Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...(külön szám)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
paolinho
őstag
válasz
viktorhu
üzenetére
Azt hiszem, hogy sikerült valamit összehoznom. Most úgy működik a két router (azonos néven, és azonos jelszóva) maximális jelértéket mutatva, hogy nem kell arra figyelnem, hogy mikor váltanak (mert gond nélkül váltják egymást), amikor mászk@lok az emeletek között. Nekem ez bőségesen elegendő arra, hogy megtartsam a bér-routert is.
-
cof
veterán
válasz
viktorhu
üzenetére
+#108046
Arra értettem pedig. Én nem tudom, hogy itt mennyire egyszerű hűséget felmondani de UPC-nél a gatyád ráment kb. ha felmondtál.
Lehet, hogy itt is csak papíron néz ki egyszerűnek. Kiszámláznak még ezt-azt, húzzák az időt stb... Csak olyan tudna erre válaszolni aki már bontott fel hűséget mostanában.
-
cof
veterán
válasz
viktorhu
üzenetére
Már írtam, hogy ez a felára a szabadságnak. Kb. ha valami nem tetszik a továbbiakban simán lelépsz. Nincs már az mint régen, hogy 3-4 ezer Ft-ot is lehet nyerni hűséggel mikor még a kenyér is 400 volt. Úgy megérné hűségezni de nekem 1500 Ft kedvezményért nem, pláne ha megy a TV akkor még olcsóbb is lesz. Ok, mondjuk úgy is 6000 mint amennyit a TV + internetért fizettem mikor Digis lettem. Már akkor se hűségeztem mert fizettem 6100 Ft-ot TV + net-ért, más meg 5900-at TV + nem + telefonért. Már akkor is hülyeség lett volna 200 Ft-ért hűségeznem, mert a szabadság megért ekkora felárat. Nyilván amíg sok embert el lehet varázsolni pár száz Ft különbséggel, vagy netán egy ezer, addig nem lesznek alacsonyabb árak. Mert a szolgáltatónak a hűségesek számítanak, mivel azok fix bevételi forrás.
Most zajlik az a teszt, hogy hol a határ és az embetek mennyit hajlandóak fizetni.
Nem lenne egyébként ezzel probléma, de a román Diginél egy petákot sem emeltek pedig ott is van a szomszédba háború meg szankciós infláció. És az új tulaj készen vette át az infrastrukturát, 1 méter kábelt nem kellett lefektetnie és már 3x emeltek árat, de persze hűsègezzetek csak nyugodtan, meg emeljék annyira, hogy még a Holdról is látszódjon, jól van ez így. Minden rendben van...
-
Inhouse
őstag
válasz
viktorhu
üzenetére
Csak a bekötéstől függ, hogy 100 vagy 1000Megabit, a kábel nem fog 100-ra korlátozni. Lehet lassabb a Cat5, mint a Cat5e, de csak valamennyivel, sok mindentől függhet.
Vigyázat, vannak eszközök amikhez már eleve olyan kábelt adnak, ami 2 érpárt tartalmaz csak! Na, az biztosan nem tud Gigabitet. -
SafE84
tag
válasz
viktorhu
üzenetére
A koaxot, ami kijön az ontból, majd egy osztóval el kell osztani annyi felé, amennyi felé szeretnéd, lehet, hogy a szerelő is megcsinálja neked bekötéskor[...]
Kivéve, ha IPTV-t kap. Akkor ethernet-et húznak mindenhová, ahol lesz beltéri egység.
Amúgy csinálnak még koax-os TV-t a Diginél?? Nálam már 5 évvel ezelőtt is IPTV-t adtak, nem is volt kérdés, hogy kell-e koax. 🤨 -
Samott
addikt
válasz
viktorhu
üzenetére
Ez egy mellekszal, a digi olyan gerincet epithet ki amire szukseg van. En csak a juzerehez behuzott 10 gigabitet kerdojeleztem meg. Amig nincs tomegesen, olcson, ilyen router meg halokartya az eszkozokben, addig ez - szerintem - felesleges. Mire gigabitet kaptunk otthonra, addigra elerheto volt egy csomo ilyen eszkoz a felhasznaloknal. Logikus volt elengedni addig a sebesseget. A 10 gigabit meg messze van az otthonoktol, az otthoni eszkozoktol.
-
adika4444
addikt
válasz
viktorhu
üzenetére
Attól, hogy nekem vonzó, semmilyen konkrét tevékenységet nem írtam. A HSZ meg, amire válaszoltam, lényegében erre kérdezett rá
én inkább azt az álláspontomat akartam kifejezni, hogy nehéz megfogni, mi az a ténylegesen leírható feladat amire aztán nagyon kéne a gigás up, azt leszámítva, hogy időnként nagyon jól tud jönni. -
Samott
addikt
válasz
viktorhu
üzenetére
Persze, csak azt nem tudom elkepzelni mire kellhet ekkora savszel? Ertem en hogy munka, de milyen munkahoz kell ekkora adatmennyiseget mozgatni ilyen gyorsan? Irtam egy peldat ha valaki otthon vag videot, de azon kivul?
4k Netflix stream ker 25Mbs-t, ahhoz igen nagy csalad kell hogy megtoltson egy gigabites vonalat.
-
Soma01
veterán
válasz
viktorhu
üzenetére
Ezt mondtam én is. Ha WiFi-t nem tudó sima modemet vagy routert adnak, akkor mi miatt büntetik meg őket? Ha meg adnak egy alibi WiFi-t, akkor meg bünti? Az alibi WiFi azért több mint a semmi.

Úgy láttam, hogy most többen is kaptak büntetést a szolgáltatók közül.
A WiFi tényleg annyira igény függő, hogy biztos, hogy nem jó mindenkinek ugyan az. Elég nagy pazarlás volna mindenkinek csúcs WiFi-t adni. Szerintem az előfizetők 10 százaléka használja ki a gigabitet is. Vagy annyi se.
A soklakásos társasházakban tényleg használhatatlan a 2,4 GHz. De ez akkor is meglenne, ha mindenki a 3-4 ezer forintos routereket venné. Mert az az olcsó. Plusz lehet, hogy nem is tud 5 GHz-et minden kliens ezekben az otthonokban. Szóval megint zsákutca. Annyi tényező van a WiFi-nél, hogy nem lehet mindenkinek megfelelni egy tipussal. Szerintem tök jó ez így, hogy digiseknek van kedvezmény a Tp-link routerekre. Tehát aki jobbat akar, vehet olcsóbban egy jó routert. Plusz, ha jól tudom, van felárért Digis, WiFi 6-os router is. Az ONT is amúgy? Aki jobbat akar, ott van.
Vaaagy! Alapból kapjon mindenki WiFi 6-os routert, legyen drágább az előfizu. De legyen havidíj kedvezmény annak, aki lemond a WiFi 6 routerről és elég neki egy sima router vagy modem, ONT.
Esetleg 2 év hűségért cserébe adjanak nagyon olcsón routert. Mint a mobil szolgáltatók a telefonokat. Ha nem is 0 forintért, de pl. féláron... vagy mit tudom én... 
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
viktorhu
üzenetére
Ez alapján van bőven idejük (Áfsz-ből másolva), így nem tudom mire fizettek neked 15 nap elteltével:
A szolgáltatás igénybe vételére vonatkozó előfizetői igény megvalósíthatóságát a Szolgáltató 15 napon belül megvizsgálja, és amennyiben a szerződéskötésre vonatkozó ajánlatot elfogadja (műszakilag megvalósítható), úgy a kért szolgáltatást max. 90 napon belül telepíti. -
dchard
veterán
válasz
viktorhu
üzenetére
A vodának is van valahol Monoron valami RFoG hálózata, azon éppen tudhat adni nagyobb sebességet is, mert ott nincs visszirány probléma, de az is kb. annyira releváns a hálózat egészét nézve, mint a Telekom D3.1 vissziránya. Az árulkodik, hogy egyik nagyobb hazai DOCSIS szolgáltató sem erőlteti.
-
TeeJay
félisten
válasz
viktorhu
üzenetére
Van ott még Level3 is vagy kitudja hogy hívják mostanában meg még jó pár nagy
Lehet 3 felé bérelni x gigabitet jobb mintha saját hálózatod lenne mint Deutsche Telekom-nak
Meglátjuk mit alkotnak, reméljük nem lesz gond bár szerintem idén még ebből a full átvételből semmi sem lesz -
-
-
Stanley-B.
őstag
válasz
viktorhu
üzenetére
Én nem látom miért lenne kár megemlíteni. Ha nem akarok hűségidőt aláírni, akkor +5100Ft bekötési díj is van, Diginél nincs hűség. Az összehasonlításnak ez is a része.
A hűségidő nem csak annyit jelent, hogy nem kell bekötési díjat fizetni meg első havi díjból 50% kedvezmény, hanem azt is, hogy csak kötbérért mondhatom le a szolgáltatást a következő 1 vagy 2 évben. -
TeeJay
félisten
válasz
viktorhu
üzenetére
2antennás AC-val 600-650megabit sima ügy normális router és kliens esetén
2antennás AX-et még nem próbáltam de gyanítom 1200-as link mellett ott is meglehet 800-900megabit, ettől többet meg már csak 3-4 antennás cuccal lehet de az mobilban nem hiszem hogy van, vagy 160MHz-en ami szintén kérdéses melyikben van.Wifi6E lesz majd jó reméljük mert ott 160MHz blokkból lesz egymás mellett jó pár
Az lesz majd jó ha indul az XGSPON és mindenki 2,5 meg 10gigabitet akar majd átvinni wifin
-
Griff55
senior tag
válasz
viktorhu
üzenetére
Van tv, látom a csatornákat, azzal nincs probléma.
Az internetet akarom gyorsítani, mert hiába fizetem a gigabites netet, ha az ONT a szűk keresztmetszet.TeeJay köszönöm az antenna csatlakozót, ilyet keresek akkor, mert korábban egy 2 végén csavarós coax kábelt vettem már.
-
garga pista
őstag
válasz
viktorhu
üzenetére
Ez nézőpont kérdése.
Én többek között home office miatt (is) váltottam digire. A Tré-home fél évig nem tudta megcsinálni, hogy naponta 5-10-szer ne szakadjak le a céges hálózatról. Cseréltek kábelt, modemet, csak a gond az hogy náluk volt központi hiba. Digivel semmi gond nincs. Felőlem lehet T-nek szuper külföldi gerince, ha országon belül nem képes működni.
-
dchard
veterán
válasz
viktorhu
üzenetére
Ez világos, de a koncesszió nem tiltotta meg más szolgáltatók megjelenését, hanem a korábbi állami telkó vagyon felosztásáról szólt. Az más kérdés, hogy finoman fogalmazva is ellehetetlenítette más szolgáltatók megjelenését, de nem úgy hogy megtiltotta, hanem egyszerűen gazdasági öngyilkosság lett volna belépni azokkal a feltételekkel...
-
TeeJay
félisten
válasz
viktorhu
üzenetére
Ismerős, nálunk a telepen szoktam segíteni az embereknek és néha olyan ótvar márkájú routerük van hogy életembe nem hallottam még. 2forintot nem ér valahol még első gen N-es wifi volt 100-as LAN porttal de azt sem tudta még kihajtani a procija pedig azért az N-es router már 10éve is kapható volt elég jófajta.
Azt nem értem miért sírnak hiszen már az 1000-es netet sem használják ki meg sosem fogják de azt hiszik egyből váltaniuk kell 10gigabitre és pénzbe kerül nekik?
Legszebb mikor páran beírják hogy most váltottak Flipre és milyen jó gyors a net miközben 150/5megabitet kapnak DIGI-nél meg 1000/300 volt
Ebből is látszik hogy fing routerük volt most kaptak egy AC vagy AX cuccot T-től és azt hiszik mennyivel jobb mint a DIGI
Erre most beírtam hogy 2,5 meg 10gigabit net és jön a magyarázat hogy a Flip is bőven gyors. 150megabit LOL
-
TeeJay
félisten
válasz
viktorhu
üzenetére
Buták az emberek, átnyálaztam pár face oldalt és 90%-ban az a rinya tárgya hogy még az 1000-es net sem megy, meg hogy gigabites a legtöbb alaplap, halvány fogalmuk sincs hogy évek óta van már 2,5 meg 10gbit LAN kártya nem is drágán, utána jönnek a nagy okosak hogy CAT7 kábel kell hozzá meg 200ezres cisco switch meg 95% írja hogy "milyenrouterkellhozzá" na meg hogy SSD sem bírja a 10gigabitet csak nvme M2 abból is csak a jobbak.
Sokan agyilag fel nem fogják hogy két új csomag jön, kutya se kérte hogy váltani kell nekik rá de már sírnak hogy minek az, 300megabit is bőven elég meg a szokásos...
Másik kedvencem hogy minek a 10gbit net hozzájuk még az optika se ért el és azt kellene előbb. Ja hogy amíg országosan nincs optika addig a szolgáltató ne is versenyezzen mással
A végső kedvencem pedig hogy "nem fogok a lölőnek fizetni, inkább lemondom az 1000-es netet is" és igen végül megy egy német vagy másik nagy cégnek tejelni amitől sokkal boldogabb lesz
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
viktorhu
üzenetére
Ha megnézed az első bejelentéseket a 2,5g és 5g esetében, mindkettőnél azt közölték, hogy elég a cat5e is, az 5g esetében 30m a kikötés. Nálam gond nélkül megy vele a 2,5g, mivel nem igazán hozzáférhető a nas, illetve foglalt volt minden sata, így hdd csere esetében a nagy gépre kötöttem az új hdd-ket és szépen elindítottam minden kis hdd-ről hálózatban a másolást az új hdd-kre, 20 órán keresztül ment szépen 275MB/s-kel.
-
TeeJay
félisten
válasz
viktorhu
üzenetére
Egyelőre most megy a matek hogy CAT6a U/UTP kábelt hol kapok jó áron mert lehet mégis újra húzom az ajtó és a szoba között a kábelt és akkor már legalább 3-at fogok húzni (3x10méter) így PC és router mellett még más is elmegy rajta
Ott szúrtam el hogy 10méter készre szerelt CAT6-ot vettem ami nem is baj csak így utólag toldani már szívás meg csak az egyik CAT6-os másik CAT5e
2,5/2,5gbit bőségesen elég lesz, ahogy látom user manualban a Zyxel ONT menüje elég jó nem fapados mint a ZTE meg Fiberhome
-
TeeJay
félisten
válasz
viktorhu
üzenetére
Az a baj mikor 2018 decemberben vettük a lakást és nekiláttam bekábelezni
a bejárati ajtótól a nagyszobáig csak 2 UTP kábelt vittem
egyik CAT6 másik CAT5e így ha a torrentes gépen 2,5gbit-re váltanék a CAT5e kábelen elvileg átmegy simán a CAT6 meg marad az ASUS AC65P routernek de már csak AP-ként
Egyelőre nincs kedvem kábelezni még és többi gépnek nem is kell 1gigabittől több
15ezerért van Dell 10gbit LAN kártya, nem tudom ez mennyire valós
[link]Ha tényleg tud 10gbit LAN-t és átmegy CAT6 kábelen akkor erre váltok és meglátjuk mit bír a gép
A CAT5e kábelen meg elmegy az ASUS router még évekig gond nélkül
Az a Zyxel ONT meg tud AX wifit persze kérdés hogy router módban mennyire stabil lesz torrent alatt -
-
dchard
veterán
válasz
viktorhu
üzenetére
Mutatom: [link]
Tehát a GPON és az XG-PON egymás mellett léteznek, ugyanazon az üvegszálon de más hullámhosszon. Nem kell cserélni semmit, a régi GPON eszközöbe az új hullámhosszak szűrése be van építve. Az OLT oldal érdekesebb, mert jellemzően ma még kevés a combo port (ami egy optikai porton tud mindent kitolni), így az elején lehetséges hogy külön kártyákról fog jönni a kettő és egy duplexer fogja az OLT oldalon össze illetve szétválasztani a különböző hullámhosszakat. Ez az előfizető szempontjából persze lényegtelen.
Az XG-PON - mivel lényegében egy teljesen új infrastruktúra, már ami az előfizető felé néző lábat illeti - annyi előnnyel biztosan bír, hogy az elején kevés előfizető fogja terhelni, mert a többség marad GPON-on.
Ha bevezetnének is 1/1-es csomagot (ami nem valószínű ha az árazást nézed), akkor is célszerűbb ezeket XG-PON-ra tenni, mivel a GPON maximális feltöltési kapacitása és a jelenlegi osztási arányok baromi hamar túlterhelnék a jelenlegi GPON részt.
-
Tomiii258
tag
válasz
viktorhu
üzenetére
Panelház Káposztásmegyeren, abban csak nem falaztak rá, ha már egyszer panel, bár pont a panelben bármit el tudok képzelni
Azt viszont hogy érted, hogy a terület régi helyi ügyfélszolgálata? Pesten lényegében csak Plázákban találtam ügyfélszolgálatot, vagyis Digi pontot.
-
TeeJay
félisten
válasz
viktorhu
üzenetére
Ja azt elfelejtettem írni hogy csak 8eres CAT5 kábelre értettem az 1000-es linket
4eresre felejtsd is el
Lépcsőházi DIGI CAT5-ön biztos nem vállaltak volna 100megástól nagyobb csomagot ha nem ment volna márpedig nálunk az egész panel telep sima CAT5 kábelt kapott anno és nem volt gond a nettel
-
TeeJay
félisten
válasz
viktorhu
üzenetére
Figyu DIGI mikor építette ki az FTTB-t? 15éve? Sima CAT5 volt minden lépcsőházban, TP-link és Asus router is vígan felállt rajta 2 toldó után is 1000-es linkre stabilan
Nálam pont fordítva, volt már sok sima CAT5 kábelem amit régi modem meg router dobozokból szerváltam de még sosem láttam hogy ne lett volna 1000-es link vele -
Ejelhar
senior tag
válasz
viktorhu
üzenetére
Ha a digis eszköz bridge módban van, akkor mindegy neki, hogy a saját routered hány szálon torrentezik
Papírforma szerint tényleg ez lehet a helyzet, ha a láncban minden eszköz makulátlan. De nálam -még az előző ONT-al- ez volt a pálya:
- úgy 30 percenként/óránként összedőlt a PPPoE kapcsolat
- ha nem engedtem rá a torrenteket, akkor viszont órákon keresztül is stabil voltps. a sebesség sem lehetett gond szvsz, mert a torrent nálam bekorlátozva 30 Mbitre.
Ezt a régi, jóval gyengébb routerem is minden cafrang nélkül kezelte 100/100 Mbit kapcsolaton, szakadások nélkül.Most a ZTE ONT-al ma 10:50-kor érem el a 24 órás kapcsolatot, torrenttel együtt.
-
R3laX
addikt
válasz
viktorhu
üzenetére
Benne van a felsorolásban igen :(. [link]
Cserébe jól k1b@sztak velünk. Tőlem először elvették a díjnet kedvezményem, közben romlott a pingem és a külföldi szerver elérhetőségem. Kedvezményt aztán visszaerőszakoltam tőlük. Invitelből először csináltak Invi-16-ot, majd Invinetwork-öt. Ez már a 3. cég frankó 30 emberrel. Most látom 1. kerben van a bejegyzés. [link] -
Ejelhar
senior tag
válasz
viktorhu
üzenetére
a.) nem akarom visszatetetni, nekem bridge módba okay.
b.) az AP nálam nem a router (nincs is WIFI-je), hanem egy harmat gyenge Atom procis PC hotspotként, amire kell, arra elég.
Melyik mikrotiked van? ... és a mikrotiked adja meg magát a sok torrenttől.
Hát abban kételkedek, nem a leggyengébb cumó és más helyeken (Digi FTTH-vel is) egész jól elboldogul:
MikroTik Routers and Wireless - Products: CCR1009-7G-1C-PC
ps. persze cégeknél ennek a 2 GByte RAM-s verziója üzemel, de nem hinném, hogy nálam ez lenne a gond. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
viktorhu
üzenetére
Nem tudom, az 500kbit/s elég hurka, ebbe még egy 720p felbontású kamera is ocsmányul nézhet ki, elvégre ilyen esetben 30 fps mellett 1,8mbps adatforgalomról beszélhetünk, vagy a minőség lesz rossz és/vagy csak 15 fps-t használ és a kettő együtt lehet belefér 0.5-be.
Nálunk google classroom-ot használtak, nem találtam sebességekről leírást. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
viktorhu
üzenetére
Sehol nem írja, hogy kábel vagy wifi van, de ha wifin is lennének, kicsi az esélye, annak, hogy ennyire szar router legyen használatban, ami ennyit ne bírjon kiszolgálni. Tartom magam, ahhoz, hogy ha 13Mbps feltöltési sebesség kevés 2 kamera képének a továbbítására és mellette még egy harmadik ember normális netezéséhez.
-
Samott
addikt
válasz
viktorhu
üzenetére
Dehogyis, ez a jogtulajdonosok dolog mar ki is fujt, addig szamitott csak amig a digi arat le lehetett torni vele. Nem fog itt ilyen szempontbol semmi valtozni. Eladjak cegen belul a mobil reszleget a felvasarolt telenornak es a letezo legolcsobb infrastrukturaval toljak tovabb. Abba nem fer bele a kodolas.
-
TeeJay
félisten
válasz
viktorhu
üzenetére
Te is 18. ker Havannás csoportban vagy?

Ott 99% ugyanez megy
Mocskos román DIGI, napi 20x szakad a net, bezzeg a Flip-nél milyen jó a wifi
Írtam neki "csókolom ezek szerint wifi-vel használta a DIGI-t is"
kiderült valami 4forintos routerrel és csodálkozik"
Meg vannak a magentával beoltott userek akik verik a mellüket hogy milyen jó üzletet csináltak és T-nél 20éve sosem volt kimaradás, majd másnap jön egy beírás hogy a fél telepen elment a T-s net

Olyankor jönnek hogy hát persze egyéni eset DIGI-nél meg minden napos és egész kerületet érinti
A flipesek meg a legjobbak, ott mindig minden jó és ha megírom hogy Flip = antiDIGI és Telekom fia, megmagyarázzák hogy nem is
-
-
-
válasz
viktorhu
üzenetére
Ez a téma a DIGI kábel TV - digitális adás topikban is, ráadásul oda való, és nem ide.
-
MasterMark
titán
válasz
viktorhu
üzenetére
Igen van, de egy ilyet az sem old meg.
Minden routeren van egy alap DNS forwarder általában. Max nem nagyon konfigolható.
Egy dnsmasq-nál be tudsz tenni akárhány target servert, ha valamelyik nem működne, akkor szépen megpróbálja a többire. Pi-hole is dnsmasq-t használ, meg ez szokott általában lenni a routereken is.
-
turulbird
tag
válasz
viktorhu
üzenetére
Ezek szerint mégsem olyan jó megoldás a duplázás.
A csere óta nálam eddig semmi gond, fix kábel a gépbe és tévébe és megy gond nélkül; alone.
Tegnap sem volt semmi gond, stabil:
Az átlagban még benne van a FiberHome is, azért rosszabb.1.1.1.1 1.0.0.1
#92465 mpo:
Mondtam, hogy a wifi hídban is bezavar, nem kapcsol ki teljesen.Ó te drága FiberHome,
csak tudnám, hogy merre, melyik kukában landolsz... -
turulbird
tag
válasz
viktorhu
üzenetére
Nekem még büdösödött, mikor cserélték, igaz nálam nem 24-ben ment; ismerem a kapcsolós elosztót...
Akkor te kifogtál egy jobbat, de nem a modem funkció a normális használat.
Nekem olyan stabil volt, hogy a végén már nem is köszönt vissza:
Download: 617.13 Mbps (data used: 819.4 MB)
Download: FAILED
[error] Protocol error: Did not receive HELLOAhogy Sikerül (vagy nem)...
-
turulbird
tag
válasz
viktorhu
üzenetére
Nincs mit. Nekem hamar bedöglött, hetekig szívatott.
Mellesleg az az ecetsavszerű szag nem hiszem hogy egészséges lenne... valami párolog belőle, ingyen...
A Huawei szerelése sokkal rondább, még az alkatrészlábak sincsenek síkban levágva, sűrűn meredeznek a tető alatt; de egyelőre működik gond nélkül. -
Lewzke
őstag
válasz
viktorhu
üzenetére
Úgy, hogy pontosan ezt sztenderdizálják, hogy forgalomba hozott eszközökben ez kompatibilis és működik a szolgáltatókkal. Pl. ITU-T G.984.7 GPON standard-nak megfelelve árulnak routert és a szolgáltató is erre felkészült. Félreértés ne essék nem a Digivel van bajom, hanem csak várom azt az időt, amikor ez a macera megoldva lesz. Ez is csak egy fizikai közeg és nincs akadálya ezt megoldani, az hogy még nem tartanak itt ebben az tény. Az akadály amit láttok az a jelenlegi piaci és elindult helyzet és nincs országos/nemzetközi tendencia erre még, tehát nincsenek eszközök és kötelező szabványok erre, mert még nem lépték ezt meg. Kényelem nem kényelem, én ezt úgy hívom fejlődés. Lefogadom 5-10 éven belül ez megoldva lesz, majd még akkor beszélhetünk erről, ha tévedek akkor tévedek. Véleményt formáltam. Tiszteletem!
A jelenlegi helyzetben ha akadálya van akkor adjanak a felhasználónak opciókat: adjanak több eszköz lehetőséget. Pl. ne all in one eszközt hanem egy mini modemet.
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Hardcore café
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...(külön szám)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Autós topik
- Szívesen használsz Samsung böngészőt? Immár PC-n is megteheted
- További aktív témák...
- 8 GB GeForce RTX 3070 Ti - garanciával
- Samsung Galaxy Z Fold4 Graygreen Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Garancia 2026. 03. 22-ig
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3663, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Újabb 20 db Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
én inkább azt az álláspontomat akartam kifejezni, hogy nehéz megfogni, mi az a ténylegesen leírható feladat amire aztán nagyon kéne a gigás up, azt leszámítva, hogy időnként nagyon jól tud jönni.