- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Google Stadiával játszik valaki? Ma egész nap teljesen játszhatatlan volt, amikor próbáltam. 1000-es netem van, 50-60 mbit körül mérek abban a helyiségben ahol a gép van (wifi), és fél-egy másodperc körüli lagok vannak a játékban. Másfél hónapja elég sokat játszottam rajta, akkor nem volt gond.
Betudható ez a digi mostanában nem ritka kisebb-nagyobb fennakadásainak, vagy máshol keressem a problémát? A stadia topikban nagyjából belőttük, hogy hálózati probléma lesz, mert másnál nincs vele gond, ezért próbálkozok a netkapcsolat terén szétnézni. -
Laccoss
addikt
Attól is függ, hogy milyen ONT-t kapsz, nálam a Huawei HG8121H van, attól a Tplink 841N olyan 10%-al volt erősebb wifiben. De ugye ha wifi nélkülit kapsz.... A gond ott inkább a 100 Mbit-es portok lesznek, tehát hiába lesz gigabites neted, csak 100 Mbit fog átmenni rajta kábelen, és mivel kábelen lesz összekötve az ONT-vel, így a wifin is max annyi.
-
mvkly
senior tag
Fent írt a kolléga a wifi nélküli digis meglepetésről. Nálam is esedékes az átállás, ha én is így járok, a mostani routerem (840N) nem túl gyenge ahhoz, hogy az ONT-t bridgre-re kérve működtesse a hálózatot? Nyilván nem várnék 1gb-es sebességet. Viszont addig nem akarok új router-t venni, amíg ki nem derül, elég nekem-e a digis ONT, feltéve persze, hogy wifis lesz.
Egyébként, a TpLink 840N wifi hatótávja és jelerőssége kb. milyen lehet a digi által adott eszközökhöz képest?
-
Laccoss
addikt
válasz
Dragon3000 #90895 üzenetére
Ok, köszi. Az elkerülte a figyelmem.
-
válasz
mikk2000 #90872 üzenetére
Nálunk annak idején, 2015-ben eleve úgy hozták az ONT-t, hogy bridge módba volt állítva és nem WLAN képes az eszköz, mondta is a szerelő, hogy ha nincs saját router vagy PC, akkor legfeljebb bekötni tudja, de működni nem fog. Szóval ez nem új keletű dolog náluk. Én mondjuk eleve saját routerrel terveztem használni, de nyilván van, akinek ez problémát okoz.
-
zbs
csendes újonc
válasz
Dragon3000 #90882 üzenetére
Köszi a tippeket. Kábel csere már megvolt, nem segített. Megpróbálom majd a közvetlen rákötést, addig a fórumban is meglevő "Internet detection/PPP Echo" paramétereket próbálom hangolni. Nem változtattam semmit, ezért csak a Digi részére tudok gyanakodni. Az Asus-nak elküldtem a system log-ot és a leírást, két nap után annyit írtak, hogy vigyem az eszközt szervizbe...
-
zbs
csendes újonc
Digisek, az utóbbi napokban tapasztal valaki növekvő számú szakadást? 2-3 napja nekem kb óránként bont az Asus RT-AX56U router-em, "Modem hangup" és a sokatmondó "Fail to connect with some issues." hibaüzenettel a log-jában. Digi látja a szakadásokat, de az ő oldalán persze nem lát problémát. Előtte is előfordult néha, de közel sem ilyen gyakran. Mások is ezt látják?
-
Laccoss
addikt
válasz
mikk2000 #90878 üzenetére
Eddig hogy volt wifije? Gondolom volt egy router, mert FTTB-nél csak egy kábelvéget kapsz.
Amúgy kicsit túlgondolod az egészet. A csatlakozási pont kiépítése a digi felelőssége, minden más igényt a felhasználónak kell intézni. Kábelezést lehet kérni tőlük, de eszközt nem hoznak olyat amilyet kérsz.
-
mikk2000
őstag
válasz
CirrMee #90873 üzenetére
Nem értem minek válaszolsz ha ennyire nem vagy képben mi történik? Te most a szolgáltatónál vagy azért beszélsz ennyire mellé jó pénzért?
Normális józan paraszti ésszel, ha én vagyok egy szolgáltató, és változtatni akarok, ergó új eszköz kell, akkor fogom, megnézem a szerencsétlen előfizetőnél (aki eltartja!) milyen eszköz van, és ha látom hogy wifis, én meg olyat vinnék neki ami nem, akkor előre szólok még beszerelés előtt (!!!) egyeztetésnél hogy figyu, sajnos ez meg az van, spórolunk, szegények vagyunk, olyat vinnénk ami nem wifis, és amúgy hülyék vagyunk megoldani esetleg ráfizetéssel mert leszarunk benneteket, igaz belőletek élünk tudom, de továbbra is leszarunk benneteket, de mégis szólunk hogy előre tudjatok készülni hogy ha beszereljük nem lesz wifitek addig, amíg az új router be nem lesz üzemelve. Normális józan paraszti észzel ügye! Ami ezek szerint hiánycikk.
Tiszta röhej ez az egész! Én távközlési cégnél dolgoztam, de ha ilyet tettem volna lehánytam volna magam.
Aki meg azon élcelődik hogy egy router 15e az nem pénz, az írjom rám privátban, megadom a címet, vehet egyet és be is állíthatja, mert sajnos akinél a szolgáltató ellopta ilyen módon a netet hiába talpal 12 órát naponta, nem telik neki 15 ezres routerre!
Értelmetlen hozzászólásokat nem kérek többet, köszönöm!
-
allein
addikt
NAS közvetlenül az ONT-ra csatlakoztatva, nem látható a belsó hálózaton. NAS switchre csatlakoztatva, ebben az esetben sem látható. Ilyenkor mi van?
-
mpo
veterán
-
CirrMee
addikt
válasz
mikk2000 #90872 üzenetére
1db ethernet felületű csatlakozási pontról kötnek szerződést. Ha ennél többet kapsz, akkor örülj, ha nem, akkor majd megoldod a problémádat. Sírás helyett meg lehet menni a konkurenshez 3-4x -es árért, meg ott gennyesezni.
És valóban: ha el sem olvassa a jómunkásember, amit aláír, mire fel a háborgás...?
-
mikk2000
őstag
válasz
CirrMee #90868 üzenetére
Én nem voltam ott, másrészt nem életszerű, hogy pikpakk behúznak egy kábelt és addig te 10 apróbetűs oldalt végigolvasol. Szóval te azt akarod mondani, hogy ezek tényleg annyira abnormálisak, hogy hálózatbővítés ürüggyel elveszek a netet előfizetőktől? Most akkor vegyen egy routert (milyet?), hívjon szakit aki beállítja összeköti anyámtyúkja meg bridge módot könyörgni gondolom meg egyebek, mert olyan olcsó szar eszközt adnak ami wifit se tud?
Régen voltam a diginél, ennél gennyesebb szolgáltatóval dolgom nem volt. De úgy látom van lejjebb!
mpo: Ha hazaér majd leolvastatom vele. Ennyire abnormáiis társaság tényleg a világon nincs. Ez sima tolvajlás, megkárosítás, lopás,
-
Sumi
aktív tag
válasz
MasterMark #90869 üzenetére
De minimum 8k-sat!
(mondjuk azt nem értem, hogy ha mindenkinek van 10 milla megtakarítása úgyis, akkor miért nem tud venni sírás nélkül egy 15 ezres routert)
-
mikk2000
őstag
Sziasztok, hugom hívott hogy kint volt a digi "hálózatbővítés" ürügyén, azóta meg nincs netük, mivel az új eszköz amit hoztak nem wifis. Magyarázták is a "szerelők" hogy nem kötelességük wifis routert biztosítani. Ezek normálisak? Ez tényleg így van?
-
viktorhu
veterán
válasz
4Grider #90854 üzenetére
Mi most pont azon gondolkozunk, hogy a következő alkalommal már nem fogjuk a tévét előfizetni, utoljára rendszeres kikapcsolódásként 2011-ben használtam, azóta kb. amikor szolgáltatót váltunk, akkor végigkapcsolgatom, meg az újdonság iránti lelkesedésből párszor nézem is, aztán utána hónapokig nincs bekapcsolva, csak monitorként szolgál a tévé netflixhez, miniszerverhez stb. Egyre kevésbé van szükség lineáris tévére, amikor teljesen alkalmatlan mai típusú használatra - emiatt nem is értem, hogy mire való.
Pl. ha most lenne időm és kedvem filmet nézni - akkor eszembe sem jutna elkezdeni kapcsolgatni, hogy hátha valamelyik csatornán félidőben be tudok kapcsolódni egy érdekes akármibe, hanem vagy kitalálnám, hogy mit akarok nézni, és akkor eleve azt nézném (és most, nem majd amikor adják), vagy keresnék valamit, vagy elkezdenék a youtube-on körülnézni (tematikus műsorok jobbak vannak rajta, mint a tévében, és megint olyat választasz, ami épp érdekel, nem olyat, amit épp adnak). Ha híreket keresnék, akkor se kapcsolgatnék hírműsorok után, hogy végignézzem a szegedi állatkert bébizsiráfját, hanem a neten elolvasnám azt a hírt, ami érdekel.
Szerintem pont egy félig-meddig szakmai fórumban nem az internetkapcsolat minősége, hanem a lineáris tévé alapján ajánlani szolgáltatást legalábbis nagyon furcsa így 2021-ben.
-
Charx
senior tag
Sziasztok! Tegnap állítottak át optikára, elvileg 1000-es nettel, de a sebességem maradt 500 Mbit, ott kifekszik a mutató mint amikor csak 500-as volt. Az ügyintéző szerint minden rendben és 1000-es csomagon vagyok. Ennél azért többre számítottam, nem lehet valami gond? A huawei ont bridge módban van, és saját routeren vagyok bejelentkezve. Asus AC66u b1, korábban már volt gigás netem és akkor vitte.
-
FTTB-ről FTTH-re átépítés megtörtént, bridge mód is megtörtént. Minden legnagyobb rendben van.
-
Bubaaa
aktív tag
válasz
Dragon3000 #90855 üzenetére
Lehet most felpörögtek az események,de eddig nem kapkodták el.
-
snyper990
őstag
válasz
4Grider #90854 üzenetére
Mi a gond több TV esetén? (Sávszélesség gondolom nem akadály gigabitnél)
Bluetooth-os/mozgásérzékelős/hangutasításos funkciónak mi hasznát veszed konkrétan TV adás nézése közben? Az okos funkciók nem tűnnek el attól, hogy másik bemeneten és formátumban érkezik a TV adás, ahol ezeknek a funkcióknak leginkább hasznát veszed, azok továbbra is elérhetőek.
Én úgy tudom, hogy a CI modulok nem támogatnak minden dekódolási módszert, így nem kizárólag a tunertől függ a sebesség. Az hiába tudna gyors lenni, ha a modul a szűk keresztmetszet.
Én tudok olvasni, mégis hasznát veszem a pip-nek, mivel pl. a csatornák nem tartják magukat az epg-ben lévő műsoridőkhöz. Vagy pl. amikor reklám alatt átkapcsolok másik csatornára, és nem kell visszakapcsolgatnom, hogy megnézzem, vége van-e már a reklámnak. De hát ízlések és pofonok -
4Grider
félisten
válasz
snyper990 #90851 üzenetére
Nem egy olyan háztartást ismerek (jellemzően családi házak), ahol 3 tv-nél több van. Ott meg vagy lőve az iptv-vel.
Meg van egy bluetooth-os/mozgásérzékelős/hangutasításos távirányítód és egy jó tv-d, és kötelezően le kell butítanod egy boxal ha iptv-zni akarsz. Tényleg jó ötlet...
A mux-ok közötti váltás sebessége tv-n csak és kizárólag a tv-ben lévő tunertől (és egyéb hardvertől) függ. Ha valakinek lassú tv-je van, annak az iptv biztosan jól jöhet.
A pip-nek max. az olvasni nem tudók veszik hasznát. -
válasz
Bigmasterl #90830 üzenetére
Még többet is.
-
snyper990
őstag
válasz
Dragon3000 #90847 üzenetére
Próbáld meg vezérlőpultból (start menüt megnyitod, elkezded begépelni, hogy vezérlőpult, és ki fogja dobni). Abban még benne van kb. minden rég megszokott beállítási lehetőség
hkari #90838 Nem értem, miért fáznak olyan sokan az IPTV-től. Sógoroméknál az van (Telekomos optikai terület). Az adás minősége rendben van, a rendszer gördülékeny és gyors. Hallottam olyanról másik szolgáltatónál, hogy CI modul használatával 3-4-5 másodperc is tud lenni a csatornaváltás. Hát, akkor már inkább megszokom a boxot, az kevésbé idegesítő hosszú távon szerintem.
Plusz csatornaválasztásnál kicsiben látszik, hogy éppen mi megy a másikon (PiP-szerűség). Ehhez egy DVB-C adásnál rögtön 2 tuner kell (tudtommal szolgáltató Magyarországon már nem nagyon ad olyat, de a megfizethető árú TV-k közt se nagyon láttam még olyat, amibe belerakják), a koaxosztásból adódó jelszintcsökkenéssel egyetemben... -
PBA
aktív tag
válasz
Dragon3000 #90848 üzenetére
Elfogadom, hogy ez volt a tapasztalatod. Azért a Digi is képes lehazudni a napot az égről, ha probléma van... rendszeresen hülyének nézik az előfizetőt az üszisek. Hogy szándékosan, vagy épp nekik sincs infójuk, azt nem tudom, de ez amúgy lényegtelen is.
-
Dragon3000
nagyúr
de attól még fapados szolgáltatásról beszélünk fapados háttérrel, annak az összes nyűgjével. Akinek megfelel így, használja, akinek nem felel meg, szerződjön más szolgáltatóval. Szerintem ez egyszerű.
Mintha a többi szolgáltató valami minőségi szolgáltatást adna, többel is volt dolgom és a hibaelhárításuk sokkal szarabb volt, mint a digi esetében, vagyis volt drága szolgáltatásom a diginél is szarabb hibakezeléssel és sokkal több gonddal. -
PBA
aktív tag
válasz
wwenigma #90813 üzenetére
Hát persze, találgatásokból, hogyne.
Abban egyetértünk, hogy a Diginél olcsóbb szolgáltatót nehéz találni. Abban is egyetértünk, hogy ha valakinek nem felel meg ez, váltson szolgáltatót. Nálam még nem érte el a tűrésküszöböt a bénázásuk, van tartalék netem, a router automatikusan átáll probléma esetén.A Digi fizetési hajlandóságáról és átfutási idejéről nem fogunk neked itt konkrétumokat leírni, mert nem tehetjük. Annyi épp elég, hogy (mint amint azt másik topictárs is írta) beszállítóként nem kívánunk együttműködni a Digivel, és ez nem találgatáson, hanem konkrét dolgokon alapul. Ha olyan határidővel fizetném ki a Digis számlákat, mint ahogy azt ők teszik a beszállítókkal, már rég nem lenne aktív a szolgáltatásom.
További konkrétum: beszélj egy-két szerelővel aki Digi műholdast vagy netet szerel jelenleg. Az nem találgatás lesz, hanem konkrétum.
Szóval lehet terelni, védheted is őket (nem tudom miért teszed persze, ha ott dolgozol, akkor jó eséllyel van rálátásod a dolgokra, ha meg nem dolgozol ott, akkor mire alapozod, hogy találgatok?), de attól még fapados szolgáltatásról beszélünk fapados háttérrel, annak az összes nyűgjével. Akinek megfelel így, használja, akinek nem felel meg, szerződjön más szolgáltatóval. Szerintem ez egyszerű.
-
cof
veterán
válasz
Dragon3000 #90840 üzenetére
Ugyanez van Windows 7-en is létrehozásnál.
Aztán létrehoz ezután egy PPPoE kapcsolatot, és a hálózati adaptereknél ott lesz, arra jobb egér és tulajdonságok, bejön az a lap amit mutattam szerintem.
De amúgy az is megoldás lehet amit írsz, jelszó nélkül nemigen tud csatlakozni.
-
Joe123
senior tag
Sziasztok,
Ma húzta nálunk a Digi a folyosón az optikát. Mi a tapasztalat, hogy ezután nagyságrendileg mennyi idő múlva szokták behúzni a lakásokba?
-
hkari
őstag
válasz
andor80 #90698 üzenetére
Ha nincs Telekom optika a környékeden, akkor csak szarabbra tudsz váltani. Ha van, akkor is élvezheted a csodás IP tévét, és a remek boxokat amiket használni kell
Én is gépen dolgozom, és nem halok bele, ha néha gond van. Szerintem megoldják majd. Még így is kevesebb a baj, mint a konkurenciánál.
-
allein
addikt
Digi annyit mondott, hogy próbáljam meg az ont közvetlenül a PC-re rákötni. Viszont ebben az esetben nem tudom, nem látom ha megszakad a kapcsolat. Várom a szelessavtól azt a szoftvert amivel lehet mérni.
Viszont, valamelyik nap amikor összekötöttem az ont a PC-vel az egy másik lan kábel volt, a router és az ont egy másik lan kábellal vannak összekötve(azzal a kábellal kötöttem össze amit az ont-al kaptam).
-
Bubaaa
aktív tag
válasz
Bigmasterl #90830 üzenetére
Elvileg ki. Nekem itt hagyott vagy 5 métert pluszba,feltekerte és összedrótozta. Úgyhogy most a szekrény mögött ott egy kis tekercs optika
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
allein #90831 üzenetére
Attól, hogy nem indítod újra a routert, ha megszakad a kapcsolat az ont és a router között, akkor is történik újracsatlakozás, ami új ip-t is jelent. Kérdés, hogy az ont indul újra vagy a kapcsolat szakad meg vagy esetleg hibás a kábel az ont és a router között. Mi nem fogjuk tudni, hogy mi áll a gondod hátterében.
-
allein
addikt
Értem. Ahogy említettem a router nem került újraindítása, ehhez képest lehet látni a naplóban, hogy több alkalommal kapok új ipt a digitől? Mit csináljak ebben az esetben, mit javasoltok?
#90832Dragon3000 teszek egy próbát egy másik kábellal az ont és a router közé.
-
Bigmasterl
tag
Üdv!
Információt szeretnék kérni, optikai kábel bekötés ügyben. Aktuális az átállás és az lenne a kérdésem hogy ha az első konnektor 10 m re van a bejárattól akkor kihúznak ennyi kábelt?
A bejárati ajtómnál sajnos nem tudok konnektort kialakítani amire rá lehetne kötni a modemüket. Köszi előre is -
allein
addikt
válasz
Dragon3000 #90827 üzenetére
Íme a naplók. Tegnap este óta üzemel újra a Syno router. A házban mindenkinek digije van, de sok az idős, nem valószínű tudnak segíteni
PPPoE connected esetében mindig új ipt kapok, nem takartam ki. Lehet látni a naplóban.
Ebben az esetben nem hiszem, hogy valami gond lenne a Syno routerrel.
-
Bubaaa
aktív tag
válasz
MasterMark #90815 üzenetére
Köszi,megvan! És mpo-nak is!
-
viktorhu
veterán
válasz
Tenkes60 #90772 üzenetére
Akkor azt kéne megnézni, hogy ha ebbe bedugod a számítógépedet, akkor milyen linksebességet kapsz a router és a számítógép között. Ha nem gigabit, csak 100 megabit, akkor vagy rossz csatlakozóba dugtad be, vagy a kábellel van gond, vagy pl. a gép adapterével.
Következő teszt: ha az új is fttb, akkor lan kábel megy be a routerbe, azt is bedughatnád közvetlenül a laptopodba, hogy ellenőrizd a linksebességet (fel kell építeni akkor egy pppoe kapcsolatot a gépeden).
-
Dewo
aktív tag
válasz
MasterMark #90764 üzenetére
Rendben.Nem piszkálom. Csak érdekelt.
-
Dragon3000
nagyúr
Elég sokan írnak fttb esetében is hibákról, gondolom ahol csak összehányva volt a régi hálózat ott vannak főleg gondok. Nekem eddig az ftth-val háromszor volt gondom 1 év alatt, de egyik se volt valami vészes, az fttb esetében 4-5 gond volt 8 év alatt, viszont itt a gigabit 800-nál többel nem, ment, ez átkötés után felkúszott 930-940-ig.
-
4Grider
félisten
válasz
Dragon3000 #90807 üzenetére
Szerintem csak sokan BL-t akartak neten nézni (aztán idővel rájöttek, hogy ez nem így megy). Erre utal az este 9 órai összecsuklás. A BIX összforgalma is ekkor ugrott egy nagyot.
-
4Grider
félisten
válasz
Dragon3000 #90803 üzenetére
Hozzánk ha egy cég úgy jön, hogy 90 nap halasztott fizetést kér, akkor gondolhatod, hogy nem veti fel a pénz és nem is szeret/tud időben fizetni...
Bevizsgáláskor el is hasaltak, ilyen likviditást az ellenségemnek sem kívánok. -
mpo
veterán
válasz
MasterMark #90804 üzenetére
Ez a topik is olyan mint a többi, akinek nincs gondja, az nem ír ide, hogy minden jól működik.
Amíg az átállás FTTH-ra nem fejeződik be, addig mindig lesznek területek, ahol üzemzavar lesz.
Az FTTB-nél évente max. kétszer volt kimaradás, de volt nagyobb vihar előtte. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
MasterMark #90806 üzenetére
Ha azt nézzük, hogy 20-30 perces gond volt, lehet fel sem tűnt sokaknak.
Nekem az volt érdekes, hogy a youtube megállt többször is, a torrent folyamatosan seedelt, a kapcsolatok is ugráltak 80-85 között, míg a router percenként jelezte, hogy el ment a net -
MasterMark
titán
válasz
Dragon3000 #90805 üzenetére
Nem volt országos, mert nálam nem volt gond például, de ismerőseimnél sem itt a környéken, és mind digi.
Ezért is nem teljesen érthető, hogy most itt hol lehet a gond.
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- Dell Latitude 7400, 14" FHD , I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( olvas
- iBasso DX180 DAP eladó!
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest