- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
abudai
csendes tag
válasz
MadMancs #88398 üzenetére
A probléma valós egyébként.
Kb.: 2000 forintból lehet okos dolgokat venni (nem akarom itt részletezni). Ezért az 1550nm-et érdemes lenne szűrni. Viszont a kivágom, beforrasztom csiki csukit elképzelhetetlennek tartom. Ez akkora kapacitást emésztene fel, hogy többe kerükne mint ingyen tv-t adni mindenkinek. -
ElektrikusDE
senior tag
válasz
ElektrikusDE #88393 üzenetére
8 Gbitsde jó lenne, 8 Mbits -
ElektrikusDE
senior tag
válasz
Dragon3000 #88392 üzenetére
Szia!
Romániában sem jobb a helyzet, én is várom már több mint egy hónapja.
Legalább idáig már eljutottam:
"FIBERLINK GIGABIT POPULAR (IN CURS DE INSTALARE)"
Utána néztem, max. 90 nap a határidő.
A fele már letelt.
Ui:
Egy kis falu, senki nem szolgáltat még vezetékes nettet, kivéve TKOM 8 Gbit-s ADSL, azt azért mégse, ha lesz DIGI.
-
MadMancs
veterán
-
E300TD
tag
válasz
Dragon3000 #88378 üzenetére
lehet, hogy nekik kiderült, de nekem persze nem mondanak semmit. Vettem 2 router, egyet kicseréltettem gariba, utána szakadt el a cérna, hogy csak azt hajtogatták, hogy nálam van a gond ...
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
Dragon3000 #88386 üzenetére
Nálam is ez volt, az egyik "mester" szál hegesztett a másik átkapcsoltatta az ONT-t bridzsbe és intézte a papírokat, meg a belső beüzemelést. Egy gyakorlott szerelőnek kb. 20 perc egy optikai szál hegesztés. A fórumtársnál lehet hogy egy kezdő szerelő volt.
-
dchard
veterán
válasz
MadMancs #88383 üzenetére
"Ennek a fiberhome cuccnak tv kimenetén se kép se hang, illetve TV led se világít."
Naná, hogy nem. Ezt távolról tudják állítani. Nem csak ki/bekapcsolni, de tudnak bizonyos keretek között gain-t is állítani.
" kb 1 órát hegeszgetett/szerelt csak a lépcsőházi dobozban."
Ez nálunk is így volt, de szűrő az nincs a dobozban, csak az osztó (amire megfelel a leírásod: "2mm vastag és kb 6cm hosszú sötétszürke merev valami"), meg a bekötött szálak.
-
MadMancs
veterán
válasz
TeeJay #88381 üzenetére
Úgy tűnik. Nem tudom pontosan mi az, kb 2mm vastag és kb 6cm hosszú sötétszürke merev valami. Szerelő srác mondta hogy ez ezért van, ha hülyeséget mondok akkor utána mondom.
Ennek a fiberhome cuccnak tv kimenetén se kép se hang, illetve TV led se világít. Bár lehet ezen konfig szabja meg, új még nekem ez az FTTH.
kb 1 órát hegeszgetett/szerelt csak a lépcsőházi dobozban.
-
MadMancs
veterán
válasz
Dragon3000 #88376 üzenetére
Gondolom menet közben jöttek rá hogy lehet trükközni.
De komolyan sajnáltam szegény szerelőt. Hegesztgette meg tekergette azokat a hajszálvékony szálakat körbe körbe a dobozba, én a második kicsúszás után téptem volna ki az egészet.
-
E300TD
tag
Az utóbbi 2 hónap rémálom volt internet szolgáltatás viszonylatban. Napi 5-10 szakadás, ügyfélszolgálattal huzakodás, hogy hol a hiba. Ki is jöttek, ont-t cseréltek, mértek, semmi hibát nem találtak. Azért most is fennáll napi egy-két szakadás. Amikor működik a sebességgel nincs gond. A szerelők ígérték, hogy januárban kijönnek és kicserélik a kábelt az oszloptól a házig, hátha az a baj ...Ma meglepődve láttam, hogy 2 hőnap internet díjat jóvá írtak (2x2899 Ft).
Respekt, tudom, hogy normálisan így kellene működnie a dolgoknak, de ez azért meglepő.
-
MadMancs
veterán
válasz
Dragon3000 #88374 üzenetére
Igen ezt tudom. Csak korrektségre értettem. Mikor felhozta még nem tudta milyen módban lesz.
Egyébként, bezárták kínai tv receiveres trükköt. Akinek nincs TV annak lépcsőházi dobozban van pluszban egy akármi az optikai szálban. Mikor kérdeztem mi az azt mondta akkor kell ha nincs TV. Ha rendelnék akkor ki kellene vágni és nélküle újraheggeszteni a szálat.
-
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #88371 üzenetére
No para. Vidéken sokkal hamarabb meg van. Szegeden -ami nem kis város mint tudva levő- kb.: 1,5-2 hét a kivitelezés időpontja be- illetve átkötésre. Személyes tapasztalat: karácsony előtt Békéscsabáról hoztak embert a bekötésre. Úgy hogy ne aggódj gyorsabban megy vidéken, mint a fővárosban. Hajrá, és használd probléma mentesen és egészségben.
-
MadMancs
veterán
Én pozitívan csalódtam digiben.
Dec 24 rendeltem meg FTTB 500 (ezt hozta rendszerük hozzám), tegnap jött szerelő és nézett hogy WTF? Igaz FTTB még él lépcsőházban de már FTTH is. Gondolkozott mi legyen. Végülis gyors telefon központba, rákötött FTTH ra. Se szerződés se semmi, csak egy pppoe user/pass hagyott itt. Majd be kell menni digihez kötni egy FTTH szerződéstOnnantól hogy bekötötte már a mi címünkre is FTTH hoz webloldal. Szóval gyorsak és rugalmasak ezen a téren. Egy Fiberhome cuccot hagyott itt (bár azt mondta környékünkön Huawei lenne kötelező de ez jobb). Kérésemre átrakatta kapásból Bridge be. Így lett nekem egy nem létező csomag (FTTH - 500) ami marad is míg be nem megyek digihez szerződést kötni FTTH 1000 re. Ezt stabilan hozza 540/320 körül mozog mindig.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Dragon3000 #88370 üzenetére
Pontosan
FTTB Digi500-as csomagunk van. Mivel a feleségem nevén fut, jövőhéten megyünk be a Digi-hez ezzel kapcsolatban. Sajnos a Telekomnál viszont valamit nagyon elszúrtak a végpont köz.ig. címekkel, állítólag nem vezették fel a rendszerbe a lépcsőház megjelölést és a lakásokat, csak a hàzszámokat, így amíg nem korrigálják, nem tudják àtkötni VDSL2-r optikára.
-
Foose
addikt
válasz
st3v3np3t3r #88367 üzenetére
Jah,aztán lehet még ugyanennyi idő lesz mire bekötik ha megrendeled...
-
MadMancs
veterán
Sziasztok.
Mai nappal újra digi lett.
Igaz 500mbps FTTB rendelésből mire ideért szerelő 500as FTTH lett.Majd be kell menni szerződést módosítani irodába azt átlövik 1000re. Egyelőre ezt az 500/300 at szépen hozza.
-
Bennyboy
őstag
Üdv!
Más is tapasztalja, h a facebook nagyon belassult? Kb pár hete tapasztalom és minden más oldal simán megy de ez rettenetes. Edge-et használok, gigás net van és azon az oldalon direkt kikapcsoltam minden ad blockert stb. de kinszenvedés használni. -
Foose
addikt
Kezdődik? Eldobta a netet,majd újraindult,megint eldobta. Nyíregyháza
-
Peat;)
veterán
válasz
Dragon3000 #88359 üzenetére
Köszönöm! Így kötöm majd.
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Lasersailing #88357 üzenetére
Bocsánat, nem mpo-nak akartam válaszolni, hanem miramaxnak!
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Peat;) #88358 üzenetére
Bridge módba kéred az ontot, ezzel egy időben elkéred vagy megnézed a szerződésedben a pppoe felhasználónevet és jelszót. Az ont gigabites portjára általában lan1 kötöd a router WAN portját. Ezek után beállítod a pppoe kapcsolatot és a wifit a routeren. Aztán használod.
-
Peat;)
veterán
válasz
Intruder2k5 #88263 üzenetére
Szia,
Nálam ugyanezen eszközök vannak + FTTH, szeretnék kérdezni, saját routert akarok használni. Olvastam összefoglalót, de számomra új témaként jól jönne segítség, a lépések:
1. Bridge mód beállítatása, mivel csak wifis eszközön netezünk ezért ha átállítják látni is fogjuk abból hogy elmegy a net gondolom. Az ONT-on előtte érdemes kiszedni valami beállítást, vagy mindegy mert el se fogom érni ha átállítják? A telefon+tv-t nem zavarja a bridge mód ha jól értem.
2. A routert (Asus AC65P) 1-es lépés után kötöm össze a HG8121H-val, de itt elakadtam, az összefoglaló (igaz ZTE ONT-nál) de LAN-LAN összekötést javasol és kikapcsolni a saját routerben a DHCP-t. Ez itt is áll, vagy a WAN-ba kell kötni a Gbites ONT-al?
3. Utána elvileg mennie is kell, saját router beállításaiban kell pppoe-t beállítani.Köszi!
-
miramax
csendes újonc
Üdv Mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy ezt az ONT-t lehet bridge módba kérni úgy hogy van TV szolgáltatásom is? (Digi FTTH 1000) (Huawei HG8143A5)
Ilyen problémáim vannak.
https://1drv.ms/u/s!AhhRNtFjChtonRRaV6MuQf2y1Omv?e=Y34Nnb
https://1drv.ms/u/s!AhhRNtFjChtonRM-u66u_APH8Yxe?e=PUyymN
https://1drv.ms/u/s!AhhRNtFjChtonRIcyQI9oSrlN7rf?e=pPF9Fa
Segítségeteket előre is köszönöm! -
-
E300TD
tag
"2021.01.07.-én történt telefonos tájékoztatásunk alapján e-mail-ben is szeretnénk tájékoztatni az alábbiakról. Az Önnek 2021-01-07 03:53:52-kor kiosztott IP címről DDOS támadást észlelt társszolgáltatónk. Az eset kapcsán kérjük, hogy az Önök felügyelete alá tartozó munkaállomásaikat, szervereiket vizsgálják át. Továbbá szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy ha a tevékenység továbbra is észlelhető lesz szolgáltatásai korlátozásra kerülhetnek."
Milyen vírust keressek az eszközökön vajon? Minden laptopon legfrissebb, legális WIN10 van , az adott időben nem volt bekapcsolva, maximum PS4, android telefonok, IP kamera és nas lehetett aktív ....
-
Geth
veterán
válasz
MasterMark #88346 üzenetére
Igaz, v6-nál viszont by default van ll, ula és/vagy gua szorozva preferred, deprecated, stb. plusz a tempek. Elsőre szokatlan volt :)
-
adika4444
addikt
Köszi a korrekciót. Valóban kevertem, de nálam mindkettő ki van kapcsolva.
De ilyen formán a privacy extension-t visszakapcsolom, az hasznos lehet, ha nem látja mindenféle szolgáltatás a gépem közvetlen címét. Még úgy is, hogy a router tűzfala befelé csak a related,established állapotú, és ICMP csomagokat engedi át.
-
Geth
veterán
válasz
adika4444 #88340 üzenetére
de ez nem változik, hacsak nincs privacy extension, tehát a változó tag után mindig ugyanaz.
Ez így ebben a formában nem igaz.
A privacy extension miatt a kifelé irányuló kéréseknél a normál cím mellett foglal egy(/több) temporary address-t a kliens, és azon indítja a kérést. Igen, az IPv6 világban egy interface-nek több címe is lehet
Amivel esetleg keverheted, az a random azonosító. Ha az ki van kapcsolva, akkor az eui64 szerint (mac-ből) generált fix suffix lesz, bekapcsolva viszont random. De ez és a privacy extension 2 különböző dolog. -
adika4444
addikt
válasz
MasterMark #88341 üzenetére
De nem ám
Csak az IPv4 változott. -
adika4444
addikt
válasz
MasterMark #88339 üzenetére
A DIGI-nél a negyedik tag változik, az első kettő az az ő tartományuk (2a01:036d), utána van egy (ez körzetfüggő, ahol én lakom 114, ismerősnél 113, Nógrádban 1900), és az utána lévő tag az, ami változik, de még a prefix része. Utána már a kliens címrésze van amit RA-val kér (ezt nem tudom, hogy hívják), de ez nem változik, hacsak nincs privacy extension, tehát a változó tag után mindig ugyanaz. Nálam nincs privacy extension, tehát a címem mindig így alakul:
2a01:36d:114:XXXX:c123:2222:DDEE:9500
csak az XXXX változik, a többi fix. Ez az egész onnan indult, hogy PPPoE újrakapcsolódás után nem változott ez a rész, és azóta is nyitva van az SSH kapcsolat. -
adika4444
addikt
A BBCC az, ami változik, előtte a 114-ig fix, utána pedig már a kliens 64 bit-je van.
Amit írtál az is lehet, bár továbbra sincs új címem, így deprecatedből visszakerült preferred állapotba a prefix, ezáltal a címek?
Bennem az merült még fel, hogy ez egy egyszeri eset lehetett esetleg, hogy a DHCPv6 kliens a routeren olyan hamar kért újra címet, hogy valami véletlen okán ugyanazt a prefixet visszakapta. Nem tudom, hogy ha én lövöm le a PPPoE-t a routeremen, akkor vajon cserélődik-e a v6, de jövő héten kiderül.
-
Geth
veterán
válasz
adika4444 #88336 üzenetére
Csak az nem derült ki, hogy változott-e a második két szegmens
Tipp (annyira nem kenem): korábbi címek beragadhatnak, deprecated státusszal, [link].
Later, an address becomes "deprecated" in anticipation that its current interface binding will become invalid. While an address is in a deprecated state, its use is discouraged, but not strictly forbidden. New communication (e.g., the opening of a new TCP connection) should use a preferred address when possible. A deprecated address should be used only by applications that have been using it and would have difficulty switching to another address without a service disruption.
Én ritkán látok deprecated-et, itt a dnsmasq ra-val azonnal elkezdi az új prefixet szórni (a kliensek is hamar átállnak), nomeg nem nagyon van nyitott ssh-m amikor éppen vált, szóval nem tudom az hogy viseli. Most pedig nem reconnectelek, mert kinyírnak
-
adika4444
addikt
VPS-ről, SSH-n:
adam@vps:~$ finger adam
Login: adam Name:
Directory: /home/adam Shell: /bin/bash
On since Tue Jan 5 21:21 (CET) on pts/0 from 2a01:36d:114:BBCC:XXXX:XXXX:XXXX:XXXX
2 seconds idle
MikroTik log:
09:06:06 pppoe,ppp,info digi-pppoe: terminating...
09:06:06 pppoe,ppp,info digi-pppoe: disconnected
09:06:06 pppoe,ppp,info digi-pppoe: initializing...
09:06:06 pppoe,ppp,info digi-pppoe: connecting...
09:06:07 pppoe,ppp,info digi-pppoe: terminating... - failed to authenticate ourselves to peer
09:06:07 pppoe,ppp,info digi-pppoe: disconnected
09:06:07 pppoe,ppp,info digi-pppoe: initializing...
09:06:07 pppoe,ppp,info digi-pppoe: connecting...
09:06:08 pppoe,ppp,info digi-pppoe: terminating... - failed to authenticate ourselves to peer
09:06:08 pppoe,ppp,info digi-pppoe: disconnected
09:06:09 pppoe,ppp,info digi-pppoe: initializing...
09:06:09 pppoe,ppp,info digi-pppoe: connecting...
09:06:10 pppoe,ppp,info digi-pppoe: authenticated
09:06:10 pppoe,ppp,info digi-pppoe: connected#88335MasterMark
Én is így tudomde most még sem így történt.
-
adika4444
addikt
Hali!
Valószínűleg IPv6 fronton buherál valamit a DIGI, esetleg épp óriási szerencsém volt, nem tudom.
A lényeg, hogy volt egy netszakadásom reggel, de nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, gondoltam biztos a PPPoE újracsatlakozás. Az is volt, néztem a router logjában. Viszont feltűnt, hogy a netrádió megállt, de az IPv6-os kapcsolatok egytől egyig maradtak, tehát több SSH session is. Ránéztem a VPS-em logjára, és abban azt látom, hogy az előző, még decemberi PPPoE reconnect alkalmával megkaptam ezt a prefixet, és azóta nem változott. Tehát a legutóbbi PPPoE újrakapcsolódást túlélte a prefixem, egészen minimális szakadással, ha még az SSH sem szállt el.
Tapasztalt még valaki hasonlót? Nagyon örömteli lenne, ha megmaradnának a fix v6-os prefixek PPPoE újrakapcsolódásnál.
-
norbi2010
őstag
válasz
MasterMark #88327 üzenetére
Úgy tűnik nem.
Gondolom ha ez az egyetlen opció nagy akadálya nem lehet neki. -
norbi2010
őstag
válasz
MasterMark #88325 üzenetére
Címemre az egyetlen opció a DIGINet 1000 (FTTH).
-
norbi2010
őstag
Sziasztok!
Internet csomagot váltanék felfelé 1000-esre, jelenleg DIGINET 100 - FTTB 2019, illetve DIGITV 2019 előfizetéseim vannak már vagy négy éve, a TV-t nem bántanám, hogyan tudnám megoldani legegyszerűbben? Digi oldalán van esetleg erre lehetőség vagy marad a 1272?
Köszönöm!
-
Đusty
addikt
ok, köszi mindenkinek
-
CirrMee
addikt
válasz
ElektrikusDE #88316 üzenetére
Elég "rosszul' sikerült "védekezés", ha megy saját hálózatból, vagy mobilról,
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
ElektrikusDE #88311 üzenetére
Magyar VPN-nel működik az oldal!
(magyar VPN szerver:91.219.238.174)
Ui:
Úgy látszik védekeznek, nem lehet elérni mindenféle IP-vel...
-
Borisz76
nagyúr
válasz
mucsgyver70 #88296 üzenetére
Én tegnap rakattam bridge módba.....5 perc múlva jött az SMS , hogy a munkalap lezárva és a net is elment. Saját router már rajtra készen várta a végpont azonosítót és a jelszót. Beírtam , restart és azóta is megy.
-
cdl
senior tag
Megy Digiről.
-
Nerd
aktív tag
válasz
Hegyirabló #88303 üzenetére
se digivel se telenor mobilnettel.
-
törölt tag
válasz
Digi hálózatból nem megy, Telekom hálózatból viszont megy!
-
Đusty
addikt
válasz
nálam is megy digisből
-
Hegyirabló
veterán
Ez érdekes.
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
Igaz nem digis hálózat, de itt sem megy, Illetve vodafone mobilnettel sem tölt be.
-
BenHans
addikt
válasz
Megy.
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Megnézné gyorsan valaki nekem, hogy nála elérhető-e a Gazdasági Versenyhivatal honlapja?
Mert nálam nem megy, de csak Digi hálózatból nem működik, Telekomos nettel hibátlan.
Köszönöm!
-
BenHans
addikt
válasz
Intruder2k5 #88300 üzenetére
A ZTE f618 antennák nélkül 11*17cm, antennával 13*17cm.
szerk. bocsi Đustynak akartam válaszolni -
Đusty
addikt
válasz
Intruder2k5 #88300 üzenetére
köszönöm
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest