméleti) azért kicsit durván néz ki. A gyakorlatban van olyan eszköz, ami ezt tényleg hozza is? (Gondolom ilyen x db antennás router kell hozzá és természetesen ehhez való kliens is.)
szerk: LINK (forrás)
[ Szerkesztve ]
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
woodworm
veterán
válasz iMaverick #59608 üzenetére
Az "elméleti" sebességből a zöld a hasznos, szerinted?
Különböző trükkökkel lehet több udp csomagot összefogni, de ez tiszta környezetet igényel, és így is rengeteg overhead marad mellé.Az a táblázat annyiban csal az átlagos n-es sebességnél, hogy az nem az n600-as linkre jellemző.
[ Szerkesztve ]
-
rocketry23
tag
válasz iMaverick #59651 üzenetére
De ha jól emlékszek akkor utp-ből is van olyan fajta ami 10g-t is átvisz. Ha nem akkor javítsatok ki.
Igen, kifizettették, a kábelt, és a 2db RJ45-öt!!! De benne van valamelyik ASZF mellékletben is az ára. Jó, nem mintha drága lett volna, de azért az optika biztos drágább, azt nem szívesen fizetném.
-
PeterPH
senior tag
válasz iMaverick #59988 üzenetére
Ha nem csak a gugli első találatait néznéd, akkor nem írnál ekkora butaságot.
4 GE interfaces -
PeterPH
senior tag
válasz iMaverick #60001 üzenetére
Az ördög a részletekben rejlik. Te a AN5506-04-F és AN5506-04 típusokhoz linkeltél doksit, miközben írod is, hogy 5506-04-FG típust adnak.
De józan paraszti ésszel is belátható, hogy FTTH területen az egyetlen létező 1000-es csomaghoz nem fognak 100-as eszközöket adni. -
mzso
veterán
válasz iMaverick #60007 üzenetére
"Miért nem AC-s az ONT-ok wifi-je? "
Miét lenne? Ingyen ad neked ONT-t ráadásul wifi-set. Ajándék lónak ne nézd a fogát. (Amúgy meg gondolom ugyanolyan AC-sban meg jelentősen drágább lenne.)
"tavaly nyár végén/ősz elején feldobták az optikát a házunk elé (mivel kertesház, nyilván FTTH-ról lenne szó). Azóta is ott "rohad" a kábel, se üzletkötő, se senki. A honlapjukon sem tudom kérni a címünkre..."
Ez még semmi. Nekünk tavaly előtt nyáron rakták fel a kábeleket. Aztán semmi. A tavalyi április 19-ei havazás meg szépen megtépázta. Végül tavaly novemberben kezdték el bekötni az embereknek...
Én sem tudom mit szerencsétlenkednek ennyit, ha már a szívás része a hálózatkiépítésnek megvan... -
Soma01
veterán
válasz iMaverick #60007 üzenetére
Miért nem AC-s az ONT-ok wifi-je?
Gondolom, mert az jelentősen emelné az eszközök költségét. Annak az eszköznek amit a Digi, plusz költség nélkül ad az előfizetőinek. Tehát ez egy extra. Ha jól tudom, nincs is mindegyik ONT-ben WiFi. Ilyen alapon adhatna ingyen egy NAS-t is, vagy egyenesen egy számítógépet vagy laptopot, táblagépet is.
( Nem személyesen neked szól: )
Ez a WiFi sebesség hajszolása meg olyan, hogy akinek fontos a nagy sebesség, költsön rá amennyit bír. Átlag felhasználásra, netezésre, beleértve a (U)HD stream filmek nézését is, bőven elég a N150. Jaa, hogy 10 eszköz van otthon és egyszerre már nem megy? Nagyobb igény, nagyobb költségek, ráadásul nem is arányosan nagyobb. Ezt nem szokták felfogni az emberek. "Jöjjön ki minden 10.000-ből." ...persze! Az átlag felhasználó igénye ha megnő, hamar rájön, hogy a vezetéknélküliségnek vannak korlátai. Pl. a távolság, lefedettség szokott előjönni. De a vezetéknélküliséget, minden áron meg karja tartani. A kényelem nagy úr. De most már egyre inkább látok hajlandóságot arra is, hogy költsenek a fejlesztésre.
Bocs, csak kiírtam magamból. -
mzso
veterán
válasz iMaverick #60014 üzenetére
Igaz. Elírtam. Wifis routert gondoltam. A docsis/ADSL modemen pl csak egy LAN prot volt és kész...
Akárhogy is nézem ezeket mind ajándékba kapod."Nálatok már 2 éve lóg a kábel? Hmmm. "
Lógni lóg, de mint írtam tavaly novemberben kezdték el bekötni az embereknek. úgyhogy csk 1,5 évet lógott fölöslegesen...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest